![]() |
Cytat:
-nie mamy tyle kasy na transfery -nie dalibyśmy mu takiej pensji I ostatnie, najważniejsze koleś gra w pucharach i Serie A, jest młody i ma szansę rozwijać się w klubie, który słynie z produkcji gwiazd. Czy ktoś na jego miejscu przyszedłby do klubu, który gra w słabej lidze i na dodatek jest na 4 pozycji? |
Radek Janukiewicz do wzięcia ZA DARMO. Wielkich wymagań finansowych nie bedzie mieć, solidny bramkarz. Byłby konkurencją dla Pawełka.
|
Cytat:
|
No właśnie czy ten Janukiewicz taki słaby jest czy co jest z nim nie tak? Już któryś klub go wyrzuca. A przecież kiedyś był oceniany jako jeden z największych bramkarskich talentów. Co jest grane i dlaczego mu kontraktu nie oferujemy tylkko jakimś wynalazkom?
|
Cytat:
Pamiętam go jeszce jak bronił w Śląsku. Dobry był........ |
Kiedyś podobno gdy trenerem bramkarzy w młodzieżówce był Adam Matysek, to Janukiewicz stwierdził, że z Matyska żaden bramkarz i że nie chciałby być taki jak on:)
|
Cytat:
|
Ale nie rozumiesz że on ma ważny kontrakt i trzeba za niego płacić a za Ettiena nie bo ma karte w ręku!!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak jak myślałem: Janukiewicza testuje Korona. W meczu z Lechem (1:1) zagrał 45 min i "załatwił" Peszke tak ,że nie wiadomo czy ten zagra z Włochami.... |
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,63...as=2&startsz=x
wraca z Anglii, w dodatku za darmo będzie więc... :rotfl: :rotfl: |
To nie jest głupi pomysł z tym Kazimierczakiem młody perspektywiczny był na wyspach .Koleś grał w młodzieżówkach polskich więc czemu nie? Myśle że od Cebanu nie był by gorszy.
|
Cytat:
|
|
Brałem pod uwage tylko to że konczy mu się kontrakt i że tranował na wyspach.Porównałem go do naszego obecnego 2 bramkarza Cebanu .Nie mówie że brać go bo młody i w Wiśle sie rozwinie .No więc luzik ja tam z duym spokojem do tego podchodze.
|
to ze trenowal na wyspach nei oznacza ze koles jest dobry
ilu znasz dobrych bramkarzy ze szkocji, wali, irlandii czy anglii? |
W Anglii jest mocna liga przez to wnioskuje że byle leszcza nie biorą tak samo do reprezentacji młodzieżowych.A patrząc że zależy nam na zawodnikach darmowych więc każda kandydatura jest niezła.
Ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzać. Po to jest forum "Gdybym był Bednarzem "żeby pogadać o kandydaturach na zawodników Wisły. Więc więcej luzu. |
Uważam że sprawdzenie Każmierczaka nie było by złym pomysłem napewno lepszym niż bramkarz z Indonezji ;/
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/4...ur/profil.html ???
Może on?? |
Tak Baszczyński z Zieniem według nich krocie a za pare stówek euro nie mogli ich sprzedać w tym oknie transferowym :)
|
...na kolana i po bramkarza :P
|
akurat wczoraj Pawełek grał bardzo dobrze z wyjątkiem wyłożenia na pustą bramkę
|
Hehe, uważasz Fernando że takie wyjątki to norma ?? Tym razem mu się upiekło. Czy wg. Ciebie bramkarz drużyny aspirującej do mistrzostwa może wyprawiać takie rzeczy ?? Tym tokiem rozumowania to Pawełek w każdym meczu broni zajeb... z wyjątkiem :D
|
Do tematu tego watku powinniscie dopisac GDYBYM BYL BEDNARZEM I MIAL SAKIEWKE PIENIEDZY... Bednarz to moze ogladac zawodnikow, ktorym sie koncza 6 mscy lub skonczyly kontrakty
ps. Pawelek wyszedl wczoraj 1:1, jego super dynamiczne wyjscie uratowalo kolejny farfcel obrony |
może trzeba szukac wzmocnien na Bałkanach jak radzi były trener Wisły Drago Okuka
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html |
Cóż, widać że Diaz nie radzi sobie z lewej, taktyka jednym napadziorem też nie daje skutku
|
Gdybym był Bednarzem zainteresowałbym się tymi dwoma bramkarzami:
Ciro Polito (US Grosetto) http://www.transfermarkt.de/de/spiel...to/profil.html Nicola Santoni (AS Bari) http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ni/profil.html Biorąc pod uwagę przebieg ich kariery oraz doświadczenie można sądzić,że będą świetnymi kandydatami do gry w Wiśle;) |
pierwszy - cena
drugi - niski i w dodatku zagral ledwo kilkadziesiat meczy w zyciu |
*BiałaGwiazda*- dajże spokój. Z malej fotki i kilku marnych info bd kupować ? {no chyba, że ten post to jakiś żart...}
Myślę, że na bramke, to któryś z Lechii by mógł przyjść. A może Białkowskiego z Southampton? ;> A w przerwie letniej, jak najszybciej sprowadziłabym J./M. Gancarczyka bądź .. K. Grosickiego (nieprzeciętny talent, Skorża by sobie z nim poradził ;)). Również sprzydałby się jakiś napastnik, bo Brozio pewnie odejdzie, a 17-letni Leszczak za młody jest jeszcze. Chciałam jeszcze zwrócić uwagę, że pomyliliśmy się co do Łukasiewicza (Skorża?). Bo jakby nie było, to broni dobrze, a Cleber już powinien zostać zmieniony przez Marcelo. A i niedlugo ze sceny zejdzie Głowa. No zobaczymy. Na miejscu pana Bednarza, wzięłabym się do prawdziwej roboty. A jak nie to.. negocjowałabym z panem Mielcarskim >zamianę miejsc< ;) PS. Bo mimo braku mln euro, to negocjować też trzeba potrafić. Z naszymi rodakami, pan B. nie potrafi :/ Tak samo jak i z dobrymi obcokraowcami. (wyjątki: Marcelo, Diaz) |
Fanka92, mam nadzieje, że o Łukasiewiczu też pisałaś w formie żartu ? nie dość, że nie jest wcale taki młody, to nie wyróżnia się niczym specjalnym.. uważasz, że to jest zawodnik, który gwarantuje walke o najwyższe pozycje w lidze ? Ja bym go nawet na rezerwie nie widział..
Co do Grosickiego to się zgodze, ale narazie wstrzymajmy się co do ocen, niech zagra pierw pare meczy .. Ja natomiast bym sprowadził Żewłakowa i Dudka w lecie ( obaj za darmo ) + Bronowicki ? ( za darmo też ) Mieliśmy odmładzać skład, ale myśle, że Ci zawodnicy gwarantowaliby przynajmniej przez 2-3 lata wysoki poziom.. W dodatku postarałbym się zatrzymać Brożka i w wypadku zdobycia MP powalczył o LM. Gdyby jeszcze Garguła wyzdrowiał to byłby taki skład : Dudek- X - Marcelo - Żewłakow - Bronowicki - Małecki - Sobolewski - Garguła - Boguski ? - Brożek - X mieszanka młodości z rutyną .. jedynie mam dwa znaki zapytania na prawej obronie i drugiego napastnika jak dla mnie w takim składzie moglibyśmy powalczyć o LM szczególnie, że wtrafimy na słabszych rywali wszyscy zawodnicy ZA FREE :D a może sięgneliby do kasy i zakupili partnera dla Brozia.. jak sądzicie ? |
Gdybym był Bednarzem odszedłbym z pracy:D
|
A do napadu Żurawski. Oglądając dzisiejsze poczynania Jagiellonii z Frankowskim to powiem szczerze, że wygląda on niewiele gorzej niż za Wiślackich czasów. Szczególnie 2 bramka pokazuje, że na polskich boiskach uważani przez niektórych za "wypalone gwiazdki" są ogromnym wzmocnieniem zespołu. A patrząc na granie Żurawskiego za granicą to jestem w stanie stwierdzić, że byłby on dla nas ogromnym wzmocnieniem nie tylko na krajowych boiskach, ale także w Europie. A potwierdzeniem tego są zdbywane aktualnie bramki Maćka w Grecji.
|
*seven..*- Żewłakow? Dajże spokój, za stary- mamy w takim układzie Arka naszego.
Z Dudkiem się zgodzę, tylko on pewnie będzie chciał dużo floty u nas (co innego jakby go Górnik Z. zaprosił). Bronowicki? W sumie to nikt [chyba] nie wie w jakiej jest formie. Poza tym myślę, że Brozio w lecie nam "zniknie" i tyleśmy go mieli... Gdybym miała jednym zdaniem powiedzieć co zrobiłabym na miejscu pana Bednarza, to odeszłabym z tej pracy [niech idzie do tej swojej legii ;)]. Myślę, że Mielcarski i Skorża zrobiliby razem o wiele więcej. I to dobrego! :) |
Mielcarski dostal juz swoja szanse w Wiśle i jej nie wykorzystał.
Całe szczęście 2 już nei dostanie, znowu trzeba byłoby sprzedawać pseudo grajków, ściągniętych przez tego pana |
W jakie miejsce Bednarza?! Czy Wy ogłupieliście?!
Czemu w tym wszystkim winny jest nasz Dyrektor Sportowy? Niczemu! Nie ma pieniędzy. Wyłóżcie odpowiednią kwotę a zobaczycie transfery. |
Cytat:
Na miejscu Cupiala, nie przekazalbym mu juz ani zlotowki do rozdysponowania. Najlepiej jakbys ty wylozyl mu swoje, bo widocznie lubisz mocno trwonic. Pan mecenas mimo ze sposrod trzech ostatnich dyr.sport. pracuje najkrocej, juz teraz jawi sie jako ten najgorszy, mimo ze to o Kasperczaku do dzis twierdzi sie jaki to byl z niego nieudacznik transferowy. A tak naprawde Heniek byl najlepszy wsrod najgorszych, bo jeszcze gorzej niz jemu, zdaje sie ze poszlo Mielcerskiemu. Przynajmniej pod wzgledem finansowym. |
Cytat:
|
Cytat:
|
te transfery Bednarza to praktycznie same niewypały bo albo rekonwalescenci albo grubo przepłaceni (Jirsak) a pozostali chyba są zbyt słabi na taki klub jak Wisła.Z samego kontraktu Matusiaka można było wykupic Lewandowskiego jak był jeszcze w Zniczu no ale Pan Jacek wolał dawac pensje po 250 tyś Euro za sezon zawodnikom z których nie ma własciwie pożytku.
Jeszcze do tego Franek strzela jak za najlepszych czasów ale nie w Wiśle tylko w Białymstoku.To kolejna trafna decyzja Bednarza. Adam Nawałka na dyrektora sportowego !! To przecież On wyszukał dla Wisły Brożków jak grali w małym klubiku parafialnym pod Kielcami.W pierwszym zespole grali też Strąk ,Kokoszka,Kuzera czy Nawotczyński. |
Cytat:
szczególnie w pomocy i na pozycji bramkarza. Lewy skrzydłowy i rozgrywający(tu juz bedzie Gargula, jesli dojdzie do formy) są bardzo potrzebni. Jednak w tym składzie myślę, że też jesteśmy w stanie powalczyć z każdym zespołem. Podobał mi się występ Zieńczuka i to chyba on zajmie miejsce na lewej stronie w następnym meczu, a miejsce Jirsaka Diaz. Ciągle licze na Jirsaka, jednak w ostatnim meczu strasznie mnie zawiódł. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl