![]() |
W Grodzisku mają nie tylko stadion, ale i ośrodek treningowy. Jak przejmować to wszystko a nie tylko wybrane rzeczy które im pasowały, czyli miejsce w lidze, klub:)
|
Ja się tam Polonii, a w sumie Wojciechowskiemu nie dziwię. Nie chce modernizacji. Chce mieć nowy, ładny stadion, sky-boxy dla swoich kontrahentów, nową jakość kibica - to co dostało ITI.
Ta cała akcja Legii ma przestraszyć Polonistów i pokazać im że Legia "rządzi" w stolicy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Może się narażę kolegom po szalu, ale dla mnie ta manifestacja to jakaś tragifarsa. Tak samo pukałem się w czoło jak oglądałem relację z popisów protestujących kibiców ramię w radnymi z PiSu na Radzie Warszawy. Teraz jest już cacy, bo stadion wybudowany, a papcio Walter osiągnął swój cel i liczy pieniądze za bilety i karnety? Jakoś nie widać teraz głosów na forach i nie tylko, że mamy oddać komuś ten stadion, bo został on niesłusznie zafundowany Walterowi i jego świcie. Wtedy gdy ITI było wrogiem publicznym nr1 rozgrywano tą sprawę można powiedzieć, że politycznie, a obecnie stadion jest naszym upragnionym dobrem wspólnym i mało kto przypomina sobie, że o jego istnieniu i sprawnej budowie zadecydowała komitywa Waltera z HGW.
Sam mam ambiwalentne odczucia co do sensu powstania nowego obiektu na Konwiktorskiej, ale zważając na to że byłem na tym stadionie jakieś kilkanaście razy i mając w pamięci standard tego obiektu, a w szczególności jego zaplecza wolałbym, żeby w takim miejscu w Warszawie stało coś co ma ręce i nogi, bo nie przystoi, żeby w centrum kraju, który ma organizować za 2 lata ME drużyna z ekstraklasy grała na czymś takim. Nie wiem, czy nie ma w tej sprawie drugiego dna i nie chodzi o możliwość przejęcia gruntów przez Wojciechowskiego, ale nawet jeśli to owa manifestacja przyniesie efekt odwrotny, bo tylko da rozgłos Wojciechowskiemu i dziewczynom z Disco, o których już prawie słuch zaginął, bo jakoś przestali się chwalić w ostatnim czasie werbalnie i telefonicznie, że idą na majstra. |
Cytat:
Co do aspektów antystadionowych z naszej strony, to przerażające jest to, że robi się nam w Polsce druga Anglia. Dlaczego Legia przeszkadza Polonii? Niech mają nowy stadion, będzie ładniej w ekstraklasie! Polonia to nasz wróg a wroga trzeba zniszczyć. Na każdym polu. W dodatku wróg, którego jedyną bronią jest sprzedawanie legionistów na psach. Co do tego ironizowania w kwestii nie ma Polonii w Warszawie to proponowałbym się wam wstrzymać do soboty bo nie daj boże jak przyjdzie mało osób, albo większość protestujących będą stanowić mieszkańcy Krakowa wyznania mojżeszowego. Powiedzcie też kolegom, żeby kos nie zabierali bo jak wam pały zrobią trzepanie, to wole nie myśleć co będzie w mediach, które tak demonizowały jeden widelec... |
Za rok znow bedziecie smieszny protest robic ze nie idziecie na K6 bo tylko 300 biletow?:)
|
Cytat:
Nie wiem w ogole jak sie zabrac do tej Twojej wypowiedzi. Moze przjerzyj sobie tabele z ostatnich sezonow i mi pokaz w ktorym Polonia byla wyzej od Legii. To ze w tym sezonie po 9 kolejkach Plonia ma od Legii 1 punkt wiecej i jeden mecz rozegrany mniej to chyba jeszcze nie swiadczy o tym ze jest lepsza sportowo, bo to tak jakby powiedziec ze Wisla jest gorsza sportowo ostatnimi czasy bo w poprzedni weekend z nim przegrala a i jest obecnie nizej w tabeli od Gornika, pierwszy raz od x lat. Troche mi takie pisanie przypomina parchate towarzystwo. O wyzszosci to raczej decyduje pozycja w koncowej tabeli a nie pod 2 kolejkach - przypomne ze w 2 kolejce Polonia byla Mistrzem Polski!!! I nie pisz ze w derbach Wam szlo lepiej bo tak naprawde to nic nie znaczy. To jest tylko jeden a raczej dwa mecze w sezonie ale to jest LIGA i tutaj trzeba pokazac ze sie jest lepszym w 30 meczach. A co do tej manifestacji. Napewno te argumenty z dupy wziete i zenujace ale sam pomysl zeby nie pozwolic wrogowi wybudowac stadionu ok. A co moze jeszcze maja Legionisci sie wstawic za Polonia? Jak wrog to wrog wiec chca ich zeszmacic jak tylko moga. Ale ze Polonia lepsza od Legii sportowo: Saezon 09/10 Legia 4 Polonia 13 08/09 Legia 2 Polonia 4 07/08 Legia 2 Groclin 3 - Polonii nie moge znalezc w tabeli, hmm 06/07 Legia 3 Groclin 5, znowu Polonii nie ma 05/06 Legia 1- 66 pkt Groclin 10-37 pkt, Polonia 16-25 pkt. 37+25=62 pkt <66 pkt. I tu juz byla oznaka ze nawet fuzja Polonia + Groclin nie bedzie silniejsza od jednej Legii ;) 04/05 Groclin 2, Legia 3, Polonia 10- no tutaj przymruzajac oko mozna powiedziec ze Polonia byla lepsza Ale zeby po 3 czy 4 wygranych derbach i po 1/3 sezonu pisac ze Polonia jest na takim samym poziomie a nawet wyzszym to naprawde... |
Cytat:
Sezon 2009/2010, 1:1 na Legii, 1:0 dla Polonii Sezon 2010/2011, 3:0 dla Polonii |
Cytat:
Cytat:
|
Polonia/Groclin 'walcząc' o stadion ciągle powołuje się na to, że miasto takowy wybudowało Legii. Ile lat Legia czekała na obiekt? Bardzo wiele. Jak iti jest żałosne, to w tej sprawie lobbowali i to bardzo. Nie żalili się, że w Poznaniu budują, że w Krakowie budują itp. A co robi Wojciechowski i fani Polonii/Groclinu? Ciągle gadki szmatki bo Legii postawili. Sami Legię w to wciągacie a potem się dziwicie, że kibice Legii odpowiadają takimi akcjami.
Walczycie o stadion? Róbcie to na własny rachunek. Ciągłe transy na meczach jak to miasto pomaga Legii. Pierwsze plany nowego stadionu Legii sięgają połowy lat 90. Czekaliśmy ok 15 lat. Nowohucki zamalowują a jak są przyłapani w czasie akcji przez legionistów, to uciekają pod pałac prezydencki, żeby ich BOR i policja ochroniła :lol: PoloniaDumaStolicy tak pojedyńcze mecze pokazują kto jest wyżej sportowo. Na jeden mecz to można się spiąć, gorzej gdy chodzi o cały sezon:) |
Cytat:
|
Cytat:
Ja wiem, że ty jako wierny amicowiec nie wiesz co to protest, dużo łatwiej się sprzedać i siedzieć cicho niż walczyć o swoje przekonania. Co do tych argumentów w manifestacji legionistów, i osób uważających je za śmieszne: spodziewaliście się, że apel będzie wyglądał tak: "Bracia legioniści już w sobotę o 16.00 wybieramy się na plac Bankowy by lać frajerów! Obecność obowiązkowa! Każdy bierze kominiare!"? Jeśli ktoś się spodziewał takiej zapowiedzi to muszę go zawieść ale na taki planowany przebieg chyba by się nie zgodzili ludzie wydający w Warszawie zgody na tego typu manifestacje. Sytuacja jest zawsze dynamiczna i zmienia się bardzo szybko. Rozumiem że możesz tu i tu mieszkać jednocześnie żeby to ocenić. W Warszawie coś takiego jak dzielnice, czy rejony Polonii nie występują, no chyba, że w promieniu 100 m od stadionu. Uświadczyć kogoś w barwach Polonii to jak spotkać Yeti.I tak jest od dawien dawna, możesz sobie przejść Warszawę wzdłuż i wszerz i prawdopodobieństwo, że cię jakiś polonista skroi jest bardzo małe. Odpowiedz sobie na pytanie czy tak jest w Krakowie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do samej manify, zdecydowanie popieram. Jezeli nie chcemy miec z Polonią problemów, a zakładam ze wiekszosc nie chce, to takie srodki, musimy stosować. Koniec kropka. Tepić w zarodku! :) |
Strach zaglada wam w oczy skoro sie Polonistow obiawiacie:rotfl:
A jak was bedzie mniej na paradzie? :lol: |
Cytat:
Legion18, nie sądzę, że macie prawo do pouczania kogokolwiek w ramach protestu. Może mielibyście, gdybyście chociaż raz nie skapitulowali. PS: I nie piszcie, że tak troszczycie się o finanse miasta, bo już się zatroszczyliście na fecie na Starówce po zdobyciu mistrza. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Nowohucki, cos mi podpierdalasz parchem, a zazwyczaj sie nie mylę. Radzę odpuścić.
|
Lechowi życzę silnej Warty a Legii Polonii - w końcu (co się czarować) - od kiedy my jesteśmy przyjaciółmi Legionistów czy Poznaniaków? Im więcej takiej Polonii w Warszawie tym lepiej! Jeszcze się Hutnik bielański usamodzielni i będzie ciekawie:)
Zresztą Warszawę stać - więc niech budują stadion dla Polonii. Czekam jeszcze na przebudzenie Warty w Poznaniu. |
Ja tam się nie chcę w warszawiaków wpierd.alać, bo nigdy w Warszawie nie byłem dłużej niż dzień i nie mam wglądu w sytuację. Ale wydaje mi się, że to po postu taki typowy element walki z konkurentem. U nas się jebią maczetami, a tam organizują pikiety w obronie finansów miasta :-)
|
Cytat:
|
Swoją drogą bardzo zabawnie wyglądała ta napinka między Kuchenkorzami, Legionistami i Polonistami na forum...Wisły:lol::lol:
|
Tym razem się mylisz Gigant;) Aczkolwiek skończyłem dyskusje na tematy warszawskie.
|
PoloniaDumaStolicy oświeć mnie, o jakiej ty kapitulaci piszesz? My to nie wy- wy nawet nie mieliście okazji skapitulować, bo nawet nie protestowaliście aby nie sprzedali wam klubu:)
Poza tym niejaki Foxx ładnie przedstawił całą sytuację. Zacytuję: Cytat:
Cytat:
|
Jak pokazuje przykład z Krakowa, gdzie Parchy na ostatnim miejscu w lidze, ze średnią widzów ok 700 z poprzedniego sezonu potrafią zapełnić nowy stadion, świadczy o tym, że nowe stadiony i obecność renomowanego rywala w mieście potrafi nakręcić koniunkturę na chodzenie na mecze. Po prostu pikniki zaczynają sobie chodzić na oba stadiony, bo jest ekskluzywnie, wygodnie i modnie.
Jestem przekonany, że nowy stadion Polonii zapełnił by się jeszcze szybciej niż stadion Cracovii - tym bardziej, że inwestują w gwiazdy - Smolarek, Sadlok, Sobiech itp. |
Cytat:
|
Disco tak naprawdę nie ma szans żeby zapełnić stadion 15k, ba nawet 10k to może być sci-fi. Najgorsze jest to, że prowadząc tutaj dyskusję na temat manifestacji i kontrmanifestacji robimy im reklamę. Gdyby olano tą sprawę to szanse na ugranie czegoś przez Wojciechowskiego by się zmniejszyły, a tak HGW stanie w trudnej sytuacji, bo sprawę nagłośnią, radni PiSu i może SLD staną za Wojciechowskim, bo czemu oni nie mogą mieć nowego stadionu jak Legia dostała? Miał być jeden stadion w Warszawie, powstały dwa to czemu nie może powstać trzeci? Któraś z partii podłapie ten temat w czasie wyborów (może nawet PO) i zaczną obiecywać budowę stadionu na Konwiktorskiej.
Tak więc proponuję zakończyć ten temat. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Myślenie życzeniowe. Cytat:
|
ITI mnie rozwala.Nie wiem czy ktoś zauważył ale na tvn turbo podczas meczu Śląsk-Legia gdy było śpiewane Legia to stara ... to kibice bylii wyciszani żeby nie było słychać wyzwisk na Legie
|
W innym temacie nie doczekałem się odpowiedzi więc...Pytanie do kogoś z Poznania - jak tam u Was wygląda sytuacja z depozytem na sektorze gości? Chodzi mi głównie o to, czy takowy istnieje i czy są ograniczenia względem przedmiotów tam zostawianych.
|
nie ma depozytu
jedyna opcja to zdeponować w przechowalni na Dworcu Głównym |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl