Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

felipe 07.01.2010 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 838564)
Jak dla mnie Marcelo jest wart koło 6 milionów euro i nie powinniśmy go za mniej sprzedawać, jest on bardzo młody szczególnie jak na obrońcę, nie jest polakiem, a więc ma całkiem inną mentalność, ja bym mu zaproponował nowy kontrakt na dużo lepszych warunkach,może nawet rekordowy tak jak Legia Musze 350tys euro, jemu nie odbije tak jak Cantoro, to jest profesjonalista pełną gębą !! przecież jego można i za 5 lat sprzedać za taką samą cenę ..

Tos pojechał :lol:
W zajebistej lidze gra ten Marcelo, skoro sam pobyt w niej (w połaczeniu z żenadą w Europie + "zerem" w kadrze) powoduje, ze piłkarz wart jest 6 mln euro...

Kuć żelazo póki gorące! Jak ktos chce dać 2-2,5 mln euro - sprzedac. Wraca Cleber, Kowalski w obwodzie... Przynajmniej dług klubu się zmniejszy. takie realia, Skorża i spółka zaserwowali nam solidny blamaz pucharowy, to trzeba pokutować...

Kluvi 07.01.2010 15:49

felipe a taka liga chorwacka to przecież jak premiership no nie?? !
a potrafili sprzedać stamtąd kolesia za 16 mln!!
nie patrz na ligę tylko na możliwości piłkarza, a Marcelo takowe ma i to ogromne. Chyba nie na darmo się pisze, że to piłkarz ponad tą ligę. Więc ceńmy się i zaróbmy naprawdę porządną kasę

felipe 07.01.2010 16:05

Kluvi, wiele lat upłynie zanim polskqa liga prestiżem dogoni chorwacką, czy tez czeska, ukraińską...

Taki Modric zanim poszedł za wielkie pieniadze do Tottenhamu był podstawowym rozgrywającym (pamietaj, że gracze ofensywni są drożsi!) Dinama Zagrzeb (mimo wszystko większa w europie marka niż Wisła obecnie) i reprezentacji (młodzieżowej i dorosłej) Chorwacji. Dodając do tego puchary europejskie wychodzi ci piłkarz, który w wieku 21-22 lat (nie pamietam ile miał w chwili transferu) posiadał już potęzne ogranie poza ligą, pokazał się światu w rywalizacji z kimś więcej niż Odra Wodzisław czy Arka Gdynia! Marcelo w tym czasie "pokazał" się w dwumeczu z mistrzem Estonii - w dwumeczu, którego nawet nie wszystkie połowy dało się obejrzeć w tv!

Inna sprawa, że piłkarze z Bałkanów (chodzi mi o ligi) wyrobili sobie przez lata dobre opinie w silnych ligach zachodnich. A pokaż mi kogos wyjeżdzającego z Polski robiacego kariere w bardzo mocnych ekpiach? Jeleń ostatnio (choc to tylko Auxerre, ale docenić z racji ligi wypada!)- i to na siłę, bo Błaszczykowski w Borussi więcej się leczy bo nie daje rady kondycyjnie przy normalnych obciążeniach treningowych. I tyle, reszta gra co najwyżej w klubach średnich. Nikt się o nas nie bije!

Ogarnijcie się i przyjmijcie do wiadomości, ze 4-5 mln euro to za środkowego obrońce wielkie pieniądze nawet dla dobrych europejskich ekip. Pieniadze które wydaja na kogos sprawdzonego w boju z silnym rywalem.

saklak1906 07.01.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 838631)
nie patrz na ligę tylko na możliwości piłkarza, a Marcelo takowe ma i to ogromne. Chyba nie na darmo się pisze, że to piłkarz ponad tą ligę. Więc ceńmy się i zaróbmy naprawdę porządną kasę

No bo zawodnicy z ligi Chorwackiej reguralnie robia z siebie posmiewisko. Zeby chociaz jeden z ostatno sprzedanych z naszej ligi chociaz miescil sie w wyjsciowej jedenastce jakiegos przecietnego klubu Europejskiego to moze bylo by zainteresowanie a tak to tylko posmiewisko z siebie robia i nawet w Grecjii nie maja miejsca w wyjsciowej 11 patrz Roger.

Marcello bedzie w cenie jak sie pokarze w Europie a na razie jest gwiazna naszego bagienka i tyle. Roger tez byl ponad przecietny w naszej lidze juz go na 10 baniek wyceniali i co i wybrany najgorszym transferem ligi Greckiej wraz z kilkoma innymi i to jest reklama naszej ligi?

Wiec nikt Ci nie da wielkiej kasy bo sie boi ze bedzie to samo co z innymi i choc by byl nie wiem jak dobry to i tak cena bedzie srednia bo i ryzyko wieksze.

RAFi89 07.01.2010 16:16

Cytat:

Tu nie chodzi o to że liga chorwacka jest jak bundesliga. Zawodnicy z tego kraju przez lata wyrobili sobie markę w europie dobrymi występami i teraz nikt nie patrzy na to czy liga chorwacka jest 6 czy 25 w rankingu. Po prostu zawodnicy z tego kraju gwarantują jakiś poziom. A zawodnicy z naszej ligi, mało który robi karierę a markę i cenę można wyrobić sobie występami w Europie czy w reprezentacji. Jak Uche, Krizanac czy ostatnio Stillic czy Lewandowski. Zobacz że ostatnio z polskiej ligi za niezłe pieniądze wyjechali Janczyk, Wawrzyniak czy Dudka. Zawodnicy którzy w lidze byli co najwyżej średni ale grali w reprezentacjach.

Na Marcelo można dużo zarobić dobrymi występami w europejskich pucharach bądź jeśli Dunga powoła go do reprezentacji:P dobre występy w polskiej lidze znaczą nie wile.

Griszka30KR 07.01.2010 16:42

Cytat:

Marcelo nam MP nie wygra,a sprzedaz Jego moze byc ku temu przyczynic(jak kupimy ofensywnych graczy).Jak nie ,to dalej bedziemy wygrywac po 1:0 z przecietniakami,a przegrywac po 0:1 z mocnymi....

Donki 07.01.2010 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 838657)
Marcelo nam MP nie wygra,a sprzedaz Jego moze byc ku temu przyczynic(jak kupimy ofensywnych graczy).Jak nie ,to dalej bedziemy wygrywac po 1:0 z przecietniakami,a przegrywac po 0:1 z mocnymi....

I z tym bym sie własnie nie zgodził!
Bo po tej rundzie gdyby nie gole Marcelo mieli byśmy 6 pkt mniej, więc czy na pewno nie wygra nam MP??

Sancezz 07.01.2010 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 838644)
Tu nie chodzi o to że liga chorwacka jest jak bundesliga. Zawodnicy z tego kraju przez lata wyrobili sobie markę w europie dobrymi występami i teraz nikt nie patrzy na to czy liga chorwacka jest 6 czy 25 w rankingu. Po prostu zawodnicy z tego kraju gwarantują jakiś poziom. A zawodnicy z naszej ligi, mało który robi karierę a markę i cenę można wyrobić sobie występami w Europie czy w reprezentacji. Jak Uche, Krizanac czy ostatnio Stillic czy Lewandowski. Zobacz że ostatnio z polskiej ligi za niezłe pieniądze wyjechali Janczyk, Wawrzyniak czy Dudka. Zawodnicy którzy w lidze byli co najwyżej średni ale grali w reprezentacjach.

Na Marcelo można dużo zarobić dobrymi występami w europejskich pucharach bądź jeśli Dunga powoła go do reprezentacji:P dobre występy w polskiej lidze znaczą nie wile.

Taa.. Łobo też ma na koncie niemało występów w reprezentacji, grał na Euro a nikt się po niego nie zgłasza heh

Stavanger 07.01.2010 17:29

Jeśli chodzi o domniemany transfer z Wisły Marcelo, to i tak wszystko leży w gestii klubu,ponieważ Marcelo ma ważny z nami kontrakt. Jest to piłkarz wartościowy i każdy wie,że strata jego w zimowym oknie będzie poważna, ale my i tak nie mamy wpływu na to,co podjęte zostanie tam,na górze w gabinetach.

Kluvi 07.01.2010 18:26

Sancezz słuszna uwaga
jak już wspomniałem czasem nie chodzi o to w jakiej lidze się gra i czy gra sie w pucharach dobry scout wypatrzy asa nawet w ogorkowej lidze. Popatrzcie za jakie pieniądze idą ludzie z ligi szwedzkiej, norweskiej czyli z północnej Europy kwoty po 3 bądź 4 a nawet 5 mln a czy to są drużyny które grały w europejskich pucharach?..
Nauczmy się sprzedawać adekwatnie do umiejętności gracza bo w ogóle tego nie umiemy.

1q2 07.01.2010 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 838690)
Nauczmy się sprzedawać adekwatnie do umiejętności gracza bo w ogóle tego nie umiemy.

Jeśli już to nauczmy się kupować adekwatnie do umiejętności, sprzedawania radził bym się nie uczyć w większości przypadków dostawaliśmy cenę o wiele wyższą niż na to dany zawodnik zasługiwał.Przykłady?
Kałużny - ok 2 mln, Gorawski - 2 mln ,Żuraw - 3 miliony, Franek - 1 mln , Dudka - 2.5 mln,Błaszczu - 3 mln.

Niektóre z tych transferów to śmiech na sali a żaden z zawodników po odejściu nie był wart tyle za ile go sprzedaliśmy, nawet Błaszczu któremu przeszkodziły w tym kontuzje.
Jedyny Uche się wybił ale to inna historia, więc proszę, czekam na przykład choćby 1 zawodnika którego sprzedaliśmy 'za tanio'.

justek 07.01.2010 18:48

jak jest ktoś chętny na Marcelo i jest gotów wyłożyć te 2- 2,5 mln to sprzedać.. Plus chciałbym by w umowie widniała klauzula iluś tam procent od następnej sprzedaży. Dobrego obrońce dużo łatwiej znaleźć plus niech się Kowalski ogrywa, bo młody to on już nie jest...

Kluvi 07.01.2010 18:49

1q2 uważasz że Błaszczu się nie wybił?? hehe dobre
Franek za 1 mln nie poszedł, a przykład Szymkowiaka za bodajże 850tys.

Swoją drogą najlepszy interes to chyba zrobiliśmy na Kosie bo Kaiserslautern nam sporo płaciło za wypożyczenie go kasa była a na koniec i tak wrócił do nas

flamengista 07.01.2010 18:49

Nie dajmy się zwariować. 2 mln € za Marcelo to byłby świetny interes. Nikt więcej nie da za stopera z polskiej ligi. A akurat na pozycji stopera mamy alternatywę w postaci Clebera i Kowalskiego.

O taki deal jak z Marcelo właśnie chodzi. Zawodnik pozyskany za darmo miał się wypromować w Polsce, przystosować do europejskiej piłki i odejść do lepszej ligi. Wisła miała na tym zarobić, a wcześniej mieć korzyść z dobrego zawodnika. Dlatego mam nadzieję, że transfer Marcelo dojdzie do skutku i to za podawaną przez media cenę. Mam też nadzieję, że uda się z brazylijskiej ligi wyłowić jeszcze kilka takich perełek.

W przypadku ew. dealu z Marcelo będzie to bardziej prawdopodobne - pójdzie fama, że Wisła to dobre miejsce na wypromowanie się.

Inna sprawa, czy środki te zostaną reinwestowane w solidnych zawodników. Chodzi bowiem o to, by pozyskiwać kolejnych takich Marcelów, których sprzedamy z zyskiem.

PS. doświadczenia innych klubów i nasze wskazują, że nie ma sensu trzymać zawodników wybijających się ponad przeciętność na siłę (Kałużny, Dudka, Stilić). To dobry moment, by sprzedać Brazylijczyka.

WioReXXX 07.01.2010 19:11

Nie wypowiem się o Marcelo, ale spróbuję postawić się w roli RN czy Cupiała i decydować, czy transfery mają być gotówkowe, czy nie.
Spojrzę na ostatnie lata i spróbuję ocenić, które transfery gotówkowe i bezgotówkowe były udane, nieudane, jako nieudane będę traktował również zawodników, którzy nie spełnili/spełniają pokładanych w nich nadzieji. Co nie zmienia faktu, że np Kirm kiedy wpasuje się, będzie dobrze grał. Ja mówię o teraz. Nie włączam do tego zestawienia Garguły i Niedzielana z wiadomych względów.
Bezgotówkowe:
UDANE: Alvarez, Marcelo, Cleber, Singlar, Cebanu, Paulista, Dolha, Penksa, Błaszczykowski(za totalne grosze)
NIEUDANE: Jop, Beto, Thwaite, Dudu, Matusiak, Svitlica, Radovanovic, Burns, Kaczorowski,
Gotówkowe:
UDANE: Junior Diaz, Dudka, Boguski(dam na siłę, że był to transfer gotówkoy, choć tak jaki Kuba kosztował grosze)
NIEUDANE: Jirsak, Kirm, Łobodziński, Norbert Varga, Ćwielong, Chiacu, Barreto, Gołoś, Pawełek(przynajmniej dla mnie Wisła powinna kupić lepszego bramkarza), Kryszałowicz
Jest to zestawienie mniej więcej od sezonu 2005/2006. I co widzimy? Wręcz TRAGICZNĄ skuteczność transferów gotówkowych. Ledwuie 3 transfery, i tak za takie pieniądze, że tych 3 zawodników kosztowało mniej niż... Jirsak!! Policzcie sobie sumę jaką wydaliśmy na pozyskanie i utrzymanie zawodników pozyskanych nie z wolnego kontraktu. Jedna wielka pomyłka.
Co jeżeli chodzi o transfery bezgotówkowe? Było wiele pomyłek, to prawda, ale dzięki Bogu duża większośc tych zaowdników po pół roku, roku odeszła z Wisły. Większość z nich miała kontrakty krótkoterminowe. No i chyba najważniejsze- wśród transferów zawodników wolnych, są trzy, moim zdaniem najlepsze transfery Wisły ostatnich lat - Marcelo, Błaszczykowski i Cleber?
Więc pytanie? Co woli RN i Cupiał? Ja nie chcę oceniać, nie mówcie, że bronie Zarząd. Ja tylko chcę pokazać, jakimi argumentami mogą się posługiwać. I żeby następnym razem forumowicze zastanowili się za nim napiszą: "kupić go, nieważne za jaką cenę, na pewno sprzedamy go drożej". Bo narazie takim przypadkiem jest tylko Dudka.

Wojtas 07.01.2010 19:15

Z Marcelo to jest tak jak wiekszosc juz tu zauważyła czyli mamy na jego miejsce zabezpieczenie,i jestemy na to gotowi.

Cleber to bedzie napewno dobry zastepca ,i wniesie nawet jeszce wiecej spokoju do defensywy.To nie bedzie tak ze Wisła sie kończy bo odchodzi "najwieksza gwiazda" jak to ostatnio wyczytałem....bzdura...odchodzi wspanialy zawodnik ale na jego miejsce jest bardzo doswiadczony stoper ,i do tego 100% profesjonalista.Wzor dla pilkarzy na boisku i pozanim.

Ale tez mysle ze Marcelo jakos wcale jesli by zostal -to to nie bedzie dla niego kara- wrecz przeciwnie byl przeciez publikowany niedawno wywiad w ktorym jasno mowi ze chce zdobyc Mistrzostowo z Wisla,a jak bedzie jakas ofera to taka zeby satysfakcjonowala zarowno jego jak i WIsle.Nie robmy z niego manier panienki jak swego czasu Stilic ,a z Wisly wieziena dla niego i tą ktora mu blokuje kariere,bo jeszcze ją napewno zrobi.

edit ...cos "gorącego "

Nie Marcelo, a Kirm odejdzie z Wisły?

http://www.futbol.pl/artykul/72947.html

ale to tylko gdybanie

Lemoniadowy Joe 07.01.2010 19:17

Najwcześniej o sprzedaży Marcelo to możemy mówić latem po ewentualnych pucharach sprzedawać najlepszego grajka przed (oby) elm LM to będzie duży błąd no chyba że nasi skauci znaleźli podobnej klasy piłkarzy i potrzebujemy szybko $ na transfery

po co sie podniecać jakimiś groszami za takiego grajka jak latem jest dużo większą kasa do zarobienia a Marcelo może byc jednym z kluczowych graczy w decydujących meczach

ja sobie nie przypominam w Wiśle sytuacji abyśmy na jakimś piłkarzu przez zwlekanie z transferem stracili większa kasę

Markus 07.01.2010 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 838698)
Nie dajmy się zwariować. 2 mln € za Marcelo to byłby świetny interes. Nikt więcej nie da za stopera z polskiej ligi. A akurat na pozycji stopera mamy alternatywę w postaci Clebera i Kowalskiego.

Nie jestem pewien, czy sprzedaż Marcelo za 2 mln będzie dobrym interesem. To jednak piłkarz bardzo rozwojowy, którego wartość będzie rosła. Jako Brazylijczyk, nawet grając w polskiej lidze, wkrótce może osiągnąć znacznie wyższą cenę.

Dlatego nie jestem też pewien, czy opłaca się go sprzedać akurat teraz. Potrzebujemy go. W końcu chodzi o to, by Wisła grając w pucharach była coraz silniejsza, a nie ciągle coraz słabsza.

A najmniej jestem pewien tego, czy jakiekolwiek pieniądze z jego transferu zostaną przeznaczone na nowych zawodników.

Nie można mieć ciastka i zjeść ciastko. Nie można mieć drużyny, która cokolwiek ugra w pucharach, jeśli ciągle będzie się ją osłabiać i w miejsce gwiazd zespołu sprowadzać tanie zapchajdziury.

westersyl 07.01.2010 19:24

Cytat:

NIEUDANE: Kirm,
?
Andraż robi takie rzeczy jakich żadnen zawodnik z naszej kadry nigdy w życiu nie zrobił i nie nigdy nie zrobi a Ty zaliczasz go do nie udanych transferów ?

Dla mnie to jeden z najlepszy transferów Wisły Kraków w ostatnich kilku latach. Szybki, zwrotny dobry technicznie, solidny strzał, dobrze gra kombinacyjnie, do tego jeszcze dużo biegający. Ciężko się gra z Małeckim i Brożkiem w przodzie. Kirm pokazał u nas może max 70 % tego co potrafili. Jak gra kiedy ma obok siebie trochę lepszych kolegów to polecam zobaczyć mecz Sloveni z Rosją.

WioReXXX 07.01.2010 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 838717)
?
Andraż robi takie rzeczy jakich żadnen zawodnik z naszej kadry nigdy w życiu nie zrobił i nie nigdy nie zrobi a Ty zaliczasz go do nie udanych transferów ?

Dla mnie to jeden z najlepszy transferów Wisły Kraków w ostatnich kilku latach. Szybki, zwrotny dobry technicznie, solidny strzał, dobrze gra kombinacyjnie, do tego jeszcze dużo biegający. Ciężko się gra z Małeckim i Brożkiem w przodzie. Kirm pokazał u nas może max 70 % tego co potrafili. Jak gra kiedy ma obok siebie trochę lepszych kolegów to polecam zobaczyć mecz Sloveni z Rosją.

masz rację. Ale ja uzasadniłem to trochę wcześniej. Dla sużej większości z nas Kirm nei prezentuje tego czego oczekujemy, czyli takiej gry, jaką prezentuje np w meczach reprezentacji. Nie mów, że potrzebuje lepszych zawodników. Czy w Domzale, gdzie miał swietne statysyki miał super współpartnerów?

zbymak 07.01.2010 19:33

http://www.wisla-online.pl/news/agen...-niemczech-789

Krzyma 07.01.2010 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 838720)
Czy w Domzale, gdzie miał swietne statysyki miał super współpartnerów?

Wydaje mi się że Kirm musiał się zgrać z zespołem, widać to było po końcowce rundy gdzie było dużo lepiej, dlatego myślę że na wiosnę to będzie prawdziwe wzmocnienie na skrzydle. Mam nadzieje ze nie odejdzie. To samo z Marcelo wolałbym zeby nie odchodził tylko dlatego że brakuje pieniędzy na transfery. Wole pewnego Marcelo w składzie niż dwóch czy trzech grajków którzy bedą niewiadomą.

Sancezz 07.01.2010 19:41

nie umiemy też pozyskiwać odpowiednich zawodników. Zna ktoś ogólną historie zawodnika tj Ediur Gudjohnsen? najpeirw miał mała przygodę w PSV po czym wrócił do swojego macierzystego klubu Reykjavik. Nastepnie przeszedł na zasadzie wolnego transferu ( bo w Islandii - jakby to powiedzieć- kluby idą piłkarzom na rekę i nie blokują transferów) do Boltonu gdzie zabłyszczał i jego wartość poszła diametralnie w górę m.in. dlatego też, że stał się gwiazdą swojej reprezentacji. Zobaczcie sobie na którym miejscu jest reprezentacja Islandii u21 w swojej grupie w eliminacjach ME. Porównajcie sobie ceny zawodników u21 Islandia-Polska. Polacy są 3-4 razy drożsi a czy poziom mają wyższy?

Proud 07.01.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 838712)
Z Marcelo to jest tak jak wiekszosc juz tu zauważyła czyli mamy na jego miejsce zabezpieczenie,i jestemy na to gotowi.

Cleber to bedzie napewno dobry zastepca ,i wniesie nawet jeszce wiecej spokoju do defensywy.To nie bedzie tak ze Wisła sie kończy bo odchodzi "najwieksza gwiazda" jak to ostatnio wyczytałem....bzdura...odchodzi wspanialy zawodnik ale na jego miejsce jest bardzo doswiadczony stoper ,i do tego 100% profesjonalista.Wzor dla pilkarzy na boisku i pozanim.

Ale tez mysle ze Marcelo jakos wcale jesli by zostal -to to nie bedzie dla niego kara- wrecz przeciwnie byl przeciez publikowany niedawno wywiad w ktorym jasno mowi ze chce zdobyc Mistrzostowo z Wisla,a jak bedzie jakas ofera to taka zeby satysfakcjonowala zarowno jego jak i WIsle.Nie robmy z niego manier panienki jak swego czasu Stilic ,a z Wisly wieziena dla niego i tą ktora mu blokuje kariere,bo jeszcze ją napewno zrobi.

niby się zgadzam...ale pamiętajmy Wojtas, że Cleber przed odejściem z Wisły nie grał już tak dobrze. A Marcelo wyrósł nam na nie tylko ostoję defensywy, ale również jednego z najskuteczniejszych zawodników. Poza tym, jest młody, pewnie będzie się nadal rozwijał. Dla mnie to jest piłkarz, jakiego dawno nie było w polskiej lidze. Ostatnim był chyba Uche.
Dodatkowo mam wrażenie że Marcelo buduje atmosferę w drużynie. Jak przychodził do Wisły, grał dobrze, ale był taki jakby miękki...ale teraz widać że nabrał charakteru, nie tylko na boisku, ale także poza nim.

jak już kiedyś pisałem, zamiast wzmocnień chciałbym utrzymania obecnej kadry + powrotu do zdrowia kontuzjowanych(z tym niestety nie mamy pewności) .

Jeśli już mielibyśmy teraz sprzedać Marcelo, to za kwotę 2,5 - 3 mln E + kwotę od następnego transferu. Np. 15 -20%. Mam wrażenie że kiedyś Brazylijczyk zagra w naprawdę solidnym zachodnim klubie.

donecki 07.01.2010 21:09

Kirm na celowniku Olimpiakos?

brylant17 07.01.2010 21:09

WioReXXX dlaczego Krim nieudany? poczekajmy do końca sezonu i wtedy ocenimy ok?Skreślasz go zaledwie po pół sezonu,dajmy mu szanse.

Sancezz 07.01.2010 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 838761)
Kirm na celowniku Olimpiakos?

brednie. wiadomo, że jego sprzedaż teraz jest bezsensowna. w tej rundzie powinien być skuteczniejszy, bo trochę się ograł w zespole a po MŚ jego cena wzrośnie. chyba, że od razu ktoś za niego wyłoży przynajmniej 2,5mln euro

flamengista 07.01.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 838709)
Alvarez (...) (za totalne grosze)

Dziennik Polski albo GK pisały, że wykupienie Alvareza pod koniec obecnego sezonu będzie kosztowało 400 tys. €. Totalnymi groszami bym tego nie nazwał, choć cena przystępna.

Markus,

lepszej ceny za Marcelo raczej już nie da się uzyskać. Z Wisły nie ma szans na transfer do czołowego zachodniego klubu z Anglii, Niemiec czy Hiszpanii. A tylko takie zapłacą więcej niż 2 mln € za stopera. Teraz na Marcelo są chętni, bo widać w nim potencjał. Taki Hannover gotów go kupić na takiej samej zasadzie, jakiej zrobiła to Wisła. Czyli licząc, że chłopak się jeszcze rozwinie i wtedy odsprzedadzą go z zyskiem. Ale do tego Marcelo potrzebuje regularnej gry w lidze lepszej niż polska.

Za rok raczej nie będzie już postrzegany jako zawodnik perspektywiczny, ale raczej jako zawodnik ukształtowany. Cena piłkarza nie wzrośnie, raczej wręcz na odwrót. Ja nie mówię, że trzeba zawodnika sprzedawać na siłę. Ale jeśli polityka transferowa ma wyglądać w ten sposób, to to ma sens. Sprowadzamy utalentowaną młodzież z Brazylii, ogrywamy ją w Polsce i odsprzedajemy z zyskiem na Zachód.

Marszałek 07.01.2010 21:34

A co z transferem Brożka do Zenithu,podobno robili mu tam miejsce:)

Za Marcelo 1 mln euro to będzie dobry pieniądz.Nie będzie można narzekać. Więcej chyba nie zapłacą. Nie zagrał przecież w żadnym poważnym meczu,no nie licząc jego epizodu z TT więc kto oszaleje i da 2 mln plus prowizja dla menago i kontrakt?. Flamengista ma racje,sprzedać teraz,bo po kolejnej wtopie z Levadią to nikt podobnych pieniędzy jak teraz za Marcelo nie będzie chciał dać. Tak samo trzeba było Brożka od razu sprzedawać jak zaczął trafiać do bramki. Teraz będziemy wyczekiwać niemalże jak cudu gdy znów coś prosto zacznie kopać. To są gracze z LP,tutaj zawsze zdarzy się komuś jeden sezon niewiarygodny(Zieńczuk,Stilić,Matusiak,Piechna,Sik ora,Niedzielan,Brożek,) i wtedy trzeba sprzedawać takiego jegomościa bez dwóch zdań. Jeździć, zachwalać,kit wciskać,że on tak może cały czas:)bo przecież bądźmy szczerzy, to są marni kopacze i jakikolwiek przejaw techniki,skuteczności, przeglądu pola należy natychmiast spieniężać.

A Wy byście dali za 20 letniego argentyńskiego ligowca z Węgier,Słowacji 2 mln euro?Mówimy o obrońcy!

Valdaer 07.01.2010 22:01

1mln euro? opanujcie się, często mnie śmieszą wasze pseudoeksperckie opinie ale czasem przesadzanie... Myślenie nie boli na prawde. Zarządzający wisły byli by naprawde idiotami jakby sprzedali Marcelo za 1 mln euro jak można tego nie widzieć ale na szczęście nie są, Wilczek wyraznie powiedział że nie sprzedadzą Marcelo jeśli się nie pojawi bardzo dobra oferta, a Skorża pewnie w tej spraweie się z nim zgadza.

Jak się nie ma nic niegłupiego do napisania to lepiej nic nie pisać.

zbymak 07.01.2010 22:07

Jak go za tyle nie kupią to bedzie niezły kabaret http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...iku_Wisly.html

Peroslaw88 07.01.2010 22:15

pismaki fajnie wymyślają. Olympiakos przegrał ostatnio 1:2 z AEK Ateny i już sobie wymyślili, że potrzebują Kirma:)

brylant17 07.01.2010 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 838807)
pismaki fajnie wymyślają. Olympiakos przegrał ostatnio 1:2 z AEK Ateny i już sobie wymyślili, że potrzebują Kirma:)

już fakt sprzedał Marcelo do Olympiakosu :lol:

Peroslaw88 07.01.2010 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 838826)
już fakt sprzedał Marcelo do Olympiakosu :lol:

Fakt niedawno pisał, że Małecki na dniach przechodzi do West Ham United:)

mariusz92abg 07.01.2010 22:48

Niestety, ale to prawda ;/ Kirm odejdzie z Wisły do Olympiakosu. Godzinę temu w RMFie mówili. Niestety nie dosłyszałem ceny bo akurat wtedy coś się stało z radiem i przez chwilę przestało działać xP

grzesiek632 07.01.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 838833)
Fakt niedawno pisał, że Małecki na dniach przechodzi do West Ham United:)

Oraz w drugą strone:
Kluivert w Wiśle, Nonda w Wiśle,Kanu w Wiśle, Appiah w Wiśle:D :p :-P

Peroslaw88 07.01.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariusz92abg (Post 838836)
Niestety, ale to prawda ;/ Kirm odejdzie z Wisły do Olympiakosu. Godzinę temu w RMFie mówili. Niestety nie dosłyszałem ceny bo akurat wtedy coś się stało z radiem i przez chwilę przestało działać xP

powtórzyli tylko info, które jest w internecie. W RMF FM powiedzieli: " A. Kirm na celowniku Olympiakosu Pireus. W przyszłym tygodniu ma wpłynąć do Wisły Kraków oficjalna oferta dla słoweńskiego skrzydłowego"

mariusz92abg 07.01.2010 22:59

A to przepraszam. Musiałem coś źle usłyszeć. Mam nadzieję, że Krim zostanie z nami i wiosną pokarze swoje maksymalne możliwości :)

Marszałek 07.01.2010 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valdaer (Post 838797)
1mln euro? opanujcie się, często mnie śmieszą wasze pseudoeksperckie opinie ale czasem przesadzanie... Myślenie nie boli na prawde.

Jak się nie ma nic niegłupiego do napisania to lepiej nic nie pisać.

Nie boli,więc pomyśl,że tyle dostaniesz za zawodnika ile ktoś ci da a nie tyle ile ty sobie żądasz czy napiszesz. Rynek wszytko weryfikuje,rynek.

Dzimi 07.01.2010 23:04

1-2 miliony Euro za Marcelo? Jaja sobie robicie, przecież to śmieszne pieniądze za takiego zawodnika.

Minimum 3 miliony Euro to właściwa cena. Poza tym według mnie można go sprzedać, ale najwcześniej 31 sierpnia 2010 roku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl