![]() |
Cytat:
Wprowadzać młodych warto, żeby przynajmniej wiedzieć na co ich stać. Bo tak na serio - w zamianie Jirsaka na Gargułę nie widzę żadnej szansy, zaś Łobodziński niczego na plus już u nas nie pokaże. A tak - niech pogra Chrapek, albo Rado, ew. Burliga - oczywiście nie wszyscy na raz. Jak się okaże, że sobie nie radzą, to wypad - a na ich miejsce innych młodych. Bo kiszenie zawodników w ME w nieskończoność też nas do niczego sensownego nie doprowadzi. |
Niestety z druzyny topowej jak na nasze warunki jestesmy sredniakiem ... efekt zaniedban od roku 2003 niestety.
|
Cytat:
|
Nie od razu Rzym zbudowano, dajmy trenerowi czas.
|
Cytat:
Mieliśmy z 50 dośrodkowań w całym meczu, a żadne nie było zrobione w pierwsze tempo. Zawsze ktoś chciał się pokiwać i lepiej przygotować piłkę, a za bardzo to nie wychodziło. Brakowało kogoś, kto przyspieszyłby akcję, rozegrał klepkę i stworzył przewagę. A tak to sobie tylko pykali i podawali na 15 tysięcy kontaktów, bo mało który potrafi przyjąć i zagrać w dwóch. |
Nie oglądałem meczu ostatnio, jak ostatnio się prezentował Branco? Dobry obrońca?
|
Napisze tylko tyle, że wierzę w Maaskanta.
|
Branco... Ciężko cokolwiek powiedzieć. Widać że facet umie grać, że nie zalicza się do kategorii piłkarskiego śrutu, kilka piłek ładnie mu wyszło, po kilku zagraniach można było się zdenerwować. Zważywszy że nie grał ostatnio nic a we wczorajszym meczu wytrzymał całe 90 minut, pod koniec potrafiąc jeszcze biegać, kondycyjnie całkiem nieźle wygląda. Nie ma jeszcze ogrania, nie ma zrozumienia w zespole. Na pewno wypadł lepiej na tle innego "holenderskiego" wzmocnienia, jakim był Boukhari, który poruszał się po boisku bardzo smętnie. Strasznie niewyraźny gracz.
|
Wczoraj patrząc na drużynę z trybunu miałem wrażenie że drużyna nie gra tego co im trener nakazał bo jeśli taktyka Maaskant polega na balonikach Małeckiego i innych to niech on lepiej walizki pakuje. Faktycznie Paljic marnuje się na lewej obronie tam powinien grać Pieta i Pajlic na lewym skrzydle. Na temat Żurawskiego to szkoda czasu, on jest już wypalony, brak mu nawet odwagi aby oddać strzał, same straty z jego strony, nierozumiem trenera czemu na niego uparcie stawia
|
zobaczycie Żurwaski jeszcze nie jeden raz was zaskoczy... wiekowi zawodnicy potrzebuja troche wiecej czasu na powrót do formy
|
Cytat:
|
Cytat:
Byłeś chłopie na meczu? Żurwa to drugi obok Paljica któremu się chciało... lecz niestety mu to nie wychodziło w przeciwieństwie do Dragana. Mały robi dużo wiatru ale żadnego pożytku z tego puki co.. no i nasza gwiazda zespołu Paweł "król wywrotek" Brożek, który przeważnie przy każdym starcie do piłki leżał na murawie.. Sorry ale nie chce podawać przykładu Polonii W... bo tam to jest zbiór co lepszych to gwiazdorów polskich... Niestety aby drużna zaczęła grać jak należy i wygrywać to musi być zgranie, dobre przygotowanie do sezonu no i odpowiedni ludzie do wykonywania powierzonej im taktyki... lecz oby ta taktyka sie zmieniła... bo nie mozemy grać 2 def. pomocnikami jesli myslimy o zwyciestwach w ładnym stylu!! Jest Jirsak, Guła (nie wiem czemu sie do kadry nie łapie) no i młody Chrapek... może lepiej mieć na boisku rozgrywajacego niz 2 defensywnych pomocników którzy nie rozsyłają piłek jak należy! P.S A chyba nie przeczytałeś uważnie mojej wypowiedzi, ponieważ wspomniałem o tym, że wiekowi zawodnicy potrzebują czasu na dojscie do formy!! |
Cytat:
|
Cytat:
Albo wolfy i ja. Choć wydaje mi się że byłem:-) Żuraw jest cieniem zawodnika jakiego pamiętamy. Stracił szybkość, dynamikę...czyli to na czym bazował. A do tego, moim zdaniem, już Mu się nic nie chce. |
Cytat:
Ja wiem, że nie on jeden, ale od tak doświadczonego zawodnika można chyba oczekiwać jakiejś próby poderwania zespołu? Choćby po to, żeby mieć moralne prawo do nadawania na młodszych kolegów z drużyny w mediach... |
Żurawski gra straszną "kichę" - 2-3 dobre podania na cały mecz u ofensywnego pomocnika, jakim teraz jest, to koszmarny wynik. W dodatku nie utrzymuje się przy piłce, nie wymusza fauli, nie gra w destrukcji, nie szuka wolnego pola, nie gra bez piłki - w normalnym klubie z taką postawą nie powąchałby nawet ławki rezerwowych.
Do zimy z obecną grą Wisły może być nie tylko po mistrzostwie, ale i po pucharach. Najgorsze jest, że nie ma na kim opierać nadziei na uzdrowienie ofensywy i defensywy. Żuraw - już omówiony, Brożek - od dawna nic nie zapewnia, Małecki - wiadomo, to ciągle nie to, Burkhari - tak, ale w innej dyspozycji motorycznej (czyli najwcześniej wiosną da lepszą jakość), Sobol - wiadomo, Kirm, Łobo - też. Garguła za cholerę nie chce zdrowieć, Jirsak - wiadomo, Boguski - nigdy nie był robiącym różnicę zbawcą, jedynie Rios może szybko dać jakąś poprawę, ale jeden zawodnik nie uratuje zespołu. Nasza polityka kadrowa i "ofensywa transferowa" w tym roku "miażdży" jeszcze bardziej niż zwykle. Basałaj nie zostawił już nic. |
Trzeba przyznać, że gadane to on ma.
Zastanawia się, jaki będzie Cupiał, jak im nie będzie szło. Niech się zapyta Petrescu :) http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
jest takie przysłowie polskie nie holenderskie, że krawiec tak kraje jak mu materiał staje, a że Maaskantowi prawie w ogóle nie staje ten materiał to kiła jest. Jak mu stanie(ten materiał) to może być za późno dla niego i w ogóle. Chyba muszę sie położyć dobranoc.
|
Kiedys to mozna bylo powiedziec ze jest bida z przodu ale z tylu jakos to bedzie ,bo byl Marcelo czy Glowa.
Dzis jest bida i tu i tu ,w dodatku nie ma zadnych gwarancjii na wzmocenia i ze z planu Holendrow cos wyjdzie jestesmy w beznadziej sytuacjii ale cicho sza...... |
Maaskant to nie jest trener na miarę Wisły. za bardzo trzyma się nazwisk zmiany zazwyczaj chybione. Ale poczekajmy do zimy, razem z dyrektorem sportowym muszą stworzyć drużynę gotową do walki o najwyższe cele w naszym tfu kraju i w Europie. ....a o czym ja mówię !!!??? Mrzonki!!!
|
Cytat:
Tak swoją drogą, co rozbicie obrony może zrobić z zespołem pokazuje Schalke.Tylko 2 odeszło - przyszło nowych grajków za 36 mln euro. Trener - Felix Magath - kawał s...syna:>.3 mistrzostwa niemiec w tym sensacyjne z Wolfsburgiem, w zeszłym sezonie 2 miejsce z Schalke a teraz Schalke przedostatnie w tabeli. Domyślam się że tam tacy niemieccy frustraci już go kilka razy pozwalniali. Uwierzcie mi - nie da się po takiej wichurze jak u nas, zrobić by dziś Wisła grała dobrze, co nie oznacza że to ma tak jak wczoraj cały czas wyglądać. Na prawdę spokojnie, choć raz uzbrojcie się w cierpliwość, być może przeżyjemy jeszcze kilka gorzkich pigułek(i nie będą to dopalacze:>) ale już jakiś czas temu zostaliśmy 'rozdziewiczeni' - obtłukli nas już wszyscy i być może jeszcze poobtłukują.Takie życie. |
Cytat:
Ja, przynajmniej po tym wywiadzie, mam wrażenie, że trener w głowie poukładane ma to wszystko w miarę równo. Chyba żaden z treneiro obecnych nie pokusił o jakże światłe i oczywiste stwierdzenie, że każda polska drużyna potrafi zagrać spotkanie, w którym jest w stanie rozsadzić w proch dobry, solidny europejski zespół, by później doznać kompromitacji z kopciuszkiem. Gość wskazał na wszystkie słabe punkty naszego zespołu i gdyby przy okazji był Polakiem, to byśmy mieli zajebistego trenera. Ale że jest Holendrem, to go to polskie bagno wciągnie, bo on nie wie na co stać naszych grajków... Nie zna realiów i jeśli się w porę nie zorientuje, że tu leży g... pod musztrę, a nie profesjonalni chłopcy, którzy opowiadają, że dla nich celem jest LM - to kiepsko widzę jego przyszłość. A szkoda, bo widać, że to taki trenerski Marcelo - tylko, że ten prawdopodobnie po słabych wynikach nie dostanie szansy na wykreowanie się w Wiśle... |
Cytat:
Chociaż nie wiem, może "dziennikarz" dopisał coś od siebie? |
Cytat:
|
Cytat:
Nie mozna popenic drugi raz teg samego bledu, Maaskant musi zostac i trzeba mu dac czas. |
Cytat:
Ja osobiście miałem spore wątpliwości kiedy dowiedziałem się, że Basałaj Go zatrudnił, ale rozumiem sytuację, w jakiej się znalazł, przyrzekłem sobie cierpliwość i wyrozumiałość i konsekwentnie się tego trzymam. Po przerwie zimowej i wzmocnieniach (mam nadzieję) przeprowadzonych przez Valckx`a, będziemy mogli ocenić przydatność naszego trenera do Wisły. Póki co uszy po sobie i czekamy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tu się nie zgodzę. Żuraw grał makabrycznie to fakt ale nie olewał. Po kolejnej porcji gwizdów grał coraz bardziej asekuracyjnie. Bał się odpowiedzialności. Chce wierzyć, że będzie grał lepiej ale jakiejś tam ambicji mu nie odmówię. Nie zmienia to faktu że na tą chwilę ławka.. Holendra (ów) będę oceniał na wiosnę. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wislakrakow.com na Facebooku:
Daleko nam do wywierania nadmiernej presji na trenerze Maaskancie, ale... oto wyniki NAC Breda z tego sezonu: 08.08.2010 NAC - AZ 1:1 15.08.2010 Utrecht - NAC 3:1 21.08.2010 Heerenveen - NAC 3:1 - - do Wisły odchodzi trener Maaskant - - - 28.08.2010 NAC - Venlo 2:0 12.09.2010 NAC - Feyenoord 2:0 18.09.2010 Vitesse - NAC 0:0 26.09.2010 NAC - Willem II 2:1 02.10.2010 NAC - NEC 2:0 |
Cytat:
Nie wiem skąd się wziął taki stereotyp, że piłkarz starszy ma przywileje, że on jest nietykalny i może grać słabo i być wolny. On ma udowodnić, że zasługuje jeszcze na grę w Ekstraklasie, że wiek na niego tak nie działa i że wciąż jest w dobrej formie, mimo wieku. |
Nie uważam, żeby Żurawiowi się nie chciało. To nie ta mentalność. On po prostu stracił formę i tyle. A w tym wieku niezwykle trudno będzie mu ją odzyskać.
|
widzę, że moje odczucia po meczu wiele osób podziela.
Specjalnie sobie poświęciłem podczas meczu sporo czasu na obserwowanie samego Żurawia po tym jak czytałem o nim na forum, że nic nie gra. Myślałem sobie "Żuraw? EE gadają głupoty". W piątek jednak był to najbardziej irytujący zawodnik Wisły na boisku. Niektórzy mówią o braku formy, że to chwilowe i że do niej dojdzie wkrótce. Ale ludzie! Jemu się nie chce!! Mnie szlag trafiał jak widziałem snującego się po boisku Żurawia, bez żadnych szarpnięć, wychodzenia na prostopadłe czy coś. słowem NIC! Cień zawodnika jaki biegał kiedyś w koszulce Wisły. + te dramatyczne dośrodkowania Małeckiego "ze złamaniem". Uderzające było tez dla mnie to, że na wiele dośrodkowań w polu karnym czekała często jedna osoba, góra dwie. MEGA zaangażowanie. Na "zero ambicji" szybko uciekli do szatni... |
Ależ wy dramatyzujecie na temat Maćka Żurawskiego. Bardzo fajną wypowiedź dał w Cafe Futbol. Mówił, że za dużo się wymaga od Polaków. To obcokrajowcy mają pokazać, że należy im się miejsce w składzie a nie na odwrót. Możecie mówić, że taki Paljić dobrze się urywał i dośrodkowywał. Ale to jest bez sensu. Popełniał w ch... błędów w obronie nie wracał... Zacznijmy wymagać od obcokrajowców potem od Polaków. Polak jak jedzie na zach. musi być 2x lepszy niż np niemiec. Żuraw powiedział, że ich gra wygląda dobrze do czasu aż nie zdecyduje się na jakąś grę "po swojemu" obcokrajowcy tym niszczą założenia taktyczne... :/
ZACZNIJMY WYMAGAĆ OD OBCOKRAJOWCÓW.... |
Cytat:
Zasiałeś ziarno niepewności : ) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl