Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

SharksiK 26.01.2014 02:19

Nie nie jestem.

Ty naprawde myslisz że Smuda napierdala Sarkiego kijem po plecach a innego dnia pada na kolana przed Stolarskim?

Odeszli od nas 2 zawodnicy którzy nie czują sie tak słabo by grzać ławę. Jesli nie mają gry w Wiśle to poszli tam gdzie bedą grać. Ot cała filozofia.

A Smuda niech się nie użala i niech nie obarcza innych za wszystko co się dzieje. Po.......ili z nim pracę i tyle, kropka. Zresztą włodarze pokazali przy Sobolewskim ile tak naprawde znaczy dla nich lojalność itp itd...

Więc jakim zasranym prawem Smuda ma jakies pretensje? Czy naprawde jest takim cepem zeby nie zrozumieć tego co powiedzieli?

grzybek69 26.01.2014 09:28

szarksik a oglądałeś mecze Małeckiego??
Miał kiedy się wykazać i zasłuzyc na nowy kontrakt(patrz Garguła) a że to olał to nie wina Franciszka

SharksiK 26.01.2014 09:45

A skąd wiesz że Małecki chciał ten kontrakt ? A jesli doszedł do prostego wniosku, że z tym trenerem i tak za wiele nie osiągnie a dalsza z nim współpraca jest pozbawiona sensu?

Chyba nie jest już takim istnym debilem żeby nie widzieć kto jest obecnie słoneczkiem na niebie a komu przyszło siedzieć w cieniu.
Nie znasz Smudy więc nie wiesz jaki on jest i jaki ma stosunek do poszczególnych piłkarzy. W szkole tez nauczyciele powinni byc obiektywni a przeciez oczywiscie nie są, mają swoich pupili i mają takich co cały okres jebią jak bure suki.
Po sciagnieci Stilica widac ze jednak Smuda ma tam swoj prywatny ranking a ze jest za głupi na takie sprawy to pewnie mimowolnie daje upusty swojej sympati.

MAłecki odeszedł i kropka, nie chcial się z nim męczyć więc ja nie widze problemu. A Smuda niech tak nie .......i w mediach o innych tylko skupi się na swojej pracy. Wiadomo że winę widzi u siebie jako ostatni.

A Stolarski to jest jego i włodarzy katastrofalna porazka oraz medialny policzek w mordę. Jak by nie kolorowali to fakty są takie że nie potrafili zatrzymać pierwszgo od kilku lat wychowanka który był raczej powodem do dumy niż zmartwień i żadne obarczania winą nie zmienią tego.
Mieli wszystko w rękawie i to s.......ili.
Jaki powód? No pewnie konkretny , bynajmniej nie kasa gdyż Stolarski podziękował bogatej Legii a wyskoczył do Lechii która wystrzeliła spod podłogi w ostatnim momencie.
Porażka i tyle! Niewazne czy z niego beda ludzie czy nie, my napewno na własnej skórze juz sie o tym nie przekonamy. Osobiście życzę mu sukcesów i żeby pokazał nam jakimi byliśmy frajerami!

Ps:

Garguła gra o kontrakt kolego bo musi, tylko szkoda ze tak wczesniej nie potrafił. Jesli nie zostanie w Wisle to skonczy w jakiś Ruchu lub PBB natomiast Małecki jeszcze pare lat ma przed sobą i zapewniam cię że w każdym Polskim klubie bedzie brany jako wzmocnienie.

grzybek69 26.01.2014 10:13

Tyle że ani Małeckiemu ani Stolarskiemu w innym klubie nikt nie zagwarantuje gry za nazwisko i tam tym bardziej bedzie im ciężko wywalczyc miejsce jeśli u nas się im nie udało. Wszystko czas pokaże!

Valandil 26.01.2014 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzybek69 (Post 1346234)
Tyle że ani Małeckiemu ani Stolarskiemu w innym klubie nikt nie zagwarantuje gry za nazwisko i tam tym bardziej bedzie im ciężko wywalczyc miejsce jeśli u nas się im nie udało. Wszystko czas pokaże!

A jakie nazwisko miał Stolar? Anonimowy 17 latek który niczego nie pokazał, to że jest powoływany na śmieszną kadrę U19 to nic nie znaczy, żadna strata a może i zarobek o ile te pieniądze (pół mln złotych) faktycznie Wisła dostanie.

grzybek69 26.01.2014 10:29

A Małecki to taki sam gwiazdor tyle że on chociaż uratował nas przed spadkiem, a Stolarski nie zadążył!

SharksiK 26.01.2014 10:36

A co nie pomogl nam wtedy? Jasne ze przecholowal z tekstem jednak halo to mowil Patryk!
Z tego co pamietam to ....a wyczekiwany byl jako ostatnia deska ratunku...bo zle to pykalo.

A juz zapomnial ze zrzekl sie zaleglego wynagrodzenia od Turasow by moc do nas dolaczyc? Naprawde nie male pieniazki a jednak mial ten gest.
Mial on za uszami i moze wzorem na bohatera nie byl jednak tez mial w huj plusow ktorych prozno szukac u innych pilkarzy w dzisiejszych czasach. Badzmy obiektywni.

SharksiK 26.01.2014 10:44

Dla jasnisci dodam tylko co wiem, mianowicie cale wypozyczenie to byl jego pomysl za glupote wobec Moskala. Mialo ucichnac i po roku wrocic do nas . Byl bardzo zadowolony z Wilkow z Angli i naprawde wszystko sie rozbilo o oplacanie kontraktu i troszke kasy dla klubu.
Turasy znalazly sie z braku laku i nie chcial tam za skarby isc, Szymek juz mu zjebal psyche. Jednak Bednarz powolywal sie na jego pomysl i fajna kase dla niego i klubu, poszedl jak szczeniak ktoremu ktos cos kazal.

Bednarz do tej pory nie rozlixzyl sie z premii za tamten okres. I juz sie nie rozlicza, dlugu poprostu nie ma, sa kwita.

Z Moskalem to tez nie do konca tak poszlo. Bylo cisnienie na obcokrajowcow, wypromowac i sprzedac. Kazdy byl z innej parafii, zero klimatu wiec wy.......il ze wiecej w tej zbieraninie nie zagra. W....il go tez Wilk, myslal ze trzyma jego strone a on sie na niego wypiol i jeszcze potepil. Pilkarze i tak kazdy mial na to wyjebke. Kazdy chcial s.......ic

Bartosz 26.01.2014 11:09

A po wywiadzie takie reakcje :-)

http://www.youtube.com/watch?v=gW6-dMUtJSw

mitmichael 27.01.2014 16:27

Kolejna rozmowa z Franciszkiem Smuda tym razem z ofensywni z "przegladu sportowego"
http://ofensywni.przegladsportowy.pl...zyrodzie-gina/

brylant17 27.01.2014 17:13

Cytat:

Zapytajcie reszty chłopaków, dlaczego zostali. Pytajcie Głowackiego, Garguły, Boguskiego czy Bunozy, na których każdy krzyżyk postawił. Z Wisły odeszli słabi. Słabi! A słabi w przyrodzie giną. Nie zrobiłem krzywdy Małeckiemu. Chciałem, żeby grał. On mówił: „Tylko Biała Gwiazda”. Klepał się po sercu i wiślackim herbie. Tylko poszedł do Szczecina i mówi, że będzie umierać za Pogoń. To za Wisłę nie mógł?! Umrzyj chłopie za Wisłę, zostań z nami. Nikt go z Krakowa nie wyganiał. Jeżeli wcześniej w Wiśle był trener, który pozwalał piłkarzom trenować, jak chcą, to się pytam, po co taki człowiek? Niech zawodnicy sami się bawią. Przy mnie na pewno tak nie będzie. Prujesz aż sadza z komina idzie albo odjazd.
Jeżeli Smuda to powiedział to trzeba mu polać

arti 27.01.2014 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1346345)
Kolejna rozmowa z Franciszkiem Smuda tym razem z ofensywni z "przegladu sportowego"
http://ofensywni.przegladsportowy.pl...zyrodzie-gina/

Jak zwykle głównie pierdoły, niepokoją mnie informacje, że znów są kłopoty z przelewami. To kolejna (jeszcze szczuplejsza kadra, Jova i Boguski) niedobra informacja w kontekście wiosny.

filoo 27.01.2014 22:20

Jak strasznie mnie wkurza całe to ciągnięcie się sprawy z Małeckim. Wydaje mi się że powinniśmy iść w stronę zachodnich standardów, gdzie człowiek na stanowisku pierwszego trenera jest absolutnym Bossem. Patrząc na Ligę angielską, gdzie występuje układ scalony ( Trener = Menedżer ) funkcjonuje to zajebiście, nie wyobrażam sobie żeby zawodnik jakiekolwiek zespołu miał tego typu teksty bo by wyleciał w parę dni. W Wiśle Kraków nie ma pieniędzy i wiadomo że zawodnicy dostają raczej frytki. Jak ktoś chce odejść, droga wolna. Słuchajcie, wg mnie, sprawa Stolarskiego i Małeckiego rozbija się o pieniądze. Nie chcą grać za takie pieniądze w Wiśle, to trener i Prezes Bednarz im dziękują i koniec. Obaj dostawali szanse ( większe i mniejsze), jakby grali super zajebiście to byłoby ciśnieni żeby zostali...
Brawo dla Smudy, nie bał się postawić sprawy jasno i po męsku.

Oldpara 27.01.2014 22:58

Mi tam się podoba co Smuda mówi. Zaczynam go nawet lubić :)

xanti1906 27.01.2014 23:05

@filoo

Ale właśnie powoli idzie w tym kierunku. Smuda zdecydował kogo nie chce mieć w drużynie. Nie podobał mu się Sobol, Wilk czy Mały i nie ma ich już w klubie. My kibice możemy różnie spoglądać na te ruchy, ale na chwilę obecną mamy w klubie trenera, który znaczy więcej niż piłkarz. Dawno nie mieliśmy takiej sytuacji.

Mario Nh 27.01.2014 23:13

Bo Smuda to prosty człowiek ale z sercem do tego sportu.

I wolę by mówił, że ktoś dostanie od niego po plecach, że będzie rozgrzeszal aniżeli mówił po angielsku pięknym akcentem i obiecywał złote góry.

Bije się w pierś bo gdy media sugerowały jego nazwisko w kontekście pracy w naszym klubie to kręcilem nosem, wolałem Hajte.

I chociaż w mojej odrębnej opinii i jeden i drugi jest dobrym trenerem jak na nasze warunki to za Smuda przemawia większe doświadczenie.

A że i jeden i drugi jest obiektem drwin i żartów? Cóż, taki naród pełen kompleksów. Pozostałość po komunie chyba.
I jeden i drugi ma własne zdanie i jak mało kto znają się na piłce. Naprawdę.

filoo 27.01.2014 23:14

@xanti1906

...co mnie się bardzo podoba, chociaż wejdę jednak w niegroźną polemikę. W Wiśle występuje układ osobny, czyli o wszystkim decyduje Smuda z Bednarzem i o ile Mały poleciał przez Smudę, o tyle wydaje mi się że Sobol i Czarek odjechali bo nie było porozumienia między nimi a Jackiem ( wiadomo że chodziło o kasę, której Wisła nie miała na ich kontrakty). Ale popieram to że ważniejszy jest Boss ( Smuda plus Jacek) niż żeby kopacze mieli swoje fochy. Tak ma być! idziemy w dobrym kierunku. Smuda też nie dostaje kasy, cała Polska mu ciśnie i go nie lubi, a on robi swoje. Kiedyś Pan Cupiał dawał mu bardzo dużo pieniędzy i Smuda teraz spłaca ten 'dług'. Małeckiemu ktoś dał kiedyś szansę... skończyła się kasa i typa nie ma....

huberix 27.01.2014 23:19

Jedynie co to teraz nie ma osoby która by się nie bała postawić (patrz.Sobol). W sumie może to i lepiej, bo już nikt nie odważy się podejść i powiedzieć : -Trenerze, treningi są za cięzkie, mam to w du.. .
Wszyscy sie Franai boja i zapier@@@ więc jest OK. :D

UP: Jacek ma gó.. do gadania, kilka razy jego wyp. były widoczne sprzecznosci słow Smudy z bednarzem i na razie słowa tego pierwszego mają większe pokrycie :p

morganfield 27.01.2014 23:31

U Smudy wszyscy stali się równi...

SharksiK 27.01.2014 23:35

Ale my mamy szczęście że Smuda wyciągnoł do nas rękę. Franiu! Gdzieś ty się podziewał jak Cupiał szastał kasą? żal.

Jagul 27.01.2014 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filoo (Post 1346387)
Jak strasznie mnie wkurza całe to ciągnięcie się sprawy z Małeckim. Wydaje mi się że powinniśmy iść w stronę zachodnich standardów, gdzie człowiek na stanowisku pierwszego trenera jest absolutnym Bossem. Patrząc na Ligę angielską, gdzie występuje układ scalony ( Trener = Menedżer ) funkcjonuje to zajebiście, nie wyobrażam sobie żeby zawodnik jakiekolwiek zespołu miał tego typu teksty bo by wyleciał w parę dni. W Wiśle Kraków nie ma pieniędzy i wiadomo że zawodnicy dostają raczej frytki. Jak ktoś chce odejść, droga wolna. Słuchajcie, wg mnie, sprawa Stolarskiego i Małeckiego rozbija się o pieniądze. Nie chcą grać za takie pieniądze w Wiśle, to trener i Prezes Bednarz im dziękują i koniec. Obaj dostawali szanse ( większe i mniejsze), jakby grali super zajebiście to byłoby ciśnieni żeby zostali...
Brawo dla Smudy, nie bał się postawić sprawy jasno i po męsku.

Zauważyłeś, że sprawa Małeckiego ciągnie się poprzez opowiadanie w kółko tego samego o całej tej sytuacji, przez samego trenera Franka S.? Co wywiad, to pytanie o Patryka, a Smuda zamiast w końcu zamilknąć w tym temacie, bo przecież już chyba każdy w tym kraju zna jego opinie, to cały czas .......i...
Piszesz, że cieszysz się z postawienia sprawy jasno i po męsku. W mojej opinii jak ktoś stawia sprawę jasno, to wystarczy jak raz poda konkretne przyczyny i powody takiej, a nie innej decyzji. Tymczasem Franek gada i gada i gada, zamiast w końcu się po prostu zamknąć. Pewnie zaraz jakiś inteligentny dziennikarzyna z gówna wyborczego lub innego szmatławca, będzie o to samo pytać Małeckiego. I po co to?

Każdy poznał już opinie Małeckiego i Smudy, co pozwoliło na stworzenie sobie swojej własnej oceny w tej sprawie i nie ma co do tego wracać. Od odejścia Małego minęły już 3 tygodnie,a Smuda cały czas .......i i .......i w kółko o jednym i tym samym.

silver03 27.01.2014 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1346404)
Ale my mamy szczęście że Smuda wyciągnoł do nas rękę. Franiu! Gdzieś ty się podziewał jak Cupiał szastał kasą? żal.

*wyciągnął

filoo 28.01.2014 00:14

@Jagul

Prawda, zgadzam się z Tobą, skoro Dziennikarze pytają o to Smudę to on odpowiada i odpowiada i odpowiada, cały czas pytają....Od odejścia Małego minęły 3 tygodnie, nie ma się co spinać, nie ma Małeckiego, jest 600 tys na zaległości i Franz, co to swoją prostotą potrafi wpoić zawodnikom Wisły dużo walki, co często przerodziło się w wygrane mecze. Nie zmienimy tego my, również dziennikarze...

Gwiaździsty 28.01.2014 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1346406)
Zauważyłeś, że sprawa Małeckiego ciągnie się poprzez opowiadanie w kółko tego samego o całej tej sytuacji, przez samego trenera Franka S.? Co wywiad, to pytanie o Patryka, a Smuda zamiast w końcu zamilknąć w tym temacie, bo przecież już chyba każdy w tym kraju zna jego opinie, to cały czas .......i...
Piszesz, że cieszysz się z postawienia sprawy jasno i po męsku. W mojej opinii jak ktoś stawia sprawę jasno, to wystarczy jak raz poda konkretne przyczyny i powody takiej, a nie innej decyzji. Tymczasem Franek gada i gada i gada, zamiast w końcu się po prostu zamknąć. Pewnie zaraz jakiś inteligentny dziennikarzyna z gówna wyborczego lub innego szmatławca, będzie o to samo pytać Małeckiego. I po co to?

Każdy poznał już opinie Małeckiego i Smudy, co pozwoliło na stworzenie sobie swojej własnej oceny w tej sprawie i nie ma co do tego wracać. Od odejścia Małego minęły już 3 tygodnie,a Smuda cały czas .......i i .......i w kółko o jednym i tym samym.

Nic dodać, nic ująć. Wiele nie dzieje się w rynku transferowym jak na razie ale Smudy wszędzie pełno przechwalajacego się jak to pogonił z Wisły Małeckiego czy Stolarskiego. Tu mruga okiem do kibiców: "wiecie, nie chcieli umierać za Wisłę a ja powiedziałem pass". Taki gieroj z niego. Szkoda, ze swego czasu sam spier...ił z Wisły do Legii. Zapewne zapomniał o tym. Za to zdążył sie juz przypochlebić naiwnym.

FraMat 28.01.2014 11:03

Widzę, że krąg miłośników Franca się rozrasta :mysli:

Arked 28.01.2014 11:04

@Gwiaździsty

Nie s.......ił z Wisły do Legii tylko został zwolniony (po pierwszej porażce w sezonie) i jako bezrobotny trener dostał ofertę z Legii. Doskonale to pamiętam i sympatii mu to nie przysporzyło przy Reymonta, ale ujęcie tego w taki sposób jak to zrobiłeś to zwykła manipulacja.

Gwiaździsty 28.01.2014 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1346431)
@Gwiaździsty

Nie s.......ił z Wisły do Legii tylko został zwolniony (po pierwszej porażce) i jako bezrobotny trener dostał ofertę z Legii. Doskonale to pamiętam i sympatii mu to nie przysporzyło przy Reymonta, ale ujęcie tego w taki sposób jak to zrobiłeś to zwykła manipulacja.

I nie wiedzieć dlaczego bał sie przyjść na R22 nawet jako trener Legii gdy ta grała z Wisłą, którą kierował z .....hotelu. Jacy Ci kibice Wisły niewdzięczni byli. Ale teraz zapewne w wywiadach wyjaśnia jak to wspaniale działa i goni różnych sabotażystów z Wisły. I już klaka jest.

Arked 28.01.2014 11:37

Kibice Wisły z jakichś powodów oczekiwali od niego lojalności jakby był co najmniej Wiślakiem z krwi i kości, pomimo tego, że był z Wisłą związany tylko przez kilkanaście miesięcy. To było trochę absurdalne. Podejrzewam, że jest on teraz mocniej zżyty z Wisłą niż wtedy, z racji zamieszkiwania w Krakowie i kilkunastoletniej przyjaźni z Cupiałem.

Smuda zawsze lubił opowiadać farmazony w wywiadach. Nie przywiązywanie większej wagi do jego wypowiedzi w mediach to podstawa zachowania dobrego stanu zdrowia. Najważniejsze jest to, że jest trenerem ponadprzeciętnym jak na polskie warunki, mimo swoich licznych wad, o których wiemy od dawna.

dawiss 28.01.2014 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1346430)
Widzę, że krąg miłośników Franca się rozrasta :mysli:

Lepszy belkoczacy Smuda ze zwyceistwami, niz pieknie mowiacy Probierz czy Petrescu z porazkami...

Malecki gral w meczach od poczatku sezonu, prezentowal sie bardzo slabo. Te same treningi, ktore przechodzil Malecki, przechodzily takie tuzy jak Boguski czy Gargula, wiec to ze zostal zajechany na treningach, mozna wlozyc miedzy bajki. Mogl mu sie nie podobac Smuda, ale jako pilkarz powinien walczyc, tymczasem gral duzo gorzej od Boguskiego, nie wspominajac o Donaldzie. Sam chcial odejsc i chyba dobrze, bo na Wisle byl za slaby. Nawet za najlepszych czasow, nie wyroznial sie niczym szczegolnym.

Stolarski chcial grac za darmo, byl gorszy nawet od Burligi, takich pilkarzy, ktorzy za mlodu mieli byc nastepnymi Kozminskimi, Zurawskimi, Szymkowiakami jest setki... Dawid Jarka, Maciej Korzym, Dawid Janczyk, Jakub Wilk, Adam Kokoszka, Maciej Sadlok itd... Talenty znajduja sie zawsze, gorzej z ich pozniejszym rozwojem, na 100 zawodnikow uznawanych za telenty, pewnie cos wiekszego niz ligowe przecietniactwo osiaga 5-10%. Zobaczymy w przyszlosci na co stac Stolarskiego, jak na razie brak mu podstawowej cechy jaka mieli najlepsi pilkarze... woli walki.

Tarann 28.01.2014 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1346446)
Lepszy belkoczacy Smuda ze zwyceistwami, niz pieknie mowiacy Probierz czy Petrescu z porazkami...

Malecki gral w meczach od poczatku sezonu, prezentowal sie bardzo slabo. Te same treningi, ktore przechodzil Malecki, przechodzily takie tuzy jak Boguski czy Gargula, wiec to ze zostal zajechany na treningach, mozna wlozyc miedzy bajki. Mogl mu sie nie podobac Smuda, ale jako pilkarz powinien walczyc, tymczasem gral duzo gorzej od Boguskiego, nie wspominajac o Donaldzie. Sam chcial odejsc i chyba dobrze, bo na Wisle byl za slaby. Nawet za najlepszych czasow, nie wyroznial sie niczym szczegolnym.

Stolarski chcial grac za darmo, byl gorszy nawet od Burligi, takich pilkarzy, ktorzy za mlodu mieli byc nastepnymi Kozminskimi, Zurawskimi, Szymkowiakami jest setki... Dawid Jarka, Maciej Korzym, Dawid Janczyk, Jakub Wilk, Adam Kokoszka, Maciej Sadlok itd... Talenty znajduja sie zawsze, gorzej z ich pozniejszym rozwojem, na 100 zawodnikow uznawanych za telenty, pewnie cos wiekszego niz ligowe przecietniactwo osiaga 5-10%. Zobaczymy w przyszlosci na co stac Stolarskiego, jak na razie brak mu podstawowej cechy jaka mieli najlepsi pilkarze... woli walki.

Amen.

Cytat:

Smuda zdradził również, że na razie piłkarze, którym kończą się kontrakty, nie podpiszą nowych umów. - Podjąłem decyzję, że do kwietnia nie będzie nowych kontraktów. Piłkarze muszą mnie jeszcze przekonać do siebie. Jak mnie przekonają, to w maju będziemy podpisywać kontrakty. To dotyczy wszystkich piłkarzy z obecnej kadry, którym kończą się umowy.
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...cnia-atak.html

Ryzykowne. I mało prawdopodobne, żeby była to koncepcja Smudy.
Z jednej strony piłkarze mogą wygrać, bo przyszłoroczny budżet powinien dać większe możliwości co pewnie przełoży się na oferty. Klub wygrywa niewiele poza odwleczeniem przedstawienia ofert ktore zapewne zostałyby odrzucone, dochodzi ryzyko dezercji. Choć temat dotyczy Pawła Brożka, Gordana Bunozy, Łukasza Burligi, Łukasza Garguły, Arkadiusza Głowackiego i Michała Miśkiewicza. Więc nie bardzo widzę Małeckich i Stolarskich w tym gronie. Nie liczę Gordana bo jego odejście jest więcej niz pewne od dawna.

SharksiK 28.01.2014 13:12

Cytat:

Z tą roznicą ze Petrescu wiedział dlaczego przegrywał a Smuda nie ma pojecia dlaczego wygrywa.

kristos 28.01.2014 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1346454)
Z tą roznicą ze Petrescu wiedział dlaczego przegrywał a Smuda nie ma pojecia dlaczego wygrywa.

Ty oczywiście, wiesz to na pewno.
Ja o ile dobrze pamiętam ,to Petrescu przeważnie miał pretensje do sędziów i na tym się głównie jego wiedza opierała.

Jagul 28.01.2014 13:48

Cytat:

Bełkot Smudy nie wpływa na to, że Wisła wygrywa, więc mógłby go trochę ograniczyć.

Chyba, że jednak ja jestem tępy i zależy, więc Franiu nie krępuj się!

Idealny przykład to wstrzymanie rozmów kontraktowych niby to po decyzji Smudy... panowie szanujmy się, bo chyba tylko ktoś nie znający realiów jakie panują w Wiśle mógłby w to uwierzyć...

Gwiaździsty 28.01.2014 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1346438)
Kibice Wisły z jakichś powodów oczekiwali od niego lojalności jakby był co najmniej Wiślakiem z krwi i kości, pomimo tego, że był z Wisłą związany tylko przez kilkanaście miesięcy. To było trochę absurdalne. Podejrzewam, że jest on teraz mocniej zżyty z Wisłą niż wtedy, z racji zamieszkiwania w Krakowie i kilkunastoletniej przyjaźni z Cupiałem.

Smuda zawsze lubił opowiadać farmazony w wywiadach. Nie przywiązywanie większej wagi do jego wypowiedzi w mediach to podstawa zachowania dobrego stanu zdrowia. Najważniejsze jest to, że jest trenerem ponadprzeciętnym jak na polskie warunki, mimo swoich licznych wad, o których wiemy od dawna.

A nie było czasem tak, że patrzyli na jego zachowanie w końcowym okresie jego pracy w Wisle, gdzie kładł lagę na wyniki i robotę kontaktując się przez ten cały czas z Legią, do której w końcu poszedł, kiedy właściciel już nie wytrzymał i go wy......ł ?

dawiss 28.01.2014 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1346461)
A nie było czasem tak, że patrzyli na jego zachowanie w końcowym okresie jego pracy w Wisle, gdzie kładł lagę na wyniki i robotę kontaktując się przez ten cały czas z Legią, do której w końcu poszedł, kiedy właściciel już nie wytrzymał i go wy......ł ?

Dorabiasz jakies dziwne teorie spiskowe.

Arked 28.01.2014 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1346461)

Z tego co pamiętam to nic takiego nie miało miejsca. Natomiast co o całej sytuacji myśleli poszczególni kibice to nie wiem.

serek.c2 28.01.2014 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1346491)
Natomiast co o całej sytuacji myśleli poszczególni kibice to nie wiem.

Jako, że miałem wtedy z 19 lat myślałem sobie "Smuda pedał Wisłę sprzedał" ;) Nieco mi się pogląd na sytuację zmienił od tego czasu, jednak dalej Franza nie trawię...

Gwiaździsty 28.01.2014 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1346491)
Z tego co pamiętam to nic takiego nie miało miejsca. Natomiast co o całej sytuacji myśleli poszczególni kibice to nie wiem.

No to co wg. Ciebie spowodowało, że Boguś wy...ł go po pierwszym w sezonie i w dodatku wygranym meczu ?

Griszka30KR 28.01.2014 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1346494)
No to co wg. Ciebie spowodowało, że Boguś wy...ł go po pierwszym w sezonie i w dodatku wygranym meczu ?

To ,ze mu czasami wali na dekiel...(patrz komedia z Kasperczakiem)?

arti 28.01.2014 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1346494)

Po pierwszym meczu? Eee to nie całkiem tak było...
Była seria 5 zwycięstw na początku, potem się zacięło, grajkom jakby zaczęło brakować sił i szybkości m.in. porażka z Polonią Wawa u siebie i Smuda po 7 czy 8 meczu powiedział, że ta drużyna zacznie grać dopiero w rundzie wiosennej. No i dostał kopa. A Wisła już tak naprawdę nie wróciła już w tamtym sezonie do równowagi i przegrała MP właśnie z Polonią. A co się działo za kulisami oczywiście nie wiem.
A tu masz dowód http://www.90minut.pl/liga/0/liga27.html
Co do przedłużania kontraktów to oczywiście najpewniej powodem jest brak kasy w tej chwili, ale oby to nie zaowocowało przede wszystkim tym, że w maju będzie kilku kolejnych "zdrajców" do opluwania.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl