Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

brylant17 14.08.2018 14:48

Jak na razie to same wzmocnienia rywala ;)

bob85 14.08.2018 16:28

Na razie to wszyscy nasi eks piłkarze robią niesamowitą karierę w legii i walczą w europejskich pucharach :lol:

paralaksa 14.08.2018 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1512353)
Jak na razie to same wzmocnienia rywala ;)

Ten rywal juz niedlugo moze podzielic los Wisly...

Krazy nad nimi widmo bankructwa i tylko faza grupowa Ligii Europy moze uratowac sytuacje ;)

Pulpet 14.08.2018 19:54

Czyli po wielu latach Stolarski dopiął swego. Pamiętacie aferę z nim w roli głównej? i tak wyszedł trochę z twarzą bo ostatecznie zwinął się do innej drużyny na L.

Żuraw91 14.08.2018 20:10

Cierzniak(Dolha) - Stolarski Kokoszka Velez Kaczorowski - Guerrier Mączyński Surma(Handzlik) Zając - Carlitos Svitlica

Ahh, chciałbym zobaczyć taki skład na boisku, legendy <3 Trybuny szalałyby z radości

arti 14.08.2018 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paralaksa (Post 1512358)
Ten rywal juz niedlugo moze podzielic los Wisly...

Krazy nad nimi widmo bankructwa i tylko faza grupowa Ligii Europy moze uratowac sytuacje ;)

i co z tego dobrego dla nas?

Sylwus1988 14.08.2018 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1512365)

Jak rapował wiele lat temu Sokół "Zabrac innym, zamiast starac się miec więcej"
kompleksy chociaż nie wiem skąd one się biorą ..

kacpaw91 14.08.2018 22:36

Doczekaliśmy czasów, w których w kadrze Legii wśród zawodników, którzy zagrali choć jeden mecz w Ekstraklasie, jest więcej wychowanków Wisły (Stolarski, Mączyński) niż Legii (Żyro). A niby takie dobre szkolenie mają... Jak to odbierają tradycjonaliści?

Wniosek - dawać szanse młodym w pierwszym zespole i ich indoktrynować, że albo Wisła albo zagranica.

PS Mam nadzieję, że Legia nie będzie próbowała ściągnąć Chrapka, chociaż to wychowanek według definicji UEFA a nie tej tradycyjnej.

pepe72 15.08.2018 00:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1512365)

Z jednej strony nie dostaniemy premii za Carlitosa.
Z drugiej Legia będzie się musiała wyprzedawać, więc mała szansa na MP.

DeadOrAlive 15.08.2018 10:43

Stolarski wybierał się swego czasu do Starej Damy, a skończył w starej k.... Dla mnie coś nie do wyobrażenia. Czy fakt, że grał w Lechii, a nie Wiśle usprawiedliwia go do zapomnienia słów, które wypowiedział ? Zreszta, nie on pierwszy...

TIR_DO_SŁUBIC 15.08.2018 10:55

Wisła okazuje się nie być dla piłkarzy zbyt dużą wartością. Jednak gdyby taki przypadek miał miejsce tylko jeden raz, byłby ekscesem, wtedy można by zawodnika ganić. To jest jednak pewna reguła, ja nie doszukiwałbym się problemu w samych zawodnikach a we Wiśle. To nie są czasy romantyzmu.

Mączyński, Stolarski. Im Wisła nie dała praktycznie nic, dlaczego ich krytykować? Kogoś pominąłem?

Żuraw91 15.08.2018 11:43

Przestańcie żyć przeszłością.

To jest teraźniejszość:

https://zapodaj.net/images/8433f392a1e42.jpg

Fakty są takie, że Legia może sobie przebierać w naszym składzie jak w sklepie. Lech, Jaga czy Lechia prawdopodobnie też. Jesteśmy średniakiem tej ligi, a dla średniaków wychowankowie się nie zabijają. Wychowankowie poświęcają się jedynie dla klubów, które gwarantują im kasę lub/i sukcesy. Póki nie będziemy mieli jednego lub drugiego to nie będziemy mieć wiernych wychowanków.

Przestańcie żyć przeszłością.

Młody piłkarz, który przyjdzie do naszego klubu w wieku (dla przykładu) 15 lat, miał jakieś 8 lat, gdy Wisła ostatni raz wygrała ligę. Tak wygląda rzeczywistość.

Cytat:

Wisła okazuje się nie być dla piłkarzy zbyt dużą wartością.

Dokładnie tak jest. Nie ma sensu wierzyć, że doczekamy się jakiegoś lojalnego wychowanka. Zgłosi się Legia - pójdzie do Legii, zgłosi się Lech to do Lecha. Zgłosi się ktokolwiek kto sypnie dużą kasą - odejdzie. To nie złote czasy, gdy młodzi Brożkowie mieli u nas jak pączki w maśle. Cieszmy się, że nie odchodzą do Cracovii i na chwilę obecną to powinno być nasze jedyne oczekiwanie co do zawodników wychowanych przez Wisłę. Jedyne realne.

Patryko 15.08.2018 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuraw91 (Post 1512396)
Cieszmy się, że nie odchodzą do Cracovii i na chwilę obecną to powinno być nasze jedyne oczekiwanie co do zawodników wychowanych przez Wisłę. Jedyne realne.

Chłopak, który jest z Krakowa to może nie pójdzie... ale ktoś, kto przyjechał z drugiego końca Polski i Filipiak da mu np. 3x wyższy kontrakt?

Mnie to już raczej nic nie zaskoczy, póki jesteśmy "biedni", to zespoły z topu będą sobie robić z nas klub satelicki do wychowywania zawodników do gry za pół darmo.

Kowalski 15.08.2018 14:02

Ale co, mamy go jeszcze poklepać po plecach? Ocena powinna być jednoznaczna. Jednoznacznie negatywna.

pepe72 16.08.2018 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuraw91 (Post 1512396)
...
Fakty są takie, że Legia może sobie przebierać w naszym składzie jak w sklepie. ...

Jak wtopi w Luksemburgu lub z Cluj (jeśli przejdzie Luxów) to będzie miała większe problemy finansowe niż my. Carlitos był super opcją na wyprzedaży. Ale na razie wszyscy wiedzą, że L mocno jest pod kreską.
Więc "przebieranie" to już przeszłość.

Charlie 16.08.2018 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuraw91 (Post 1512362)
Cierzniak(Dolha) - Stolarski Kokoszka Velez Kaczorowski - Guerrier Mączyński Surma(Handzlik) Zając - Carlitos Svitlica

Ahh, chciałbym zobaczyć taki skład na boisku, legendy <3 Trybuny szalałyby z radości

Nie wiem co tu robią Guerrier i Svitlica.

Pierwszy nie był tytanem intelektu, ale trochę miłych chwil dał, a do jego pieprzenia, że kocha Legię nie przywiązywałbym większej uwagi. O Svitlicy z kolei mało kto pamięta, zagrał tu niecałe dwa mecze.

kacpaw91 16.08.2018 21:51

Czy Carlitos już zakochał się w klubie z Luksemburga? :rotfl:

Arkadiusz.Czerepach 16.08.2018 22:15

Gol Tomasza Cywki w barwach Lecha , na osłodę porażki z Genk

Elendil 16.08.2018 23:55

Carlitos... i na co Ci to było? (no dobra, wiem - dla kasy)

W Krakowie byłby nadal jak król, w Warszawie teraz raczej wielu przyjaciół mieć nie będzie.

wolfy 17.08.2018 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1512477)
Carlitos... i na co Ci to było? (no dobra, wiem - dla kasy)

W Krakowie byłby nadal jak król, w Warszawie teraz raczej wielu przyjaciół mieć nie będzie.

Dobrze że go opyliliśmy, szkoda że za tak mało ale nie ma gwarancji, że kiedykolwiek powtórzy taki sezon. Styl "negocjacji" z Wisłą pokazuje, że sam myślał podobnie.
Legia musiała zdrowo przepłacić.
Może zagra jeszcze parę dobrych meczy, może wygra im nawet mistrzostwo (jak zrzuci brzuszek) ale kiedy czytałem tu histeryczne płacze jaką to gwiazdę straciliśmy i ile Legia na nim zarobi, miliony euro - ani chybi...
Taka refleksja, że nie tylko nesta nie uczy się nigdy.
99.999% piłkarzy tej ligii jest gówno warta. To jest fakt udowodniony empirycznie.

Nie płakałem po Carlitosie, tak jak nie płakałem po Meliksonie. Ostatnim dobrym piłkarzem Wisły był Marcelo. Wcześniej Diaz.

To tak zanim zaczniecie wylewać żółć po Bashy czy Imazie.

P.S. A Ondraszek może być królem strzelców. Nie dlatego bo jest dobry, ale ma motywacje a liga jest półamatorska. Jak mógł Demjan, to każdy może. Przy nim Kobra to właściwie technik...
P.S. 2 Serio zasugerowałbym szukanie piłkarzy w czwartej Bundeslidze. Tak jak mistrz Luksemburga. Ich ofensywni zawodnicy to mieli takie zagrania momentami... Śmiali się z trzecioligowych hiszpanów, po Guntherach z niemieckich pastwisk będą już tylko płakać.
P.S. 3 Myślę że jak piłkarze Legii będą dostawali po ryju na jakimś parkingu, to Carlitos będzie naturalnym kandydatem.

lukaszsz86 17.08.2018 05:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1512478)
P.S. 3 Myślę że jak piłkarze Legii będą dostawali po ryju na jakimś parkingu, to Carlitos będzie naturalnym kandydatem.

ale jestem pewien że pierwszy w kolejce będzie mąkacwks

Ma_niek 17.08.2018 06:13

Ondrasek królem strzelców to napewno nie będzie chyba że do grudnia napyka z 20 bramek.

pepe72 17.08.2018 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1512478)
...
P.S. A Ondraszek może być królem strzelców. Nie dlatego bo jest dobry, ale ma motywacje a liga jest półamatorska. Jak mógł Demjan, to każdy może. Przy nim Kobra to właściwie technik...
...

Raczej niewielkie szanse i nie dlatego, że będzie tylko do końca roku.

KOMINEK 17.08.2018 07:50

Gdyby nadal był u nas Carlitos to pewnie byśmy ostatni mecz wygrali. Carlitos na nasze warunki to świetny piłkarz. Tak że nie ma co zaklinać rzeczywistości. W stosunku do klubu zachował się jak ostatni ....................... ale piłkarzem na warunki LE jest świetnym.

sandomingo 17.08.2018 11:04

Legia nie przepłaciła za Carlitosa.

Nie mam pewnych informacji co do jego zarobków w stolycy, ale mówi się o ok. 40 tys euro + koszt wynajmu apartamentu ok. 5 tys euro czyli ok 45 tys euro miesięcznie.

Zgadzam się z Kominkiem, że ten Carlitos z Wisły to na poziom ekstraklapy piłkarz wybitny, więc sumując kwotę transferu i jego zarobki to Legia nie przepłaciła.

tas de fleia 17.08.2018 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1512491)

Zgadzam się z Kominkiem, że ten Carlitos z Wisły to na poziom ekstraklapy piłkarz wybitny, więc sumując kwotę transferu i jego zarobki to Legia nie przepłaciła.

Zgadza się, tyle że w sytuacji jakiej byli do niedawna. Teraz może się okazać, że takie zarobki mocno ich zabolą. Choć oczywiście tak naprawdę trudno tu mówić o przepłaceniu - to co nam zapłacili to była prawdziwa promocja.

Lonia 17.08.2018 13:33

Cały problem "warszawskiego carlitosa" to fakt,że on praktycznie nie przepracował okresu przygotowawczego a cały ten czas poświęcił na tupanie nóżkami w kierunku Legii.No i taki zapuszczony Lopez jest tyle wart ile każdy widzi.Ale to już nie nasz problem :-)

Patryko 17.08.2018 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tas de fleia (Post 1512493)
Zgadza się, tyle że w sytuacji jakiej byli do niedawna. Teraz może się okazać, że takie zarobki mocno ich zabolą. Choć oczywiście tak naprawdę trudno tu mówić o przepłaceniu - to co nam zapłacili to była prawdziwa promocja.

Jeśli klub z Ekstraklasy marzy o grze w Lidze Mistrzów (i chce mieć na to chociaż cień szansy), to kopaczy na takich kontraktach musi mieć - tam nie da się awansować noname'ami z kontraktami liczonymi w dziesiątkach tysięcy euro. Potrzebujesz takich Vadisów w formie, Carlitosów w formie, graczy, którzy potrafią przyjąć piłkę i zrobić coś nieszablonowego, niekiedy jednym zagraniem wygrać dwumecz.
Oczywiście nie mówię tutaj o potrzebie zatrudnienia trenera z prawdziwego zdarzenia, bo to chyba oczywiste.

wolfy 17.08.2018 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1512502)
Jeśli klub z Ekstraklasy marzy o grze w Lidze Mistrzów (i chce mieć na to chociaż cień szansy), to kopaczy na takich kontraktach musi mieć - tam nie da się awansować noname'ami z kontraktami liczonymi w dziesiątkach tysięcy euro. Potrzebujesz takich Vadisów w formie, Carlitosów w formie, graczy, którzy potrafią przyjąć piłkę i zrobić coś nieszablonowego, niekiedy jednym zagraniem wygrać dwumecz.
Oczywiście nie mówię tutaj o potrzebie zatrudnienia trenera z prawdziwego zdarzenia, bo to chyba oczywiste.

Jaki Carlitos i Liga Mistrzów? Przepłacanie frajerów to choroba polskiej piłki, a ten ćwok obok zawodowego piłkarza nie stał. Jak trzeba mieć nasrane w głowie, żeby tak się zapuścić przed pucharami? W nowym klubie?

Dalej stawiajcie tej sierocie ołtarzyki bo miała sezon konia i kiwała inne sieroty. Dla mnie jest on żałosnym parapiłkarzem z zerową ambicją. Zamiast trenować, nawet indywidualnie skoro miał już alergię na Kraków spasł się jak świnia bo dostał wysoki kontrakt i kasę za podpis.

Nie miałem bólu dupy o tą hiszpańską przybłędę, ale po tym co pokazał w nowym klubie przestałem go traktować jako profesjonalnego piłkarza. Nawet jeżeli wygra Legii tą gównianą ligę (w co wątpię) dla mnie nie jest sportowcem, jest zwykłym hochsztaplerem.

Nie dogadamy się w tym względzie.

kacpaw91 17.08.2018 20:47

Jak nie stał obok zawodowego piłkarza skoro grał z Głowackim czy Wasilewskim? Profesjonalizmu im nie odmówisz : - )

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl