Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kiko Ramirez były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9750)

RAPH 22.09.2017 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1483438)
Kiko Kiko Erotiko:rotfl:

Trenera nie ma co ruszać do końca sezonu - on przynajmniej z połową składu gada w tym samym języku.
Widzicie jakiegoś polaczka teraz, który miałby ogarnąć ten majdan?

Nie no spox Jasiu Urban zna hiszpański i jeszcze polski więc dotrze do większej liczby zawodników ;P

FraMat 22.09.2017 12:27

Przypominam nieśmiało, co napisałem 12 września w temacie "IX kolejka Wisła Kraków - Piast Gliwice"

Cytat:

Szczerze - to wolałbym, żebyśmy teraz we wszystkich meczach, nawet kosztem straty punktów, testowali nowych graczy, wszelkie możliwe konfiguracje ich ustawień na boisku, po to, żeby od wiosny zacząć grać:
- ustalonym,
- sprawdzonym,
- żelaznym,
- optymalnym,
- skutecznym,
- wchodzącym na coraz wyższy poziom składem.

Potraktowanie najbliższych 3 miesięcy jako poszukiwanie takiego składu i budowanie nowego stylu opłaci się w dłuższej perspektywie, nawet jeśli zdobycze punktowe byłyby minimalne.
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...1&postcount=22

Podtrzymuję.

Kurz 22.09.2017 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1483461)
Przypominam nieśmiało, co napisałem 12 września w temacie "IX kolejka Wisła Kraków - Piast Gliwice"

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...1&postcount=22

Podtrzymuję.

Można do tego tylko dodać, że jak na razie i tak wychodzimy tego, jakże trudnego okresu, obronną ręką.

jova 22.09.2017 12:46

To dawanie kilku miesięcy czasu brzmiałoby zupełnie sensownie, gdyby nie jeden malutki detal. Podpisujemy z zawodnikami krótkie kontrakty i taka przebudowa, jak w tym okienku, to tak naprawdę nie jakiś wyjątkowy okres przejściowy, tylko raczej nowa norma, do której powinniśmy się przyzwyczaić i spodziewać w kolejnych oknach transferowych. Jeśli Kiko nie będzie w stanie opanować sytuacji w ciągu kilku najbliższych kolejek, to trzeba się poważnie zastanowić, czy to jest trener, który poradzi sobie w naszych realiach.

Snow 22.09.2017 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1483463)
To dawanie kilku miesięcy czasu brzmiałoby zupełnie sensownie, gdyby nie jeden malutki detal. Podpisujemy z zawodnikami krótkie kontrakty i taka przebudowa, jak w tym okienku, to tak naprawdę nie jakiś wyjątkowy okres przejściowy, tylko raczej nowa norma, do której powinniśmy się przyzwyczaić i spodziewać w kolejnych oknach transferowych. Jeśli Kiko nie będzie w stanie opanować sytuacji w ciągu kilku najbliższych kolejek, to trzeba się poważnie zastanowić, czy to jest trener, który poradzi sobie w naszych realiach.

Bez jaj z starszymi zawodnikami mamy podpisane 1+1, z młodszymi 2+2. W czym widzisz problem?
1+1 oznacza, że wystarcza wola klubu przedłużenia kontraktu i tyle.

jova 22.09.2017 13:05

Widzę problem w tym, że wielu z tych piłkarzy kopie się w czoło i możemy nie chcieć przedłużać ich umów. Sytuacja finansowa klubu nie jest też jakoś szczególnie stabilna i ktoś może uznać, że nie potrzebujemy tak szerokiej kadry grając tylko w lidze.

adam_09 22.09.2017 13:39

To lepiej według Ciebie podpisać z takim paralitykiem kontrakt np. 3+1 ? Żeby się później z nim bujać przez 3 lata ? Teraz przynajmniej odejdzie po roku i budżet będzie w normie. Jak wypali to porozmawiają o przedłużeniu. Sytuacja będzie o tyle prostsza, że tam z kąd przyszedł go nie chcieli więc wracać do czego miał nie będzie.

Uprzedzając Twoje stwierdzenie, że po co kupujemy w takim razie szroty i niepewnych gości odpowiedź jest jedna ---> $$$. Jak wypali to dobrze, jak nie to bez żalu żegnamy. Nie mamy pieniędzy aby kupować ukształtowanych zawodników w formie. Zrozum to.

El'kabat 22.09.2017 13:46

"Uważam jednak, iż nasza gra nie wyglądała źle, czego nie mogę powiedzieć o końcowym rezultacie."

Następny mitoman- wizjoner ala Robercik rowerzysta.

Weź facet ....a stań twardo na nogach. Nikt Cie od razu nie zwalnia, ale zacznij widzieć co się dzieje.
Z wiecznie zadartym nosem i .......enie pod publikę to daleko nie zajdziesz.

jova 22.09.2017 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09
To lepiej według Ciebie podpisać z takim paralitykiem kontrakt np. 3+1 ?

Przecież ja ani nie skrytykowałem praktyki podpisywania krótkich kontraktów, ani nie pochwaliłem. W moim poście chodziło o podkreślenie, że w przyszłości też będziemy mieli dużo przetasowań w kadrze, że wymiana 5-10 piłkarzy to wcale nie musi być jednorazowa sytuacja. Taka polityka transferowa ma swoje wady i zalety, ale nie o tym jest ta rozmowa.

Konrad. 22.09.2017 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1483400)
A "krytykuj" sobie do woli. Jeden kretyn więcej do chóru żałosnych ....euszy nie potrafiących przyjąć porażki z godnością. Chociaż IMHO to pod krytykę nie podchodzi.
Mamy piłkarzy po kontuzjach, którzy nie grali w klubach, grubo po trzydziestce i młokosów. Co trzy dni mogą teraz grać Sadlok, Buchalik, Cywka, może Małecki i Gonzalez.

Pisałem właśnie o Małeckim. I o Carlitosie. Żaden po 30 nie jest, ani nie jest młokosem.

W ciągu dziewięciu miesięcy pracy oceniałem prace Kiko pozytywnie. Nigdzie nie pisałem o jego zwolnieniu, nigdzie mu nie cisnąłem. Mam świadomość, że jest dopiero na etapie budowy zespoły.

Po 9 miesiącach stwierdziłem, że zrobił błąd nie biorąc Carlitosa i Małego - i tada! - jestem kretynem nie potrafiącym przyjąć porażki!

Innym słowem Kiko przez dziewięć miesięcy pracy nie popełnił ŻADNEGO błędu, wszystkie jego decyzje są genialne, wszystkie zmiany odpowiednie. Każdy kto ośmieli się go skrytykować jest żałosnym kretynem.

Powiem szczerze, że takich agresywnych obrońców nie miał nawet Kasperczak/Smuda/Skorża za swoich najpiękniejszych czasów... Własnych kibiców po szalu wyzywać od kretynów, w obronie gościa którego 10 miesięcy temu nawet nie znałeś....
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1483405)
[B]Wreszcie na koncu,takze w kierunku tych,ktorzy sa przeciw Ramirezowi... Kiko opanowal druzyne po ostatnim kryzysie,i osiagnal 6 miejsce,w warunkach nieplacenia pilkarzom (a zakladam,ze i on mial trudnosci z dostaniem kasy) za prace po 2 miesiace i wiecej. Wtedy byl wystarczajaco dobry dla Was ?

Jeżeli cytujesz mój post, to mi odpisuj a nie pisz do jakiś "innych".

Bo ja jedną rzecz mu zarzuciłem, a piszesz elaborat o historii meczy Korona - Wisła, o całokształcie pracy trenera.

Nie gramy co trzy dni. Gramy w lidze i rozegraliśmy DWA mecze w PP. Tyle. Robienie z tego "gry na dwóch frontach" to jakiś nie śmieszny żart...

Zróbmy mecz o Tarcze Krakowa i już będzie gra na trzech frontach... Dorzućmy udział w jakimś tunieju w styczniu w Tucji i zrobi się gra na czterech frontach... :rotfl:

--

A najbardziej bym się ubawił, gdyby sam Kiko w którymś wywiadzie powiedział "zrobiłem błąd, mogłem wziąć na ławkę M. i C.". Musielibyście samemu Ramirezowi cisnąć od kretynów...

wściekłe pięści węża 22.09.2017 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1483475)
"Uważam jednak, iż nasza gra nie wyglądała źle, czego nie mogę powiedzieć o końcowym rezultacie."

Weź facet ....a stań twardo na nogach. Nikt Cie od razu nie zwalnia, ale zacznij widzieć co się dzieje.

Kiko postanowił wbić nóż w plecy swoim fanom. :D

Nasza gra nie wyglądała źle. Luuuudzie. I teraz siedzi sobie piłkarz Wisły i czyta te brednie i może jak niektórzy kibice nawet w nie uwierzyć. I o ile w przypadku kibiców skończy się na paru głupotach wypisanych na tym forum, o tyle w przypadku piłkarza może skończyć się kolejną porażką w 4 dni.

Już wcześniej pisałem, że gość buja w obłokach i nie wie co gada (przy okazji podobieństw Wisły i Piasta, że obie drużyny lubią ryzyko). Teraz tylko to potwierdza.

Snow 22.09.2017 14:28

Sorry ale lista czubków na tym forum rośnie wprost proporcjonalnie do ilości stron w tym temacie.
Teraz po prawie roku niektórzy zoorientowali się, że Kiko zawsze na konferencjach uprawia 'słodkie pierdzenie' i jest wręcz skrajnie politycznie poprawny. Ten typ tak ma i jeśli chodzi o mnie - bardzo dobrze.
Niektóre rzeczy załatwia się w szatni, a nie na konferencjach prasowych.
A jak wam nie pasuje taki styl to Wdowczyk 'dajcie mi pół napastnika' jest wolny. Albo możecie też poczekać na Probierza - ten też lubi błyszczeć.

wyar 22.09.2017 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1483475)

Powinien pojechac ze soba,pilkarzami,Zarzadem,dokladnie tak,jak robia to najlepsi trenerzy na swiecie,Mourinho,Guardiola,Klopp,Allegri,Conte,Zid ane,kogo tam sobie jeszcze wymarzysz. Oni po kazdym przegranym meczu mowia o tym,jak to fatalnie zagrali... Tak zreszta postepuje kazdy trener w kazdej lidze,albo 99%... Wystarczy wyguglowac... I to oczywiscie swiadczy, ze sa mitomanami... Pisujesz na weszlo! ?? Krzysiu ?????

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1483485)
Sorry ale lista czubków na tym forum rośnie wprost proporcjonalnie do ilości stron w tym temacie.
.

Ditto

wyar 22.09.2017 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1483455)
Bo żeby można było rzetelnie oceniać, potrzebne są jasne kryteria i solidny punkt odniesienia.

To tez w samo sedno.

Karherop 22.09.2017 16:43

Za nami najdłuższa i najcięższa (dla niego) konferencja prasowa Kiko Ramireza jako trenera Wisły. Dużo trudnych pytań i emocjonalnych odpowiedzi. Warta obejrzenia i jedyne czego można żałować, to faktu, że nawet połowa treści wypowiedzianej przez Ramireza nie jest tłumaczona. I tu nawet nie mam pretensji do Pani tłumacz, bo widać, że się stara na ile potrafi. Facet ma sporo do powiedzenia, ale bariera językowa powoduje, że tak naprawdę nie wiemy co mu siedzi w głowie.

Widać też, że Kiko wie że żarty się skończyły. To jego największa porażka jako trenera Wisły.
Pozytywne jest to, że bierze porażkę na siebie. Wielu trenerów na to nie stać. Miejmy nadzieję, że wyciąga też wnioski...

Jako, że nie należę ani do fanatyków, ani do największych krytyków Ramireza chciałbym obiektywnie zwrócić uwagę na jedną rzecz. Tłumaczymy porażki dużą ilością nowych zawodników w składzie. Tymczasem:
w wyjściowym składzie Korony były 5 nowych zawodników
w wyjściowym składzie Wisły było... 5 nowych zawodników

Czyżby problemy z grą dotyczyły tylko Wisły? czy tylko Wisła latem przewietrzyła kadrę? przestańmy tłumaczyć porażki rotacją w składzie bo nie jesteśmy sami na świecie

I drugi zarzut: Basha powiedział, że Korona wygrała z nami bo była agresywniejsza, bardziej zdeterminowana, prowadziła intensywniejszą grę. A dlaczego Panowie piłkarze nie grali w ten sam sposób?
Warto zadać pytanie trenerowi: jak chciał wygrać z Koroną i czy nie zauważył po poprzednim meczu jak gra się w Kielcach? I dlaczego nie potrafił wpłynąć na zawodników choćby w przerwie spotkania, by wykazywali większą determinację?

silver03 22.09.2017 17:14

No i Basha dał trafną diagnozę. Basha na trenera! ;)

szczepans21 22.09.2017 17:15

DUŻY SPOKÓJ...

Trener ma ważny kontrakt, jesteśmy wyżej w tabeli niż nasza gra.
Przemeblowaliśmy atak i pomoc. Niech pierwsze rozliczenia przyjdą w zimę.
Kiko dał d&&y jak i piłkarze w PP, dostali burę,medialnie piekełko (polecam TT) , za każdym razem inny atak i srodek pola plus obrona i bramkarz (Buchalik...)

We środę pierwszy sypałem ku&&&mi i chciałem nabić zespół na pal i zwolnić wszystkich razem z Panią Halinką z pralni ...i potem pomyślałem że tak właśnie działał BC i wiadomo jak to się skończyło...

Nie obchodzi mnie gra, liczą zwycięskie bitwy które nasz przybliżają do Idylli czyli "pucharów"

I niech teraz każdy sobie odpowie na pytanie:
"Wolę cudowną grę a'la Kaziu Moskal i pewne 8 miejsce czy kiszenie ogóra i walkę o pierwszą 3-4 miejsca?"
Bo póki co to tabela mówi że jak wygramy w sobotę to będziemy wysoko :)

wiesniak842 22.09.2017 17:33

Znowu Moskal...
Odchodzil 30 listopada ....a, jebanego 30 listopada. Wisla miala czwarte miejsce. Mamy 22 wrzesnia, Wisla ma piate miejsce. Moskal - pewne 8 miejsce, Kiko - walka o 3-4 miejsce:lol: Juz nawet pomijajac fakt, ze takich rzeczy sie nie da porownac, to wezcie wy sie czasem zastanowcie zanim cos napiszecie.

pepe72 22.09.2017 17:49

Po pierwsze w Kielcach nie wygraliśmy od 4 lat.
Po drugie nie wiem gdzie zapisano cele na ten rok ale realnie to celem jest nie spaść. Jak się uda grupa mistrzowska to będzie to cel osiągnięty wcześniej.

nesta 22.09.2017 17:56

Nie wiem w jakim celu zestawiać liczbę nowych zawodników w Wiśle i Koronie. To nieistotne. Istotne jest kiedy przyszli, ile minut grali razem, ile grali w ogóle.
Korona zamknęła kadrę dużo wcześniej niż Wisła. Do Krakowa trafiali gracze jeszcze kilkanaście dni temu.

Ogryzek 22.09.2017 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1483505)
Po pierwsze w Kielcach nie wygraliśmy od 4 lat.
Po drugie nie wiem gdzie zapisano cele na ten rok ale realnie to celem jest nie spaść. Jak się uda grupa mistrzowska to będzie to cel osiągnięty wcześniej.

Może to twój cel to tylko nie spaść.

W zeszłym sezonie pomimo zamieszania z Meresińskim i serią 7 porażek - na koniec sezonu jesteśmy na 6 miejscu. A jakbyśmy wygrali ostatni mecz z Niecieczą to mogliśmy nawet zająć 5 miejsce.

Nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli zająć gorsze miejsce niż 6 mając zespół tak samo drogi jak w poprzednim sezonie. Żadnych tanich wymówek. Jakbyśmy grali tylko o utrzymanie to nie mielibyśmy tak licznej kadry 30 osobowej a tak 25 osobową.

Gramy o lepsze miejsce niż sezon temu i Kiko zapewne o tym wie. Zwłaszcza że ma w kontrakcie minimalną ilość punktów jaką musi zdobyć z zespołem.

AntyMod 22.09.2017 21:14

wystarczy troche fuksa i np 2 wygrane w 2 najblizszych meczach ( w co absolutnie nie wierze) i znow wiekszosc troli i szeryfów zza biurka bedzie nosilo Kiko na rekach ...ot , łaska pańska na pstrym koniu jezdzi ....

daniel123 22.09.2017 21:48

kiko ramirez: "Z mojej perspektywy uważam, że nie zagraliśmy w Kielcach źle. Sama gra mi się podobała"
poczucie humoru naszego trenera jest zajebiste

Kurz 22.09.2017 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 1483517)
kiko ramirez: "Z mojej perspektywy uważam, że nie zagraliśmy w Kielcach źle. Sama gra mi się podobała"
poczucie humoru naszego trenera jest zajebiste

Najfajniej jest jak się wycina fragment z dłuższej wypowiedzi i manipuluje rzeczywistością:

"Z mojej perspektywy uważam, że nie zagraliśmy w Kielcach źle. Sama gra mi się podobała, była na pewno lepsza, niż podczas ostatniego meczu ligowego z Piastem, bo tym razem stworzyliśmy sobie okazje, ale zabrakło wykończenia".

To nie są takie same przekazy.

daniel123 22.09.2017 23:01

kolego kurz a zmienia to ocenę naszego trenera ze jest zabawny?.
nasza gra z piastem a z korona to jedne gówno do tego z korona graliśmy w przewadze 1 zawodnika przez 90 minut(!).

tłumaczyć obrońca kiko ze jest źle to jak tłumaczyć osobie o poglądach lewicowych dlaczego nie powinniśmy przyjmować obecnie tzn z nazwy uchodźców...

wolfy 22.09.2017 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1483479)
A najbardziej bym się ubawił, gdyby sam Kiko w którymś wywiadzie powiedział "zrobiłem błąd, mogłem wziąć na ławkę M. i C.". Musielibyście samemu Ramirezowi cisnąć od kretynów...

To że Ty jesteś napalony na puchary jak szczerbaty na suchary nie znaczy że taki cel postawiono przed Kiko. Carlitos naciągnął mięśnie brzucha, ale już nawet olewając ten fakt już po meczu z Wisłą Płock widać było że punkty w lidze >> PP.

Brutalna prawda brzmi - nieważne co powie Kiko i tak będziecie się do niego dop... Wisła przegrała mecz, zagrała słabo to trzeba odreagować. Jednak jakieś minimum przyzwoitości warto zachować.

daniel123 22.09.2017 23:24

wolfy co ty pierd...
to by dal zagrać młodym albo przynajmniej odpocząć/żeby nie złapali kartek/kontuzji piłkarza z podstawowej 11 poza maleckim i narzekającym na uraz carlitosie reszta grała.
puchar polski miał duza wagę i nie został olany zwyczajnie po raz kolejny zobaczyliśmy na co stać nasz klub pod wodza kiko

wolfy 22.09.2017 23:33

Którym młodym miał dać grać? Tym kontuzjowanym, czy tym nie mieszczącym się w kadrze? Bo grali Wojtkowski, Halilović, Balaniuk i Arsenić.

Puchar Polski miał dużą wagę bo? Ty tak chcesz? Bo roisz sobie europejskie puchary? Wybacz, nikt Ci tego wprost nie powie ale składy z meczy z WP i Koroną mówią same za siebie. Gdyby Kiko miał za zadanie wygrać PP to dzisiaj grałby skład B. Nie jest idiotą i sam nie dawałby pretekstu gdyby puchar był ważny. A wychodzi że znaczy o wiele mniej niż trzy punkty w lidze.

Konrad. 23.09.2017 00:34

Wolfy - niestety nie jestem takim prawdziwym kibicem jak ty i jeszcze przejmuje się wynikami.

Najpierw Kiko stwierdził ze da Carlitosowi odpocząć, teraz się okazuje że ma kontuzje. To czemu się z tym krył? Po co to pajacowanie? Trzeba było powiedzieć że ma kontuzje i nie było by całej tej dyskusji.

Pytanie tylko co z Malym?

Ty piszesz o przyzwoitości? Ty wyzywając braci po szału od "żałosnych kretynow"? To ja jestem nie przyzwoity bo chciałem Maleckiego w składzie?

Tekst roku.

Osoby które pisza o zwalnianiu trenera, nie mają - jak slusznie chyba "7 kotów" zauważył - punktu odniesienia. To nowy skład i nie wiemy na co ich stać, trzeba czekać. Dlatego rownie śmiesznie brzmią obrońcy jak Wolfy, którzy również punktu odniesienia nie mają - nie mogą być pewni czy Kiko odwala dobra robotę. Tymczasem każda jego decyzję komentujcie niczym katolik dzialania Boga - widocznie tak musiało być. Nie wystawił C i M - tak miało być, brawo że dał im odpocząć. Wystawił X i Y - super niech grają. Wpuścił Lloncha - super.

Na jakiej podstawie nie dopuszczacie myśli że on tez popełnia błędy?

czaro 23.09.2017 01:11

Dyskusja potoczyła się dzięki kilku postom bardzo do przodu - dzięki. W tym za nazwanie problemu przez 7 kotów.

Gramy brzydko i - na moje oko/oko wielu innych - dość przypadkowo (zwłaszcza z przodu). Pomimo to trener zdobył sporo punktów - chociaż znowu: z drugiej strony wiele z tych punktów zdobył dość fartownie. To są fakty.

Teraz możemy zastanawiać się, czy 1) powinniśmy się z tego cieszyć, bo bez trenera byłoby gorzej, czy 2) powinniśmy się denerwować, bo jest przez trenera, czy 3) w ogóle jest czymkolwiek zawracać sobie głowę, bo jakoś to jedzie do przodu i być może to na tym zależy zarządowi, klub rozwija się powoli i stabilnie, czy 4) jakikolwiek inny trener mógłby tu wiele zmienić, bo a) drużyna w przebudowie, b) kontuzje, c) wyjazdy etc. itd.

Ja bym się skłaniał ku 3, bo 1/2, a nawet 4 to jednak spekulacje. Chyba, że ktoś ma materiał, przygotowanie teoretyczne i umie dedukcyjnie przeprowadzić wywód od szczegółów (np. błędy w rotacji w składzie, błędy w ustawieniu na boisku, ocena pracy na treningach, ocena rozkładu treningów etc.). Jeżeli nie, to wiele teraz nie ustalimy. Dopóki akceptujemy wyniki i ustalamy, że nie efektowność jest teraz najważniejsza, dopóty nie powinno być zmian.

Piotr777 23.09.2017 01:22

Wam się tutaj, co poniektórym, w dupach poprzewracało. Roszczeniowość na najwyższym poziomie. Nie pytaj co Wisła może dla Ciebie, zapytaj co Ty możesz zrobić dla Wisły. Pier...Bomisie.

Grisza1 23.09.2017 01:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1483532)
To nowy skład i nie wiemy na co ich stać, trzeba czekać.

O co chodzi z tym nowym składem?

Skład z derbów: Buchalik - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Llonch, Velez - Bartosz , Brlek, Małecki - Lopez.

Przykładowy inny skład: Buchalik - Cywka, Gonzalez, Głowacki, Sadlok - Boguski, Llonch, Velez, Wojtkowski, Małecki - Lopez.

W każdym takim zestawieniu jest 2 - 3 nowych zawodników. W pierwszym Velez i Lopez. W drugim Velez, Wojtkowski, Lopez. Z pozostałą 8 czy 9 zawodników Ramirez pracuje kilka miesięcy. Czy widać między nimi jakieś schematy i pomysł na grę? Dołożenie do tej ósemki czy dziewiątki dwóch czy trzech zawodników powinno sprawić, że wchodzą oni w sprawnie grającą maszynę, która ma wypracowane schematy przez kilka miesięcy. Tym bardziej, że Lopez pokazuje, że jest mu obojętne z kim gra, po prostu robi swoje, więc w zasadzie można powiedzieć, że do składu wskakuje jeden czy dwóch nowych zawodników. Czy coś takiego da się zauważyć? Czy gdyby wystawić skład np taki

Buchalik - Cywka, Gonzalez, Głowacki, Sadlok - Bartosz, Llonch, Boguski, Małecki - Lopez, Brożek,

a więc skład samych starych plus Lopez gra Wisły wyglądałaby inaczej?

W zimie kilku z obecnych "nowych" pójdzie do odstrzału (jak Kolumbijczycy czy Videmont) i na wiosnę znów będzie gadka, że przyszli nowi i trzeba zgrywać skład? Jaką filozofię gry Kiko wszczepił Wiśle podczas swojego pobytu w Krakowie? Które mecze pod jego wodzą zapadły kibicowi w pamięć ze względu na grę, a nie derbową euforię w końcówce?

Piotr777 23.09.2017 01:36

Chociażby o derbach zapomniałeś? Tak, przypadek.

daniel123 23.09.2017 02:13

o którym meczu derbowym mówisz? tym ostatnim? gdzie dupę nam uratowała czerwona kartka - do tego momentu przegrywaliśmy 0;1 i byliśmy zespołem słabszym, dla rywala i carlitos?
graliśmy piach przegrywaliśmy wszystko zmieniło się po czerwonej kartce dla rywala która aktualnie już nawet nie pomaga.
zapamiętać można carlitosa i jego pokaz umiejętności ale nasz mecz był slaby do zapomnienia

Piotr777 23.09.2017 02:49

Wygrane derby w końcówce, przepiękny rajd Carlitosa, przepiękny finisz Carlitosa, mina Probierza, w.... parchów i ich profesorka. Do zapomnienia????? Chyba przez parchatych. Ty tak na serio czy może obrzezany? Takie mecze kibic Wisły pamięta bardzo długo. Równie długo jak akcję z 08.11.2010 Kirm-Boukhari. Ale gdy patrzę na Twoje poprzednie posty, a w nich piszesz Moskal, Sobolewski, Małecki, Carlitos z małej litery, ale Kielce z dużej, to nie mam złudzeń z której strony Błoń Cię wiatr przywiał. Brawo mistrzu!

Grisza1 23.09.2017 03:00

Pamiętasz bo to były derby. Derby są wyjątkowe bez względu na trenera. Pytanie było, który mecz pamiętasz ze względu na grę według filozofii Ramireza.

Piotr777 23.09.2017 03:08

Filozofię polegającą na grze do końca, bez względu na okoliczności, mam potępiać? To nie był pierwszy taki mecz. I to mi się podoba, bardzo. A że nie zawsze wychodzi? Cóż, taka jest piłka. Realowi (Madryt) tez nie zawsze wychodzi. Wrażenia artystyczne? Przyjdzie na nie czas. Dla mnie ta szklanka jest w połowie pełna.

Arked 23.09.2017 06:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 1483538)
o którym meczu derbowym mówisz? tym ostatnim? gdzie dupę nam uratowała czerwona kartka - do tego momentu przegrywaliśmy 0;1 i byliśmy zespołem słabszym, dla rywala i carlitos?
graliśmy piach przegrywaliśmy wszystko zmieniło się po czerwonej kartce dla rywala która aktualnie już nawet nie pomaga.
zapamiętać można carlitosa i jego pokaz umiejętności ale nasz mecz był slaby do zapomnienia

Zupełnie nie tak wyglądały derby. Cracovia zagrała wysokim pressingiem i przez to nie starczyło jej kompletnie sił do końca meczu. Stąd jej przewaga na początku pierwszej i drugiej połowy ale także faule, kartki i stracone bramki w końcówce.

Nie wiem też o jakich młodych piszesz we wcześniejszym poście. Przecież wystawił kogo miał.

Chciałbym też zwrócić co poniektórym uwagę, że wciąż jest za wcześnie na doszukiwanie się stylu i filozofii gry w tej drużynie. Prowadzenie tej samej dyskusji co 3 dni jest bez sensu. W tydzień czy dwa niewiele się zmieni. Kilka miesięcy to minimum przy klasie i znaczeniu piłkarzy, których straciliśmy oraz klasie i ilości piłkarzy pozyskanych.

wiesniak842 23.09.2017 06:42

Bez sensu, bez sensu. Jakiego stylu doszukales sie w naszych meczach dajmy na to w maju??? Klasa i znaczenie pilkarzy byla, bylo kilka miesiecy, byl okres przygotowawczy. Slucham z niecierpliwoscia.

Arked 23.09.2017 06:51

Pamiętam dobrze, że było kilka meczów gdzie było sporo dobrej gry piłką. Co ciekawe im ładniej wizualnie graliśmy tym mniej punktów zdobywaliśmy (bo skuteczność była gówniana).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl