Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

mr_seol 04.03.2011 14:03

Najgorsze jest to, że nikt, od architektów, magistratu, ZiKiT - które budowę powinny nadzorować , na firmach odpowiedzialnych za skończenie budowy w terminie, nie będzie z tej całej farsy rozliczony. Skończy sie na przerzucaniu odpowiedzialności z jednych na drugich, a w końcu sprawa umrze śmiercią naturalną...

joshi 04.03.2011 14:19

PAC moim zdaniem dopóki cały stadion nie zostanie skończony w całości, nie ma opcji żeby na Reymonta zawitali kibice gości

gris 04.03.2011 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 1059694)
PAC moim zdaniem dopóki cały stadion nie zostanie skończony w całości, nie ma opcji żeby na Reymonta zawitali kibice gości

Właśnie, że będą wpuszczani goście :)

joshi 04.03.2011 16:41

to ciekawe, w takim razie napisz jeśli możesz, gdzie będzie sektor przyjezdnych i od którego meczu można się spodziewać gości.

normalny 1906 04.03.2011 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 1059722)
Właśnie, że będą wpuszczani goście :)

Bzdury piszesz i wprowadzasz zamieszanie,wyłącz się!

88seba88 04.03.2011 22:19

po co nam cały stadion jak połowy nie możemy wypełnić w całości, wstyd trybuna wschodnia na meczu z ruchem wypelniona w 20 procentach

crazykaro 04.03.2011 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1059938)
po co nam cały stadion jak połowy nie możemy wypełnić w całości, wstyd trybuna wschodnia na meczu z ruchem wypelniona w 20 procentach

To ciekawe gdzie się podziewało te 13,5 tys

Antystenes 04.03.2011 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1059965)
To ciekawe gdzie się podziewało te 13,5 tys

Nie ma się co oszukiwać. 14tys szału nie robi. Basałaj przewidywał (nie wiem czy ujęli to w budżecie) średnią 24tys/mecz. Średnio to będzie wyglądało, jak otworzą cały stadion i zasiadzie na nim 14tys..
Może zejdą z ceną, będzie cieplej, Wisła będzie grała dobrą piłkę i będzie lepsza frekwencja..oby.

Oldpara 04.03.2011 23:05

14 tys szału nie robi, ale:
- w piątek zawsze mniej
- mecz z Podbeskidziem zniechęcił pikników
- max jest chyba 18 tys, więc ąż tak mało nie było
- zmino jak w dupie eskimosa
- przeciwnik z dołu tabeli

Oczywiście wolałbym, żeby w kasie zabrakło biletów ale jest jak jest :) Myślę, że jak będzie otwarty cały stadion, to również ceny biletów zjadą trochę w dół.

neq. 04.03.2011 23:20

zimno? haha zimno mi bylo to bramki na 2:1 potem juz mi bylo goraco jak w lecie ale macie racje trybuna E wyglada dramatycznie jak jest tak pusta

grzechu1991 04.03.2011 23:50

Cytat:

To rusz dupsko na stadion. Nie byłeś , nie krytykuj, bo właśnie dzięki takim fanatykom, stadion nie jest wypełniony... Najłatwiej napisać posta na forum. Żeby nie było offtopa, wiadomo, kiedy odpala telebimy?

PiotrG 05.03.2011 01:10

Być może na mecz z Widzewem, ale to nic pewnego.

Co do frekwencji na stadionie po jego otwarciu, to wzrośnie z kilku powodów:
- otwarty zostanie sektor VIP, gdzie sprzedawane będą miejsca businessowe. 1638 bardzo drogich miejsc, które się powinny sprzedać bez większych problemów. Na Legii na podobny sektor bilety chodzą za 666/1000zł, fakt tam mają business klub, ale u nas zorganizowanie restauracji w środkowej części trybuny zachodniej nie jest niemożliwe. Kwestia tego, jak klub podejdzie do sprawy, a powinien podejść poważnie, bo można na tym zarobić.
-zwolnione zostaną miejsca na II poziomie trybuny wschodniej obecnie zajmowane przez prasę, ta przeniesie się na własny sektor trybuny zachodniej. Dojdą też kolejne atrakcyjne miejsca na II poziomie trybuny zachodniej.
- otwarty zostanie sektor gości
- możliwe będą obniżki cen biletów

No i ludzie będą mieć świadomość, że stadion jest gotowy. W chwili obecnej część rezygnuje, bo sądzi, iż stadion jest niegotowy, są jakieś niedogodności no i brak było poważnej kampanii marketingowej.
Te 24tys ludzi średnio jest do ściągnięcia. Trzeba tylko reklamy i wyników sportowych.

BronekTS 05.03.2011 11:57

Wczoraj mecz pierwszy raz na narożniku - konkretnie F. Mam jedno bardzo ważne pytanie. Po prostu ta kwestia mnie zmiażdzyła. Czemu nie ma na trybunie F toalety męskiej zamkniętej, w sensie normalnego kibla tylko i wyłącznie pisuary. Z ciekawości podszedłem do stewardów z pytaniem, gdzie mogę skorzystać z takiego miejsca to byli zaskoczeni, ponieważ na trybunę E nie mogli mnie wpuścić, a na F jest tylko taka toaleta w dodatku jedna.

Czy to spełnia wymogi UEFA ? Nie wydaje mi się. Bo co jeśli przyjechałby do nas Włoch, Niemiec czy Holender i w przerwie nie spasowałaby mu kiełbaska i chciał się jej pozbyć? Chyba by się załamał.

As 05.03.2011 12:17

Powinienes zesrac sie w gacie a potem pozwac klub o szkody moralne :)

A wlasciwie to miasto by klub nie jest wlascicielem obiektu.

Elefant 05.03.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 1060200)
Wczoraj mecz pierwszy raz na narożniku - konkretnie F. Mam jedno bardzo ważne pytanie. Po prostu ta kwestia mnie zmiażdzyła. Czemu nie ma na trybunie F toalety męskiej zamkniętej, w sensie normalnego kibla tylko i wyłącznie pisuary. Z ciekawości podszedłem do stewardów z pytaniem, gdzie mogę skorzystać z takiego miejsca to byli zaskoczeni, ponieważ na trybunę E nie mogli mnie wpuścić, a na F jest tylko taka toaleta w dodatku jedna.

Czy to spełnia wymogi UEFA ? Nie wydaje mi się. Bo co jeśli przyjechałby do nas Włoch, Niemiec czy Holender i w przerwie nie spasowałaby mu kiełbaska i chciał się jej pozbyć? Chyba by się załamał.

Tam jest takie pomieszczenie, tylko tajne (znaczy nieoznaczone). :shock:
Przy wejściu na balkon.

Jedno z wielu "drobiazgów" na stadionie, które trzeba dopracować.

rafkur 05.03.2011 14:41

Cytat:

Ten orzeł produkuje się ze swoimi przemyśleniami na temat frekwencji nie tylko w tym wątku. Pisać na forum o małej ilości ludzi na meczu podczas trwania tegoż meczu ( w temacie Wisła - Ruch) to jest już rekord.:rotfl:

Ja bym wprowadził zasadę, że na mecz tzw.atrakcyjny może kupić bilet w normalnej cenie tylko osoba która ma wykupione min 5 biletów na inne mniej atrakcyjne mecze. Dla innych stawka promocyjna 300 zł najtańszy. Może by to frekwencji jakoś specjalnie nie podniosło ale klub by nieźle zarobił bo "na Legię" wypada iść więc pewnie tłum fanatyków od przypadku i tak by wyłożył kasę. Nikt mi nie powie, że 35 zł na narożnik ( najtańsza opcja nie licząc G bo to miejsce dla dopingujących a nie dla każdego) to jest jakaś nieosiągalna suma.

Co do właściwego tematu - z rozmów z wykonawcami na północnej do zakończenia wielu istotnych prac daleka droga. Może się zdarzyć, że wpuszczą kibiców przed zakończeniem rzeczywistym pełnych zakresów robót. To jest powszechna praktyka np w przypadku centrów handlowych. Niby działa a "pod spodem" dłubią jeszcze pół roku. Nie wiem tylko czy to może przejść na stadionie gdzie z założenia są imprezy o podwyższonym stopniu ryzyka. Realnie nie widzę kibiców na północnej wcześniej niż w maju ale w sumie nie takie cuda się już zdarzały. Będzie może presja żeby oddać "na sztukę" żeby w mediach ładnie wyglądało a robota sobie będzie szła dalej.

La Furia Dell' Est 05.03.2011 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1059650)
w gruncie rzeczy, jesli wcześniejsze oddanie miałoby skutkowac takimi kwiatkami (brak zabezpieczeń, ubezpieczeń, źle rozwiązane wyjścia, przejścia, itd.) jak w Poznaniu, to niech robią do końca swoją robotę. Wytrzymalismy tyle? Spróbujmy więcej.
Co nie oznacza, że rozgrzeszam miasto, Majchrowskiego, projektantów i wykonawców ...

Na szczęście nie mamy Euro 2012-przejścia i wyjścia ewakuacyjne na D i G są nie do przyjęcia.
Przy normalnym wychodzeniu po meczu z Ruchem z G2, trwa to ok......20 min...w czasie paniki, była by masakra...:evil:
I nie ważne ile jeszcze potrwa budowa stadionu-te rozwiązania pozostaną.....do najbliższego meczu w P.E lub daj Bóg L.M...tylko co wtedy? Gramy bez D i G?:idea:

Niepolomice 05.03.2011 15:52

Ostatnie derby w ekstraklasie bez kibiców gosci... WSTYD !!!!!!!!!!!!!

MatMario 05.03.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1060362)
Na szczęście nie mamy Euro 2012-przejścia i wyjścia ewakuacyjne na D i G są nie do przyjęcia.
Przy normalnym wychodzeniu po meczu z Ruchem z G2, trwa to ok......20 min...w czasie paniki, była by masakra...:evil:
I nie ważne ile jeszcze potrwa budowa stadionu-te rozwiązania pozostaną.....do najbliższego meczu w P.E lub daj Bóg L.M...tylko co wtedy? Gramy bez D i G?:idea:

W przypadku ewakuacji mamy wyjścia na murawę przez fosę. Więc sądzę że to rozwiązuje ten problem pod kątem przepisów.

Trybuna G to jest ok 6700? Czy jaka pojemność? D, E i F to łącznie 12 tyś? Bo wczoraj G było pełne ale 7 tyś na pozostałych trybunach... Hmm tam było tyle przestrzeni że można się było gonić po tej trybunie, E27, E17 puściutkie... Dobity był środek górnego piętra, ale reszta nie.

krakus76 05.03.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1050894)
A czy przypadkiem na likwidację pleksi nie zgadzała się przypadkiem policja ? Bo tak coś mi się o uszy obiło że ich likwidacja pogorszy bezpieczeństwo na stadionie.

Potwierdzenie tego co napisałem :) Info z listopada 2010 r.

http://www.stadionwisly.info/aktualn...zla_widocznosc

Cytat:

Kibiców z południowej i północnej trybuny nie ucieszy zapewne fakt, że po konsultacjach z policją i klubem Miasto postanowiło nie usuwać wysokich przegrodzeń ze szkła hartowanego, które dziś oddzielają od siebie kibiców Wisły, utrudniając oglądanie meczu i prowadzenie dopingu.

picasso 05.03.2011 16:15

mnie zastanawia od dluższego czasu co za debil (i nie przepraszam) wymyslił latarnie na środku drogi między wschodnią a parkiem czyli na ul Reymana.wczoraj jeden gość zaliczył taka czólkiem,że się lekko wygięła.dobrze,że był twardy i nie padł

rafil 05.03.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1060373)
W przypadku ewakuacji mamy wyjścia na murawę przez fosę. Więc sądzę że to rozwiązuje ten problem pod kątem przepisów.

Trybuna G to jest ok 6700? Czy jaka pojemność? D, E i F to łącznie 12 tyś? Bo wczoraj G było pełne ale 7 tyś na pozostałych trybunach... Hmm tam było tyle przestrzeni że można się było gonić po tej trybunie, E27, E17 puściutkie... Dobity był środek górnego piętra, ale reszta nie.

G jak i C mają niecałe 6000 miejsc.

crazykaro 05.03.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1060362)

Jak z tych 6000 na samym G3 są 3000 to się nie ma co dziwić że wychodzili stamtąd pół godziny

La Furia Dell' Est 05.03.2011 16:42

Z G2 wychodzimy tylko jednym zejściem..a do fosy trzeba by się dostać wrazie czego z XXXII rzędu;)....wydaje mi się, że z D swego czasu, szybciej się wychodziło....Tak czy siak...wymogów raczej nie spełniamy;)

MatMario 05.03.2011 16:55

Czyli chcecie powiedzieć że wczoraj na D E F było 8 tys kibiców czyli 3/4 pojemności było zapełnione... :D

La Furia Dell' Est 05.03.2011 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1060403)
Czyli chcecie powiedzieć że wczoraj na D E F było 8 tys kibiców czyli 3/4 pojemności było zapełnione... :D

Sorry, ale dla mnie D to stare dobre D ( z gwiazdą)-o tym myslalem, spróbuję się przestawić na nowe nazewnictwo;)

LukL 05.03.2011 21:31

Przepraszam że rozmywam, ale coś takiego udało mi się nabazgrać...

http://libuszewski.pl/pictures/z-01-obtulowicz.jpg

Może nie jest to wierne odwzorowanie, ale chodziło mi o to aby podkreślić charakter nowego stadionu

maciekTSW 05.03.2011 22:15

Chciałem iść kiedyś na narożnik zobaczyć z ciekawości jak to wygląda, ale już nie musze. Dzięki! ^^

dj_ibutti 06.03.2011 00:03

Zaje...ste ! :)

WislaFan123 06.03.2011 00:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LukL (Post 1060574)
Przepraszam że rozmywam, ale coś takiego udało mi się nabazgrać...

http://libuszewski.pl/pictures/z-01-obtulowicz.jpg

Może nie jest to wierne odwzorowanie, ale chodziło mi o to aby podkreślić charakter nowego stadionu

Masz talent ;)

A co ze zdjeciami z budowy, faktycznie juz w pewnym momencie zabronili wszystkim wchodzic na teren budowy? Ty robiles bardzo dobre zdjecia, bo niestety Ci z oficjalnej to malo pojecia o fotografi maja, tak poprostu sobie pstrykaja..

buczo1985 06.03.2011 00:16

Super. Podoba mi bardzo jak rozrysowałeś dach :)

Belzebub 06.03.2011 10:00

Jeśli nie masz nic przeciwko, to od razu drukuje i wkładam w antyramke!!Idealnie sie skomponuje na ścianie z rysem trybuny przedwojennej :)
http://historiawisly.pl/wiki/images/...zualizacja.jpg
Posiada ktoś może taką rysowana wizualizacje stadionu z czasów 1953 - 2000 ?

LukL 06.03.2011 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1060642)
A co ze zdjeciami z budowy, faktycznie juz w pewnym momencie zabronili wszystkim wchodzic na teren budowy? Ty robiles bardzo dobre zdjecia, bo niestety Ci z oficjalnej to malo pojecia o fotografi maja, tak poprostu sobie pstrykaja..

Chciałem robić zdjęcia do końca trwania inwestycji...jednakże pod koniec lata 2010 usłyszałem że "zmieniły się zasady wchodzenia na budowę" i tym samym oficjalnej przypadła wyłączność na dokumentowanie przebiegu prac.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 1060697)
Jeśli nie masz nic przeciwko, to od razu drukuje i wkładam w antyramke!!Idealnie sie skomponuje na ścianie z rysem trybuny przedwojennej :)

ależ proszę bardzo.. tylko że jest to zaledwie miniaturka w porównaniu do oryginału, który mam w formacie 70x50cm (rysunek tuszem)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 1060697)
Posiada ktoś może taką rysowana wizualizacje stadionu z czasów 1953 - 2000 ?

Raczej mało prawdopodobne..ale można narysować ;)

jackieboy 06.03.2011 13:40

@LukL
Brak telebimów. (:

Kreska całkiem fajna, podkreślająca jakim nonsensem jest ten cały okrąglak.

KoPer 06.03.2011 17:24

W tym momencie żeby wejśc na plac budowy i porobić zdjęcia trzeba mieć zgodę od ZiKITu ;]

Arapaho 07.03.2011 08:53

Wystraszyli się że ktoś dokumentuje ich buble. Taka wczesna komuna.Co się dziwić jak prezydent komuch to i takie obyczaje

pff 09.03.2011 10:57

Nie wiem czy ktoś wrzucił, ale jutro jest czat z prezydentem Krakowa:

http://www.krakow.pl/informacje/5561...ezydentem.html

Można się przypomnieć :)

marlyd 09.03.2011 11:57

Wiadomo czy telebimy ruszą na meczu z Widzewem, były już jakieś testy?

PiotrG 09.03.2011 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pff (Post 1062075)
Nie wiem czy ktoś wrzucił, ale jutro jest czat z prezydentem Krakowa:

http://www.krakow.pl/informacje/5561...ezydentem.html

Można się przypomnieć :)

Nie można. Nie przepuszczą żadnych "niewygodnych" pytań o stadion.

PiotrG 09.03.2011 16:28

I moje przewidywania stały się faktem - trybuna zachodnia na Legii została ukończona wcześniej od naszej zachodniej, mimo że jej budowa wystartowała ponad rok później. Brawo Polimex, brawo ZIKIT!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl