Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Jaroo1 18.08.2010 20:56

Cytat:

ps. Jaroo Antolović piłkę dłużej niż8 sek przetrzymywał 5 razy
ok ale ile razy trzymal ja 7 czy 8 sekund? Bo tak jak tam Cabaja podsumowywalem to mowie nie przesadzajmy 7,8 sekund to nie jest grube przegiecie wiec mozna takich przewinien nie brac pod uwage. A Cabaj jak pisalem trzymal pilke 8 razy za dlugo, a jesli Antolivic 5 razy (nie wiem wlasnie ile w tym bylo 7 czy 8 sekundowego przetrzymywania) to Cabaj przetrzymywal ja 12 razy.
Teraz nalezaloby wziac 5 przykladowych meczow i tez zrobic takie podsumowanie ile czasu bramkarze graja na czas. Niektorzy pisza ze jesli juz sie chce gwizdac takie przewinienia to wszystkie je odgwizdywac. Nie przesadzajmy, po prostu mysle ze ten przepis interpretuje sie tak ze jesli juz bramkarz naprawde przesadza to wtedy sedzia odgwizduje faul. Antolovic przetrzymywal 5 razy wiec mu uszlo, Cabajek chcial byc madry, oszukal 12 razy to juz mu nie uszlo. Ciekawe czy w innych meczach bramkarze mieszcza sie w tej liczbie co Antolovic czy blizej im do Cabaja

EDIT
W takim razie Antolovic 5, Cabaj 8 razy juz przy wyniku 0:1 + 2 razy jeszcze przy 0:0
Czyli nadal bardziej przycina w wala od Legionisty. Poza tym pamietajmy ostatnie naciaganie przy... podciaganiu getry :P Jak pisalem wczesniej, mogl jeszcze siura wyjac i sie odlac. A co tam, jak mozna sobie z pilka getry podciagac to i mozna sie odlac, troche czasu ukrasc

legion18 18.08.2010 21:41

Ja uważam, że sędzia jest genialny. Zarobił kasę za ustawienie meczu, a jedyne co zrobił to dał wolnego pośredniego. Było to chyba najlepiej wyreżyserowane spotkanie w historii. Sędzia przewidział wszystko co do sekundy. Stefański = polski Spielberg!!!

MatMario 18.08.2010 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 964023)
....a ludzie, przecież sędzia nie dał karnego, nie wymyslił przewinienia i nie usunął debila z bramki. Dał tylko wolnego posredniego i mógł cały zydowski pomiot rzucić się po dotknięciu piłki Iwańskiemu pod nogi. Mógł pajac ustawić dobrze mur i nikt nie pamiętałby o tym zdarzeniu. Cabaj jest cipą, sędzia aptekarzem i tyle. Winy Legii w tym nie widzę. Zreszta nawet lepiej że tak się to potoczyło, bo ich bardziej boli i zaczynają skomleć, a powinno napierdalać jeszcze bardziej.

Święte słowa. cabaj jest parodystą, nawet piłki normalnie nie umie przetrzymać. Najpierw w tej sytuacji trałkował, później sprawdzał podwiązki. Chciał rżnąć "cfaniaka" to go sędzia nawrócił. Jak by się położył przy swoim słupku to by to obronił. A on stał i wtedy mu się na przyrosia zebrało.

I jak można pisać że Legia kupiła mecz? najpierw kupiła karnego dla wiecznie pokrzywdzonych? Dla piękna spektaklu?

Co do tego co weszlo napisało to byłbym bardzo ostrożny, Zarzeczny w Ekstraklasa Raport upominał się o karnego dla Ruchu za wejście Diaza, o Riosie zapominając. Tak że tam też piszą i mówią co wygodniej...

szprotson 18.08.2010 22:46

Każdy ma swoje zdanie, wiec bezsensownie jest sie kłócić.

Skończmy na tym że pewien bramkarz to mega imbecyl.

:)

E;Forma Wisły też chyba wpływa na moja frustracje, a w piłce przeciez szczescie sprzyja lepszym...

MatMario 19.08.2010 00:59

Dokładnie szprotson :) A poza tym to szczyt szczytów żeby się kłócić odnośnie meczu koszerawej i Legii.

A z formą Wisły będzie lepiej, bo gorzej być nie może. Pozdrawiam

Jaroo1 19.08.2010 08:46

Cytat:

Dokładnie szprotson :) A poza tym to szczyt szczytów żeby się kłócić odnośnie meczu koszerawej i Legii.

A z formą Wisły będzie lepiej, bo gorzej być nie może. Pozdrawiam
Co do pierwszego zdania to sie zgadzam, chociaz czy tu sie ktos kloci to nie wiem.
Ale musze zaapelowac co do drugiej mysli :D Z tym ze gorzej juz byc nie moze to slysze kilka lat. I przez te kilka lat jak to gorzej bc nie moglo kadra zaczela przegrywac ze Slowacja, Slowenia, polskie ekipy w europejskich pucharach regularnie dostaja baty od leszczy co kiedys wiadomo tez bylo ale sporadycznie (!) a nie tak ze mamy problemy z Kazachami, Maltanczykami, Azerami, Czechami bez formy itd (chyba juz nikt nie smie marzyc ze Wisla zagra z Realem czy Barca i nie dostanie 5 czy 7 bramek w jednym meczu... ;/, albo zagra wyrownany boj z Panathinaikosem), nie moglo byc gorzej a jednak liga, poziom ligi spada z roku na rok (w tym roku chyba zaczelo sie niezle, mam nadzieje ze bedzie lepiej jeszcze i naprawde zacznie wszystko isc w gore a nie w dol jak od kilku lat). Mecze polskich druzyn to kopanina przy ktorej mozna usnac. To tyle, naprawde ustrzegajcie sie slowa ze gorzej byc nie moze :P bo niestety moze. Mozemy spasc do poziomu gdzie pokonuja nas druzyny z San Mariono czy Luksemburga i dopoki nie jestesmy ponizej ich poziomu to jeszcze da sie cos w naszje pilce zjebac wiec napewno gorzej bnyc moze tylko oby nie bylo.

flamengista 19.08.2010 11:36

Ot taka ciekawostka:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

osobiście nie bardzo w to wierzę. To chyba robota kogoś "Życzliwego"

Cytat:

Wszyscy myślą, że Lech jest niewiadomo jak bogaty, a tak naprawdę często nie ma pieniędzy na czas - powiedział jeden z informatorów dziennika.
Fajnie, ale mają stosunkowo niski pułap płac, kasę za Lewandowskiego, wpływy od sponsorów (sOlivier), bilety i kasę z Canal+. Moim zdaniem bzdura.

Dlaczego więc to wklejam? Ano dlatego, że widać "najbardziej medialny klub w Polsce" podpadł redakcji przynajmniej jednego czasopisma. Futbol News to nie czołówka, ale jednak.

bridgeburner 19.08.2010 12:32

Właśnie z tym pułapem płac to już raczej nie taki niski
Z tym, że Lech może mieć problem z płynnościa finansową
Cholera wie czy nie założyli wpływów z pucharów
BVB za Lewego z tego co wiem wpłaca w ratach
U nas, w Polonii, czy Legii właściciel może "pożyczyć" czy dorzucić coś od siebie
Przy Cupiale, JW czy ITI to Rutkowski jest gołodupiec
a połowa jego majątku to jest wartość Lecha

FredzIo 19.08.2010 12:52

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html
wp.pl podaje, powołując się na pracowników Cracovii, że w dniu meczu ze Śląskiem Ntibazonkiza schudł 8kg! To chyba niemożliwe. Niech się wypowie ktoś mający pojęcie.

Proud 19.08.2010 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 964262)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html
wp.pl podaje, powołując się na pracowników Cracovii, że w dniu meczu ze Śląskiem Ntibazonkiza schudł 8kg! To chyba niemożliwe. Niech się wypowie ktoś mający pojęcie.

Ja kiedyś po meczu w juniorach ważyłem o 3kg mniej niż przed meczem. Ale nie miałem sylwetki super sportowca. Jakaś tam nadwaga na pewno była. Dlatego nie chce mi się wierzyć, że zawodowy piłkarz miałby z czego zrzucić 8kg...

Wg mnie gruba przesada te 8kg. Ale nie znam się na dietetyce. To tylko moje przypuszczenia.

szprotson 19.08.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 964270)
Ja kiedyś po meczu w juniorach ważyłem o 3kg mniej niż przed meczem. Ale nie miałem sylwetki super sportowca. Jakaś tam nadwaga na pewno była. Dlatego nie chce mi się wierzyć, że zawodowy piłkarz miałby z czego zrzucić 8kg...

Wg mnie gruba przesada te 8kg. Ale nie znam się na dietetyce. To tylko moje przypuszczenia.

ale nie łykać płynu przy takim wysiłku, to naprawde tracisz na wadze..

martin_6 19.08.2010 13:14

Te 8 kg to przede wszystkim woda. Jak gość nie pije cały dzień, to nic dziwnego :)

WiślakMyślenice 19.08.2010 13:23

Cytat:

E;Forma Wisły też chyba wpływa na moja frustracje, a w piłce przeciez szczescie sprzyja lepszym...
Gówno prawda, szczęście sprzyja komu chce. Artykuł na weszło był kiedyś o tym...

Ortas 19.08.2010 13:25

Ja, czytałem najpierw o 5kg, potem o 6, teraz widzę, że wzrosło do 8. Za tydzień będzie 12 i może startować w biegach długodystansowych... razem z kenijczykami.

szprotson 19.08.2010 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ortas (Post 964284)
Ja, czytałem najpierw o 5kg, potem o 6, teraz widzę, że wzrosło do 8. Za tydzień będzie 12 i może startować w biegach długodystansowych... razem z kenijczykami.

tuż po meczu ze Śląskiem, ja slyszałem o 4kg. No ale że pare dni minęło, i murzin dalej nie je, to waga spada

Gwiaździsty 19.08.2010 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ortas (Post 964284)

Schudł tyle gdy się dowiedział, kto założył ten klubik do którego trafił. Będzie miał teraz przechlapane u współwyznawców.

Żuczek 19.08.2010 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 964281)
Gówno prawda, szczęście sprzyja komu chce. Artykuł na weszło był kiedyś o tym...

A ja słyszałem, że szczęście zawsze sprzyja Lechowi. Szczęście zwane "sędziowie".

Buziek_LG 19.08.2010 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 964285)
tuż po meczu ze Śląskiem, ja slyszałem o 4kg. No ale że pare dni minęło, i murzin dalej nie je, to waga spada

Je, je podczas ramadanu można jeść. Tyle że w nocy w myśl zasady "Jest ciemno Bóg nie widzi"

DDP 19.08.2010 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 964226)
osobiście nie bardzo w to wierzę.

Zuch chłopak.http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...aleglosci.html

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuczek (Post 964287)
A ja słyszałem, że szczęście zawsze sprzyja Lechowi. Szczęście zwane "sędziowie".

Racja. Wszyscy sędziowie są przeciwko Wiśle...wszyscy i pogoda też i murawa i politycy i Rysiu z Klanu...Podać chusteczkę?

Ortas 19.08.2010 13:43

Jak się tak na noc nawp..la to się rano nie będzie mógł ruszać. Efekt jojo murowany.

Żuczek 19.08.2010 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DDP (Post 964292)
Racja. Wszyscy sędziowie są przeciwko Wiśle...wszyscy i pogoda też i murawa i politycy i Rysiu z Klanu...Podać chusteczkę?

Przeczytałem swój krótki post pięć razy i nie zauważyłem, żebym wspominał coś o Wiśle. Za mną już chyba jest coś nie tak.

DDP 19.08.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuczek (Post 964298)
Przeczytałem swój krótki post pięć razy i nie zauważyłem, żebym wspominał coś o Wiśle. Za mną już chyba jest coś nie tak.

sprzyjają innym = są przeciwko Wiśle. Proste.

Żuczek 19.08.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DDP (Post 964309)

I przeciwko 14 innym zespołom... Nie widzę sensu tej dyskusji.

szprotson 19.08.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ortas (Post 964294)
Jak się tak na noc nawp..la to się rano nie będzie mógł ruszać. Efekt jojo murowany.

hahaha

no prost, niech mu Ula kupi SlimFigure i laktacyt i bedzie git !!

Pan Jotka 19.08.2010 14:19

Ale głu[poty tutaj sie ciagna przez dwie strony... 8 kg nie zrzuci bokser na siłę próbujący to zrobić przez 2 dni! Może 5 kg to sie da ale nie pijąć można się doprowadzić do stanu nieużywalności. Bzdura i tyle.
W kwestiach płacowych Lecha znowu kogoś poniosła fantazja. Rutkowski wyprowadził Amikę na duzy plus, a akcje Amiki zwzrosly o 1000% od dna bessy w 2009 roku. A dokładnie o 980%. Dlatego takie bajania o braku pieniedzy to mozna wrzucić do wora i zakopać.Po prostu nie umieją grac plus zniżka formy,.To wystarczy żeby przegrywac mecze. Popatrzcie na Wisłę.

Jot 19.08.2010 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DDP (Post 964309)

czemu nie jesteś na wyjeździe swojej drużyny tylko pier.dolisz na naszym forum?

Oldpara 19.08.2010 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 964270)

8 kg śmierdzi, ale prawda jest taka, że ja przy 95 kg mam pomiędzy wieczorem kiedy się kładę spać, a porankiem, kiedy wstaje i się wysikam do 3 kg różnicy. Wszystko to woda. Więc jak nie pije cały dzień, to pewnie waga mu spada. Ale żeby aż tyle? Przecież on drobny jest.

PoloniaDumaStolicy 19.08.2010 17:11

Koniec fair play w meczach Polonii Warszawa! Trener Jose Maria Bakero zabronił swoim piłkarzom wybijać piłkę na aut w sytuacji, gdy kontuzjowany rywal leży na boisku. I zachęca do tego samego wszystkie drużyny, nawet jeśli na boisku będzie leżał Polonista. - W grze jest za dużo przestojów, zwłaszcza takich bez udziału sędziego. Drużyny robią sobie z tego całą strategię. Od przerywania gry jest tylko arbiter. Bo to co powinno stawać się duchem sportu, staje się jego przeciwieństwem - tłumaczy Bakero

kreseq 19.08.2010 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964383)
Koniec fair play w meczach Polonii Warszawa! Trener Jose Maria Bakero zabronił swoim piłkarzom wybijać piłkę na aut w sytuacji, gdy kontuzjowany rywal leży na boisku. I zachęca do tego samego wszystkie drużyny, nawet jeśli na boisku będzie leżał Polonista. - W grze jest za dużo przestojów, zwłaszcza takich bez udziału sędziego. Drużyny robią sobie z tego całą strategię. Od przerywania gry jest tylko arbiter. Bo to co powinno stawać się duchem sportu, staje się jego przeciwieństwem - tłumaczy Bakero

Widze ze Bakero ktos przetlumaczyl wpis Piekarskiego z Weszlo.

Konrad. 19.08.2010 17:45

http://www.sport.pl/sport/10,67450,8...edy_rywal.html

Brawo, w końcu ktoś odważył sie zwrócić na to uwagę.

Uran235 19.08.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964383)

:rotfl:

kilka stron wcześniej...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 962672)
Nie dość, że LEgia gra beznadziejnie, wygrywa przy pomocy arbitra, to jeszcze nie zna zasad fair play. Za każdym razem kiedy któryś z pasiaków leżał na murawie i zwijał się z bólu, to Legia kontynuowała grę. Z kolei jeśli Cracovia wybiła piłkę i Legia ją oddawała to oczywiście mocne podania w światło bramki. Pewnie wiedzieli, że Cabaj potrafi puszczać szmaty, więc liczyli, że może coś wpadnie.

Jak Legia tak robi i nie robi przy tym z tego żadnej sprawy, po prostu stosuje sie do przepisw i zaleceń- to jaka ta Legia zła i podła. A jak sami tak robicie i jeszcze idziecie z tym do mediów, to robicie z siebie bohaterów i męczenników walki o sprawiedliwość. Widać parchate pokrewieństwo.

Jaroo1 19.08.2010 18:36

Idea wybijania pilek gdy pilkarz lezy na boisku jest ok tylko szkoda ze z idei fair play kopacze zrobili uzytek dla siebie. Mysle ze ponad 50% tych wszystkich fauli to sa symulki wiec mozna smialo powiedziec ze kopacze zniszczyli sluszna idee...
Oby to sie zmienilo. Jeszcze tylko trzeba po meczach kilka razy przejrzec powtorki wideo i ukarac za symulowanie kilku kopaczy, moze kartka? Moze kara finansowa?
Moze wtedy frajerstwo by sie skonczylo i zamiast myslec "o teraz to zanurkuje to bedzie karny", "jeszcze sie musze 5 razy przewrocic i robic z siebie debila bo musimy grac na czas" grajki skupilyby sie na grze a nie na odstawianiu cyrkow. Chociaz swoja droga oni to maja chyba we krwi. Dla nich wyjscie na boisko to jest jak stanie na deskach teatru. Kiedys sie odgrywalo role w ustawianych meczach, teraz gdy moze jest mniej ustawianych meczow to oni graja symulujac :D

PoloniaDumaStolicy 19.08.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 964396)
:rotfl:

kilka stron wcześniej...

Jak Legia tak robi i nie robi przy tym z tego żadnej sprawy, po prostu stosuje sie do przepisw i zaleceń- to jaka ta Legia zła i podła. A jak sami tak robicie i jeszcze idziecie z tym do mediów, to robicie z siebie bohaterów i męczenników walki o sprawiedliwość. Widać parchate pokrewieństwo.

A co oba wpisy mają ze sobą wspólnego? W pierwszym dałem swoją opinię, w drugim opinię Bakero. Nie widzisz różnicy? :>

Gwiaździsty 19.08.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964457)
A co oba wpisy mają ze sobą wspólnego? W pierwszym dałem swoją opinię, w drugim opinię Bakero. Nie widzisz różnicy? :>

No to ktoś wychodzi na durnia. Ty czy Bakero ?

spidey 19.08.2010 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964457)

Weź się już nie kompromituj.
Kolega cię zgasił w pięć sekund.

PoloniaDumaStolicy 19.08.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 964582)
No to ktoś wychodzi na durnia. Ty czy Bakero ?

Ja wiem, że coraz więcej ludzi rozumuje niczym Jola Rutowicz, ale myślenie nie boli.

Po pierwsze, nigdzie nie pisałem, żeby wybijać piłkę za każdym razem jak piłkarz nie podnosi się. Są takie sytuacje, kiedy nie trzeba patrzeć się na sędziego i należy wybić piłkę. Według mnie takie były z meczu Cracovii, bo nie ma co się oszukiwać, ale spotkały się dwa równorzędne zespoły.

Po drugie, to, że Bakero zakazuje w każdym przypadku wybijać, rozumiem. On odpowiada za trenowanie, a nie ja. Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić. A to, że nie będziemy grać fair play, to nie oznacza, że będę to popierał. Jedynym plusem jest to, że Bakero zapowiedział i w czasie meczów nie będzie niespodzianek.

Po trzecie. Chłopaki, ja wiem, że swoimi gadkami chcecie mnie zrobić w ch..., tylko uważajcie, żebyście to Wy siebie nie zrobili :lol:

PoloniaDumaStolicy 19.08.2010 21:39

Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać :) No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce :)

legion18 19.08.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964723)
Ja wiem, że coraz więcej ludzi rozumuje niczym Jola Rutowicz, ale myślenie nie boli.

Po pierwsze, nigdzie nie pisałem, żeby wybijać piłkę za każdym razem jak piłkarz nie podnosi się. Są takie sytuacje, kiedy nie trzeba patrzeć się na sędziego i należy wybić piłkę. Według mnie takie były z meczu Cracovii, bo nie ma co się oszukiwać, ale spotkały się dwa równorzędne zespoły.

Po drugie, to, że Bakero zakazuje w każdym przypadku wybijać, rozumiem. On odpowiada za trenowanie, a nie ja. Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić. A to, że nie będziemy grać fair play, to nie oznacza, że będę to popierał. Jedynym plusem jest to, że Bakero zapowiedział i w czasie meczów nie będzie niespodzianek.

Po trzecie. Chłopaki, ja wiem, że swoimi gadkami chcecie mnie zrobić w ch..., tylko uważajcie, żebyście to Wy siebie nie zrobili :lol:

1) Czyli w meczach Groclinu nie będzie wybijania bo Groclin jest najlepsiejszy i wogóle. 2) co ma do !@#$$ nędzy do rzeczy, czy grają dwie równe czy nie równe drużyny do tego czy wybić piłkę?

Alexxik13 19.08.2010 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964729)
Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać :) No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce :)

posłuchaj człowieku bez wiary. kupiliście kilku grajków i myślisz, że to przez to się zdobywa majstra? się mylisz. poza tym kto u was ma świętować majstra? 5 kibiców.. będzie płacz, ojj będzie.

aa i pamiętaj, Wisła chociaż aktualnie gra słabo to WISŁA drużyna, która znaczy wiele w tym kraju za same osiągnięcia sportowe, a bez obrazy, ale polonia co zdobyła ostatnimi czasy?

legion18 19.08.2010 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964729)

Spotterka ogarnie ochronę?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl