Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

Kocur 28.12.2013 22:39

Co do Adamka to mnie coś w krzyżu łupie że mu się już nie chce.

Cały rok czekał aż nagle odwołał walkę w jesieni z powodu kataru. Ciekawe co z Glazkovem wymyśli :)

bondTSW 29.12.2013 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1343190)
Ciekawe co z Glazkovem wymyśli :)

Odwołał walkę właśnie z Głazkovem, a teraz zakontraktowali na nowo, wg mnie wszystko gra.
Skoro był chory, to bez sensu wychodzić i dostać pewny gong.

Kocur 29.12.2013 12:42

Ok ok - wiem że z Glazkovem miał. Źle się wyraziłem - takie mam przeczucie że "coś wymyśli". Może był chory, może nie - rok zmarnowany masakrycznie, spokojnie 2 walki w ciągu roku by zaliczył.

ps.

Magazyn The Ring, nazywany również "Biblią boksu", rozdaje nagrody w corocznym podsumowaniu. Dziś ogłoszony, że za najlepszy nokaut uznano lewy sierp Adonisa Stevensona, którym odebrał Chadowi Dawsonowi tytuł mistrza świata wagi półciężkiej federacji WBC.

https://www.youtube.com/watch?v=EU5ARBzZgCg

serek.c2 29.12.2013 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1343203)
Ok ok - wiem że z Glazkovem miał. Źle się wyraziłem - takie mam przeczucie że "coś wymyśli". Może był chory, może nie - rok zmarnowany masakrycznie, spokojnie 2 walki w ciągu roku by zaliczył.
https://www.youtube.com/watch?v=EU5ARBzZgCg

Widocznie nie był gotów na dwie walki, miała być więc jedna... Ja bym nie dorabiał ideologii, dla mnie to zwykłe zrządzenie losu. Adamka dopadła choroba, walkę odwołano ale zakontraktowano ją ponownie. Wszystko gra.

MałyTSW 29.12.2013 14:04

To jest heavyweight, przeziębienie może zrobić paskudną robotę, a co dopiero (jak twierdził Pindera) grypa.
Adamek zachował się bardzo rozsądnie odwołując walkę, chyba każdy pięściarz by tak zrobił (co do ruskich nie mam pewności, bo oni są jak marionetki). Glazkov to żaden wirtuoz, dla mnie Adamek przez UD.

Kocur 13.01.2014 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MałyTSW (Post 1343099)
Odnośnie szpilki - dopóki nie wyjdą na ring, nie uwierzę. .

Cytat:

Artur Szpilka został zatrzymany przez urząd imigracyjny na lotnisku w Chicago - informuje serwis ringpolska, powołując się na wpisa na Twitterze Przemysława Garczarczyk. Ma to związek z jego problemami prawnymi w przeszłości. "Szpila" jest już w drodze powrotnej do kraju.

Według serwisu ringpolska, wygasła ważność jednego z dokumentów Szpilki. Warunkiem wpuszczenia go do USA jest jego ponowne dostarczenie. "Szpila" ma teraz 48 godzin na uzupełnienie dokumentacji.

wykrakał ? :-p

Gwiaździsty 13.01.2014 12:17

Podobno w paszporcie zamiast Szpilka miał nowe nazwisko Szpilman.

MałyTSW 13.01.2014 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1344467)
wykrakał ? :-p

:lol:
Wasilewski to jednak wyrachowany biznesmen, robi co może żeby główne źródło dochodu nie zrobiło kilku kroków w tył. A wtedy znowu pompowanie rekordu, obijanie bumów..

Pan_Wątrobian 13.01.2014 13:34

Jak zwykle teorie spiskowe :D .nie od dziś wiadomo ,że te pajace z JEW.S.A grają wszystkim Polakom na nosie

Jennings sie obsrał i tyle :)

Cytat:

- Strażnicy czekali na mnie, zapytali się czy to ja boksuję na HBO, a potem zaprosili mnie na bok. Przekreślili mi ważną do 2018 roku wizę i powiedzieli, że jest nieważna - opowiada w rozmowie z ringpolska.pl Artur Szpilka (16-0, 12 KO) o zajściu, które miało miejsce kilkanaście godzin temu na lotnisku w Chicago. Polskiemu pięściarzowi, który 25 stycznia na gali w Nowym Jorku ma zmierzyć się z Bryantem Jenningsem (17-0, 9 KO), odmówiono pobytu na terenie USA.
- Według nich moja wizja jest nieważna, powiedzieli, że potrzebuje waiver, żeby móc przebywać w USA. Zawsze pytano mnie na lotnisku za co siedziałem w więzieniu, odpowiadałem że za bójki i przechodziłem dalej. Teraz było inaczej, kazano mi wracać do Polski - relacjonuje "Szpila", który stoczył w ubiegłym roku dwie walki w Stanach Zjednoczonych.
- Siedzę aktualnie na lotnisku w Monachium, czekam na samolot do Warszawy i będę starał się załatwić tę sprawę. Jestem niesamowicie w........ całą sytuacją, nie rozumiem o co chodzi, coś tu nie gra. Jestem zmęczony, w........, ale mam nadzieję, że uda się wszystko załatwić na czas - kończy pięściarz z Wieliczki.

serek.c2 13.01.2014 14:31

Nie przesadzajcie... Do walki mimo wszystko pewnie dojdzie, a Wasilewski gdyby miał odstawiać takie numery nie zatrudniałby Szpilce sparingpartnerów tej klasy.

MałyTSW 13.01.2014 14:36

Cytat:

- My już wcześniej udamy się do ambasady amerykańskiej wyjaśnić zamieszanie. Nie wiemy o co chodzi. Co teraz? Słabo to widzę - dodał Wasilewski.
Wasyl słabo to widział już na samym początku. Gość coś ewidentnie kręci, sparingpartnerzy to mydlenie oczu.

serek.c2 13.01.2014 14:46

No to byłoby to mydlenie oczu grubą kasą - Ci goście za 100 $ nie sparują...

Pan_Wątrobian 13.01.2014 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1344502)
No to byłoby to mydlenie oczu grubą kasą - Ci goście za 100 $ nie sparują...

ale wasyl ma we łbie kalkulator i przekalkulował ,że wróci sie mu szybko jak artur bedzie obijał bumów na polskich pastwiskach jako niepokonany :)

Moim zdaniem i tak to wszystko wina żydów z ameryki bo waga ciezka u nich kuleje :D

MałyTSW 13.01.2014 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan_Wątrobian (Post 1344504)
ale wasyl ma we łbie kalkulator i przekalkulował ,że wróci sie mu szybko jak artur bedzie obijał bumów na polskich pastwiskach jako niepokonany :)

Moim zdaniem i tak to wszystko wina żydów z ameryki bo waga ciezka u nich kuleje :D

Dokładnie o to mi chodziło. Poza tym taki Tua czy Kinpgin to raczej goście na dorobku i każda kasa się dla nich liczy w tym momencie, nie sądzę żeby zbili kokosy na tych sparingach, jak chociażby taki Wach u Haye nie dostawał zbyt wiele.
Poza tym - Wasyl ma żydowskie rysy :lol:

Kocur 13.01.2014 15:21

A śmiali się z Wacha jak się wycofał z walki czarnuchem.

Przynajmniej miał jaja bo się wycofał oficjalnie :)

serek.c2 13.01.2014 17:46

Nie przekonacie mnie :) Ktoś nie dopilnował "papierków" (może i nawet Wasilewski), ale nie wierzę, by zrobił to specjalnie. Myślę, że mimo wszystko do walki dojdzie i Wasze przypuszczenia będzie można włożyć między bajki ;)

MałyTSW 13.01.2014 17:51

Ale ja nigdzie nie napisałem, że do walki nie dojdzie, tylko po prostu komuś nie na rękę jest ta walka :)

Edit:
Cytat:

Mariusz Wach (27-1, 15 KO) niemal na pewno zaboksuje na terenie USA 21 lutego. Jego rywalem ma być dwukrotny pretendent do tytułu mistrza świata wagi ciężkiej, uznany Monte Barrett (35-10-2, 20 KO).
Zapowiada się ciekawie.

Kolumbus 20.01.2014 13:49

Witali Kliczko liczony !!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=MjUWYKaVRAU

gypsy 20.01.2014 14:22

Artek vel Szpila vel Szpilman jak zawsze w formie:
http://www.youtube.com/watch?v=dr4BIiJTLQw

serek.c2 20.01.2014 21:40

Walka Szpilki w Polsacie Sport bez PPV.

emj10 20.01.2014 21:52

Pierwsza weryfikacja Szpilki. W sumie trafił i tak najlepiej jak można, czyli prospekta z problemami.

serek.c2 23.01.2014 22:13

Pierwsze spotkanie twarzą w twarz...

http://www.bokser.org/content/2014/0...2124/index.jsp

A tymczasem Tyson Fury będzie miał okazję poobijać starego znajomego Szpilki - Gonzalo Omar Basile

Kocur 23.01.2014 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1345455)
Pierwsza weryfikacja Szpilki. W sumie trafił i tak najlepiej jak można, czyli prospekta z problemami.

A jakie problemy ma Jennings oprócz tego że jest czarny ? :)

Tak serio pytam bo nie śledzę jego kariery. Bo Szpilka ma na pewno problemy z psychiką i obroną.

MałyTSW 23.01.2014 22:26

Jedynym problemem Jenningsa (oprócz bycia murzynem) jest słaba kondycja - serek.c2 zwracam honor :) Sprawdziłem i miałeś rację.

JEDREK76 24.01.2014 01:13

Chyba pierwszy z którym Szpilka stał bez kozaczenia i prowokacji

http://www.youtube.com/watch?v=FfjOYcG1Qt8

Jazon 24.01.2014 18:15

Czy ktoś z Was wie, czy walka Majewski-Stevens będzie gdzieś do obejrzenia na necie i o której w ogóle ma być?

Mario Nh 25.01.2014 09:12

Rozumiem, że na cyfrze +, kanale polsat sport news nie będzie transmitowana walka Szpilki?

serek.c2 25.01.2014 09:38

No to Majewski powalczył ze Stevensem... To co zobaczyłem w ringu to po prostu żenada w wykonaniu Polaka. Chłop klękał już nawet nie po ciosach ale przed :D Pierwsze liczenie po pierwszym ciosie prostym, szacun :D

http://www.youtube.com/watch?v=N-p5q3KBfb0

Kocur 25.01.2014 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1346086)
Rozumiem, że na cyfrze +, kanale polsat sport news nie będzie transmitowana walka Szpilki?

Na Polsat Sport na pewno będzie - ale czy na "news" ... chyba raczej nie, to jest informacyjny program raczej

Ale na pewno w necie będzie jak nie masz programu w ofercie.

EDIT: Majewski chyba sobie jaja zrobił wychodząc na tą walkę ....

serek.c2 25.01.2014 10:17

Może to Szymon Majewski był?

Mario Nh 25.01.2014 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1346089)
Może to Szymon Majewski był?

:-D

Jeszcze takie laickie pytanie:
Wyjdą na ring o 1:30 czy są jeszcze inne walki zaplanowane przed walką Szpilki?
Nie chce mi się nastawiać budzika i czekać 2 godziny.

serek.c2 25.01.2014 11:52

3:50 planowane wyjście zdaje się.

Pan_Wątrobian 25.01.2014 12:55

Ale sie czepiacie, pierwsze 5 sekund Majewskiego wyglądało dobrze.Wawrzyk dance to przy nim pikuś :) "Polish Pride" "The Machine" to są jakieś jaja :) Czuje po kościach że szpulka da sie ponieść emocjom i Wasyl w 2 rundzie zacznie wyciągać kalkulator i wpadnie w płacz :)

serek.c2 25.01.2014 13:07

Ja znowu widzę coraz większe szanse Szpilki, pooglądałem sobie wczoraj parę walk, skrótów Jenningsa i naprawdę nie rozumiem tego ogólnego zachwycania się jego umiejętnościami. To dość dobry przeciętniak... Tylko przeciętniak. Obawiam się jedynie tych długich łapsk, proste będą wchodziły, to pewne.

MałyTSW 25.01.2014 13:26

Na dobrą sprawę i dla Szpilki i dla Jenningsa jest to pierwsze w miarę poważne starcie.
Ja się umiejętnościami Jenningsa nigdzie nie zachwycałem, dla mnie ma umiejętności większe od Szpilki, tyle.
Jeśli chodzi o coś więcej w wadze ciężkiej, to jak na razie ani Szpilka, ani Jennings tak naprawdę nie zaliczają się nawet do TOP15, nie sugerowałbym się rankingami (vide Kołodziej lider :lol:)

bondTSW 25.01.2014 15:20

Dzisiaj jeszcze Marco Huck wchodzi do ringu, a będzie to rewanż z Firatem Arslanem.

MałyTSW 25.01.2014 16:06

Ciekawe czy znowu sędziowie pomogą Hukiciowi?
Swoją drogą - czas działał na niekorzyść Arslana, lata lecą, ale z drugiej strony B-Hop pokazał że wiek nie ma znaczenia. Z drugiej strony porównanie Arslana do Hopkinsa trochę nie na miejscu, bo jednak Arslan na dobrą sprawę nic nie osiągnął.
Dla mnie wygrał pierwszą walkę z Hukiciem, oby teraz wygrał także u sędziów, choć nie wiem co by musiał tym razem zrobić - jedynie KO wchodzi w grę, bo inaczej tak czy siak go przekręcą.

Pan_Wątrobian 25.01.2014 21:52

Ja bym chciał zobaczyć spotkanie Muamer Hukić vs Włodarczyk

Kocur 26.01.2014 00:24

Jakoś nie czuję ciśnienia na zarwanie nocy jak to bywało za czasów Andrzeja.

Czuję że padnę :)

serek.c2 26.01.2014 00:31

Mam odwrotnie, na pewno wytrzymam :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl