![]() |
moze ktos jako tako przetlumaczyc
http://www.uefa.com/competitions/ucl...id=737439.html Cytat:
|
To samo co na konferencji prasowej plus dwie krótkie wypowiedzi Brożka i Cantoro które znajdziesz na wszytkich stronach sportowych
|
Nasi zagrali tak dobrze ze ciezko kogokolwiek pochwalic by nie urazic reszty:)
Jednak wybralem swoja trojce 1.Trener - jednak w waznych meczach widac jego reke, my ten dwumecz nie wygralismy przez lepszy sklad, tylko przez znakomita taktyke i przygotowanie - zabiegalismy po prostu Zydow, robiac to do tego w bardzo madry sposob. Widziec jak mistrz wcale nie takiego slabego kraju z dwukrotnie wyzszym budzetem i transferami za taka kase co mysmy nie wydali laczac ostatnie 5 lat ,przeprowadza 1 dobra akcje przy bodajze 0-4 - bezcenne. 2.Diaz - jak nie przekonywal on mnie nigdy to za ten mecz naleza mu sie wielkie slowa pochwaly.Gral tam gdzie nie gral nigdy i zagral jak nigdy dotad 3.Mauro - ile ja sie napsioczylem przez ostatnie lata na Mauro.Wczoraj zagral swietny mecz , nie dosc ze otworzyl wynik to jeszcze byl pewny,walczny i wytrzmal mecz kondycyjnie - brawo. ps troche prywaty na koniec:P Jak Cie bardzo szanuje Zbychu to strasznie mnie drazniles tym swoim 'na pewno wygraja'. Jednak w calosci zwracam honor ,tym razem zwyciezyla u mnie paranoja tak co do naszej bezsilnosci jak i sily rywala ale takie pomyki po fakcie sa piekne a i radosc wieksza. |
A mnie sie ceny podobaja. Sa adekwatne do przeciwnika, ale nie przesadzone. I co najwazniejsze wreszcie karnetowicze zostali nagrodzeni czyli kibice, ktorzy wiernie dopinguja Wisle w kazdym meczu, a nie przypominaja sobie o niej tylko w przypadku meczow z rywalami jak Barcelona.
Nie przesadzajmy 100zl a 70zl na Beitar, tylko 30zl roznicy, kto sie takiej spodziewal... |
Szczegolnie patrzac jakie byly ceny na Real a kiedy to bylo.
Cena bardzo przyzwoita. |
Cytat:
|
Tylko w celu uściślenia. Mam info od pana Marka Szczerbowskiego z Dyrekcji Stadionu Śląskiego.
Po krótce pisze, ze tym terminie (27 sierpnia) nie ma możliwości rozegrania meczu z Barceloną. Kraków godnie przywita Katalończyków. Rzeczywiście, nasz stadion to może być nasza najsilniejsza broń plus 20 % sukcesu to fantastyczny doping z trybuny D. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Co to w ogóle za pomysł, żeby grać na Śląskim? Jakie są argumenty? Bo jedyne co mi przychodzi do głowy, to zapewnienie godnych warunków dla Barcelony, co jest absurdem, bo nie zamierzam im wygranej ułatwiać (tak jakby tera mieli niezwykle ciężkie zadanie przed sobą). Ewentualnie większa kasa, co może się zarządowi uśmiechać, ale nam raczej nie, bo banda krawaciarzy i małyszów, chcących zobaczyć wielkie gwiazdy na żywo to średnio kusząca prespektywa. Strach myśleć, cóż za fanatyczny klimat stworzylibyśmy na Śląskim......
|
Cytat:
hahahahaha to sobie ich sam sprobuj ugoscic... cicho, bo wielka Barca przyjezdza i trzeba uwazac zeby sie nie zblaznic hahaha. oni to sobie moga, tam u siebie w Hiszpani, my mamy zapelnic trybuny, prowadzic dobry doping, wierzyc ze nasi pilkarze zagraja chocby tak jak wczoraj z Beitarem lub lepiej, a Barca nas nie interesuje i ich rozkminki o malych boiskach itp |
czy wie ktoś gdzie w necie znajdę wczorajszy mecz??
|
|
A którego dokładnie jest u nas rewanż
z góry dzięki:-) |
Krew mnie zalewała jak czytałem te wypociny z Izraelskiej Gazety po meczu Z Beitarem :
(..) W początkowych minutach Wisła odgryzała się jedynie seriami długich piłek zagrywanych z obrony, a defensywa Beitaru likwidowała w zarodku wszelkie zagrożenie." Teraz mnie tylko śmiechy ogarniają :D |
Halo, ja z innej beczki.
A gdyby tak sie udało przejść Barcelone (gdybam mocno) to gdize ewentualnie Wisła zagrałaby mecze grupowe, skoro: - nasz stadion nie wchodzi w rachube ze wzgledów formalnych - z tego co rozumiem żaden mecz na Śląskim nie może się odbyć przed meczem Polska-Czechy (11.10). A we wrześniu sa przecież dwie kolejki. He? |
Mam głęboko w d.... poważaniu co się podoba lub nie Barcelonie, czy każdemu innemu rywalowi Wisły, szczególnie gdy stawka dwumeczu jest dla Wisełki tak wysoka, Barcelona NIE JEST MISTRZEM i obiektywnie i uczciwie nie powinna grać w tych rozgrywkach. A to co im się podoba lub nie to mnie nie interesuje,patrząc na rywala z uwielbieniem zawsze będziemy przegrani ,nigdy nigdzie nie wejdziemy i będziemy "lizać loda przez szybę" Warto sobie zdać sprawę że Katalończycy postrzegają nas i inne kluby z tej części europy jak my Azerów lub Kazachów,czyli uciążliwą ale konieczną przeszkodę, jeśli Kowno walnęło Rangersów to kto nam broni WYELIMINOWAĆ FCB.? wALKA I JESZCZE RAZ WALKA, zero pokory,max zaangażowania i wiary a sukces przyjdzie!
|
Cytat:
Pełen uznania jestem i dumy. I jak tu ktoś napisał, że dziękuje ojcu za to że go brał na mecze Wisły, tak ja dziękuje Bogu, że sprawił, że stałem się kibicem właśnie tej pięknej drużyny. :) |
Wierzę, że można ograć Barcę. Jak Wisła grała z Beitarem na wyjeździe, to zaznaczyłem nawet w sondzie, że przegrają pierwszy mecz. W drugim też byłem przekonany, tym razem, że wygra Wisła- i przejdzie. Teraz mam odczucie, że na wyjeździe z Barcą będzie remis.
Może u nas wygramy, bo Barca będzie się potykać na nierównej murawie? :D |
Ja jednak twardo stąpam po ziemi,i wiadomo serce nakazuje wierzyc ,ale rozum kwituje ...nie mamy szans..
Otoz szanse sa zawsze ,niespodzianki tez...bo np. kto tam stawial ze jakies Kowno przejdzie FC Rangers??No chyba tylko najwieniejsi fani tego pierwszego zespolu..i ..udalo im sie. Mysle ze jednak Barcelona to jednak juz ta najwyzsza pólka pilkarska,takie Ferrari ktore jednak podrasowanym Golfem z dwoma turbinami nie da sie w zadnym wypadku wyprzedzic:) .Nam kibicom pozostaje wiec zawsze to 0.01% szans z 99.99...i ta iskierka nadzieji. Wisla bedzie grala na luzie ,i bez zadnych obciazen,a to tylko nasza korzysc. Licze tez a naszyzch kibicow,o dziwo przekrzyczec kilkadziesiat tysiecy kibicow Barcy(a moze piknikow Barcy?) to zadna sztuka ,nasi napewno beda na Camp Nou obrze slyszalni.To tez mzoe miec jakies znaczenie,bo doping MA ZNACZENIE w kwestii gry zespolu w danym meczu. Wiec szykuje sie fajna przygoda,wg nic wiecej,super by bylo napedzic stracha legendernej i wielkiej Barcelonie,i zdobyc chociaz jedna brameczke w takiej swiatynii pilki jaka jest Camp Nou.:) |
Cytat:
-Barca jest w przebudowie -Nie będzie zapewne Messi'ego i Ronaldinho -Guardiola to słaby trener -Zlekceważą nas -Rewanż w Krakowie. |
Fajnie poczytac ze macie jakies nadzieje hehe.. ;)
Ludzie, gdybysmy ich przeszli to by byla afera na caly swiat. np. Thierry Henry jest tyle wart ile wynosi nasz caly budzet (dali za niego 24 mln euro, nasz budzet bodajze 26 mln euro (?)) Bedzie remis u nas to bede w **** happy zejdzmy na ziemie. |
Ja obstawiam remis na camp nou, a na Reymonta wygrana Wiślaków 1:0 hehe
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znajdz mi taki mecz, gdzie wszyscy poza Zieńczukiem grali dobrze. Przypominam, że z PAO skończyło się 1-4 i to nie przez Zieńka traciliśmy gole. |
Cytat:
A MEssiego ma nie byc tylko w I meczu niestety. Nie sądzę, żeby nas zlekceważyli, BArcelona jest zbyt dobrą drużyną na takie cos. Co do Guardioli to się zgodzę. Tylko nie wiam co nam da rewanż w Krakowie..chyba, ze tam strzelimy bramke na 2:1 w 90 minucie..a tu tez w 90 na 1:0:D:D:P |
Jesli o Zienczuka chodzi, to powiem jedno. Bez niego mogloby nie byc ani tego tematu, ani tej dyskusji. Cholera, od czasu slawnego tematu "Pawel Brozek do rezerw" cos sie powinnismy nauczyc.
|
Cytat:
Messi coś ustrzelił na Olimpiadzie czyli chyba z nami nie zagra (?). Jestem niepoprawnym optymistą i wierze w awans :p |
Cytat:
Nie tylko ty wierzysz w awans :P Choć myślę, że na fazę grupową UEFA nas stać :-) Przynajmiej niech bardzo trochę się pomęczy :-P Ale marzeniem jest widzieć jak wszyscy zawodnicy Białej Gwiazdy skaczą po jednym grajku :lol: A najlepiej to jak cały stadion bawi się z piłkarzami na stadionie w Krakowie :> |
Cytat:
|
Właśnie podano rewanż 27 sierpnia o 20.45 w Krakowie
|
Czytam, czytam temat i nie widzę wpisów pochwalnych największych płaczków na forum aczkolwiek już sie pojawiają głosy że Beitar to w ogóle beznadziejna drużyna :), a może niektórym sprawia przyjemność jechanie po klubie i Cupiale.
Znakomity mecz w naszym wykonaniu po pierwszym meczu byłem optymistą bo widziałem że nasi sa juz w niezłej formie i na R22 zagrają jeszcze lepiej ale tego sie nie spodziewałem Boguski nowa gwiazda. Brawo Skorża i pilkarze. |
Prawda jest taka, ze realnie w dwumeczu z FCB szans nie mamy, co powie srednio rozgarniety kibic, komentator czy tez buk. Jest jednak jeszcze matematyka, ktora zapewne stwierdza, ze na 100 spotkan z FCB przegralibysmy pewnie z 90, 7 zremisowalibysmy, a 3 wygralibysmy, bo tak to sie pewnie w podobie przedstawia. Tylko kto powiedzial, ze tym razem akurat nie okaze sie, ze Wisla zagra dwa mecze z puli tych 10, ktore Nas satysfakcjonuja ? Przeciez 0:0 w Katalonii i np. 1:1 w Krakowie nie jest nieosiagalny - takie rzeczy sie zdarzaja. Wiec troche optymizmu, choc realnie sadzac jestesmy w mocno niekomfortowej sytuacji, ale grajac swoje mozna liczyc na podkniecia nawet wielklich - wystarczy to tylko umiejetnie wykorzystac. Obecnie Barca jest na zakrecie - nowy trener, nowe porzadki, czyszczenie atmo w szatni, poza tym brak ogrania. Zdaje sobie sprawe, ze w wypadku ich poziomu to nawet z w/w problemami zawsze jest to Barca, ale nawet oni potrafia wtopic caly mecz osmieszajac sie.
|
Cytat:
Może będą mieć zły dzień? :lol: Może nasza drużyna będzie miała dzień życia? Weźcie uwierzcie w awans!!! ale będzie fajnie jak przejdziemy Barce :P |
Już w Hiszpanii wylądowali za to Jacek Bednarz i Robert Adaszyński, kierownik drużyny. Obaj polecieli do Barcelony, by załatwić wszystkie formalności związane z wizytą "Białej Gwiazdy" w Katalonii.
Bednarz pojechał tam na wycieczkę czy w nagrodę?? za wislasoccer |
Cytat:
Wolałbym odwrotne wyniki. Bramkowy wynikj w Barcelonie a u siebie 0:0 :):) |
nie wiem jak Wy, ale jak wczoraj wracałem z meczu to pomyślałem że faktycznie mamy szanse na awans, może to dlatego ze wielkie ciśnienie ze mnie zeszło...nie wiem, ale wierzę!
|
Cytat:
Raczej taki wynik nas nie premiuje awansem. Np 1:1 w katalonii a 0:0 u nas to bym chyba skakał na 7 metrów ze szczęścia. Ja jestem optymistą, ale znow nie niepoprawnym. Postraszymy ich, moze im bramke albo dwie sypniemy, ale polegniemy minimalnie. Ale potem stoczymy wspaniałe boje w PUEFA, wyjdziemy z grupy i zajdziemy do półfinału.:D:D:D |
Najważniejsza rzecz jaką cza zrobić to przynajmniej zremisować bramkowo u nich albo niech choćby było to 2:1 dla nich. Ważne to strzelić im gola na wyjeździe. W Krakowie trzeba przycisnąć i ugrać coś konkretnego. Na tą chwile to mi się widzi gra Wisełki w PUEFA a potem wyjscie z grupy owych rozgrywek. Ewentualna porażka z Barcą nie jest niczym dziwiącym ale jakby wygrali i dostali się do Fazy grupowej to bym chyba wyskoczył z okna ze szczescia :P
|
|
Ktoś tu coś napisał o forum Lecha że ich rywal był dużo lepszy niż Benitar, myślę wejdę zobaczę co tam piszą naprawdę. Okazuje się że był to mój błąd a może te wypisy po prostu mnie ogromnie rozbawiły. W skrócie tak dla rozładowania podniosłej atmosfery wczorajszego meczu. Najgorsi i najśmieszniejsi zawodnicy na boisku...
Diaz i Pioterek Brożek i Pawełek, nie wiadomo dlaczego komentator chwalił Boguskiego bo on nie potrafi grać, było tego jeszcze trochę ale już nie pamiętam a nie chce mi się tam wchodzić. Do tego wszytkiego dodałbym jeszcze wypowiedź naszego gwiazdora Reksika ale to już nie ten temat, jednym słowniem Lech na mistrza (to były trzy:)) |
Ja już sobie wyobrażam jak Wisłą eliminuje Barcelonę po koszmarnych błędach Valdeza i wtedy cały świat skupia oczy na Wisłę i nie może się nadziwić tego, co zrobił Valdez. 1-2 na Camp Nou i 1-0 w Krakowie to wyniki na naszą miarę, tym bardziej, że Barca w przebudowie i ma słabego trenera, który pod presją nie będzie pewnie wiedział co robić.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl