Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

AYALA 18.08.2015 21:18

Szukała jest wolny.Patrzac jak wygląda nasza defensywa to by sie przydał. http://www.90minut.pl/news/255/news2...l-Ittihad.html

sl@y 18.08.2015 21:50

Taa, a ty zapłacisz petrodolarami.

AYALA 18.08.2015 22:05

Crivellaro też grał za petrodolary i spokojnie udało sie go sprowadzić.Podobnie jak Trickovski z Legii .

bonawentura 18.08.2015 22:20

Nam brakuje teraz dobrego defensywnego pomocnika, bo prócz Urygi nie mamy nikogo by zabezpieczył nam solidnie tyły. 2 tygodnie temu był wolny Kaźmierczak - może go by spróbować ściągnąć do Wisły?

A i jeszcze jedno - może warto zastanowić się nad sprowadzeniem Picha ze Śląska?

Pozdrawiam serdecznie.

arti 19.08.2015 04:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1411497)
Nam brakuje teraz dobrego defensywnego pomocnika, bo prócz Urygi nie mamy nikogo by zabezpieczył nam solidnie tyły. 2 tygodnie temu był wolny Kaźmierczak - może go by spróbować ściągnąć do Wisły?

A i jeszcze jedno - może warto zastanowić się nad sprowadzeniem Picha ze Śląska?

Pozdrawiam serdecznie.

Moim zdaniem to stary (33), w dodatku ostatnio schorowany klocek. Nie tędy droga.

Ogryzek 19.08.2015 06:57

Nie wiem jak można wyskakiwać z 33 letnim starym dziadem jak Kaźmierczak?

Na tą pozycję to przydałby się nam taki Radosław Murawski z Piasta, Matras z Pogoni czy Góralski z Jagiellonii który w zeszłym sezonie grał jeszcze w Wiśle Płock.

tas de fleia 19.08.2015 08:32

Szczególnie Góralskiego szkoda, był chyba w miarę do wyjęcia, a kibice Płocka to o nim w samych superlatywach wszędzie pisali. Na razie to się sprawdza.

PiVoSH92 19.08.2015 09:22

O Góralskim od 2 lat mówił Andrzej Iwan, że nie wie, dlaczego wciąż kiśnie w I lidze. W ogóle oglądając transfery z niższych lig odnoszę wrażenie, że nie mamy tam żadnych skautów - ostatnio stamtąd przyszedł tylko Popović, który był obserwowany już wcześniej, zanim trafił do Polski...

Ogryzek 19.08.2015 09:51

Pewnie że nie ma naszych skautów w I i niższych ligach. Przecież fajniej jest pojechać do Portugalii czy na Bałkany.
Taka smutna prawda. A przez to tracimy sporo szans na pozyskanie ciekawych i niedrogich piłkarzy.

St Yabol 19.08.2015 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1411523)
O Góralskim od 2 lat mówił Andrzej Iwan, że nie wie, dlaczego wciąż kiśnie w I lidze. W ogóle oglądając transfery z niższych lig odnoszę wrażenie, że nie mamy tam żadnych skautów - ostatnio stamtąd przyszedł tylko Popović, który był obserwowany już wcześniej, zanim trafił do Polski...

Jeszcze był Fryc ale jak to się skonczyło to chyba wszyscy wiemy

Karherop 19.08.2015 12:20

Najbardziej szkoda Gajosa. Obserwowaliśmy go tak długo, aż nam go Jaga podkupiła.

PiVoSH92 19.08.2015 12:39

No tak, Fryc... szkoda, bo teraz w Termalice jest jedną z jaśniejszych postaci. Ale to wyjątek potwierdzający regułę - nie ma skautów, a wzięli jakiegoś młodego podobno z talentem - a że w ogóle nie pasował do zespołu, kto by się przejmował...

bódyń 19.08.2015 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1411525)
Pewnie że nie ma naszych skautów w I i niższych ligach. Przecież fajniej jest pojechać do Portugalii czy na Bałkany.
Taka smutna prawda. A przez to tracimy sporo szans na pozyskanie ciekawych i niedrogich piłkarzy.

Takie bajki podobne do tych 'stawiajmy na mlodziez'. Kupilismy Popovica z I ligi.
A ty ile meczy ogladalas I ligi? I podaj nazwiska tych 'ciekawych i niedrogich' wg Ciebie.

Ogryzek 19.08.2015 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1411550)
Takie bajki podobne do tych 'stawiajmy na mlodziez'. Kupilismy Popovica z I ligi.
A ty ile meczy ogladalas I ligi? I podaj nazwiska tych 'ciekawych i niedrogich' wg Ciebie.

A Ty podasz? Co to ja skautem jestem żebym jeździł po niższych ligach? Płacą mi za to? Pracy, rodziny nie mam?
Pytanie jest gdzie są nasi skauci? Kogo szukają? Podróżują do Dubaju oglądać takiego Crivelaro. A odpuszczają niższe ligi.

Widzę takich piłkarzy jak już ich konkurencja wyłapie. I nie jest to Lech ani Legia tylko takie kluby jak Jaga, Piast, Ruch itd.
My w niższych ligach w ogóle nie szukamy.

Skąd Jaga bierze piłkarzy? Z niższych lig. Gdzie jest Jaga a gdzie my? Jaga walczy o podium, my o 8. Szukają i znajdują. My nie szukamy, zatem nie znajdujemy.

St Yabol 19.08.2015 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1411551)
A Ty podasz? Co to ja skautem jestem żebym jeździł po niższych ligach? Płacą mi za to? Pracy, rodziny nie mam?
Pytanie jest gdzie są nasi skauci? Kogo szukają? Podróżują do Dubaju oglądać takiego Crivelaro. A odpuszczają niższe ligi.

Pytanie czy jako skaut wolałbyś sobie latać samolotem po często egzotycznych krajach, spać w drogich hotelach czy podupcać autem do jakiejś pipidówy na drugi koniec Polski?

szprotson 19.08.2015 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1411549)
No tak, Fryc... szkoda, bo teraz w Termalice jest jedną z jaśniejszych postaci. Ale to wyjątek potwierdzający regułę - nie ma skautów, a wzięli jakiegoś młodego podobno z talentem - a że w ogóle nie pasował do zespołu, kto by się przejmował...

pojabao was? Jakie szkoda?
Wisła to za wysokie progi dla Fryca i nie przesłoni mi tego jego wyrzut z autu. Pijaczków w druzynie nie chcemy.
Kupiliśmy Popovica owszem, ale on juz przeciez był u nas na testach. Czemu nie staralismy sie wyciagnac Janusa, Hiszpanskiego czy innych którzy z I ligi przeszli do E-klasy?

Ogryzek 19.08.2015 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1411552)
Pytanie czy jako skaut wolałbyś sobie latać samolotem po często egzotycznych krajach, spać w drogich hotelach czy podupcać autem do jakiejś pipidówy na drugi koniec Polski?

Pytanie co jest lepsze dla Wisły, a nie co taki skaut by wolał. Zresztą jedno nie wyklucza drugiego. Szukać tu i tu.

bódyń 19.08.2015 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1411551)

Oczywiscie ze nie podam ale nie probuje byc madry internetowo i pisac "ciekawych i niedrogich' nie majac pojecia czy tacy istnieja. Nie podejrzewam cie abys byl skautem bo bys wymienil wtedy tych 'ciekawych i niedrogich'. Ba nie mysle abys ogladal I lige nawet. Po prostu rzucasz pustym frazesem nie majac pojecia o tym, Czy odpuszczaja nizsze ligi, kupili Popovica wiec jakos nie odpuszczaja. I skad wiesz, ze jezdzili do Dubaju? Mogli go obserwowac w Guimaraes(to nie Dubaj).

jacko 19.08.2015 15:03

ogryzek bo Jaga to swietnie zarzadzany klub,bez dlugow i bez kominow placowych,wszyscy sie tam garna grac bo to doskonalem miejsce do pokazania sie i wypromowania a u nas to tonacy okret niestety ale taka prawda Wisla to bankrut

Ogryzek 19.08.2015 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1411571)
Oczywiscie ze nie podam ale nie probuje byc madry internetowo i pisac "ciekawych i niedrogich' nie majac pojecia czy tacy istnieja. Nie podejrzewam cie abys byl skautem bo bys wymienil wtedy tych 'ciekawych i niedrogich'. Ba nie mysle abys ogladal I lige nawet. Po prostu rzucasz pustym frazesem nie majac pojecia o tym, Czy odpuszczaja nizsze ligi, kupili Popovica wiec jakos nie odpuszczaja. I skad wiesz, ze jezdzili do Dubaju? Mogli go obserwowac w Guimaraes(to nie Dubaj).

"Pustym frazesem" to ty piszesz.

Powiedz mi skąd Ruch bierze młodych niedrogich i ciekawych piłkarzy? Z Dubaju? Guimares? Skąd Jaga ich bierze? Z Dubaju? Z Guimares?

Popovic jest z niższych lig ale już nie jest taki młody i perspektywiczny. Ma 25 lat. To piłkarz do grania a nie do zarabiania na nim.

Pusty frazesie - inni mogą bo chcą. My mamy skautów co wolą dobre hotele za granicą a nie ciężką pracę na I, II czy III ligowych meczach w Polsce. W tym jest problem dla naszej Wisły. Ich wygoda, nasza szkoda.

lukas14 19.08.2015 17:49

Błaszczykowski i Szukała . do wziecia.

Marcin_fan 19.08.2015 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1411605)
Błaszczykowski i Szukała . do wziecia.

Szukała podobno idzie do Grecji lub Turcji. A Kuba za wcześnie żeby do nas przychodził. Ma 30 lat i dobra 2 lata może pograć na Zachodzie. Wiadomo, nie obraził bym się gdybyśmy w przyszłym tygodniu przeczytali komunikat na oficjalnej " Wielki transfer. Kuba wraca do Wisły" :)

Karherop 19.08.2015 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1411608)
Szukała podobno idzie do Grecji lub Turcji. A Kuba za wcześnie żeby do nas przychodził. Ma 30 lat i dobra 2 lata może pograć na Zachodzie. Wiadomo, nie obraził bym się gdybyśmy w przyszłym tygodniu przeczytali komunikat na oficjalnej " Wielki transfer. Kuba wraca do Wisły" :)

BVB bardziej opłaca się trzymać Kubę cały sezon na ławce niż go oddawać za darmo. Przyszłość pokazała, że kilka kontuzji i w BVB nie ma komu grać. Zapewne za 2-3 mln euro puszczą go wolno.

Tak jak powiedział kolega, za 2-3 lata Kuba wróci do Wisły. To bardziej niż pewne.

Patryko 19.08.2015 19:09

Jaki Szukała, jaki Kuba? Kuba zarabia teraz sam więcej niż pewnie cała pierwsza jedenastka Wisły. Żarty na bok.

Marcin_fan 19.08.2015 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1411615)
BVB bardziej opłaca się trzymać Kubę cały sezon na ławce niż go oddawać za darmo. Przyszłość pokazała, że kilka kontuzji i w BVB nie ma komu grać. Zapewne za 2-3 mln euro puszczą go wolno.

Tak jak powiedział kolega, za 2-3 lata Kuba wróci do Wisły. To bardziej niż pewne.

Dokładnie tak. Myśle sens naszej wypowiedzi jest bardzo zbliżony. Użyłem tylko innych słów i wyraziłem zadowolenie jeśli Kuba już teraz by do nas wrócił. I oczywiście masz racje że BVB nie odda Kuby za darmo, że te pare baniek euro trzeba teraz za niego zapłacić..

bonawentura 20.08.2015 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1411513)
Nie wiem jak można wyskakiwać z 33 letnim starym dziadem jak Kaźmierczak?

Na tą pozycję to przydałby się nam taki Radosław Murawski z Piasta, Matras z Pogoni czy Góralski z Jagiellonii który w zeszłym sezonie grał jeszcze w Wiśle Płock.

Bardziej chodziło mi o piłkarza sprawdzonego, starszego do grania ogonów tak by należycie zabezpieczać tyły w przypadku, gdy drużyna prowadzi, a tym samym nie tracić 3 punktów z ręki. Może Kaźmierczak by się u nas odbudował? Nie znam jego aktualnej sytuacji zdrowotnej, ale z informacji prasowych wynika, że już tak źle z nim nie jest. 33 lata to jeszcze nie wiek, który skazywałby takiego piłkarza na piłkarską emeryturę.

63.5 Kg 20.08.2015 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1411618)
Jaki Szukała, jaki Kuba? Kuba zarabia teraz sam więcej niż pewnie cała pierwsza jedenastka Wisły. Żarty na bok.

Tak kolego wszystko się zgadza tylko nie stawiaj Kuby obok jakiegoś Szukaly...
Kuba to człowiek który zapowiedział ze będzie chciał na koniec wrocic do Wisły i zapewne to zrobi nawet jakby miał grac za pol darmo....

tomasz_19 22.08.2015 21:19

Grzegorz Goncerz, którym Wisła się rzekomo interesuje, dziś walnął 4 bramy... ma jeszcze przez rok ważny kontrakt z GIEKSą... ciekawe ile oni sobie za niego życzą... bardzo by się przydał!

_ukoL 23.08.2015 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1411661)
Tak kolego wszystko się zgadza tylko nie stawiaj Kuby obok jakiegoś Szukaly...
Kuba to człowiek który zapowiedział ze będzie chciał na koniec wrocic do Wisły i zapewne to zrobi nawet jakby miał grac za pol darmo....

Skąd ta pewność, że wróci?:)

piotek 23.08.2015 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1412059)
Skąd ta pewność, że wróci?:)

Gwarancji nie ma nigdy, ale to kwestia wiary w Kubę.
Chyba gdzieś nawet mówił, że nieważne, czy Wisła będzie grała w Eklasie czy I Lidze, ale wróci, ale mogłem coś pomieszać.

filemon 23.08.2015 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1412064)
Gwarancji nie ma nigdy, ale to kwestia wiary w Kubę.
Chyba gdzieś nawet mówił, że nieważne, czy Wisła będzie grała w Eklasie czy I Lidze, ale wróci, ale mogłem coś pomieszać.

http://sport.fakt.pl/jakub-blaszczyk...,448107,1.html

Griszka30KR 26.08.2015 19:11

O co come on...?
https://twitter.com/SKWK1906?lang=pl

madenn 26.08.2015 19:17

Z Dinamo Zagrzeb pewnie,,,

piotek 26.08.2015 19:21

Od paru dni przewija się tu postać Pevnika jako następcy Moskala. Skąd się to w ogóle wzięło?

@madenn, skąd info? Wiadomo dokładnie kto pojechał i po kogo?

bravelukas 26.08.2015 19:54

dwaliszwili był przymierzany do Wisły ale wybrał Pogoń

lukas14 29.08.2015 11:31

http://www.transfermarkt.pl/kalu-uch...l/spieler/6585

http://sport.se.pl/pilka-nozna/pilka...ad_312337.html

Moze akurat teraz , Napastnik jak sie patrzy

Mysciak 29.08.2015 11:44

Ojamaa rozwiązał kontrakt z Legią. Może warto by spróbować, bo gość może grać na skrzydle i na ataku.
Mimo wszystko nie poradził sobie w Legii, ale nie radzi sobie też tam Piech, który by koksił w 3/4 klubów ekstraklasy.

iwan149 29.08.2015 11:55

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news

także ten...

Mysciak 29.08.2015 12:33

Ja właśnie takie odniosłem wrażenie w trakcie pomeczowego wywiadu z Moskalem jakby już wiedział, że zaraz go wypierdzielą. Dziękował wszystkim, mówił, że nie wiadomo nigdy nic w trenerce i że dopóki będzie trenerem to będzie dawał z siebiei wszystko, ale to było w takim tonie pożegnalnym ...

Dzimi 29.08.2015 14:42

Cytat:

Zawodnik Lechii Gdańsk Stojan Vranjes jest bliski przenosin do warszawskiej Legii.

W miejsce Vranjesa do drużyny Lechii ma z kolei przenieść się Michał Chrapek, który przez ostatni sezon bronił barw włoskiej Catanii. W poprzednim sezonie na zapleczu włoskiej Serie A rozegrał 21 spotkań i zdobył jedną bramkę.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...999,1,787.html

Czemu nie powalczyć o Chrapka?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl