Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

arti 22.12.2015 08:22

wg PS Sadlok i Cierzniak do L.

wordbatata 22.12.2015 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1424056)
wg PS Sadlok i Cierzniak do L.

Niech tu dalej ludzie kminią że w Wiśle będą transfery w styczniu itd itd no chyba kuzwa z klubu.... Jedyna opcja to ze wujek Cupiał zablokuje. Bajki, Bajki, Bajki tylko jeszcze info brakuje o sprzedaży karnetów ;)

Wesoły Romek 22.12.2015 08:36

Sadlokowi CHWD, przeglądowi też. Mam nadzieję, że Cierzniaka zatrzymamy. A w pakiecie z symulantem podarujmy im Buchalika, w zamian na mały rabat na symulanta.

szprotson 22.12.2015 08:38

Sadlokowi chwała nie chwd ze odchodzi. Legii tez trzeba dziękować i modlić się by się nic nie wykiełbasiło na ostatniej prostej.

A to ze RC w Legii to stary news. Ja tam sie mu nie dziwie, jak dla mnie najlepszy bramkarz tej rundy.

silver03 22.12.2015 08:59

No jak Cierzniak pójdzie to gramy qrwa bez bramkarza, gdyby nie on bylibyśmy zapewne na ostatniej pozycji. Buchal to jebany ręcznik, a Miskiewicz miał sezon konia nic więcej.

Rustin 22.12.2015 09:11

Cierzniak i tak odejdzie po sezonie, więc fajnie byłoby teraz chociaż jakieś grosze zarobić za to, że odejdzie w zimie. Z drugiej strony, nie widzę utrzymania w lidze z Miśkiewiczem lub ręcznikiem z Chorzowa...
Jeśli chodzi o Sadloka, to krzyż na drogę, pozorant i kompletnie bezproduktywny kopacz, od kiedy odwaliło mu na punkcie elki.

63.5 Kg 22.12.2015 09:19

Dosc ciekawie zaczynamy budowac nowy zespol albo wzmacniac obecny...
Jeżeli puścimy najlepszego bramkarza ligi i solidnego jak na ansze realia obronce to na chwile obecna będziemy potrzebować do zespołu ze 7 transferow...

PS. A co do Sadloka ...
Gdyby w klubie normalnie płacili i była normalna sytuacja to by mu nie odbijalo na punkice Legii..
Dwa..
Czy ja wiem ze to taki slaby kopacz...
W wielu meczach on był jednym z tych którym chciało się w ogole biegac...
Oslabiamy na chwile obecna bardzo slaby skład...

BlurgH 22.12.2015 09:36

Sadlok, Cierzniak - jak się jeszcze okaże, że Guerrier i Mączyński, to zacznę podejrzewać, że klub czyści się z najdroższych kontraktów przed I ligą :(

czechu 22.12.2015 09:37

Wejszło... http://weszlo.com/2015/12/22/legia-s...-cierzniakiem/

lukas14 22.12.2015 11:27

podobno Wisła zainteresowana Rafałem Pietrzakiem http://www.transfermarkt.pl/rafal-pi.../spieler/74722

Moim zdaniem sprzedanie Sadloka i sciągniecie pietrzaka byłby bardzo dobrym ruchem , Sadlok bardzo obnizył loty i w dodatku zaczoł gwiazdorzyc .

lukas14 22.12.2015 11:33

Co myślicie o tym zawodniku , http://www.transfermarkt.pl/tiago-va.../spieler/25211
moim zdaniem grał całkiem dobrze i poprawnie

kristos 22.12.2015 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1424095)
podobno Wisła zainteresowana Rafałem Pietrzakiem http://www.transfermarkt.pl/rafal-pi.../spieler/74722

Moim zdaniem sprzedanie Sadloka i sciągniecie pietrzaka byłby bardzo dobrym ruchem , Sadlok bardzo obnizył loty i w dodatku zaczoł gwiazdorzyc .

On też po jakimś czasie ,bedzie chciał grac w Legii bo z Sosnowca a tam wszyscy o tym marzą.

Szajba_ 22.12.2015 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1424098)
On też po jakimś czasie ,bedzie chciał grac w Legii bo z Sosnowca a tam wszyscy o tym marzą.

bo sosnowiec to najdalej na poludnie wysunieta dzielnica warszawy :D

Mysciak 22.12.2015 12:01

Ej Wisła jak już sprzedajecie Legii Sadloka i Cierzniaka to trzeba było chociaż wynegocjować, żeby w drugą stronę poszedł Arak. I tak Legia cały czas go wypożycza, w 1 lidze coś tam strzela i jest jeszcze młody, więc się rozwinie spokojnie.

lukas14 22.12.2015 12:03

ale nie w wisle bo jest za mlody

piotek 22.12.2015 13:04

Na rozwój ściągnęliśmy Drzazgę, a przecież mamy jeszcze dorastającego Handzlika.

elliot_ness 22.12.2015 13:16

Sprzedanie sadloka do legii nie jest zlym pomysłem marny z niego ostatnio pożytek. Natomiast pozbywanie się Cierzniaka to dywersja.

TRZEBINIAnin 22.12.2015 13:29

Sadlok bez żalu, odkąd nie udało mu sie rozwiązać kontraktu gra sobie w ch uja, niech spier...a.
Cierzniaka faktycznie szkoda, ale za pół roku odszedł by za darmo.

piotek 22.12.2015 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1424110)
Sprzedanie sadloka do legii nie jest zlym pomysłem marny z niego ostatnio pożytek. Natomiast pozbywanie się Cierzniaka to dywersja.

Radka i tak stracimy teraz lub za pół roku. Należy tylko przeanalizować, czy za pieniądze z transferu nie jesteśmy w stanie pozyskać na ten moment zawodników, którzy osłabią pozycję bramkarza, ale suma summarum podniosą wartość zespołu.

Zgadzam się też co do Sadloka. Wg Migi część drużyny patrzy na Maćka spode łba. Dobrze byłoby zobaczyć na lewym skrzydle tego Pietrzaka. Odejście Sadloka ogranicza nam pole manewru na środku obrony. Jeżeli Arek skończy karierę, to mamy duży problem, więc albo rozglądamy się mocno za kolejnym stoperem, albo zaczynamy ogrywać kogoś młodego.

Festence 22.12.2015 14:40

Sadloka to w ogóle nie żal, byle cenę wyśrubować do granic możliwości.

Co do Cierzniaka, to musi zostać, nawet kosztem tego, że za pół roku odejdzie za darmo. Zapomnieliście już gry bez bramkarza, czyli cały poprzedni sezon??

luczyk 22.12.2015 14:44

jeżeli 7egłą bierze za Żyro 800 k E jak pisze weszło to my za Sadloka 500 spokojnie,

Wesoły Romek 22.12.2015 14:46

Co ja widzę na tym legijnym weszło? Legia sprzedaje Żyro a bierze Sadloka z Cierzniakiem? legia to sobie może brać, co innego. Nie te czasy, gdy legia brała. Teraz to sobie może co najwyżej kupić, jeżeli Wisła łaskawie wyrazi zgodę.

Gero 22.12.2015 14:52

^^ jeśli Wisła wyrazi zgodę???...chyba Cupiał

mistico 22.12.2015 14:54

co chwilę czytam, że do Wisły ma być kilka transferów. Pytanie najważniejsze - transfery gotówkowe czy dalej grzebiemy w śmietniku?

Szajba_ 22.12.2015 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1424139)
co chwilę czytam, że do Wisły ma być kilka transferów. Pytanie najważniejsze - transfery gotówkowe czy dalej grzebiemy w śmietniku?

wychwalany przez wszystkich Cierzniak jest ze "smietnika"

(podobnie jak Brozek, Stilic, Maka)

piotek 22.12.2015 14:59

Piast w tym oknie wydał chyba 25k €
Jak widać, śmietnik wystarcza, żeby lać połowę ligi.

AntyMod 22.12.2015 15:04

pozbycie sie Ciezniaka to strzal w kolano - bo potrzebujemy bardzo dobrego bramkarza na wiosne zeby walczyc o utrzymanie ( i to wcale nie sarkazm - popatrzcie w tabele) , jesli sie utrzymamy w lidze to w Maju dla Radka droga wolna i pelen szacun ze pomogl nam przez rok - natomiast Sadlok ??? niech spie...la , nikt po takim przecietniaku nie bedzie plakal - tylko dlaczego za pare groszy ??? przeciez ma jeszcze 2 i pol roku kontraktu - czy warto dawac Uczciwym z Wa-wy i calej polsce sygnal ze za ochlapy z panskiego stolu bedziemy sie schylac i cieszyc ??? mam nadzieje ze BC nie pusci go Lesnemu, Mioduskiemu i tej bandzie handlarzy za mniej niz 2 mln zl - ot, po prostu zeby nie pokazac ze mozemy sie upokorzyc przed kolejna zachcianka tych przekreciarzy ..... a Sadlok po tym numerze w lecie to do dzis nie powinien wychodzic z klubu kokosa , ot tak - ku przestrodze dla innych judaszy ....dorzucic jeszcze w pakiecie Jankesa , to bylby majstersztyk , jak oddanie Amice Dudke i zamina go na Maczyskiego

lukas14 22.12.2015 15:12

Crivellaro do Arabi upchnac za pare groszy chociaz

Mistrzu_ 22.12.2015 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1424146)
Crivellaro do Arabi upchnac za pare groszy chociaz

Za darmo oddac. Przynajmniej nie trzeba by mu placic

mitmichael 22.12.2015 16:09

Całe szczescie, ze agent Sadloka i Cierzniaka zdementował odejscie jednego i drugiego. Sprzedawanie Cierzniaka to byłaby głupota zwłaszcza przy problemach jakie mamy.

elliot_ness 22.12.2015 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1424157)
Całe szczescie, ze agent Sadloka i Cierzniaka zdementował odejscie jednego i drugiego. Sprzedawanie Cierzniaka to byłaby głupota zwłaszcza przy problemach jakie mamy.

Akurat tym hieną bym nie wierzyl dla nich liczy sie prowizja od każdego transferu . Zazwyczaj dementują a za plecami uzgadniają warunki transferów.

TYSIAC906 22.12.2015 17:01

Powiedzcie mi co się tak uparliście z tym, że na atak mamy młodego Handzlika? O ile mi wiadomo to jest środkowym pomocnikiem, a z atakiem nie ma nic wspólnego. Na tej pozycji gra Handzlik, ale Filip - w juniorach młodszych.

PiVoSH92 22.12.2015 17:13

Na ataku może ew. zagrać Kuczak, ale on jest na to dużo za słaby fizycznie. Handzlik do gry na 8 też za słaby, na 10 brakuje trochę umiejętności.

lukas14 22.12.2015 17:41

Szkoda ze Wisła tylko sie przygladała Jakubowi Czerwińskiemu , a pogon go za darmo zgarneła ,
http://www.transfermarkt.pl/jakub-cz...spieler/143282

Waldi69 22.12.2015 22:48

Uważam że sadloka możnabyłoby sprzedać na a na jego miejsce sprowadzić Arka Rece z Wisły Płock, chociaż grywał jako pomocnik lewoskrzydłowy ale młody i bardzo perspektywiczny a do tego sprawdzony w I lidze, w przeciwności do Krzyśka Drzazgi, chociaż w niego też wierzę.

dynek.pl 23.12.2015 09:04

Białonski napisał, że wzmocnieniem Wisły ma być Małecki ? No sorry ale niby gdzie i na jakiej pozycji jak jeździec bez głowy ma gorsze statystyki niż Boguski, Guerrier czy nawet Jankowski ?
Będzie takim wzmocnieniem jak Peszko dla Lechii - ten sam typ zawodnika.

Wzmocnieniem to byłby Chmiel, Madej, Bonin albo nawet Piesio.

http://weszlo.com/2015/12/14/patryk-...ujemy-glupoty/

63.5 Kg 23.12.2015 09:30

Bogusław:"Sluchaj franz chcą mi znowu zabrać punkty za finanse choćby kosztem Ciebie,zrobie z Ciebie dyrektora i pospiszesz pismo ze miedzy nami jest wszystko ok?"

Franz:"I nawet zrobie Ci to Bogus za pol ceny "

PiVoSH92 23.12.2015 09:58

Małecki ma gorsze staty jako skrzydłowy niż Burliga, tak przez wszystkich jebany za słabą grę na skrzydle...

hawaiisurfer 23.12.2015 10:11

Jak dla mnie kluczem do dobrej gry jest środek pola, którego jesienią nie mieliśmy. Sam Mączyński nic nie mógł zrobić - dopóki miał wysoką formę, to jeszcze jakoś to funkcjonowało, ale później ni cholery. Jak dojdzie Chrapek, to powinno być już dużo lepiej, aczkolwiek na już potrzebujemy szybkiego defensywnego przecinaka. Wtedy cofniętego rozgrywającego może ogarnąć Mąka, a Chrapek może grać jako wysunięty rozgrywający. Do tego zdrowy Donald + jakiś szybki skrzydłowy (nie Małecki) i powinno być ok. Przeczytałem, że Ted chce grać dwoma napastnikami - czyżby 3-5-2, do którego to nie mamy zawodników czy prehistoryczne 4-4-2, gdzie bez wymiatającego środka pola nie ma szans? Mam nadzieję, że trener ma jakąś inną wizję i to ogarnie.

szprotson 23.12.2015 10:14

Chrapek ? Ale on póki co jest w kadrze Lechii a i trener sie wypowiadał ze da mu szansę...

co do transferow jesli temat Pietrzaka jest farmazonem, to podpisywać za darmo Szkatułę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl