Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

bbbnba 28.10.2010 10:33

nie wiem czy bana zatrzymuje sie na glownym, a nawet jesli tak jest, to psy nie pozwola by ktos ot tak skorzystal sobie z przechowalni
rozwiazanie jest proste - dogadaj sie z maszynista i zostaw to w specjalu

WRzŚ 28.10.2010 10:42

a nie prosciej plecak z kanapkami czy czyms tam wniesc na sektor? chyba ze bierzesz na wyjazd namiot karimate i kuchenkę gazową??

M89 28.10.2010 11:09

To miało być drugie pytanie, czy się do kanapek nie przy.......ą, bo niestety w takich czasach żyjemy, że niczego nie można być pewnym (vide ostatni mecz Legia - Lech). A co do karimaty, to bardziej myślałem nad flaszką na drogę powrotną ;)

Gwiaździsty 28.10.2010 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez M89 (Post 1000377)
To miało być drugie pytanie, czy się do kanapek nie przy.......ą, bo niestety w takich czasach żyjemy, że niczego nie można być pewnym (vide ostatni mecz Legia - Lech). A co do karimaty, to bardziej myślałem nad flaszką na drogę powrotną ;)

Najwyżej Ci je zjedzą. Trzeba raczej uważać na stoiska z kiełbaskami. Nie dawać dużych banknotów bo będziecie mieli problemy z odzyskaniem pieniedzy. Taka POZnańska solidność. Tymbardziej, że sprzedaż szła wtedy (1:2) zza siatki obok sektora (nie wiem jak bedzie teraz). Przed meczem nasz kibic dał banknot 50 zł. i sprzedawca już nie wrócił z resztą. Na głowy też trzeba uważać. Fruwające szklanne piersióweczki i inne wynalazki wielkopolskiej patologii.

bbbnba 28.10.2010 11:22

Poznan, to nie Azja :) mamy co jesc i nie musimy ograbiac z kanapek kibicow gosci

ToTylkoJa 28.10.2010 11:44

Macie bo przyjeżdzacie do tej 'Azji' pracować:) Więc nie gryź ręki co Cię karmi.

bbbnba 28.10.2010 11:48

nie trac czasu na forum, tylko lec oproznic lodowke. w niedziele przyjezdza KSG z konkretnym zapasem prowiantu ;)

Kamson 28.10.2010 11:52

A jak jest z wnoszeniem napojów na sektor w Poznaniu? Są jakieś ograniczenia co do pojemności butelek czy w ogóle nie można wnosić?

ToTylkoJa 28.10.2010 11:56

Po co mam opróżniać. Kupię drugą. Polecasz Amikę?
OT

ewcia 28.10.2010 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez M89 (Post 1000377)

Z żywnością nie powinno być większych problemów, butelki na pewno będą konfiskowane.

Cinek1906 28.10.2010 14:05

http://www.youtube.com/watch?v=kIqMlBp8lnw&feature=sub

koło 3:40.

ładna piosenka, brakuje takich . :}

orzeu 28.10.2010 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 996974)
Jak pokazuje przykład z Krakowa, gdzie Parchy na ostatnim miejscu w lidze, ze średnią widzów ok 700 z poprzedniego sezonu potrafią zapełnić nowy stadion, świadczy o tym, że nowe stadiony i obecność renomowanego rywala w mieście potrafi nakręcić koniunkturę na chodzenie na mecze. Po prostu pikniki zaczynają sobie chodzić na oba stadiony, bo jest ekskluzywnie, wygodnie i modnie.

Jestem przekonany, że nowy stadion Polonii zapełnił by się jeszcze szybciej niż stadion Cracovii - tym bardziej, że inwestują w gwiazdy - Smolarek, Sadlok, Sobiech itp.

Jak na razie to nie zapelnili jeszcze ani razu. Ciekawosc przyciagnela ludzi, za rok polowy z nich juz nie bedzie.
Polonia tez nie ma szans na zapelnienie stadionu wiekszego niz 10k. Bywam w Warszawie i znam tamte realia calkiem dobrze.

kreseq 04.11.2010 16:52

Taka mala ciekawostka ( nie wiedzialem gdzie to wkleic ) :

Cytat:

"Informujemy, że w trakcie sobotniego spotkania w Poznaniu (30 pazdziernika ) przy okazji meczu Milan-Juventus straciliśmy nasze dwie flagi ("Noi Siamo | Juventus | JuvePoland" oraz "JuvePoland Club"). Około godziny 18:00 do lokalu wtargnęła grupa 10-15 kibiców Lecha Poznań. Ich celem były flagi, które już wisiały na ścianach. W pubie było wtedy sześć osób, w tym jedna dziewczyna. Mimo krótkotrwałego oporu i wymiany kilku ciosów, flag nie udało się uratować.
Według naszych potwierdzonych informacji akcja była planowana już od jakiegoś czasu"

No prosze, coz za akcja :D

PoloniaDumaStolicy 12.11.2010 13:26

Cytat:

Nas na marszu ok 25 osób. PO MARSZU LEGIA PROPONUJE CHŁOPAKOM OD NAS SOLÓWKI NA CO PRZYSTAJĄ. ZAMIAST SOLÓWKI CHŁOPAKI ZOSTAJĄ POCIĘCI NOŻEM I KOŃCZĄ W SZPITALU NA OPREACJACH. JEDEN CHŁOPAK MA GŁĘBOKIE RANY NOGI I KILKA MNIEJSZYCH CIĘĆ NA RĘKACH I SKRONI, DRUGI 7 KŁÓTYCH RAN W PLECY.
http://www.se.pl/media/pics/2010/11/11/dr_580x467.jpg

Legia pocięła wczoraj dwóch Polonistów.

ToTylkoJa 12.11.2010 16:01

Pomalutku, powolutku coraz więcej zaczyna się wyjaśniać w tej sprawie. Osoby związane z Polonią już piszą, że zrobił to Hutnik Warszawa (mówią, że to młoda chuliganka Legii).

No i chodzi wersja (nie mnie oceniać czy prawdziwa), że mogło dojść do starcia polonistów z Antifą (w szeregach której są poloniści). Brzmi to niedorzecznie, że mieliby się ciąć między sobą (ale patrząc na to jak na Jadze zwalczały się dwie grupy kibiców, wszystko jest możliwe). W ramach wyjaśnień- pocięci to narodowcy, zaś Antifa to lewaki. Więc Polonia była po dwóch stronach barykady.
Zaznaczam, że to tylko wyczytane/usłyszane wersje zdarzeń. Póki co tylko Polonia wydała swoją wersję zdarzeń. Legia jeszcze tego nie zrobiła. Na marszu było mnóstwo innych ekip, póki co żadna nie potwierdziła wersji Polonii (ani nie zaprzeczyła, wygląda to tak, jakby nic nie wiedzieli).

Więc PDS radziłbym poczekać trochę na wydanie wyroku kto to zrobił. Czas pokaże.

Sartre 12.11.2010 16:10

Cytat:

Pomalutku, powolutku coraz więcej zaczyna się wyjaśniać w tej sprawie. Osoby związane z Polonią już piszą, że zrobił to Hutnik Warszawa (mówią, że to młoda chuliganka Legii).

No i chodzi wersja (nie mnie oceniać czy prawdziwa), że mogło dojść do starcia polonistów z Antifą (w szeregach której są poloniści). Brzmi to niedorzecznie, że mieliby się ciąć między sobą (ale patrząc na to jak na Jadze zwalczały się dwie grupy kibiców, wszystko jest możliwe). W ramach wyjaśnień- pocięci to narodowcy, zaś Antifa to lewaki. Więc Polonia była po dwóch stronach barykady.
Zaznaczam, że to tylko wyczytane/usłyszane wersje zdarzeń. Póki co tylko Polonia wydała swoją wersję zdarzeń. Legia jeszcze tego nie zrobiła. Na marszu było mnóstwo innych ekip, póki co żadna nie potwierdziła wersji Polonii (ani nie zaprzeczyła, wygląda to tak, jakby nic nie wiedzieli).

Więc PDS radziłbym poczekać trochę na wydanie wyroku kto to zrobił. Czas pokaże.
Wszystko fajnie i pięknie, ale tylko zamydlasz obraz rzeczywistości tym swoim stonowanym i wyważonym "a może było tak, a może było siak, w sumie póki co niewiele wiadomo, są różne wersje"... O ileż lepszym przekazem jest "Legioniści pocięli nożem kibiców Polonii!" i pod tym zdjęcie poranionego człowieka wsadzanego do karetki.

A co do samych nożowników - skądkolwiek by takie jełopy były, jak dla mnie nie powinno być dla takich ludzi miejsca gdziekolwiek, poza pomieszczeniem 3 x 3 z kratami w oknach i drzwiach. I kij mnie obchodzi, czy to Legioniści, Poloniści, antifowcy czy oenerowcy.

Południowiec 12.11.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1009621)

Abstrahując od tego wydarzenia ,to Hutnik i Legia to, to samo.Fanatycy z Bielan działają na Hutniku ,ale wszyscy są kibicami Legii.Co wielokrotnie obie strony podkreślały więc różnicy żadnej nie widzę.
A co do osądów to również proponuje dać na wstrzymanie ,zwłaszcza osobą z Wisły ,bo nie mają one o tym wydarzeniu żadnego pojęcia.Forum k.net nie jest żadną wyrocznią,tam każdy szczur pisze co chce.

PoloniaDumaStolicy 12.11.2010 16:33

ToTylkoJa. Nie jestem upoważniony do pisania czegoś więcej co zostało podane, ale na pewno to nie była Antifa.

ToTylkoJa 12.11.2010 16:36

PDS mi chodzi tylko o to, że to Wasza wersja wydarzeń, nie potwierdzona przez nikogo więcej. Ty/Wy już wydaliście osąd kto to zrobił. Nie bronię ludzi którzy to zrobili, oczekuję tylko jakichś rzetelnych potwierdzonych informacji, że to wina Legii. Tylko tyle i aż tyle.

aadrian321 12.11.2010 17:30

ToTylkoJa moze to ty zrobiles ta swoja zyletka haha

7 kotów 23.11.2010 18:27

Uwaga.
Z cyklu niesamowite i mrozace krew w zylach futbolowe przygody cioty:
Romanowski oglada mecze NA PARTYZANTA:

Cytat:

otóż wejście <na partyzanta> bywa tak czy ovak ekscytujące, sam partyzantem bywałem już często, np. dwa razy uskuteczniłem to już na meczach Pasów rozgrywanych z GTS ZOMO Myślenice przy Reymonta (siedziałem obok VIP-owskiej loży wśród dziennikarzy i wiślackich fanów w stylu Nowickiego, raz udało mi się w klubowym barku zrobić komórką zdjęcie niejakiemu radnemu Dariuszowi Olszówce w wiślackim szaliku, który pluł na Cracovię w mediach jednocześnie zaprzeczając, że z GTS łączy go cokolwiek ciepłego), raz było trochę nerwowo bo zauważył mnie Fedorowicz (z którym znamy się owszem) - przywitał się chłodno acz serdecznie i zaczął mnie przedstawiać kilku ponurym typom - obyło się bez scen i ujadania
Szacun.
:lol:

Gwiaździsty 23.11.2010 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1016291)
Uwaga.

Szacun.

W sumie to dziwne, że taka ciota dostaje akredytacje i wchodzi bezczelnie na trybuny. Myślę, że w przyszłości powinien zadziałać jakis system wczesnego ostrzegania, że cos takiego przypełzło z kałuzy na nasz stadion.

spartan 23.11.2010 21:13

Cytat:

Uwaga.

Szacun.

Planc jakiż to partyzant? Toż to gorsza gnida niż te co gryzły z Armię Ludową. Wszarz ma takie pojęcie o partyzntce jaki i honorze.

murray 23.11.2010 21:22

Cytat:

Uwaga.

Szacun.

Z ostatniej chwili:
PWN zdecydował się zmienić słownikową definicję przychlasta. Od dzisiaj będzie brzmieć: "patrz Rafał Romanowski".

SkMk 26.11.2010 17:51

Właśnie przed chwila na pejsovii : leci hymn, przerywają go podczas wiadomej zwrotki, spiker zapowiada minutę ciszy dla chłopaka co grał w pasach i tragicznie zginął. Co robią te bite ....y? Sami ciągną przyśpiewkę i drą te swoje parchate ryje, że nigdy nie zejdą na psy. Niech oni już spierdalają z tej ligi...

fst 26.11.2010 18:12

A czego innego się spodziewałeś? Oni żyją tylko po to żeby sobie na nas pobluzgać, reszta jest nieistotna.

Ogryzek 26.11.2010 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fst (Post 1017702)
A czego innego się spodziewałeś? Oni żyją tylko po to żeby sobie na nas pobluzgać, reszta jest nieistotna.

Zluzuj

Jak na nich (poza ich hymnem) była kultura, nic o nas - chyba ani razu nie było WTSK!

Doceń to:)

Siemion 27.11.2010 13:15

Tekst bodajże z wczoraj. Znaleziony na wiślackim portalu o jesiennym dopingu na reymonta

http://wisla-online.pl/news/quotswie...zniesquot-1454

surdut 27.11.2010 13:16

Czemu u nas na meczu nie machamy flagami jakrobi sie to w kibicowskiej europie. Pare flag na kijakch ktore przez caly emcz sa machane przez kibiców? co pare minut zmiana kibica ktory to robi zeby sie niezmeczyl.

Siemion 27.11.2010 13:22

Akcja z flagami była tylko raz na meczu ze Śląskiem i wyglądało to naprawdę imponująco.
Sam się zastanawiam, dlaczego na innych meczach tego nie ma lub dlaczego nie było oprawy na meczu z Lechią.

wiertar 27.11.2010 13:36

może dlatego że co poniektórzy chętnie te flagi brali sobie do domu??

Charlie 27.11.2010 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1018115)
Akcja z flagami była tylko raz na meczu ze Śląskiem i wyglądało to naprawdę imponująco.

Może i wyglądało imponująco, ale doping przez te 45 minut był najgorszy w całej rundzie i pewnie dlatego odstąpiono od tego pomysłu w następnych spotkaniach.

surdut 27.11.2010 14:14

ale trzymanie np 5 flag nie zespuje znacząco dopingu, nie chodzi mi o kilkadziesiat -set flag lecz doslownie kilka ktore dodaja klimatu.

WiślakMyślenice 27.11.2010 16:14

Cytat:

Może i wyglądało imponująco, ale doping przez te 45 minut był najgorszy w całej rundzie i pewnie dlatego odstąpiono od tego pomysłu w następnych spotkaniach.
Zważ ile było "przypadkowych" osób w młynie...

surdut 27.11.2010 18:49

niech te 5 osob trzyma flagi-ile to jest te 5 mniej osob ztych 2-3 tys z mlyna? NIC!
a efekt duzy. Czyli wychodzimy na + a pozatym mozna spiewac i trzymac flage

Misiek_Qn 28.11.2010 02:26

Wiesz co Surducie, UW ma większe ambicje niż 5 flag na całym G.

SV_ 28.11.2010 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Misiek_Qn (Post 1018493)
Wiesz co Surducie, UW ma większe ambicje niż 5 flag na całym G.

Wez nie ....... 3 po 3, na najwiekszych mlynach na swiecie są własnie takie flagi ktorych jest do 10

Mario Nh 28.11.2010 09:45

Dokładnie tak, 4-5 flag do "szybkiego" machania by się przydały.
Tak apropo ma ktoś zdjęcie tej która pojawiła się na ostatnim meczu?

surdut 28.11.2010 11:06

nie chodzi przeciez o to by caly mlyn mial w rekach flagi w calym meczu jak na slasku.
chodzi o te wlasnie ,,5" flag do szybkiego machania

Misiek_Qn 28.11.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1018509)
Dokładnie tak, 4-5 flag do "szybkiego" machania by się przydały.
Tak apropo ma ktoś zdjęcie tej która pojawiła się na ostatnim meczu?

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...3584055504.jpg Ta szachownica?

To sobie zobaczcie kibiców Borussi Dortmund i ich flagowe motywy. Ja rozumiem, że chcecie "klimacik" ale warto popatrzeć na poziom jaki sobie zarzucamy co sezon względem opraw i dopingu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl