Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Dariook 01.03.2012 17:00

A nie mówiłem... Mały - WELCOME BACK !

mitmichael 01.03.2012 17:09

Pareiko zachowal wczoraj czyste konto w wygranym meczu z Salwadorem

qchar90 01.03.2012 17:27

oby Maleckiego nie przywrocili
nie wierze w to, bo jesli go przywroca to klub stanie posmiewiskiem
jesli Cupial go skreslil, to on juz napewno w Wisle nie zagra

loory 01.03.2012 17:29

sorry za offtopa ale nie ogarniam czegos :

tak z ciekawosci popatrzylem sobie na fan page Wisly na facebooku. Wisle "lubi to " 90 tys ludzi.
Ja sie pytam gdzie oni sa teraz jak jest potrzebne wsparcie klubowi?

Okej powiecie ze polowa np miesza daleko poza krakowem inni za granica - spoko a co ze spora czescia starszych ludzi co nie posiadaja konta na fb i nie klikneli w LUBIE TO ?

zeby 1/3 tych lubiaca strone wisly nie przychodzila na mecze to jest skandal! ja wiem ze nie gramy magii i wyniki nie zadowalaja ale to jest zalosne bo Ci co tak szczekaja najglosniej wgl na meczu nie byli ale Wisle lubia. taaaa

zim zum 01.03.2012 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1225709)

Przecież to klub go zawiesił, to co ma robić aktualnie większe pośmiewisko niż już jest ?

szprotson 01.03.2012 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1225772)
Przecież to klub go zawiesił, to co ma robić aktualnie większe pośmiewisko niż już jest ?

HAH.
Odwieszą Małego i poinformują że to Moskal nalegał by go zawiesić i w ogole wsystkiem jest winien Kaziu.

vote-for-mikey 01.03.2012 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1225501)
Przecież Kiro strzelił tylko jednego gola na wiosnę dla nas, nie dwa. Po bramce mają jeszcze Iliev i... brzuch Genkova.

racja, mój błąd :)

TommyTSW 01.03.2012 17:49

złapiemy parę kontuzji to go z musu odwieszą.

El'kabat 01.03.2012 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1225709)

Basałaj na konferencji powiedział wyraźnie,że zmiana trenera NIC NIE ZMIENIA w kwestii Partyka. Zawiesił go zarząd czyli Cupiał a nie trener.
Małeckiego na wiosne juz nie zobaczymy i warto z tym sie pogodzic,jak ktos jest głupi to niech cwiczy na schodach w parku.

JrQ- 01.03.2012 18:27

Przecież Małego wywalił Cupiał, wiec czemu Probierz miałby go cofnąć...

Dariook 01.03.2012 22:43

Rano zawieszony zostaje Malecki a popołudniu Basalaj szuka trenera?
Myślę że wypowiedz Wilka powinna dać wiele do myślenia.
Wisla zgrabnie wybrnie z całej sytuacji z pomocą Probierza. ..

Mały zasłużył na karę za zachowanie po Liege ale zbyt pochopnie został zrownany z błotem za słowa których nie powiedział.
"Nie chcę być brany pod uwagę. ." a "nie chcę grać w tej drużynie " to nie to samo!

a_r_e_n_a 01.03.2012 23:45

a skąd ty wszystko wiesz? Rozmawiałeś z Moskalem i zawodnikami?

JrQ- 01.03.2012 23:45

Gówno wiesz jak było, więc na chuuj się odzywasz?

pysio 01.03.2012 23:46

Cezary Wilk chce odejść z Wisły !!!

cytat:
"Mam swój cel, jest nim wyjazd za granicę i do tego dążę."

źródło: dziennik polski - http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...gazowania.html

No to od kolejnej rundy musimy też szukać defensywnego pomocnika...

Dzimi 01.03.2012 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1225764)
oby Maleckiego nie przywrocili
nie wierze w to, bo jesli go przywroca to klub stanie posmiewiskiem

Zgadza się. Potem gdyby kogokolwiek zawiesili na pół sezonu to by się im zaśmiał w twarz: "a za 2 tygodnie mnie odwiesicie jak kiedyś Małeckiego?".

Patryka klub mógł zawiesić na miesiąc. Za 2,5 tygodnia byłoby po zawieszeniu. Teraz to już ręka klubu jest w nocniku.

Dzimi 02.03.2012 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1225441)
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=vQtQOPfZoMs Asysta Meliksona z ostatniego meczu reprezentacji Izraela.

Takiego napastnika jak ten co strzelił nam brakuje

edit. przepraszam za post pod postem, pisząc swoją refleksję nie zauważyłem ani nie spodziewałem się, że mój poprzedni post jest nadal na samym dole.

TOMEK 11 02.03.2012 08:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1226080)

cytat:

kto go weźmie?:shock:

mic 02.03.2012 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1226136)

Akurat Wilk nie bedzie mial problemu ze znalezieniem klubu za granica

Kaan 02.03.2012 08:49

Cytat:

cytat:

Moze mu chodzi tylko o wakacje? W lecie w naszym kraju pogoda nie rozpieszcza.

snyrting 02.03.2012 09:02

Wilk od samego początku mówił, że jego planem jest wyjazd za granicę.

Język pewnie zna, zaangażowania nie można mu odmówić, pewnie znajdzie miejsce w jakimś średniaku z Belgii czy Francji.

Gwiaździsty 02.03.2012 09:49

No, no a tak niedawno nagle bożyszczem się stał bo biega po boisku ciut więcej niz reszta spacerowiczów, nie zawsze zresztą z sensem, że cześc forum zaczęła z niego robić ....wiślaka z "krwi i kości".

Lysy 02.03.2012 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1226136)

Większość myślących klubów. Taki piłkarz, nie odstawiający nogi, harujący od pierwszej do ostatniej minuty to skarb.

PlacekTSW 02.03.2012 10:07

Cytat:

cytat:

Przecież sam mówił jak przychodził do Wisły, że jego marzeniem jest gra za granicą, a najbardziej w Anglii.

zim zum 02.03.2012 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1226174)
Większość myślących klubów. Taki piłkarz, nie odstawiający nogi, harujący od pierwszej do ostatniej minuty to skarb.

W Europie pasuje jeszcze mieć jakieś umiejętności, bo takich biegających jest na pęczki.

Dariook 02.03.2012 10:12

Dla każdego pilkarza Wisła powinna być trampoliną w karierze. A nie portem docelowym.

Luu... 02.03.2012 10:34

człowiek siedzi w pracy, a jak wiadomo wszystko jest ciekawsze niż praca ;)

w wielu tematach przewija się że obecnie w Wiśle nie ma kto strzelać bramek, i faktycznie obecnie mamy tylko 18 bramek, a w poprzednim mistrzowskim sezonie na koniec było ich 44, kto tyle nastrzelał ?

- Andraž Kirm - 9 bramek
- Patryk Małecki - 7
- Paweł Brożek - 6
- Cwetan Genkow - 6
- Maor Melikson - 4
- Cezary Wilk - 3
- Michaił Siwakow, Andrés Ríos, Nourdin Boukhari, Tomáš Jirsák, Radosław Sobolewski , Rafał Boguski, Maciej Żurawski, Dragan Paljić + Dariusz Pietrasiak (s) - 1

a obecny sezon :

- Dudu Biton - 9
- Andraž Kirm - 3
- Cwetan Genkow - 2
- Michael Lamey, Rafał Boguski., Ivica Iliev, Júnior Díaz - 1

Małecki i Melikson jeszcze bez bramki w tym sezonie

Lysy 02.03.2012 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1226178)
W Europie pasuje jeszcze mieć jakieś umiejętności, bo takich biegających jest na pęczki.

Umiejętności stricte defensywne pretendujące do gry w zespole środka Bundesligi to Czarek ma na bank. Ilość odzyskanych piłek przez Wilka robi wrażenie.

Swoją drogą śmieszą mnie posty, robiące z tego aferę. Już po przyjściu do Wisły Czarek zapowiadał , że chciałby wyjechać na zachód, co jest całkiem normalnym zachowaniem wśród piłkarzy, choć nie każdy ma jaja by tak otwarcie o tym mówić. Dla nich to praca jak każda inna, a gdy zachodni pracodawca oferuje im 5x wyższą pensje , to głupotą by było nie skorzystać. Tym bardziej, że piłkarzem nie będzie całe życie, a z czegoś będzie musiał później żyć. Inna sprawa to podejście do zawodu, Czarek zawsze daje z siebie wszystko i za to należy mu się SZACUNEK.

serek.c2 02.03.2012 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1226193)
Umiejętności stricte defensywne pretendujące do gry w zespole środka Bundesligi to Czarek ma na bank. Ilość odzyskanych piłek przez Wilka robi wrażenie.

Swoją drogą śmieszą mnie posty, robiące z tego aferę. Już po przyjściu do Wisły Czarek zapowiadał , że chciałby wyjechać na zachód, co jest całkiem normalnym zachowaniem wśród piłkarzy, choć nie każdy ma jaja by tak otwarcie o tym mówić. Dla nich to praca jak każda inna, a gdy zachodni pracodawca oferuje im 5x wyższą pensje , to głupotą by było nie skorzystać. Tym bardziej, że piłkarzem nie będzie całe życie, a z czegoś będzie musiał później żyć. Inna sprawa to podejście do zawodu, Czarek zawsze daje z siebie wszystko i za to należy mu się SZACUNEK.

Zawsze zachodzę w głowę jak to jest, że taki przeciętny ligowiec jak Wilk robi teraz w Wiśle za świetnego defensywnego pomocnika. Gdzie Wilkowi do Sobola, Cantoro czy Kałużnego... Odzyskane piłki? Wypadałoby jeszcze coś z tą piłką po odzyskaniu umieć zrobić. Nie widzę u Wilka porządnego podania, strzału, przerzutu. Nie jest też zawodnikiem szybkim, podejmuje bardzo wolno decyzje... Cezary w meczach daje z siebie dużo, nie można mu tego odmówić. Tylko co to daje Wiśle?

Z tego co pamiętam Czarek marzy o lidze angielskiej... Jeśli tylko tam chce wyjechać to spokojna głowa, zostanie z nami jeszcze długo.

snyrting 02.03.2012 11:56

serek, sam przyznasz, że na tle obecnej Wisły Czarek się wyróżnia. Porównywanie go do byłych graczy Wisły (Sobol też już jest na wylocie) nie ma sensu.

A Anglia to nie tylko Premiership, w Championship Wilk by sobie już na pewno poradził.

Ma_niek 02.03.2012 12:05

Gdzie można zobaczyć ile asyst zaliczył Maor w tym sezonie?.

tofik 02.03.2012 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1226207)
Gdzie można zobaczyć ile asyst zaliczył Maor w tym sezonie?.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_44625.html

zim zum 02.03.2012 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1226206)
serek, sam przyznasz, że na tle obecnej Wisły Czarek się wyróżnia. Porównywanie go do byłych graczy Wisły (Sobol też już jest na wylocie) nie ma sensu.

A Anglia to nie tylko Premiership, w Championship Wilk by sobie już na pewno poradził.

Jak wstawisz Boguskiego do A klasy, to też będzie się wyróżniał. Tylko co z tego ?

serek.c2 02.03.2012 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1226206)

No właśnie - na tle obecnej Wisły. Wielu kibiców uważa Wilka za świetnego defensywnego pomocnika - no to porównajcie sobie jak grał Kałużny, Cantoro czy Sobol w swoich najlepszych latach. Przecież to różnica klasy...

snyrting 02.03.2012 12:17

To z tego, że Wilk dałby sobie radę w europejskim średniaku.

Lysy 02.03.2012 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1226213)
No właśnie - na tle obecnej Wisły. Wielu kibiców uważa Wilka za świetnego defensywnego pomocnika - no to porównajcie sobie jak grał Kałużny, Cantoro czy Sobol w swoich najlepszych latach. Przecież to różnica klasy...

Porównaj naszą ofensywę: Kirm, Iliev, Garguła, Genkov, do tej do mieliśmy 5-10 lat temu - jeszcze większa różnica klas:)

Wyszkolenie techniczne Wilka pozostawia wiele do życzenia (ale to wina klubów w których się szkolił Polonia, Korona) , natomiast w kwestii odbiorów z chęcią bym zobaczył statystyki, o ile ktoś takowymi dysponuje. Idę o zakład, że notuje więcej odbiorów piłki, niż piłkarze których wymieniłeś! Nie można też zapominać ważnych gili i asyst w lidze i europejskich pucharach. Jego asysta z Lechem (1:0) była nieoceniona w kwestii mistrzostwa, a bramka z APOEL'em mogła być przełomowym golem w historii Wisły. Jak widać Wilk w trudnych momentach nie pękał i dawał zespołowi WIELE.

Eternit 02.03.2012 13:09

Cytat:

jak dowiedział się sport.pl patryk małecki ma wrócić do składu wisły kraków prowadzonej od czwartku przez michała probierza. Nowy trener mistrzów polski najprawdopodobniej porozumiał się w tej sprawie bezpośrednio z właścicielem klubu bogusławem cupiałem - miało się to stać za plecami prezesa bogdana basałaja.
123456789110

lazy 02.03.2012 13:16

Cytat:

jak dowiedział się sport.pl patryk małecki ma wrócić do składu wisły kraków prowadzonej od czwartku przez michała probierza. Nowy trener mistrzów polski najprawdopodobniej porozumiał się w tej sprawie bezpośrednio z właścicielem klubu bogusławem cupiałem - miało się to stać za plecami prezesa bogdana basałaja.
i za naszymi plecami też.

Jeżeli to prawda to jest najbardziej żenująca żenada od lat.
Po czymś takim Basałaj poda się do dymisji i kto wie czy Stan też. Ja przynajmniej bym tak zrobił na ich miejscu.

BoBaSbK 02.03.2012 13:23

http://www.slaskwroclaw.pl/7388946.dhtml?sid=1

Nigdzie nie napisałem że bilety mają kosztować 5 zł lub 10...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/bilety/Bilety/

Jeśli na B11 -12,C G są OK to dlaczego na inne sektory nie mogły drożeć o 5zł i wtedy na H23i A21 kosztował by 35-40 zł i do tego jeszcze Top 10zł a nie 2 zł lub 5zł na droższe sektory.... życzę pełnego stadionu .

1q2 02.03.2012 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1226239)

.

A czemu to żenada? - Gdybym ja był trenerem i potrzebował zawodnika to sorry ale w dupie miałbym to co on przeskrobał u poprzedników i starał bym się wszystkimi dostępnymi metodami, go przywrócić.A że za plecami Basałaja? - ponoć i Probierz został trenerem de facto za plecami prezesa

A Stan pewnie sam odejdzie bo po co mu praca w klubie bez pieniędzy a swoje już zrobił czyli wrócil na europejski rynek

Drozd 02.03.2012 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1226239)
i za naszymi plecami też.

Po czymś takim Basałaj poda się do dymisji i kto wie czy Stan też. Ja przynajmniej bym tak zrobił na ich miejscu.

Oby, oby, tylko Stan ze sprawą Małeckiego nie ma nic wspólnego, ale gdyby w efekcie zatrudnienia Probierza poleciał Basałaj byłby sukces porównywalny do mistrzostwa.

Niestety Basałaj ma w d... sprawy honorowe. On honoru wymaga tylko u innych. Dlatego na rezygnację w ramach protestu nie ma co liczyć.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl