![]() |
A ja się pytam gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia spacerkiem wygra, gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia o klasę lepsza ? Odpowiedź jest jedna: w d... :D
Oranje !!! P.S. Krissu jeśli Brazylia w 1 połowie o klasę lepsza to Holandia w 2 połowie lepsza o 2 klasy ;) |
Brazylia była o klase lepsza. Przypadkowa bramka dla Holandii.
Po pierwszej połowie Brazylijczycy powinni prowadzić wyżej - niestety byli niedokładni. Niech Holandia podziękuje Melo. Niczym mnie Oranje nie zaskoczyli, grali tak samo bezbarwnie jak w poprzednich meczach. |
Pierwsza polowa dla Brazylii, druga polowa zdecydowanie dla Holandi. Gdyby sie tak jeszcze nie bawili w koncowce mogło byc 4-1 ale to nie jest wazne. Holandia gra dalej z czego sie bardzo ciesze.
|
Czym wygrali Holendrzy? Wola walki i agresja. Na druga polowe wyszedl zupelnie inny zespol i Brazylijczycy byli w szoku. 2 : 1 to najmniejszy wymiar kary, bo pod koniec bylo jeszcze kilka sytuacji. Wielkie brawa dla Robbena, Kuyta, Sneijdera i Ooijera(dzisiaj poprostu rzadzil w obronie, a zalapal sie do skladu z powodu kontuzji kolegi). Super spotkanie :)!
edit. Brazyli, to powinna znacznie wczesniej grac w 10, bo to co wyrabial Bastos, to naprawde... |
Mam takie same odczucia. Robben przyaktorzył i z tego gol. Brazylia grała stwarzała sytuacje i była lepsza nawet w 10. Podsumowaniem tego zespołu jest akcja z ostatnich minut gdzie szli w 3 na Julio Cesara i zachowali się jak amatorzy. Do tych co się podniecją Holandią pytam się czym? Stworzyli 2 sytuacje i tylko głupota Brazyli spowodowała ich wygraną. Mam nadzieje że odpadna w półfinale bo grają tak samo żałośnie jak w grupie. Dla mnie to fuks i tyle. A to że poziom sędziowania był żałosny nie wspomne. Van bommel nawet żółtej kartki niezobaczył, a jak mu Alves wyliczał ile to było 4-5 wejść?
|
Cholera... przypadkowa bramka dla Holandii, potem już reakcja łańcuchowa i pomarańcze awansują, chociaż jak na razie nic wielkiego nie grają :/
|
Cytat:
Brazylia cały turniej gra piach i tyle. |
Cytat:
Analogia z niedzielnymi wyborami mi się nasunęła. Tu dwie obrzydliwe postacie, a tam dwa obrzydliwe grające zespoły, które całkiem zatraciły swoją legendę i dawny styl. Albo to znak czasu i taki ma być dzisiejszy futbol. :evil: Mam nadzieję, że Urugwaj odesle Holandię do domu. |
Noi Europa kontratakuje ;) Jutro jeszcze Hiszpania (na 100%) i Niemcy (fajnie grają, aczkolwiek Argentyna też więc 50-50) wygrywają i Europa zgarnia 3 medale ;) bo chyba jasne że poradzi sobie każda z tych drużyn z Urugwajem lub Ghaną w meczu o 3miejsce ;). Broniłem Europy po rozgrywkach grupowych i okazuje się że miałem rację, zobaczymy, ale takie było becenie że Europa słaba a zgarnie 3 medale przypuszczam.
|
Cytat:
A swoja drogą - jak zawsze kibicuje drużynom europejskim w takich starciach to ta Holandia mnie już dzisiaj wyjątkowo zaczęła irytować. Za te zmarnowane akcje z końcówki powinni stracić gola. To co zrobiło trzech Holendrów w sytuacji sam na sam albo Kuyt przy wyjściu z kontrą to się nadaje do futbolowych jaj. Brazylia była lepsza, ale przegrała zasłużenie. Jak się robi takie błędy jak przy straconych golach i odstawia szopki w stylu tego Melo to nie ma czego szukać w strefie medalowej. |
Przyznam, że sam postawiłem jakieś tam złocisze na wygraną Brazylii.
Kolejny raz utarto nosa "gwiazdą" tego turnieju. Bardzo dobrze. Holandia, Ghana lub Urugwaj w finale MŚ! Życzę chłopakom z Afryki medalu. |
Cytat:
Onet: Zwycięstwo Holandii jest niespodzianką, ale z przebiegu drugiej połowy zwycięstwo jak najbardziej należało się piłkarzom Berta van Marwijka. - w koncu cos madrego i sensownego napisali ;) |
Cytat:
Brazylia była lepsza, Brazylia to, Brazylia tamto, Brazylia sramto. Dostali w dupsko, więc byli gorsi prawda :) |
Cytat:
|
Cytat:
Za to Holandia gra wspaniale...to obiektywność ja nie mogę...oglądałem ich wszytskie mecze...z japonią tego oglądać się nie dało |
Cytat:
Albo od Zawsze Dziewicy w pierwszych derbach ubiegłego sezonu? O ile pamiętam Dunga jest krytykowany odkąd został selekcjonerem Reprezentacji. A wygrał z nią Copa America 2007 i Puchar Konfederacji. Polecam dowiedzieć się jak wyglądał ten pierwszy turniej: co się "mówiło" o Brazylii Dungi i jak się skończyło. |
Dunga rozwalił Brazylię od środka. Oni nie grali jak Brazylia już od pierwszego meczu, gdzie Korea Płn. na ich tle wyglądała całkiem nieźle. W końcu Oranje pogonili tych gwiazdorków po xx mln euro każdy. Jeszcze tylko Maradona ze swoją ekipą do domu i będę happy.
|
Cytat:
|
Żadnym fanem Brazylii nie jestem, bardziej podobała mi się ich gra w dzisiejszym meczu.
Holandia natomiast mnie nie przekonała (zresztą w fazie grupowej grali podobnie). Ich pomysł to piłka na Robbena i jazda może coś zrobi. Przyznam, że jestem trochę zaskoczony ich stylem po wynikach sparingów, w których golili wszystkich jak miło. |
Cytat:
Jeśli Holandia grała bezbarwnie, nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku to jak grała ta twoja przezajebista Brazylia i dała sobie wbić dwa gole. Ja rozumiem twoje rozgoryczenie, ze obstawiłeś, kupon nie wszedł, dwa wdechy, idź na spacer, przewietrz się to ci przejdzie :D |
nie jestem też fanem Holendrów, bardziej trzymałem za nich za czasów genialnego Van Bastena, Gullita, ale w tym meczu byli zdecydowanie bardziej zdeterminowani- szybsi, dokładniejsi.. Brazylia strasznie zawiodła i ten zawód boli ich kibiców- co to za Brazylia która wali długie piły przez całą długą połowę i nie stwarza żadnej setki nawet kiedym usi atakować??
i jeszcze ten kretyn Szczepłek- "każdy kto kocha piłke kocha Brazylię" - to ja nie jestem tym każdym i coś mi się wydaje że jest nas więcej a wieczorem Murzyni z Ghany do boju! |
Cytat:
Nie wiem jak można się zachwycać zespołem, który uważam za najgorszą Brazylię od wielu lat. Od odejścia z kadry Ronaldo ten team nie ma napastnika z prawdziwego zdarzenia. Robinho, czy Fabiano strzelą gola słabszym zespołom, ale w fazie pucharowej brakuje im talentu Ronaldo, czy Romario. |
Taka taktyka Holendrow, nic wiecej. Widac zaskutkowala. Potrafili sie podniesc z 0-1 moze troche przypadkowo ale jednak. Holandia moze nie przekonała ale awansowala i to jest teraz najwazniejsze. jakby Brazylia była taka mocna to dzisiaj spokojnie wygraliby z 4-0 nawet z Holandia. Pele krytykuje ta Brazylie, kibice z tamtad ja krytykuja a trafia sie jeden, ktory twierdzi ze Brazylia bardzo ładnie grała i powinna awansowac.
PS: Nawet o dziwo na onecie ludzie sie ciesze, ze Brazylia odpadła. Niesamowite :P |
Cytat:
Jeśli Holandia grała bezbarwnie, nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku to jak grała ta twoja przezajebista Brazylia i dała sobie wbić dwa gole. Ja rozumiem twoje rozgoryczenie, ze obstawiłeś, kupon nie wszedł, dwa wdechy, idź na spacer, przewietrz się to ci przejdzie :D Cytat:
|
Cytat:
http://m.onet.pl/_m/aad6f56462ba9d6c...3dbd78,0,1.jpg Jakos nie widze, zeby Holandia znacznie odstawała od Brazylii. |
Cytat:
A przy okazji - ja nie jestem kibicem Brazylii i nigdy nim nie byłem. Mimo tego uważam, że Holandia miała masę szczęścia i wcale nie była dzisiaj lepsza. |
no nareszcie
licze na Urugwaj w finale :) finał Argentyna Urugwaj to byłoby coś :D Cytat:
|
Cytat:
Wracając do tematu: Obie drużyny grały dziś słabo. Poprzednie mecze tych ekip na mundialu wyglądały tak: Brazylia grała słabo, ale jednak miała przebłyski. Holandia za to przebłysków raczej nie miała i podejrzewam że już mieć nie będzie, dlatego dla mnie, czyli dla kogoś dla którego liczy się dobre widowisko lepiej byłoby gdyby awansowała Brazylia. Po prostu większa szansa na obejrzenie jakieś ciekawej akcji niż w przypadku Holandii... |
Jako całkowicie obiektywna osoba, powiem, że się cieszę, że awansowała Holandia. Wszędzie tylko wielka Brazylia, a jaka ona wielka dziś wszyscy widzieliśmy. Pewnie cała Brazylia jest teraz w szoku, mieli wygrać mundial a nie awansowali nawet do półfinału.
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu większa szansa na obejrzenie jakiejś ciekawej akcji niż w przypadku Brazylii. |
ludzie, przestańcie z tą Brazylią, lament jak gdyby Wisła przegrała, są przereklamowani na potęgę, od dawna nie zagrali dobrego meczu
|
Cytat:
EDIT: Oficjalnie: Dunga zrezygnował z prowadzenia kadry. Brazylie czeka teraz deja vu |
no bez przesady, że dno grali :). W pierwszej połowie robili co chcieli. Ale to im niestety w główkach przewróciło, że na stojąco wygrają. No to im Holendrzy pokazali, że to turniej, w nim się walczy i liczy się to co w siatce a nie wrażenia artystyczne.
|
Brazylia nie grała zajebiście ale na mundialu prezentowała się lepiej niż Holandia...jak dla was Holandia gra dobrze to sie pyta jak grają Niemcy, Argentyna, Hiszpania? Holnadia to jest dopiero przereklamowana. Grają jak Brazylia bo to co grali kiedyś a teraz to taka kaszana że aż żal...strzelają bramkę i murują...mają farta wszędzie...przeciwników w grupie mieli marnych...z Dania grali taką kaszne, z Japonią też...Słowacja potem, teraz pewnie mam nadzieje że Ghana lub Urugwaj sprowadzą ich na ziemie bo jak dla was to ma być mistrz to ja dziękuje bardzo.
|
Też bym chciał, żeby Polska grała taki piach jak Holandia jak niektórzy tu piszą i była w półfinale MŚ.
Niektórzy tu mają chyba coś z głową , na prawdę wierzycie, że tylko przez szczęście można awansować do półfinału MŚ i ograć Brazylię w ćwierćfinale ? Na prawdę śmieszne :) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jot w dzisiejszym meczu widziałem 3 bramki. Jedna po kapitalnej akcji strzelona przez Robinho i dwie przypadkowe Holendrów, które zdobyli dzięki błędom obrońców. To na jakiej podstawie twierdzisz, że to Holandia może zagrać jakąś ciekawą akcję a Brazylia nie? Ci Holendrzy nie potrafili wykorzystać sytuacji 3 na 1! |
Brazylia nie potrafiła wygrać z taką beznadziejna Holandią, więc chyba nie zasługuje na dalsza grę, prawda ?
Dziwne, że nikt jeszcze nie użył magicznego "anty football" |
Na kogo trafi Holandia w półfinale? Na Urugwaj/Ghana? Czy np. na Argentyne i Hiszpanie też ma szanse? Możliwy jest finał Argentyna-Hiszpania?
edit - dzięki John1906. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl