![]() |
14 lutego było spotkanie
Cytat:
Nie chodzi mi o 'tajemnicze rozmowy TS-u z jakimś inwestorem..' |
Cytat:
|
siema. ma ktoś jakieś info czy trybuna północna będzie otwarta jeszcze w tym sezonie bo na zachodnia chyba nie ma co liczyć. pozdro
|
Nie wyobrażam sobie aby nie wykonano w ogóle elewacji na stadionie. Nasza arena ze względu na "cudowny" surowy beton wygląda jakby miała 40 lat, a nawet nie została oddana do użytku. To tak jakby kupić nowiutkie auto tylko, że jego wygląd będzie sugerował, że nie jest z salonu tylko z komisu. Jak sobie z tym miasto poradzi nie narażając Wisłe na koszta to mnie już nie interesuje. Niech się JM wykaże pomysłowością jaką prezentował i prezentuje gdy chodzi o KSW.
Najnowszy najstarszy stadion w Krakowie... |
Cytat:
|
Pamiętam, że co do różnych koncepcji przerobienia i modyfikacji stadionu wcześniej zastrzeżenia miał Obtułowicz ( nie pamiętam dokładnie o co to chodziło). Teraz, gdy jego nie ma już wśród nas, to nie będzie miał kto się sprzeciwiać modyfikacjom. O ile pamiętam, zamiana betonu architektonicznego na zwykły też musiało być wyrażone jego zgodą. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, to położenie elewacji na ścianach stadionu nie powinno spotkać się z jakimkolwiek głosem sprzeciwu. Tylko kto wyłoży na to kasę ?
|
Wielki + stadionu to to ze jest piekny w srodku. I to uwazam ze jest najwazniejsza rzecz na teraz.
Minusy to odleglosc trybun za liniami bocnzymi od boiska- z tym sie juz nic nie zrobi Elewacja, a raczej jej brak. Ale tutaj wszystko jest przed nami. Mam nadzieje ze elewacja powstanie i wtedy stadion z zewnatrz nie bedzie przypominal bubla tylko bedzie ok. Nie beda razily zacieki, dobudowywane scianki itd Jesli klub upora sie z tym problemem to uwazam ze do stadionu nie bedzie mozna miec wikeszych zastrzezen. Napewno nie bedzie on idealny ale do wszystkiego mozna sie przyczepic. Wiec niema sie co zalamywac, najwazniejsze ze w srodku jest ladnie i na wysokim poziomie. |
Cytat:
|
Nie można tego zrobić
|
Cytat:
|
a wy swoje.. kazdy kto mowi ze jest problem odleglosci od boiska = nie byl na meczu.
|
Cytat:
|
czy młyn zostanie na G, jak oddadzą stadion w całości?
czy pójdzie na trybunę północną? |
Cytat:
Na G ma byc sektor dla gosci. |
Wie ktoś co tam słychać w kwestii Telebimów? Będą uruchomione na mecz z Jagiellonią?
|
Z tego co widać na najnowszej galerii z oficjalnej to na trybunie północnej prace wykończeniowe nadal trwają a drogi dojścia mają zacząć robić w przyszłym tygodniu , i coś mi się wydaje że to nieprawda że już rozpoczęły się odbiory bo jak można odebrać coś co nie jest jeszcze zrobione, poprostu pewnie miasto zrobiło wszystkich w balona żeby się po raz kolejny nie ośmieszyć ta elewacja to naprawde tragiczna, ściany wewnątrz też jeszcze nie pomalowane, w niektórych miejscach dopiero co płyty kartonowo gipsowe położyli które trzeba będzie wyszpachlować i dopiero potem pomalować także wygląda mi to na wielką ścieme. Stadion będzie gotowy na nowy sezon , tak brzmi optymistyczna wersja
|
odbiory miały dotyczyć trybuny zachodniej.
|
Cytat:
Miałem okazję być na paru stadionach, gdzie trybuny są od boiska tak blisko jak można i efekt jest rewelacyjny. U nas najwyżej dobry. |
Znaczy te odległości to przede wszystkim spaprały sprawę narożników, widoczności z krańców trybun za bramkami i umiejscowienia stadionu na działce.
Gdyby były 10m bliżej, to można byłoby wschodnią odsunąć od ulicy Reymana i zrobić kołowroty zewnętrzne, co dałoby możliwość zainstalowania ich większej ilości. Trybuny za bramkami są po prostu złe w sensie konstrukcyjnym. Powinny być wyższe, mieć więcej rzędów i elewację prostopadłą do gruntu, a nie pod kątem 70* Tym sposobem otrzymalibyśmy możliwość zrobienia oddzielnego balkonu dla skyboxów na trybunach W/E, wjazdy byłyby pod skosem i miejsca w dolnych narożnikach nie byłyby ograniczone ani przez bunkier przed skyboxami, ani przez ich umiejscowienie w martwym punkcie stadionu. Oczywiście pomijam już kwestię tego, że to nie jest koncepcja stadionu na XXI wiek. Drogi w budowie, utrzymaniu jednocześnie nie posiada przemyślanych powierzchni komercyjnych i funkcjonalnych pozasportowych. |
Cytat:
Czy mi się wydaje, popracowali nad usunięciem zacieków przy trybunie północnej? Chociaz może to kwestia zmiany pogody. |
E, wyschło po prostu.
Beton nie jest niczym zabezpieczony i po wchłonięciu wody staje się ciemniejszy podkreślając wszelkie jego niedoskonałości, przy okazji dając odczucie większego brudu. Tego betonu nie da się doprowadzić do dobrego stanu tanimi metodami. To trzeba czymś wykończyć, szlifowanie nieszczególnie pomoże, bo to beton konstrukcyjny - on do samego środka ma niedoskonałości w wyglądzie. Rezygnacja z betonu architektonicznego to istna głupota, oszczędności na tym były mniejsze, niż wynosić będzie koszt zrobienia porządnej elewacji. |
Cytat:
|
I znowu kibice i cala Wisła zrobiona w bambuko!!!!! skoro jeszcze malowanie drogi dojscia i kolowroty to jeszcze 3 miechy porobią a podobno już w kwietniu miała być otwarta.. wielkie brama dla nie udolnych ludzi po raz kolejny... Pozdro dla wszystkich Tylko Wisła
|
Cytat:
|
Ludzie jak można napisać ze ten wjazd dla autobusów jest gotowy?!!!??????????????!!!!!!!!!!!!!!! przecież to wygląda jak jak jakieś stare wejście z lat 50 do jakiegoś tunelu........ Niestety nasz stadion z zewnątrz staje się coraz gorszy:-/ i nikt nie chce z tym nic zrobić i to jest najgorsze:-(
|
Mam podobne wrażenie jak kolega wyżej, może bez tylu wykrzykników, ale naprawde, nazwanie tego "gotowym" jest żenujące.
Moje pierwsze wrażenie było takie, że strasznie przypomina to wejście (jakkolwiek idiotycznie to zabrzmi) do komory gazowej w Oświęcimiu. Tylko, że tam to jest muzeum, a u nas nowy stadion. |
Mocne określenie ale niestety bez mocnych słów tutaj się nie obejdzie. Jeśli Władze Wisły dalej będą tak reagować jak teraz to miasto dalej będzie robiło co chciało a nasz stadion będzie wyglądał jak stara farbryka która tylko oszpeca okolicę:-/
|
Gotowy jest to fakt ale chyba nie wykończony. Tak czy siak wygląda to makabrycznie. Byle wjazd do marketu wygląda lepiej.
A ten podjazd pod wejście główne to już w ogóle jakieś jaja. I co najgorsze w tym wszystkim, nikt za to nie odpowiada i nie odpowie. |
przecież człowieka ....a szlag jasny trafia jak to widzi,.......ony carrefour potrafili wykonczyć a nasz to wygląda jak jakiś relikt lat 70tych PZPRowsko Gierkowskiej .......onej propagandy i nieudacznictwa,epoki betonu i wielkiej płyty.nic tylko majchrowi razem z calym zikitem akumulator na jaja i do wisly
|
Nie żebym marudził, ale ...
Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie czy wjazd autokarowy do naszego stadionu posiada kratki ściekowe bądź jakąś inną instalację odprowadzającą wodę? Po zdjęciach ciężko niestety to stwierdzić. |
^^^ Jest liniowe odwodnienie na dole zjazdu
|
Ano jest widac to na innych galeriach,ale jak tak jakas ostra burza lub pare dni deszczu ciągłego to czarno to widze obym sie mylił
|
Cytat:
|
Kiedy jest planowane zakończenie i otwarcie wszystkich trybun dla kibiców? Jest jakaś konkretna data.
|
nikt nie wie, oficjalnej daty nie ma
|
Czy w szatniach i salkach do rozgrzewki naprawdę nie będzie żadnego sufitu podwieszanego ?
|
Troche zaczely mnie smieszyc te projekty z grafitti, ok grafitti potrafi byc piekne, ale to stadion a nie jakis tam mur - a do tego projekty ludzi... jeszcze jakby sie przylozyc to moze jakies wrazenie by zrobilo.
Nie mialem za wiele czasu, ale w miare realistycznie zrobiona elewacja zach i pd, w nawiazaniu do kolorow, ktore testowali, nie wiele trzeba temu stadionowi... Oczywiscie, lepiej by bylo jakby jakims fajnym materialem byl wykonczony, ale nawet sam patrzac na to, to moge stwierdzic ze zwykla podswietlana elewacja tez byla by niezla: http://img402.imageshack.us/img402/4917/elewacjapd.jpg http://img88.imageshack.us/img88/696/elewacjazach.jpg |
Cytat:
|
Ale oczywiscie za samo malowanie by nie pomoglo - chodzi o zrobienie calej elewacji.. wlacznie z otynkowaniem.
A teraz poprostu nie mialem az tyle czasu zeby "odbarwic" ten beton.. |
Właśnie gram w Fallouta 3 i ten tunel żywcem przeniesiony z krajobrazu gry. Masakra, wejście jakby do schronu atomowego. Jak drużyna gości będzie wjeżdżać to chyba się zesrają ze strachu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl