Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Kociewiak 09.11.2011 14:05

Rafał Ulatowski w Lechii

http://lechia.pl/26978

Niestety stało sie.

lukaku 09.11.2011 16:21

Niestety, stało się jak napisał kolega Kociewiak. Szczerze powiedziawszy wolałbym żeby Kafarinho dalej prowadził Lechię niż Ulatowski. Może być jeszcze gorzej :(.

Wojtas 09.11.2011 19:00

Ulatowski ostatnimi czasy mądrzył sie w Canal+ podaczas meczow czy jako ekspert.Zobaczmy co z tego wyniósł :)

wolfy 09.11.2011 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1189150)
Myślałem, że kogoś z zagranicy z jakimś doświadczeniem wezmą. A tu Ulatowski:)

No. Jimenez był do wzięcia. Bo u nas chwilowo Kaziu Moskal dostał szansę, ale jak się nie sprawdzi to Gurdiola jest następny w kolejce...

U nas pewnie sezon na straty, bo przy trzech trenerach to pucharów może nie być. Ciekawi mnie, jak Legia sobie poradzi. Osobiście stawiam na szybkie spuszczenie powietrza już w najbliższych meczach.

Śląsk ma na razie naprawdę wymarzoną sytuację. Z poważnych rywali tylko Legia, Amica jednak za bardzo w kratkę. Wszystko w ich nogach.

szprotson 09.11.2011 19:15

Poźniak chyba zacznie grać w Lechijce

Ula, Ula zgwałcili cie w Cracovii ciekawe czy juz doszedłeś do siebie

Gordian 09.11.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1189810)
No. Jimenez był do wzięcia. Bo u nas chwilowo Kaziu Moskal dostał szansę, ale jak się nie sprawdzi to Gurdiola jest następny w kolejce...

U nas pewnie sezon na straty, bo przy trzech trenerach to pucharów może nie być. Ciekawi mnie, jak Legia sobie poradzi. Osobiście stawiam na szybkie spuszczenie powietrza już w najbliższych meczach.

Śląsk ma na razie naprawdę wymarzoną sytuację. Z poważnych rywali tylko Legia, Amica jednak za bardzo w kratkę. Wszystko w ich nogach.

Raczej Jose "Autobus" Murinho :rotfl:

Sezon raczej do odstrzału, chyba że Kazimierz Moskal zrobi jakieś cuda i nie stracimy dystansu do czołówki. Na wiosnę mamy łatwy terminarz, z nowym trenerem może jeszcze się załapiemy do pucharów.

LuKaS TSW 09.11.2011 20:27

Nie wiem czy zauważyliście ale dzisiaj tak mi się nasunęła myśl że i derby Krakowa i Łodzi i Warszawy ,wygrały zespoły które nie były faworytem przed meczem.

wolfy 09.11.2011 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1189836)
Raczej Jose "Autobus" Murinho :rotfl:

Guardiolę widziano, jak kupował precla na Grunwaldzkim. Podobno usłyszał (info telefoniczne z klubu), że na razie Kazio Moskal dostanie szansę. Powiedział, że poczeka.
O Mourihnio nic nie wiem. Pewne to info?

wanciak86 09.11.2011 21:05

a Ja tak odwrotnie do Was, trzymam kciuki i za Ślask i za Legie, niech idą jak najdalej. Oczywiście Ślask w lidze, a Legia w LE.

Przyznam szczerze, że nawet poznan w zeszłym roku nei robił na mnie takiego wrażenia w LE jak teraz robi to Legia.

arti 12.11.2011 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1188843)
Spokojnie z tym ulatowskim. To ze gosciowi nie wyszlo z bydlem, nie oznacza ze jest zlym trenerem.

W Lubinie i Bełchatowie nic ponad przyzwoitość. W Bełchatowie pamiętam serie typu - 3 w plecy, 6 zwycięstw, 4 w plecy...
Oby w Lechii zaskoczył. Szansą wg mnie jest m.in. to, że w Lechii jest sporo Polaków. Jak się z nimi dogada to zagracie na poziomie może 8 miejsca. Na więcej to chyba nie ma w Lechii w tej chwili składu.

lukaku 12.11.2011 13:47

Z Bełchatowa Ulatowski wyleciał, bo drużyna nie grała dobrze. Wiadomo, że w dzisiejszej piłce najemnikami grającymi/trenującymi dla pieniędzy są niemal wszyscy. Jednak wolałbym zostawić Kafara, który identyfikuje się z klubem.

flamengista 13.11.2011 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1188843)
Spokojnie z tym ulatowskim. To ze gosciowi nie wyszlo z bydlem, nie oznacza ze jest zlym trenerem.

Dostał zespół po Lenczyku, mający niezłe perspektywy na przyszłość. Do tego mógł wzmocnić zespół. Miał spory komfort pracy i czas na przygotowania. A jak wyszło - wiemy.

To, że mu nie wyszło, może świadczyć tylko o tym, że jest sympatycznym człowiekiem:-D Ale nie czarujmy się - to trener słaby, więc dla Lechii to wiadomość fatalna.

On gotów ich spuścić do 1 ligi.

Sartre 14.11.2011 09:51

Mnie w głowie zawsze przy Ulatowskim zapala się lampka ostrzegawcza, że koleś jest po prostu szują. Ciągnie się za nim smród od dawna. Może i złym trenerem nie jest pod względem warsztatu czy obycia, uważam że żenada Cracovii z wiosny zeszłego roku to najwyżej połowicznie jego wina (zespół przejął po nim Szatałow, wiosną zaczęli grać naprawdę solidnie, po czym z tym samym Szatałowem teraz mają sytuację taką, jak rok temu), ale ja bym mu nie zaufał psa na spacer wyprowadzić, a co dopiero drużynę ogarnąć.

lukaku 14.11.2011 19:25

Ja Ulatowskiego w Gdańsku nie chcę, ale ciężko nam, kibicom, mówić o jego talencie szkoleniowym. Mnie gość po prostu nie przekonuje.

pan Dudi 17.11.2011 14:04

Na Legii nie mają wstydu i zaczynają już zupełnie jawnie drukować...

Cytat:

Jutro sponsorem głównym Legii Warszawa zostanie ActiveJet. Logo trafi na koszulki stołecznej drużyny - informuje "Legia.com".
ActiveJet jest marką firmy Action SA i zajmuje się dystrybucją materiałów eksploatacyjnych do drukarek.

LuKaS TSW 17.11.2011 19:17

Na sobotni meczu Ruchu z Cracovią (początek o godz. 15.45) działacze chorzowian przygotowali bardzo atrakcyjne ceny biletów.
Fani, którzy po raz pierwszy pojawią się na stadionie zapłacą za bilet tylko połowę ceny. Również osoby, które przyprowadzą ze sobą nowego kibica będą miały 50 procent zniżki na bilet. Ruch gorąco zaprasza też na to spotkanie kobiety. Panie, które przyjdą pierwszy raz na Cichą, zapłacą za wejście tylko złotówkę.

- W poprzednim meczu z Polonią z naszej biletowej promocji skorzystało 500 kibiców. Zyskaliśmy też 120 nowych fanek.

Dobry pomysł jak przyciągnąć nowe osoby na mecz.

0 22 18.11.2011 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1192346)
Na Legii nie mają wstydu i zaczynają już zupełnie jawnie drukować...

Świat stanie się dla Was prostszy.

To jak - dowiedziałeś się już jakie to sekcje Legii ostatnio padły, czy dalej udajemy, że tematu nie było?:>

-ja123- 18.11.2011 09:06

Przykład wiarygodności Faktu.
W środę dziennik "Fakt" alarmował, że Legia jest najbardziej zadłużonym klubem w Ekstraklasie, że na koniec 2010 roku zadłużenie wobec koncernu ITI wyniosło prawie 193 miliony złotych. Dzisiejszy "Przegląd Sportowy" informuje, że właściciele przez siedem lat dofinansowali Legię kwotą prawie 200 mln złotych. Zobowiązania wobec właściciela są jednak na bieżąco regulowane i do spłacenia pozostało około 80 mln złotych.
http://legia.net/wiadomosci,44339-ja...lug_legii.html

LuKaS TSW 18.11.2011 09:52

http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=10003 przy takich kłopotach Jagi,Śląsk może odnieść pierwsze zwycięstwo w Białymstoku.

"Suzuki Motor Poland i Japan Motors dalej będą wspierać Podbeskidzie Bielsko-Biała. W poniedziałek po mieście będzie jeździł samochód, w którym będzie można odebrać bilety na mecz z Lechem Poznań.

W ramach nowej umowy z Podbeskidziem, Suzuki przekaże bielszczanom pięć samochodów. - Myślimy już o przedłużeniu współpracy w przyszłości, bo te auta bardzo pomagają nam w codziennej pracy - przyznał na specjalnej konferencji prasowej prezes Jerzy Wolas.

Współpracę z tą firmą bardzo dobrze wspomina Richard Zajac, który na pół roku otrzymał w bezpłatne użytkowanie samochód Suzuki Grand Vitara. Była to nagroda ufundowana dla najlepszego piłkarza Podbeskidzia w rundzie wiosennej sezonu 2010/2011. Wkrótce podobne szczęście mogą mieć kibice "Górali" - wkrótce wystartuje specjalny konkurs dla sympatyków zespołu.

Zanim jednak do tego dojdzie, kibice muszą wypatrywać pomarańczowego wozu Suzuki SX 4, który przyozdobiony w klubowe barwy, będzie jeździł w poniedziałkowe przedpołudnie w okolicach bielskich centrów handlowych. W samochodzie tym będzie można otrzymać darmowe wejściówki na najbliższy mecz z Lechem Poznań."
kolejny ciekawy pomysł jak przyciągnąć kibiców na stadion,szkoda że u nas nie ma takich pomysłów by jakieś nowe twarze przyciągnąć na Reymonta.

Mistal 18.11.2011 21:59

Polonia W. przegrywa i co raz więcej osób piszę to co chyba stanie się nieuniknione.

http://deplus.pl/news.php?readmore=1

19sebawro06 18.11.2011 22:42

no to mamy już 10 punktów straty do Śląska. jak z górnikiem nie wygramy to będzie słabo

irman 18.11.2011 23:03

Widziałem drugą połowę i gra Śląska naprawdę robiła wrażenie. Chłopaki zapieprzają aż miło, tacy Mila i Sobota potrafią ładnie szarpnąć, obrona bez zarzutu. Przegrywając za tydzień będzie pewnie bardzo ciężko wyprzedzić ich na wiosnę. W powtórkę z Jagi z tegorocznej wiosny nie wierzę.

19sebawro06 18.11.2011 23:07

Śląsk idzie na mistrza i trzeba to głośno powiedzieć

mitmichael 18.11.2011 23:21

Slask jak tak dalej bedzie grał to spokojnie zostanie Mistrzem Polski

gypsy 18.11.2011 23:27

Śląsk chyba jako jedyny klub (na chwilę obecną) zasługuje na tytuł mistrzowski. Aż miło się patrzy na ten zespół.

Wojtas 18.11.2011 23:34

Jagiellonia miala rok temu te same perspektywy co Slask -mieli mistrza jesieni i duze szanse na MP,A jak to sie potem potoczylo kazdy widzi.

Dla Slaska przewiduje podobny scenariusz,z tym ze to nasi braci wiec akurat z ich MP bylbym rowniez zadowolony :)

noff 19.11.2011 02:38

Śląsk zagrał najlepszy mecz od czasu pojedynku z Legią w Warszawie. Z perspektywy paru tygodni wydaje się, że 0:3 w Bełchatowie jest raczej wypadkiem przy pracy niż 4:0 z Polonią W. fartem. Choć może prawda jest pośrodku - ani Śląsk nie gra jeszcze tak dobrze by obwołać mistrzem, ale też nie daje powodu ignorować tej możliwości :)

I jeszcze taki offtopic co do Legii - Dominik Furman w kadrze się znalazł - on będzie niedługo mocnym punktem Legii albo i lepszego zespołu. U will see.

Pan Jotka 19.11.2011 09:06

Basałaj się wygłupił twierdząc że mamy skład na MP. My potrzebujemy drużyny na MP a nie skłądu. Taką drużynę ma właśnie Śląsk i on będzie Mistrzem Polskisezonu 2011/2012!!!

Maciuś 19.11.2011 09:17

Nie strasz, przyjedzie znowu Dinamo Bukareszt i wleją Slaskowi 3:0.

neq. 19.11.2011 11:10

Porównujecie Śląsk do Jagi z tamtego roku, ale Śląsk gra lepszą piłkę no i ma na ławce gościa który nie posadzi na ławce najlepszych zawodników bo taki ma kaprys, albo coś mu nie pasowało vide Grosicki i Frankowski którzy czasem bez powodu lądowali na ławie :). Zresztą skąd tutaj taka niechęć do braci, chyba lepiej żeby oni zdobyli MP niż Legia, albo Lech

FraMat 19.11.2011 12:27

Rok temu Jaga grała porównywalną, a może nawet lepsza piłkę niż Śląsk. Przewaga wrocławian wynika z innego trybu przygotowań do sezonu. Dla nas eliminacje do LM były na pierwszym miejscu i dziś zespół jest w ewidentnym dołku fizycznym. Brak świezosci, a nie błedy taktyki Maaskanta, powoduje dziś w Wisle porażki z PBB czy z Cracovią.
Lenczyk potraktował eliminacje do LE jako rozruch przed sezonem w lidze. Psim swędem przeszli Szkotów i Bułgarów, ale dostali becki od Rumunów, ktorzy byli na wyższym etapie przygotowań do sezonu. Teraz Lenczyk zbiera owoce szerokiego, zrównoważonego i świeżego składu a my zbieramy owoce intensywnego grania latem bez praktycznie żadnej przerwy na zyskanie świeżosci i siły.
Wiosną, mam nadzieję, zagramy na własciwym poziomie, a Lenczyk postawiony w pozycji faworyta nie bedzie umiał zrobić czegoś więcej niż dzisiaj, czyli gry opartej na odzyskiwaniu piłki na połowie rywala i ataku sytuacyjnym w przypadku słabszego rywala, oraz gry z kontry w przypadku rywala silniejszego.

Ogryzek 19.11.2011 13:41

Może i Lenczyk cudów nie zrobi - ale jakby ktoś sprawdził w zeszłym sezonie to Lenczyk miał lepszą średnią zdobytych punktów na mecz niż Maaskant! Tylko że przyszedł do Ślaska później niż Robert do Wisły i nie zdołał nas przegonić. Dlatego żadnej powtórki ze scenariuszem Jagiellonii nie będzie. W Białymstoku nie ma nawet stadionu na puchary. We Wrocławiu jest 3 razy ładniejszy niż nasz.

Śląsk może przegrać walkę o MP ale na pewno nie odda MP bez walki jak Jegiellonia. Bez złudzeń. Jeśli będziemy tracić do Ślaska 10 i więcej punktów przed wiosną - to nie dogonimy Wrocławian. (Może to zrobić Legia). Jeśli różnica będzie do 6 punktów - mamy szansę. Tak to wygląda wg mnie.

szprotson 19.11.2011 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1192933)
Rok temu Jaga grała porównywalną, a może nawet lepsza piłkę niż Śląsk. Przewaga wrocławian wynika z innego trybu przygotowań do sezonu. Dla nas eliminacje do LM były na pierwszym miejscu i dziś zespół jest w ewidentnym dołku fizycznym. Brak świezosci, a nie błedy taktyki Maaskanta, powoduje dziś w Wisle porażki z PBB czy z Cracovią.
Lenczyk potraktował eliminacje do LE jako rozruch przed sezonem w lidze. Psim swędem przeszli Szkotów i Bułgarów, ale dostali becki od Rumunów, ktorzy byli na wyższym etapie przygotowań do sezonu. Teraz Lenczyk zbiera owoce szerokiego, zrównoważonego i świeżego składu a my zbieramy owoce intensywnego grania latem bez praktycznie żadnej przerwy na zyskanie świeżosci i siły.
Wiosną, mam nadzieję, zagramy na własciwym poziomie, a Lenczyk postawiony w pozycji faworyta nie bedzie umiał zrobić czegoś więcej niż dzisiaj, czyli gry opartej na odzyskiwaniu piłki na połowie rywala i ataku sytuacyjnym w przypadku słabszego rywala, oraz gry z kontry w przypadku rywala silniejszego.

Naprawde?
A ja widziałem że całą drużyna grała to co gra teraz i czekała az Melikson tfu Grosicki Kamil vel Żeton gdzieś komuś ucieknie i coś wyczaruje.No sory, zapomnialem o Sandomierskim który jest niezłym bramkarzem.
Bo skoro Jaga grała by niezła piłke, to po odejściu jednego piłkarza świat by sie nie zawalił...a zawalił się.

FraMacie kto jest winien braku świeżości jeśli nie Maaskant ???
I co do tej świeżości o której piszesz, ciekaw jestem czy w Anglii taki tekst by przeszedł ? Nie. Powiedzieli by po prostu ze zespoł nie jest przygotowany odpowiednio, bo to chyba raczej to jest powodem braku świeżości.

Życzę Śląskowi Mistrzostwa Polski, dziś już teraz . Do Boju WKS!

Marcin_fan 19.11.2011 14:03

FraMat: Twoje słowa mogą okazać sie prorocze. Chociaż jeśli nie Wisła ma być mistrzem o o wiele lepiej żeby był nim Śląsk czy np Legia

rafil 19.11.2011 14:06

Rok temu też mówiło się, że Jaga idzie na mistrza, a jak wszyscy wiemy nie udało się jej to. Teraz Śląsk ma tylko 2 punkty więcej niż Jaga wtedy, a Legia która teraz jest druga, ma dwa mecze do rozegrania i tylko 1 punkt mniej niż wtedy Wisła. Z kolei jeśli jutro wygramy, to będziemy mieć tyle samo punktów co rok temu, ale pozycja może być inna, ze względu na to, że jesteśmy na 5. miejscu, chociaż też mamy szanse na drugie miejsce. I jeszcze jedna sprawa - rok temu na tym etapie rozgrywek za Jagą 3 drużyny miały po 24 punkty (my, Legia, Korona) i 2 po 23 (Bełchatów, Lechia). Więc nie można mówić, że Śląsk idzie na mistrza, bo rok temu było to samo, a chyba każdy wie, jakie pozycje drużyny zajęły na koniec

Pan Jotka 19.11.2011 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1192981)
Naprawde?

FraMacie kto jest winien braku świeżości jeśli nie Maaskant ???
I co do tej świeżości o której piszesz, ciekaw jestem czy w Anglii taki tekst by przeszedł ? Nie. Powiedzieli by po prostu ze zespoł nie jest przygotowany odpowiednio, bo to chyba raczej to jest powodem braku świeżości.

A Anglii nikt nie zwalniał trenera bo ten zdobył mistrza i za rok mu nie szło w kilkunastu kolejkach tak jak kazdy by chciał. W Anglii nikt nie lepi drużyny na teraz z darmowych graczy! Jak powołujesz się na Anglię to rób to z rozwagą!

szprotson 19.11.2011 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1193074)
A Anglii nikt nie zwalniał trenera bo ten zdobył mistrza i za rok mu nie szło w kilkunastu kolejkach tak jak kazdy by chciał. W Anglii nikt nie lepi drużyny na teraz z darmowych graczy! Jak powołujesz się na Anglię to rób to z rozwagą!

Anglia była pierwszym lepszym przykładem.
W Anglii może nie, ale w Hiszpanii już tak.
Ale my w Polsce lubimy sobie tak wszystko tłumaczyć ,ze zmęczenie że zajechani. Przypominam sobie teraz ostatnie MŚ gdzie komentator prawie każdą drugą połowe rozpoczynał słowami "widac po nich zmęczenie"
w Anglii nikt nie lepi druzyny z darmowych graczy bo kazdy klub dostaje grube pieniadze od ligi, ile ? Prawie 50mln euro.
Druzyna która spada do Championschip dostaje pieniadze od premier league by w przyszłym sezonie awansować, wiec nie lepią z darmowych piłkarzy bo STAĆ ICH na lepszych.
i w sumie tekst - brak świeżość - co to w ogole jest ?

fialo 19.11.2011 17:11

Dziewczyny po jednorazowym wyskoku, który następny raz zdarzy się zapewne za jakieś 35 lat (może się już wnuków dochowam :D ? ) wracają na dobrą drogę w kierunku I ligii :)

DevilMayCry 19.11.2011 17:27

A Zieniu 2 asysty...

szprotson 19.11.2011 17:31

dzięki Marek.

Przyjedź kiedyś na R22, moze pouczysz gwiazdę Kirma jak sie wrzuca piłkę

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl