Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

Wasiu 13.03.2014 21:16

Czy jest tutaj ktoś kto chodzi do Platinium na Mogilskiej i mógłby napisać swoją opinię? Głównie chodzi mi o jakość sprzętu, atmosferę i obładowanie ludźmi, głównie rano albo 14-16.

GonzoNS 13.03.2014 21:20

do godziny 16 znośnie jeśli chodzi o ilość osób, po 17 już gorzej
atmosfera w porządku, sprzęt raczej najwyższej klasy, ogólnie strasznie dużo tego jest, zdecydowanie polecam, jak chcesz wiecej szczegolow to priv

aaaaa i pierwszy trening za free, także sam mozesz zobaczyc jak wygląda bez kosztów

LanceTS 13.03.2014 22:27

....... Platinium, idź na silownie na Wiśle :)

El'kabat 13.03.2014 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1353205)
Ja po 1km po miękkiej trawie czuje ból - więc kupa.

Na rowerze jeżdżę - ja mam mikro pęknięcia - chondromalacja rzepki - franca się nie chce jakoś odbudować a już też różne prochy jadłem. Odpukać na rowerze, nartach, rolkach mogę zapieprzać.

Współczuję. Wiem cos o o tym bo oba miałem skręcone jeszcz lata temu w liceum,w tym lewe 2x i artroskopia.

Bieganie super sprawa. Pamiętam jak człowiek jeszcze w szkołach jak miał przebiec kilometr to szło sie porzygać.
A teraz to mp3 załączone i nie wiesz kiedy Ci czas zleci.
Basen to samo,może nie gubi się aż tak wagi jak przy bieganiu ale zajebiście rzeźbi sylwetkę i nerwy łagodzi po robocie.

Co do siłowni-to jak jeszcze zdrowotnie mogłem się bawic w ciężary to wiem,że najlepiej po.......ić wszystie eksklusiv miejsca jak pure,jakies platinum czy inne.
Najlepiej się ćwiczy na chamskiej siłowni na wolnych cieżarach,a nie maszynach z nasa

szprotson 14.03.2014 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1353196)
Pany co na wzmocnienie stawów(bieganie,basen)? ;)
Brać Animal Flex czy cos lepszego polecicie?

z góry dzięki

edit

Kocur głownie o kolana chodzi ;)

Animal Flex jest najlepszym z substancji mających poprawić ślizg stawu. Tylko trzeba zjeśc z 3 puchy bez przerwy by poczuć efekt.
A jak nie to zostaje Synvisc.

Kocur 14.03.2014 09:05

A ten Animal jest potwierdzony? Bo kiedyś wszyscy ortopedzi przepisywali glukozaminę a okazało się że wszystkie preparaty na rynku gówno dają :)

Ja właśnie natrafiłem na to:

http://www.goandrun.pl/zestaw-kledzikowych-cwiczen/

Właśnie czytam fora biegowe - wszyscy polecają te ćwiczenia rękami i nogami

AYALA 14.03.2014 09:33

Bieganie po asfalcie zawsze niszczy stawy, jak jest możliwość to starać sie biegać po ziemi (miękka nawierzchnia np. las )

Mocny 22.03.2014 14:08

przyjdź i sprawdź się w zawodach na wyciskanie sztangi połowy wagi ciała i nie tylko !!!

przy okazji moc atrakcji z okazji urodzin fitness academy

miejsce : siłownia fitness academy w centrum king square (obok tandety)
czas 29 marca godzina 11
nagród MOC :)

strona wydarzenia na fejsbuku :

https://www.facebook.com/events/2438...44120239123229

zapraszam do kliknięcia DOŁĄCZ! (bardzo mile widziane późniejsze zaproszenie znajomych)

JacobCFC 24.03.2014 18:18

Panowie gdzie w centrum polecacie kupić suple oprócz galerii?

19sebawro06 24.03.2014 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1355680)
Panowie gdzie w centrum polecacie kupić suple oprócz galerii?

jeśli nie zależy Ci na czasie to radze kupować przez allegro od sprawdzonych sprzedawców zazwyczaj przesyłka free, dużo gratisów przy dużych i małych zamówieniach). jeśli chodzi o sklep internetowy to najniższe ceny z tego co wiem są na MusclePower

qqbaa 26.03.2014 14:09

Zapraszam do moich sklepów ul. Szlak 47 (na przeciwko ZUS na Pędzichowie) lub ul. Dietla 36

Powiedz, że jesteś z forum to dostaniesz gratisy i rabat ;)

https://www.facebook.com/sportxplode

Alexander94 26.03.2014 15:22

Pytanie bardzo absurdalne i dobrze wiem jaka będzie odpowiedź, ale dla spokoju sumienia zapytam czy żaden sklep nie oferuje wymiany produktów po otwarciu i symbolicznym zużyciu za odpowiednią dopłatą? :D
Przypadkiem kupiłem białko o smaku ciastka i serdecznie rzygam tym smakiem, a mam ponad 2kg jeszcze...

LanceTS 26.03.2014 23:30

nie wiem, ale zawsze mozesz spróbować gdzieś dać ogloszenie ze sprzedasz albo wymienisz na inny smak.

Alexander94 30.03.2014 21:20

qqbaa - sprawdź priv, proszę

Alexander94 17.04.2014 12:25

Przepraszam za drugiego posta pod rząd, ale chciałem, by się uaktualnił temat.
Zechciałby ktoś ogarnięty zerknąć na mój plan treningowy, dietę, suplementację ,bo idzie na to sporo czasu, pieniędzy i wysiłku i nie chciałbym, żeby to szło na marne? Mam to wszystko od specjalisty, ale wolę się upewnić i dowiedzieć się z róznych źródeł.

Kocur 22.04.2014 07:38

Jest uniwersalny sposób na zakwasy czy po prostu trzeba swoje odcierpieć ;)

Wczoraj się lekko zarżnąłem na rowerku i ledwo chodzę ...

AYALA 22.04.2014 09:02

piwo jest dobre na zakwasy

Mocny 11.07.2014 11:55

https://www.facebook.com/photo.php?f...3274428&type=1

promo

w0lno. 16.08.2014 00:13

Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna karnetu na siłownię i regularnego ćwiczenia. Ciągle jednak nie zacząłem swojej przygody z siłownią, gdyż niemal dwa lata temu doznałem kontuzji kręgosłupa - wypadł mi dysk. Po wizytach u kilku lekarzy (i wysłuchaniu ich rad) dałem sobie spokój z uprawianiem jakiegokolwiek sportu. Jednak nie wytrzymałem dłużej niż rok i wbrew zaleceniom lekarza wróciłem do aktywności fizycznej. I tutaj moje pytanie do osób ogarniętych w temacie. Czy mimo kontuzji mogę zacząć ćwiczyć na siłowni? Jeśli tak, to jakich ćwiczeń z pewnością nie mogę wykonywać? Czytałem już trochę o tym w Internecie, jednak za dużo na ten temat to nie ma. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc (będę również wdzięczny za jakieś porady dla początkującego). Pozdrawiam

Donki 16.08.2014 08:54

Poleci ktoś jakies bialko na masę ? Cena bez znaczenia :)

york09 16.08.2014 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 1372990)
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna karnetu na siłownię i regularnego ćwiczenia. Ciągle jednak nie zacząłem swojej przygody z siłownią, gdyż niemal dwa lata temu doznałem kontuzji kręgosłupa - wypadł mi dysk. Po wizytach u kilku lekarzy (i wysłuchaniu ich rad) dałem sobie spokój z uprawianiem jakiegokolwiek sportu. Jednak nie wytrzymałem dłużej niż rok i wbrew zaleceniom lekarza wróciłem do aktywności fizycznej. I tutaj moje pytanie do osób ogarniętych w temacie. Czy mimo kontuzji mogę zacząć ćwiczyć na siłowni? Jeśli tak, to jakich ćwiczeń z pewnością nie mogę wykonywać? Czytałem już trochę o tym w Internecie, jednak za dużo na ten temat to nie ma. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc (będę również wdzięczny za jakieś porady dla początkującego). Pozdrawiam

Jedynie lekarz może powiedzieć jakie ćwiczenia możesz wykonywać.
Nie szukaj porady w internecie i u nas forumowiczów, może się to źle dla Ciebie skończyć.

pan Dudi 16.08.2014 10:06

Odnośnie tej kontuzji jest tyle zaleceń ilu lekarzy. Sam też przez to przechodziłem. Mi wypada dysk w odcinku lędźwiowym kręgosłupa i w związku z tym nie wykonuję wszystkich ćwiczeń w opadzie tułowia (martwy ciąg, wiosłowanie sztangą, rwanie), wyciskania nad głową, przysiadów i ćwiczeń w płaszczyźnie czołowej (brzuchy)... acz to i tak nie zawsze ;).

Moja chałupnicza porada jest taka, żeby jednak nadupcać na siłce, tylko po prostu w ramach zdrowego rozsądku uważać na tę część kręgosłupa, której dotyczy uraz. Możesz też przejść się do np. Fizjomedu na Królowej Jadwigi i tam zapytać speców co oni radzą. Moim zdaniem całkowite zaniechanie aktywności fizycznej nie poprawi sytuacji.

aNouc 16.08.2014 11:47

kierujcie sie do nowej hali Wisly, warto :-) :
http://www.youtube.com/watch?v=TvgbRyfuP04

szprotson 17.08.2014 10:18

wolno : polecam basen i pływanie na plecach
do tego cwiczena stabilizacyjne oraz takie na tulów z wykorzystaniem pilki szwedzkiej i poduszi sensomotyrycznej

johny96 17.08.2014 10:47

Ja jestem własnie rok po operacji. Usunięcie dysku i jakiegoś tam zerwanego więzadła. Drugi dysk lekko wysunięty pozostał. Obyło się bez wstawiania implantu.
Od półtorej miesiąca zacząłem z siłownią. Jeżeli chodzi o biceps, triceps, to nawet nie czuć obciążenia, mimo, iż lekkie jest. Natomiast, po jednym treningu na plecy i dwóch na barki źle to się skończyło. Od tygodnia nie mogę za bardzo się zebrać. Promieniowanie do prawej nogi znów, lekkie drentwienie. Dlatego na razie daje sobie spokój.
Konsultowałem się z lekarzem i to samo, raczej aktywność, a szczególnie siłkę można odrzucić, choć jakieś podciąganie czy ćwiczenia na ławeczce można zastosować. Ale to w zależności od urazu, więc musiałbyś się swoich zapytać.
Warto zapłacić do 70-80 zł, aby Ci instruktor ułożył trening pod Ciebie.
Tak jak napisał szprotson, basen, basen, basen. Najlepszy na tego typu rzeczy. Choć osobiście mnie strasznie nudzi, dlatego w ....u z nim skończyłem. :)

Mocny 17.08.2014 13:36

https://www.facebook.com/photo.php?v=443989052410627

South 27.08.2014 20:06

Potrzebuje jakiegoś przyzwoitego białka w dobrej cenie, może natknął się ktoś na jakieś promocje ?

razraz 27.08.2014 20:18

tak z czystej ciekawości

gdzie trenujecie, jakie siłownie/kluby ?

razraz 27.08.2014 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1374819)
Potrzebuje jakiegoś przyzwoitego białka w dobrej cenie, może natknął się ktoś na jakieś promocje ?

no koledzy ze sportmaxa sportxplode mocnysklep przydajcie się na coś ;)

Mocny 05.09.2014 22:20

jak coś taniego to american fitmaxa , choć jakość prezentuje typowo "ekonomiczną"

40pln 750g 70% (wpc/spi)

http://mocnysklep.pl/642,pure-americ...tein-750g.html

MatMario 06.09.2014 13:48

No dobra, a co sądzicie o produktach typu CLA+ albo HCA?

Jedzenie tego jako suplement diety da jakieś efekty?

Coś tam się ruszam a to przyśpieszy spalanie tłuszczu?

Oxydrene 06.09.2014 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez razraz (Post 1374823)
tak z czystej ciekawości

gdzie trenujecie, jakie siłownie/kluby ?

Podgórze .

adam_09 18.09.2014 23:19

Cześć, życie prywatne mi się kompletnie rozpi..rzyło więc z racji tego, że teraz mam w cholerę czasu sam dla siebie chciałbym zacząć regularnie uczęszczać na siłownię żeby na przyszły sezon móc bez obciachu zdjąć koszulkę np. na Costa del Cryspi :) Interesuje mnie głównie wyrzeźbienie góry tj. kaptury, biceps, triceps, klatka piersiowa, przedramię, brzuch. Nogi odpuszczam ponieważ przez 15 lat grałem regularnie w piłkę nożną w klubie więc dysproporcji nie powinno być. Nie interesuje mnie wzrost masy, chyba, że po to żeby potem ją przekuć na zarysowanie mięśni. Obecnie ważę 83 przy 181 cm wzrostu. Dość regularnie jeżdżę na rowerze ok. 4-5 razy w tygodniu po 15 km, kilka razy w miesiącu chodzę na basen. Mógłby mi zatem ktoś z Was poradzić:
1. Co, ile i jak często najlepiej jeść ? Jakie produkty są zalecane a jakie powinienem wyrzucić z lodówki ?
2. Jakie ćwiczenia wykonywać na siłce, ile powtórzeń i jak często odwiedzać siłownię ?
3. Czy konieczne jest wspomaganie się chemią ? Wolałbym pozostać w ćwiczeniu na sucho.

Dzięki z góry!

19sebawro06 18.09.2014 23:35

po 1 nie odpuszczaj nóg. robisz nogi- wszystko rośnie że tak to powiem szybciej poczytaj o tym.
jedzenie 5-6 razy dziennie najlepiej, mniejsze porcje ale częściej, białko przede wszystkim zwierzęce, tłuszcze roślinne itp wylicz swoje zapotrzebowanie na potreningu . pl
jeśli chodzi o trening to mi najbardziej odpowiada split 4-dniowy, ale uważam że takie minimum żeby coś ze oba zrobić to 3x w tygodniu i dużo ćwiczeń wielo stawowych typu martwe ciągi wiosłowania, przysiady itp
jeśli masz dopięta dietę myślę że chemia nie potrzebna ale nie jestem żadnym ekspertem w tych sprawach :D

a ja mam inne pytanie. przez wakacje że tak powiem trochę się opierdalałem z siłownią, nie ukrywam spadki są (masa nie tak strasznie ale widać po mnie że to nie to samo co forma na wakacje) i mam pytanie. jaki trening stosować żeby szybko wrócić z siłą i przede wszystkim masą? wspomóc się jakąś kreatyną żeby szybko to nadrobić i iść do przodu?praktycznie cały wrzesień nic ze sobą nie robiłem, ale od października ostry trening.

Mocny 27.09.2014 21:31

najpierw nadrob ile sie da na sucho ,potem kreatyna doperio

Al_29 05.12.2014 19:25

poleci ktoś coś dla początkującego na siłowni, przed treningiem i po treningu? jakieś sprawdzone białka itp.
pozdrawiam :)

Krav 17.12.2014 09:55

słyszał ktoś z Was cokolwiek o szkole muay thai Am Nat na Cystersów ? Dużo ludzi ? Za wszelkie info dzięki

adam_09 28.12.2014 23:43

Słuchajcie, mam pytanie. Kiedyś w necie znalazłem taką stronę gdzie można było kupić abonament na rozpisywanie przez trenerów specjalnych diet dla osób uczęszczających na siłownię. Może wie ktoś coś ? Niestety sformatowałem dysk i przepadły mi wszystkie zakładki z ulubionych :/

R33 29.12.2014 17:23

Ja wiem tylko tyle, że to jest wywalenie kasy w błoto. Lepiej iść na normalną siłownię i tam popytać instruktorów (czasem się znajdzie taką co Ci instruktor rozpiski porobi za darmo).

ulTraS 08.01.2015 16:49

Mamy tutaj na forum jakąś osobę, która zajmuję się rozpiskami diet/planów?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl