![]() |
Cytat:
Jankowski dobry jest, z niego będą ludzie jeszcze |
Cytat:
...powiedzieli wszyscy skauci ;) |
Cytat:
Gorszy od duetu C&C by pewnie nie był, przy czym trudno mieć gorsze osiągnięcia od Pana C(y). W naszej delikatnej sytuacji finansowej tym bardziej zwracajmy uwagę na faktyczną zawartość (jakość), a nie na opakowanie - dość znane nazwisko i fajne pochodzenie (np. C&C). |
To może zamiast szukać piłkarzy w niższych ligach, dajcie nowy 10 letni kontrakt dla Boguskiego!!!! Niech cieszy nas swoją grą na skrzydle, swoją techniką, wspaniałymi dryblingami, dośrodkowaniami itd!!!!
A tak na poważnie mam nadzieję, że 30.06.2016 roku będzie ostatnim dniem dla tego pseudo grajka w naszej drużynie!!! Niech nawet Gaszyński nie waży mu się proponować nowej umowy w styczniu, bo będziemy na niego znowu skazani!!! Ten gość nadaje się do II, III ligi, chociaż nie jestem pewien czy tam łapał by się do składu. Bronią go statystyki, ale ogólnie jest to bardzo słaby piłkarz, który nigdy nie powinien trafić do takiego klubu jak Wisła Kraków, gość miał mego farta!!! |
Gość miał mega pecha, że trafił na Borysiuka. Od tego czasu już nigdy nie powrócił stary, poczciwy Boguski.
|
Cytat:
Umówmy się, teraz swoją grą nie porywa, ale tragedii wielkiej też nie ma - a statystyki jak sam zauważasz go bronią. Zgadzam się z postem powyżej, gdyby nie Borysiuk, to był to materiał na bardzo dobrego piłkarza. Zresztą to co pokazał kiedyś w kadrze, gdzie widać było za Beenhakkera, że to jest gość, który myśli na boisku i potrafi tę inteligencję zamienić na właściwe decyzje, a u nas jeśli nie szykował się spokój w przednich rejonach na kilka lat, to szykowała się dobra walizka z kasiorą. Później niestety kontuzja za kontuzją, no i został jedynie poziom ligowego kopacza, chociaż i tak lepszego niż 1/2 ligi. A przynajmniej, w porównaniu do niektórych naszych gwiazd, widać że przynajmniej mu się chce. |
Faktycznie po kontuzji prezentuje się znacznie gorzej do tego wiek om ma już 32 lata także bliżej końca kariery. Czasem irytuje mnie jego gra ale lubię go bo jest walczakiem i fighterem a takich cenię.
|
Ciężko Bogusia porównywać do Głowy lub Sobola, ale dla mnie osobiście jego staż w klubie lokuje gdzieś za ich plecami w rankingu ikon Wisły w ostatnich latach.
Nie wiem, czy mówił to gdzieś w wywiadzie, ale po prostu mam taką świadomość, że nie jest to dla niego Klub obojętny i gdyby miał wybrać Wisłę, a kasę, to wybrałby Wisłę. |
Dokładnie tak samo myślę ;)
|
Nie ujmuje mu jego oddania dla klubu ani zaslug, ale twierdze ze z takimi graczami nie mamy szans awansowac wyzej niz 5 miejsce. Nagral sie dla Wisly dlugo, ale czas powiedziec basta. My potrzebujemy mlodych, zdolnych graczy. Nie takich Boguskich, Jankowskich itd. Niech sobie pogra jeszcze te pol roku i pozegnac. To moje zdanie i tego bede sie trzymal. Niech idzie do Miedzi Legnica do swoich kolegow Garguly i Lobodzinskiego!
p.s Jankowski i Cywka są młodsi od Bogusia, ponadto wyżsi, a Cywka o wiele lepszy technicznie. Ja jeszcze wierze w Cywke, mam nadzieję, że odpali. Przecież grał 10 lat w Anglii!!! |
Abbot też grał w Anglii :D
W Tomka jednak wierzę. Mam wrażenie, ze mną problemy z pewnością siebie. Co do Bogusia, często się śmiejemy z jego gry i jestem daleko od traktowania go jak święta krowę, ale jak ktoś słusznie zauważył, nadal prezentuje więcej jakości niż pół ligi. To o prostu dość solidny zawodnik, a takich teraz mam potrzeba. |
RozumieM krytykę Bogusia, bo bywa irytujący, choć akurat moim zdaniem ma za sobą udaną rundę. Ale Jankes? Co on Wam złego zrobił? Nie było ani jednego meczu, w którym byłby najsłabszym ogniwem. Moim zdaniem to solidny zawodnik. Chyba, że dalej marzymy o Wiśle Kasperczak anno Domini 2003?
|
Jeżeli chcemy walczyć o 1 trójkę i grę z powodzeniem w europejskich pucharach musimy szukać młodych i perspektywicznych piłkarz,do tego trzeba oczywiście kasę i szczęście. Jankowski i Bogus zawsze mogą wchodzić z ławki rezerwowych. W Cywke i Crivellaro nie wierze ciency jak dupa węża. Nic dziwnego że w ostatnim czasie mieli problemy z grą.
|
W mojej ocenie choćby z Lubinem zagrał slabo. Chłopak mecze bardzo przeciętne przeplata świetnymi. Szkoda, że tych pierwszych jest więcej.
W tym momencie bardzo chętnie zamieniłbym go na kogoś z klepą, bo na niej głównie bazujemy w ataku. Szczerze mówiąc, to uważam, że. KM powinien sprawdzić na 10 Mączyńskiego, a z tylu Popovič i Alan, który zrobił jakieś tam progres. DAvs, młodymi i perspektywistycznymi to trójki nie ugramy. Brak doświadczenia, często siły fizycznej. Powinnyśmy takich sprowadzać, zgoda, ale w perspektywie co najmniej dwóch lat. |
Wy mówicie o Jankesie?
Kiedy to on miał te świetne mecze? Mecz w Białym jakby nie to że strzela 2 bramki to po raz kolejny wymioty to jedyny obraz jego gry. Pamiętam ze miał dobry mecz, ale jako srodkowy pomocnk i to było chyba w tamtym sezonie |
O ile wiem to KM ustawia go na 10. Wychodzi więc, że powinien być kreatywny i szybko podejmujący decyzję, ale nie, on haruje w odbiorze i pressingu, ale piłki dobrze podać nie umie, czyli prezentuje cechy 6/8. Czemu by więc nie zamienić go z Mączyńskim? Krzyś jest dużo bardziej kreatywny a i drybling jakiś odstawić umie, uderzyć potrafi...
|
Cytat:
|
Jankes to taki solidny rzemieślnik, idealny na polską ligę. Technicznie surowy, z niezłym wyskokiem, w miarę silny. Raz strzeli, raz spartoli taką patelnię, że aż zęby wypadają. Po prostu przeciętny.
Zdarzają mu się dobre mecze, ale przeważają te słabsze, gdzie albo zawali dogodną sytuację, albo nie wnosi do gry absolutnie nic (jak z Zagłębiem). |
Jedyna ponadprzeciętna umiejętność jaką posiada Jankes to wyskok dosiężny. Sprężynka jak Uche kiedyś.
|
No to pomylił dyscypliny, bo z taką umiejętnością to można skok wzwyż trenować ;) Podobną sprężynkę miał Genkov, ale co by nie mówić, był poza tym piłkarsko lepszy od Jankesa...
|
coś mi gdzieś lata po głowie że Jankowski za lat młodzieńczych chyba trenował skok albo lekką.
Co nie zmienia faktu ze napastnik z niego zaden. |
A ten Paixao ze Sparty Praga jeszcze żyje?
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Kluby z Polski są zainteresowane pozyskaniem Luki Milunovicia http://www.futbol.pl/news/blyszczy-w...olskich-klubow Może Boguś odkręci zawór z forsą i go w zimie sprowadzimy ?
|
Można pomarzyć, nie ma kasy. Czy któryś z młodych z drugiej drużyny rokuje na dobrego skrzydłowego lub/i napastnika? Zauważyłem że młodzi są raczej niscy i słabi fizycznie. Ta liga jest siłowa, patrzcie na Piasta - nie wirtuozi ale wysocy i silni fizycznie rzemieślnicy i to wystarczy na tą ligę....
|
László Kleinheisler - świetny skrzydłowy, przesunięty do rezerw bo nie chce przedłużyć kontraktu, który kończy się w czerwcu przyszłego roku! Dziś walnął bramę w wygranym meczu barażowym Norwegia - Węgry.
http://www.transfermarkt.pl/laszlo-k...spieler/220656 |
takie tam z weszlo http://prntscr.com/928dad
cza sie zainteresowac, moze ktos ciekawy odejdzie ;) |
Chciałbym Drygasa z Zawiszy,ale pewnie pinokio dużo krzyknie i po ptakach
|
Cytat:
|
Chrapka brać. Pozbyć się Buchalika, Crivellaro, Popovicia, Czekaja
|
@up
Popovicia serio ? Może Cywka albo Uryga mają grać za niego w środku ... http://www.przegladsportowy.pl/pilka...783,1,727.html Cytat:
|
Zawodnicy spełnią kryteria sportowe, pytanie jest czy my spełnimy uch kryteria finansowe.
... w zasadzie jest to pytanie retoryczne. |
Jak tu jeszcze raz przeczytam o wyjebaniu Popovicia to chyba zacznę szukać i zabijać. Chłopak musi się zaaklimatyzować a i tak widać w jego grze dużo jakości. TO NIE JEST SEMIR! ON NIE BĘDZIE STRZELAŁ TYLU BRAMEK! Jego fucha to rozrzucanie piłek od obrony, zobaczcie, że w rozegraniu gra głębiej niż Uryga, bardziej niż jego to bardziej opłacałoby się zastąpić Urygę kimś minimalnie bardziej kreatywnym, wtedy Popovicia odciążyłby w podstawach rozegrania i mielibyśmy z przodu tercet Mączyński-Popović-Brożek. Jak oni we 3 poklepią to każda obrona w PL uklęknie
Transfery to inna sprawa i tu jest ogromne pole do popisu, jakiegoś skrzydłowego, DP/ŚO, napadzior... Chrapek na dobrą sprawę nie przydałby się nam jakoś specjalnie, mimo, że jestem fanem jego talentu nie wydaje mi się też, żeby miał u nas na dziś dzień I skład, a za free nie zagra. Do tego na inne pozycje też byle kogo nie weźmiemy, na co przykładem jest Stępiński - może i niezły napastnik, ale u nas by się nie sprawdził - cechy wymagane od napastnika w Wiśle ma słabo rozwinięte, gra kombinacyjna czy gra tyłem do bramki u niego leży, a na tym bazuje np. Brożek, dzięki czemu mimo braków wykończenia uznaję go za bardzo wartościowego zawodnika. |
to ze Popovic jest przecietnym graczem to FAKT , to zePopovic nie bedzie nigdy Semirem to FAKT , to ze Popovic jest lepszy od Alana to FAKT - bo od Alana nie ma juz slabszego grajka - generalnie az tak zly nie jest - na grzanie lawki w sam raz - i tak jego przecietne umiejetnosci oceniam wyzej nic Buchalika, Alana, Kavaljero , Jankowskiego czy (narazie) Cywki
|
Buchalika i Czekaja wyjebać- podpisuje się wszystkimi kończynami
|
popowic dobry jest
|
Cytat:
|
W związku z sytuacją finsową prawdopodobne są transfery Guerriera, Sadloka, Jankowskiego, Burligi.
Oby nie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl