![]() |
Ho ho ho! Już Gronkiewicz Waltz nie śpi, zamartwiając się po nocach co to będzie, jak dwustu kibiców Polonii rozniesie warszawską starówkę:-D
Chłopaki po prostu "zaleją" miasto. A na poważnie: żeby się Legioniści nie zdziwili. Fakt, Polonistów w Warszawie jak na lekarstwo. Ale pamiętać należy, że Warszawiaków z dziada pradziada jest w tym mieście może 20%. Reszta to nuworysze. Spośród nich, tych zainteresowanych piłką jest może 30-40%. I ci ludzie wcale nie muszą chodzić na Legię. Jeśli Polonia będzie wygrywała, jeśli drużyna Bakero będzie grała atrakcyjny futbol - pójdą na Konwiktorską. Paradoksalnie na korzyść Legii przemawia obecnie głównie nowy, piękny obiekt. Dla warszawskiego piknika - miłośnika piłki nożnej - ważny jest komfort i bezpieczeństwo. Tu Łazienkowska bije Konwiktorską zdecydowanie. |
Panowie - wrzućcie wszyscy na luz. Tych którzy znają przyszłość (jest tu kilku) poproszę o kontakta na privie - ineteresują mnie wyniki najbliższego losowania lotto.
|
Cytat:
Ale co do motywu "prawdziwi Warszawiacy" za Polonią, "przyjezdni" za Legią, to akurat nieprawda, wychodziłoby tak z pół-na-pół pewnie. Tyle, że Polonię komuchy przez pierwsze naście lat gnoiły, a Legię faworyzowały, stąd ta estyma Polonii. |
Wystarczy przejść się na Konwiktorską pod stadion w trakcie meczu i zobaczyć, na jakich blachach przyjeżdza spora część kibiców- bez komentarza. Ale to są pewnie 'rodowici' Warszawiacy którzy się wyprowadzili :lol:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@Sartre
Tu się z Tobą zgodzę. Ja i jakaś część kibiców nie rościmy sobie praw do bycia warszawiakami. Jedyne co może Was w jakiś sposób boleć, to nasze śpiewy dotyczące pochodzenia historycznej Polonii (tej przed wykupieniem licencji Dyskobolii) czyli "rodowity klub stolicy". Ja tam Legii nie mam zamiaru (choćby werbalnie) odbierać faktu bycia nieodzowną częścią warszawskiej tradycji. |
Cytat:
Ja lepiej wiem, co masz na myśli zanim zdążysz ją sformułować :> Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
P.S. Życzę Polonii miejsca przed Legią i Lechem, tak 14. lokata będzie w sam raz :P . |
Cytat:
Cytat:
|
Uran - dlaczego życzysz Polonii 14. miejsca? Zapomniałeś o Cracovii, która na razie okupuje zaszczytne ostatnie miejsce? Może niech lepiej tak zostanie.
A co do wybijania piłki bądź nie - psioczyliśmy kiedyś na Darka Dudkę, że w końcówce meczu z Blackburn leżakował po trafieniu go piłką, a Angole nic sobie z tego nie robili, i strzelili nam wtedy decydującego gola. Może faktycznie przepis, który kiedyś uchodził za szlachetny, odchodzi do lamusa ze względu na zbyt częste nadużywanie go? Już bardziej byłbym zwolennikiem wspomagania gry kamerami (tzn. sędzia video informuje głównego drogą radiową jeśli coś groźnego się dzieje). Jednak, przy żelbetonowych działaczach tak fifa, jak pzpn, raczej nam to nie grozi... |
Co tu się podniecać po dwóch kolejkach. Urban po przyjściu do Legii wygrał pierwsze cztery mecze ligowe, a potem widział tylko plecy Wisły. Z baardzo daleka.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, siedem.
|
Lech moze teraz zaskoczyc,Wisla moze zagrac na przelamanie,Legia moze zaczac grac... Moze byc roznie, wiec lepiej poczekac.
Obawiam sie ze dzisiaj czeka nas wpie****, obym sie mylil :D |
Obyś się nie mylił. :D
W każdym razie u nas już w czwartek na Legię sprzedano komplet biletów. :D |
Cytat:
troche się oczekałem by zobaczyć w końcu niezajechany Śląsk,ale warto było. Mam nadzieje że Sobota dzis pokaże sie z jak najlepszej strony. |
Cytat:
|
Nie no, ostatnio Sobota w piątek pokazał się bardzo dobrze, ale trzeba też przyznać, że piątek służył też innemu Piątkowi (z Polonii).
|
hoho Wielka Polonia przegrywa z Zaglebiem... :]
|
Z Przyrowskim w bramce po mistrza:lol:
|
Ale trzeba przyznac, ze Bartczak ładnie uderzył.
bride - my z Pawelkiem zdobylismy :D |
No Bartczak uderzyl zajebiscie co nie zmienia faktu ze jesli Polonia nie wygra tego meczu to troche glupio beda musieli czuc sie Polonisci ktorzy po dwoch kolejkach pisali jaka to nie jest Polonia super. Hmm taki zespol a czyzby juz w 3 kolejce, w meczu u siebie przegral?...
|
Nie śmiejcie się, przecież Dyskopolo wyprzedza wszystkie inne drużyny o kilka długości i właściwie już można dać im miszcza :lol:
|
Bramka - rewelacja!
Iwan mówił, że to nie wina Przyrowskiego.Ja mam trochę inne zdanie.Mógł być lepiej ustawiony.Ale na częściowe usprawiedliwienie bramkarza trzeba napisać, że uderzenie bardzo dobre. PS. Sobiech co 100 zmarnował... PS2. Fajna reporterka:D |
Polonia spuchnie, jak nie teraz to po czasie. Nie chodzi o transfery i trenera, ale o sama specyfike naszej ligi. Beda wysoko, tego jestem pewien, ale punktow pogubia sporo, pytanie czy wiecej czy mniej od reszty.
PS; Bramka przepiekna. Sobiech to drewno a Tosik przereklamowany od 2 sezonow. |
To co Sobiech nie trafił z 7metrów pokazuje jakim jest "piłkarzem";) kilka bramek w Ruchu i wielka gwiazda! Ale niestety są ludzie którzy tym niby zawodowcom płacą jak dla mnie 10 razy za duzo........
|
Cytat:
|
Cytat:
Z Sobiechem bym się wstrzymał. Dopiero 20 lat, a już dotknął Fabregasa. Brożek w jego wieku kopal gdzieś w lidze na wypożyczeniach. |
Sam uważam, że zachwyty nad Polonią są dalece przedwczesne
ale z dzisiejszym ferowaniem wyroków to bym sie wstrzymał chociaż do zakończenia meczu:-P |
O sie dzieje bo Wojciechowski niezadowolony poszedł do szatni pokrzyczec na pilkarzy :P
|
Hehe, Wojciechowski wkroczył do akcji:P Chyba chce, żeby jego klub sezon zakończył bez porażki.
|
Sobiech- dobrze się zastawia, nieźle gra głową, potrafi zaliczyć kapitalne asysty, ale typowe 'setki' sprawiają mu multum problemów, w Chorzowie coś o tym wiemy.
Tu jego popisowy mecz- http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html |
Wniosek ze Pan Wojciechowski niczego sie nie nauczyl :D Juz widze jak sie zachce lepiej grac kopaczom :D
No i jednak cos to dalo :D Sobiech ;) |
Chyba słowa Wojciechowskiego zadziałały:P
Krytykujecie Sobiecha, a ten jak na złość strzela bramke. |
Bo przeszedl do Polonii...jak nie nasz, tzn. ze jest slaby(popularna logika). A prawda jest taka, ze to najlepszy mlody napastnik w Polsce. Wojciechowski zaryzykowal i narazie chlopak mu sie splaca...2 mecz i 2 gol.
|
Cytat:
|
Logika jest taka ze na dzien dzisiejszy sieknal kilka bramek, wiecej akcji zmarnowal, zebral o koszulke Hiszpanow i to chyba tyle? Do Lewandowskiego w jego wieku mu brakuje duzo. Nie mowie ze jest slaby, ale nie przesadzajmy.
Co innego Smolarek :) |
Szkoda, ze Ebi do nas nie przyszedl - jest z innej bajki (i nie mowie w ocenie tylko o bramke).
Asysta Sobiecha ;) |
No wygląda na to, że Ebi też na razie udany transfer.
PS. @kreseq Niestety(dla Sobiecha), ale koszulki nie zdobył.Królem polowania był Cetnarski:P |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl