![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
"Gdy Carlitos jest zawodnikiem Legii i gdy Legia wtedy awansuje do LE, Wisła dostaje 150 tys. euro" Nie wiemy jak brzmi, ile Carlitos musi rozegrać minut. A, że to nie taka prosta sprawa to: "Krzysztof Stanowski @K_Stanowski 31 lip Sprytny sposób z Carlitosem na ławce, żeby nie płacić Wiśle bonusu za awans do LM." https://twitter.com/K_Stanowski/stat...75094288830465 Więc ostudźcie ten zapał kibicowania Legii... |
Cytat:
Nie wiem przecież ile zarabiał Dukat a opieram się tutaj o doniesienia medialne jeżeli chodzi o koszt zarządu. Wiem ze się zaraz przyczepisz ze to nie jest sprawdzona informacja i jak nie widziałem jego umowy to nie ma co gadać a w tym samy czasie piszesz o 600k za awans L gdzie tez nie masz pojęcia jak ten zapis wygląda i o jakiej kwocie mowa. |
@kacpaw
Skoro jest napisane niemniej niż 300 tys euro, to niech go nawet sprzedadzą za złotówkę - mi należy się 300 tys. euro zgodnie z umową.... Dlatego napisałem też o płatności w przypadku rozwiązania kontraktu z zawodnikiem - też płacą 300 tys euro |
Ja nie musze wiedziec jak wygladal zapis, wystarczy, ze wiem jakie ma zdanie na ten temat Pani Prezes, cytuje: " W interesie Wisly Krakow jest awans Legii do pucharow". Mysle, ze pani Sarapata wie lepiej ode mnie, od Przybyszewskiego, od kacpawa91 i od Stanowskiego... Tak, "kibicuje" Legii bo mam na nia wyjebane, ale nie mam wyjebane na Wisle, widac, podobnie jak Pani Prezes Wisly.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A wracając do meritum czyli czy to jest w interesie Wisły żeby jej konkurent (w końcu konkurujemy w tej samej klasie rozgrywkowej) zarobił 15M i z tego odpalił nam 150k ? Nadal uważam ze nie bo nie działamy w próżni i pompowanie jednego hegemona może na długie lata zamknąć możliwość dostępu do euro tortu. Dlatego krótkoterminowo masz racje lepiej mieć 150k ale długoterminowo lepiej żeby w L pierdyknęło bo wtedy takiego Carlosa możemy sprzedać za normalne pieniądze, prędzej będziemy mieli możliwość gry o coś więcej (jakkolwiek abstrakcyjnie to nie brzmi), itd itp. A to 150k myślę ze lepiej oszczędzić na Dukacie, Carillo, Mitrovicu, Pelcicu itd itp |
W czym Legia jest obecnie naszym konkurentem konkretnie?
PS. Carlosa moglismy sprzedac za normalne pieniadze już teraz, gdyby tylko on sam chcial. |
Trzy razy w roku z nią gramy czyli jak nie patrzeć o 9 punktów z nią konkurujemy ? czy nie ?
PS. Jak Legia nie będzie taka napompowana to taki Carlitos, Maka, Cierzniak nie będą tam walić drzwiami o oknami ... |
Chyba w lidze jest naszym konkurentem tak jak i 14 innych drużyn. Konkurujemy w tej samej lidze i każdy walczy o mistrza. Nawet sąsiadka która jest na przedostatnim miejscu idąc za słowami Probierza walczy o mistrza, bądź walczyła.
7egia z taką formą na 99% nie awansuje do pucharów więc wszystkie bonusy za Carlitosa sobie darujcie. Jechaliście zarząd że ustalali budżet w oparciu o dochody których jeszcze nie ma, a teraz to Wy opieracie budżet i funkcjonowanie klubu na bonusach za awans 7egii do pucharów? |
I te 9 pkt jest warte 600 tysiecy mniej w naszym budzecie? Powaznie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie z każdym trzeba walczyć o 3 pkt, czy to Legia czy inny zespół. I tak, może 'globalnie' i tak będziemy słabsi od Legii na koniec sezonu, ale ujebanie im jakichkolwiek pkt może mieć swoje dodatnie konsekwencje finansowe. |
A ile jest warte Twoim zdaniem 9 punktów ? O ile dobrze pamiętam z raportu EY to Wisłe zdobycie jednego punktu kosztuje kolo 500k (55pkt przy 25M budżetu). I każdy punkt ma taka sama wagę, ten zdobyty z Legia nawet jeżeli nie uważasz jej za konkurenta ma taka sama wagę jak każdy inny.
|
Ja .......ę, przeciez ten argument o 9 pkt jest w 100% demagogiczny. Zakladajac nawet, że Legia będzie faktycznie dzięki temu silniejsza i zrobi na nas więcej punktów niz bez niego, to czy on tylko przeciwko nam będzie grał? Czy też przeciwko naszym rzeczywistym konkurentom czyli miejscom powiedzmy 6-16? Czyli dla naszego miejsca w tabeli obecność czy nie Carlitosa w Legii jest w 100 procentach neutralna.
|
Ale przecież nie o tym jest rozmowa. Jak już się chcesz w.......ić to przynajmniej przeczytaj.
|
Przybyszewski, przedstaw mi prosze finanse Legii Warszawa, skad Mioduski bierze pieniadze, i jak mocno ewentualny brak awansu odbije sie na ich sytuacji.
|
No tak, bo jak Carlitos nie grał w Legii to zdobywaliśmy z nimi po 9 punktów w sezonie :) Osobiście pamiętam jeden sezon kiedy ograliśmy ich dwukrotnie, ale to było w czasach zanim wielu użytkowników tego forum przyszło na świat. Odejście Carlitosa nie zmieniło tego, że i tak w meczach z Legią będziemy zbierać bęcki.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem, dlatego pytam, nie badz smieszny i wrzucaj excela. |
Cytat:
|
Zgodze sie, ale nie wiem ile brakuje do tych ich problemów finansowych. Sprzedadza np. Niezgode czy Szymanskiego i pewnie zarobia wiecej niz za ta cala LE.
|
Jakie ma znaczenie czy kibicujecie Legii czy nie? W interesie Wisły jest ich awans, ale są żałośnie słabi i ludzie się na poważnie zastanawiają czy nie będzie niespodzianki z Luksemburgiem.
Tak, przydałyby nam się pieniądze za awans, ale co z tego skoro w Superpucharze robi ich Arka Gdynia, która sama w sobie jest tragicznie słaba. Tą rundę pewnie przejdą ale Cluj ich zwyczajnie zaora. |
Jak by ktos chcial placic konkretnie za Niezgode czy Szymanskiego to juz by byli sprzedani. Dziura w budzecie bedzie albo zasypana z kasy Miodulskiego albo poprzez wypzedaz. Przeciez przerabialismy identyczny scenariusz.
|
Tak samo jak Carlitos, za ktorego byly lepsze oferty niz ta ostateczna?;) Nie ma sensu dalej sie przekomarzac. Ty sadzisz, ze bardziej Wisle sie oplaci gdy Legia odpadnie, ja uważam, ze bardziej sie Wisle oplaci jak awansuja (podobnie jak Pani Prezes:D). Nie musimy przecież za wszelka cene "udowadniac" kto ma racje, a kto nie. Przedstawilismy swoje racje. Wsjo. Ja koncze. Zycie wszystko zweryfikuje tak czy siak;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl