Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

shaggy 01.12.2011 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1197505)
to proste - w niedzielę wieczorem wyjeżdżam na kilka tygodni z kraju i w poniedziałek nie mogłbym już być na meczu
:foch:

A no chyba ze tak...:)

tofik 01.12.2011 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1197209)
Ja tam patrzę na to w ten sposób

W Poznaniu życzę Lechowi silnej Warty - Amica będzie słabsza, lepiej dla Wisły:)
W Warszawie życze Legii silnej Polonii, Warszawianki, Hutnika, - Legia będzie słabsza - lepiej dla Wisły:)
W Krakowie TYLKO WISŁA - parchy wytępione!

Ja tam się nie cieszę tak bardzo że Wojciechowski chce odejsć z Polonii - w polskich realiach Warszawa to 3 mln aglomeracja (z miastami satelickimi) ale z 1 klubem! Jak Amsterdam.
3 mln liczy cała aglomercja Śląsko-Dabrowska gdzie tych klubów jest kilka (Górnik, Ruch, GKS Katowice, Zagłębie Sosnowiec, Polonia Bytom itd)

Z czego się cieszyć? Że Legii ubędzie konkurent? Chyba nie ma z czego.

Mocni przeciwnicy sprawiają, że klub nie może osiąść na laurach tylko cały czas musi pracować na swoją przewagę.
Ja bym właśnie życzył Wiśle bardzo mocnej konkurencji. Tylko tak się można rozwijać.
Na prawde lepiej jest czasem być pokonanym, ale wyciągnąć wnioski i później się lepiej przygotować.
Np Wisła, mocny klub dzięki Cupiałowi, biła słabą konkurencję, co ma z tego klub oprócz 8 MP. Klub zapisał się w historii, ale nic się nie rozwinął.
Co gdyby była silniejsza konkurencja która działała na solidnych fundamentach? - Na pewno nie mielibyśmy tylu pucharów, ale klub znajdowałby się bliżej Europy, bo za każdą fuszerę/prowizorkę byłby karcony.

Teqcontroller 01.12.2011 15:40

Cytat:

Wywiad z prezesem Górnika, Arturem Jankowskim, z którego możemy się dowiedzieć, że Andrzej Orzeszek, do niedawna dyrektor sportowy, będzie odpowiadał za klubową akademię. Jankowski podkreśla też, że Górnik raczej nie odda Nakoulmy za mniej niż 2,5 miliona euro.
:rotfl::rotfl:

7 kotów 01.12.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1197537)
:rotfl::rotfl:

za wiecej tez nie.

Teqcontroller 01.12.2011 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1197559)
za wiecej tez nie.

On jest wart z 500 tys E. Ja .......e skąd takie chore ceny... To jest tak przykre ze aż śmieszne , to pomyślmy ile jest wart Biton według Górnika z 6 mln ? :D

murray 01.12.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1197568)
On jest wart z 500 tys E. Ja .......e skąd takie chore ceny... To jest tak przykre ze aż śmieszne , to pomyślmy ile jest wart Biton według Górnika z 6 mln ? :D

Przecież może sobie mówić co chce, bo oferty jeszcze nie przychodzą.

Jak np. Sampdoria Genua zaoferuje 1 mln euro, to przecież gadka będzie zupełnie inna.

Teqcontroller 01.12.2011 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1197570)
Przecież może sobie mówić co chce, bo oferty jeszcze nie przychodzą.

Jak np. Sampdoria Genua zaoferuje 1 mln euro, to przecież gadka będzie zupełnie inna.

No tak , tez prawda , za Sernasa z widzewa , Widzew chcial Milion Ojro , a Zaglebie wyciagnelo go za pare tys E. Nie wiem ile to dokladnie bylo.

crazykaro 02.12.2011 16:30

2000-czny mecz Legii w kestraklasie
http://sport.wp.pl/kat,32284,title,N...wiadomosc.html

Co ciekawe Legia rozegrała najwięcej meczów z Wisłą. Ciekawe jak wygląda sytuacja Wisły

0 22 02.12.2011 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1198061)
Co ciekawe Legia rozegrała najwięcej meczów z Wisłą. Ciekawe jak wygląda sytuacja Wisły

Wydaje mi się, że tyle samo rozegraliśmy z Ruchem (137), z tym że z Ruchem ogólnie zagraliśmy więcej przez puchary itp. Wynika to z tego, że te drużyny najmniej kiblował w drugiej lidze.

Wy zagraliście najwięcej meczów z nami albo z Ruchem :)

crazykaro 02.12.2011 17:15

Pewnie tak :-)

A tak z przyzwoitości mógłbyś w podpisie zamienić tą 9 na 8, bo to tak jak ja bym twierdził że Wisła ma 14 mistrzostw bo 14 razy była na pierwszym miejscu w tabeli 1. ligii na koniec sezonu

flamengista 02.12.2011 18:29

Etos Legionisty nie pozwala być przyzwoitym człowiekiem. To są po prostu źli ludzie.

0 22 02.12.2011 19:18

Złodzieje i pijacy :)

P.S. Może zmienię w maju.... któregoś roku :)

flamengista 02.12.2011 19:26

Bo każdy pijak to złodziej.

W dodatku nie umieją prowadzić (L).

Kocur 02.12.2011 21:08

To co wyprawia Lechia to woła o pomstę do nieba.

Ten Ulatowski to jakiś koń trojański :/

FraMat 02.12.2011 21:12

Lechia przegrywa u siebie z Polonią. Mecz z podtekstami?
Swoją drogą, gratuluję dobrego samopoczucia wszystkim wiślakom, którzy już przypisują sobie trzy punkty w meczu z Polonią.
Od dawna piszę, że jedynym polskim sensownym trenerem jest Zieliński. To za jego kadencji Amica zaczęła wykształcać styl cechujący się wyższą kulturą gry, niestety w fazie wdrażania, styl ten naraża na porażki z drwalami w polskiej lidze. To samo próbował w Wiśle zrobić Maaskant. Obydwaj zdenerwowali właścicieli klubów i kibiców. Teraz Zielinski pokazuje, co można zrobić z polską drużyną, nawet jeśli w przypadku Polonii jest dopiero na starcie z wdrażaniem naprawde nowoczesnego stylu.

Oczywiście, wiem, ze mecz trwa i może różnie sie skończyć. Jednak sposób rozgrywania piłki przez Polonię jest fajny, naprawdę fajny.

flamengista 02.12.2011 21:21

Zieliński wyleciał z Amiki za błędy w polityce kadrowej, za które odpowiadał Zarząd. Nie miał po prostu kim grać, rotować składu. W dodatku świętym krowom (Stilić, Peszko, Arboleda) nie chciało się grać w lidze, tylko w pucharach.

W Polonii wykonuje niestety kawał dobrej roboty, mimo szalonego nadprezesa.

Natomiast nie ma co panikować przed meczem z Disco. Mamy atuty: dobrą atmosferę w zespole, powracających Małego i Meleksa.

Na razie kolejka układa się średnio. Liczyłem, że BOT zarobi 3 punkty, tymczasem Ruch wywiózł punkcik z Bełchatowa - mimo karnego i gry w 10ciu. Do tego Polonia raczej gra o pełną pulę. Szkoda.

FraMat 02.12.2011 21:29

Polonia ma podobny problem do nas: męczy się z drwalam i drużynami grającymi antyfutbol (przegrywa z takim Sląskiem) wygrywa z drużynami grającymi piłką (Lech, Legia...). Wynika to z preferowania własnie gry piłką i szukania pozycji w ataku.
Zapowiada się ciekawy mecz w Krakowie. Wygra, moim zdaniem drużyna, która zagra więcej antyfutbolu (albo będzie miała szczęscie)

4fan_player 02.12.2011 21:55

Ale tutaj czerwono.. chyba już tylko moderatorzy piszą na tym forum. Widać zawodnicy Polonii przestraszyli się tego, że JW może odejść.

-ja123- 03.12.2011 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1198225)
Widać zawodnicy Polonii przestraszyli się tego, że JW może odejść.

Z przebiegu meczu, to wynika, że raczej zawodnicy Lechii przestraszyli się tego, że Wojciechowski może przyjść ;) Bali się klubu Kokosa, to pomogli Polonii w zajeciu 4 miejsca przed przerwą.

Ogryzek 03.12.2011 10:19

Polonia na początku sezonu miała 2 główne problemy:
- Odejście trzech kluczowych piłkarzy odpowiedzialnych za ofensywę (Mierzejewski, Sobiech, Smolarek)
- Bardzo słaba skuteczność następców (Sikorski, Cani)

Jak Cani zaczął grac dobrze to już poszło. Tak jak pisałem przed sezonem - jeśli Zieliński zostanie w Polonii będą się liczyć jeśli nie o MP to o puchary. On jest gwarantem przyzwoitej gry. Ale Wojciechowski to wciąż nieprzewidywalny człowiek:)

Teraz to myślmy o Widzewie, najpierw pokonajmy tą przeszkodę:D

Wizard 03.12.2011 11:30

Radio Gdańsk z ostatniej chwili:

"Andrzej Kuchar nie "zamierza" , ale już sprzedał posiadany przez siebie większościowy pakiet akcji Lechia SSA" - poinformował Radio Gdańsk pragnący zachować anonimowość jeden z udziałowców należący do grupy tzw "strażników pieczęci"- kibiców biało-zielonych, którzy mieli prawo nabyć akcje w pierwszej emisji.
Informacja nieoficjalna.

Ciekawie...

Kociewiak 03.12.2011 11:49

To samo słyszałem wczoraj,ciekawe. Zobaczymy na ile jest to prawdziwa informacja.

wanciak86 03.12.2011 12:08

teraz tylko dodać do tej informacji wczorajszą gre co niektórych zawodników, i już wychodzi na jaw poprostu odpuszczenie meczu? Może niektórzy z Nich obawiali się, że nie bedzie dla Nich miejsca w Lechii Wojciechowskiego?

Kociewiak 03.12.2011 12:11

Rzeczywiście dziwne to wszystko bo faktycznie patrząc na wczorajszy mecz i te pogłoski można mieć różne domysły... Tyle, że jeżeli Józef w Lechii się potwierdzi oznaczało by to, że wkłady już przed meczem wiedziały o wszystkim.

wanciak86 03.12.2011 12:28

z drugiej strony, jakby wiedzieli przed meczem, to nie musieli by juz odpuszczac, bo po co skoro i tak sprzedane:)?

-ja123- 03.12.2011 12:30

Ja pisałem tydzień temu ;). Ale i tak dopóki nie będzie to oficjalnie potwierdzone, to będzie tylko plotka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1196491)
Uwaga, plotka!!! Osoby będące blisko Lechii informują na twitterze, że dziś Wojciechowski przejął udziały od Kuchara.Czyżby znów w ekstraklasie była Lechia Polonia Gdańsk? Z tego co się orientuję, to nie mozna być właścicielem dwóch klubów piłkarskich, więc dla JW jedyną możliwością jest fuzja...Chybą , że przekaże Polonie swojej małżonce.

Kociewiak 03.12.2011 12:30

Fakt, no ale w sumie wszystko mozliwe :D :)

-ja123- z fuzją nie ma takiej mozliwości wogóle

mitmichael 03.12.2011 14:08

Nie wierze w to co widze - Cracovia grajac w Kielcach jest druzyna lepsza, bardziej poukładana od Korony.

LanceTS 03.12.2011 18:53

Ładnie się Lech rozstrzelał w piewszej połowie. Ogląda ktoś?

Edson 03.12.2011 18:58

ŁKS to dla mnie kandydat nr1 do spadku z tej ligi. Finansowo wiąże koniec z końcem, zatrudnia odpady z klubów ekstraklasy zamiast stawiać na młodych i jeszcze ten ich stadion, który jest obrazem nędzy i rozpaczy...

Sylwek1906 03.12.2011 19:03

Jedyny plus tego meczu, wyniku jest taki że Bakero zostaje we Wronkach :D

Acima 03.12.2011 19:16

Największą bolączką Lecha jest problem z odrabianiem strat, gdy wynik jest niekorzystny. Za Bakero chyba jeszcze im się to nie udało i nic tego nie zapowiada.

Ciastek1 03.12.2011 19:16

Widzę , że pod nieobecność Arboledy rolę nadwornego błazna w Amice z powodzeniem przejął Henirquez.

Pan Jotka 03.12.2011 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek1906 (Post 1198491)
Jedyny plus tego meczu, wyniku jest taki że Bakero zostaje we Wronkach :D

Na razie jest w połowie drogi. Miał wygrać 2 a nie jeden.

flamengista 03.12.2011 21:20

Ale czego innego można się było spodziewać jak nie zwycięstwa Amiki nad ŁKSem.

Wojtas 03.12.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1198538)
Ale czego innego można się było spodziewać jak nie zwycięstwa Amiki nad ŁKSem.

Łks cienutki ,kandydat razem z beznapletkowcami do spadku.

mitmichael 04.12.2011 10:58

Jakby z ŁKS-em juz nie wygrali to by ich kibice zjedli. Media juz napisaly ze Lech sie odrodził ale to przeciez był tylko ŁKS. Jak mysmy wygrali ze Slaskiem to byla cisza - dopiero po Odense doszli do wniosku, ze wrocilismy do gry

For_FuN_ 04.12.2011 13:31

Najwieksza "kupe"(przepraszam za okreslenie, ale inaczej tego nazwac nie mozna) graja kopacze: Lechii, Zaglebia, LKS'u i Jagiellonii(ciekawe, kiedy Czesiu poleci?). Mniejsza, ale tylko odrobine: Cracovia i Belchatow. Jesli szukac gdzies punktow, to napewno z tymi zespolami.

silver03 04.12.2011 15:38

Oczywiście Górnik od którego dostaliśmy przegrywa z WKS, z którym akurat my wygraliśmy.. ah ta Polska Ekstraklasa.

tofik 04.12.2011 15:40

Takie porównania "my wygraliśmy, oni przegrali" nie mają sensu i to nie tylko w naszej lidze :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl