Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

rasel1906 19.03.2012 20:00

^^ a ja z kolei ogladalem program ktorym tematem byl imprezowy styl zycia wsrod pilkarzy (noworoczny cafe futbol) i jeden taki pilkarz ktory zawododowo gral w Hiszpanii przez kilka lat niejaki Wojciech K. mowil ze tam pilkarze wracajac prosto z baru ida na trening wiec to nie jest tak ze pilkarze nie pija inny przyklad angielskich pilkarzy ktorych niekiedy trzeba wynosic z baru

uzytkownik_forum 19.03.2012 20:21

Tylko że naj.. any George Best cztery dekady temu prezentował pewnie lepszy poziom niż dziś czołówka ligowych snajperów Polish Premiership - taka jest różnica. Choc fakt, że nie pomagał tak zespołowi, jak np. Genkov :)

El'kabat 19.03.2012 20:33

Wszedzie piłkarze pija,sporo sie szwedach po klubach za dupami,czy to w Hiszpanii czy to w Anglii.
Tylko,że tamci na nastepny dzien graja mecz,na treningach zapierd.alaja i tego po nich nie widać.
Gdyby nasi prezentowali odpowiedni poziom i grali na miarę Wisły to nikt by sie o to nie czepiał.

Jakby Biton miał 25 bramek w tym sezonie to we Franticu nawet moge sie z nim banie napić.

Georga Besta przytaczac nie bede bo co wolno wojewodzie..

Marszałek 19.03.2012 20:54

W czasach Besta gra wygładała trochę inaczej niż teraz. Kółeczka, w sumie taka nasza liga. Na zachodzie gra się trochę inaczej o natężeniu ilości spotkań nie wspominając. Pan Kowalczyk im dalej tym gorzej. Więcej legend jak to grał z kim grał i gdzie grał. Słuchając faceta można odnieść wrażenie, że dziś to LE i LM zdobyłłby na jednej nodze.

Ciekawe, że jak czytam Giggsa, Beckhama, Scholesa to oni o żadnym chlaniu i żreniu frytek nie piszą, a mogliby. To samo Ronaldo czy Messi, no ale to miernoty, bo prawdziwi herosi chleją,żreją KFC i dymają co się rusza. Do czego to prowadzi widać na przykładzie Adriano czy Ronaldo. Przeciętniacy pokroju Kowalczyka będą mówić, że dobre prowadzenie się nie ma większego znaczenia w przygodzie z piłką. Ma i to nie takie mózgi to potwierdzą. No chyba,że w United czy Milanie pracują debile, którzy wymyślają takie a nie innne sposoby żywiowe dla swoich piłkarzy. A Glazerowie i Berlusconi to idioci i łożący na to kasę o wielklści budżetów polskich klubików.

Kim w ogóle jest ten Kowalczyk ? Co on w tej Hiszpanii grał, co najmniej królem strzelców byl, bo tak się zachowuje i wypowiada. W ogóle pamiętają w Betisie, że taka persona ich zaszczyciła swoją obecnością?

fialo 19.03.2012 20:54

A ja mam pytanie takie. Co się dzieje z porcelanowym Maorem? Bo niby w tygodniu trenuje, niby jest OK, przychodzi mecz w lidze, Maora znowu nie ma w składzie.

Coraz bardziej zaczyna mi się nie podobać jego zachowanie. Wyraźnie do spóły z Dahanem "grają" na transfer..

murray 19.03.2012 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1232072)
A ja mam pytanie takie. Co się dzieje z porcelanowym Maorem? Bo niby w tygodniu trenuje, niby jest OK, przychodzi mecz w lidze, Maora znowu nie ma w składzie.

Coraz bardziej zaczyna mi się nie podobać jego zachowanie. Wyraźnie do spóły z Dahanem "grają" na transfer..

Wisła może gra na transfer, bo jeszcze się chłop połamie w tej rundzie i dupa z transferu.

Zwitter 19.03.2012 21:27

Kur... skąd Wy bierzecie takie pomysły? Mi nawet takie brednie do głowy nie wpadają a Wy się nawet nie wstydzicie pisać czegoś takiego?

Wiślak-1990 19.03.2012 21:34

A co ma się kur.. dziać z Meliksonem? Ma kontuzję z którą może grać, ale chyba lepiej jest jak wyleczy się do końca, zresztą z Lechem wyszedł na boisko jak sam Probierz powiedział na własną odpowiedzialność.

fialo 19.03.2012 21:35

A nie ma ku temu podstaw? W końcu nasz najlepszy zawodnik i myślę, że jakby zagrał z Bełchatowem czy Lechem w pełnym wymiarze to zamiast dwóch mielibyśmy sześć punktów. W tym też tłumaczyć można gorszą formę, wszak Barcelona bez Messiego to nie to samo co Barcelona z Messim, zachowując wszelkie proporcje oczywiście.

Mnie to zastanawia. Kontuzja w meczu z Lechią - OK. Informacje w ciagu tygodnia, że jest lepiej i, że powinien zagrać. Gra 30 min - Ok, nie był w pełni sił. Później nie jedzie nawet do Poznania i Bełchatowa, chociaż w tygodniu podobno normalnie trenował. Jak dla mnie to albo chodzi tu o właśnie niezrobienie sobie krzywdy przed okienkiem letnim albo po prostu Maor jest strasznie przewrażliwiony na swoim punkcie, czego niestety mieliśmy przykład także w tamtej rundzie (pamiętne zamieszanie z kontuzją palca, śródstopia(?) w końcu nie wiadomo czego nawet).

mihaq 19.03.2012 23:24

Przecież jest jest sztab medyczny, który weryfikuje zdrowie zawodnika oraz trenerzy, którzy decydują czy opłaca się na ten moment zaryzykować jego zdrowie obciążeniem meczowym. Nie wymyślajcie bzdur, że Melikson zapewne coś udaje, albo że jest przewrażliwiony, litości. Z amiką wszedł na własną odpowiedzialność - rzeczywiście "przewrażliwiony".

lazy 20.03.2012 08:45

To dietetycy, to lekarze i fizjoterapeuci, że już nie wspomnę o dyrektorach sportowych i skautach.
Sami eksperci na tym forum.

Jest potencjał w narodzie ;)

qbbba 20.03.2012 09:19

Co do diety piłkarzy, to zapraszam do lektury http://www.sport.pl/sport-poznan/202...9,9987766.html

mitmichael 20.03.2012 12:26

Niezłe wychodza jaja z transferem Chaveza
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

saklak1906 20.03.2012 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1232164)
To dietetycy, to lekarze i fizjoterapeuci, że już nie wspomnę o dyrektorach sportowych i skautach.

Jest potencjał w narodzie ;)

Przy takiej ilosci specjalistow tylko na tym forum Polska liga powinna byc najlepsza na swiecie.

Ogryzek 20.03.2012 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1232198)

Czyli szkoda że nie poszedł do Chin w zimie.

Kolejna "perełka". Nie dość że są smrody z poprzednich czasów (Mandziara i 700 tysięcy euro) to jeszcze się okaże że na Chavezie będziemy mocno w plecy.

Z czego tu kontraktowac nowych kopaczy jak połowie się kończą kontrakty?

Quorth 20.03.2012 12:48

Największym problemem Wisły jest obrona a tu jeszcze takie cyrki z Chavezem. Można czasem na niego nadawać ale jest naszym najlepszym środkowym obrońcom. transferów pewnie jak zawsze nie będzie i zostaniemy z Czekajem...

riv 20.03.2012 12:59

Cytat:

Mnie najbardziej zastanawia JAKIM CUDEM można wprowadzić taki zapis do kontraktu?! Nigdzie na świecie takiego czegoś nie było, poza tym istnieją spore podejrzenia, że taki zapis nie miałby mocy prawnej. Wydaje mi się, żemoże to być tzw. "fakt medialny" - jakiś murzyn z Hondurasu zlazł z drzewa, wydukał kilka słów od rzeczy a nasi 'profesjonalni' dziennikarze bezmyślnie przepisują.

szprotson 20.03.2012 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1232198)

proponuje rozwiązać z nim kontrakt po ostatnim spotkaniu w sezonie i podpisać nowy.

jcts 20.03.2012 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1232231)
proponuje rozwiązać z nim kontrakt po ostatnim spotkaniu w sezonie i podpisać nowy.

hehe jak by tak się dało to każdy klub który przy kupnie zawodnika zawarł jakieś klauzule z poprzednim klubem by tak robił :D

westersyl 20.03.2012 15:18

Cytat:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.htm
Ale rzęście się obudzili, w Hondurasie już nas zaskarżali do FIFA bezpośrednio po tym jak dowiedzieli się że Chavez nie pójdzie do Chin. Dla mnie ten zapis jest śmieszny tak samo jak klub, który podpisał kiedyś kontrakt z zawodnikiem z roczną luką.... :D

lazy 20.03.2012 15:57

Cytat:

Albo lepiej sprzedać go do jakiegoś polskiego klubu za 3 zł + wypożyczyć na rok z opcją pierwokupu za 5 zł. Podzielić się 3 złotymi z Platense (2 złote dla nich) i później zainwestować 4 zł w wykup i pozamiatane.
;)

A tak na poważnie to jakaś bzdura. Pierwsze słyszę że w umowie klub zobowiązuje się do sprzedaży zawodnika w jakimś tam czasie. Prawdopodobnie było tak, że jeśli Wisła sprzeda zawodnika w ciągu 2 lat to wtedy kluby dzielą się zyskami z transferu. A reszta to zdolności interpretacyjne i wybujała wyobraźnia dziennikarza.

TOMEK 11 20.03.2012 15:59

Cytat:

tak bezpośrednio to pewnie nie dałoby rady ale rozwiązanie kontraktu, podpis np z Lechią i wypożyczenie z jakimś 10k pierwokupem byłoby już bardziej realne

sevenheaven 20.03.2012 17:50

mam pytanie, kto był kapitanem w meczu w z Bełchatowem Garguła ? a jak zszedł z boiska to kto go zastąpił ?

cfa 20.03.2012 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1232282)
mam pytanie, kto był kapitanem w meczu w z Bełchatowem Garguła ? a jak zszedł z boiska to kto go zastąpił ?

Zastąpił go Jirsak xD

Dariook 20.03.2012 20:43

Kto mowil ze Chavez nie umie wyprowadzic pilki ...?
Mile zaskoczony jestem Bunoza i wlasnie Chavezem , grali fajne zawody.

mihaq 20.03.2012 21:54

Bo Chavez nigdy tego nie robił. Zawsze jak musi pograć piłką a nie ją odbierać to wygląda na spłoszonego, podaje do najbliższego i na dodatek tak jakoś za lekko, że ta piłka się ledwo kula. Dzisiaj prosze, nagle sie chłop rozpędził i nawet nie musiał zwodu robić, po prostu jedzie z piłą na wprost i przeciwnicy się od niego odbijają. Życzę mu więcej pewności siebie.

pietruch 20.03.2012 22:17

Ja tam nie mogę patrzeć na sposób w jaki Chavez kopie tę piłkę, noga wyprostowana i prawie zarzuca ją sobie na plecy. Jak kiedyś przez to wybijanie piłki zrobi karnego, to będzie lament.

KrzychooR 20.03.2012 22:25

Chavez pokazał dziś dobrą grę na skrzydle... Może w następnym meczu zagra za Kirma albo Paljicia? ;]

krkgiba 20.03.2012 22:33

tjaaa, za Kirma mógłby :)

Babba 20.03.2012 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eryk (Post 1231741)
Panowie, ale to doskonale pokazuje, za co mają sobie 'profesjonalizm' w naszym klubie. Mamy specjalistów ds przygotowania fizycznego, oni im gotują albo ustalają diety - odpowiednie dla sportowców. A oni jedzą takie rzeczy, których nie poleca się zwykłym ludziom, a co dopiero sportowcom. Panowie, którzy zajmują się kulturystyką i sportem dobrze wiedzą o czym mówie. Dlatego to nie jest problem trenera czy taktyki, ale tych grajków, którym wydaje się, że są w Wiśle na wakacjach i nie muszą sie starać na codzien.
Może jakaś oprawa? 'Lepsze kfc niż mistrz polski' ;)

LeBron James-gwiazda NBA. Atleta większy niż kilku Ronaldo razem wziętych. Przed meczami lubi sobie wpieprzyć McNuggetsy...także tego..

Wszystko jest dla ludzi,tylko z umiarem..nie można przecież wcinać non stop zupki Herbalife( lokowanie produktu) Jak się zje raz czy dwa tego typu jedzenie w ciagu tygodnia to się nic nie stanie.

PS.http://www.youtube.com/watch?v=NPF0qa1jKt4 na krzyż?

crate digger 21.03.2012 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1232164)
to dietetycy, to lekarze i fizjoterapeuci, że już nie wspomnę o dyrektorach sportowych i skautach.

jest potencjał w narodzie ;)

tylko robić nima komu.

Nie lenczykujcie mi tutaj

Marszałek 21.03.2012 09:07

Strata ciężka do powetowania gdybyśmy sprzedali Chaveza. Och,ach co to będzie:)

Weźta nie róbcie jaj. Jak ktoś chce teraz gościa kupić i jeszcze za to chce zapłacić całkiem nieźle, to sprzedawać.
Bo za rok będziemy się z jegomościem męczyć tak jak z Kirmem. Jest okazja to sprzedawać.

Luu... 21.03.2012 11:39

Cytat:

Patryk Małecki wraca do treningów z pierwszą drużyną
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rwsza_druzyna/

mic 21.03.2012 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1232462)

Porazka....

za 2 miesiace znowu bedzie deja vu...

Ma_niek 21.03.2012 11:52

Zero honoru w tym klubie, widać można bezkarnie obrażać kibiców i legendy klubu. Ważne żeby kasa sie zgadzała.

dynek.pl 21.03.2012 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1232462)

Zenada, bo zaspokojnie sie zrobilo po zmianie trenera i tym awansie do polfinalu.
faktycznie jestesmy najbardziej medialnym klubem :)
tylko czy w tym klubie nic nie moze byc normalnie ?
dziwie sie Cupialowi, ze pozwala na to, ze gówniarz mu pluje w twarz, a on udaje, ze deszcz pada

aNouc 21.03.2012 11:54

ciekawe czy westesyl czy jak mu jest wrzuci ponownie filmik i jęzorem wywieszonym do ziemi bedzie prosił o jego promowanie ;d
z góry przepraszam za uszczypliwośc ale nie mogłem się powstrzymać ;) ciekawe który kolejny filmik wykasuje :D

Basałaj posłal do piekła Moskala i Małego. Mały już wrócił, teraz kolej na Moskala, niekoniecznie jako trenera. Byle tylko miał możliwośc pracy w tym klubie dalej.

krzsmi11 21.03.2012 11:55

Dla mnie ta decyzja jest żenująca. Prawdę mówiąc to była kwestia czasu po zwolnienia Moskala i odejściu Basałaja. Niestety ta decyzja świadczy również o tym, że Valckx też pożegna się w najbliższym czasie z Wisłą.
W tym momencie Wisła jako klub nie jest wiarygodny. Wystawia się na pośmiewisko. Tyle w tym temacie.

Gercu 21.03.2012 11:57

i jak tu szanować władze klubu, skoro władze klubu same siebie nie szanują

riv 21.03.2012 11:59

Wiadomo było, że tak długa kara może przynieść klubowi straty finansowe i najwyraźniej zarząd klubu godził się na nie nakładając ją. A teraz Mały wraca do składu, pewnie po to, żeby podbić za niego cenę. Jest to karygodna niekonsekwencja zarządu, po której w profesjonalnym klubie CAŁY zarząd zostałby wyjebany na zbity łeb. Ale, że my profesjonalnym klubem nie jesteśmy i pewnie długo nie będziemy ( choćby powrót Bednarza i pewnie nieprzedłużanie Stana) to zarząd już bez Basałaja tylko z jakimś Kapką na czele nadal będzie odwalał amatorszczyznę. W sumie przyzwyczaiłem się, ciekawi mnie tylko kiedy Cupiał zrozumie, że z takim zarządzaniem klubem LM u nas NIGDY nie będzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl