![]() |
Bilans bramek ten sam, bilans bezpośrednich ten sam, to może gole na wyjeździe sie liczą? ;p nie mam pojęcia
|
Amica NIE AWANSUJE ! Czy wy naprawdę wierzycie że Feyenoord się położy przed pyrami? Oni będą chcieli na pożegnanie pucharów wygrac, choc moim zdaniem padnie remis.
http://darekwolowski.blox.pl/2008/12...ej-strony.html <--- czysta stronniczośc polskich pismaków |
Cytat:
A jest to całkiem możliwy scenariusz:D czyżby dodatkowy mecz? A może będzie brane pod uwagę to, kto lepiej wypadł w spotkaniu ze zwycięzcą grupy(w tym wypadku CSKA) |
Oprocz ochow i achow dla Lecha(nalezaloby sie bo bardzo dobrze graja!) wrzuce lyzke dziegciu.
Otoz pan Semir Stilic po takiej dawce prasowego transferowania poczul sie tak dobrze, ze KAZDA akcje chce wykonczyc jakby mial to byc akcja sezonu. Strzaly na bramke z 45m, strzaly w okolicach choragiewki bocznej wrecz nie przystoja...Nadchodzi 100% szansa a gosc uderza pilke od niechcenia. Poza tym jest irytujaco nieskuteczny.To jest glowny mankament tego zawodnika obok zupelnego braku szybkosci. Tyle co mu zazdroszcze to jego uderzenie z lewej nogi. Ale to troche z malo i musi jednak porpacowc nad pozostalymi elemantami. Bo za granica bedzie co najwyzej utalentowanym zmiennikiem w srednim klubie. |
No i mamy już dokładnie 4 punkty w krajowym rankingu UEFA za ten sezon czyli ponad 1/3 z 5 sezonów branych obecnie pod uwagę (niecałe 12 pkt). Zajmujemy co prawda wciąż 27 miejsce. Jeśli już to pewnie poprawimy je nieznacznie ale biorać pod uwagę tylko punkty z tego sezonu to jesteśmy na 17 pozycji. Jako kraj odbijamy się więc od dna. Oby w kolejnych sezonach nie było gorzej a za parę lat może doczekamy się dwóch drużyn w LM.
Co do gry Lecha, zagrali jak w wielu meczach w tym sezonie czyli ofensywnie na maksa i nieskutecznie na maksa. Generalnie jedyny mecz, który im wyszedł tak jak chcięli to było spotkanie na Reymonta :-/ |
Cytat:
Deportivo wchodzi.
|
Cytat:
|
Pomyłka, wkleiłem regulamin fazy grupowej LM
To PUEFA - ale wiele sie nie zmienia, Depor wchodzi jeśli dobrze rozumiem bo się już zakręciłem lekko.
|
Zaraz, zaraz. Lech strzelił gola w Moskwie i jeśli wygra Z Feyenordem 1:0 to będzie miał dwa gole. Deportivo strzelioł tylko jednego gola, w Poznaniu, w Rosji poległo 3:0. W tekiej sytuacji awansuje więc Lech.
|
Zagadka lodówki rozwikłana. Wiec wracając do meritum Legionisto, oby jednak nie był to możliwy scenariusz ;]
|
Iwanow mówił w polsacie że Feyenoord w meczu z Lechem wystawi rezerwowych.Myśle że przy takiej grze jak dziś Kolejorz powinien sobie poradzic, no chyba że znowu beda marnowac setki jak dziś.
|
Cytat:
tyle że teraz wychodzą aż 3 zespoły, więc jak Amica nie wyjdzie to wyjdą, ale na frajerów. |
Cytat:
|
Czyli jak dobrze rozumiem dopiero remis 2:2 daje awans Deportivo w przypadku zwycięstwa Lecha 1:0 (czyli nie opłaca się gra na remis). Innymi słowy jak Lech wygra to IMO wchodzi, Nancy jest lepsze od Depo.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to pojechales po bandzie element...
Wtedy tez wychodzily 3 zespoly 1. Blackburn 2. Nancy 3. Feyenoord |
:lol:
karaluchy pod poduchy ja też jestem fanem FC Barcelony i śledzę ligę hiszpańską a szczypawki do zabawki, dobranoc I Realem fanem jestem cześć |
Lech jest w podobnej sytuacji jak Wisla przed dwoma laty - o awansie zadecyduje ostatni mecz w grupie z Feyenoordem. Chociaz ich sytuacja jest o tyle lepsza, ze Feyenoord jest zdecydowanie slabszy niz przed dwoma laty, z kolei Lech wydaje sie byc silniejszym zespolem od Wisly Okuki. A jesli jeszcze potwierdza sie slowa AYALI i Holendrzy wystawia rezerwy, to raczej sztuka bedzie ich nie ograc.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W ogóle w tym sezonie Feyenord strsznie dołuje. W tej chwili zajmuje dopiero 11 miejsce w swojej lidze i jeśli Poznaniacy tego meczu nie wygrają to będzie to sporych rozmiarów frajerstwo. |
Cytat:
Oprócz tego Feye już odpuścił sobie UEFA, bo jak doskonale wiemy nawet zwycięstwo z Lechem nic im nie da. Priorytetem jest dla nich własna liga i o następnym meczu ligowym myślą, a nie o meczu z kuchenkorzem. Podsumowując- ten dziwny twór z Poznania wygra w Holandii i awansuje. A Patyra po meczu zrobi każdemu piłkarzowi gałę. |
Mnie historia nauczyla ze coraz zadziej ktos komus cos odpuszcza.Przyklad ruskow jest tutaj bardzo wymowny.Lech ma szanse na awans ale to nie bedzie tak ze holendrzy ot tak im to umozliwia.
Swoja droga to Wronkowcy na prawde maja swoje 5 minut.Ja juz na prawde nie wiem czy Deportivo bylo tak slabe, czy to Lech jest tak mocny - ale czapki z glow za ta 2 polowe. Niestety - kolejne przespane okienko i wypadniemy z gry. |
Trzeba też pamiętać, że okienko działa dwie strony :D Nie wierzę w deklaracje ich działaczy, że nie sprzedadzą nikogo. Arboleda, Stilic- te dwa nazwiska raczej nie pojawią się na wiosnę w szeregach Lecha. Sytuacja CSKA była trochę inna niż Feye. W Rosji sezon już się skończył to i Gazajew, czy jak mu tam, mógł sobie pozwolić na wystawienie najmocniejszego składu. W tym przypadku może być inaczej niestety i rzeczywiście zagrają rezerwy... Rezerwy rezerw w zasadzie, bo kadra Feye z tego roku to w dużej mierze chłopaczki po 20 lat. No, ale obyś miał rację i oby skończyło się na przykrej niespodziance dla Amicowców :D
|
Ja mam nadzieje ze ten bilans, jaki ma feye czyli 3 mecze 0 punktow i 1-9 w bramkach , nie pozwoli im olac tego meczu bo to by bylo juz przegiecie a wiadomo ze zaden trener, tym bardziej w Holandii - nie chcialby zakonczyc udzialu w uefie w tak zenujacy sposob.
|
ja tam liczę na mega frajerstwo ze strony Lecha i wysoką porażkę z rezerwami rezerw Holendrów :D
Płakać za Lechem nie będę, tak samo za PU w TV, bo i tak żadnego z dotychczasowych meczy Amiki nie widziałem.. ba.. prawdziwy kibic Wisły nie powinien się w ogóle podniecać jakimś tam kuchenkowym tworem z Wronek.. a to co dziś widziałem i słyszałem na miasteczku to prawdziwy żal.pl (z każdego akademika było słychać podnietę kibiców nad grą Lecha.. zakładam, że normalnie to uważają się za kibiców Wisły) a prawdziwy szok przeżyłem, jak kolesie po meczu szli z akademika na rynek i śpiewali sobie "HEJ KOLEJORZ".. żal.pl i nasza-klasa |
Czyli według Ciebie, prawdziwy kibic Wisły jest równie żenująco zakompleksiony jak Ty. Bo obiektywnie mówiąc, Lech zagrał dobry mecz z wiele wyżej notowanym rywalem.
Szkoda tego meczu, choć z drugiej strony, tak czy siak wygrać musimy z Feyenordem, niezależnie od wyniku dzisiaj, żeby być pewnym awansu. W tej całej grze Lecha w PU jest jedna bardzo pozytywna dla mnie rzecz, mianowicie wreszcie nie muszę się wstydzić za polski zespół, wreszcie mam prawo myśleć, że jak polska druzyna gra z jakimś średniakiem z Francji czy Hiszpanii, to ma szanse powalczyc o zwycięstwo i nie wychodzi na bosiko z kupą w gaciach. Szansę w meczu z Feyenordem (który powoli acz mozolnie wychodzi na prostą) widze w tym, że trzy dni później grają z PSV. Z drugiej strony, wątpię aby chcieli skończyć grupę z kompromitującym zerem. |
Cytat:
|
Alleluja i do przodu.
Z tercetu eksportowego najgorzej poukładany Lech ugrywa póki co najwięcej. Czyli jednak można całe życie po cygańsku, z przyczajki, z partyzanta. Albo po bułgarsku, prowadzić wariacki żywot w kuchni. W każdym razie - na salony z takim chaosem można conajwyżej wtargnąć - zadomowić się nie ma szans. Kultura gry na poziomie operowania polskim przez Smudę. _______________________________________________ Aaa, przepraszam. Nie tercet a kwartet. Przepraszam czwartą siłę eksportową naszej piłki. Inter-to-to-nie jest, ale zawsze sąsiadka :D |
W przypadku bezbramkowego remisu Deportivo z Nancy, Amice wystarczy jednobramkowe zwycięstwo w Holandii do awansu. Więc pyry liczą na rozstrzygnięcie w meczu w Hiszpanii lub na bezbramkowy remis (każdy bramkowy wymusza na nich zwycięstwo 2. bramkami z Feyenoordem)
|
Wiecie co, najśmieszniejsze jest to jak wy się jaracie meczami Lecha :D Normalnie taka zazdrość, że aż miło się czyta :D Na forum Legii cisza, chyba nikt w Wawie nie oglada, a na pewno nie z takim ciśnieniem jak wy. A tu pretensje do komentatora, że mówi "nasz zespół", że cieszy się z akcji Lecha, że gazety podniecają się awansem polskiego zespołu do fazy grupowej UEFA. A to chyba normalne, przecież to się zdarza raz na kilka lat. Tak samo się jarali Wisłą. Pamiętam jak przed meczem z Lazio wiadomości zaczynały się od relacji czy trawa na boisku jest zielona. Dla mnie to podniecanie było wtedy normalne, a mecze Wisły oglądałem bez emocji.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że troche frustracji wam jeszcze Lech przyniesie na wiosne ;) |
Cytat:
To jest temat o polskich drużynach w europejskich pucharach więc ciężko żebyśmy rozmawiali o kimś innym skoro tylko Lech w nich pozostał. Lata mi to koło pędzla czy o tym rozmawiają legioniści bo to tylko wy macie zwyczaj porównywania się we wszystkim do CWKS-u. Nie powinno to was dziwić, że większość komentarzy jest wam nieprzychylnych skoro jesteście naszą kosą i zgodą Cracovii. W kwestii kompleksów to kibice Lecha na swoich meczach zagranicznych śpiewają "Wisła to stara k.." i wywieszają flagi z przekreśloną Białą Gwiazdą :lol: . My nawet wobec Cracovii nie robimy takich przypałów w meczu pucharowym bo to zwykłe wieśniactwo i zakompleksienie. |
No i zepsułeś fanowi Lecha dzień:-P
:lol::lol::lol::lol: |
Cytat:
pozatym jestescie ostatnia druzyną/ klubem jaka by normalni kibice Legii sie podniecali, fakt moze powiedziec ze ladny mecz zagrali ale nic wiecej. W sumie czego mamy wam zazdroscic, paru Pucharów Polski i zadnego Mistrzostwa? nie badz smieszny, macie swoje 5 minut to wykorzystajcie to, Legia miala swoj czas i to zdecydowanie dluzszy niz wy i zdecydowanie czesciej. wiec wyluzuj poslady z pisaniem ze Wisla czy tez my wam zazdroscimy :rotfl::rotfl::rotfl: |
Witam. Jak dla mnie, ta rozkminka o tym kto powinien kibicować polskim drużynom a kto nie, jest pozbawiona sensu. Dla mnie czymś oczywistym jest to, że kibic Wisły czy Legii ze względu na ogromną niechęć do Lecha, nie kibicuje im w pucharach. Jest to dla mnie rzecz zupełnie naturalna, są animozje kulbowe i basta. Jedyna drużyna wokół której się jednoczymy, to reprezentacja Polski. Dlatego jednostki, które mimo wszystko kibicują wrogowi w pucharach, uważam za dziwne.
Pomijam już poziom powyższej dyskusji , bo żal o tym pisać. Ale jednak, 3 strony o Lechu po każdym jego meczu w europejskich pucharach o czymś świadczą... |
Cytat:
Szkoda Lecha, zagrali bardzo dobry mecz i zasłużyli na zwycięstwo. Na szczęście jeszcze nic nic straconego edit. cofam są jeszcze pan dudi i estovic:lol: |
Przeczytaj nazwę tematu, potem spójrz, która polska drużyna jako jedyna obecnie gra w europejskich pucharach. A to, że pisze się na te 3 strony po każdym meczu świadczy tylko o tym, że na forum jest sporo osób aktywnych, a nie z powodu jakiś wymyślonych kompleksów. Z reszta powinniście być szczęśliwi- w końcu lubicie jak się o was pisze.
|
w moim subiektywnym odczuciu to jednak niektórzy z tą frustracją przesadzają. Fakty są takie, że Legia odpadła najwcześniej z pucharów, potem Wisła, a Lech gra nadal. Z tym trzeba się pogodzić i żyć.
eM. nie przesadzasz trochę? Napisanie w 'Wawie' to nic obraźliwego. Niektórzy to czepiają się po prostu wszystkiego. Co to by było, gdyby Lech wygrał PUEFA? Masowe samobójstwa? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl