![]() |
Cytat:
Prawda jest taka, że Lewandowski czy Peszko nie przyszli do POZnania dla "perspektyw rozwoju", w każdym razie nie tylko. Oni na starcie dostali wyższe kontrakty, niż mogli dostać w Legii i u nas. A po pierwszych sukcesach w LE apetyt rósł w miarę jedzenia. W rezultacie Arboleda zarabia teraz 400 tys. €, a paru innych kopaczy (Murawski, Stilić, Rudniew, Krivets)) niewiele mniej. U nas wydatki zawyża przede wszystkim nieszczęsny Q - trudno było przewidzieć, że okaże się aż takim niewypałem. Ale oni z Arboledą mieli to samo. Ciężko było oczekiwać, że po podwyżce Manuel zacznie grać kichę. Tyle że w Amice kadra jest bardzo szczupła, za to niezwykle kosztowna. Nie byłoby jeszcze problemu, gdyby frekwencja dopisywała. Ale tu mają problem. |
Cytat:
|
Cytat:
PS. Dziś wszystko w nogach piłkarzy Lechii. ŁKS (choć i tak bez większych szans na utrzymanie) stracił punkty, Zagłębie przegrywa. Do tego jutro mecz Pasów z BOTem. Wygrywając z Ruchem, mogą odskoczyć od strefy spadkowej o 4 punkty i przesunąć się nawet na 12 miejsce w tabeli. |
Trochę odejdę od tych krakowsko-poznańskich utarczek.
Zagłębie jest w czarnej dupie. Ich obrona to lepsi showmani niż nasi zawodnicy. :) Może udałoby się im wcisnąć generała Jaliensa. Kiepska dola Hapala potwierdza, że nawet "dobry" trener nic nie ugra, kiedy zawodnicy są, delikatnie mówiąc, kiepscy. |
I tym samym sprawdzą się moje słowa - spadną starozakonni i Zagłębie (syndrom Górnika sprzed 3 lat czy Herthy sprzed 3 -czyli dlaczego jest tak źle skoro jest tak dobrze) :)
|
Cytat:
Przy okazji-frekwencja w Kielcach to żart. Przyjeżdza będąca w gazie Legia i nie ma nawet 80% stadionu wypełnionego. |
Legia przegrywa 1:0 :D
|
Jak to się utrzyma to może być dla nas przełomowa kolejka, w końcu nie tracimy tylko zbliżamy się do czołówki. Zobaczymy jak to będzie, ale może ta jesień nie będzie aż tak stracona?
Cytat:
|
Twarda Korona i Maciuś poleciał.
|
wielka Legia przegrywa, 0 strzalow celnych, nic ciekawego Wolski nie pokazal
|
Z ciekawości oglądnąłem mecz Legi , istna rzeźnia najważniejsze jest to że Legia Przegrała :D 0 celnych strzałów :D
|
Korona zagrała po prostu bardzo dobry mecz, a Legia była bezradna. Owszem, Warszawiacy mają ładne schematy gry pozycyjnej, było sporo ruchu - ale czasem jak się postawi autobus w polu karnym to nic nie pomoże.
|
Poziom dość denny, Legła na naszym poziomie z Podbeskidzia, nie są tacy cudowni jak to się mówi wszędzie, kapitalna młodzież nie dała rady twardo grającej Koronie.Ograjmy Żydzew i Polonie, a bedziemy bliżej lidera niż ktokolwiek by pomyślał przedwczoraj, bo nikt nie jest tak silny jakby się wydawać mogło.
|
Świetny wynik dla nas! :D Jak wygramy pozostałe 2 mecze, to wracamy do gry na poważnie! :D
Cytat:
Czekałeś na jego słabszy występ, żeby to napisać? PS: ehh...jak na tym forum łatwo o zmianę nastrojów. Nagle my zajebiści a Legia mega słaba. Albo to ta nasza liga...nie wiem. |
ale POPATRZCIE Legia bazowała na doskonałym przygotowaniu fizycznym......oczywiście jak na polską ligę ,przyszło zmęczenie i klapa.
|
Proud, a co ma wychwalać naszego przeciwnika. Napisał to co wszyscy widzieliśmy. Wielka Legia nie dała rady mocno przeciętnej drużynie.
|
no i co Panowie Legioniści - skacze lekko gul ? Miało być 11 pkt przewagi, a tu peszek, bo z 11 zrobiło się 5 :D . Bardzo fajny weekend, jeszcze jutro żydy zbiorą w....... od Belchatowa i w ogóle będzie lux ;)
|
Brawo Korona
|
Cytat:
Tak więc panowie, tak jak przed tygodniem proszę jeszcze raz o danie mu pełnego sezonu, lub chociaż pełnej rundy grania zanim zagłaszczecie go na śmierć:> |
...gdyby do umiejetnosci techniczno-pilkarskich naszych zawodnikow dodac choc polowe ambicji, walki, biegania i zaangazowania pilkarzy korony to klepalibysmy nasza smieszna lige co tydzien .... ten mecz pokazal ze w naszej lidze wystarczy tylko chciec-walczyc-biegac i angazowac sie ---to wystarcza do wygrania praktycznie ze wszystkimi druzynami w naszej lidze ....i na utarcie nosa tzw. Wielkim polskim klubom
|
:garfield:
zblizamy sie, 5 pkt |
Cytat:
Cytat:
To i to jest żałosne.:) |
Nerwowi, którzy kreowali ostatnio Legię na Real Madryt polskiej ligi, dostali dzisiaj z.....a. Wystarczy trochę szybciej biegać i mieć ochotę powalczyć i Legii nie ma. Medialne pompowane nie przysłoni faktu, że ich dobra passa też kiedyś musiała się skończyć. Poza ty fajnie, że Maciuś wrócił do swojego normalnego wyglądu przy linii bocznej czyli zasępionej i nerwowo pohukującej twarzy. Oby mu już tak zostało do końca rozgrywek.
|
Bez przesady, Legia się wcale nie zacięła. Po prostu miała niewygodnego, dobrze grającego przeciwnika. Ale nawet w takim meczu piłka chodziła jak po sznurku.
Za tydzień jadą do słabego Zagłębia i wywiozą łatwe 3 punkty z Lubina. |
Cytat:
Wszystko możliwe. Liczę na to. |
Nic z tego nie rozumiem, porąbana liga. Ale dobrze, będzie ciekawsza tak jak to Maciek lubi.
|
apropo wychwalania zagubionego Maciusia - ile Wiselka miala punktow przewagi po rundzie jesiennej prowadzona przez tego jegomoscia w najbardziej frajersko straconym sezonie w historii polskiej pilki noznej ????
|
Cytat:
3 pkt nad Legią 5 pkt nad Ruchem 6 pkt nad Lechem |
Coś forumowi mędrcy z Warszawy, którzy wszystko zawsze wiedzą najlepiej i w ogóle są the best (podobnie jaki i ich Legia) nam gdzieś zaginęli...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wasza zgoda dziś grała? :) Patrz Pan, nie sądziłem, że takie emocje generujemy. No, dobra. Sądziłem. Zabawnie to z boku wygląda. Widać, że komuś chyba ostatnio nie szło, trochę gumka brzuszek ściskała i teraz można na moment złapać trochę tlenu i pokrzyczeć. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale w trakcie sezonu było chyba 10 czy nawet 11 punktów.
|
Ja wiem, że Wy macie skłonności do pisania legend, a i akurat tym nie ma się co chwalić, ale akurat tamto było co najwyżej trzecie i to tylko w ostatnich latach. Na pewno nasze roztrwonienie w 97 i Wasze za czasów Wdowczyka u nas było bardziej epickie.
to nie temat na przypominanie wsydliwej histori - ale dla mnie najwiekszym frajerstwem bylo stracenie MP w 93 minucie po bramce samobojczej - dzieki czemu ten remis dal utrzymanie w lidze najwiekszej ku..rwie parchatej a nam stracenie MP na rzecz sprzedawczykow wlasnego kolubu- herbu - historii i barw !!!!! ... ityle w tym temacie bo na sama mysl o tym sezonie az mnie krew zalewa .... koniec tematu .... przytoczylem go tylko dlatego zeby pokazac ze My tez za czasow Maciusia na lawce bylismy murowanym kandydatem do mistrzostwa a po bodajze 4 kolejce ryundy wiosennej wszystko sie wyrownalo i zaczelo sie je...bac |
Dziś Legia pokazała, że nie jest zespołem gotowym na zdobycie MP 2012.
Wczoraj Śląsk... Na mistrzostwo zasługuje tylko Wisła, lub ewentualnie Leh. |
Zasługuje ten kto ma najwięcej pkt. po 30 meczach. Na razie bliżej do tego ma Śląsk i Legia od Wisły.
|
Chyba sobie jaja robisz. Legia gra dobrą piłkę, teraz im nie poszło, zobaczymy co dalej się bedzie działo.
Choć nie ukrywam, że licze na "pracę" Maćka Skorży i Terziottiego w przerwie zimowej. Wisła pod ich wodzą zawsze wyglądała na starcie jak zombie zdarzały się straty punktów, Legia jak się nie mylę podobnie :) Teraz byle nie stracić dystansu do czołówki, a w rundzie rewanżowej pokazać lepszą formę i lepszą grę. |
lech to zasługuje najwyżej na pralke z amici
|
jak dzieci..
Trzeba szczerze przyznać- to Legia grała najlepiej w tej rundzie, mimo że nie jest liderem. Ślask? Drużyny Lenczyka ida zawsze jak burza, a potem przychodza same porażki i jakies remisy, w tym wypadku dochodzi nowy stadion. Czyzby znowu ? Co do nowych stadionów, fakt faktem, nowe stadiony chyba przerastaja piłkarzy. Dobitnym przykłądem tego jest moja Lechia, która przestała wogóle grać po przenosinach. Może przenosiny z takiego kurnika(choć dla mnei i tak pieknego) na taki stadion, to za dużo dla piłkarzy o takich małych walorach. Szkoda, że nie chce mi sie tyle stron przewalac tematu, żeby znaleźć wpisy o tym , że Lech po tym poczatku sezonu sie zatnie, z checia bym znalazl reakcje kolegi z poznania który epilepsi dostawał na te słowa, i Lech miał rozjechac lige:) wyszło na moje. Przeważnie w Naszej lidze co roku wybija sie ponad stan jakas jedna drużyna, w tym roku tego nie ma. Wszyscy graja piach, niby przychodza coraz lepsi pilkarze, ale co z tego skoro dopada ich klatwa polskiej pilki i znizaja sie do tego poziomu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl