![]() |
^^ a ja z kolei ogladalem program ktorym tematem byl imprezowy styl zycia wsrod pilkarzy (noworoczny cafe futbol) i jeden taki pilkarz ktory zawododowo gral w Hiszpanii przez kilka lat niejaki Wojciech K. mowil ze tam pilkarze wracajac prosto z baru ida na trening wiec to nie jest tak ze pilkarze nie pija inny przyklad angielskich pilkarzy ktorych niekiedy trzeba wynosic z baru
|
Tylko że naj.. any George Best cztery dekady temu prezentował pewnie lepszy poziom niż dziś czołówka ligowych snajperów Polish Premiership - taka jest różnica. Choc fakt, że nie pomagał tak zespołowi, jak np. Genkov :)
|
Wszedzie piłkarze pija,sporo sie szwedach po klubach za dupami,czy to w Hiszpanii czy to w Anglii.
Tylko,że tamci na nastepny dzien graja mecz,na treningach zapierd.alaja i tego po nich nie widać. Gdyby nasi prezentowali odpowiedni poziom i grali na miarę Wisły to nikt by sie o to nie czepiał. Jakby Biton miał 25 bramek w tym sezonie to we Franticu nawet moge sie z nim banie napić. Georga Besta przytaczac nie bede bo co wolno wojewodzie.. |
W czasach Besta gra wygładała trochę inaczej niż teraz. Kółeczka, w sumie taka nasza liga. Na zachodzie gra się trochę inaczej o natężeniu ilości spotkań nie wspominając. Pan Kowalczyk im dalej tym gorzej. Więcej legend jak to grał z kim grał i gdzie grał. Słuchając faceta można odnieść wrażenie, że dziś to LE i LM zdobyłłby na jednej nodze.
Ciekawe, że jak czytam Giggsa, Beckhama, Scholesa to oni o żadnym chlaniu i żreniu frytek nie piszą, a mogliby. To samo Ronaldo czy Messi, no ale to miernoty, bo prawdziwi herosi chleją,żreją KFC i dymają co się rusza. Do czego to prowadzi widać na przykładzie Adriano czy Ronaldo. Przeciętniacy pokroju Kowalczyka będą mówić, że dobre prowadzenie się nie ma większego znaczenia w przygodzie z piłką. Ma i to nie takie mózgi to potwierdzą. No chyba,że w United czy Milanie pracują debile, którzy wymyślają takie a nie innne sposoby żywiowe dla swoich piłkarzy. A Glazerowie i Berlusconi to idioci i łożący na to kasę o wielklści budżetów polskich klubików. Kim w ogóle jest ten Kowalczyk ? Co on w tej Hiszpanii grał, co najmniej królem strzelców byl, bo tak się zachowuje i wypowiada. W ogóle pamiętają w Betisie, że taka persona ich zaszczyciła swoją obecnością? |
A ja mam pytanie takie. Co się dzieje z porcelanowym Maorem? Bo niby w tygodniu trenuje, niby jest OK, przychodzi mecz w lidze, Maora znowu nie ma w składzie.
Coraz bardziej zaczyna mi się nie podobać jego zachowanie. Wyraźnie do spóły z Dahanem "grają" na transfer.. |
Cytat:
|
Kur... skąd Wy bierzecie takie pomysły? Mi nawet takie brednie do głowy nie wpadają a Wy się nawet nie wstydzicie pisać czegoś takiego?
|
A co ma się kur.. dziać z Meliksonem? Ma kontuzję z którą może grać, ale chyba lepiej jest jak wyleczy się do końca, zresztą z Lechem wyszedł na boisko jak sam Probierz powiedział na własną odpowiedzialność.
|
A nie ma ku temu podstaw? W końcu nasz najlepszy zawodnik i myślę, że jakby zagrał z Bełchatowem czy Lechem w pełnym wymiarze to zamiast dwóch mielibyśmy sześć punktów. W tym też tłumaczyć można gorszą formę, wszak Barcelona bez Messiego to nie to samo co Barcelona z Messim, zachowując wszelkie proporcje oczywiście.
Mnie to zastanawia. Kontuzja w meczu z Lechią - OK. Informacje w ciagu tygodnia, że jest lepiej i, że powinien zagrać. Gra 30 min - Ok, nie był w pełni sił. Później nie jedzie nawet do Poznania i Bełchatowa, chociaż w tygodniu podobno normalnie trenował. Jak dla mnie to albo chodzi tu o właśnie niezrobienie sobie krzywdy przed okienkiem letnim albo po prostu Maor jest strasznie przewrażliwiony na swoim punkcie, czego niestety mieliśmy przykład także w tamtej rundzie (pamiętne zamieszanie z kontuzją palca, śródstopia(?) w końcu nie wiadomo czego nawet). |
Przecież jest jest sztab medyczny, który weryfikuje zdrowie zawodnika oraz trenerzy, którzy decydują czy opłaca się na ten moment zaryzykować jego zdrowie obciążeniem meczowym. Nie wymyślajcie bzdur, że Melikson zapewne coś udaje, albo że jest przewrażliwiony, litości. Z amiką wszedł na własną odpowiedzialność - rzeczywiście "przewrażliwiony".
|
To dietetycy, to lekarze i fizjoterapeuci, że już nie wspomnę o dyrektorach sportowych i skautach.
Sami eksperci na tym forum. Jest potencjał w narodzie ;) |
Co do diety piłkarzy, to zapraszam do lektury http://www.sport.pl/sport-poznan/202...9,9987766.html
|
Niezłe wychodza jaja z transferem Chaveza
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Cytat:
Kolejna "perełka". Nie dość że są smrody z poprzednich czasów (Mandziara i 700 tysięcy euro) to jeszcze się okaże że na Chavezie będziemy mocno w plecy. Z czego tu kontraktowac nowych kopaczy jak połowie się kończą kontrakty? |
Największym problemem Wisły jest obrona a tu jeszcze takie cyrki z Chavezem. Można czasem na niego nadawać ale jest naszym najlepszym środkowym obrońcom. transferów pewnie jak zawsze nie będzie i zostaniemy z Czekajem...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
;) A tak na poważnie to jakaś bzdura. Pierwsze słyszę że w umowie klub zobowiązuje się do sprzedaży zawodnika w jakimś tam czasie. Prawdopodobnie było tak, że jeśli Wisła sprzeda zawodnika w ciągu 2 lat to wtedy kluby dzielą się zyskami z transferu. A reszta to zdolności interpretacyjne i wybujała wyobraźnia dziennikarza. |
Cytat:
|
mam pytanie, kto był kapitanem w meczu w z Bełchatowem Garguła ? a jak zszedł z boiska to kto go zastąpił ?
|
Cytat:
|
Kto mowil ze Chavez nie umie wyprowadzic pilki ...?
Mile zaskoczony jestem Bunoza i wlasnie Chavezem , grali fajne zawody. |
Bo Chavez nigdy tego nie robił. Zawsze jak musi pograć piłką a nie ją odbierać to wygląda na spłoszonego, podaje do najbliższego i na dodatek tak jakoś za lekko, że ta piłka się ledwo kula. Dzisiaj prosze, nagle sie chłop rozpędził i nawet nie musiał zwodu robić, po prostu jedzie z piłą na wprost i przeciwnicy się od niego odbijają. Życzę mu więcej pewności siebie.
|
Ja tam nie mogę patrzeć na sposób w jaki Chavez kopie tę piłkę, noga wyprostowana i prawie zarzuca ją sobie na plecy. Jak kiedyś przez to wybijanie piłki zrobi karnego, to będzie lament.
|
Chavez pokazał dziś dobrą grę na skrzydle... Może w następnym meczu zagra za Kirma albo Paljicia? ;]
|
tjaaa, za Kirma mógłby :)
|
Cytat:
Wszystko jest dla ludzi,tylko z umiarem..nie można przecież wcinać non stop zupki Herbalife( lokowanie produktu) Jak się zje raz czy dwa tego typu jedzenie w ciagu tygodnia to się nic nie stanie. PS.http://www.youtube.com/watch?v=NPF0qa1jKt4 na krzyż? |
Cytat:
Nie lenczykujcie mi tutaj |
Strata ciężka do powetowania gdybyśmy sprzedali Chaveza. Och,ach co to będzie:)
Weźta nie róbcie jaj. Jak ktoś chce teraz gościa kupić i jeszcze za to chce zapłacić całkiem nieźle, to sprzedawać. Bo za rok będziemy się z jegomościem męczyć tak jak z Kirmem. Jest okazja to sprzedawać. |
Cytat:
|
Cytat:
za 2 miesiace znowu bedzie deja vu... |
Zero honoru w tym klubie, widać można bezkarnie obrażać kibiców i legendy klubu. Ważne żeby kasa sie zgadzała.
|
Cytat:
faktycznie jestesmy najbardziej medialnym klubem :) tylko czy w tym klubie nic nie moze byc normalnie ? dziwie sie Cupialowi, ze pozwala na to, ze gówniarz mu pluje w twarz, a on udaje, ze deszcz pada |
ciekawe czy westesyl czy jak mu jest wrzuci ponownie filmik i jęzorem wywieszonym do ziemi bedzie prosił o jego promowanie ;d
z góry przepraszam za uszczypliwośc ale nie mogłem się powstrzymać ;) ciekawe który kolejny filmik wykasuje :D Basałaj posłal do piekła Moskala i Małego. Mały już wrócił, teraz kolej na Moskala, niekoniecznie jako trenera. Byle tylko miał możliwośc pracy w tym klubie dalej. |
Dla mnie ta decyzja jest żenująca. Prawdę mówiąc to była kwestia czasu po zwolnienia Moskala i odejściu Basałaja. Niestety ta decyzja świadczy również o tym, że Valckx też pożegna się w najbliższym czasie z Wisłą.
W tym momencie Wisła jako klub nie jest wiarygodny. Wystawia się na pośmiewisko. Tyle w tym temacie. |
i jak tu szanować władze klubu, skoro władze klubu same siebie nie szanują
|
Wiadomo było, że tak długa kara może przynieść klubowi straty finansowe i najwyraźniej zarząd klubu godził się na nie nakładając ją. A teraz Mały wraca do składu, pewnie po to, żeby podbić za niego cenę. Jest to karygodna niekonsekwencja zarządu, po której w profesjonalnym klubie CAŁY zarząd zostałby wyjebany na zbity łeb. Ale, że my profesjonalnym klubem nie jesteśmy i pewnie długo nie będziemy ( choćby powrót Bednarza i pewnie nieprzedłużanie Stana) to zarząd już bez Basałaja tylko z jakimś Kapką na czele nadal będzie odwalał amatorszczyznę. W sumie przyzwyczaiłem się, ciekawi mnie tylko kiedy Cupiał zrozumie, że z takim zarządzaniem klubem LM u nas NIGDY nie będzie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl