![]() |
Cytat:
|
Lechia już nas przelicytowała :)
Off topic : Legia bierze Vranjesa ...do gry na lewej obronie E: Filemon - nie bralismy :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
po 1 Gadzhev to SPD nie SO, po 2 Lech go chciał i nie mógł mu zaproponować tyle kasy ile chciał, a Wy liczycie, że zacznie grać w Wiśle za jeszcze mniejsze pieniądze. Nivaldo podobno negocjuje z Legią,więc powodzenia. |
Cytat:
Tylko po co? Jak w aucie jest zepsute koło to nie kupuje sie okna tylko koło. |
Cytat:
Poza tym skoro udało się go sprzedać raz, może uda się ponownie po odrestaurowaniu. Z Popoviciem, Cywką i Crivellaro to się raczej nie powiedzie. I po ostatnie, Chrapek jest, być może, po prostu lepszy od naszych nowych nabytków. |
Mamy Czekaja przeciez....
Nie zbuduje sie druzyny majac 8 pomocnikow srodkowych, jednego skrzydłowego, i poł napastnika. Lepiej srodek ciezkosci rozłozyc na te pozycje. Podpisuje ze w tej Lechii jak najprawdzej to zakonczymy sage. |
Oglądając magazyn I Ligi w czasie skrótu meczu Sandecja - Wisła Płock komentator po bramce niejakego Recy powiedział że interesowała sie nim Wisła Kraków. Arkadiusz Reca strzelił w tym meczu 2 bramki w tym jedna po indywidualnej akcji. Lewoskrzydłowy , 20 lat
|
Często ostatnio słyszymy, że brak w naszej kadrze zmiennika dla Pawła Brożka. WhiteDoctor wrzucił ciekawą kandydaturę Andrija Kaludjerovic, zawodnik co sezon strzela ponad 10 bramek. Oglądałem go w kilku meczach Brisbane Roar i mogę po tym stwierdzić, że jest to silny, szybki napastnik, potrafiący dobrze grać głową. Jak na nasze obecne potrzeby idealny, można by zaproponować mu kontrakt do końca sezonu. Gość grał w Australii więc może się dorobił i wygórowanych żądań nie stawiałby.
|
Wie ktoś coś o napastniku z Haiti Jean Eud Maurice'u w kontekście Wisły? Donald Guerrier na Fb napisał taki post: "Welcome Bro Jean Eud Maurice So Sorry Cause I Stole Your Goal Last Time against Grenada" i ustawił zdjęcie z nim jako zdjęcie w tle. Gość jest napastnikiem w kadrze 9 występów i 8 bramek. Ponad 50 występów w PSG. Aktualnie bez klubu. Myślicie, że ten gość jest blisko Wisły?
|
Raczej chciał publicznie przeprosić, że mu w reprezentacji gola "ukradł" ostanio.
|
Propozycja na wypadek odejścia Guerriera:
http://www.transfermarkt.pl/cristian...spieler/175787 Hiszpan w wieku Donalda jest bez klubu. Były zawodnik Barcelony B, gdzie w sezonie 2012/13 miał niezłe staty w Segunda Division (nie ma porównania z takim np.Gerardem Badia z Piasta). Po tym dobrym sezonie zaczęto przebąkiwać o jego transferze do Sevilli: http://www.fcbarca.com/47575-cristia...o-sevilli.html Nic z tego nie wyszło, ale i tak przeszedł do Primera Division do Osasuny Pampeluna. Tam zagrał 11 meczów bez bramki, czyli było już gorzej. Póżniej przeszedł za darmo do ligi greckiej (Asteras) i tam zagrał tylko 3 spotkania), a teraz jest wolnym zawodnikiem. Ponoć potrafi grać również na lewej obronie. Patrząc na to jak sobie nieźle radzą niektórzy zawodnicy hiszpańscy z niższych lig w naszej ekstraklasie, to może by się nadał? :mysli: |
Cytat:
|
Są przesłanki ,ze mimo ostatnich news-ów zostaniemy na tą rundę w tym składzie :).
|
No właśnie panowie. Co z tym Donaldem? Wie ktoś coś?
|
Cytat:
|
Nikola Mijajlovic - roczny kontrakt dla niego!
|
|
Cytat:
żeby tu po chwili odmówił wyjścia na boisko bo mu nie płacą? zresztą nie sądzę żeby chciał przyjść i podpisać kontrakt który będzie niski bo niby z jakiego powodu ma być wysoki??? |
Z całym szacunkiem, ale Mąka jest od niego dużo lepszy a ew. kase przeznaczoną na kolejnego ŚP (jedyna w miarę solidnie obsadzona pozycja poza BR i PO) można przeznaczyć na napastnika czy nawet LO, bo na tych pozycjach znacznie większy problem. Chyba, że przyjdzie za paczkę frytek (czyt. nie ma chuja)
|
Cytat:
http://www.lechia.pl/news,6873-thoma...a-chrapka.html - Jestem pod wrażeniem pracy, jaką Michał wykonuje na treningach. Doszedł do takiej formy, jakiej od niego oczekiwałem. Zrozumiał filozofię naszej gry, nauczył się taktyki i poświęca się na rzecz zespołu. Także jego dyspozycja fizyczna nie budzi zastrzeżeń, dlatego niewykluczone, że dostanie szansę na występ w niedzielnym meczu – przyznał szkoleniowiec gdańskiego zespołu. |
A Goncerz znowu zapakował 2 bramki w 1 lidze. Co prawda wolałbym kogoś młodszego, ale jak nikogo lepszego się nie uda sprowadzić to warto próbować go klepnąć na nowy sezon, bo kontrakt mu się kończyć będzie po sezonie a napastnik to by nam się przydał co by nie mówić.
|
a jaj mam propozycje na skrzydło. zawodnika jesli któremu sie zaufa potrafi grac. pewnie zostane wysmiany ale brakujący skrzydłowy dla nas na teraz to Bartłomiej Pawłowski. najwazniejszy jego atut to wiek. gosc do wyciagniecia pewnie za grosze. a moze sie rozwinac jeszcze bardziej. wg mnie takich zawodnikow Wisła musi brac poki cena jest niska... no to tera hejty
|
https://twitter.com/PortuGoal1/statu...rc=twsrc%5Etfw
Ciekawe po co na takim meczu nasz skaut? |
Stawiam, że gość stwierdizł, że fajny mecz i warto obejrzeć z trybuny vip :D
|
To jest dla mnie śmieszne, bo przecież wiadomo że nikogo kto gra w tych klubach nie udałoby się wyciągnąć żadnej drużynie z PL ligi, z drugiej strony Gaszyński to inteligentny człowiek, wie ile takie wycieczki kosztują i nie wydaje mi się aby wysyłał tam kogoś dla samej idei. ;)
|
Ale myślicie, że samo wejście na stadion coś kosztuje? Nie wiem, jakie są zasady w tym środowisku. Może gość chcial obejrzeć mecz przy okazji obserwowania kogoś z rezerw lub niższej ligi?
|
brać Goncerza odcinek 57
|
Cytat:
|
Skłaniał bym się ku temu co napisał piotek. Może jakiegoś napadziora wypożyczą na wiosnę? :)
|
Bylo mowione juz setki razy. Ten gosc jest freelancerem a wpisuje "Wisla Krakow" dla formalności.
|
Cytat:
|
Oglądając naszą skopaną ligę ostatnio w podpiździu pokazuje się fajnie niejaki Szczepaniak - niby ma te 24 lata już, ale coś klepką pogra, przejdzie dryblingiem jakiegoś słabszego obrońcę, głową nie gra źle... jako taki rezerwowy by się nadał, kontrakt chyba mu się kończy w czerwcu (wypożyczony z Miedzi Legnica). Drogi zapewne nie będzie a Polak no i napastnik, a tych u nas ostatnio tylko mniej (Brożek to już nie napastnik, max fałszywa 9).
|
Cytat:
|
Ja i tak nie mogę zrozumieć, czemu nie możemy tych naszych młokosów wypożyczyć do 1 lub nawet 2 ligi, żeby coś grali, bo w tym wieku jest to najważniejsze. Moim zdaniem, na takim wypozyczeniu wygrywają wszystkie strony, bo Wisła dostaję szansę na to, że zawodnik odpali na wypożyczeniu, zawodnik w końcu dostaje minuty, a klub z 1 czy 2 nawet ligi dostaję całkiem niezłe ( jak na ich warunki gracza). A u nas i tak nie zagrają i tak, nieważne czy będzie kilka kartek czy kontuzji to i tak skład zostanie załatany Crivellaro, Cywką czy Urygą itp.
Najlepszym przykładem na to jest Michał Nalepa, który odszedł z Wisły i zaczął grać w Ferencvarosie. A liga węgierska to jakieś ogromne ogórki nie są imo. |
Cytat:
|
Cytat:
Kierunek ten na pewno jest wart uwagi, głównie przez stereotypowe myślenie większości o tej lidze. Bądź co bądź ich reprezentacja do końca walczyła o bezpośredni awans do Euro, zagrają w barażach, czego nie można powiedzieć o Liechtensteinie czy Mołdawii... |
Warto przypomnieć że z Wegier przyjechał do Polski Nikolić
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl