Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Harcownik 06.01.2019 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1528985)
Myślę, że odpowiedź 'czego chcieli' mamy w tym mailu. Chcieli grać akcjami Wisły na jakiejś wiedeńskeij giełdzie, ludzie mieliby wpłacać hajs, profesjonalne oszacowanie fanbase'u Wisły ponad 4mln (sic!) fanów na świecie i 10 tys osób które wpłacą po 2k euro :D 100% legit no scum XD

PS. A Vanna to musiał być jakiś drobny przekręciaż mitoman który jeździ po świecie i udaje milionera. Kto by chciał wchodzić w interesy z takim towarzystwem?

https://pbs.twimg.com/media/DwPUbmlWkAAX-FN.jpg:large

No to już chyba nikt nie ma wątpliwości, że prawnicy i władze TSu to
a) oszuści lub
b) idioci* lub
c) idioci i oszuści

* opcja b tylko w przypadku, jeśli okazałoby się że trójka "inwestorów" to nie słupy ludzi Tsu. Dotychczas tak myślałem, teraz już naprawdę nie wiem...

Kto inny podpisywałby umowę z tym tercetem egzotycznym klaunów??? Kto powierzyłby im akcje??? Kto powierzyłby im cokolwiek???

Harcownik 06.01.2019 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piona (Post 1529006)
Inicjatywa zarządu GKS Glinik Gorlice dotycząca sytuacji Wisły Kraków:

http://gksglinik.pl/index.php/aktual...luby-dla-klubu

Żeby Glinik Gorlice składał się na Wisłę, haha :)

Tantal 06.01.2019 20:06

Mail Hartlinga do Kwietnia doskonale pokazuje modus vivendi tego gościa.

Sam złotówki nie wykładam, ale oczekuję połowy udziałów. Najpierw ty wykładasz całą kasę, a potem jakoś to będzie. Na przykład z emisji akcji lub obligacji na giełdzie wpłyną albo nie wpłyną jakieś środki i może Cię spłacę, a może nie.

To nie jest nawet niepoważny człowiek. To jest komediant. Dlaczego niby Kwiecień miałby oddawać mu 50% udziałów, kiedy zakłada całość pieniędzy? Równie dobrze sam mógł Wisłę kupić i iść do Wiednia, nająć odpowiedniego maklera i wejść na rynek kapitałowy. Do czego miałby tu niby być potrzeby Hartling?

Ten Szwed nie jest nawet cwaniakiem, jest bezczelny i prymitywny w swoim krętactwie w sposób niewiarygodny. Chciałby dostać coś nie dając od siebie nic i wprost to pisze :)))))

Niech tu już wejdzie syndyk bo wstyd.

semion 06.01.2019 20:14

W tym Gliniku też sharksi mają swoje wtyki? wydoili wszystko z Wisły teraz będą jeszcze ciągnąć z innych klubów?

gooralos 06.01.2019 20:15

O ile ten mail jest prawdziwy, to Olsen jest poniżej jakichkolwiek poziomu.
Po prostu, myśli, że mamy taki nóż na szyi, że Kwieceń wyłoży własną kasę, a on niby swoje 40% udziałów.

Szuka frajera, do frajerskiej kasy, trzeba ich pogonić jak najszybciej.

A @filipski nie zalatuje Adasiem Benjaminem?

mari339 06.01.2019 20:16

Wisłocki chyba grał kiedyś w Gliniku

Młody Herod 06.01.2019 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mari339 (Post 1529015)
Wisłocki chyba grał kiedyś w Gliniku

To może być prawda

gizmo 06.01.2019 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooralos (Post 1529014)
O ile ten mail jest prawdziwy, to Olsen jest poniżej jakichkolwiek poziomu.
Po prostu, myśli, że mamy taki nóż na szyi, że Kwieceń wyłoży własną kasę, a on niby swoje 40% udziałów.

Szuka frajera, do frajerskiej kasy, trzeba ich pogonić jak najszybciej.

A @filipski nie zalatuje Adasiem Benjaminem?

To jest przecież bardzo dobry pomysł na biznes. Inwestor (p. Kwiecień lub inna osoba ) wpłaca parę mln złotych. Spłacamy konieczne długi. Wchodzimy na giełdę, na polską nie, bo musielibyśmy mieć min 16 mln kapitalizacji, więc może być ta w Wiedniu. Ja (Mats) współwłaściciel (a tak na serio właściciel, bo Vanna siedzi w Wannie i nie chce z niej wyjść :D ) staram się tak zarządzać Klubem, aby ten zarabiał Wypłacam sobie odpowiednie wynagrodzenie za rzekomą pracę. Jeśli ten Klub będzie w stanie generować większe zyski to być może spłacę Pana Kwietnia ze swoich 50% czy 60% udziałów. Jeśli nie będzie zysków, będziemy szukać nowych inwestorów. Taka sytuacja może trwać rok, dzięki czemu ja swoje zarobię. Oczywiście nawet z niewielkich zysków jakie Klub będzie miał ja zgarnę te swoje min 50%.

Czy jakiś polski dziennikarz kontaktował się z jakimkolwiek szwedzkim dziennikarzem i zapytał kim jest Mats Hartlng?

ciastek88 06.01.2019 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmo (Post 1529020)
To jest przecież bardzo dobry pomysł na biznes. Inwestor (p. Kwiecień lub inna osoba ) wpłaca parę mln złotych. Spłacamy konieczne długi. Wchodzimy na giełdę, na polską nie, bo musielibyśmy mieć min 16 mln kapitalizacji, więc może być ta w Wiedniu. Ja (Mats) współwłaściciel (a tak na serio właściciel, bo Vanna siedzi w Wannie i nie chce z niej wyjść :D ) staram się tak zarządzać Klubem, aby ten zarabiał Wypłacam sobie odpowiednie wynagrodzenie za rzekomą pracę. Jeśli ten Klub będzie w stanie generować większe zyski to być może spłacę Pana Kwietnia ze swoich 50% czy 60% udziałów. Jeśli nie będzie zysków, będziemy szukać nowych inwestorów. Taka sytuacja może trwać rok, dzięki czemu ja swoje zarobię. Oczywiście nawet z niewielkich zysków jakie Klub będzie miał ja zgarnę te swoje min 50%.

Czy jakiś polski dziennikarz kontaktował się z jakimkolwiek szwedzkim dziennikarzem i zapytał kim jest Mats Hartlng?

https://twitter.com/s_staszewski/sta...21136181633024

gizmo 06.01.2019 20:43

ciastek88

to tak jak nam o Pietrowskim...

Jutro będzie więcej info. Leśny wrócił z nart i zabiorą się do roboty.

Kamil 06.01.2019 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Młody Herod (Post 1529017)
To może być prawda

ten krolikowski co tą akcje 50tysi na Wisle rozpoczal , on jest sponsorem glinika.

Deteinate 06.01.2019 20:45

Co do Vanny:
http://www.paroisse2lyon.fr/paroisse...le/vanna-ly-2/

To jest strona parafii w Lyonie, gdzie facet wygladajacy jak ten typ, ktory widzial sie z Majchrowskim, jest przedstawiony jako "czlowiek ekipy parafialnej"

Wrzucalem tego linka na shoutboxa, ale ktos chyba odpowiedzial mi, ze "bylo". Ja na forum nie spotkalem sie z tym, a czytam je bardzo wnikliwie. W kazdym razie ciekawe, ze dziennikarze potrafia po 50 razy powtarzac te sama historyjke o kambodzanskim czlonku rodziny krolewskiej, a nikt nie zweryfikuje tak oczywistej informacji.

Młody Herod 06.01.2019 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 1529024)
ten krolikowski co tą akcje 50tysi na Wisle rozpoczal , on jest sponsorem glinika.

Królewski - też grał w Gliniku

Młody Herod 06.01.2019 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Młody Herod (Post 1529026)
Królewski - też grał w Gliniku

https://iv.pl/images/94677046673128948848.jpg

Griszka30KR 06.01.2019 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deteinate (Post 1529025)
Co do Vanny:

To jest strona parafii w Lyonie, gdzie facet wygladajacy jak ten typ, ktory widzial sie z Majchrowskim, jest przedstawiony jako "czlowiek ekipy parafialnej"

ji.

No szacuneczek jak to On.

IncognitoTSW 06.01.2019 21:10

Latało to już tu po forum

Młody Herod 06.01.2019 21:17

Wkleiłem dlatego, że co chwilę ktoś odkrywa, że Wisłocki grał w Gliniku (Królewski też) w dodatku mało kto potrafi nie przekręcić nazwisk

IncognitoTSW 06.01.2019 21:19

Miałem na myśli zdjęcie Ly z Parafii z Francji ;)

heoij 06.01.2019 21:21

Cytat:

Zbigniew Boniek: Nawet Leśnodorski nie wie, kto jest właścicielem Wisły

- Tego nikt nie jest w stanie stwierdzić, kto na dziś jest właścicielem Wisły Kraków. Rozmawiałem z Bogusławem Leśnodorskim, nawet on nie jest w stanie tego stwierdzić - powiedział prezes PZPN-u w rozmowie na kanale "Prawda Futbolu".
Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...e-wie-kto.html
Czegoś tu nie rozumiem, najpierw Leśnodorski w odpowiedzi do Białońskiego na wpis o tym, że Hartling i Pietrowski twierdzą, że Wisły nie oddadzą bez walki napisał, że "Jedyne co Oni moga sensownego zrobic, to przeprosić, oddać wszystkie dokumenty i w przyszłości omijać Kraków obwodnica". Teraz znów wychodzi, że jednak tak nie do końca..

To kto w końcu ma wiedzieć kto jest właścicielem? Sąd w Szwecji? Na Sąd nie mamy czasu...

Teraz nawet jak znajdzie się inwestor to z kim ma rozmawiać ? Kto jest właścicielem jak nikt nie wie...

Nikt nie wejdzie w takie bagno ze swoją kasą, bo za chwilę ozdrowieje Vanna i zgłosi się razem z Hartlingiem z roszczeniami do nowego właściciela...

jabadabaryba 06.01.2019 22:00

Najpierw Leśny rozmawiał z Bońkiem (piątek), później napisał na twitterze.

cinekw 06.01.2019 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deteinate (Post 1529025)
Co do Vanny:

Wrzucalem tego linka na shoutboxa, ale ktos chyba odpowiedzial mi, ze "bylo". Ja na forum nie spotkalem sie z tym, a czytam je bardzo wnikliwie. W kazdym razie ciekawe, ze dziennikarze potrafia po 50 razy powtarzac te sama historyjke o kambodzanskim czlonku rodziny krolewskiej, a nikt nie zweryfikuje tak oczywistej informacji.

To już było przerabiane jak Vanna przyjechał do Krakowa. Zresztą jakie to ma znaczenie? :)

Jaroo1 06.01.2019 22:13

Cytat:

Zresztą jakie to ma znaczenie?
Może takie, że ten lyoński ministrant ma 60% akcji Wisły Kraków S.A hyhy

heoij 06.01.2019 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jabadabaryba (Post 1529034)
Najpierw Leśny rozmawiał z Bońkiem (piątek), później napisał na twitterze.

Skąd wiesz, że w piątek rozmawiał? Według mnie raczej w sobotę, wpis Leśnego jest z soboty i program "Prawda Futbolu" w którym Boniek to powiedział, też jest z soboty, ale mniejsza z tym. Problem nadal pozostaje.

efekt 06.01.2019 22:22

Uuu temperatura spada tylko 9 stron na forum dziś co jest Panowie???

cinekw 06.01.2019 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1529036)
Może takie, że ten lyoński ministrant ma 60% akcji Wisły Kraków S.A hyhy

Przecież ta umowa nie weszła w życie, jak LSW jeszcze to potwierdzi to nawet w przypadku gdyby Gang Olsena chciał się sądzić nie będzie to problemem z ich opinią i nowy właściciel będzie mógł przejąć spółkę.

blanco 06.01.2019 22:27

Głupota osób z TSu a propos sprzedaży klubu tym frajerom jest wręcz nieprawdopodobna.
Jeśli Stanowski pisze na swoim profilu,że szanse na uratowanie klubu są i to nie jakieś mizerne to jestem w to skłonny uwierzyć. Nielegalnie posiadane akcje można przecież z tego co pisał unieważnić. Jeśli natomiast będzie ogłoszona upadłość i za odradzanie weźmie się TS będziemy gnić latami w niższych ligach, a ruch Socios,który uważam za wspaniałą ideę umrze zanim zdąży się w ogóle rozkręcić.

Rience 06.01.2019 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1529040)
Głupota osób z TSu a propos sprzedaży klubu tym frajerom jest wręcz nieprawdopodobna.
Jeśli Stanowski pisze na swoim profilu,że szanse na uratowanie klubu są i to nie jakieś mizerne to jestem w to skłonny uwierzyć. Nielegalnie posiadane akcje można przecież z tego co pisał unieważnić. Jeśli natomiast będzie ogłoszona upadłość i za odradzanie weźmie się TS będziemy gnić latami w niższych ligach, a ruch Socios,który uważam za wspaniałą ideę umrze zanim zdąży się w ogóle rozkręcić.

Ciekawe co ty byś zrobił mając nóż na gardle i fakt że sztab szkoleniowy i zawodnicy domagają się sprzedaży klubu tym osobnikom. Wiesz co byś pisał jakby TS im tego nie sprzedał? Że TS nie chce oddać stołków i klubu miliarderowi z kambodży, bo takie plotki chodziły i gdyby podpis nie padł dopiero zaczęła by się propaganda jaki to zajebisty inwestor chciał nas kupić, i nikt by tego nie mógł zweryfikować, prawda jest taka że dopiero zweryfikował ich brak przelewu, nikt nie miał pewności wcześniej 100 % bo dezinformacja na ten temat szła ogromna. Każdy mądry po fakcie.

Kamrat 06.01.2019 22:41

Biedny zarząd chciał dobrze a wyszło jak zwykle .
Klub trzebabylo sprzedać odrazu po Meresiu a nie robić kartel

yarow 06.01.2019 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1529041)
(...) i fakt że sztab szkoleniowy i zawodnicy domagają się sprzedaży klubu tym osobnikom. (...)

To tylko świadczy, że osobnicy zarzadzający gabinetem luster w namiocie o nazwie "Cyrk Wisła" nie nadają się nawet do zbierania ryżu na kambodżańskich tarasach.

Szkoda, że sztab szkoleniowy i zawodnicy nie założyli jeszcze zwiazków zawodowych ...

Nie pisżę teraz o sensowności podjętej decyzji, tylko o uleganiu wpływowi pracowników przez pracodawców.
Tak, wiem, że pracowali za darmo - ale nie w zamian za możliwość podejmowania decyzji w omawianej sprawie.

Jery 06.01.2019 22:45

Ale jeśli wszystko się uda tj przyjdzie inwestor z zewnątrz, klub pozbędzie się niekorzystnych umów i wpływów, choć 70% piłkarzy zostanie, to ta cała kambodżańska afera wyjdzie nam na dobre. Będziemy mieć bękę z kibiców sąsiadki bo #Wisłanigdyniezginie, a wiadomo, że gdyby syt. dotyczyła ich to nikogo by to nie przejęło ;) No i w końcu może uda się wyjść z tego marazmu i powalczyć o puchary. Nowe otwarcie, nowy model biznesowy, sponsorzy. Szczególnie cieszy akcja 50kdlaWisły, młody biznes się angażuje, możemy tylko zyskać. Sisusoide wy.ebało więc się rozmarzyłem... ;)

Wcześniej obawiałem się, że jeszcze nam ta trojka zaszkodzi, po lekturze listu Hartlinga do Kwietnia jestem na 90% pewny, że będą raczej omijać Kraków autostradą, a nie procesować się w Szwecji. A co do VL to co raz bardziej zaczynam myśleć, że znalazła go i podstawiła Marzena. Czemu nagle zniknęła w ten sam dzień? Musiała wiedzieć, że pierdyknie.

czaro 06.01.2019 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1529041)
Ciekawe co ty byś zrobił mając nóż na gardle i fakt że sztab szkoleniowy i zawodnicy domagają się sprzedaży klubu tym osobnikom.

Wytłumaczył publicznie, jak się sprawy mają i, jeśli wciąż byłoby oburzenie, zrezygnował ze stanowiska.

Nie skazywał klubu na zagładę, bo trener bramkarzy jest gorącym zwolennikiem sprzedaży, a kibice mają złe zdanie o zarządzie i pomyśleliby, że brak transakcji jest kolejnym błędem/szkodą wyrządzoną spółce. Zresztą, o czym my mówimy, kibice od początku patrzyli na tę spółkę z Anglii, jak na coś podejrzanego, a gdyby trener bramkarzy miał chody w świecie biznesu i wiedzę, której nie mają inni, to nie byłby trenerem bramkarzy.

Sarapata i jej sojusznicy w TS odrzucili Wisłę jak gorącego kartofla, byle szybciej się jej pozbyć.

Ta decyzja, zwłaszcza biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, jest nie do obrony.

gizmo 06.01.2019 22:48

w uproszczeniu:

Właścicielem Klubu jest TS,
Prezes Wisłocki, nazwisko idealne :)
Prawnikiem Bogusław Leśnodorski,
Trener i sztab zakładam, że obecnie są,
Piłkarze - częściowo są, BL będzie z nimi rozmawiał,

Pozostaje:
Dług do spłaty -> 12 mln lub 3 mln euro,
Pozyskanie nowego/nowych inwestora/inwestorów - Miasto, p. Kwiecień i ...

Sam Klub musi poprosić inny większy Klub o pomoc (niekoniecznie polski klub). Znalezienie inwestora na bardzo, ale to bardzo dobrych dla niego (właściciela) warunkach.
Są firmy, które zawodowo zajmują się pozyskiwaniem inwestorów. Może w tym przypadku potrzeba nie 1-2, a 8-10 inwestorów.. tylko jak oni się dogadają... :D

Kurcze czekam na dalszy rozwój sytuacji. Jestem dobrej myśli

marek2a 06.01.2019 23:06

[/QUOTE]Wcześniej obawiałem się, że jeszcze nam ta trojka zaszkodzi, po lekturze listu Hartlinga do Kwietnia jestem na 90% pewny, że będą raczej omijać Kraków autostradą, a nie procesować się w Szwecji. A co do VL to co raz bardziej zaczynam myśleć, że znalazła go i podstawiła Marzena. Czemu nagle zniknęła w ten sam dzień? Musiała wiedzieć, że pierdyknie.[/QUOTE]
To już nie jest trójka "gang olsena" tu już jest trzech graczy : TS , Hogan i Wanna który ma akcje i na razie siedzi cicho w dziurze

marek2a 06.01.2019 23:14

Zastanawiam się ,kto jest największym wygranym tej całej akcji jak dotychczas, PSM bo pozbyła sie gorącego kartofla , a może wanna,bo nic nie stracił ,nagadał głupot, zabrał za friko 100% akcji i się z nimi ulotnił . Skok stulecia?

gooralos 06.01.2019 23:19

Wg mnie akcji nie zabrał, był słupem, do przedłużenia agonii i szybkiego posprzątania spółki po machlojkach,
ponadto do wybielenia się oraz ucieczki Pani prezes.
Choć wydaje mi się, że mądra prokuratura i tak znajdzie dowody i postawi jej oskarżenia.

heoij 06.01.2019 23:25

gooralos- wg Hartlinga całość akcji ma Vanna Ly :D

https://pbs.twimg.com/media/DwKsREsXcAA4Xxw.jpg:large

gooralos 06.01.2019 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1529053)
gooralos- wg Hartlinga całość akcji ma Vanna Ly :D

https://pbs.twimg.com/media/DwKsREsXcAA4Xxw.jpg:large

Olsenowi i Łysemu można tak wierzyć, jak Wannie, że zrobił przelew.
Prosiłem znajomych ze Szwecji, aby poszukali jakiś danych na temat Olsena, niestety brak :)
Kolejny don Pedro Wanna :)

Wracając do Wanny, to ten nasz kupiec słabo podobny do tego ministranta z Lyon.

avitus 07.01.2019 00:57

TS Wisła nie jest sądem który może orzec że umowa jest ważna czy nieważna to może potwierdzić jedynie sąd szwedzki,a to potrwa co najmniej parę miesięcy w tym czasie kto zaryzykuję inwestowanie ?Nasz drogi Azjata ozdrowieje w sytuacji gdy pojawi się szansa na wyciągnięcie kasy za zrzeczenie się roszczeń ,a także zwrot akcji które są w jego posiadaniu (ciekawe jak zmusić go do ich zwrotu?)

marek2a 07.01.2019 01:39

"Pan skośnooki" jak okaże się idiotą takim jak hogan,to mamy szczęście. ale coś inaczej mi to wygląda.Zabrał to o co mu chodziło(akcje) i game over, zniknął.Niby zawał , może nieprzytomny , zaniemówił, może nawet chwilowo nie żyje - robi dobrą robotę aby o nim zapomnieć. i tu przepraszam( za teorie spiskową dziejów) bo to tak może wyglądać .rozważamy wszystkie opcje

RAF 07.01.2019 04:53

Odnośnie tego maila:

1) wynika z niego że Hartling też stracił jakieś pieniądze na transakcji z Ly. (drugi paragraf)

2) Ja mam wątpliwości czy ten e-mail jest prawdziwy. Za dużo w nim błędów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl