![]() |
Cytat:
Teraz nalezaloby wziac 5 przykladowych meczow i tez zrobic takie podsumowanie ile czasu bramkarze graja na czas. Niektorzy pisza ze jesli juz sie chce gwizdac takie przewinienia to wszystkie je odgwizdywac. Nie przesadzajmy, po prostu mysle ze ten przepis interpretuje sie tak ze jesli juz bramkarz naprawde przesadza to wtedy sedzia odgwizduje faul. Antolovic przetrzymywal 5 razy wiec mu uszlo, Cabajek chcial byc madry, oszukal 12 razy to juz mu nie uszlo. Ciekawe czy w innych meczach bramkarze mieszcza sie w tej liczbie co Antolovic czy blizej im do Cabaja EDIT W takim razie Antolovic 5, Cabaj 8 razy juz przy wyniku 0:1 + 2 razy jeszcze przy 0:0 Czyli nadal bardziej przycina w wala od Legionisty. Poza tym pamietajmy ostatnie naciaganie przy... podciaganiu getry :P Jak pisalem wczesniej, mogl jeszcze siura wyjac i sie odlac. A co tam, jak mozna sobie z pilka getry podciagac to i mozna sie odlac, troche czasu ukrasc |
Ja uważam, że sędzia jest genialny. Zarobił kasę za ustawienie meczu, a jedyne co zrobił to dał wolnego pośredniego. Było to chyba najlepiej wyreżyserowane spotkanie w historii. Sędzia przewidział wszystko co do sekundy. Stefański = polski Spielberg!!!
|
Cytat:
I jak można pisać że Legia kupiła mecz? najpierw kupiła karnego dla wiecznie pokrzywdzonych? Dla piękna spektaklu? Co do tego co weszlo napisało to byłbym bardzo ostrożny, Zarzeczny w Ekstraklasa Raport upominał się o karnego dla Ruchu za wejście Diaza, o Riosie zapominając. Tak że tam też piszą i mówią co wygodniej... |
Każdy ma swoje zdanie, wiec bezsensownie jest sie kłócić.
Skończmy na tym że pewien bramkarz to mega imbecyl. :) E;Forma Wisły też chyba wpływa na moja frustracje, a w piłce przeciez szczescie sprzyja lepszym... |
Dokładnie szprotson :) A poza tym to szczyt szczytów żeby się kłócić odnośnie meczu koszerawej i Legii.
A z formą Wisły będzie lepiej, bo gorzej być nie może. Pozdrawiam |
Cytat:
Ale musze zaapelowac co do drugiej mysli :D Z tym ze gorzej juz byc nie moze to slysze kilka lat. I przez te kilka lat jak to gorzej bc nie moglo kadra zaczela przegrywac ze Slowacja, Slowenia, polskie ekipy w europejskich pucharach regularnie dostaja baty od leszczy co kiedys wiadomo tez bylo ale sporadycznie (!) a nie tak ze mamy problemy z Kazachami, Maltanczykami, Azerami, Czechami bez formy itd (chyba juz nikt nie smie marzyc ze Wisla zagra z Realem czy Barca i nie dostanie 5 czy 7 bramek w jednym meczu... ;/, albo zagra wyrownany boj z Panathinaikosem), nie moglo byc gorzej a jednak liga, poziom ligi spada z roku na rok (w tym roku chyba zaczelo sie niezle, mam nadzieje ze bedzie lepiej jeszcze i naprawde zacznie wszystko isc w gore a nie w dol jak od kilku lat). Mecze polskich druzyn to kopanina przy ktorej mozna usnac. To tyle, naprawde ustrzegajcie sie slowa ze gorzej byc nie moze :P bo niestety moze. Mozemy spasc do poziomu gdzie pokonuja nas druzyny z San Mariono czy Luksemburga i dopoki nie jestesmy ponizej ich poziomu to jeszcze da sie cos w naszje pilce zjebac wiec napewno gorzej bnyc moze tylko oby nie bylo. |
Ot taka ciekawostka:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html osobiście nie bardzo w to wierzę. To chyba robota kogoś "Życzliwego" Cytat:
Dlaczego więc to wklejam? Ano dlatego, że widać "najbardziej medialny klub w Polsce" podpadł redakcji przynajmniej jednego czasopisma. Futbol News to nie czołówka, ale jednak. |
Właśnie z tym pułapem płac to już raczej nie taki niski
Z tym, że Lech może mieć problem z płynnościa finansową Cholera wie czy nie założyli wpływów z pucharów BVB za Lewego z tego co wiem wpłaca w ratach U nas, w Polonii, czy Legii właściciel może "pożyczyć" czy dorzucić coś od siebie Przy Cupiale, JW czy ITI to Rutkowski jest gołodupiec a połowa jego majątku to jest wartość Lecha |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html
wp.pl podaje, powołując się na pracowników Cracovii, że w dniu meczu ze Śląskiem Ntibazonkiza schudł 8kg! To chyba niemożliwe. Niech się wypowie ktoś mający pojęcie. |
Cytat:
Wg mnie gruba przesada te 8kg. Ale nie znam się na dietetyce. To tylko moje przypuszczenia. |
Cytat:
|
Te 8 kg to przede wszystkim woda. Jak gość nie pije cały dzień, to nic dziwnego :)
|
Cytat:
|
Ja, czytałem najpierw o 5kg, potem o 6, teraz widzę, że wzrosło do 8. Za tydzień będzie 12 i może startować w biegach długodystansowych... razem z kenijczykami.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak się tak na noc nawp..la to się rano nie będzie mógł ruszać. Efekt jojo murowany.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
no prost, niech mu Ula kupi SlimFigure i laktacyt i bedzie git !! |
Ale głu[poty tutaj sie ciagna przez dwie strony... 8 kg nie zrzuci bokser na siłę próbujący to zrobić przez 2 dni! Może 5 kg to sie da ale nie pijąć można się doprowadzić do stanu nieużywalności. Bzdura i tyle.
W kwestiach płacowych Lecha znowu kogoś poniosła fantazja. Rutkowski wyprowadził Amikę na duzy plus, a akcje Amiki zwzrosly o 1000% od dna bessy w 2009 roku. A dokładnie o 980%. Dlatego takie bajania o braku pieniedzy to mozna wrzucić do wora i zakopać.Po prostu nie umieją grac plus zniżka formy,.To wystarczy żeby przegrywac mecze. Popatrzcie na Wisłę. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Koniec fair play w meczach Polonii Warszawa! Trener Jose Maria Bakero zabronił swoim piłkarzom wybijać piłkę na aut w sytuacji, gdy kontuzjowany rywal leży na boisku. I zachęca do tego samego wszystkie drużyny, nawet jeśli na boisku będzie leżał Polonista. - W grze jest za dużo przestojów, zwłaszcza takich bez udziału sędziego. Drużyny robią sobie z tego całą strategię. Od przerywania gry jest tylko arbiter. Bo to co powinno stawać się duchem sportu, staje się jego przeciwieństwem - tłumaczy Bakero
|
Cytat:
|
http://www.sport.pl/sport/10,67450,8...edy_rywal.html
Brawo, w końcu ktoś odważył sie zwrócić na to uwagę. |
Cytat:
kilka stron wcześniej... Cytat:
|
Idea wybijania pilek gdy pilkarz lezy na boisku jest ok tylko szkoda ze z idei fair play kopacze zrobili uzytek dla siebie. Mysle ze ponad 50% tych wszystkich fauli to sa symulki wiec mozna smialo powiedziec ze kopacze zniszczyli sluszna idee...
Oby to sie zmienilo. Jeszcze tylko trzeba po meczach kilka razy przejrzec powtorki wideo i ukarac za symulowanie kilku kopaczy, moze kartka? Moze kara finansowa? Moze wtedy frajerstwo by sie skonczylo i zamiast myslec "o teraz to zanurkuje to bedzie karny", "jeszcze sie musze 5 razy przewrocic i robic z siebie debila bo musimy grac na czas" grajki skupilyby sie na grze a nie na odstawianiu cyrkow. Chociaz swoja droga oni to maja chyba we krwi. Dla nich wyjscie na boisko to jest jak stanie na deskach teatru. Kiedys sie odgrywalo role w ustawianych meczach, teraz gdy moze jest mniej ustawianych meczow to oni graja symulujac :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kolega cię zgasił w pięć sekund. |
Cytat:
Po pierwsze, nigdzie nie pisałem, żeby wybijać piłkę za każdym razem jak piłkarz nie podnosi się. Są takie sytuacje, kiedy nie trzeba patrzeć się na sędziego i należy wybić piłkę. Według mnie takie były z meczu Cracovii, bo nie ma co się oszukiwać, ale spotkały się dwa równorzędne zespoły. Po drugie, to, że Bakero zakazuje w każdym przypadku wybijać, rozumiem. On odpowiada za trenowanie, a nie ja. Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić. A to, że nie będziemy grać fair play, to nie oznacza, że będę to popierał. Jedynym plusem jest to, że Bakero zapowiedział i w czasie meczów nie będzie niespodzianek. Po trzecie. Chłopaki, ja wiem, że swoimi gadkami chcecie mnie zrobić w ch..., tylko uważajcie, żebyście to Wy siebie nie zrobili :lol: |
Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać :) No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce :)
|
Cytat:
|
Cytat:
aa i pamiętaj, Wisła chociaż aktualnie gra słabo to WISŁA drużyna, która znaczy wiele w tym kraju za same osiągnięcia sportowe, a bez obrazy, ale polonia co zdobyła ostatnimi czasy? |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl