![]() |
My juz odczekujemy piec lat na napastnika :)
|
Śmieszą mnie opinie że Costly jest słaby albo że się nie sprawdza w PE. Jak byście nie zauważyli Bełchatów to nie jest Barcelona czy coś podobnego. Oglądałem kilka meczów Bełchatowa i nie raz Costly musiał się brać za rozgrywanie piłki itp. To że gość ma ciężki charakter to inna sprawa. Szczerze powiedziawszy nie widzę innego napastnika z naszej ligi który by WZMOCNIŁ naszą kadrę (no może poza Lewandowskim ale nie koniecznie:))
|
Ja nie rozumiem tego szukania bramkarza za granicą... cała Europa praktycznie wie, że Polska, to masowa produkcja bramkarzy. Wystarczy popatrzeć na, to ilu Polaków gra na wyspach w bramce. Czy nie lepiej przejrzeć bramkarzy z niższych lig. I tam znaleźć dobrego? I do tego taniego.
Co do napastnika, to niestety nikogo dobrego nie kupi się tanio. Do tego w polskiej lidze, to z napadziora, który strzela 7-10 bramek na sezon robi się mega gwiazdę o którą niby to zabijają się kluby z całej europy. Paranoja. |
Cytat:
My od czasów sprzedaży Żurawskiego nie wydalismy konkretnej sumy za napastnika. I nie wydamy, bo skąd ją wziąć ? No skąd? Została gdzieś w Estonii. Kiedyś bralismy dobre pieniądze za transfery - teraz od kilku lat albo tracimy frajersko dobrych zawodników (vide Kokoszka, Dolha), albo odchodzą od nas jako wolni zawodnicy. Nie ma dochodów ze sprzedaży,nie ma sukcesów w Europie... za co kupować? W Bełchatowie Costly i tak nie gra pierwszych skrzypiec (inaczej niż kiedys Garguła). Moze zatem inaczej postawią sprawę i podyktują rozsądną cenę za wykup? gdyby to było nawet 200 tys euro to pytam - znajdziemy taniej uczestnika Mundialu? Toz to Pazdany wyzej są wycenianie :lol: |
Costly to świetny pomysł, wole jego niż kolejnego Beto czy Radovanovica.Jakby nie patrzac bramek troche nastukał dla Hondurasu.Piszecie że chcecie napastnika z prawdziwego zdarzenia ale zapominacie że tacy kosztują i za free sie takich nigdzie nie wyciągnie no chyba że tak dobrymi scoutami są Csaplar i Edek to ok.
|
Jak się go porównuje z Beto czy Radovanicem to może i dobry, choć uważam że Beto lepszy.
Teoria z dupy mówiąca o tym że dobry piłkarz musi dużo kosztować. Takich właśnie nawet za free jest pełno i oni mogą grać pierwsze skrzypce w drużynie i całej Ekstraklasie. Trzeba mieć oko i pokręcić się tu i tam. Niekoniecznie w Polsce. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiem, że w skarbcu być może pusto, ale czy nie można znaleźć gdzieś drugiego Kirma ? Jeśli jest tak pusto to po jaką cholerę nam ten skauting ? Po co te podruże na Białoruś, Bałkany, Skandynawię ? Tak dla samej idei posiadania skautingu bo Lech Poznań też ma ? |
Gdyby tak sprzedać : Marcelo (3mln E) Diaż (1.5mln E) Pa.Brożek (2mln E) =6,5mln E - 2mln euro (załatanie dziury budżetowej) - 500tys E (wykup Alvareza) = 4mln E na transfery ! Kupić za przynajmniej 1mln E napastnika, 500tys E Lewego pomocnkika i 500tys E środkowego obrońce. Zostaje jeszcze 2mln E na kontrakty :)
PS : Jak to nie ten dział to sorry, ale chyba to ten ;p |
Jednym z zasadniczych problemów w Wiśle jest brak budżetu transferowego z prawdziwego zdarzenia - nie czarujmy się pieniędzy na wzmocnienia pod europejskie puchary nie ma...i długo nie będzie- wątpię, czy w ogóle uda nam się kogoś pozyskać za gotówkę w zbliżającym się okienku transferowym - w pozyskiwanie zawodników za darmo jakoś nie wierzę, bo więcej było w naszym przypadku wpadek niż sukcesów na tym polu, a w transfery last minut to w ogóle nie wchodzą w grę znając nasze możliwości wyszukiwania talentów.
Trzeba się przygotować, że tym co teraz dysponuje Skorża będziemy walczyć w przyszłorocznych pucharach do kolejnej Levadii (chyba, że zarządzanie klubem ulegnie diametralnej zmianie)... |
Cytat:
|
Wilczek powiedział, że sprzedadzą Marcelo jak będzie super oferta więc myślę że 3mln E minimum ;]
|
Super oferta, jaasne. Nie liczcie na super oferte. Jest kryzys, a nikt z tak słabej ligi jak polska nie będzie kupował obrońce za 3 mln ojro. To można włożyć między bajki. Zresztą, popatrzcie na przykład Rogera, poszedł do Grecji, supergwiazdunia Legii, a teraz co? do składu się nie łapie, uznany za jeden z 5 najgorszych transferów ligi... Przy takiej renomie menedżerowie znanych klubów będą omijać nasz kraj z daleka. I wcale się nie dziwię... Lepiej dać 1 mln ojro za solidnego średniaka z ligi francuskiej niż 3 mln za "wybijającego" się gracza ligi polskiej.
|
Roger nie był żadną gwiazdą w legii w jego ostatnim sezonie]
|
Piszę o całokształce. Zacznijmy się liczyć z tym, że jesteśmy zadupiem piłkarskiej Europy, zadupiem jakich mało. I mało kto przyjedzie do Polski grać, by podnieść swój poziom gry, prędzej przylecą do nas za kasą. A my jej nie mamy. Kto będzie kupował graczy z ligii polskiej? W momencie gdy kadra odpadła z el. MS wtedy się okazało jak wiele warta jest polska piłka. Nie zmieni tego nawet nasz ulubiony Marcelo. On jest dobry, o wiele za dobry na naszą ligę, ale cóż z tego, skoro gra pośród takiej hołoty... U nas nistety mało który piłkarz ma zawodowe podejście do gry, byleby strzelić kilka bramek, podpisać kontrakt i leżeć do góry fają.. I takim podejściem do niczego prędko nie dojdziemy. DOskonały przykład: Fulham, które podobno chciało Brozia... podobno, bo gdy lepiej przyjrzeli się jak on gra, to od razu wyrobili sobie o nim opinię..
|
Panowie może lepiej zejdzmy na ziemie...
Za Cupiała już nie bedzie gotówkowych transferów :( jedynie to to moze wykupimy Alvareza.. No niestety ale będzie pan cupiał chcial sprzedac najlepszych zawodnikow :( i kase wziąść dla siebie i rzekomy dług do telefoniki... No cóż może by pan Cupiał tak odsprzedał komuś klub kto chciał by w niego inwestować a nie tylko zarabiać na nim... |
Cytat:
|
Cytat:
Jak czasami czytam o niektórych pomysłach naszego menago, to ciśnie mi się na usta nieśmiertelne pytanie "głupota, czy sabotaż?" Tak więc taka komisja byłaby jak najbardziej na miejscu, Marszałku. |
Cytat:
Majątek Cupiała na 2009 wyceniany jest na 1400 mln złotych, a Ty piszesz że dla niego jest ważne wziąć dla siebie kilka marnych baniek za kilku grajków. Cupiał żadnych zysków z Wisły nie czerpie. Sam musi jeszcze dokładać i często brać pożyczki z TF. Będziesz miał "rzekomy dług wobec TF" jak rzeczywiście sprzeda Wisłę i powie "oddawać mi wszystko już teraz". Choć nie sądzę żeby tak postąpił to z drugiej na przekór tego typu osobom jak Ty byłoby miło i z chęcią zobaczyłbym Twoją reakcję gdyby nakazał Wiśle do roku oddać prawie 50 mln zł. I w sumie nic w tym nadzwyczajnego. Skończyła się jego era i bierze co jego. Cupiał tylko dlatego pozwala oddawać Wiśle grosz po groszu bo jest jej właścicielem. @ I na przyszłość: Cytat:
|
Cytat:
Dlaczego u nas nie ma Lewandowskiego czy Peszki ? Z tego co wie to Bednarz odpuścił Lewandowskiego który jest dla mnie najlepszym piłkarzem w Polsce ale przecież chciał absurdalnie wysoki kontrakt. Pewnie Bednarz myślał tak samo jak Wy. Kirma czy Alvarez z tego co wiem też forsował Skorża. Fajnie że skreślasz skautów, za nim co kol wiek zrobili. Zamiast ich dopingować już zaczynają się żale. Brawo. Napiszę jeszcze raz jestem za tym aby kupić Sobiecha. |
Cytat:
Przykro mi że taka osoba jest tutaj modem... |
Cytat:
|
To chyba po transferach http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...o_Moretto.html
|
Cytat:
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,74...o_Moretto.html i to jest cala prawda o sytuacji transferowj wisly!!!dosc polemiki panowie!
|
Cytat:
wiesz co nie wierze w to że Cupiał nie czerpie zysków z Wisły... Co z tego że jego majątek się na tyle szacuje?? moze i nie wylozy kilku milionów na zawodnika ale przynajmniej 2 zawodników na okienko młodych i z perspektywami ściągnąć do klubu i mieć większą kadre !! a nie jak teraz ze mamy 13 zawodników ktory maja mniej więcej podobny poziom... i jeszcze graja na pół gwizdka... bo wiedzą ze nie ma ich kim zastąpić. i beda grac w 1 skladzie |
Wszystko Jasne:((((
Jeden z menadżerów współpracujących z naszym klubem mówi jeśli nie sprzedamy kogoś to nikogo w tym okienku nie kupimy.Więcej na gazeta.pl
|
Czyli szopka jak co roku :)
|
Cytat:
|
a chcialbym tylko jedno - zatrzymac obecny skład + dojscie do formy kontuzjowanych. Sprzedanie Marcelo ?? za nic w swiecie - bez tego goscia nie bylibysmy chyba na pudle dzisiaj. To jest polowa naszej obrony i 3/4 ataku
|
Cytat:
A wie że tym składem co mamy są jakieś szanse na MP. Bez potrzeby wykładania tychże 10 mln euro. Więc może tylko stracić, a nie zyskać. Nie są to Twoje, moje czy kogoś innego pieniądze. Tylko jego. A domniemam że tak na hurra nie rzucałbyś milionami tylko dlatego bo ktoś na forum napisał że ma zachciankę na ściągnięcie tego i tamtego, za tyle i tyle. A skąd na to hajs się znajdzie to już mnie nie obchodzi. Ma być i ****. Jestem z tych nielicznych którzy starają się każdego zrozumieć, od grajka, po trenera kończąc na prezesach. I żeby była jasność to też chciałbym żeby wyjebał najlepiej 100 mln euro i żebyśmy lali każdego po 5-0 u nas na wsi i podlili potentatów europejskich. Ja o tym marzę od wielu lat. Ale trzeba przyjąć na klatę kilka faktów - często bolesnych i postarać się je zrozumieć. Przede wszystkim nie są to Wisły, a Cupiała pieniądze. O pieniądzach o których Ty i inni piszą znajdują się w portfelu Cupiała, a nie budzecie Wisły. Wisła jak już wspomniałem sama na siebie zarabia, co potwierdza tylko powyższy news. (Sprzedajmy = kupujemy itp) Cupiał jedynie może rzucić jakimś groszem ale jak one może coś rzucić skoro mamy ten jebany dług wobec jego firmy. I skończymy na tym że za kilka lat będziemy musieli brać pożyczki z banków które do końca życia nie spłacimy. Co ja pisze, my ten dług wykładając na niego z kasy Wisły wątpię czy za 100 lat spłacimy. Prędzej nas wy.......i do 2 ligi. A jak komuś się nie podoba właściciel niech przejmie po nim pałeczkę. Cupiał już swego czasu postawił dwa warunki Cytat:
Wystarczy je spełnić i zakończy się marudzenie na forum. |
szopka jak co roku tylko że do początku okienka transferowego kilka dni więc S-Team będzie miał okazje sie wykazać w szczególności Csaplar tylko nie rozumie czemu większość na dzień dobry robi panike jakby okienko sie już zakończyło a nawet jeszcze sie dobrze nie zaczeło( S-Team SkorżaTeam)
|
Najgorsze jest jedno dlaczego oni chociaż raz nie mogą nam powiedzieć, że nie będzie transferów i nie byłoby takiego zamieszania jak teraz. Ciągle coś kręcą, a to 3 transfery, a to jeden transfer. Jak to możliwie, że człowiek który decyduję o transferach w naszym klubie Maciej Skorża nie wie czy ma pieniądze na transfery czy nie ma ?
Jeśli miałbym kogoś sprzedać to Juniora Diaza, co do Marcelo i Pawła tylko jakaś super oferta. |
Cytat:
|
Cytat:
Bogusław Cupiał ma prawo zaniechać transferów. Nie musi dokładać z własnej kieszeni, czy rachunku TF dokapitalizując klub. To jego zespół, jego pieniądze. Ale czy w ten sposób oszczędzi, zarobi, zyska, mniej straci? Przykład Lewadii, 8 miejsca w lidze ledwie parę sezonów temu, pokazuje, że niekoniecznie. Brak niezbędnych wzmocnień oraz ciągłe osłabianie drużyny zawsze gwarantują tylko coraz gorsze wyniki i w następstwie nowe dziury budżetowe. |
Cytat:
Ja tu nie mowie zeby wykladal 100 mln Euro... mowie tylko ze 2-3 mlodych zawodnikow z perspektywami za niewielką kasę sciągnąć co okienko i by byli pożyteczni... a chyba zgodzisz sie ze mna ze musimy mieć szerszą kadrę... bo przyjdzie taka plaga kontuzji jak teraz i dupa bo nie mamy kim grać... cud ze i tak jakos ciułamy te punkty... |
To już napisałem czemu nie ściągną.
A ściągną wtedy kiedy sprzedadzą kogoś z trójki BMD. Choć dla mnie głupotą byłoby o.......ić Marcelo choćby dla 3 grajków. Chłopak jest z innej bajki i dla nas jest skarbem co potwierdza tylko sonda http://www.wisla.krakow.pl/pl/sondy/...jesiennej_byl_ Frajerstwem również popisaliby się działacze gdyby go opchnęli za 2 mln euro. Jest bardzo młodziutki, ma ułożone we łbie. Perspektywiczny i trzeba go dograć do końca sezonu i wtedy go pokazać w pucharach. Kij z tym w jakiej lidze gra i jak się ogólnie Wisła zaprezentuje, tzn ważne tyle że pod obserwację pójdzie konkretny/i piłkarz/e. Ewentualnie z bólem serca Brożek, a najlepiej Diaz. Ale czy jest sens wymieniać kogoś wartościowego na kogoś kto może się okazać wartościowym, a co gorsza kimś gorszym od choćby Brożka i Marcelo? wątpię. Nie czas na kalkulacje i ryzyko. @ Cytat:
|
Cytat:
Ja bym się nie zdziwił gdyby ten manewr ze zrobieniem ze Skorży także menadżera, był złośliwością - dam mu trochę roboty by się nie nudził ale pieniędzy żadnych;) Na miejscu Skorży zamiast latać i oglądać gości których i tak nie kupimy, to wolał bym zrobić przegląd naszej kadry lekarskiej i rehabilitantów bo jest kogo leczyć i wypadało by ich w końcu wyleczyć , oraz postarał bym się na prawdę dobrze przygotować drużynę do sezonu - czasu jest sporo a zespół powinien zostać tak przygotowany, by po krótkiej przerwie letniej, był w stanie wygrać z drużynami pokroju Levadii |
A mnie trochę boli, że Wisła interesuje się graczami z polskiej ligi dopiero gdy ich cena zostanie wywindowana. Faktem jest, że w polskiej lidze było sporo półsezonowych gwiazdek i każdy woli poczekać, aż ktoś podtrzyma poziom co najmniej przez 2 rundy...
...ale kto nie ryzykuje ten nie ma. Sadlok czy Sobiech zaklepani (czyli np. kupieni i od razu wypożyczeni do swojego macierzystego klubu) przed tym sezonem kosztowali by pewnie z 3, 4 razy mniej niż obecnie. Zgodzę się, że do takiej praktyki i uniknięcia kupienia "babola" trzeba fury szczęścia i mimo wszystko umiejętności oceny potencjału zawodnika. Ale przysłuchując się trenerom klubowym (Fornalikowi - koledze Skorży) można wywnioskować kto ma papiery na granie. Takim obecnie zawodnikiem w mojej opinii jest Siebert z Arki, który w mojej ocenie ma to "coś", ale jest chyba zawodnikiem Metz, co tworzy problem. Co do rzekomej niekompetencji naszej siatki scoutingu i wiary forumowiczów w to, że oni zrobiliby lepiej - jestem przekonany, że wszystko rozbija się o kasę i Skorża czy wcześniej Bednarz mieli na oku wielu piłkarzy, o sporym potencjale i umiejętnościach ale wszystko rozbijało się o pieniądze. Mimo że wszystkie praktycznie rynki są wydrenowane przez bogatszych to i tak dałoby się wyłowić kogoś fajnego jeżeli zapłaciłoby mu się konkretną kasę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl