Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

wyar 13.06.2018 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1504250)
To był moim zdaniem przemyślany ruch ze strony Hiszpana. Nie załapał się do pucharów, odeszło mu trzech środkowych pomocników, prawdopodobnie odejdzie najlepszy strzelec. Musiałby wszystko zaczynać od nowa, pewnie ucierpiałyby na tym wyniki.

Podejrzewam, że zamieszanie o Sobola to była tylko wymówka, by z pracy zrezygnować. Pewnie wkurzył się już wcześniej, że mu Mitrovicia odpalili. Znam takich trenerów, co każda decyzja nie po ich myśli to od razu jest obraza majestatu. Wdowiec był podobny.

Ten ustęp świadczy dobitnie jak bardzo mu zależało na pracy u nas i na zespole. Mi go w żadnym wypadku nie żal.

Może i Carillo to był dobry fachowiec, ale nie był niezbędny do dobrych wyników. Teraz najważniejsze kim go zastąpimy, bo mamy szansę trafić lepiej jak i gorzej.

Te wszystkie ustepy swiadcza o Tobie. Ktos kto zawsze wierzy narracji GK musi
byc wyjatkowo naiwnym czlowiekiem.
Jest tu czesc kolesi,ktora za kazdym razem szkaluje kazdego odchodzacego pracownika Wisly. Czy odejdzie za porozumieniem stron,czy go zwolnia. I pomyslec,ze z takimi typami wszyscy kiedys pracowalismy...

IncognitoTSW 13.06.2018 10:05

przynajmniej miałby poparcie trybun i zarządu, to nie jest zły pomysł. Małecki by też nie stroił fochów

s1mone 13.06.2018 16:07

Cytat:

Te wszystkie ustepy swiadcza o Tobie. Ktos kto zawsze wierzy narracji GK musi
byc wyjatkowo naiwnym czlowiekiem.
Jest tu czesc kolesi,ktora za kazdym razem szkaluje kazdego odchodzacego pracownika Wisly. Czy odejdzie za porozumieniem stron,czy go zwolnia. I pomyslec,ze z takimi typami wszyscy kiedys pracowalismy...

Cytat z GK to tylko drobiazg - wątpię, żeby z tym kłamali, ale nie zmienia to mojego podejścia. Odejście jakiegokolwiek trenera to żadna tragedia, conajwyżej rozczarowanie.

Rozumiem, że moje własne zdanie świadczy o mnie, jakby mogło być inaczej?

Trener to tylko trener, nie jednemu psu burek i jest na rynku wielu gości co może z nami osiągnąć strefę pucharową, jak i wielu którzy są w stanie nas spuścić z ligi.

Piłka nożna jest nieprzewidywalna - za to ją kochamy.
Mam nadzieję, że los na loterii będzie tym razem dla nas sprzyjający i nowy trener sprawi nam pozytywną niespodziankę.

Smyrgu 13.06.2018 16:46

z tym rozwiązaniem kontraktu przez Carrillo mogą być jeszcze niezłe jaja...

kopaczoholik 13.06.2018 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1504442)
z tym rozwiązaniem kontraktu przez Carrillo mogą być jeszcze niezłe jaja...

Tradycja rzecz święta ;)

Ma_niek 13.06.2018 18:07

Oj tam najwyzej bedzie czwarty na utrzymaniu.A to podobno Cupial zonglowal trenerami.

rokfor 13.06.2018 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1504454)
Oj tam najwyzej bedzie czwarty na utrzymaniu.A to podobno Cupial zonglowal trenerami.

Na ten moment mamy jednego na utrzymaniu i jest nim Kiko. Trzymajmy się faktów.

bkl1988 13.06.2018 18:10

Bo u nas brak cierpliwości trzeba było zostawić Kiko i jakiś tam poziom średni ale stabilny był plus znajomość rynku w Hiszpanii

szym_ek 13.06.2018 19:01

jaki średni poziom za Kiko? chyba pół roku to dla kibiców wystarczająco dużo czasu żeby zapomnieć jak grała Wisła pod koniec roku 2017.

Otóż przypomne - grała taką kaszane, że pół litra na głowe to było mało aby przetrwać do 90 minuty. Dodatkowo większość kibiców jużmiała tego dość i żądała jego zwolnienia. To że wyszło jak wyszło to nie powód żeby wracać do Kiko.

W mojej opinii - niech się Sobol wykaże, najwyższy czas

bkl1988 13.06.2018 19:06

Sobol powinie mieć szansę, ale za Kiko chociaż transfery były lepsze plus poziom oscylowal około 8

szym_ek 13.06.2018 19:30

a teraz ? jeśli dobrze kojarzę to skończyliśmy trochę wyżej niż ósme miejsce.

o Carillo dowiadujemy się różnych rzeczach ale kilka meczów Wisła grała fajnie (szczególnie w grupie mistrzowskiej) więc nie popadałbym w skrajności bo zaraz ktoś tu go nazwie wuefistą

KOMINEK 13.06.2018 21:29

Czytając rożne doniesienia wg mnie sprawa wygląda tak.

Zarząd zatrudniając Carrillo obiecał, że poprzedni sezon będzie przejściowy a potem będzie lepiej pojawi się inwestor (Bragiel) będzie kasa na inwestycje, transfery.

Nasz trener który jest niezwykle ambitny zgodził się na ten okres przejściowy, ale tak naprawdę to chce ciągle walczyć o najwyższe cele a nie o środkową pozycję w tabeli.

Niestety jak na razie inwestor się nie pojawił za to długi nadal są. Ponieważ były zaległości w wypłatach i brak szans na lepsze dni w Wiśle Carrillo złożył wymówienie.

Ps. Natomiast opowieści jakoby to było przez Mitovica są żenujące.
Tyle w temacie.

s1mone 13.06.2018 21:35

Cytat:

Ps. Natomiast opowieści jakoby to było przez Mitovica są żenujące.

Ale dlaczego żenujące? Może trener widział go w drużynie i dał jasny sygnał, że to jest dla niego ważny zawodnik, a zarząd stwierdził, że jest słaby i mu go odpalił.

Nie jeden trener by się wściekł na coś takiego i podejrzewam, że jak najbardziej mogło to dolać oliwy do ognia.

Qadou 13.06.2018 21:59

Amatorka
1. Zarząd rozmontował mu środek pola. 2. Nie będzie napastnika odpowiedzialnego za 75% goli Wisły (w tym około 40% akcje indywidualne).3. Były przedstawiane mu piękne wizje - rzeczywistość jest taka, że nie ma na wypłaty. Sam odszedł bo ma ambicje i jest pierwszy sensownym trenerem w Wiśle od lat. A Zarząd teraz będzie opowiadał, że był zły, bo to, bo tamto. I nie mówcie mi o wizji, że idziemy śladami wielkich klubów i wychowankowie będą trenerami. To nonsens. Nasi nie mieli się od kogo uczyć. A konflikty Zarządu ze wszystkimi trenerami / pracownikami dobrze świadczą o Zarządzie?

Don Donson 13.06.2018 22:38

Hej,
co to za jaja z Paszulem?
On coś znaczy w ogóle w Polsce jako trener?
Jako obrońca łamał się o własne kulasy.
Serio nic do niego nie mam, ale to jakieś novum ten Paszulewicz - jak królik z kapelusza...

mr_kwolf 13.06.2018 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1504549)
Hej,
co to za jaja z Paszulem?
On coś znaczy w ogóle w Polsce jako trener?
Jako obrońca łamał się o własne kulasy.
Serio nic do niego nie mam, ale to jakieś novum ten Paszulewicz - jak królik z kapelusza...

Wielu lepszych trenerów "łamało się o własne kulasy", więc ciężko żeby to był jakiś zarzut.

Paszulewicz w pierwszej lidze ma opinie dobrego trenera, który raz osiąga wyniki ponad stan (Grudziądz), raz poniżej (Katowice). W skrócie, żaden magik, ale też nie totalny dyletant.

leszekm 21.06.2018 19:08

"- Chodziły słuchy, że Carrillo nie pożegnał się osobiście z drużyną w szatni? - Ależ nie, przyszedł osobiście. Pojawił się w szatni i pożegnał ze wszystkimi. Mniej więcej wytłumaczył nam przyczyny swojej decyzji."

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...T0qAdY.twitter

Hives4 21.06.2018 19:40

Powoli wychodzą na jaw kłamstwa nędznych pseudodziennikarzyn, którzy pozostają na smyczy zarządu...

czaro 21.06.2018 23:09

Gdyby tylko TS zrzekł się Wisły, zarząd podał do dymisji, a trener Carrillo, prawdziwy wiślak z białą gwiazdą w sercu mógł dalej pracować...

Dariook 22.06.2018 05:01

Jak Carrillo jezdzil na wyjazdy to zescie na gowno mowili papu !

Griszka30KR 22.06.2018 07:36

Co byś nie powiedział.... kolejne "przekłamania" wychodzą na jaw.Coś mi się wydaje ,że "do szafy pakowane są nowe trupy"

silver03 22.06.2018 07:42

Nagonka na trenera była żałosna i niegodna. Mam tylko nadzieje, że "zlecenie" nie poszło od zarządu.

szprotson 22.06.2018 08:20

Panowie, mleko juz sie rozlało i trenera nie ma w Wiśle.

Który to pisał o tym ze trener pożegnał sie smsem?

E: każdy kij ma dwa końce

Qadou 22.06.2018 08:21

Dukat i Sarapata są świetnymi kłamcami, robią to perfekcyjnie a dziennikarzyny pod ich zleceniem szukają winnych tam gdzie nie trzeba a zarząd jest czysty jak łza

ashkeczup 22.06.2018 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1505694)
Gdyby tylko TS zrzekł się Wisły, zarząd podał do dymisji, a trener Carrillo, prawdziwy wiślak z białą gwiazdą w sercu mógł dalej pracować...

Ćśśś, Carrillo nie chciał pracować w ciężkich warunkach i z opóźnieniami w wypłatach? Powymyślajmy coś na niego, zasłużył przecież

Ogryzek 22.06.2018 08:56

Junco musiał Carillo nieźle makaron na uszy nawijać żeby "trener nie z tej ligi" przyszedł do nas. Z drugiej strony Carillo na co liczył? Że zostaniemy finansowo w 1 sezon taką Amicą? Nie sprawdzał sam co się w klubie dzieje? Co z niego za analityk? No chyba ze wolał ofertę Wisły bo innej konkretnej akurat wtedy nie miał.

Lemoniadowy Joe 22.06.2018 09:01

Popełniono błąd bez dwóch zdań a teraz robimy dobrze ktoś ma do tego przekonanie ?

szprotson 22.06.2018 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1505704)
Junco musiał Carillo nieźle makaron na uszy nawijać żeby "trener nie z tej ligi" przyszedł do nas. Z drugiej strony Carillo na co liczył? Że zostaniemy finansowo w 1 sezon taką Amicą? Nie sprawdzał sam co się w klubie dzieje? Co z niego za analityk? No chyba ze wolał ofertę Wisły bo innej konkretnej akurat wtedy nie miał.

Carillo liczył na to, na co liczy każdy --> Pacta sund servanta

Możesz wyjaśnic co rozumiesz przez "nie sprawdzał sam co sie dzieje w klubie" ?

p.s. Swietna reklama klubu Twoj post, zamiast sie przyznać do błedu dalej brniemy w jakieś ....a niestworzone historie.
Powiedz mi tak z ciekawości, ile razy miałeś opóźnienia w wypłatach i jak długie one były

Lemoniadowy Joe 22.06.2018 09:30

Carillo na ile można było to zobaczyć na ten czas to trener dobry na Legie czy Lecha a nie nas z naszym budżetem.

Odszedł to odszedł oby za porozumieniem stron , jedziemy dalej.

Ogryzek 22.06.2018 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1505706)
Carillo liczył na to, na co liczy każdy --> Pacta sund servanta

Możesz wyjaśnic co rozumiesz przez "nie sprawdzał sam co sie dzieje w klubie" ?

p.s. Swietna reklama klubu Twoj post, zamiast sie przyznać do błedu dalej brniemy w jakieś ....a niestworzone historie.
Powiedz mi tak z ciekawości, ile razy miałeś opóźnienia w wypłatach i jak długie one były

Zluzuj trochę obrońco "uciśnionych" najemników.

W Polsce w połowie klubów są opóźnienia - większe, mniejsze, taka branża. W Wiśle gra sporo Hiszpanów. Nie miał się kogo zapytać? Aaa pieniądze nie śmierdzą i wszystko pasowało. Jak pojawiła się inna oferta na horyzoncie to nagle przestało?

btw
Jakbym dostawał 100 tysięcy miesięcznie, mógłbym i 3 miesiące czekać na pensje.

silver03 22.06.2018 10:04

Mógłbyś bo zarabiasz w stosunku do niego śmieszne pieniądze. On 100k +/- dostaje w większości klubów, więc sorry nie masz co porównywać się do niego, bo to inna bajka.

I tu nie chodzi o to, że Carrillo jest krystaliczny i w ogóle zajebi.sty. Postulujecie, żeby szanować swoich piłkarzy w trakcie meczu, żeby uszanować Małeckiego bo to tylko trudny charakter, ale to Wiślak jednocześnie nie przeszkadza wam opluwanie innych pracowników klubu, wali hipokryzją co nie? W dodatku przyklaskujecie w takich działaniach zarządowi, który powinien pokazać klasę i profesjonalizm. Jak to świadczy o nas i o naszym klubie? Chyba nie tak powinno to wyglądać?

Ogryzek 22.06.2018 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1505711)
Mógłbyś bo zarabiasz w stosunku do niego śmieszne pieniądze. On 100k +/- dostaje w większości klubów, więc sorry nie masz co porównywać się do niego, bo to inna bajka.

I tu nie chodzi o to, że Carrillo jest krystaliczny i w ogóle zajebi.sty. Postulujecie, żeby szanować swoich piłkarzy w trakcie meczu, żeby uszanować Małeckiego bo to tylko trudny charakter, ale to Wiślak jednocześnie nie przeszkadza wam opluwanie innych pracowników klubu, wali hipokryzją co nie? W dodatku przyklaskujecie w takich działaniach zarządowi, który powinien pokazać klasę i profesjonalizm. Jak to świadczy o nas i o naszym klubie? Chyba nie tak powinno to wyglądać?

Czyli jak?

Napisz jak pożegnać trenera z klasą na którego cię nie stać a pomyliłeś się zatrudniając go? Nie masz pieniędzy na drogie odprawy. A jak je znajdziesz to pogrążysz klub. Co wybierasz - rozstanie z klasą czyli jeszcze gorsze finanse w Wiśle czy walkę z Carillo?

To takie praktyczne pytanie do Ciebie.

btw
Czemu piszesz o moich zarobkach, pisz o swoich. Ja tam nie mam na co narzekać chociaż tyle co Carillo nie zarabiam.

Hives4 22.06.2018 10:52

Cytat:

Napisz jak pożegnać trenera z klasą na którego cię nie stać a pomyliłeś się zatrudniając go? Nie masz pieniędzy na drogie odprawy. A jak je znajdziesz to pogrążysz klub. Co wybierasz - rozstanie z klasą czyli jeszcze gorsze finanse w Wiśle czy walkę z Carillo?

No to ogryzku pokazałeś jakim ubogim jesteś człowiekiem :D Według ciebie lepiej kogoś publicznie zeszmacić w mediach i liczyć się z tym, że pójdzie walczyć do sądu walczyć o zaległą kasę niż porozmawiać cywilizowanie i poszukać polubownego rozwiązania sytuacji.

Z kim my tu siedzimy na forum, jakaś patologia...

crux.a 22.06.2018 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1505694)

Czaro, popatrz na mnie i odpowiedz sam sobie na pytanie, czy ja, prosty user o nicku crux alba, coś w życiu osiągnąłem, czy odniosłem jakieś sukcesy na miarę choćby radcy prawnego działającego w dużym mieście? Już?

To teraz mi powiedz, proszę, czemu od takich prostych kibiców jak np. ja konsekwentnie wymagasz więcej niż od kompetentnych ludzi sukcesu z zarządu TS? Dlaczego do takich jak np. ja masz pretensje o napalanie się na zwycięstwa i puchary, o nieliczenie się z realiami finansowymi, o brak konsekwencji i o zbyt częste mijanie się z prawdą w wypowiedziach publicznych, a zarządowi tak łatwo to samo wybaczasz?

Ogryzek 22.06.2018 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1505717)
No to ogryzku pokazałeś jakim ubogim jesteś człowiekiem :D Według ciebie lepiej kogoś publicznie zeszmacić w mediach i liczyć się z tym, że pójdzie walczyć do sądu walczyć o zaległą kasę niż porozmawiać cywilizowanie i poszukać polubownego rozwiązania sytuacji.

Z kim my tu siedzimy na forum, jakaś patologia...

Ubogim?

Napisz sam jak TY byś rozwiązał mędrku ten problem. Ja nie pisałem CO JA BYM ZROBIŁ - tylko napisałem przed jaką alternatywą stał zarząd. Tym bardziej że kompromis nie zawsze jest możliwy.

Rozumiem że Ty wolałbyś IV ligę z "honorem" niż darcie kotów z Carillo i ektraklasę? Jest to jakaś odpowiedź.

btw
Patologią ale intelektualną to jesteś ty - nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz. No patologia istna i nieuctwo.

serek.c2 22.06.2018 11:08

Jałowa dyskusja. Nie ma pewności, czy są zaległości płacowe względem Carillo (uprawniające go do zerwania kontraktu), a oskarżenia kierowane pod adresem zarządu, jakoby robił trenerowi czarny PR w mediach są wyssane z palca.

DeadOrAlive 22.06.2018 11:24

No i właśnie te jałowe dyskusje będą nadal trwały tutaj, w innych tematach i na innych forach związanych z Wisłą. Zarząd miał okazje odpowiedzieć na wszystkie pytania, które mu przesłaliśmy, to potraktował nas jak małe dzieci :)

Wrzucę Wam kamyczek do ogródka w waszej dyskusji i zapytam ( uprzedzam - to nie moja opinia, nie moja ocena, tylko teoria) - Czy Patryk Małecki wzywając klub do spłaty zadłużenia względem jego osoby, nie chciał dać jakiegoś sygnału, że dzieje się źle w klubie ? Nie od dzisiaj wiadomo, że Patrykowi nie jest po drodze z obecnym zarządem (paradoks). Zawirowania z trenerem, sprzeczne sygnały dotyczące finansów( z jednej strony nie stać nas na zapłatę piłkarzom, ale stać nas na zapłacanie Llonchowi za podpis, 500 tys. za Lisa i potencjalne następne transfery).

Co do robienia trenerowi czarnego PR-u. Zaraz po ostatnim meczu ukazało się w mniej więcej jednym czasie kilka artykułów wyraźnie robiących grunt pod zmiany i zauważyło to kilku użytkowników tego forum.

serek.c2 22.06.2018 11:30

Sami potraktowaliście się jak małe dzieci licząc, że zarząd odpowie na Wasze pytania :) Niektórych rzeczy - z różnych względów - się po prostu nie mówi.

To, że ukazały się takie artykuły nie potwierdza przecież, że zarząd ma z nimi coś wspólnego.

AgresywnyChomik 22.06.2018 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1505724)
Sami potraktowaliście się jak małe dzieci licząc, że zarząd odpowie na Wasze pytania :) Niektórych rzeczy - z różnych względów - się po prostu nie mówi.

To, że ukazały się takie artykuły nie potwierdza przecież, że zarząd ma z nimi coś wspólnego.

To tak odnosnie traktowania innych jak male dzieci?

serek.c2 22.06.2018 11:48

Oczywiście, dziennikarze w zmowie z zarządem robią nagonkę na Carillo. A to, że osoby blisko klubu potwierdzają dziwaczne zachowania Carillo względem sztabu szkoleniowego czy piłkarzy, to wymysły ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl