Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

mitmichael 28.11.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1196559)
Bardzo tendencyjny artykuł.

http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...zagranicy.html

"Spece" z PMSz na pewno się cieszą ...

Szkoda, że autor nie zadał sobie trudu zliczenia wszystkich ostatnich kompromitacji jaki miały miejsce za sprawą "rodzimych magików".

Haha tylko jakich wielkich trenerow Oni wymienili - Maaskant, Bakero, to sa trenerzy na 2 lige holenderska i hiszpanska a nie jakakolwiek ekstraklase

szym_ek 28.11.2011 15:46

Cytat:

Uchwała z dnia 26 października 2011 roku Zarządu PZPN w sprawie realizacji Uchwały Walnego Zgromadzenia Sprawozdawczego PZPN z dnia 26 listopada 2010 roku.

Na podstawie art. 34 par. 1 pkt r) Statutu PZPN postanawia, co następuje:

Zobowiązać Zarząd PZPN aby w porozumieniu z Ekstraklasą SA oraz PLP rozważył możliwość zwiększenia do 18 drużyn w rozgrywkach Ekstraklasy.
Realizacja: W porozumieniu z Ekstraklasą i PLP proponuje się powołać zespół roboczy celem opracowania pełnej analizy pod kątem infrastruktury stadionowej "szkoleniowej logistyki rozgrywek biorąc pod uwagę zmiany systemu rozgrywek planowanych przez UEFA.
Proponowany skład zespołu to:
2 osoby z Ekstraklasy
2 osoby z PLP
1 osoba Wydział Piłkarstwa Profesjonalnego
3 osoby PZPN
Biorąc pod uwagę ogromną wagę do kwestii związanej ze zwiększeniem Ekstraklasy zakończenie prac zespołu przewiduje na koniec sierpnia 2012 r.
10 znaków.

LanceTS 28.11.2011 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1196513)
Kolego z Warszawy. Ostatni jestem do napinania sie na necie itp, ale akurat śmiesznie wygląda obrona weszło przez Ciebie.
Weszło to pajace, wiedzą to w Polsce wszyscy, tylko nie Legioniści..
A czemu? Bo weszło to strona prolegijna.
NAwet jakby Legia przegrała 10:0 u siebie z Cracovią, to Oni znaleźli by coś na usprawiedliwienie.
Ten portal jest najbardziej stronniczym portalem w Polsce.

Co do tego tematu z J.W.
Po tym co odwala Nam kuchar, jakich graczy ściaga itp, już sam niewiem, czy nie byłby On Naszym zbawieniem..

Przesadzasz. Czasami faktycznei potrafią napisać coś "prolegijnego" ale zdarza sie to raz na kilkadziesiąt artykułów.

Co do fuzji Lechii z Polonią to miejmy nadzieję, że to plotki i nic takiego nie będzie miało miejsca.

mr_kwolf 28.11.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1196513)
Kolego z Warszawy. Ostatni jestem do napinania sie na necie itp, ale akurat śmiesznie wygląda obrona weszło przez Ciebie.
Weszło to pajace, wiedzą to w Polsce wszyscy, tylko nie Legioniści..
A czemu? Bo weszło to strona prolegijna.
NAwet jakby Legia przegrała 10:0 u siebie z Cracovią, to Oni znaleźli by coś na usprawiedliwienie.
Ten portal jest najbardziej stronniczym portalem w Polsce.

Co do tego tematu z J.W.
Po tym co odwala Nam kuchar, jakich graczy ściaga itp, już sam niewiem, czy nie byłby On Naszym zbawieniem..

:rotfl::rotfl:

Czytałeś ten portal kiedyś? Znaczy nie, że raz przeczytałeś dwa artykuły tylko tak np. przez miesiąc dzień w dzień? Żeby naprawde poznać ich zdanie na różne tematy? Oni potrafili pojechać po Legii jak po burej suce gdy wygrała 3-0 po błędzie sedziego, a ty wyskakujesz z takim czymś.

Dla ułatwienia:
http://www.weszlo.com/news/5880-Kole...Lazienkowskiej
http://www.weszlo.com/news/5881-Jedn...stw_w_tym_roku
http://www.weszlo.com/news/5928-11_s...unde_na_podium

Polecam ostatni artykuł, faktycznie usprawiedliwiają ich cały czas.

wanciak86 28.11.2011 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1196605)
Co do fuzji Lechii z Polonią to miejmy nadzieję, że to plotki i nic takiego nie będzie miało miejsca.

Nikt tu przecież nie mówi o żadnej FUZJI !
To ma być odkupienie klubu, i sprzedaż Polonii w inne rece.

legion18 28.11.2011 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1196615)

Jak za przysłowiową złotówkę to ja się pisze:>

flamengista 28.11.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1196615)

Nie ma co, łakomy kąsek. Mam na myśli Polonię:lol:

zizou 28.11.2011 20:49

Ruch postanowił być solidarny z Legią i Śląskiem, zatem drużyny z trzech pierwszych miejsc tabeli w tej kolejce osiągnęły identyczne rezultaty:rotfl:

Dzisiejszy mecz w Gdańsku oglądałem pod kątem zawodników, których prasa i kibice "przymierzają" do Legii bądź Wisły. Wnioski:

1. Razack lub Jankowski w Legii: chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie wybrałby opcji numer 2. Zawodników o klasie Jankowskiego już mamy wśród młodzieży. Natomiast Razack - jestem pod wrażeniem; kolejny mecz w którym ten zawodnik pokazuje, że w Lechii po prostu się marnuje - nie ma tam z kim grać. W silniejszej drużynie powinien "rozdup..yć system", czyli naszą Ekstraklasę. Niestety - słysząc o aktualnych możliwościach finansowych Legii, nie bardzo wierzę w sprowadzenie tego zawodnika na Ł3:-/.

2. Piech do Wisły: bierzcie go - będzie szybki chłopiec do podawania piłek:lol:... aha, no i bramkę z Legią (przynajmniej w jednym meczu sezonu) macie wtedy zapewnioną - gdyż jeśli już trafiał coś w lidze, to przede wszystkim przeciw nam:-P

3. Powrót Burligi do Wisły: z pozycji kibica Legii - choćby jutro:D. Nie rozumiem tych, co widzą w nim zbawcę na boku obrony. Może widziałem go w zbyt małej ilości meczy (dzisiejszy nie był pierwszy ale też nie - powiedzmy - dwudziesty), ale naprawdę po raz kolejny nie dostrzegam w tym zawodniku niczego co predestynowałoby go do gry wyżej niż w ligowym średniaku.

Oczywiście wszystko powyżej to tylko moje subiektywne spostrzeżenia - po za tym gratulacje dla byłej zgody:D za rozpoczęcie marszu w górę tabeli.

P.S. Pawłowski zaliczył kolejny mecz z czystym kontem, ale też kolejny z bodajże 2 "pustymi przelotami" przy dośrodkowaniach - kiedyś to się zemści...

mitmichael 28.11.2011 22:59

I wszystkie wyniki fajnie sie dla Nas ułozyły.

Wojtas 28.11.2011 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kha1 (Post 1196547)
Oglądałem właśnie skrót meczu Widzewa z Lechem i zobaczyłem tą akcję Stilica. Mój boże, zawodnik z Łodzi miał strasznie dużo szczęścia, że nie doznał podwójnego otwartego złamania. Na miejscu władz ligowych wyrzuciłbym gracza Lecha na co najmniej 3 mecze. Ta scena była przerażająca...

A brutalny faul Stilica byl wlasciwie przemilczany w C+

ciekawe czy ktos sie tym zainteresuje.

MatMario 28.11.2011 23:40

Nie został przemilczany, został wyciągnięty i uwaga o to że powinna się tym zająć komisja ligi jasno została wyartykułowana. Ogólnie powiedzieli że to barbarzyństwo bo tak było.

HanysKce 29.11.2011 00:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1196803)
Nie został przemilczany, został wyciągnięty i uwaga o to że powinna się tym zająć komisja ligi jasno została wyartykułowana. Ogólnie powiedzieli że to barbarzyństwo bo tak było.

Szkoda, że kara śmierci jeszcze nie obowiązuje, bo Stilic Sermir byłby pierwszy do odstrzału za taki brutalny atak na POLAKA!

jcts 29.11.2011 01:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HanysKce (Post 1196812)
Szkoda, że kara śmierci jeszcze nie obowiązuje, bo Stilic Sermir byłby pierwszy do odstrzału za taki brutalny atak na POLAKA!

Za dużo takich brutalnych ataków przechodziło w naszej lidze bez wspomnienia no i mamy teraz takich Thiago Cionka albo Borysiuka. Więc jak najbardziej jestem za dotkliwą karą dla tej pseudo gwiazdki z pyrylandii

martin_6 29.11.2011 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HanysKce (Post 1196812)

Nie ogarniam, o co Ci chodzi. Rozumiem, że to była jakaś próba trollingu, nieszczególnie wyszukana. Tak czy siak nie zaprzeczysz, że jakaś kara za to zagranie jak najbardziej się należy. Nawet jeśli atakowany był tylko Polakiem...

Eternit 29.11.2011 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1196878)
Nie ogarniam, o co Ci chodzi. Rozumiem, że to była jakaś próba trollingu, nieszczególnie wyszukana. Tak czy siak nie zaprzeczysz, że jakaś kara za to zagranie jak najbardziej się należy. Nawet jeśli atakowany był tylko Polakiem...

Poczytaj sobie inne posty tego osobnika, szybko zrozumiesz kim on jest.

kreseq 29.11.2011 15:58

Wywiad z Wojciechowskim : http://www.weszlo.com/news/8677-Andr...Wojciechowskim - Tak, weszlo. Jesli ktos nie chce, nie wchodzi :)

"Czyli zostajemy dalej w Polonii czy powoli mamy dość?

- Nie chciałbym dzisiaj podejmować takiej decyzji. Generalnie zdecydowałem, że jeśli nie będziemy w górnej części tabeli – mówię tu o pierwszych czterech pozycjach – to przestaję już sponsorować Polonię.

Jasna deklaracja – nie ma pierwszej czwórki...
Taaak... Już któryś tam rok próbuję... Lądowaliśmy gdzieś w środku tabeli na miejscu ósmym, siódmym, dziesiątym. Tyle pieniędzy już włożyłem. Nie chcę naśladować innych ludzi, którzy włożyli naście razy więcej i dalej się łudzą, że coś osiągną. Doszedłem do tego przekonania, że we wszystkim nie muszę być najlepszy."

Piotson 29.11.2011 16:09

Dodam, że JW mówił o pierwszej czwórce do końca roku.
Czyli jest szansa, że po meczu z nami Wojciechowski pożegna się z Polonią.

kreseq 29.11.2011 16:24

Potem sie cwaniak poprawil i wspomnial o koncu rundy....ktora juz sie zakonczyla :lol:

Prawda jest taka, ze ten interes to tykajaca bomba i nie ma co sie oszukiwac ze to sie zmieni. JW swoje powiedzial i swoje wie. To dla niego byla zabawa, ktora miala przynosic pieniazki, w tej chwili coraz mniej ma z tego zabawy. Gdyby nie szalency, ktorzy wydali spora kase za Mierzejewskiego, to by bylo jeszcze gorzej.

Myslal ze rozkreci ten klub, ze beda tlumy kibicow, stadion itd. Problem ma ze wszystkim i nie zanosi sie na to, by cokolwiek sie zmienilo. Stadion jest dalej niz blizej a kibice...tutaj kazdy wie jak jest.

Gdyby jednak wzial sie za Lechie... lepsze warunki i w sumie gdyby zmienil jako tako podejscie to sukcesy jakies by odnosil.
Wiem oczywiscie ze kibice Lechii nie sa zadowoleni, ale dla Nas to juz nie o Lechie chodzi, co o ten twor, ktorego kibice chodza na mecze kanalami.

Im dluzej tam ten czlowiek siedzi, tym wieksze zgliszcza pozostana po Polonii.

Wizard 29.11.2011 17:47

Niech JW trzyma się z dala od Gdańska. Dla dobra jego i naszego :)

Tymczasem Traore negocuje kontrakt z jakimś niemieckim klubem, wczoraj wieczorem po meczu widziany w jednym z gdańskich hoteli, razem z menadżerem Pawłowskim i przedstawicielem (przedstawicielami) niemieckiego klubu - jakiego nie wiem - w każdym bądź razie po niemiecku nawijali całkiem zwięźle. Kto wie, czy to nie jego ostatnie mecze w Polsce.

Aleks 29.11.2011 20:41

A Rasiak już z certyfikatem będzie mógł zagrać w najbliższym meczu(Podbeskidzie)

Mistal 29.11.2011 21:18

Zajebisty artykuł o kibicach ekstraklasy (jest wzmianka o Wiślakach i Śląsku) jeśli wam się spodoba proszę o polubienie go gdyż startuje w konkursie

http://deplus.pl/news.php?readmore=27

lukaku 29.11.2011 22:10

Wczorajsza oprawa z meczu Lechia - Ruch http://www.sport-informer.pl/infos/o..._gdansk_230847

grzesiek632 29.11.2011 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaku (Post 1197042)
Wczorajsza oprawa z meczu Lechia - Ruch http://www.sport-informer.pl/infos/o..._gdansk_230847

Szacun dla braci z Gdańska. Pirotechnika to jest coś pięknego, coś co powinno gościć na każdym stadionie..

....
A propos opraw: jutro w meczu pucharowym Legia szykuje ponoć coś specjalnego, ponoć jakąś "skomplikowaną" oprawę. Ciekawe. Forumowi legioniści mogą powiedzieć coś więcej?

flamengista 29.11.2011 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1197005)
A Rasiak już z certyfikatem będzie mógł zagrać w najbliższym meczu(Podbeskidzie)

Chyba dopiero.

wanciak86 29.11.2011 23:03

uwierzcie mi na słowo, jeśłi będzie w Gdańsku na nowy stadion przychodziło te 10 czy 12 tys TAKICH KIBICÓW, to Ja mam w dupie te 20-30tys na meczu :)

wczorajszy mecz to był przełom, to było coś wielkiego na trybunach, przytłamsiliśmy Ruch na trybunach, chociaż byli dobrze zorganizowani, po naprawde długim czasie, to była wkońcu TA MOJA LECHIA !
Kazdy kto był na trybunach był z zespołem, każdy żył tym meczem- zapach flar.. ehh wracaja wspomnienia..
TO BYŁO PIEKNE.

edit:
nawet na tym filmiku widac przez moment jak Ruch wogóle nie żyje na trybunach:) i tak było przez 90% czasu tego spotkania:)
Jestem dumny jak paw po tym spotkaniu, nie chodzi mi o wynik , nie chodzi mi o gre, chodzi mi o TRYBUNY !

Marszałek 30.11.2011 12:07

Wojciechowski już z Polonią nie wiąże żadnych nadziei. Tak wyczułem po jego wywiadzie dla weszlo. Szuka tylko pretekstu aby z tego bajzlu wyjść z twarzą. Możemy postawić "kropkę nad i", i bezpośrednio przyczynić się do upadku Polonii. No chyba,że sami za tydzień się pogrążą. Byłoby miło.

Jakby spadły Parchate i Polonia, ale byłby dublet.

Lechia dla Wojciechowskiego to byłoby coś zupełnie innego, inna para kaloszy. Nie jakiś tam osiedlowy klubik tylko poważny klub ze stadionem i kibicami.

DysoN 30.11.2011 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1197134)

Lechia dla Wojciechowskiego to byłoby coś zupełnie innego, inna para kaloszy. Nie jakiś tam osiedlowy klubik tylko poważny klub ze stadionem i kibicami.

Pytanie tylko czy swoimi humorkami i chaotycznym interwencjami na kazdym szczeblu klubu by nie doprowadzil do podobnej sytuacji jak w Dyskobolii.
Gdybym byl kibicem Lechii nie chcialbym by taka osoba jak JW przejela "moj" klub.

mitmichael 30.11.2011 14:46

Cytat:

Wojciechowski już z Polonią nie wiąże żadnych nadziei. Tak wyczułem po jego wywiadzie dla weszlo. Szuka tylko pretekstu aby z tego bajzlu wyjść z twarzą. Możemy postawić "kropkę nad i", i bezpośrednio przyczynić się do upadku Polonii. No chyba,że sami za tydzień się pogrążą. Byłoby miło.

Wcale mu sie nie dziwie - tyle dawac na klub i zadnego rezultatu. Chcial byc drugim Cupialem ale jak widac jest to bardzo trudne

Teqcontroller 30.11.2011 14:46

Bakero zostaje w Amice , oni to tam mają cierpliwość :D

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Aaarrgh 30.11.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1197136)
Pytanie tylko czy swoimi humorkami i chaotycznym interwencjami na kazdym szczeblu klubu by nie doprowadzil do podobnej sytuacji jak w Dyskobolii.

Co prawda obie strony (Kuchar i Wojciechowski) zaprzeczają, ale mnie by nie zdziwiło, gdyby się dogadali. Józek narzeka jak to mu się nie wiedzie, ale sam powinien uderzyć się w piersi, bo na sumieniu ma nie jedno (zmiany trenerów, telefony do szatni w przerwie meczu, wykorzystywanie mediów do krytykowania piłkarzy). Zastanawiam się, czy główną przeszkodą w przejęciu Lechii nie byłoby rozdrobnienie udziałowców (Kuchar ma 51% a są jeszcze inni), bo JW nie lubi dzielić się władzą. A jak już ma pełnię władzy, to lubi z niej korzystać.

Poza tym z jego punktu widzenia same plusy: fantastyczny stadion, dużo kibiców, przychylność lokalnej władzy no i nowi wpływowi znajomi z sektora VIP - Tusk, Bielecki, Wałęsa...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1197136)
Gdybym byl kibicem Lechii nie chcialbym by taka osoba jak JW przejela "moj" klub.

To poczytaj forum Lechii - tam mało jest głosów niechętnych JW.

sessegnon 30.11.2011 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1197190)

Dlaczego właściciele nie mają tyle cierpliwości do polskich trenerów przy tak chu***ych wynikach...

Ogryzek 30.11.2011 15:51

Cytat:

Ja tam patrzę na to w ten sposób

W Poznaniu życzę Lechowi silnej Warty - Amica będzie słabsza, lepiej dla Wisły:)
W Warszawie życze Legii silnej Polonii, Warszawianki, Hutnika, - Legia będzie słabsza - lepiej dla Wisły:)
W Krakowie TYLKO WISŁA - parchy wytępione!

Ja tam się nie cieszę tak bardzo że Wojciechowski chce odejsć z Polonii - w polskich realiach Warszawa to 3 mln aglomeracja (z miastami satelickimi) ale z 1 klubem! Jak Amsterdam.
3 mln liczy cała aglomercja Śląsko-Dabrowska gdzie tych klubów jest kilka (Górnik, Ruch, GKS Katowice, Zagłębie Sosnowiec, Polonia Bytom itd)

Z czego się cieszyć? Że Legii ubędzie konkurent? Chyba nie ma z czego.

mitmichael 30.11.2011 15:59

Cytat:

Ale kibice juz takiej cierpliwosci nie mają

Gwiaździsty 30.11.2011 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aaarrgh (Post 1197193)
Poza tym z jego punktu widzenia same plusy: fantastyczny stadion, dużo kibiców, przychylność lokalnej władzy no i nowi wpływowi znajomi z sektora VIP - Tusk, Bielecki, Wałęsa...
To poczytaj forum Lechii - tam mało jest głosów niechętnych JW.

Oraz cała menażeria JW, która ciekawe czy przywlecze z Warszawy, czyli Józek Oleksy, tow. Olejniczak itd. :)

flamengista 30.11.2011 22:47

Cytat:

Do meczu z Zagłębiem, który na 99% wygrają. A jeśli tak, to JMB zostanie do zimy, czego wypada im życzyć:-D

JarekTSW 01.12.2011 11:16

Kiedy Komisja Ligi obraduje? Bo jak nie zawieszą Stilicia na 3 spotkania to będzie to skandal...

7 kotów 01.12.2011 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1197212)
Ale kibice juz takiej cierpliwosci nie mają

Eee tam, tacy kibice. Piszesz o ciamajdach ktore przyjely lodowke jak eucharystie.

Piotson 01.12.2011 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1197474)
Kiedy Komisja Ligi obraduje? Bo jak nie zawieszą Stilicia na 3 spotkania to będzie to skandal...

Gdyby Stilić grał w Wiśle, następny mecz byłby z Legią to pewnie by go zawiesili już w poniedziałek.:D

shaggy 01.12.2011 12:42

Tak sie zastanawiam czym kierowaly sie Ekstraklasa i Canal + ustalajac terminy 16 kolejki.
Wisła po czwartkowym, wyjazdowym spotkaniu z Odense gra w lidze w niedziele - 2,5 dnia odpoczynku.
Legia grajac z PSV u siebie w srode gra w lidze dopiero w poniedzialek - 4,5 dnia odpoczynku.
Bardziej racjonalny i logiczna by byl odwrotny uklad meczow

FraMat 01.12.2011 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1197501)
Tak sie zastanawiam czym kierowaly sie Ekstraklasa i Canal + ustalajac terminy 16 kolejki.
Wisła po czwartkowym, wyjazdowym spotkaniu z Odense gra w lidze w niedziele - 2,5 dnia odpoczynku.
Legia grajac z PSV u siebie w srode gra w lidze dopiero w poniedzialek - 4,5 dnia odpoczynku.
Bardziej racjonalny i logiczna by byl odwrotny uklad meczow

to proste - w niedzielę wieczorem wyjeżdżam na kilka tygodni z kraju i w poniedziałek nie mogłbym już być na meczu
:foch:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl