![]() |
Cytat:
PS. Nie mówiąc juz o tak ekstremalnych przypadkach jak np. Freiburg i Demba Cisse. |
Cytat:
Cytat:
Napisałem ci, że nie żyję waszym klubem. Tak gdzieś słyszałem, czy czytałem. Na pewno kiedyś Miklas mówił, że jak mają wrócić do herbu z lat 50tych, to muszą go kupić, a jednocześnie pisali, że nie są zainteresowani finansowaniem innym sekcji, czyli będą musiały upaść. Nie wiem, jak historia się skończyła. Może po raz kolejny "Jihad Legia" przestała być taka Jihadowa i "może jednak się dogadamy"? Nie wiem, serio i szczerze mówiąc, mało mnie to interesuje. Czyli, rozumiem, że oficjalne twoje stanowisko jest takie, że CWKS Legia ma się świetnie i wszystkie sekcje działają aż miło. Oczywiście oprócz piłkarzy CWKS Legia, bo wiadomo, że oni zostali rozwiązani, ale to i tak się zgadza z twoją teorią, że jest ok. A jak ma się sprawa np. z sekcją szermierczą? A z resztą, co mnie to obchodzi. :lol: |
A ja sobie jeszcze wrócę do Rafała Wolskiego, bo się naprawdę jaram tym chłopakiem, trochę wbrew sobie, bo rozsądek mówi, że, no... jaranie się talentem młodzika po 6 meczach to po prostu głupota, a i ryzyko że samemu chłopakowi od tego klimatu wyskoczą bezpieczniki w mózgu. No ale to silniejsze ode mnie ;)
Odnośnie tego, że gol z Lechią to jednorazowy przebłysk: http://vimeo.com/32384762 Abstrahuję od tego, że robienie kompilacji chłopakowi, który zagrał 6 spotkań, jest idiotyzmem do kwadratu, ta kompilacja powyżej, to jest taki zestaw, po którym polscy youtubowscy scouci kupują zawodników ;) 6 kolejnych oficjalnych spotkań zespołu i kilka naprawdę kapitalnych akcji. Cytat:
Sekcje CWKSu są jednym tworem, KP Legia odrębnym. Nie wymyślił tego Miklas, ani za ITI, ani za Pol-motu, bo KP Legia z CWKSu wydzieliło się jakoś na początku lat 90, zresztą z CWKSu wydzieliło się więcej sekcji. ITI mogłoby co najwyżej charytatywnie sekcje CWKS powspierać, bo do CWKSu ITI ma się nijak. Ja nie rozumiem co w tym jest takiego skomplikowanego. Zresztą, o ile dobrze pamiętam, Ty coś pisałeś o tym, że był jakiś bezpośredni związek pomiędzy powrotem do herbu, a upadkiem "wielu sekcji" CWKSu, co jest w ogóle jakimś absurdem... |
Jeśli rzeczywiście jest tak, jak piszesz, to oczywiście nie ma sensu kontynuować gadki. Niemniej, mógłbyś przekazać te informacje Gmochowi, bo on zdawał się być kompletnie nieświadomy tego, co się dzieje:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Wprowadzenie Kuciaka do składu było małą sensacją, bowiem świetnie w bramce spisywał się Skaba, m.in. jeden z głównych autorów ich zwycięstwa w Gaziantepie. Tak że trudno na ten moment stwierdzić, że nie mają godnego zastępcy dla Słowaka - inna sprawa, że chcą go sprzedać. Zgodzę się natomiast, że postacią ciężką do zastąpienia byłby Radovic, bowiem jest to zawodnik, który strzela dla Legii absolutnie kluczowe gole. Z tym, że jest to ich jedyny taki zawodnik, z którym mieliby problem, gdyby wypadł. Niby Żewłakow trzyma niezły poziom, ale czuję, że Michał już tak ustawił grę defensywną Legii, doświadczenia złapali przy nim Jędrzejczyk czy Komorowski, że gdyby wprowadzić za niego Choto czy Astiza (de facto dwóch najlepszych ich zawondników w ostatnich kilku sezonach, a teraz grzeją ławkę), to gra defensywna aż tak by nie ucierpiała, szczególnie że Choto spisał się w PP ponoć bardzo dobrze. Cytat:
W Pucharze Polski pewnie wyeliminowali ekstraklasowy Widzew, grając, nomen omen, siedmioma czy ośmioma zawodnikami raczej rezerwowymi, a mówiąc rezerwowi mam na myśli takich piłkarzy jak Skabę, Rzeźniczaka, Choto, Manu, Gol, Wolski, Żyro, Kucharczyk...Czyż to nie świadczy o tym, jak w naszych warunkach szeroka jest ich kadra? Szczerze mówiąc, to wydaję mi się, że tacy zawodnicy jak Rzeźniczak, Choto, a nawet Gol czy Wolski mieliby w aktualnej Wiśle pewny skład. Czyż więc to nie świadczy o różnicy w szerokości składu pomiędzy Legią, a Wisłą? |
Parchy o krok bliżej do utrzymania. Łódzki KS najprawdopodobniej nie wystartuje w rundzie wiosennej.
|
Cytat:
Gol i Wolski- a aktualnej - masz na mysli przed powrotem do zdrowia Meliksona,Maleckiego,Sobola ????? bo jak nie to puknij sie w leb!!!! Dla mnie to swiadczy tylko o tym ze Legia dzis wygrywa a w rundzie wiosennej zagra jak jaga w zeszlym roku , za duzo malolatow w skladzie - pozostaje tylko pytanie czy uda sie ogarnac Wisle i czy omina nas kontuzje |
Wszyscy jestescie pocieszni :lol: Przegiecia w jedna i druga strone... Mnie tam interesuje bardziej co z LKSem a nie czy Sobolewski jest lepszy od Gola :lol:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szermierka działa, piłka działa, zapasy działają, hokej działa, kosz działa, siatkówka działa, podnoszenie ciężarów działa, kolarstwo działa i wiele innych, które w tej chwili nie przychodzą mi do głowy również działają. Z niecierpliwością czekam na kolejne posty w oparach coraz większego absurdu. Albo nie, dla mnie koniec, bo dłużej nie zdzierżę bez wrzutek o tym, że faktycznie to Wy jesteście w protestach najlepsi - czy to dotyczących wychodzenia z trybun czy walki o to, by klub miał swój prawdziwy herb, a nie jakąś prowizorkę. Długo się można hamować, ale z drugiej strony taaakiej hipokryzji dawno nie widziałem. Jest takie dobre przysłowie: nie ucz ojca dzieci robić. I przy tym zostańmy. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przy okazji, jaki jest oficjalny herb KP Legia? Bo poczytałem trochę o tym i widzę, że chyba jest to "trumna". :O Nie protestujecie? :lol: Jak dla mnie, to nie my kreujemy się na ostatnich sprawiedliwych, a robicie to właśnie wy. Ze słynną akcją wnioskowania u prezydent miasta o niewpuszczenie nas na swój stadion. No, ale skoro chcesz żyć w świecie, w którym tylko wy jesteście naj, to żyj w nim dalej - nie chcę niszczyć twoich marzeń. Do błędu przyznać się mogę, ale nie jestem w stanie zrozumieć, po co administrator strony CWKS Legia pisze, że to już koniec klubu, a potem okazuje się, że klub działa. Przejrzałem wszystkie możliwe tabele rozgrywek mazowieckiego ZPN i nigdzie tej drużyny nie mogę znaleźć. No, ale skoro działa, to znaczy, że jakoś się maskują. Jeśli rzeczywiście, te sekcje działają, to dobrze - niech działają. Myliłem się. Założyłem, że skoro było mówione, że wykup herbu = upadek, a do wykupu doszło, to i do upadku musiało dojść. |
Cytat:
Przecież ja odpowiadam tylko na jakieś durne zaczepki wynikające z totalnego braku wiedzy w poruszanym na pewniaka temacie. Tylko tyle i aż tyle. Miło, że przyznałeś się do błędu, chociaż szkoda, że tak późno. P.S. Reszty tematu nie podejmuję z wyżej przytoczonych przyczyn. EDIT: Ale słabizna, za mądry na takie przedszkolne zaczepki jesteś. Nie wiem czy zauważyłeś starcze, ale nie odniosłem się już w żaden sposób do Twoich absurdalnych tez (bo temat skończyłem wcześniej), a jedynie wyjaśniłem formalną wątpliwość, którą sugerowałeś - jakobym to ja się w tym temacie czymkolwiek pierwszy narzucił. Otóż, nie. Jedynie prostowałem bzdury. I jeszcze odnotowałem, że mi miło, że koniec końców przyznałeś się do błędu. Meritum - zgodnie z tym co napisałem wyżej - nie poruszyłem. |
Przypominam:
Cytat:
Dla mnie koniec. |
Kolejka idealna dla Legii :D
Wisła i Polonia w plecy, Lech remis. Do pełni szczęścia zabrakło tylko straty punktów Śląska. Panie Dudi, ale co Cię tak boli sekcja piłkarska CWKSu? Przecież aktualny KP Legia jest kontynuatorem CWKSu. Został tylko wydzielony z całej sekcji. A CWKS Legia o którym wspominasz powstał w miejsce wydzielonej sekcji, aby zapełnić lukę (przez pewien czas CWKS nie miał sekcji piłki nożnej po wydzieleniu aktualnej ekstraklasowej Legii). |
Slask z taka gra zdobedzie Mistrzostwo. Nawet w meczu z Legia pokazali kto jest głownym faworytem do Mistrzostwa. A wynik Podbeskidzia wcale mnie nie zdziwił
|
Cytat:
|
Ja mimo wszystko bym Belchatowa i Lechii nie liczyl w gronie potencjalnych spadkowiczow. Problem jest z Zaglebiem, ale nikt nie wie jak ich Hapal w przerwie ustawi i jak wzmocni.
Cracovia mimo wszystko moim zdaniem w tym roku poleci. |
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html I to jest normalne. 1.5 mln euro na transfery.
|
Jakie 1,5 mln €? Umiesz liczyć? 3 mln zł to oko 0,6 mln €. Za takie pieniądze to mogą sobie co najwyżej Łobodzińskiego albo Rasiaka kupić.
|
Jakie 0,6 mln €? Umiesz czytać? 3 mln. od Solorza i 3 od miasta daje 6 milionów, czyli coś w okolicach 1,2-1,5 miliona euro.
|
Cytat:
|
http://legia.com/www/galerie/wydarze...e/big/1001.JPG
w tej Warszawie to już ładnych dziewczyn nie ma? zdecydowanie wolę krakowskie hostessy ;-) :P |
to to jest żywe ?
szok, wyglada jak z prezentacji Avatara |
Wolałbym żebyśmy mieli lepszy zespół niż hostessy.. niestety w tym sezonie nie jest nam to dane :-/
|
Cytat:
|
Cytat:
:rotfl::rotfl::rotfl: made my day!:D |
No i po co im staniki? Body painting charakteryzuje się tym, że jest na gołym ciele, które nie jest niczym przykryte :P
|
3-2, 2-0, 1-0, 1-0, 2-0, 3-0, 0-0, 3-1, 0-0, 3-0, 3-0
Pomnik Deyny coraz bliżej, Most Średnicowy przed meczem rozświetlony w jedynych słusznych barwach, na boisku wychowankowie. O takiej marzyłem :) http://legionisci.com/zdjecia/12most...y_barwy_f1.jpg |
No dobra trzeba to przyznać. W tym sezonie Legiunia wymiata i wygląda co najmniej o klasę lepiej niż Maaskant team. Jak widać da się jednak u nas pogodzić dobrą grę w pucharach i w lidze. O wychowankach i liczbie Polaków w składzie nie wspominam bo żal dupę ściska. Mają swoje 5 minut ale życzę Wam forumowi legioniści żeby to było właśnie tylko 5 minut i skończyło się jak z Amicą wiosną 2009 r.:). Szybki oklep w pucharach w lutym i padaczka w lidze do końca rundy. W tym scenariuszu my niespodziewanie zdobywamy mistrza (a potem odpadamy z LM z drużyną pokroju Levadii:)).
|
Cytat:
|
Cytat:
A pomyśleć, że jeszcze niedawno, tu na tym właśnie forum, jeden z kibiców Legii (wybaczcie, nie pamiętam który) napisał "niestety Legia dobra to już chyba była" :-/ narobiliście apetytu, a tu co... |
ktokolwiek tego mistrza nie zdobedzie, i tak i tak odpadnie z jakąs śmieszna drużyna. To że teraz sie wybijają chłopaki z akademii w Legii w Polskiej ekstraklasie to chwała im za to, ale przez najblizsze 4-5lat nie beda Oni na tyle dobrzy żeby pociagnąc drużyne w pucharach.
I nie oszukujmy sie, że bedzie nagle inaczej, że młode chłopaki beda nagle zbawcami polskiej ligi. I mówie to z całym szacunkiem , i tez smutkiem, bo ja akurat za każda Polską ekipe na miedzynarodowej arenie trzymam kciuki zawsze(chyba tylko za arke nie dałbym rady,ale to raczej nigdy nie grozi). A jak już ma sie ktoś ośmieszać, to wole żeby ośmieszały swoje nazwiska miedzynarodowe gwiazdy Wisły, niż Polskie nadzieje w Legii. |
Legii wypada pogratulować i (tfu, tfu) brać z niej poniekąd przykład.
Rozumiem, że było tu 124918249012849 razy wałkowane zagadnienie akademii piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia, ale szczerze mówiąc my, jako kibice Wisły Kraków nie powinniśmy tego zostawiać w tym miejscu jakim obecnie realizacja tej inwestycji się znajduję. Na przykładzie stołecznego klubu widzimy ile korzyści daje rozsądna polityka. Podejrzewam, że dzięki wpływom z biletowych kas, pieniądze wydane na Ljuboje się zwróciły. Zobaczcie sami ile jeden średniej europejskiej klasy zawodnik, z renomowanym nazwiskiem może dać całej drużynie, bo nie wierze, ze nikt tam się od niego nie uczy. życzę sobie i wam, żebyśmy za 10 lat mogli czytać posty chwalące Wisłę na forum Legii, czy też innych polskich klubów. |
proponuje poczytac jak wypowiadali sie Warszawiaki w maju po informacji ze Skorża zostaje na stanowisku :)
|
W dzisiejszym meczu Legia-Zagłębie: 2 bramki ze spalonego strzelone. A mówią, że to nam sędziowie pomagają. Ale o tym nigdzie się nie mówi i nie będzie bo ukochana Legiunia popaprańców z Cana(L) + musi być zawsze na topie i czyściutka :)
|
Cytat:
Dokladniej mowiac 4 bramki ze spalonego i jedna ( na szczescie ) nie uznana strzelona przez Hadaja. |
@kreseq, ślepy jesteś?
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...oja__3_0_.html jak tu nie było spalonego to ja jestem żydowską baletnicą... |
Otóż prosta sprawa: u nich jak obrońca ma piłke, to wychodzi Ljuboja, Borysiuk czy inny Radovic, przyjmuje piłkę tyłem do bramki,a ta mu nie odskakuje na kilka metrów.Co już jest zajebistym ułatwieniem jak na naszą ligę i pozwala im konstruować zalążki ataku pozycyjnego nieosiągalnego dla innych tuzów naszej ligi w tym Wisły. Poza tym zazwyczaj taki przykładowy Ljuboja ma więcej jak jedną opcję do podania, bo są nieźle ustawieniu i wychodzą "do gry".
A u nas co ? Od nas grają o klasę lepiej, ale o to nie trudno. My rozrzuceni po tym boisku "po Maskantowemu", gdzie by to funkcjonowało każdy musi dysponować holenderską techniką. Maaskant zdawałoby się tego nie zauważał. Co można zrobić by zdobywać jakieś punkty? Na pewno gra bliżej siebie, zapieprzanie (problem,że nie ma komu), na pozycjach ofensywnych stawianie na chłopów bardzo dobrych technicznie, nie bojacych się zagrać z rywalem na plecach (Melikson wróc, wypad z Gargułą, Jirsakiem, Kirmem ) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl