Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

AYALA 14.12.2015 23:04

W Rakowie w środku pomocy wyróżnia sie 20 letni Warchoł.10 goli jak na pomocnika to sporo.Problem w tym, że Raków za darmo go nie sprzeda...

KotWButach 14.12.2015 23:16

Ku.... czytam i nie wierzę... Kokoszkę chcecie w Wiśle? To może jeszcze Surmę, Dolhe?

cfa 14.12.2015 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KotWButach (Post 1422960)
Ku.... czytam i nie wierzę... Kokoszkę chcecie w Wiśle? To może jeszcze Surmę, Dolhe?

Jak Małecki ma przyjść to czemu nie Kokoszka, atmosferę by robili w szatni :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1422959)
W Rakowie w środku pomocy wyróżnia sie 20 letni Warchoł.10 goli jak na pomocnika to sporo.Problem w tym, że Raków za darmo go nie sprzeda...

Dobry negocjator i dopłacą :)

Sevi 15.12.2015 05:51

Małeckiemu zdecydowanie NIE!
Gdybyśmy go zakontraktowali to byłby ogromny błąd..

alexx6 15.12.2015 07:20

Widzę że niektórzy są juz tak zdesperowani brakiem transferów że juz beznogiego by wzięli. Na litość boską Małecki wszystkich obraża, na wszystko strzela focha został zwykłym przecietnym ( w stylu Jankowski bądź Cywka) skórokopem a wy się w nim doszukujecie jako wzmocnienie. To już lepiej poszukać w niższych liga jakis młodych perspektywicznych grajków którzy przynajmniej zaangażowaniem będą coś sobą prezentować. NIE dla Małeckiego w Wiśle

bódyń 15.12.2015 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary zgred (Post 1422946)
4 asysty to aż 4x więcej niż najlepiej wyceniany obecnie nasz gracz - Donald :p

Swoją drogą kompromitujący DG jako skrzydłowego.

A co do Małego - pełna zgoda wirtuozem nie jest, ale "Wiślackość" szatni na pewno podniesie
Pierwszy dojechany byłby Jankowski, potem Sadlok :p

Donald w tym sezonie strzelil 5 bramek wiec nie jest zle. Jeśli Małecki zachowa swoją średnia to tylu nie strzeli do końca kariery. No chyba, ze będzie kończyl kariere w Wigrach Suwalki.

Jak chce być w Wiśle to niech idzie to Wisły Zakopane. Jego ego pozwoli mu latać wysoko, wyżej niz Stochowi.

szprotson 15.12.2015 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zooey_Deschanel (Post 1422917)
Wystarczyło mi, że widziałem kilka jego "popisów" na poziomie orangutana, wszechwiedzący kibolu Wisły.

Ja również widziałem pare popisów Zoe Deszanel, wiec rozumiem ze jesteś niezdecydowana kobieta wybierająca pomiedzy WIsła a Legia. No cóż, bedzie okres, bedzie i Cracovia.

Revolver 15.12.2015 11:06

W tym całym artykule z gównianego Weszło podobało mi się najbardziej pół ostatniego zdania.

"Dawajcie szansę ludziom, którzy na nią czekają"

Mamy TRZECH skrzydłowych, którzy nie dostali nigdy prawdziwej szansy; Kuczak, Marszalik, Handzlik.

Ktoś powie, że w rezerwach nie brylują, cóż, jeżeli w E-Klasie wystawiłoby się od razu pięciu juniorów, to efekt prawdopodobnie byłby ch*jowy, ale jeżeli spróbować powoli wkomponowywać ich w drużynę złożoną z ogranych zawodników, to któryś może odpalić. Jak na razie nie mieliśmy szansy się przekonać.

stary zgred 15.12.2015 11:23

Przerażający jest poziom wiedzy "dzieci Cupiała" na temat historii w jakich niektórzy piłkarze opuszczali Nasz klub.
Jak ktoś równa w jednym szeregu Małeckiego i kokoszkę to nie mam pytań.
Podejrzewam że za 100-200mln to byście nawet zgodzili się na zmianę nazwy Naszego klubu.

No chyba że to już znak czasu że plują Ci w twarz - to się oblizujesz, w imię tolerancji itd

cfa 15.12.2015 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary zgred (Post 1422996)
Przerażający jest poziom wiedzy "dzieci Cupiała" na temat historii w jakich niektórzy piłkarze opuszczali Nasz klub.
Podejrzewam że za 100-200mln to byście nawet zgodzili się na zmianę nazwy Naszego klubu.

No chyba że to już znak czasu że plują Ci w twarz - to się oblizujesz, w imię tolerancji itd

Odejście z klubu żeby grać, a odejście z klubu bo się ma nie równo pod sufitem i obraża się wszystkich w koło, żeby później pokazywać w meczu przeciw byłemu klubowi(który podobno kochało się ponad wszystko) połówkę wiktorii kibicom klubu który podobno się kochało ... no fakt pierwsze to zbrodnia której się nie usprawiedliwi, a drugie wystarczy orzeczenie lekarskie.

Wesoły Romek 15.12.2015 11:54

I właśnie dlatego Stary Zgredzie, powrót Małeckiego jest dla mnie nie do zaakceptowania. Dlaczego? Dlatego, że reprezentuje ten sam poziom, co Ty.

Mrsnh 15.12.2015 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sevi (Post 1422974)

zgadam się. ktokolwiek wpadł na pomysł by ściągnąć Małeckiego do Wisły powinien poważnie zastanowić się nad swoją kondycją psychiczną.

KOMINEK 15.12.2015 13:20

ale Fratnic się cieszy a kibice już zastanawiają się na którą stronę błoń powinni teraz chodzić.

kolarz90 15.12.2015 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sevi (Post 1422974)

Podpisuje się obiema rękami. NIE dla powrotu Małeckiego

Patryko 15.12.2015 15:25

Myślę, że spokojnie znajdzie się gość o umiejętnościach zbliżonych do Małeckiego z pierwszej ligi, za 1/4 jego kontraktu i z pięcioma latami mniej na liczniku (całkowicie abstrahując od jego "trudnego charakteru" i wybryków z przeszłości).

enzo 15.12.2015 15:34

Też jestem przeciwny taki powrotom, a już zwłaszcza w tym przypadku. Patryk nie prezentuje już dawno poziomu, który by mógł w jakikolwiek logiczny sposób argumentować zatrudnienie go z niezłym bądź co bądź kontraktem. A dodając do tego jego specyficzną osobowość i różnorakie wybryki, więcej z tego będzie w ogólnym rozrachunku szkody niż pożytku.

Żadne trzymanie szatni za mordę mnie tutaj nie przekona, bo jeśli o to chodzi, to już wolałbym ściągnąć Sobola - chociażby do sztabu szkoleniowego. Nam potrzeba piłkarzy świeżych, a nie zblazowanych gwiazdeczek. Mały zresztą gwiazdorzyć uwielbia, więc tym bardziej nie wydaje mi się, aby w momencie, gdy nie istnieje praktycznie żaden wartościowy trzon zespołu, taki as był nam potrzebny.

christof20 15.12.2015 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1423028)
Myślę, że spokojnie znajdzie się gość o umiejętnościach zbliżonych do Małeckiego z pierwszej ligi, za 1/4 jego kontraktu i z pięcioma latami mniej na liczniku (całkowicie abstrahując od jego "trudnego charakteru" i wybryków z przeszłości).

Dokładnie. Może np. ten: http://www.transfermarkt.pl/mariusz-...spieler/215124

gdsmk 15.12.2015 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1423033)

Arkadiusz Reca. Była o nim mowa.

maTS 15.12.2015 17:04

Ja się zastanawiam... skoro nie mamy kasy ani na transfery ani na duże kontrakty to lepiej poszukać w niższych ligach, 18-20 letnich zawodników, na pewno są i gwarantuję że jeśli tylko przyjdą to będą gryźć ziemie od 1 do 90 min i w cale nie za nie wiadomo jaką kase .... Ale my wolimy szukać za granicą...

Revolver 15.12.2015 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTS (Post 1423038)
Ja się zastanawiam... skoro nie mamy kasy ani na transfery ani na duże kontrakty to lepiej poszukać w niższych ligach, 18-20 letnich zawodników, na pewno są i gwarantuję że jeśli tylko przyjdą to będą gryźć ziemie od 1 do 90 min i w cale nie za nie wiadomo jaką kase .... Ale my wolimy szukać za granicą...

A na jaką cholerę, skoro nawet naszym młodym wychowankom nie jesteśmy - z jakiegoś dziwnego powodu - w stanie dać szansy?

kristos 15.12.2015 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTS (Post 1423038)

No widzicie jakie to proste.
A Wy tu wymyślalącie ,jakiś Brazylijczyków ,Portugalczyków czy Bałkańców.
Załatwić jakiś autobus i w Polskę.
Można jeszcze okleić napisami "WISŁA BUS" i jedziemy w trasę.

Sevi 15.12.2015 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary zgred (Post 1422996)

W Twoim wpisie brakuje tylko odesłania kibiców na drugą stronę Błoń, i wypisz wymaluj idol pewnej części trybun - Małecki!

Jeżeli piszesz Małecki z dużej litery to napisz również z dużej litery Kokoszka.
Dla mnie większą piz#ą, i pajacem będzie Małecki. Ale co tam, wystarczy sobie Reymana wytatułować, wyjść na gniazdo, i jest się idolem. Gratuluję wyboru idola :)

Dobrze napisane - damy szansę Kuczakowi i spółce, a Małecki niech dokończy karierę i jak wróży mu Weszło - niech uczy WF w szkole w Suwałkach.

konik28 15.12.2015 18:44

Dokładnie dać szansę naszej młodzieży Małecki juz pokazał co potrafi :/

IncognitoTSW 15.12.2015 18:48

Pomijając już nawet sprawy pozaboiskowe : Małecki sportowo nie jest nam potrzebny, nie wniesie nic do drużyny.

lukas14 15.12.2015 20:41

A Goncerz z GKS-u ?? Kuczak powinien więcej grac bo ma potencjał , albo wyp do I ligi i możne jak Chrapek po powrocie bd grał.

krzaq12 15.12.2015 21:33

Jeśli szukamy kogoś na skrzydło, a na to wyglada bo Małecki to skrzydłowy to powinniśmy pozyskać kogoś z nich;
Romen Gergel (20 spotkań w TME-8 bramek i 4 asysty),
Flavio Paixao (20 spotkań w TME-5 bramek i 5 asyst),
Krzysztof Janus (20 spotkań w TME-3 bramki i 6 asyst),
Arkadiusz Reca (14 spotkań w I lidze-6 bramek, 2 asysty).

Każdy wydaje się być wzmocnieniem, jednak dla mnie największym byłby Gergel i Reca.

lukas14 15.12.2015 21:51

OŚ Łukasz Bogusławski http://www.transfermarkt.pl/lukasz-b...spieler/157871
OL Marcin Warcholak http://www.transfermarkt.pl/marcin-w...spieler/266274
PŚ Irakli Meskhia http://www.transfermarkt.pl/irakli-m...spieler/201629
PP Dawid Kaminski http://www.transfermarkt.pl/dawid-ka...spieler/235821
N Leandro http://www.transfermarkt.pl/leandro/...spieler/264870

Na uzupełnienie składu ??

konik28 15.12.2015 21:56

Wisla Płock podobno nie chce się pozbyć A.Reci a Gergel za drogi ale obu z chęcią bym widział w Wiśle :)

lukas14 15.12.2015 22:22

Reca na lewej Gergel na prawej i by byla pomoc , ale mało realna

Waldi69 20.12.2015 00:24

Myślę, że napastnik nie będzie dla nas w tym okienku priorytetem, bo coś czuję że Krzysiu Drzazga odpali i w rundzie wiosennej będzie miał na koncie 6 bramek ;)

piotrband 20.12.2015 13:13

nawet 2 napastników na taki klub to zdecydowanie za malo

Waldi69 20.12.2015 22:55

na pewno za mało, ale 2 skutecznych napastników na klub z dużymi problemami finansowymi...musi wystarczać.

Karherop 20.12.2015 23:28

Jeśli wiosnę zaczęlibyśmy w ataku z Brożkiem, Drzazga, Handzlikiem i obiecującym snajperem z zagranicy (co do nazwisk to nie mam pomysłu) to może coś z tego będzie.

Do tego koniecznie musi przyjść minimum 1 skrzydłowy i porządny defensywny pomocnik. A że potrzeba też i ofensywnego pomocnika czy środkowego obrońcę to już nawet nie wspominam...

Jeśli wywalimy/sprzedamy czyt. zejdą nam z kontraktów Crivellaro, Popović, jakiś bramkarz, Cywka, Donald (jego bym sprzedał) oraz Jović/Burliga (ciasno jest na ich stronie, a Bartosz na zmiennika jest OK) to powinny pójść za tym kolejne transfery.

Oczywiście wszystko przy założeniu, że chcemy się wzmocnić.

Kurz 20.12.2015 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1423876)
Jeśli wiosnę zaczęlibyśmy w ataku z Brożkiem, Drzazga, Handzlikiem i obiecującym snajperem z zagranicy (co do nazwisk to nie mam pomysłu) to może coś z tego będzie.

Do tego koniecznie musi przyjść minimum 1 skrzydłowy i porządny defensywny pomocnik. A że potrzeba też i ofensywnego pomocnika czy środkowego obrońcę to już nawet nie wspominam...

Jeśli wywalimy/sprzedamy czyt. zejdą nam z kontraktów Crivellaro, Popović, jakiś bramkarz, Cywka, Donald (jego bym sprzedał) oraz Jović/Burliga (ciasno jest na ich stronie, a Bartosz na zmiennika jest OK) to powinny pójść za tym kolejne transfery.

Oczywiście wszystko przy założeniu, że chcemy się wzmocnić.

Cywka i Crivellaro będą męczyć nas przez 3 lata albo skończy się jak z Genkovem. Wygrali los na loterii, więc chyba nie odpuszczą. Popović nie uwolni nas od siebie przed latem. Donalda chcą tylko do Wrocławskiego Zoo, a Burliga może odejść w lecie sam za darmo, jeśli nie przedłuży umowy.

Napastnik, defensywny oraz ofensywny pomocnik, a także skrzydłowy to mus, ale czy tak nasze potrzeby widzą eksperci z dworu Cupiała, którzy latami obserwowali Cywkę i Crivellaro, aby w końcu sprezentować ich nam na kilka lat?

brylant17 21.12.2015 17:09

Jak podaje 90minut.pl Nazário opuści prawdopodobnie Lechię.Może z nim by tak podpisać ? gorszy od Crivellaro nie będzie...

lukas14 21.12.2015 17:23

Nazario na prawe skrzydło to by była niezła opcja , w lechii pokazal ze jakis potencjał ma .

Mysciak 21.12.2015 20:13

Już lepiej Kuświka wypożyczyć. W Ruchu strzelał bardzo dobrze
http://www.trojmiasto.sport.pl/sport...arek.html?as=1

AYALA 21.12.2015 22:05

Na Kuświka to nas nie stać, ale na Lewickiego z Zawiszy powinno starczyć (11 goli).

lukas14 21.12.2015 22:11

zamiast lewickiego lepiej Goncerza z GKS

brylant17 21.12.2015 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1424045)
zamiast lewickiego lepiej Goncerza z GKS

A masz 300 patoli na niego ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl