Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

martinius028 14.02.2009 14:33

No to szkoda że nie ma oddzielnego tematu na własną reklame też bym sie zareklamował. :D

Proud 15.02.2009 11:57

http://sport.onet.pl/0,1248703,1916958,wiadomosc.html

kiedyś pisałem że Wisła go powinna brać...szkoda...dobry zawodnik był za małą kasę...

IncognitoTSW 15.02.2009 12:05

a co myślicie na temat Piotra Dziuby z Floty Świnoujście? W 1 lidze strzelił przez pół roku 9 bramek, niewysoki i szybki.

BRTS39 15.02.2009 12:31

Gdybym był Bednarzem to bym na nim grał , opowiedział bym o swej miłosci ktora przezylem sam.
Dzisaj maja rozmawiac z Dja Etiennem? tak?

co do bramkarzy to mowili ze zalatwia do konca tygodnia wiec niech zalatwiaja.

tylko_na_kilka_dni 15.02.2009 12:45

juz kiedys pisales, ze gralbys na Bednarzu, nie musisz powtarzac. Jezeli juz jestesmy przy bramkarzach, to jak wyglada sprawa tego Filipa Kurto? czy on tez dostanie 45 minut i zostanie odrzucony?

Maciuś 15.02.2009 12:52

Robilem wczoraj male testy i wyszlo ze do bramki zmiesci sie tylko pieciu bramkarzy: Cebanu, Pawelek, Silanpaa, Hajduch i ten kangur, dla Kurto miejsca niestety brak. No chyba ze pogromcy mitow wykaza co innego...

koker 17.02.2009 22:27

Tak sobie dzsiaj po tym naszym sparingu pomyslalem ze moze to naprawde nie "wina" Mariusza tylko naszego trener bramkarzy?
Przeiciez jak Dolha byl u nas w klubie(Petrescu mial swojego trenera) i wszystko bylo super. Mario w Odrze tez, chyba mozna powiedziec ze, byl w lepszej formie. Nie bylo kiksow itp. Jak Dolha odszedl no Mario jakos nigdy nie byl bez kikosw. W zeszlym sezonie nie bylo tego tak widac bo wiadomo jak nasza druzyna grala...
Ale w tym sezonie duzo zalezalo od naszego bramkarza a on niestety nie zawsze stawal na wysokosci zadania.
Druga sprawa to Cebanu. Zostal sprowadzony niby jako wielki talent. Chlopak ma 22 lata a w lidzie (chyba) nie gral ani razu. Bardzo lubie Illie ale no przeciez nie dostal szansy od klubu zeby sie pokazac. Nie winie za to naszego trenera bo wiadomo ze on nie pracuje z bramkarzami ale nasz "trener" od bramkarzy nie robi nic innego...wiec zdaje mi sie ze nie ma znaczenia ktory z dwojki tych bramkarzy dojdzie do nas nie bedzie on w stanie pomoc druzynie bo podczas rundy i tak Mario bedzie numerem 1.
Mam nadzieje ze bede sie mylil.

FraMat 17.02.2009 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 674570)
Robilem wczoraj male testy i wyszlo ze do bramki zmiesci sie tylko pieciu bramkarzy: Cebanu, Pawelek, Silanpaa, Hajduch i ten kangur, dla Kurto miejsca niestety brak. No chyba ze pogromcy mitow wykaza co innego...

może to w naszej sytuacji jest rzeczywiście jakiś sposób - grać dwoma albo trzema bramkarzami - jak Pawełek będzie wybijał głowką pod nogi przeciwnika to na przykład Cebanu będzie asekurował na linii pola karnego?
Trzeba tylko poprosić UEFA o zgodę...
Inaczej nie widzę naszej gry na pozycji bramkarza.... :P

IncognitoTSW 18.02.2009 09:42

Myślę, że Koker ma rację. To Kazimierski jest problemem wśród bramkarzy

arti 18.02.2009 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 676214)
może to w naszej sytuacji jest rzeczywiście jakiś sposób - grać dwoma albo trzema bramkarzami - jak Pawełek będzie wybijał głowką pod nogi przeciwnika to na przykład Cebanu będzie asekurował na linii pola karnego?
Trzeba tylko poprosić UEFA o zgodę...
Inaczej nie widzę naszej gry na pozycji bramkarza.... :P

ja mam jeszcze inny pomysł o ktorym już od jakiegoś czasu trąbię - przestawienie Cebanu na lewą pomoc albo do ataku obok Pawła
i tak nikogo konkretnego tam nie mamy, a nuż Ilie nas zbawi..
w lecie pole manewru się zwiększy bo będzie go można probować jeszcze na prawej obronie za Baszcza
zakładam, że kogoś tam w końcu weźmiemy na tego drugiego bramkarza

AYALA 18.02.2009 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676320)
Myślę, że Koker ma rację. To Kazimierski jest problemem wśród bramkarzy

ale Skorża sie pewnie nie zgodzi na zmiane trenera bramkarzy bo to pewnie jego kumpel.Już za Holochera zancznie pewniej bronił Radziu Majdan

IncognitoTSW 18.02.2009 14:58

Holocher był rzeczywiście niezły, jakoś nie było problemów. Za czasów tego Rumuna (jeśli to nie był Rumun to pardon), była sytuacja gdy mieliśmy dwóch bramkarzy - Dolhe i Pawełka, i aż żal było patrzeć jak Pawełek się na ławce marnuje.

A teraz?...

Pawełkowi od pól roku wmawia się że jest niepotrzebny. I jak tu grac.

sayek89 18.02.2009 15:39

W Szamotułach na 100 % znajdzie się trener dla naszych bramkarzy. Myślę że Bednarz powinien o tym pomyśleć.

A Kazimierski nie musi wcale odchodzić, niech trenuje naszą młodzież.

rafalek 18.02.2009 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 676549)
W Szamotułach na 100 % znajdzie się trener dla naszych bramkarzy. Myślę że Bednarz powinien o tym pomyśleć.

A Kazimierski nie musi wcale odchodzić, niech trenuje naszą młodzież.

Haha...no to byśmy mieli bramkarzy..nono - to byłby strzał w swoje kolano.

IncognitoTSW 18.02.2009 15:59

Może by tak zrobić jakiś apel, co by odsunąć Kazimierskiego od pracy z bramkarzami? Niech nie śmiga po dyskotekach

St@chu 18.02.2009 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676563)
Może by tak zrobić jakiś apel, co by odsunąć Kazimierskiego od pracy z bramkarzami? Niech nie śmiga po dyskotekach

Ja nie wiem co wam ten Kazimierski zrobił... Myśle że większość osób, które się tutaj wypowiadają gówno wiedzą o jego robocie i widzały go może raz czy dwa na oczy i to przy pomyślnych wiatrach...

Z tego co słyszałem to wszystko zaczęło się od jakiejś informacji prasowej, czy internetowej...
Ciekawe co by było gdyby chwalili Kazimierskiego i całą wine zwalili na kogo innego...

Przypuszczam że wtedy nikt by się trenerem bramkarzy nawet nie zainteresował... Radze popracować nad wyrobieniem sobie własnych poglądów, które nie będą tak podatne na wszelkie nowości prasowe, bo dziennikarz bardzo swobodnie i zależnie od własnej woli może kształtować rzeczywistość, a każdy powinien mieć jakiś swój pogląd i nie lecieć jak kura za ziarnem kiedy tylko coś przeczyta nowego we wszechwiedzącej gazecie czy stronie www.

IncognitoTSW 18.02.2009 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 676592)
Ja nie wiem co wam ten Kazimierski zrobił... Myśle że większość osób, które się tutaj wypowiadają gówno wiedzą o jego robocie i widzały go może raz czy dwa na oczy i to przy pomyślnych wiatrach...

Domniemam, że skoro tak mówisz to pewnie z Kazimierskim wiele lat współpracowałeś :lol:

St@chu 18.02.2009 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676661)
Domniemam, że skoro tak mówisz to pewnie z Kazimierskim wiele lat współpracowałeś :lol:

Wiem o nim takie same gówno jak i ty tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie nie jade po nim jak po łysej kobyle bo ktoś mi to zasugerował...

IncognitoTSW 18.02.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 676679)
Wiem o nim takie same gówno jak i ty tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie nie jade po nim jak po łysej kobyle bo ktoś mi to zasugerował...

Nie rozumiem Twojej agresji, widzę że chcesz na siłę pokazać że znasz stadium mojej wiedzy i że wiesz jakie jest moje zdanie na jakiś temat. Czy tak przystoi?

Jacka Kazimierskiego nie lubię za wpieprzenie do kadry Macieja Nalepy - ze swoich Karpat Lwów w których pracował. Za to, że jego treningi nie odpowiadają bramkarzom (np Borucowi) bo opierają się tylko na sile i chwycie.

TSW06 18.02.2009 19:50

jeśli od paru dobrych lat mówi się że Kazimierski jest w swoim fachu mierny to po co tę rzeczywistość zakrzywiać? żeby pojeździć po Mariuszu? to znowu się zacznie gadka że to nie wina Mariusza tylko Krystyny z gazowni albo kogoś jeszcze innego.

St@chu 18.02.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676684)
Nie rozumiem Twojej agresji, widzę że chcesz na siłę pokazać że znasz stadium mojej wiedzy i że wiesz jakie jest moje zdanie na jakiś temat. Czy tak przystoi?

Jacka Kazimierskiego nie lubię za wpieprzenie do kadry Macieja Nalepy - ze swoich Karpat Lwów w których pracował. Za to, że jego treningi nie odpowiadają bramkarzom (np Borucowi) bo opierają się tylko na sile i chwycie.

Nie chce nikomu nic wmawiać tylko nie lubie ogólnie panującej na tym forum skłonności to znajdowania sobie w Wiśle wrogów nr 1. Kiedyś takim wrogiem był Brożek, teraz celami stali się Pawełek na zmianę z Kazimierskim bez jakiś konkretnych i popratych faktami powodów (mówie teraz o Kazimierskim) a jedynie na jakiś mniej lub bardziej wyimaginowanych problemach czy pogłoskach.

IncognitoTSW 18.02.2009 20:46

A jakbyś czytał moje inne posty to byś wiedział, że po Pawełku nie jadę tylko dziwię się, że nagle zrobił się taki zły według wszystkich.

St@chu 18.02.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676765)
A jakbyś czytał moje inne posty to byś wiedział, że po Pawełku nie jadę tylko dziwię się, że nagle zrobił się taki zły według wszystkich.

Nie chodziło mi o to że ty konkretnie jedziesz po Pawełku, czy wcześniej po Brożku. Pisałem tylko o ogólnie panującej tu tendencji do szukania kozlów ofiarnych... I takmi byli lub są wyżej wymienieni łącznie z Kazimierskim... Przynajmniej moim zdaniem tak jest...

runner 18.02.2009 22:49

Krótkie proste pytanie. Jakie zadanie ma trener bramkarzy ?

ODP. Min. doprowadzenie bramkarza(y) do jego maksymalnych możliwości i utrzymywanie równej dobrej formy przez większość sezonu.

St@chu Weź proszę przyjdź na mecz lub chociaż oglądnij cały mecz w TV a nie tylko skróty.
Ja za każdym razem na meczu w nerwowej sytuacji zastanawiam się Pawełek złapie piłkę czy znowu nerwowo ją gdzieś odbije...
Jaki postęp przez ostatni rok zrobił Cebanu ??? ...nawet nie jest drugim bramkarzem... ubierz okulary chłopie

Tu nie chodzi o znajomość fachu trenerskiego, ale o ocenę efektów pracy trenera Kazimierskiego w Wiśle. 100% poparcia dla Incognito2192

St@chu 18.02.2009 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 676920)
Krótkie proste pytanie. Jakie zadanie ma trener bramkarzy ?

ODP. Min. doprowadzenie bramkarza(y) do jego maksymalnych możliwości i utrzymywanie równej dobrej formy przez większość sezonu.

St@chu Weź proszę przyjdź na mecz lub chociaż oglądnij cały mecz w TV a nie tylko skróty.
Ja za każdym razem na meczu w nerwowej sytuacji zastanawiam się Pawełek złapie piłkę czy znowu nerwowo ją gdzieś odbije...
Jaki postęp przez ostatni rok zrobił Cebanu ??? ...nawet nie jest drugim bramkarzem... ubierz okulary chłopie

Tu nie chodzi o znajomość fachu trenerskiego, ale o ocenę efektów pracy trenera Kazimierskiego w Wiśle. 100% poparcia dla Incognito2192

Mecze oglądam od lat z wysokości trybun więc aluzja co do skrótów lekko nietrafiona niestety...

Co do Pawełka i jego wyjść to mam podobne uczucia, ale takie same nerwy towarzyszyły mi chociażby przy Majdanie, który także staczał się u nas po równi pochyłej, jednak wtedy nikt o trenerze bramkarzy nawet nie myślał...

Zastanawiam się jak słaby musi być trner bramkarzy Lecha że Dolha z najlepszego bramkarza w lidze w pare miesięcy stał się cieniem samego siebie...

Nie osądzam że Kazimierski jest dobry... Uważam tylko że trener bramkarzy to nie wszystko i nie ma podstaw do tego żeby obarczać go całą winą i jechać po nim z góry na dół. Ktoś zaczął, rzucił hasło że Kazimierski jest do dupy i teraz wszyscy wskakują do tej rzeki i napieprzają na niego ile wlezie bo tak najwygodniej... A ja uważam że sam trening nie jest w stanie tak zmienić bramkarza żeby nie umiał piłki dobrze wykopać z piątki.

Moja diagnoza to przede wszystkim psychika i brak konkurencji dla Pawełka...

IncognitoTSW 18.02.2009 23:11

Cóż, świetny pomysł na poprawienie Pawełkowi psychiki - Sprowadzenie setki leszczy i sprawdzanie czy na prawdę nie potrafią bronić.

Już lepiej byłoby sprowadzić Bodzia W.

Marszałek 18.02.2009 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676947)
Cóż, świetny pomysł na poprawienie Pawełkowi psychiki - Sprowadzenie setki leszczy i sprawdzanie czy na prawdę nie potrafią bronić.

Nie ma się co śmiać. Jest o niebo lepszy od tych pastuchów i Kangurów, którzy byli testowani.

St@chu 18.02.2009 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676947)

Tu nie chodzi o poprawianie psychiki przez konkurencje tylko o osiągnięcie mobilizacji i czucia oddechu na plecach... I nie mam na myśli kogoś na poziomie Cebanu etc. Tylko realną konkurencję, a najlepiej kogoś lepszego, choć w to akurat nie wierze aktualnie.

IncognitoTSW 18.02.2009 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 676958)
Nie ma się co śmiać. Jest o niebo lepszy od tych pastuchów i Kangurów, którzy byli testowani.

Oczywiście, ja to jak najbardziej serio mówię.

runner 19.02.2009 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 676937)
Co do Pawełka i jego wyjść to mam podobne uczucia, ale takie same nerwy towarzyszyły mi chociażby przy Majdanie, który także staczał się u nas po równi pochyłej, jednak wtedy nikt o trenerze bramkarzy nawet nie myślał...

Zastanawiam się jak słaby musi być trner bramkarzy Lecha że Dolha z najlepszego bramkarza w lidze w pare miesięcy stał się cieniem samego siebie...

Co jak co Stachu, ale Majdana to Ty zostaw w spokoju. To, że w głowie miał Dodę i później chciał zostać gwiazdą w show biznesie to jedno, ale bramkarzem za czasów gry w Wiśle był solidnym i pewnym.
Nie przychodził jako młodzian, a wiek niestety robi swoje i refleks pomału zabiera... stąd jego odejście.

Co do Dolhy, przecież to nie wina trenera Lecha ale jego psycha....fatalna to jest najłagodniejsze słowo.

Kazimierski jest w Wiśle jeszcze tylko dlatego, że o tym w dużym stopniu decyduje Skorża. Bo to jego człowiek. Gdyby decyzja zależała tylko od Bednarza albo RN już by go nie pewnie nie było.

TSW06 19.02.2009 15:12

jak dla mnie Majdana i Pawełka można wrzucić do jednego worka zatytułowanego "Victor Valdes" czyli bramkarz który albo nie potrafi albo po prostu nie chce się skupić. brak koncentracji wychodzi przy dośrodkowaniach czy mocniejszych strzałach. nie jest to wina p.Kazimierskiego po prostu sa to bramkarze o słabej psychice.

AYALA 19.02.2009 16:21

gdybym był Bednarzem to jako scouta zatrudniłbym Adama Nawałke.To jakby nie patrzac On wyszukał dla Wisły Brożków gdzieś w małym klubiku pod Kielcami.Z odkryc Nawałki do seniorskiej piłki przebili sie też ,Kokoszka ,Kuzera,Strąk,Nawotczyński.
Teraz jak zanosi sie na zagraniczy transfer Brożka to jakoś jego następcy nie widze a na gotówkowe transfery nie ma kasy .Może wiec warto w tej trudnej sytuacji znowu zatrudnic Pana Nawałke ????

IncognitoTSW 19.02.2009 16:26

No czy Kokoszka jest odkryciem Nawałki to bym spekulował, bo podobno sam się zgłosił.

WHITE*STAR 19.02.2009 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 676937)
Mecze oglądam od lat z wysokości trybun więc aluzja co do skrótów lekko nietrafiona niestety...

Zastanawiam się jak słaby musi być trener bramkarzy Lecha że Dolha z najlepszego bramkarza w lidze w pare miesięcy stał się cieniem samego siebie...

Nie osądzam że Kazimierski jest dobry... Uważam tylko że trener bramkarzy to nie wszystko i nie ma podstaw do tego żeby obarczać go całą winą i jechać po nim z góry na dół. Ktoś zaczął, rzucił hasło że Kazimierski jest do dupy i teraz wszyscy wskakują do tej rzeki i napieprzają na niego ile wlezie bo tak najwygodniej... A ja uważam że sam trening nie jest w stanie tak zmienić bramkarza żeby nie umiał piłki dobrze wykopać z piątki.

Moja diagnoza to przede wszystkim psychika i brak konkurencji dla Pawełka...

Co do trenerów bramkarzy, kto pracował u nas na tym stanowisku za sezonu 2006/07? Konkretniej chodzi mi o okres Petrescu.

IncognitoTSW 19.02.2009 18:18

Był to bodajże jakiś Rumun, przywiózł go Petrescu. Nazwiska nie skojarzę.

_ukoL 19.02.2009 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 677444)
Był to bodajże jakiś Rumun, przywiózł go Petrescu. Nazwiska nie skojarzę.

Dumitru Stignaciu

arti 20.02.2009 06:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 677447)
Dumitru Stignaciu

no i Ryszard Jankowski po wywaleniu Dana

AYALA 20.02.2009 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 677844)
no i Ryszard Jankowski po wywaleniu Dana

teraz pracuje w Polonii Warszawa, to miedzy innymi za jego czasów Dolha bronił jak wtransie

IncognitoTSW 20.02.2009 13:09

a w Lechu był Woźniak. Jest historyjka, że gdy pracował w Porto, to Vitor Baia po każdym treningu padał z nóg i łapał kontuzje za kontuzją. Ale nie wiem czy to prawda.

HEDu 21.02.2009 14:59

http://transfermarkt.de/de/spieler/6...ah/profil.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl