Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

ToTylkoJa 20.10.2010 22:46

W Grodzisku mają nie tylko stadion, ale i ośrodek treningowy. Jak przejmować to wszystko a nie tylko wybrane rzeczy które im pasowały, czyli miejsce w lidze, klub:)

sq 20.10.2010 22:54

Ja się tam Polonii, a w sumie Wojciechowskiemu nie dziwię. Nie chce modernizacji. Chce mieć nowy, ładny stadion, sky-boxy dla swoich kontrahentów, nową jakość kibica - to co dostało ITI.

Ta cała akcja Legii ma przestraszyć Polonistów i pokazać im że Legia "rządzi" w stolicy.

-ja123- 20.10.2010 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 996593)
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=11763

Hipokryzji Legii, której biletów na derby było za mało, ciąg dalszy :-)

?? Jaka hipokryzja? Jak przyznawano pieniądze na stadion Legii, kibice Legii też byli przeciw i protestowali. Na Radzie Warszawy wyniki głosowania przyjęli okrzykami i buczeniem. Jak ktoś chce może poszukać w archiwach - 18.09.2008

PoloniaDumaStolicy 20.10.2010 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 996629)
?? Jaka hipokryzja? Jak przyznawano pieniądze na stadion Legii, kibice Legii też byli przeciw i protestowali. Na Radzie Warszawy wyniki głosowania przyjęli okrzykami i buczeniem. Jak ktoś chce może poszukać w archiwach - 18.09.2008

Po pierwsze mój wpis o hipokryzji odniósł się do płaczu, że 300 biletów na sektor gości to za mało. Po druge protestowali, ale nie przeciwko stadionowi dla Legii, tylko przeciwko stadionowi Legii dla Waltera.

royalmichael 20.10.2010 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 996610)
Wy umiecie tylko zamalować (nie przerobić na swoje) farbą nasze grafy i szybko spierdo**ć.

To słabo z ich strony. Powinni ładnie zamalować, poczekać przynajmniej 4h aż wyschnie, walnąć jeszcze drugą warstwę i po kolejnych 4h zrobić swój wrzut a tak to taką amatorkę odpier..lają...

wolfy 21.10.2010 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 996642)
To słabo z ich strony. Powinni ładnie zamalować, poczekać przynajmniej 4h aż wyschnie, walnąć jeszcze drugą warstwę i po kolejnych 4h zrobić swój wrzut a tak to taką amatorkę odpier..lają...

Ja bym nie zamalowywał, tylko położył nowy tynk, żywiczny najlepiej - jako podkład pod własny wrzut, ofkorz.

murray 21.10.2010 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 996644)
Ja bym nie zamalowywał, tylko położył nowy tynk, żywiczny najlepiej - jako podkład pod własny wrzut, ofkorz.

Nie zapominaj o gruntowaniu ściany, bo w przeciwnym razie będzie bardzo ciężko.

0 22 21.10.2010 00:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 996629)

Protest był przeciwko stadionowi dla Waltera, nie stadionowi dla Legii. ZASADNICZA, bym powiedział różnica.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 996642)

Po co zabierać głos jak nie wie się o czym jest temat? KSP w tej materii różni się od Widzewa tym (choć nie zawsze vide ich ostatnie akcje), że na malunek Legii walą dwie białe kreski i się cieszą ze zniszczenia, natomiast RTS potrafi z jajem przemalować całość. Kwestia polotu.

emj10 21.10.2010 00:39

Może się narażę kolegom po szalu, ale dla mnie ta manifestacja to jakaś tragifarsa. Tak samo pukałem się w czoło jak oglądałem relację z popisów protestujących kibiców ramię w radnymi z PiSu na Radzie Warszawy. Teraz jest już cacy, bo stadion wybudowany, a papcio Walter osiągnął swój cel i liczy pieniądze za bilety i karnety? Jakoś nie widać teraz głosów na forach i nie tylko, że mamy oddać komuś ten stadion, bo został on niesłusznie zafundowany Walterowi i jego świcie. Wtedy gdy ITI było wrogiem publicznym nr1 rozgrywano tą sprawę można powiedzieć, że politycznie, a obecnie stadion jest naszym upragnionym dobrem wspólnym i mało kto przypomina sobie, że o jego istnieniu i sprawnej budowie zadecydowała komitywa Waltera z HGW.

Sam mam ambiwalentne odczucia co do sensu powstania nowego obiektu na Konwiktorskiej, ale zważając na to że byłem na tym stadionie jakieś kilkanaście razy i mając w pamięci standard tego obiektu, a w szczególności jego zaplecza wolałbym, żeby w takim miejscu w Warszawie stało coś co ma ręce i nogi, bo nie przystoi, żeby w centrum kraju, który ma organizować za 2 lata ME drużyna z ekstraklasy grała na czymś takim. Nie wiem, czy nie ma w tej sprawie drugiego dna i nie chodzi o możliwość przejęcia gruntów przez Wojciechowskiego, ale nawet jeśli to owa manifestacja przyniesie efekt odwrotny, bo tylko da rozgłos Wojciechowskiemu i dziewczynom z Disco, o których już prawie słuch zaginął, bo jakoś przestali się chwalić w ostatnim czasie werbalnie i telefonicznie, że idą na majstra.

legion18 21.10.2010 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 996617)
Dla mnie ta akcja Legii to autentyczny śmiech na sali.Jak to ma być śmieszne to jest, tylko bardziej mnie kiczowatość tego śmieszy a jeśli to ma być na serio to tylko 'pogratulować'.

Żeby nie było - ja tez wolał bym by parchy się na tym torze kolarskim bujały a najlepiej by zrównać ten teren z ziemią i posypać solą by nic nie wyrosło, ale do łba by mi nie przyszło by demonstrować za tzw oszczędnością gdy u nas się buduje.

Zresztą nie czarujmy się - Polonia to takie parchy czyli mają sporo kibiców.Różnica jest taka że Legia nie dała im wyjść z pod buta czym zablokowała rozrastanie się ich.
U nas niestety wróg dawno już temu zerwał się z łańcucha(czy też uciekł z obozu) i w mieście jest jak jest.

Co nie zmienia faktu że jakaś sprawiedliwość musi być.Zbudowano Legii obiekt, powinni i zbudować Polonii - oczywiście mniejszy i tańszy ale jednak.

Jeśli dla was dysproporcja sił między Legią a Polonią jest taka jak między Wisłą a Cracovią to ja nie mam pytań po prostu. Ciekawe ilu z was się buja luźnie po Krakowie w barwach...zapewne większość.
Co do aspektów antystadionowych z naszej strony, to przerażające jest to, że robi się nam w Polsce druga Anglia. Dlaczego Legia przeszkadza Polonii? Niech mają nowy stadion, będzie ładniej w ekstraklasie! Polonia to nasz wróg a wroga trzeba zniszczyć. Na każdym polu. W dodatku wróg, którego jedyną bronią jest sprzedawanie legionistów na psach.
Co do tego ironizowania w kwestii nie ma Polonii w Warszawie to proponowałbym się wam wstrzymać do soboty bo nie daj boże jak przyjdzie mało osób, albo większość protestujących będą stanowić mieszkańcy Krakowa wyznania mojżeszowego. Powiedzcie też kolegom, żeby kos nie zabierali bo jak wam pały zrobią trzepanie, to wole nie myśleć co będzie w mediach, które tak demonizowały jeden widelec...

studio2 21.10.2010 10:34

Za rok znow bedziecie smieszny protest robic ze nie idziecie na K6 bo tylko 300 biletow?:)

Jaroo1 21.10.2010 10:46

Cytat:

Polonia, jako klub o takim samym poziomie (a ostatnio nawet wyższym) sportowym, co Legia
Ze co? Polonia prezentuje wyzszy poziom sportowy niz Legia, w czym? Jak takie bzdury bedziesz pisal to...
Nie wiem w ogole jak sie zabrac do tej Twojej wypowiedzi. Moze przjerzyj sobie tabele z ostatnich sezonow i mi pokaz w ktorym Polonia byla wyzej od Legii. To ze w tym sezonie po 9 kolejkach Plonia ma od Legii 1 punkt wiecej i jeden mecz rozegrany mniej to chyba jeszcze nie swiadczy o tym ze jest lepsza sportowo, bo to tak jakby powiedziec ze Wisla jest gorsza sportowo ostatnimi czasy bo w poprzedni weekend z nim przegrala a i jest obecnie nizej w tabeli od Gornika, pierwszy raz od x lat. Troche mi takie pisanie przypomina parchate towarzystwo.
O wyzszosci to raczej decyduje pozycja w koncowej tabeli a nie pod 2 kolejkach - przypomne ze w 2 kolejce Polonia byla Mistrzem Polski!!! I nie pisz ze w derbach Wam szlo lepiej bo tak naprawde to nic nie znaczy. To jest tylko jeden a raczej dwa mecze w sezonie ale to jest LIGA i tutaj trzeba pokazac ze sie jest lepszym w 30 meczach.

A co do tej manifestacji. Napewno te argumenty z dupy wziete i zenujace ale sam pomysl zeby nie pozwolic wrogowi wybudowac stadionu ok. A co moze jeszcze maja Legionisci sie wstawic za Polonia? Jak wrog to wrog wiec chca ich zeszmacic jak tylko moga.

Ale ze Polonia lepsza od Legii sportowo:
Saezon 09/10
Legia 4 Polonia 13
08/09
Legia 2 Polonia 4
07/08
Legia 2 Groclin 3 - Polonii nie moge znalezc w tabeli, hmm
06/07
Legia 3 Groclin 5, znowu Polonii nie ma
05/06
Legia 1- 66 pkt Groclin 10-37 pkt, Polonia 16-25 pkt. 37+25=62 pkt <66 pkt. I tu juz byla oznaka ze nawet fuzja Polonia + Groclin nie bedzie silniejsza od jednej Legii ;)
04/05
Groclin 2, Legia 3, Polonia 10- no tutaj przymruzajac oko mozna powiedziec ze Polonia byla lepsza

Ale zeby po 3 czy 4 wygranych derbach i po 1/3 sezonu pisac ze Polonia jest na takim samym poziomie a nawet wyzszym to naprawde...

PoloniaDumaStolicy 21.10.2010 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 996710)
Ze co? Polonia prezentuje wyzszy poziom sportowy niz Legia, w czym? Jak takie bzdury bedziesz pisal to...
Nie wiem w ogole jak sie zabrac do tej Twojej wypowiedzi. Moze przjerzyj sobie tabele z ostatnich sezonow i mi pokaz w ktorym Polonia byla wyzej od Legii. To ze w tym sezonie po 9 kolejkach Plonia ma od Legii 1 punkt wiecej i jeden mecz rozegrany mniej to chyba jeszcze nie swiadczy o tym ze jest lepsza sportowo, bo to tak jakby powiedziec ze Wisla jest gorsza sportowo ostatnimi czasy bo w poprzedni weekend z nim przegrala a i jest obecnie nizej w tabeli od Gornika, pierwszy raz od x lat. Troche mi takie pisanie przypomina parchate towarzystwo.
O wyzszosci to raczej decyduje pozycja w koncowej tabeli a nie pod 2 kolejkach - przypomne ze w 2 kolejce Polonia byla Mistrzem Polski!!! I nie pisz ze w derbach Wam szlo lepiej bo tak naprawde to nic nie znaczy. To jest tylko jeden a raczej dwa mecze w sezonie ale to jest LIGA i tutaj trzeba pokazac ze sie jest lepszym w 30 meczach.

A co do tej manifestacji. Napewno te argumenty z dupy wziete i zenujace ale sam pomysl zeby nie pozwolic wrogowi wybudowac stadionu ok. A co moze jeszcze maja Legionisci sie wstawic za Polonia? Jak wrog to wrog wiec chca ich zeszmacic jak tylko moga.

Ale ze Polonia lepsza od Legii sportowo:
Saezon 09/10
Legia 4 Polonia 13
08/09
Legia 2 Polonia 4
07/08
Legia 2 Groclin 3 - Polonii nie moge znalezc w tabeli, hmm
06/07
Legia 3 Groclin 5, znowu Polonii nie ma
05/06
Legia 1- 66 pkt Groclin 10-37 pkt, Polonia 16-25 pkt. 37+25=62 pkt <66 pkt. I tu juz byla oznaka ze nawet fuzja Polonia + Groclin nie bedzie silniejsza od jednej Legii ;)
04/05
Groclin 2, Legia 3, Polonia 10- no tutaj przymruzajac oko mozna powiedziec ze Polonia byla lepsza

Ale zeby po 3 czy 4 wygranych derbach i po 1/3 sezonu pisac ze Polonia jest na takim samym poziomie a nawet wyzszym to naprawde...

Sezon 2008/2009, 2:2 na Legii, 0:0 na Polonii
Sezon 2009/2010, 1:1 na Legii, 1:0 dla Polonii
Sezon 2010/2011, 3:0 dla Polonii

Nowohucki 21.10.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 996648)
Po co zabierać głos jak nie wie się o czym jest temat? KSP w tej materii różni się od Widzewa tym (choć nie zawsze vide ich ostatnie akcje), że na malunek Legii walą dwie białe kreski i się cieszą ze zniszczenia, natomiast RTS potrafi z jajem przemalować całość. Kwestia polotu.

Czyli słabszemu rywali już nie wolno zamalować wrzutów dwoma kreskami? Może jakieś pismo do was o zgodę?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 996680)
Jeśli dla was dysproporcja sił między Legią a Polonią jest taka jak między Wisłą a Cracovią to ja nie mam pytań po prostu. Ciekawe ilu z was się buja luźnie po Krakowie w barwach...zapewne większość.

Sytuacja jest zawsze dynamiczna i zmienia się bardzo szybko. Rozumiem że możesz tu i tu mieszkać jednocześnie żeby to ocenić.

ToTylkoJa 21.10.2010 11:47

Polonia/Groclin 'walcząc' o stadion ciągle powołuje się na to, że miasto takowy wybudowało Legii. Ile lat Legia czekała na obiekt? Bardzo wiele. Jak iti jest żałosne, to w tej sprawie lobbowali i to bardzo. Nie żalili się, że w Poznaniu budują, że w Krakowie budują itp. A co robi Wojciechowski i fani Polonii/Groclinu? Ciągle gadki szmatki bo Legii postawili. Sami Legię w to wciągacie a potem się dziwicie, że kibice Legii odpowiadają takimi akcjami.

Walczycie o stadion? Róbcie to na własny rachunek. Ciągłe transy na meczach jak to miasto pomaga Legii. Pierwsze plany nowego stadionu Legii sięgają połowy lat 90. Czekaliśmy ok 15 lat.

Nowohucki zamalowują a jak są przyłapani w czasie akcji przez legionistów, to uciekają pod pałac prezydencki, żeby ich BOR i policja ochroniła :lol:

PoloniaDumaStolicy tak pojedyńcze mecze pokazują kto jest wyżej sportowo. Na jeden mecz to można się spiąć, gorzej gdy chodzi o cały sezon:)

Jaroo1 21.10.2010 11:56

Cytat:

I prez to ze Polonia w tamtym sezonie zdobyla z Legia 4 pkt w dwumeczu to jest wyzej w tabeli? Bo ja myslalem ze Legia w tamtym sezonie zostawila daleko w tyle rywala z Warszawy. Tak samo moznaby napisac ze lepsza od Wisly byla Cracovia bo wiecej pkt zdobyla w derbach- ale czy to jest prawda? Owszem derby sa ich ale w tabeli dalej odstaja. No ale mozna sobie roznie rzczywistosc podpasowywac pod fakty

legion18 21.10.2010 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 996707)
Za rok znow bedziecie smieszny protest robic ze nie idziecie na K6 bo tylko 300 biletow?:)

Nie, mamy nadzieję, że nie będzie decyzji co do budowy stadionu, Groclin nie zakwalifikuje się do pucharów i Wojciechowski zabierze zabawki i zwinie kramik. Ile to już razy mówił, że się wycofa?

Ja wiem, że ty jako wierny amicowiec nie wiesz co to protest, dużo łatwiej się sprzedać i siedzieć cicho niż walczyć o swoje przekonania.

Co do tych argumentów w manifestacji legionistów, i osób uważających je za śmieszne: spodziewaliście się, że apel będzie wyglądał tak: "Bracia legioniści już w sobotę o 16.00 wybieramy się na plac Bankowy by lać frajerów! Obecność obowiązkowa! Każdy bierze kominiare!"? Jeśli ktoś się spodziewał takiej zapowiedzi to muszę go zawieść ale na taki planowany przebieg chyba by się nie zgodzili ludzie wydający w Warszawie zgody na tego typu manifestacje.

Sytuacja jest zawsze dynamiczna i zmienia się bardzo szybko. Rozumiem że możesz tu i tu mieszkać jednocześnie żeby to ocenić.
W Warszawie coś takiego jak dzielnice, czy rejony Polonii nie występują, no chyba, że w promieniu 100 m od stadionu. Uświadczyć kogoś w barwach Polonii to jak spotkać Yeti.I tak jest od dawien dawna, możesz sobie przejść Warszawę wzdłuż i wszerz i prawdopodobieństwo, że cię jakiś polonista skroi jest bardzo małe. Odpowiedz sobie na pytanie czy tak jest w Krakowie.

Krissu 21.10.2010 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 996710)
Troche mi takie pisanie przypomina parchate towarzystwo.

Kto z kim przystaje, takim sie staje.

Sartre 21.10.2010 13:11

Cytat:

W Warszawie coś takiego jak dzielnice, czy rejony Polonii nie występują, no chyba, że w promieniu 100 m od stadionu. Uświadczyć kogoś w barwach Polonii to jak spotkać Yeti.I tak jest od dawien dawna, możesz sobie przejść Warszawę wzdłuż i wszerz i prawdopodobieństwo, że cię jakiś polonista skroi jest bardzo małe.
Kiedyś słyszałem historię, jak się jakiś koleś przechadzał Nowym Światem czy Jerozolimskimi czy coś tam innego w centrum w szaliku Dysco. Jeden gość, szalik Dysco, plecak. Nikt mu nic nie zrobił, nikt nie chciał ruszać, bo pewnie wariat, a w plecaku pewnie siekiera ;)

killzone 21.10.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 996743)
Ja wiem, że ty jako wierny amicowiec nie wiesz co to protest, dużo łatwiej się sprzedać i siedzieć cicho niż walczyć o swoje przekonania.

I na tym bym zakończył polemikę z Wronczanami.

A co do samej manify, zdecydowanie popieram. Jezeli nie chcemy miec z Polonią problemów, a zakładam ze wiekszosc nie chce, to takie srodki, musimy stosować. Koniec kropka. Tepić w zarodku! :)

studio2 21.10.2010 17:18

Strach zaglada wam w oczy skoro sie Polonistow obiawiacie:rotfl:

A jak was bedzie mniej na paradzie? :lol:

PoloniaDumaStolicy 21.10.2010 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 996731)
I prez to ze Polonia w tamtym sezonie zdobyla z Legia 4 pkt w dwumeczu to jest wyzej w tabeli? Bo ja myslalem ze Legia w tamtym sezonie zostawila daleko w tyle rywala z Warszawy. Tak samo moznaby napisac ze lepsza od Wisly byla Cracovia bo wiecej pkt zdobyla w derbach- ale czy to jest prawda? Owszem derby sa ich ale w tabeli dalej odstaja. No ale mozna sobie roznie rzczywistosc podpasowywac pod fakty

Nie rozróżniasz na czym polega prezentowanie wartości sportowej na tle klubów z jednego regionu, a z całego kraju. Dla mnie o sile drużyny świadczą mecze z bezpośrednim rywalem, a skoro od trzech sezonów mamy lepszy bilans, to nie można twierdzić, że wyszedł przypadkowo jeden mecz.

Legion18, nie sądzę, że macie prawo do pouczania kogokolwiek w ramach protestu. Może mielibyście, gdybyście chociaż raz nie skapitulowali. PS: I nie piszcie, że tak troszczycie się o finanse miasta, bo już się zatroszczyliście na fecie na Starówce po zdobyciu mistrza.

legion18 21.10.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 996837)
Strach zaglada wam w oczy skoro sie Polonistow obiawiacie:rotfl:

A jak was bedzie mniej na paradzie? :lol:

Na parade to możesz ty iść koleżko... Jak nas będzie mniej to sobie pierdzielniemy fuzje i za miesiac nas bedzie wiecej. Wy się sprzedaliście żeby przestać być piłkarsko nikim w tym kraju, więc my to zrobimy, żeby nas było więcej, a co!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 996867)
Legion18, nie sądzę, że macie prawo do pouczania kogokolwiek w ramach protestu. Może mielibyście, gdybyście chociaż raz nie skapitulowali. PS: I nie piszcie, że tak troszczycie się o finanse miasta, bo już się zatroszczyliście na fecie na Starówce po zdobyciu mistrza.

Skoro tak sądzisz to przepraszam i cofam to co napisałem wcześniej.

PoloniaDumaStolicy 21.10.2010 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 996869)
Na parade to możesz ty iść koleżko... Jak nas będzie mniej to sobie pierdzielniemy fuzje i za miesiac nas bedzie wiecej. Wy się sprzedaliście żeby przestać być piłkarsko nikim w tym kraju, więc my to zrobimy, żeby nas było więcej, a co!

Na przykład z Piotrcovią Piotrków Trybunalski?

gigant 21.10.2010 18:57

Nowohucki, cos mi podpierdalasz parchem, a zazwyczaj sie nie mylę. Radzę odpuścić.

Ogryzek 21.10.2010 18:57

Lechowi życzę silnej Warty a Legii Polonii - w końcu (co się czarować) - od kiedy my jesteśmy przyjaciółmi Legionistów czy Poznaniaków? Im więcej takiej Polonii w Warszawie tym lepiej! Jeszcze się Hutnik bielański usamodzielni i będzie ciekawie:)

Zresztą Warszawę stać - więc niech budują stadion dla Polonii.
Czekam jeszcze na przebudzenie Warty w Poznaniu.

SkMk 21.10.2010 19:03

Ja tam się nie chcę w warszawiaków wpierd.alać, bo nigdy w Warszawie nie byłem dłużej niż dzień i nie mam wglądu w sytuację. Ale wydaje mi się, że to po postu taki typowy element walki z konkurentem. U nas się jebią maczetami, a tam organizują pikiety w obronie finansów miasta :-)

legion18 21.10.2010 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SkMk (Post 996885)
Ja tam się nie chcę w warszawiaków wpierd.alać, bo nigdy w Warszawie nie byłem dłużej niż dzień i nie mam wglądu w sytuację. Ale wydaje mi się, że to po postu taki typowy element walki z konkurentem. U nas się jebią maczetami, a tam organizują pikiety w obronie finansów miasta :-)

I myślę, że na tym możemy skończyć te dywagacje. Jak im ten stadion zbudują to płakać nie będę, jak ten "klub" upadnie to też:> U was nastawienie do kolegów z drugiej strony Błoń myślę, że jest podobne.

Joshua TS 21.10.2010 19:52

Swoją drogą bardzo zabawnie wyglądała ta napinka między Kuchenkorzami, Legionistami i Polonistami na forum...Wisły:lol::lol:

Nowohucki 21.10.2010 20:02

Tym razem się mylisz Gigant;) Aczkolwiek skończyłem dyskusje na tematy warszawskie.

ToTylkoJa 21.10.2010 20:17

PoloniaDumaStolicy oświeć mnie, o jakiej ty kapitulaci piszesz? My to nie wy- wy nawet nie mieliście okazji skapitulować, bo nawet nie protestowaliście aby nie sprzedali wam klubu:)

Poza tym niejaki Foxx ładnie przedstawił całą sytuację. Zacytuję:

Cytat:

Jeżeli zaś chodzi o meritum - to śmiech na sali. Przed kadencją Kaczyńskiego (jako prezydenta Warszawy), Polonia była poukładana z ówczesnymi władzami, czyli tzw. "układem warszawskim" - vide Kozak. W trybie ekspresowym otrzymała kasę na rozbudowę (zadaszenie) trybun i ustawienie jupiterów, gdy u nas wszystko się waliło i w oparciu o formalne kruczki miasto torpedowało najprostsze remonty przy Ł3 (np. cieknącego jak sito dachu na Krytej). Wtedy było wszystko git. "Szemrane" środowisko polityczne rzucające kasą zupełnie nie przeszkadzało :)))
Cytat:

No to jak nie wiesz, to po co piszesz :). Pomijając kosmetyczne łaty i zmianę ławek na krzesełka, Kryta pozostała niezmienna od lat '30. Przyszedł Piskorski z z koalicją PO - SLD i niemal od razu na K6: dach nad Główną, dach nad Kamienną, "światła miasta"... )) I Kozak prezesem sekcji kosza :) Do tego jeszcze Listek w PZPN-ie... A dzisiaj nastała era antykomunisty Oleksego, jako członka Rady Nadzorczej KSP - spoko, on załatwi ten stadion, w końcu jest ostry jak brzytwa ))
Reasumując- jak Legia nie dostawałą kasy tylko Polonia (jeszcze wtedy istniejąca) to wtedy nie płakaliście i nie przywoływaliście Legii do tematu. Nie potrafiliście wykorzystać szansy kiedy to władza wam sprzyjała (z listkiem, prezesem PZPNu na czele)

Oldpara 21.10.2010 21:59

Jak pokazuje przykład z Krakowa, gdzie Parchy na ostatnim miejscu w lidze, ze średnią widzów ok 700 z poprzedniego sezonu potrafią zapełnić nowy stadion, świadczy o tym, że nowe stadiony i obecność renomowanego rywala w mieście potrafi nakręcić koniunkturę na chodzenie na mecze. Po prostu pikniki zaczynają sobie chodzić na oba stadiony, bo jest ekskluzywnie, wygodnie i modnie.

Jestem przekonany, że nowy stadion Polonii zapełnił by się jeszcze szybciej niż stadion Cracovii - tym bardziej, że inwestują w gwiazdy - Smolarek, Sadlok, Sobiech itp.

ToTylkoJa 21.10.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 996974)
Po prostu pikniki zaczynają sobie chodzić na oba stadiony, bo jest ekskluzywnie, wygodnie i modnie.

W Warszawie jest to niemożliwe. Kto ma wyrobioną Kartę Kibica Legii ten nie wejdzie na stadion Polonii i na odwrót.

emj10 21.10.2010 22:35

Disco tak naprawdę nie ma szans żeby zapełnić stadion 15k, ba nawet 10k to może być sci-fi. Najgorsze jest to, że prowadząc tutaj dyskusję na temat manifestacji i kontrmanifestacji robimy im reklamę. Gdyby olano tą sprawę to szanse na ugranie czegoś przez Wojciechowskiego by się zmniejszyły, a tak HGW stanie w trudnej sytuacji, bo sprawę nagłośnią, radni PiSu i może SLD staną za Wojciechowskim, bo czemu oni nie mogą mieć nowego stadionu jak Legia dostała? Miał być jeden stadion w Warszawie, powstały dwa to czemu nie może powstać trzeci? Któraś z partii podłapie ten temat w czasie wyborów (może nawet PO) i zaczną obiecywać budowę stadionu na Konwiktorskiej.

Tak więc proponuję zakończyć ten temat.

Mateuusz 21.10.2010 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 996991)
W Warszawie jest to niemożliwe. Kto ma wyrobioną Kartę Kibica Legii ten nie wejdzie na stadion Polonii i na odwrót.

chodzi o pikników a nie o prawdziwych kibiców:) no chyba ze u was mus jest wyrabiania kart kibica.

legion18 21.10.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateuusz (Post 997004)
chodzi o pikników a nie o prawdziwych kibiców:) no chyba ze u was mus jest wyrabiania kart kibica.

Tak. Nie ma papierowych biletów tylko jest karta kibica i wszystko załatwiane cyfrowo poprzez nią

0 22 22.10.2010 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 996721)

Nie rób jaj. 3 sezony - i to jeszcze z przemalowanym Groclinem - mają stanowić, że Legia i Polonia to kluby 'na tym samym poziomie'? Odpisałem Ci, że 'ostatnio nawet wyższym' to prawda. Ale nie pisz, że generalnie na tym samym, bo Cię zniszczę śmiechem. Mam zacząć przypominać 50 lat bez wygranej u siebie, 7-2 i 5-0, najdłuższa derbowa seria w Europie (poza Madrytem!) w nieprzegranych derbach etc? Badźmy poważni. Fajnie, że gracie w lidze (to moje osobiste zdanie, odosobnione z tego co kojarzę poglądy innych Legionistów), ale dopiero parę lat temu derby Legia - Polonia wyprzedziły w liczbie potyczek mecze Legia - Gwardia. Niby Gwardia też jest na tym samym poziomie?

Myślenie życzeniowe.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowohucki (Post 996724)
Czyli słabszemu rywali już nie wolno zamalować wrzutów dwoma kreskami? Może jakieś pismo do was o zgodę? .

To już Twój problem, że nie odróżniasz rozwałki na debila od rozwałki z klasą.

Raito 26.10.2010 19:42

ITI mnie rozwala.Nie wiem czy ktoś zauważył ale na tvn turbo podczas meczu Śląsk-Legia gdy było śpiewane Legia to stara ... to kibice bylii wyciszani żeby nie było słychać wyzwisk na Legie

M89 27.10.2010 22:15

W innym temacie nie doczekałem się odpowiedzi więc...Pytanie do kogoś z Poznania - jak tam u Was wygląda sytuacja z depozytem na sektorze gości? Chodzi mi głównie o to, czy takowy istnieje i czy są ograniczenia względem przedmiotów tam zostawianych.

sq 27.10.2010 22:56

nie ma depozytu
jedyna opcja to zdeponować w przechowalni na Dworcu Głównym

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl