![]() |
Zawsze dostajemy najsilniejsza mozliwa druzyna - te losowanie sa bezsensu, gdyby Genk byl w naszej grupie to oczywiscie gralibysmy z Belgami.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wyjaśnijmy sobie, PÓKI CO jesteśmy lepsi od Skonto o kilka klas, a kolejny rywal jest na naszym poziomie. Jakie to szczęście że to nie nasi niektórzy "kibice" grają w pucharach bo przed każdym meczem mieliby spodnie pełne ... wiadomo czego. |
Mogren - Litex 1:2 (el. LM)
Skład Litexu: Petar Zanev Džamal Berberović Hristo Yanev Wellington Thiago Miracema (71' Momchil Tsvetanov - gole: 77' 79') Célio Codó (64' Svetoslav Todorov) Georgi Milanov (78' Robert Flores) Plamen Nikolov Neboysha Yelenkovich(Kap.) Nikolay Bodurov Wisła - Litex 2:1 (Sparing) Skład Litexu: Aleksandrov Barthe Berberovic Nikolov Jelenkovic Milanov Rumenov (55' Zdravchev) Tsvetanov Popov Todorov Dermanovic (55' Nene) Skład Wisły: Pareiko Lamey Jaliens Jovanović (60' Bunoza) Paljić Sobolewski Wilk (46' Nunez) Melikson (46' Kirm) Małecki Genkov (67' Boguski) Iliev (67' Garguła) Z tego sparingu z Litexem 6 zawodników Litexu zagrało w pierwszym meczu eliminacyjnym. Wisła natomiast wyszła w sparingu na Litex podstawowym składem. Nie było wtedy tylko Chaveza. Nie ma wątpliwości, że to będzie całkiem inny mecz. |
Cytat:
czyli bezpośredni awans do LE gwarantuje 4 runda, 3 eliminacje? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dwumecz bez faworyta.
|
|
Oby pogrążył ich Bułgar.
|
Cytat:
A wygrana Luitexu z Morgenem baaardzo szczęsliwa, obie bramki rezerwowego. |
Cytat:
popieram , choc sam skład też nie jest miarodajny , bo nie wiemy czy przed ostatnim meczem drużyna litexu nie została osłabiona kontuzjami itp choć będziemy nieznacznym faworytem , mecz eliminacji LM już nie będzie zwykłym sparingiem w czasie przygotowań . Najgorsze co teraz możemy zrobić to być pewnym awansu do następnej rundy , Wisła powinna zapomnieć o wyniku sparingu . |
Z wyników osiąganych w pucharach widać że Litex to drużyna własnego boiska. Kluczowy będzie więc pierwszy mecz.
Co do naszego sparingu to o wyniku trzeba szybko zapomnieć mając świadomość że rywale jednak zagrali w połowie rezerwami. Decydujące będzie nastawienie mentalne i tu liczę na to że w naszym składzie jest ...mało Polaków. Takie czasy. PS. Oczywista wpierw obowiązkowo trzeba przejść Skonto. |
Witam serdecznie. Jestem kolekcjonerem Biletów z Europejskich Pucharów. Zwracam się do Was z prośbą, czy posiadacie może zbędne bilety z meczu SKONTO - WISŁA który moglibyście podarować mi do mojej kolekcji? Podobnie też szukam biletów ze spotkań domowych które Wisła zagra w Lidze Mistrzów na własnym stadionie. Jeżeli mielibyście więcej sztuk to bardzo również by mi się przydały, gdyż dzieki temu mogę dokonywać wymian z kolekcjonerami z zagranicy zdobywając inne bilety do kolekcji. Jeżeli ktoś wyrazi chęć pomocy to proszę o kontakt, najlepiej na gg: 5824205 Zapraszam również do odwiedzenia mojej strony www.warrior-ustron.com pozdrawiam
|
na ten dwumecz to przedewszystkim potrzeba dobrej formy Małego, Meliksona i Genkova.
|
Cytat:
ja bym się martwił o formę obrońców , bo w przodzie to nawet rywale sami sobie mogą strzelić . Podstawa to gra defensywna . |
Cytat:
Porównajcie sobie transfery Litexu do naszych. To jak niebo a ziemia. |
Cytat:
|
INDYK MYŚLAŁ O NIEDZIELI A W SOBOTĘ MU ŁEB UCIĘLI.
LUDZIE PRZEJDŹMY NAJPIERW TO SKONTO!!! PÓKI CO TO WSZYSTKO TAKIE Z GÓRY USTALONE NIE JEST. W rewanżu nasza defensywa puści jeden/dwa farfocle ze stałych fragmentów i będziemy mieli bardzo cieplutko. Przepis na Wisłę jest bardzo prosty. Wystarczy ,żeby Pahars obejrzał mecz Śląsk-Wisła Kraków ostatni i odpowiedź ma gotową. |
Cytat:
Obejrzyj skrót , a potem się wypowiadaj . Litex szturmował bramkę rywali raz po raz , widać było różnicę kilku klas między tymi zespołami , w przeciwieństwie końcówki meczu Skonto-Wisła. w III rundzie pewnie zagramy ultra defensivo , co Maaskant potwierdził meczem z Łotyszami , gdzie wystawił Sobola i Czarka. Jednak moim skromnym zdaniem powinniśmy wyjść wysokim pressingiem, jestem pewny,że Litex będzie miał wtedy problemy jak my z Rapidem, bo po prostu nie będzie do tego przyzwyczajony. Nawet w sparingu z nimi w relacji czytałem,że kiedy Wisła wychodziła wysoko, Bułgarzy gubili się. Tu już jednak pole do popisu dla Maaskanta , choć jego decyzja może być tylko jedna. |
Jak już napisałem na Shoutboxie - jeśli mamy srać w gacie przed każdym przeciwnikiem pokroju Skonto czy też Litexu to lepiej rezygnujmy z praw do występów w europejskich pucharach - bo to i tak bez sensu.
|
Litex też jeszcze nie awansował :D
obrócili losy spotkania w końcówce przegrywając 1-0 ;) Cytat:
|
By wygrać ze Skonto wystarczy, by Mały nie wykonywał rzutów rożnych,wolnych, karnych. Nie wiem czemu on jest wybrany do ich wykonywania ale nie potrafi tego robić, te piłki to tzw ''baloniki'' trochę w stylu Pablo Alvareza, niech robi to Melikson,Garguła, ktokolwiek byle nie on, bo w ostatnim meczu nie mogłem patrzeć na te wszystkie wrzutki. Powinniśmy sobie poradzić ze Skonto a z mistrzem Bułgarii wszystko będzie zależeć od piłkarzy czy będą grać na 100% i będziemy widzieć walkę o każdą piłkę czy też odpuszczą i przejdą koło meczu.
|
Cytat:
W drugim skrócie widać że Litex miał jeszcze kilka okazji do strzelenia goli: http://www.youtube.com/watch?v=4yfw3tZqPvU |
Cytat:
Zresztą to nie jest głos całej drużyny i ludzi mieszkających w Bułgarii tylko jednego zawodnika,a ktoś juz puszcza farmazony że "W Bułgarii są zadowoleni z losowania" , to tak jakby koleś z Bułgarii wyciął jeden post z naszego forum i uwazał je za głos ogółu, za wszystkich kibiców, piłkarzy, sztab szkoleniowy i 40 mln kraj .. Cytat:
Zresztą.. to sparing. Poza tym poczekajmy może na wyniki meczów Wisły i Litexu z rywalami :D |
Morgen powinien dostać jeszcze parę bramek, ale niezłą robotę wykonał ich bramkarz :)
|
Cytat:
|
My po prostu po Levadiach,Karabachu, Dinamo Tbilisi, Valerendze boimy się już wszystkiego w wykonaniu naszych piłkarzy :D
|
panowie jak Slask dalej przejdie i levski sofia to mamy wspolny wyjazd do bułgarii w tym samym czasie
|
@ Matti1231- Naprawdę w to wierzysz ?
@ tommasi - Dziękuję, dziękuję :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z taką grą jak ze Skonto, z Liteksem nie mamy czego szukać. Skupmy się jednak na razie na rewanżu z Łotyszami.
|
Cytat:
|
Legia i Śląsk mają trochę więcej szczęścia, ominęli najmocniejszych. Legia gra z kimś z pary FK Mińsk/Gaziantepspor, a Śląsk z kimś z pary FK Metalurg Skopje/PFC Lokomotiv Sofia. Zakładając że Śląsk przejdzie.
Litex był nierozstawiony, a Lokomotiv rozstawiony, ciekawe Jak wygląda sytuacja z meczami na R22? możemy rozgrywać jak leci czy tylko do fazy grupowej, a potem zagadka? |
Oj, płaczki płaczki. Nic tylko narzekać.
Mistrzostwo Polski, źle styl nie ten. Zwycięstwo w pucharach też źle bo styl nie ten. Żenada. "Nie od razu Kraków zbudowano", budujemy drużynę kolejnymi etapami, mamy okres przygotowawczy, ślepy by to zobaczył, ale nasze płaczki nic tylko wieszczą koniec świata. |
Cytat:
Jeśli w rewanżu zaprezentują się na dobrym poziomie to można wtedy liczyć szanse z Mistrzem Bułgarii. |
WISŁA/skonto - liteks/mogren
ŚLĄSK WROCŁAW/ dundee- m skopje/l sofia legia- minsk/gaziantepspor Losowania w tym sezonie europejskich pucharów nam sprzyjają. Wszystkie polskie drużyny mogły trafić o wiele gorzej. Mam nadzieje że ten sezon będzie przełomem pod względem zdobyczy punktowych do rankingu krajowego (liczę na Śląska i Wisłe bo legia mnie nie obchodzi) |
Cytat:
Ileż można pisać takie żenujące teksty, cały długi sezon przed nami ale nasi facho(f)cy juz piszą że nie mamy czego szukać i to na podstawie jednego meczu. Ręce opadają. |
Litex ma dobrą obronę.
W 30 meczach ligowych stracili 13 bramek. Wybaczcie że piszę o Litexie i Wiśle w następnej rundzie. Dla mnie prawa Marphyego typu " Jeżeli coś nie może się udać - nie uda się napewno." są tylko żartem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl