Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

loomp 22.03.2011 18:04

Tak czy siak, NIE dla Euro w Krakowie... Powód ? medyk trafił w sedno...

mobik88 22.03.2011 18:11

Doszły mnie słuchy że na mecz z Jagiellonią będzie otwarta dodatkowa część stadionu! Ktoś coś o tym słyszał lub coś o tym wie? proszę o info!

ichigo 22.03.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1068664)
Problem ze stadionem w Poznaniu do drogi dojscia, wszystkie za waskie.

A czy u nas jest lepiej? Bo ulicy Reymana szeroką to bym nie nazwał... Zresztą przypuszczam, że gdyby UEFA przyjrzała się dokładniej naszemu stadionowi, to znaleźliby niewiele mniej błędów niż w Poznaniu.

Siwy_89 22.03.2011 18:28

Medyk, wydaje mi się, że piszesz coś, nie orientując się jak jest w rzeczywistości.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1068683)
super informacja? Ja mam nadzieje że to plota, co nam z tego TERAZ? Poznan by tylko lepiej na tym wyszedł, im nabudowali infrastruktury, dróg przygotowali wszystko pod euro kaska z rządu popłyneła a na koniec przenoszą wszystko do nas i co nam z tego? W rok nie zbudują nam nic! No chyba że jestes właścicielem pubu to na pewno wzrosną Ci obroty ze sprzedaży piwa. Ale miasto jako MIASTO i przeciętny mieszkaniec nic na tym nie zyska tylko paraliż miasta na ten czas.

Do Euro miały być gotowe w Poznaniu dwie wielkie inwestycje: przedłużenie trasy szybkiego tramwaju do dworca PKP oraz przebudowa Kaponiery tak, by stała się wielopoziomowym węzłem przesiadkowym.

Obie nie powstaną.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1068683)
super informacja? Ja mam nadzieje że to plota, co nam z tego TERAZ? Poznan by tylko lepiej na tym wyszedł, im nabudowali infrastruktury, dróg przygotowali wszystko pod euro kaska z rządu popłyneła a na koniec przenoszą wszystko do nas i co nam z tego? W rok nie zbudują nam nic! No chyba że jestes właścicielem pubu to na pewno wzrosną Ci obroty ze sprzedaży piwa. Ale miasto jako MIASTO i przeciętny mieszkaniec nic na tym nie zyska tylko paraliż miasta na ten czas.

A jeśli chodzi o dofinansowanie stadionów:

W projekcie wieloletniego programu pod nazwą "Przygotowanie i wykonanie przedsięwzięć EURO 2012" przygotowanego w Ministerstwie Sportu i Turystyki, założono finansowanie z budżetu państwa budowę Stadionu Narodowego w Warszawie oraz dofinansowanie inwestycji stadionowych w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Chorzowie i Krakowie w:

- Warszawa – pełny koszt inwestycji 1220 mln zł;
- Gdansk – kwota dofinansowania 144 mln zł;
- Wrocław – kwota dofinansowania 110 mln zł;
- Poznań – kwota dofinansowania 110 mln zł (minus otrzymane dofinansowanie 21,5 mln zł z Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej);
- Kraków – kwota dofinansowania 110 mln zł (minus otrzymane dofinansowanie 29,6 mln zł z Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej);

wiec... jak najbardziej "TAK" dla Euro w Krakowie :-)

SZYMEK_TSW 22.03.2011 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ichigo (Post 1068725)
A czy u nas jest lepiej? Bo ulicy Reymana szeroką to bym nie nazwał... Zresztą przypuszczam, że gdyby UEFA przyjrzała się dokładniej naszemu stadionowi, to znaleźliby niewiele mniej błędów niż w Poznaniu.

dokładnie, u nas blisko 1000 osób na jedną klatkę schodową i każdy wie jak wygląda wyjście po meczu

Elefant 22.03.2011 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ichigo (Post 1068725)

Ulica Reymana jest wystarczająco szeroka. Nigdy nie odczuwam dyskomfortu w czasie wyjścia, nawet jak jest full.

Możesz wymienić jakieś błędy i zastrzeżenia UEFA, albo stwierdzone niezgodności co wymogów UEFA. Chodzi mi o konkrety, a nie o ogólną opinie. Tak pytam z ciekawości.

Co do błędów ogólnobudowlanych, to oczywiście nas stadion jak każdy obiekt nie jest nich pozbawiony, ale jakoś nie słyszałem o zalanych pomieszczniach, gnijącej na całym boisku trawie, fotelikach za słupami, trybunach na stelarzach, zaduchu na stadionie itd.

Cytat:

dokładnie, u nas blisko 1000 osób na jedną klatkę schodową i każdy wie jak wygląda wyjście po meczu
Dotyczy to wyjść z trybun za bramkami. Ale tam w razie zagrożenia można wyjść poprzez murawę i boczne luki pod trybunami. Być może w normalnym uzytkowaniu nie jest to komfortowe, ale nie ma zagrożenia dla bezpieczeństwa ludzi w stanie awaryjnym.
Wyjście z trybuny E i narożników jest komfortowe.

Trochę szacunku dla własnego stadionu, a przynajmniej obiektywnego spojrzenia.

A co do Euro to oczywiscie jakaś bzdura, chociaż świat nie takie rzeczy widział.

ichigo 22.03.2011 19:10

Nie znam dokładnie wymagań UEFA więc ciężko mi się wypowiadać o konkretach. Być może aż tak karygodnych błędów jak w Poznaniu u nas nie ma, ale pewnie znalazło by się sporo drobniejszych niedoróbek, choćby widok z tych nieszczęsnych skyboxów.

A co do Reymana - moim zdaniem tuż po meczu jest tam naprawdę ciasno, a gdyby była konieczność ewakuacji, ludzie by się tam chyba zadeptali.

WislaFan123 22.03.2011 19:28

A dodajac do tego co Elephant napisal - projekt byl konsultowany i z zewnetrzna holdenderska firma, jak i sama UEFA. Fakt Reymana jest troche ciasna, ale wystarczy zrobic jedna, malo kosztowna rzecz - dobudowac bramki wejscia i otworzyc Reymana na Park Jordana, co rowniez skrocilo by droge - wiele osob juz tutaj to sugerowalo.

Choc mamy kolejny rodzynek :

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7945379335.jpg

skoro jest tam z prawej juz ogrodzenie dobudowane to sciany... to oni maja tak zamiar to zostawic? :D to samo jest z drugiej strony... Wogole o ile jakos tam poki co nie ma kasy zeby zrobic elewacje na calym stadionie... to glownego wejscia nie zrobic? Przeciez tam to powinno byc wykonczone jeszcze lepiej niz caly stadion. I swoja droga po co oni robili probki farby na Polnocnej? Teraz w sumie tez spoko, ludzie sobie beda wchodzic na trybune, a tam na srodku kilka probek farby :)

aNouc 22.03.2011 19:40

Już mniejsza o elewacje na całym stadionie, której nie zrobią, poza tym jakoś ona jeszcze wygląda ale to powyższe to katastrofa i powinno być oczkiem w głowie dla każdego od miasta po klub. Bo jest to główne wejście przez które wchodzić będą ważne osobistości, główna wizytówka jeśli chodzi o wygląd zewnętrzy, a niestety prezentuje się to najgorzej z całego otoczenia stadionu - paradoks!. Niech nie robią cyrków że nie mają 10 czy 15 tyś na "oszlifowanie" tego. Wygląda to jakby ptaki obsrały całe to wejście.
Mam też nadzieje że klub wywarł presję na mieście i nie będzie ta wieśniacka tabliczka "Stadion miejski bla bla bla" wisieć nad "rzygaczem" (tak było na projektach)jak na pozostałych trybunach za bramkami (raz że na Cracovii nie ma żadnych dopisków "Miejski.." a dwa beznadziejnie te tablice wyglądają, tak na chama wciśnięte i jakieś widoczne 20cm gwoździe w rogach.
Tylko prosty napis "WISŁA KRAKÓW" i najlepiej do tego podświetlany herb Wisły położony na krawędzi "rzygacza" (tu w sumie robota dla klubu, żadne koszty).

Nawet nie róbcie jaj że te rurki na sznurówkach od obuwia tak zostaną, nie wspominając o tej widocznej cegle po prawej, które zresztą w takiej samej formie jest obok okrąglaka na "elewacji" tej samej trybuny. Wygląda to jakby ktoś zapomniał że tam nie miało być okna.

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7945373877.jpg

Te rurki na sznurówkach mnie rozjebały :lol:
Nie chce mi się wierzyć że to tak zostanie, stawiam na opcję że tymczasowo do odprowadzania wody czy ki .....
Chociaż znając ich fantazje..

zulu2001 22.03.2011 19:46

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...wjazdu//45557/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...wjazdu//45556/

z krzesla spadlem jak zobaczylem te zdjecia......

to sa jakies mega jaja!!!

i ten stadion jest do odbioru oddany?????????? w takim stanie??

WislaFan123 22.03.2011 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1068762)

Nie chce mi się wierzyć że to tak zostanie, stawiam na opcję że tymczasowo do odprowadzania wody czy ki .....

nie no raczej tymczasow, mimo ich fantazji, bo o ile ich fantazja moglaby to zostawic na sznurkach... o tyle watpie ze ta rura ktora idzie pod daszkiem przez srodek tak zostanie, ale naprawde wokol tego wejscie jest jeszcze sporo do zrobienia..

medyk 22.03.2011 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siwy_89 (Post 1068729)
Medyk, wydaje mi się, że piszesz coś, nie orientując się jak jest w rzeczywistości.

Do Euro miały być gotowe w Poznaniu dwie wielkie inwestycje: przedłużenie trasy szybkiego tramwaju do dworca PKP oraz przebudowa Kaponiery tak, by stała się wielopoziomowym węzłem przesiadkowym.

Obie nie powstaną.

A jeśli chodzi o dofinansowanie stadionów:

W projekcie wieloletniego programu pod nazwą "Przygotowanie i wykonanie przedsięwzięć EURO 2012" przygotowanego w Ministerstwie Sportu i Turystyki, założono finansowanie z budżetu państwa budowę Stadionu Narodowego w Warszawie oraz dofinansowanie inwestycji stadionowych w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Chorzowie i Krakowie w:

- Warszawa – pełny koszt inwestycji 1220 mln zł;
- Gdansk – kwota dofinansowania 144 mln zł;
- Wrocław – kwota dofinansowania 110 mln zł;
- Poznań – kwota dofinansowania 110 mln zł (minus otrzymane dofinansowanie 21,5 mln zł z Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej);
- Kraków – kwota dofinansowania 110 mln zł (minus otrzymane dofinansowanie 29,6 mln zł z Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej);

wiec... jak najbardziej "TAK" dla Euro w Krakowie :-)

To powiedz mi co z tego bedziemy mieli jeśli teraz dostaniemy euro? (chociąz i tak nie dostaniemy) ale tak hipotetycznie ?

picasso 22.03.2011 20:44

co do przepustowości ul Reymana,to szału nie ma.poprawi się dopiero jak zniknie ogrodzenie placu budowy przed dawną "D" (nie wiem jaka jest nowa nazwa-nie nadążam za zmianami).natomiast -co pisze tu po raz kolejny szczytem debilizmu było umieszczenie latarni na środku Reymana.one powinny być w krawężniku od strony parku.

rafalek 22.03.2011 21:31

Wtedy latarnie te nie oświetlały by traktu pieszego, tylko rowerowy ( bądź na odwrót, nie wiem jak to jest). Specjalnie są na środku, by równomiernie oświetlać całą tą ulicę.

picasso 22.03.2011 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1068789)
Wtedy latarnie te nie oświetlały by traktu pieszego, tylko rowerowy ( bądź na odwrót, nie wiem jak to jest). Specjalnie są na środku, by równomiernie oświetlać całą tą ulicę.

przypuszczam,że dałoby się zastosować takie latarnie,że nie stanowiloby to wiekszego problemu,w końcu szerokość ulicy to raptem z 10 metrów.natomiast byłem świadkiem jak po meczu facet zaliczył taką latarnie tak mocno,ze aż sobie przysiadł.niższe osoby idą w tłumie i zajete rozmową maja duuuuże szanse by "zaliczać po kolei każdą z nich.

murray 22.03.2011 21:50

Też nieraz widziałem, jak ktoś pisał SMS-a i zaliczył łup w słup.
Nie wiem jak można było wpaść na tak mądry pomysł, jak oświetlenie na środku pieszego traktu. Chyba, że oprócz brutalistycznego stadionu, jego okolice zaprojektowano awangardowo. A co, stać nas na to!

Erich Zann 22.03.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1068762)

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7945373877.jpg

"Rurki ma sznurówkach" to spusty rynnowe na prętach gwintowanych. Nota bene wykonane w strasznie partacki sposób. Obawiam się, że to tak zostanie (vide spusty rynnowe na pn i pd wchodzące pod dziwnymi kątami w asfalt). Obym się mylił.

rafkur 22.03.2011 22:29

Spusty rynnowe tak się wiesza - tzn tym systemem a nie tak bo tu ewidentnie jest to zjebane - nie spadnie ale dało się prosto. Coś takiego (system - dodatkowo jak kolega wyżej napisał spartaczony) można sobie zafundować pod jakąś estakadą na autostradzie a nie tutaj w eksponowanym miejscu. No ale cóż - logiczna konsekwencja całokształtu.
Co do samego systemu podwieszeń to jako, że jestem z tym związany zawodowo to mogę tylko nadmienić, że na zachodniej poszli w "cenę" i w odróżnieniu od wschodniej gdzie stosowano podwieszenia dobrego producenta tu już użyli w całym tego słowa znaczeniu taniego gówna. Tzn co ma wisieć pewnie nie spadnie ale w myśl tej zasady dacia Logan też jeździ. Nadmienię, że jest mi to z punktu zawodowego obojętne bo z producentem który dostarczył system również współpracujemy. Po prostu, gdybym miał coś brać do siebie do domu to akurat tego bym nie wziął.

Zresztą na wschodniej właściwie 2/3 materiałów zostało zamienione na tańsze zamienniki (w tym przypadku niestety tańsze ale i również często gorsze bo nie zawsze tak musi być).

Druga sprawa - gdzieś tam ktoś ironicznie podszedł do info o wrześniu. Mam z tą budową do czynienia i wcale nie zdziwię się jak zakończenie budowy w sensie rzeczywistym a nie formalnym odbędzie się jeszcze później. Nie twierdzę, że tak musi być ale wcale nie brzmi to jak dla mnie nierealnie. Z pewnymi rzeczami mogą się pierd.... jeszcze bardzo długo. Nie mylić z oddaniem wszystkich trybun dla kibiców. To wcale nie musi być powiązane ( i raczej nie będzie).

Zainteresowanym instalatorom mogę rozwinąć temat podwieszeń na privie bo nie wiem czy tu jest miejsce na wymienianie wszystkich szczegółów.

PiotrG 22.03.2011 22:52

Jakie jaja? Odpływy i te pustaki tak zostaną. Gdyby miało być inaczej, to już dawno by się za to wzięli.

lopez80 22.03.2011 23:15

nie no PiotrG,powiedz prosze ze tak nie bedzie,przeciez lepiej i staranniej to chyba za komuny budowali;)

Siwy_89 22.03.2011 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1068777)
To powiedz mi co z tego bedziemy mieli jeśli teraz dostaniemy euro? (chociąz i tak nie dostaniemy) ale tak hipotetycznie ?

To ty napisałeś, w ogóle nie orientujac się w temacie, że Poznań nabudował sobie infrastruktury za rządową kasę. Więc to ty chyba powinieneś coś udowodnić, a nie ja?

A co do korzyści, to pewnie takie jak każde miasto, jakiś tam prestiż i większa ilość turystów. I nic więcej, bo całą infrastrukturę budują sobie miasta za swoje pieniądze.

Ja tam chciałbym, żeby w Krakowie było Euro :-) Jakoś nie widzę żadnych minusów, bo w twój "paraliż miasta" nie wierzę. Pamiętam co się działo w mieście, jak przyjechały MILIONY osób na mszę papieża na Błoniach. Nic strasznego. Wszystko było zorganizowane: parkingi na obrzeżach, specjalne linie autobusowe. A teraz przyjedzie max 10% ludzi, którzy kiedyś przybyli na wspomnianą mszę.

dj_ibutti 23.03.2011 00:10

Zróbmy ogólnonarodową zbiórkę na otynkowanie stadionu :lol:

RLY 23.03.2011 00:32

Radze przeanalizowac wszystkie zdjecia zanim znowu wybuchnie histeria na forum.Boczne scianki wykonane sa z silikatow i sa one na razie na zewnatrz(silikat nie moze byc wystawiony na dzialnie czynnikow zew niezabezpieczony). Wiec pewnie bedzie jakas okladzina na elewacj iprzy strefie wejsciowej.Wyglada na to ze Polimex mial w kontrakcie wykonanie barierek i ogrodzenia i to zrobil bo za cholere nie moge skumac jak to jest ze stoi juz ogrodzenie a elewacja jest jeszcze nie ruszona.
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7945379335.jpg

PiotrG 23.03.2011 03:53

Bzdura, silikaty nadają się do budowania ścian elewacyjnych, bez konieczności ich izolacji i tynkowania. Jak nie wierzysz, to możesz przeczytać o tym chociażby tutaj:
http://www.grupasilikaty.pl/zalety_silikatow.php

To tak zostanie, zarówno przy jęzorze jak i zamurowana ściana frontowa od strony okrąglaka.

Co więcej, możliwość wykończenia tego pojawi się dopiero przy robieniu całej elewacji - samo otynkowanie sprawi, że dalej będą widoczne na kilometr łaty. Kiedy wykończenie elewacji? Nikt nie wie, w domyśle - NIGDY.

Arapaho 23.03.2011 08:57

Nie no - elewacja ścianek bocznych jęzora napewno będzie zrobiona. Nie jest to żaden wielki koszt. Jęsli by tego nie miał w zakresie Polimex to SSA to pewnie zrobi. Jest to reprezentacyjne wejście na stadion.Nikt tego tak nie zostawi. Prawdę mówiąc do tej pory myslałem że tego nie robią ze wzgledu na temperatury ale to zdjęcie z barierką wyprowadziło mnie z blędu.

kriswisla 23.03.2011 09:28

Uważam ze zastosowanie tynkow akrylowych na zewnatrz lub tym podobnym ktore maja zastosowanie w dociepleniach ,ale tez sie stosuje na goły beton zdało by tu egzamin.Duza baza kolorów do wykorzystania w zasadzie mozna zrobic wszystko,znam nawet firme w Krakowie której własciciele sa zapalonymi kibicami Wisły:www.goluszka.pl

Wicked 23.03.2011 09:53

taaa tynki akrylowe, po 5 latach wyblakłe kolory oraz brud i meszek co możemy zaobserwować na niejednym bloku. Lepiej już silikonowe, i najważniejsze żeby miał odpowiednią fakturę. Tylko co z tego że my sobie tu gadu gadu, a beton jak był tak pewnie długo jeszcze będzie

Hudy 23.03.2011 09:58

Dla miasta jest to budowa zakończona więc na to wychodzi, że wykonanie elewacji będzie już należało do operatora stadionu. W ramach opłat związanych z czynszem będzie trzeba ją wykonać i kropka.

coonta 23.03.2011 10:06

lekki offtop, ale wybaczcie
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eur...wiadomosc.html

szczerze mówiąc nie wierzę w to, ale gdyby faktycznie tak się stało... :-)

PiotrG 23.03.2011 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hudy (Post 1068876)
Dla miasta jest to budowa zakończona więc na to wychodzi, że wykonanie elewacji będzie już należało do operatora stadionu. W ramach opłat związanych z czynszem będzie trzeba ją wykonać i kropka.

Tia, jasne. A jak zmienią operatora, to zabierze elewację ze sobą.

Arapaho 23.03.2011 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1068886)
Tia, jasne. A jak zmienią operatora, to zabierze elewację ze sobą.

Rozliczaja to w czynszu. Jest to normalny zabieg wynajmując lokal chcąc podnieść jego standard. Musi tylko miasto chcieć

PiotrG 23.03.2011 11:42

Zobaczymy. Ja jakoś nie wierzę, że uwzględnią to w umowie o dzierżawę, zwłaszcza biorąc pod uwagę masę innych kosztownych rzeczy, którymi operator będzie musiał się zająć.

farben 23.03.2011 14:29

Trochę off topic i wiem, że nie prima aprilis, ale o stadionach mowa wszak :) Tekst jak najbardziej serio

Euro 2012 będzie w Krakowie?

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...onda,id,t.html

FraMat 23.03.2011 15:04

ile razy jeszcze będziemy czytali kolejne powtarzające się teksty o rzekomym Euro w Krakowie, w różnych tematach?
ile razy ktoś, nie czytając poprzednich stron zamieści jeszcze raz link do tej informacji?

laurence 23.03.2011 17:19

było tutaj kiedyś wklejane zdjęcie naszego stadionu z którego siedzeń będzie widać tylko fragment boiska (resztę zasłania loża VIP). Podrzuci ktoś link ze zdjęciem?
Z góry dziękuje.

derr 23.03.2011 17:42

Znalazłem cos takiego chyba sie nikt nie obrazi
https://picasaweb.google.com/stadion...sY15Marca2011#

paczuś 23.03.2011 22:36

Piszą, że w Poznaniu wyjście ze stadionu trwa nawet 15 minut przez co mają problemy z ewakuacją. Przecież z G u nas stojąc na górze wyjście trwa 15-20 minut, więc gdzie mecze będą grać? Z tego co czytałem to minimum 30k miejsc więc druga strona błoń odpada.
Poza tym Kraków nie ma, albo ma mniejsze problemy z lotniskiem i dworcem.

krakus76 23.03.2011 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paczuś (Post 1069078)
Piszą, że w Poznaniu wyjście ze stadionu trwa nawet 15 minut przez co mają problemy z ewakuacją. Przecież z G u nas stojąc na górze wyjście trwa 15-20 minut, więc gdzie mecze będą grać? Z tego co czytałem to minimum 30k miejsc więc druga strona błoń odpada.
Poza tym Kraków nie ma, albo ma mniejsze problemy z lotniskiem i dworcem.

Dworzec akurat już się robi i na EURO ma być oddany.

M89 23.03.2011 22:49

Wyjście z G trwa tak długo, ponieważ ten sektor z wiadomych względów jest przepełniony. Zauważ, że wschodnia opróżnia się bardzo szybko.

WislaFan123 23.03.2011 23:00

Wschodnia oproznia sie szybciej bo jest lepiej zrobiona - wyjscia z trybun sa 2 razy szersze...

paczuś: 20min? w zyciu, 15 max ze srodka G, bo faktycznie srodek ( a nie cala trybuna ) jest przepeloniony...

Ale... mowimy o tym jak ludzie sobie wychodza tak spokojnie i na dole inni stoja gadajac i blokuja droga, a tu mowimy o szybkim wyjsciu odrazu na zewnatrz... wiec max 7-8min. Do tego nalezy dodac ze 1/4 ludzi na dole wychodzila by w strone murawy po schodkach i pozniej w zewnatrznych stron trybun, wiec nie wiecej niz 5 min by to zajelo, jak i cala ewakuacja stadionu - jesli chodzi o ogolne wzgledy bezpieczenstwa jest u nas bardzo dobrze...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl