![]() |
Cytat:
No to już chyba nikt nie ma wątpliwości, że prawnicy i władze TSu to a) oszuści lub b) idioci* lub c) idioci i oszuści * opcja b tylko w przypadku, jeśli okazałoby się że trójka "inwestorów" to nie słupy ludzi Tsu. Dotychczas tak myślałem, teraz już naprawdę nie wiem... Kto inny podpisywałby umowę z tym tercetem egzotycznym klaunów??? Kto powierzyłby im akcje??? Kto powierzyłby im cokolwiek??? |
Cytat:
|
Mail Hartlinga do Kwietnia doskonale pokazuje modus vivendi tego gościa.
Sam złotówki nie wykładam, ale oczekuję połowy udziałów. Najpierw ty wykładasz całą kasę, a potem jakoś to będzie. Na przykład z emisji akcji lub obligacji na giełdzie wpłyną albo nie wpłyną jakieś środki i może Cię spłacę, a może nie. To nie jest nawet niepoważny człowiek. To jest komediant. Dlaczego niby Kwiecień miałby oddawać mu 50% udziałów, kiedy zakłada całość pieniędzy? Równie dobrze sam mógł Wisłę kupić i iść do Wiednia, nająć odpowiedniego maklera i wejść na rynek kapitałowy. Do czego miałby tu niby być potrzeby Hartling? Ten Szwed nie jest nawet cwaniakiem, jest bezczelny i prymitywny w swoim krętactwie w sposób niewiarygodny. Chciałby dostać coś nie dając od siebie nic i wprost to pisze :))))) Niech tu już wejdzie syndyk bo wstyd. |
W tym Gliniku też sharksi mają swoje wtyki? wydoili wszystko z Wisły teraz będą jeszcze ciągnąć z innych klubów?
|
O ile ten mail jest prawdziwy, to Olsen jest poniżej jakichkolwiek poziomu.
Po prostu, myśli, że mamy taki nóż na szyi, że Kwieceń wyłoży własną kasę, a on niby swoje 40% udziałów. Szuka frajera, do frajerskiej kasy, trzeba ich pogonić jak najszybciej. A @filipski nie zalatuje Adasiem Benjaminem? |
Wisłocki chyba grał kiedyś w Gliniku
|
Cytat:
|
Cytat:
To jest przecież bardzo dobry pomysł na biznes. Inwestor (p. Kwiecień lub inna osoba ) wpłaca parę mln złotych. Spłacamy konieczne długi. Wchodzimy na giełdę, na polską nie, bo musielibyśmy mieć min 16 mln kapitalizacji, więc może być ta w Wiedniu. Ja (Mats) współwłaściciel (a tak na serio właściciel, bo Vanna siedzi w Wannie i nie chce z niej wyjść :D ) staram się tak zarządzać Klubem, aby ten zarabiał Wypłacam sobie odpowiednie wynagrodzenie za rzekomą pracę. Jeśli ten Klub będzie w stanie generować większe zyski to być może spłacę Pana Kwietnia ze swoich 50% czy 60% udziałów. Jeśli nie będzie zysków, będziemy szukać nowych inwestorów. Taka sytuacja może trwać rok, dzięki czemu ja swoje zarobię. Oczywiście nawet z niewielkich zysków jakie Klub będzie miał ja zgarnę te swoje min 50%. Czy jakiś polski dziennikarz kontaktował się z jakimkolwiek szwedzkim dziennikarzem i zapytał kim jest Mats Hartlng? |
Cytat:
|
ciastek88
to tak jak nam o Pietrowskim... Jutro będzie więcej info. Leśny wrócił z nart i zabiorą się do roboty. |
Cytat:
|
Co do Vanny:
http://www.paroisse2lyon.fr/paroisse...le/vanna-ly-2/ To jest strona parafii w Lyonie, gdzie facet wygladajacy jak ten typ, ktory widzial sie z Majchrowskim, jest przedstawiony jako "czlowiek ekipy parafialnej" Wrzucalem tego linka na shoutboxa, ale ktos chyba odpowiedzial mi, ze "bylo". Ja na forum nie spotkalem sie z tym, a czytam je bardzo wnikliwie. W kazdym razie ciekawe, ze dziennikarze potrafia po 50 razy powtarzac te sama historyjke o kambodzanskim czlonku rodziny krolewskiej, a nikt nie zweryfikuje tak oczywistej informacji. |
Cytat:
|
Cytat:
https://iv.pl/images/94677046673128948848.jpg |
Cytat:
|
Latało to już tu po forum
|
Wkleiłem dlatego, że co chwilę ktoś odkrywa, że Wisłocki grał w Gliniku (Królewski też) w dodatku mało kto potrafi nie przekręcić nazwisk
|
Miałem na myśli zdjęcie Ly z Parafii z Francji ;)
|
Cytat:
To kto w końcu ma wiedzieć kto jest właścicielem? Sąd w Szwecji? Na Sąd nie mamy czasu... Teraz nawet jak znajdzie się inwestor to z kim ma rozmawiać ? Kto jest właścicielem jak nikt nie wie... Nikt nie wejdzie w takie bagno ze swoją kasą, bo za chwilę ozdrowieje Vanna i zgłosi się razem z Hartlingiem z roszczeniami do nowego właściciela... |
Najpierw Leśny rozmawiał z Bońkiem (piątek), później napisał na twitterze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Uuu temperatura spada tylko 9 stron na forum dziś co jest Panowie???
|
Cytat:
|
Głupota osób z TSu a propos sprzedaży klubu tym frajerom jest wręcz nieprawdopodobna.
Jeśli Stanowski pisze na swoim profilu,że szanse na uratowanie klubu są i to nie jakieś mizerne to jestem w to skłonny uwierzyć. Nielegalnie posiadane akcje można przecież z tego co pisał unieważnić. Jeśli natomiast będzie ogłoszona upadłość i za odradzanie weźmie się TS będziemy gnić latami w niższych ligach, a ruch Socios,który uważam za wspaniałą ideę umrze zanim zdąży się w ogóle rozkręcić. |
Cytat:
|
Biedny zarząd chciał dobrze a wyszło jak zwykle .
Klub trzebabylo sprzedać odrazu po Meresiu a nie robić kartel |
Cytat:
To tylko świadczy, że osobnicy zarzadzający gabinetem luster w namiocie o nazwie "Cyrk Wisła" nie nadają się nawet do zbierania ryżu na kambodżańskich tarasach. Szkoda, że sztab szkoleniowy i zawodnicy nie założyli jeszcze zwiazków zawodowych ... Nie pisżę teraz o sensowności podjętej decyzji, tylko o uleganiu wpływowi pracowników przez pracodawców. Tak, wiem, że pracowali za darmo - ale nie w zamian za możliwość podejmowania decyzji w omawianej sprawie. |
Ale jeśli wszystko się uda tj przyjdzie inwestor z zewnątrz, klub pozbędzie się niekorzystnych umów i wpływów, choć 70% piłkarzy zostanie, to ta cała kambodżańska afera wyjdzie nam na dobre. Będziemy mieć bękę z kibiców sąsiadki bo #Wisłanigdyniezginie, a wiadomo, że gdyby syt. dotyczyła ich to nikogo by to nie przejęło ;) No i w końcu może uda się wyjść z tego marazmu i powalczyć o puchary. Nowe otwarcie, nowy model biznesowy, sponsorzy. Szczególnie cieszy akcja 50kdlaWisły, młody biznes się angażuje, możemy tylko zyskać. Sisusoide wy.ebało więc się rozmarzyłem... ;)
Wcześniej obawiałem się, że jeszcze nam ta trojka zaszkodzi, po lekturze listu Hartlinga do Kwietnia jestem na 90% pewny, że będą raczej omijać Kraków autostradą, a nie procesować się w Szwecji. A co do VL to co raz bardziej zaczynam myśleć, że znalazła go i podstawiła Marzena. Czemu nagle zniknęła w ten sam dzień? Musiała wiedzieć, że pierdyknie. |
Cytat:
Nie skazywał klubu na zagładę, bo trener bramkarzy jest gorącym zwolennikiem sprzedaży, a kibice mają złe zdanie o zarządzie i pomyśleliby, że brak transakcji jest kolejnym błędem/szkodą wyrządzoną spółce. Zresztą, o czym my mówimy, kibice od początku patrzyli na tę spółkę z Anglii, jak na coś podejrzanego, a gdyby trener bramkarzy miał chody w świecie biznesu i wiedzę, której nie mają inni, to nie byłby trenerem bramkarzy. Sarapata i jej sojusznicy w TS odrzucili Wisłę jak gorącego kartofla, byle szybciej się jej pozbyć. Ta decyzja, zwłaszcza biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, jest nie do obrony. |
w uproszczeniu:
Właścicielem Klubu jest TS, Prezes Wisłocki, nazwisko idealne :) Prawnikiem Bogusław Leśnodorski, Trener i sztab zakładam, że obecnie są, Piłkarze - częściowo są, BL będzie z nimi rozmawiał, Pozostaje: Dług do spłaty -> 12 mln lub 3 mln euro, Pozyskanie nowego/nowych inwestora/inwestorów - Miasto, p. Kwiecień i ... Sam Klub musi poprosić inny większy Klub o pomoc (niekoniecznie polski klub). Znalezienie inwestora na bardzo, ale to bardzo dobrych dla niego (właściciela) warunkach. Są firmy, które zawodowo zajmują się pozyskiwaniem inwestorów. Może w tym przypadku potrzeba nie 1-2, a 8-10 inwestorów.. tylko jak oni się dogadają... :D Kurcze czekam na dalszy rozwój sytuacji. Jestem dobrej myśli |
[/QUOTE]Wcześniej obawiałem się, że jeszcze nam ta trojka zaszkodzi, po lekturze listu Hartlinga do Kwietnia jestem na 90% pewny, że będą raczej omijać Kraków autostradą, a nie procesować się w Szwecji. A co do VL to co raz bardziej zaczynam myśleć, że znalazła go i podstawiła Marzena. Czemu nagle zniknęła w ten sam dzień? Musiała wiedzieć, że pierdyknie.[/QUOTE]
To już nie jest trójka "gang olsena" tu już jest trzech graczy : TS , Hogan i Wanna który ma akcje i na razie siedzi cicho w dziurze |
Zastanawiam się ,kto jest największym wygranym tej całej akcji jak dotychczas, PSM bo pozbyła sie gorącego kartofla , a może wanna,bo nic nie stracił ,nagadał głupot, zabrał za friko 100% akcji i się z nimi ulotnił . Skok stulecia?
|
Wg mnie akcji nie zabrał, był słupem, do przedłużenia agonii i szybkiego posprzątania spółki po machlojkach,
ponadto do wybielenia się oraz ucieczki Pani prezes. Choć wydaje mi się, że mądra prokuratura i tak znajdzie dowody i postawi jej oskarżenia. |
gooralos- wg Hartlinga całość akcji ma Vanna Ly :D
https://pbs.twimg.com/media/DwKsREsXcAA4Xxw.jpg:large |
Cytat:
Prosiłem znajomych ze Szwecji, aby poszukali jakiś danych na temat Olsena, niestety brak :) Kolejny don Pedro Wanna :) Wracając do Wanny, to ten nasz kupiec słabo podobny do tego ministranta z Lyon. |
TS Wisła nie jest sądem który może orzec że umowa jest ważna czy nieważna to może potwierdzić jedynie sąd szwedzki,a to potrwa co najmniej parę miesięcy w tym czasie kto zaryzykuję inwestowanie ?Nasz drogi Azjata ozdrowieje w sytuacji gdy pojawi się szansa na wyciągnięcie kasy za zrzeczenie się roszczeń ,a także zwrot akcji które są w jego posiadaniu (ciekawe jak zmusić go do ich zwrotu?)
|
"Pan skośnooki" jak okaże się idiotą takim jak hogan,to mamy szczęście. ale coś inaczej mi to wygląda.Zabrał to o co mu chodziło(akcje) i game over, zniknął.Niby zawał , może nieprzytomny , zaniemówił, może nawet chwilowo nie żyje - robi dobrą robotę aby o nim zapomnieć. i tu przepraszam( za teorie spiskową dziejów) bo to tak może wyglądać .rozważamy wszystkie opcje
|
Odnośnie tego maila:
1) wynika z niego że Hartling też stracił jakieś pieniądze na transakcji z Ly. (drugi paragraf) 2) Ja mam wątpliwości czy ten e-mail jest prawdziwy. Za dużo w nim błędów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl