![]() |
W pierwszej rundzie pucharu UEFA
|
Ciekawi mnie jeszcze czy Wisła mogłaby być rozstawiona w I rundzie PUEFA?
|
szabla19 --> rundę wcześniej
Co do rewanżu to mówcie co chcecie ale ja mam głęboko tą kasę z biletów i wolę grać na R22!!! Murawa jest w kiepskim stanie, więc Barcy będzie ciężko grać techniczną piłkę. Ponadto wszyscy wiemy jak Wisla gra u siebie. Na Chorzowskim będzie więcej kibiców, ale niekoniecznie tak dobrych jak na Reymonta, a i murawa tam ostatnio wymieniana... |
Trochę odbiegając od tematu, chyba wzrośnie nam do soboty ilość sprzedanych karnetów, bo to będzie jedyny pewniak, żeby dostać bilet na meczyk z Barcą :D:D:D
|
Kiedy władze podejmą decyzję co do miejsca rozegrania rewanżu z Barceloną?
|
jeśli Valdez będzie robil takie błędy jak wczoraj w meczu z Red Bullasami (skrót tutaj -> http://pl.youtube.com/watch?v=iUIXaLOYFI4) to jest szansa.. oczywiście warunkiem jest ze Wisla będzie stwarzała sytuacje..
|
Cytat:
Tak źle i tak niedobrze. Ale na koniec rundy znowu płaczusiu powiesz, że Łobodziński nie miał żadnego udanego meczu w tej rundzie... Skąd u Ciebie(zwrot grzecznościowy wielką literą, patrz, szacunek, zapraszam do tematu Emsiego) tyle żółci? Skąd u Ciebie nieuzasadniony stosunek do Wojtka? Przepraszam, ale nie odpiszę już na żaden z Twoich postów, po prostu, taka polemika nie ma sensu, nie z Tobą. I nie dziwię się moderatorom... Miłego dnia. |
http://www.weszlo.com/blog/4
Oto co Wtorek napisał o strzeleniu swojej pierwszej bramki od roku. 1q2, Maćko..nie kłóćcie się. Nie na to teraz jest pora. Teraz trzeba się cieszyć z tego, że Wisła zagrała lepiej, niż w najśmielszych snach mi i myślę, że nam do głowy nie przychodzilo. Może Łobo celował, może nie..nieważne..ważne jest to, że dzięki jego zagraniu strzeliliśmy 4 bramkę. Więc zakopcie topór wojenny dajcie sobie buzi na zgodę(:D joke oczywiście) i nie klóćmy się więcej, bo przecież jesteśmy JEDNĄ WIELKĄ WIŚLACKĄ RODZINĄ. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale mimo wszystko Beitar był chyba troszeczkę bardziej zestresowany, nie nie wbił na zadnej brameczki, A spółka(już bez Emiliana:D) wbiła nam dwie:-) Ale nieważne...LICZY SIĘ SUKCES!
|
Ale Barca jest w formie... Kapitalny zespół. Ich problem często polega na tym, że są w znacznie lepszej formie podczas sparingów niż w czasie sezonu.
|
Zagraliśmy znakomicie pod każdym względem. Tłamsiliśmy przeciwnika zmuszając słabsze ogniwa do popełniania błędów. Tak trzeba grać w meczach u siebie! Brawa należą się każdemu zawodnikami bez wyjątku. Junior Diaz pokazałsięz bardzo dobrej strony jako środkowy obrońca, co daje nam większe pole manewru w obronie. Cieszy też coraz lepsza gra Boguskiego, który chyba ostatecznie został przekwaliwikowany na pomocnika
Obejżałem kilka razy powtórkę faulu na Baszczyńskim i rzeczywiście było przewinienie. Wydawało mi się, że sędzia popełnił duży błąd ale jednak nie. Ichaki kopnął w prawą stopę Baszczyńskiego od której odbiła się piłka. Brawa dla arbitra. Co do Zieńczuka to na pewno nie byłby tak dynamiczny jak Boguski ale podejżewam, że gdyby grał kilka bramek by w tym meczu strzelił. Rafał to dynamit, Zieniu to swietny strzał. |
Piękny mecz.
Z Głowackim i Zieńczukiem byłoby chyba z 10:0 :D Teraz czas na Barcelone. Szacunek dla Cupiała za sprzeciw przy ewentualnej zmianie gospodarza! WIELKA WISŁA! |
Ochlonalem, wytrzezwialem(choc nie do konca) po meczu i moge(chyba) sie wypowiedziec w kwestii meczu. To bylo cos naprawde piknego. Bez Glowackiego i Zienczuka grac z takim polotem to bylo naprawde cos niezwyklego. Boguski najwieksze zaskoczenie tego meczu. Nie do zatrzymania przez Izraelskich pilkarzy, kapitalne rozgrywanie, kapitalny mecz w jego wykonaniu. Niedzielan troche mu jeszcze szybkosci brakuje i pewnosci ale to przyjdzie z czasem:). Brozkowie swietnie grajacy. Po prostu zadne slowa nie sa w stanie pokazac tego co mozna powiedziec o tym meczu. Po prostu FENOMENALNIE zagrali Wislacy. Wilekie slowa uznania i wielkie gratulacje za to co wczoraj zrobili.
Czekamy na Barce! |
Wspanialy mecz Wisełki , szkoda ze cieszyc sie bedziemy tak krotko bo juz za 6 dni gramy z barcą i pewnie po tym meczu wiekszosc bedzie wieszac psy na Wisełke ... znajac zycie to naszym bedzie pilka odskakiwala a Zienczuk i lobodzinski nie beda istnieli , jedynie Cantoro bedzie walczyl .... troche szkoda ze gramy z Barca w 3 rundzie bo po takiej grze moga nabrac kompleksów i odpasc szybko w PUEFA ...
|
Tu na forum często jest Football Manager, wiadomo temat transferowy..
a to co Wisła pokazała wczoraj to był Pro Evolution Soccer;) te akcje, to zgranie TAK TRZYMAĆ! |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
http://wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4291
Trochę to śmieszne, najpierw zapraszają kolesia na inaugurację radia, a teraz muszą prostować po nim artykuły :D Nie zmienia to faktu, że w tym artykule może być coś prawdziwego bo kręcił się tam w towarzystwie i mógł coś usłyszeć. |
http://sport.interia.pl/news/cupial-...-barce,1158722
Szacunek dla Cupiała i nawet jeśli to plotka, niech sie panowie z Barcelony nauczą troche RESPEKTU i SZACUNKU w stosunku do nas i inny biednych klubów. |
A czy wiadomo na 100% gdzie Wisła zagra rewanż z Barcą?(Szymkowiak coś o Śląskim wspominał) Biorąc pod uwage że na Reymonta jest remont i klase rywala chyba warto by było się dostosować i ugościć "dume kataloni" w miare na jak najlepszym obiekcie?.Hiszpanom przyzywyczajonych do pojedynków na europejskich salonach rozgrywanie meczu na stadionie gdzie zamiast trybuny koparki stoją raczej nogi nie zmiękną.A i dla Krakowa lepiej - przecież najwazniejsze aby przygodować jak najlepiej stadion na Euro a ewentualne rozgrywanie na nim meczów napewno nie wpłynie na to pozytywnie.Tak więc jeśli byłaby taka możliwość najlepiej byłoby zagrać w Chorzowie.Wiadomo większy obiekt,więcej kibiców.Aby jednak nie dyskryminować sympatyków z Krakowa ze względu na odległość można by większość biletów rozprowadzić w Krakowie.A na meczu mimo iż rozgrywany na gorącym terenie powinno być bezpiecznie gdyż ciężko się spodziewać aby kibole ze śląska chcieli wywalić kilkaset złotych na bilet tylko po to aby zrobić zadyme.
|
Zwycięstwo cieszy. Mimo wszytko Beitar zawiódł, dawno w pucharach nie graliśmy z tak słabym zespołem. Nie pokazali dosłownie nic. Nawet piłki w biegu przyjąc nie potrafili, u nas by się chyba bronili przed spadkiem. Tutaj uwaga do malkontentów,że nie kupujemy za duże pieniądze piłkarzy. Beitar kupił i co?Nawewt piłki kopnąć nie potrafią.
Żeby nie było tak pięknie. Niestety ale kontry naszym wychodziły średnio, widac,ze nie do końca wiedzą co grać. Były dwie dobre sytuacje gdzie wypadało tylko dobrze dograć,to było czekanie nie wiadomo na co. No i Cantoro, dobry jest ale coś czuje,że brylować może on tylko na tle drużyn pokroju Beitaru. A co do zachowania Cupiał. Nie widze w tym nic nadzwyczajnego. Tym bardziej,że jest szansa aby napędzić im strachu. |
Cytat:
|
No ale mecz rewanżowy zagramy w Krakowie.
http://********/news/show/1522 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Moje zdanie jest takie, ze ten mecz pokazal co to znaczy determinacja i nastawienie psychiczne do meczu Powiedzmy sobie szczerze, ze zawodnicy Beitaru pilkarsko na pewno nie sa slabsi od Wislakow, a 2-3 umiejetnosci ma pewnie nawet wyzsze.
Jednak jak wielu prorokowalo jest to bardziej zlepek gwiazd, pilkarzy sciagnietych za duze pieniadze, z bardzo wysokimi kontraktami, ktore gwarantuja im wysokie zarobki niezaleznie od postawy na boisku - tak z reguly placi sie znanym zawodnikom aby zechcieli grac w slabej lidze. Do tego dochodzi Izraelska mentalnosc, podejscie, ktore umowmy sie, nie jest w 100% profesjonalne. Czy byli skoncentrowani ? Ano pewnie tak. Czy zlekcewazyli Wisle ? Tez nie do konca. Ale podeszli sobie do tego meczu ot tak, pewni siebie, pewni awansu, myslac o Barcelonie. Juz rozgrzewka pokazala ich nastawienie. Ze smiechem, na luzie, bez przemeczania sie. Ot po prostu przyjechali zagrac mecz. I jesli przeciwstawimy temu swietny mecz Wisly. Jej 3 dniowa koncentracje, odciecie od zewnetrznego swiata to widzielismy jak to sie skonczylo. Wisla byla stokroc bardziej zdeterminowana, skupiona na meczu, swiadoma stawki spotkania. Presja tym razem zadzialala w sposob doskonale pozytywny. Beitar byl zaskoczony, nie wiedzial co sie dzieje, nie spodziewal sie takiej gry po Wisle. Jak pisalem, przyjechali tu zagrac normalny, zwykly mecz. Nie przygotowywali sie jakos specjalnie do niego, nie koncetrowali sie. I na Wisle to nie starczylo. Dlatego moim zdaniem wczorajszy wynik i obraz meczu, sa rezultatem 50/50. Swietnej gry Wisly, ale tez slabej postawy Beitaru, ktora byla glownie wynikiem zlego podejscia mentalnego do meczu. Bo umiejetnosci ci pilkarze maja i chetnie widzialbym kilku z nich w Wisle. |
Cytat:
|
Cytat:
zgadzam sie ,ale myślę że 20-30 % tego sukcesu możemy przypisać sobie i temu co zrobiliśmy na trybunach ;) dolha-Kale- Valdes ? czemu nie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oficjalne info już jest http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4293
|
Cytat:
Jednego? - teraz to Ty bzdury pleciesz. Zaczne od TBILISI.. |
Cytat:
Ty się człowieku dobrze czujesz? Większych bzdur tu dawno nie widziałem Skoro rozgrywanie meczów przy Reymonta nie jest korzystne dla przygotowań do EURO to może mamy się wynieść? Jakie więcej kibiców? Naprawdę chcesz, żeby na takim meczu dopingowało Wisłę gdzieś w hanysowie z 5tys wiślaków a resztę stanowili jebani fagasi w garniturkach i z trąbkami oraz pokemony lejące pod siebie na samą myśl, że zobaczą Barcelonę? Ja .......ę poziom niektórych postów mnie przyprawia o mdłości |
Czy Beitar nas zlekceważył? Mnie samemu jest trudno powiedzieć. Zaatakowaliśmy ich od pierwszej minuty, stopniowo zdobywając całkowitą kontrolę nad grą. Do 9. minuty, do pierwszej bramki chłopaki z Izraela myśleli pewnie sobie: " Grają u siebie, dajmy się im wyszaleć". Ale po golu Cantoro chyba im się nóżki zaczęły dygotać, bo Wisła złapała wiatr w żagle. Karny, wątpliwy ( no ale takie są prawa futbolu:-) ) i gol Clebera podciął im skrzydła. Nie byli w stanie wykrzesć składnej akcji, strzelali byle strzelać. Po przerwie wyszli zmobilizowani, ale gol sympatycznego Diaza sprowadził ich na ziemię, pozwalając nam cieszyć się grą Wiślaków. Mogło być więcej bramek, ale pięć wystarczy.
Teraz mecz z Barcelona. No coż presji nie ma, bo któż rozsądny wymaga w Polsce pokonania Barcelony? Ale jeśli chłopaki powalczą tak jak wczoraj, to czeka nas ciekawe widowisko. I mogę jeszcze raz powtórzyć, że przy takiej grze jak wczoraj o mistrza jestem spokojny. Małe pytanko: Czy to prawda, że za grę z FC Barcelona możemy otrzymać pewną sumę od praw telewizyjnych?? |
Jak dla mnie cena troche przesadzona.. na Beitar bilety w porównaniu z tymi na Barce był tanie jak barszcz a kibice i tak dali dupy, nie ma C a E mimo to było zapełnione moze w 50%. Czy nie lepiej sprzedac bilety taniej chociaz o 50zł? a mamy pewność ze bedzie wiecej chetnych. Ktoś powie ze nie mam do konca racji ale tak jest bo jak ide jeszcze z dwoma osobami i mamy karnety to zapłace 450zł a tak to był zapłacił 300zł. Tak więc chyba poczekam na wyniki meczu w Barcelonie jesli bedzie dawał jakie kolwiek iluzoryczne szanse na walke to się zastanowie nad kupnem biletu..
|
Cytat:
i z Tobą się zgadzam w 1906% Nie ważna jest kasa czy inne pierdoły! Ten kto wierzy, na Śląskim (przyjdzie 30k) będzie większy doping niż na R22, gdzie przyjdzie 15k jest idiotą do potęgi... Barcelona potrafi grać przed publicznością prawie 100k a my? Jesteśmy przyzwyczajeni do publiczności 5-10k. Po za tym zobaczcie co mówił Henry o meczu z Dundee - najtrudniejszy sparing, dlatego, że stadion był ciasny i publiczność żywiołowo reagowała. Po za tym jak wcześniej mówiłem wiemy jaka jest murawa w Krk - nie da się grać technicznej piłki, a taką gra Barca. Nasz stadion to może być największa broń zespołu, nie odbierajmy jej sobie!!! |
Duże ceny. Ale pomyśl że jadąc do Barcelony musisz jeszcze opłacić samolot jakieś 700złotych pewnie. Fakt że może powiedzieć że byłeś na meczu Wisełki na Camp Nou:)
Ale Wisła w tym meczu raczej nie nastawia się na wynik bo szanse są małe. Barca musiałaby zagrać 2 razy bardzo źle żebyśmy mieli szansę. Jak będzie słaby wynik w Barcelonie możliwe że fani Barcy których w Polsce pewnie sporo zapełnią stadion. A to umożliwia spore zyski. Zyski które są nam potrzebne do wzmocnien. Ten kto chodzi na Wisłę i ma karnet płaci mało!! To uczciwe. Większość kiboli ma karnet, a to oni są na meczu z Polonią czy innymi ligowymi szaraczkami. Dla pikników bilety po 200zł. Jak chodzisz okazyjnie to cię stać na jednorazowy taki wydatek! |
Cytat:
Ja naprawdę lubię Marka, jest sympatycznym i inteligentnym facetem...ale czy naprawdę nie widzicie, że z nim w składzie Wisła gra dużo wolniej, bez polotu i zacięcia...? Marek nie pasuje do idealnego wizerunku skrzydłowego - szybkiego robiącego dużo wiatru i zamieszania faceta...Fakt, nastrzelał trochę tych bramek i zaliczył trochę asyst w naszej lidze, ale nie grał wcale przebojowo, tak "a la Kosa" tak że przeciwnicy trzęśli przed nim portkami...W europejskich pucharach jego umiejętność znalezienia się w polu karnym gdzieś zanika i zostaje tylko ten Marek, którego już wiele razy oglądaliśmy podczas meczów z zagranicznymi drużynami... śmiem twierdzić, że z Markiem w składzie wcale a wcale nie musielibyśmy wygrać tak wysoko...a na pewno nie gralibyśmy tak efektownie. I może się mylę, może to Beitar w tym meczu był taki słabiutki, i Zieniu zagrałby w nim lepiej niż łobo czy Boguski, a wymieniona dwójka zagra w meczach z silniejszym przeciwnikiem jeszcze większy piach niż Marek...jednak modlę się by nasz trenejro posadził Marka na ławce w meczach z Barceloną... Wilku, 1906% poparcia dla ciebie! Jednak dawaj swemu przekonaniu wyraz w bardziej kulturalny sposób ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl