![]() |
Cytat:
Nie mam żadnego kompleksu Weszło. Przyznaję, że czytam ich regularnie, bo jako jedyni w Polsce potrafią pisać o piłce ciekawie. Niemniej irytuje mnie w ich warsztacie (jeżeli można tak to nazwać) kilka rzeczy. Pytasz czy mają nam oni nałożyć koronę na głowę za wygraną ze Śląskiem - cóż, oczywiście że nie, to byłby idiotyzm. Problem polega jednak na tym, że jedną koronę już jednemu zespołowi nałożyli, a była to Amika pare miesięcy temu. Teksty o polskiej Barcelonie i te ochy i achy, sorry, tylko totalny malkontent nie znający życia mógł zacząć tę pochwalną tyradę po 2-3 meczach na początku sezonu ze słabeuszami. Dlaczego mam dziką satysfakcję? Nie dlatego, że wygraliśmy 1 mecz. Dlatego, że jest u nas masakryczny kryzys, gramy od paru kolejek w dużym osłabieniu, gramy na 2 fronty, leją nas nawet na Reymonta, ale ciągle pomimo tego, Amika jest za nami. Ta sama Amika, którą pod koniec lata już koronowano. To daje mi wiarę, że skoro gorzej już być nie może, a jesteśmy na 5 miejscu, może uda się jeszcze ten sezon uratować (np. miejscem na podium, dowolnie którym). A wszyscy ci, którzy życzą nam źle - cóż, niech gniją w swym złorzeczeniu i frustracji, bo Wisły tak łatwo zatopić się nie da. |
Cytat:
http://www.weszlo.com/news/8662-Lech..._srodka_tabeli Cytat:
|
Cytat:
|
Bogu dzięki za mądrych ludzi z zarządu Amiki Poznań. Dobrze że zrozumieli że na częstych zmianach trenerów nigdzie nie dojdą. :D
Apeluje do włodarzy Amiki. Nie bądźcie w gorącej wodzie kąpani, pozwólcie Bakero dalej pracować. Niech swoje dzieło doprowadzi do końca, teraz go zwolnić to jak przerwać malowanie obrazu w połowie. Przynajmniej 4 lata dla Bakero. Sir Alexa też chcieli zwolnić w pierwszym sezonie a na sukces czekali 4 lata. CZAS DLA BAKERO |
W 11. kolejki Pareiko, Diaz i Nunez
|
Widzów 11 248
Jak widać baaaaaaaardzo kiepsko dzieje się na Amicorzu. U nas nawet po 3 porażkach z rzędu, w tym prestiżowej z koleżanką zza błoń, na kolejnym meczu z Górnikiem pojawiło się ~15.000 osób. Moim zdaniem głównym pretendentem do tytułu w tym sezonie będzie ... Legia. Śląsk spuchnie, czego oczywiście im nie życzę, nie mniej jednak to nie jest drużyna na mistrzostwo. Legia to co innego. Zobaczymy czy ich dogonimy. |
Ciekawe co z tymi 90 mln zł przychodów i wejściem Wandzla o którym pisano kilka tygodni temu w "PB" :D
http://img856.imageshack.us/img856/2897/dsc0599c.th.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wilk zagrał lepsze zawody od Nuneza, ktory zagrał lepsze zawody od Diaza, od którego gorzej zagrał tylko Paljić. Powinno być trzech Wiślaków w 11stce, ale za Diaza Wilk. |
Cytat:
|
yyy Borysiuk?
|
Cytat:
1. MUSIMY wygrać dwa ostatnie mecze w tym roku w lidze 2. Zobaczymy jak przeżyjemy to, że zaczynamy przygotowania wcześniej i mamy dodatkowe mecze na wiosnę w Europie (Lech ostro za to płacił). Jeżeli przeżyjemy to będzie dobrze. Niefart jest z tym, że gramy po meczach w Europie wyjazd na WKS. Jeżeli WKS utrzyma formę z jesieni to mamy tam pewną porażkę (bo to 3 dni po hicie w Europie - nie ma bata, by polski zespół to udźwignął). Podsumowując w tej chwili jesteśmy swoim największym wrogiem i jeżeli ktoś nas pozbawi mistrza to tylko my sami (co jest dość prawdopodobne). |
Cytat:
P.S. I żeby nie było, bardzo cenię Czarka za ambicję i wolę walki. Od kilku meczów gra dobre zawody. Uważam że godnie zastępuje Sobola. A tak w ogóle, to na Górniku zrobiłem mu nawet zdjęcie z moim synem. Jak dla mnie Czarek zasługuje na to, żeby być kapitanem. |
Ja jestem ciekawy jednego. W lidze+ mówią, że Vuković pokazał Borysiukowi, że temu drugiemu jeszcze trochę brakuje, po czym dają do 11 kolejki właśnie tego Borysiuka, nawet już nie kosztem Czarka Wilka, tylko Vukovicia.
|
Borysiuk zagrał wczoraj niezłe zawody. Statystyki jak na swą pozycję też miał niezłe, porównywalne do Vuko, może trochę gorsze, ale ja nie dałbym do 11-stki kolejki zawodnika, który w parze z Vrdoljakiem przegrali środek pola przeciwko Vuko.
|
Ja uważam, że Amica powinna sięgnąć po Maaskanta.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Fakt faktem, że Lech na początku sezonu wyglądał nieźle. Wiadomo jednak było, że jeżeli Rudnevs się zablokuje to może być tam bieda. No i jest. I niech im tak jak najdłużej zostanie. Nie ma się co napinać, że nie strzelili od pięciu meczy gola. My w ostatnich czterech strzeliliśmy jednego. Z karnego. |
Uwaga, plotka!!! Osoby będące blisko Lechii informują na twitterze, że dziś Wojciechowski przejął udziały od Kuchara.Czyżby znów w ekstraklasie była Lechia Polonia Gdańsk? Z tego co się orientuję, to nie mozna być właścicielem dwóch klubów piłkarskich, więc dla JW jedyną możliwością jest fuzja...Chybą , że przekaże Polonie swojej małżonce.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Spoko z Amiki i tak nic nie będzie, już niedługo pożegnają Stilica i Rudnevsa i zostanie zespół w sam raz na środek tabeli.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chichot historii! Udawany klub przestanie udawać i zacznie od a klasy :lol: Daj Boże, w końcu koniec tej parodii, chociaż Lechii szkoda ;)
http://4.bp.blogspot.com/_PZwa5KiuiG.../jw-dzieki.jpg |
Wypada tylko współczuć braciom z Gdańska, jeśli info okaże się prawdziwe.
|
Cytat:
Weszło to pajace, wiedzą to w Polsce wszyscy, tylko nie Legioniści.. A czemu? Bo weszło to strona prolegijna. NAwet jakby Legia przegrała 10:0 u siebie z Cracovią, to Oni znaleźli by coś na usprawiedliwienie. Ten portal jest najbardziej stronniczym portalem w Polsce. Co do tego tematu z J.W. Po tym co odwala Nam kuchar, jakich graczy ściaga itp, już sam niewiem, czy nie byłby On Naszym zbawieniem.. |
Stanowski prolegijny? Może w młodości, ale dostał w mordę i prolegijności się oduczył raz na całe życie.
|
Cytat:
Po pierwsze - polecam zajrzeć na temat na forum Legii "weszło o Legii". To tak a propos naszej sympatii do Weszło. Cytat:
W zeszłym roku był wielki lament ze strony Warszawy, że "Weszło!" powinno zmienić nazwę na "Wisło!", jako portal bardziej prowiślacki od wislakrakow.com. W tym roku jest, w zależności od potrzeb twierdzącego, szalenie proamikowy (początek rundy), szalenie prolegijny (środekrundy) lub szalenie prośląski (końcówka rundy). Zresztą oni i tak stają się w oczach kibiców "pro-ktośtam" przez kontrast do tego, że łapią fazę "anty-ktośtam inny". Żeby była jasność - doczepiałem się do cytowanego gościa o to, że po kilku marnych meczach Amiki każe Weszło włazić pod stół i odszczekiwać, że wcześniej pisali że Amika gra świetnie (a, przez te parę tygodni, grała), lub że Rudnevs jest najlepszym polskim zawodnikiem (a, przez te parę tygodni, był), a jednocześnie podnosi że Wisła tak krytykowana tu nagle wygrywa mecz - co, rozumiem, też miało oznaczać, że Weszło powinno krytykę Wisły odszczekiwać (po jednym wygranym meczu...). Nie miałem i nie mam natomiast zdecydowanie zamiaru bronić weszło, które często jest przykładem antydziennikarstwa. Cytat:
|
Co do plotek o powrocie Lechii-Polonii do ekstraklasy to faktycznie może być coś na rzeczy - JW ma ostatnio totalnie wyjebane na KSP, coś za cicho tam.
Wanciak86 - weszło jedzie po słabiakach. I tyle w temacie. Rok temu byliśmy tam na tapecie (zupełnie zasłużenie) codziennie, dziś jesteśmy tam na tapecie raz do roku (zupełnie zasłużenie). |
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Facet odpływa. Z całym szacunkiem, ale Śląsk grał tak dobrze, że był przedostatni, gdy Rysiek go zostawiał.. Progres za Lenczyka jest aż nadto widoczny. Bredzi niczym Smuda, który twierdził, że gdyby nie on to Lech nie byłby MP za Zielińskiego :D
|
Niech się trzyma z dala od Lechii niech sobie kupić Polonie Bytom albo coś w tym stylu,ale nie LECHIE
|
Niech kupi kogo chce, byle Polonia na swoje miejsce wrocila :D
Gosc ma kase i skoro widzi ladny stadion ( a nie kurnik ) i tlumy kibicow ( a nie garstke ) to sobie Lechie wykupi, co to dla niego ? |
Cytat:
Chyba, że to przesłanie z jakąś głęboko ukrytą ironią. :D A może to zaślepienie po pięciu udanych meczach? :) Do mistrzostwa widzę trzech faworytów - Śląsk, Legia co oczywiste. Trzecim jest Wisła pod kilkoma warunkami. Przede wszystkim zdobyć 6 punktów w dwóch ostatnich meczach tej rundy, na wiosnę kluczowi piłkarze muszą być zdrowi, po trzecie udane okienko transferowe skutkujące wzmocnieniem drużyny, szczególnie obrony. Na wiosnę będzie nam sprzyjał terminarz, wszystkie ważne mecze gramy u siebie. |
Oglądałem właśnie skrót meczu Widzewa z Lechem i zobaczyłem tą akcję Stilica. Mój boże, zawodnik z Łodzi miał strasznie dużo szczęścia, że nie doznał podwójnego otwartego złamania. Na miejscu władz ligowych wyrzuciłbym gracza Lecha na co najmniej 3 mecze. Ta scena była przerażająca...
|
Bardzo tendencyjny artykuł.
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...zagranicy.html "Spece" z PMSz na pewno się cieszą ... Szkoda, że autor nie zadał sobie trudu zliczenia wszystkich ostatnich kompromitacji jaki miały miejsce za sprawą "rodzimych magików". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl