![]() |
palikot - też uciekło. dzwoniłem tam, powiedzieli, że trzeba wpłacić kasę za rekrutację i czekać na wynik, dopiero wtedy podanie.
|
ja wpłaciłem wzoraj... ciekawe kiedy dojdzie :->
|
Jakie mam szanse na AGH z współczynnikiem 424?
|
do usunięcia
|
Na turystykę, dziennie
|
Sądząc po progu, to porównywalne z szansą, że Pawełek nie puści szmaty w dwóch meczach z rzędu.
Czyli nie za duże |
Wiem, że post trochę odbiega od meritum, ale chciałabym zapytać się o najlepsze LO w Krakowie? Z góry dziękuję za odpowiedź ;)
|
Jeżeli w 1 rzucie na AGH jako główny kierunek wybrałem Geofizykę, a w 2 wybiorę Inżynierię Środowiska, to wtedy mam taki sam próg jak pozostałe osoby? Słyszałem, że w takich przypadkach progi sa podwyższane. Może ktoś potwierdzić ?
|
Cytat:
|
Dziękuję za odpowiedź, mogłabym jeszcze się dowiedzieć się czegoś odnośnie LO nr 2?
|
do usunięcia
|
Chyba duża?
Nie rozumiem takich głupich pytań. Powinni Cię przyjąć z otwartymi rękoma. Ja czekam na wynik Zarządzania i Inżynierii Produkcji, gdzie próg był 424. :) Ciekawe czy spadnie o kilkadziesiąt pkt. ;) |
Niekoniecznie z otwartymi rękoma, to zależy ile jest miejsc wolnych i jakimi wynikami beda się legitymowac konkurenci.
Próg z pierwszej rekrutacji własciwie tylko orientacyjnie coś mówi. Gdybyś złożył w pierwszej to już byś był, a tak to cieżko powiedziec |
Ja tam na GiG złożyłem jako bodaj trzeci kierunek, stwierdziłem, że nawet gdybym się tam dostał to i tak to .......ę i wezmę zaoczne :P Słyszałem dużo dziwnych opinii na temat tego kierunku. Mimo wszystko liczę na ZiIP :)
|
Cytat:
Sorry, że rozmywam temat ale nie mogę PW wysłać |
A jest ktoś kto się dostał na medycynę na UJ?
Ja mam napisane jedynie status nieprzyjęta (jakoś specjalnie się nie dziwię ;P ) ale nie mogę nigdzie znaleźć od ilu pkt przyjmowali? Orientuje się ktoś może? :) |
|
Ależ się coś wali na forum :P Ja w drugiej rekrutacji Agh-owskiej również się nie dostałem :P ale na zaocznych jestem ;)
|
Ja niestety dostałem się tylko na Górnictwo i Geologię na wydziale Wiertnictwa Nafty i Gazu, czyli ostatni z kolei wybrany kierunek. Może ktoś coś więcej powiedzieć o tym kierunku? Waham się między tym, a Inżynierią Środowiska na Politechnice Krakowskiej. Nie wiem co lepsze : )
|
W drugiej na AGH też się nie dostałem, a na UJ zaproponowali mi wieczorowe xD super.. ale na szczęście dostałem się do tego całego ignatianum na kulturoznawstwo.
<śmiech na sali> |
Cytat:
|
do usunięcia
|
Tak to k...a jest, jak wszystkie uczelnie mają różne terminy i ludzie, którzy nie dostali się np. na UJ, czy UEK od razu zapierdalali na AGH. :] Gdyby wszędzie było jednakowo, to mielibyśmy mimo wszystko pewnie większe szanse... a i dla uczelni byłoby lepiej, gdyż wieksza konkurencja = więcej rekrutacji = więcej kasy :P
|
Zapraszam na ZIiP na UR ;)
|
do usunięcia
|
Są :P Ja jeszcze próbuję na rolniczym się załapać. Wkurza mnie to, bo maturę zdałem nieźle, a już na 3 kierunki się nie dostałem :/
|
orientuje się ktoś czy trudno dostać się na krakowski AWF ?? chodzi mi głównie o maturę z biologii na jakim poziomie trzeba zdawać i jaki wynik procentowy uzyskać ??
z góry dzięki za odpowiedź |
Biologia...największe zło tego świata :P
@Norek dzięki ! Jakiś taki drastyczny ten próg na UJ na medycynę nie był. Myślałam,że będzie znacznie wyższy po tym jak zobaczyłam listy we Wrocławiu. Ja już jestem na filologii rosyjsko-angielskiej. A za rok stety/niestety walka o Kraków po raz drugi...:( |
Cytat:
Dokładnie. Ja na UP sie nie dostałem, a wydawało mi się, że wcale źle matury nie zdałem... I to tak chyba każdy ma... Na szczęście UJ był na tyle hojny, że na zaoczne mnie przyjał :lol: |
Szansa na dzienne jest. Miejsca zostały na Politechnice Krakowskiej, na AGH pewnie też. Pytanie tylko, czy kierunki oferowane przez te uczelnie Was interesują.
PS: Ktoś idzie na WM@PK? :) |
do usunięcia
|
W zeszłym roku był jeszcze pod koniec sierpnia czy we wrześniu, ale to już przeważnie takie hardcory w stylu metalurgii, duzego wyboru już nie było.
|
do usunięcia
|
Zola - tak z ciekawości. Co Ci przyjdzie z takiego kierunku? Mam gościa znajomego, co zrobił właśnie bodaj rolnictwo, ze specjalnością dotyczącą yy.. pomidorów.. :lol: i teraz.. rozdaje ulotki na skrzyżowaniach. :/ także zastanów się.. :] Nie lepiej przebiedować ten rok, pół roku na zaocznych a potem przenieść się na dzienne?
|
do usunięcia
|
Cytat:
Poważnie idź na to, czym się interesujesz, lub będziesz miał pracę, a nie na siłę... Zawsze możesz spróbować poprawić maturę, a przez rok zarobić jakiegoś grosza... No, chyba że masz jakiś ukryty cel w dostaniu się na dzienne (stypendium czy cos).:> |
Mam pytanie - czy orientuje się ktoś, czy jako student zaoczny będę mógł pójść na 3-miesięczny okres tzw. bezrobocia? :P Pytam, bo póki co nie mam jakichś horyzontów na pracę, a grosik jakiś by się sprzydał ;)
Zola - dokładnie tak jak radzi Ci Konrad. Bez sensu iść na coś bez większych perspektyw. I nie mówię tu o stereotypach, bo niestety znaczna część ludzi wybiera takie kierunki, dzięki którym później zawyża średnią bezrobotnych z wyższym wykształceniem i zastanawia się: "DLACZEGO?" |
do usunięcia
|
Kiedy sie odbiera indeksy i legitki ?
|
Pewnie w październiku.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl