Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kreseq 26.11.2011 21:56

Przegralismy z Korona, nie oddalismy strzalu na bramke...coz, tak bywa. Nadal w tabeli za duzo sie nie zmienilo wiec nie ma co plakac. Nie zawsze sie wygrywa.

Co do wrozenia ze nagle zaczniemy grac piach bo nam mecz z Korona sie nie udal, to tak samo Wisla moze grac to co ostatnio po jednorazowym "wystrzale" ze Slaskiem. Takich wyrokow lepiej nie ferowac :)

Teqcontroller 26.11.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HanysKce (Post 1196039)
Dziś Legia pokazała, że nie jest zespołem gotowym na zdobycie MP 2012.
Wczoraj Śląsk...

Na mistrzostwo zasługuje tylko Wisła, lub ewentualnie Leh.

Nie Amica Nie Legia nie inny klub w Polsce , TYLKO WISŁA ZASŁUGUJE NA MISTRZOSTWO POLSKI nikt inny w Polsce.

kreseq 26.11.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1196048)
Nie Amica Nie Legia nie inny klub w Polsce , TYLKO WISŁA ZASŁUGUJE NA MISTRZOSTWO POLSKI nikt inny w Polsce.

Zasluguje z jakiego powodu? Bo Ty jej kibicujesz ? :lol: No to moze w ogole rozwiazac lige :D

gizmowisla 26.11.2011 22:10

Zasluguje z jakiego powodu? Bo Ty jej kibicujesz ? :lol: No to moze w ogole rozwiazac lige :D

a co cie tak dziwi koles ze kibic Wisly wierzy w MP swojej dtruzyny ? co w tym widzisz smiesznego ??? ...sory ale zazwyczaj czytam i malo pisze na forum ale mnie szlag trafia jak na naszym forum pouczaja nas i wymadrzaja sie kolesie ze znakiem nauki jazdy w swoim herbie ... nie wiem jak inni ale mi osobiscie duma nie pozwala wchodzic na forum drzuyn ktorych niecierpie .... i w dodatku szerzyc tam swoje racje ...wiec moze kolesie z wawki troszke pokory i szacunku .....co nie zmienia faktu ze mega fajna gra legii to wymysl dziennikarzy warszawskich majacych dosc juz ogladania plecow Krolewsko-Krakowskiej druzyny .... 5 pkt to naprawd enie tak duzo jak wam sie wydaje .....owszem - Wisla moze nawet przegrac 2 najblizsze mecze i nam legia odskoczy - tylko wciaz zyje nadzieja ze gorzej u Nas juz byc nie moze i bedzie coraz lepiej a Wy macie na lawce pana Maciusia ....... uwazajcie na tego fachowca .....ktory tyle samo dobrego w Wisle zrobil co tez spier...lil

0 22 26.11.2011 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1196052)
co nie zmienia faktu ze mega fajna gra legii to wymysl dziennikarzy warszawskich majacych dosc juz ogladania plecow Krolewsko-Krakowskiej druzyny ....

Oblężona twierdza.

:lol:

Cytat:

nie wiem jak inni ale mi osobiscie duma nie pozwala wchodzic na forum drzuyn ktorych niecierpie ....

Ale my "niecierpimy" innych drużyn (w życiu bym się nie zarejestrował na KSP, u żydów, na Lechu, i 'ślunsku'), Wy jesteście po prostu sportowym rywalem :)

wanciak86 26.11.2011 22:21

Trzymajcie poziom chłopkami, nie bądźcie netowymi spinaczami - i tak wszystko zweryfikuje tabela na koniec sezonu!

gizmowisla 26.11.2011 22:29

Oblężona twierdza.

:lol:

to sie okaze dopiero w maju ....z ta roznica ze ja nie szydze z was i nie zakladam w lisopadzie ze bedziemy MP ....... mnie zycie nauczylo pokory ....a nie triumfowac po miesiacu srednio-dobrej gry druzyny ktorej kibicuje .... polemika z wami jest bez sensu bo gdy Wisla zdobedzie kolejne MP to Was tu po prostu nie bedzie ....ot to takie polskie (warszawskie) .... amikorze tez sie spinali tak jak wy - i jakos teraz cichutko siedza

sessegnon 26.11.2011 22:35

Jedna kolejka, wpadki liderów i od razu zmiana nastrojów i zdań na forum...

Jeszcze w środę wg niektórych to Legia grała najlepszą piłkę w Polsce, a Wisła stawała się ligowym średniakiem.Jeden mecz i co? Wszystko do góry nogami.To Legia jest do dupy, a Wisła koronowana na mistrza.

Ochłońcie i nie piszcie pod wpływem emocji, bo to nie ma nic wspólnego z obiektywną oceną sytuacji.

wanciak86 26.11.2011 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 1196058)

jeszcze w środę wg niektórych to legia grała najlepszą piłkę w polsce, a wisła stawała się ligowym średniakiem.jeden mecz i co? Wszystko do góry nogami.to legia jest do dupy, a wisła koronowana na mistrza.

takie to polskie.

0 22 26.11.2011 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1196057)
to sie okaze dopiero w maju ....z ta roznica ze ja nie szydze z was i nie zakladam w lisopadzie ze bedziemy MP ....... mnie zycie nauczylo pokory ....a nie triumfowac po miesiacu srednio-dobrej gry druzyny ktorej kibicuje .... polemika z wami jest bez sensu bo gdy Wisla zdobedzie kolejne MP to Was tu po prostu nie bedzie ....ot to takie polskie (warszawskie) .... amikorze tez sie spinali tak jak wy - i jakos teraz cichutko siedza

Rozmowa z Tobą nie ma sensu. Bo jak zapytam GDZIE JA NIBY SZYDZĘ ALBO SIĘ NAPINAM, ŻE LEGIA JEST NAJLEPSZA I NA PEWNO ZDOBĘDZIE MISTRZA to Ty mi odpowiesz, że może ja tak nie mówię, ale Spisek Dziennikarzy Warszawskich Przeciwko Wiśle Dnia Ostatniego tak pisze cały czas i komenatrze na onecie i w ogóle.

Krótko mówiąc Twój problem z oblężoną twierdzą polega na tym, że stwarzasz sobie nieistniejącego wroga, potem wrzucasz tam każdego kto nie jest fanatykiem Wisły i dyskutujesz z nim obarczając go zarzutami skierowanymi do tego nieistniejącego wroga, który się cały czas spina, pisze, ze Legia jest wszechpotężna, na pewno będzie mistrzem i tak dalej.

Jednocześnie żeby było śmieszniej, w swoich postach rzucasz, że Wisła będzie mistrzem, my nie, Legia ma herb jak nauka jazdy, Wisła jest Królewsko-Krakowska.

I jeszcze dorzucasz, że Ciebie życie nauczyło pokory.

RATUNKU!

gizmowisla 26.11.2011 22:55

Jednocześnie żeby było śmieszniej, w swoich postach rzucasz, że Wisła będzie mistrzem

ja w to wierze w kazdym sezonie .....

fan01 26.11.2011 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1196031)
Widać, że komuś chyba ostatnio nie szło, trochę gumka brzuszek ściskała i teraz można na moment złapać trochę tlenu i pokrzyczeć.

Mówisz o ostatnich kilku latach Legii i tym obecnym (jak na was) bardzo dobrym? Obudź się, nie budzicie już nigdzie takich emocji jak 10 lat temu, jesteście już tylko jednym z konkurentów do tytułu.
Jak Wisła przegrywała z Podbeskidziem i Górnikiem to na waszym forum nie było podjary? No była, bo konkurencja punkty traci.

irman 26.11.2011 23:38

Jak na razie w tej rundzie było tak, że nam czasem mecz wyszedł (jakieś 2-3 razy), a Legii czasem nie wyszedł. Na ten moment na pewno są od nas lepsi, a na wyprzedzenie ich możemy liczyć tylko jeżeli zagramy genialną rundę wiosenną a oni muszą od lutego grać mniej więcej jak my w ostatnich miesiącach. Co prawda terminarz mamy łatwiejszy, bo wszystkich trudnych przeciwników gościmy u siebie, ale na Reymonta wdupiliśmy w tym sezonie już trzy razy, więc zbyt duży atut to dla nas niestety nie jest.

gizmowisla 26.11.2011 23:49

ale na Reymonta wdupiliśmy w tym sezonie już trzy razy, więc zbyt duży atut to dla nas niestety nie jest.
http://www.wislakrakow.com/forum/blank.gif
:/

to moze od razu oddajmy MP legii- Slaskowi albo komukolwiek i wypuscmu juniorow na runde wiosenna !!! ...kur.....wa ludzie co z Wami ???? rozpiescila was Wiselka sukcesami i dominacją przez ostatnie 10 lat ???/ .... ... niektorym przewraca sie w dup...ach ......dopoki widze szanse na Mp to w nia wierze ..... zegnam kibicow sukcesu i przewagi 10 punktowej

Wojtas 27.11.2011 02:05

Hah no i Legia wjebała myslałem ze sobie zdobeda majstra jesieni ,ale to jednak cienkie Bolki :D.Zreszta nigdy im w Kielcach nie szlo.

0 22 27.11.2011 02:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1196134)
Zreszta nigdy im w Kielcach nie szlo.

No, więc właśnie - dlatego bez dramatów :) Chociaż może to nie szło to przesada - remis, trzy porażki, dwie wygrane.

Fan01 - hehe, mhm :)

flamengista 27.11.2011 06:57

Cytat:

(...)sory ale zazwyczaj czytam i malo pisze na forum ale mnie szlag trafia jak na naszym forum pouczaja nas i wymadrzaja sie kolesie ze znakiem nauki jazdy w swoim herbie ... nie wiem jak inni ale mi osobiscie duma nie pozwala wchodzic na forum drzuyn ktorych niecierpie .... i w dodatku szerzyc tam swoje racje (...)

Nikt nie poucza i się nie wymądrza, bo by poleciał. Legioniści wiedzą, że są w gościach i trzymają fason. Czego nie można powiedzieć o kibicach innych klubów (w szczególności Polonii Warszawa).

Ja akurat mam na ten temat podobne zdanie, jak 022. Legia to nie Pasy, Arka, Amika czy Scyzory. Po prostu rywal sportowy, więc nie mam potrzeby ich "niecierpieć".

Ale jest demokracja, wolność słowa i każdy może mieć własne zdanie w tej kwestii. W każdym razie, póki (L)egioniści nie łamią regulaminu, mogą pisać tu posty. Nie chcesz ich tutaj? To nie dyskutuj z nimi:-D

Aaarrgh 27.11.2011 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1196143)
Nikt nie poucza i się nie wymądrza, bo by poleciał. Legioniści wiedzą, że są w gościach i trzymają fason. Czego nie można powiedzieć o kibicach innych klubów (w szczególności Polonii Warszawa).

Widzę, że mocno zapadł Ci w pamięć użytkownik "PoloniaDumaStolicy", który faktycznie był dość irytujący i dla mnie. Jako moderatorzy chyba już dość dawno go spacyfikowaliście :>, bo nie zauważyłem, aby przez ostatni rok chłopak cokolwiek tu napisał.

arti 27.11.2011 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1196098)
Jak na razie w tej rundzie było tak, że nam czasem mecz wyszedł (jakieś 2-3 razy), a Legii czasem nie wyszedł. Na ten moment na pewno są od nas lepsi, a na wyprzedzenie ich możemy liczyć tylko jeżeli zagramy genialną rundę wiosenną a oni muszą od lutego grać mniej więcej jak my w ostatnich miesiącach. Co prawda terminarz mamy łatwiejszy, bo wszystkich trudnych przeciwników gościmy u siebie, ale na Reymonta wdupiliśmy w tym sezonie już trzy razy, więc zbyt duży atut to dla nas niestety nie jest.

Mam nadzieję na jakiś remisik Legii w Lubinie no i nasze dwie wygrane.
Śląsk też mógłby jeszcze coś zgubić przed zimą.
Przy stracie np. 5(Ś) i 3pkt(L) plus jakieś wzmocnienia w zimie wszystko będzie jeszcze otwarte.
Tylko, że rzeczywiście będziemy musieli wygrywać z wszystkimi jak leci.

legion18 27.11.2011 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1196152)
Mam nadzieję na jakiś remisik Legii w Lubinie no i nasze dwie wygrane.
Śląsk też mógłby jeszcze coś zgubić przed zimą.
Przy stracie np. 5(Ś) i 3pkt(L) plus jakieś wzmocnienia w zimie wszystko będzie jeszcze otwarte.
Tylko, że rzeczywiście będziemy musieli wygrywać z wszystkimi jak leci.

I tak jest wszystko otwarte. 5, czy 7 punktów to nie jest jakaś wielka strata, tym bardziej, że wszystkich czeka okres przygotowawczy, po którym można się prezentować zupełnie inaczej.
Tak na marginesie to wogóle się nic nie mówi o Ruchu, a ten jutro może mieć stratę 3 pkt do lidera. Wielki szacunek dla pracy jaką wykonuje Fornalik z tą drużyną.

Ogryzek 27.11.2011 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86;1196046
[B
Przeważnie w Naszej lidze co roku wybija sie ponad stan jakas jedna drużyna, w tym roku tego nie ma.[/B]
Wszyscy graja piach, niby przychodza coraz lepsi pilkarze, ale co z tego skoro dopada ich klatwa polskiej pilki i znizaja sie do tego poziomu.

Jak to nie ma? A Ruch ze składem na 10-12 miejsce? (Co najwyżej)

Cieszy przegrana Legii, nie ma co się czarować bo dzięki niej jesteśmy w grze. Mam nadzieję że w Lubinie też zgubią punkty.

Co by nie mówić to Legia w rundzie jesiennej grała najlepiej. Świetne mecze w pucharach i wyjście z grupy a w lidze drugie miejsce ze stratą ledwie 2 punktów do lidera. W przeciwieństwie do Lecha nie zawaliła ligi.

My w lidze słabizna z pojedynczymi błyskami i stratą mimo wszystko 7 punktów, a w pucharach szału nie było. Wstydu też nie (bo jednak weszlismy do grupy)

A co do wyśmiewania się z Legii że niby polski Real Madryd. Pytanie - od kiedy Real gra głównie swoimi wychowankami? Czy komuś się prędzej z Barceloną nie pomyliło? W Legii dużo młodych piłkarzy którzy dopiero zaczną pokazywać lepszą grę. U nas w sporej części wypożyczenia.... i latem kolejna rewolucja.

Wiem że wszystkich Wiślaków ucieszyła porażka bufonowatych krawaciarzy - ale nie piszmy bzdur i kocobołów:)

Vuko 27.11.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1196060)
takie to polskie.

A może żydowskie, niemieckie albo francuskie. Przestań sobie gębę wycierać polskością.

TRZEBINIAnin 27.11.2011 12:06

Dziś
Pejsy - GKS 2
Amika - Widzew 2
i Jutro na zakończenie pięknego weekendu
Lechijka - Ruch 1

emj10 27.11.2011 12:58

Ogryzek. a jakbyśmy zdobyli 3 punkty to nie bylibyście już w grze? Byłoby 8 punktów zamiast 7 punktów straty do lidera, więc żadna różnica.

Dla mnie ta zmiana nastrojów panująca w tym temacie przypomina zmagania ciężarnej kobiety ze sobą, która jednego dnia wychwala w niebogłosy jakich to cudownych młodziaków z Akademii ma Legia, jak dojrzałą gra piłkę i że wraz ze Śląskiem będą walczyli o MP, a Wisłę czekają ciężki czasy z Jaliensami i innymi Lameyami w rolach głównych. Natomiast nazajutrz spogląda w lustro i już widzi dokładniej, że ten wątły Wolski z Legii odbija się od Scyzorów jaki piłeczka pingpongowa od paletki, że Legia przez całe spotkanie nie oddaje strzału w światło bramki i że już są cieniasami, których powieziemy jak się patrzy. Ta przypadłość dotyczy to zarówno Legionistów, Wiślaków, jak i reszty. Popadamy w jednej chwili w samozachwyt, a po chwili już się samobiczujemy.

Legia nie jest tak dobra jak w meczach z Widzewem, czy Lubinem. Wisła nie jest tak słaba jak w meczu z Podbeskidziem, a Śląsk pokazując taką piłkę jak w Białym miał zwyczajnie wypadek przy pracy.

RAFi89 27.11.2011 13:54

Trzeba przyznać że ta liga to jest dziwna. Legia w tej rundzie robiła dobre wrażenie, wiadomo wyniki w LE robiły swoje ale i w lidze grali solidnie i często byli chwaleni.
Ale tak patrzę w tabelę i przypominam sobie poprzedni sezon, i okazuje się że w porównaniu do rundy jesiennej poprzedniego sezonu Legia obecnie ma tylko dwa punkty więcej. A przecież ocena zespołu, sposób gry jest zupełnie inny, wiadomo że teraz doszła gra w LE ale trochę to zaskakujące.

Ciastek1 27.11.2011 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aaarrgh (Post 1196147)
Widzę, że mocno zapadł Ci w pamięć użytkownik "PoloniaDumaStolicy", który faktycznie był dość irytujący i dla mnie. Jako moderatorzy chyba już dość dawno go spacyfikowaliście :>, bo nie zauważyłem, aby przez ostatni rok chłopak cokolwiek tu napisał.

Chłopak ma syndrom fanów Amici czyli jak jego klub wygrywa to szaleje po forum a jak nie idzie to znika równie szybko jak się pojawił .

Sylwek1906 27.11.2011 14:36

No jaja, Bełchatów przegrywa a bramke do tego strzelił Żytko :O

mitmichael 27.11.2011 14:37

Ministranci prowadza w Kosciele 1-0 z Bełchatowem. Nie bylem dzisiaj na mszy wiec sobie teraz w TV poogladam :P

Kocur 27.11.2011 15:35

Nie chce mi się tego włączać nawet - szkoda prądu.

Niech tylko te pyty starozakonne przegrają i będę miał udaną niedzielę.

Teqcontroller 27.11.2011 15:40

Duża frekwencja na meczu zasrańców :D

może Bełchatów strzeli co na remis...

Gwiaździsty 27.11.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1196283)
Duża frekwencja na meczu zasrańców :D

może Bełchatów strzeli co na remis...

Nie ma co się dziwić. Cena biletów od 1 zł - 6 zł. to zdecydowanie za dużo dla "wiernych".

Teqcontroller 27.11.2011 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1196289)
Nie ma co się dziwić. Cena biletów od 1 zł - 6 zł. to zdecydowanie za dużo dla "wiernych".

Dobry chwyt marketingowy :rotfl:

KOSOWSKI !! ups samobój :D

silver03 27.11.2011 15:48

Haha, ale bramę przypierdzielił! :D

crazykaro 27.11.2011 15:50

Ale Kosa dośrodkował :D

Gwiaździsty 27.11.2011 15:51

Byli wiślacy w ciągłym natarciu. Dzisiaj Kosowski, brawo !

Teqcontroller 27.11.2011 15:53

Żeby Kirm miał takie dośrodkowanie jak Kosa...

PS: Ja .......e , Nowak o.O

crazykaro 27.11.2011 15:55

I kolejne dośrokowanie Kosy i słupek :deszcz:

Teqcontroller 27.11.2011 16:20

....a ....a ....a ;/

mitmichael 27.11.2011 16:21

To sie dopiero nazywa fuks

emj10 27.11.2011 16:21

Małek jaki uśmieszek :D

Co jak co ale Bełchatów to patałachy dekady. Znowu frajersko przegrali w Kauflandzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl