![]() |
No cóż pierwszy mecz po przerwie i urlopach piłkarzy, dużo młodzieży w sumie fajnie, że obaj tetowani piłkarze się pokazali. Ciekawy jestem jak grali przez resztę meczu, poza tą jedyna akcją.
Ciekawe wyniki innych drużyn z ekstraklasy Wisła Kraków 1-2 Karpaty Lwów Górnik Zabrze 1-2 Rozwój Katowice Polonia Bytom 3-0 Cracovia Korona Kielce 2-2 LKS Nieciecza |
Issa Ba wydaje się być typowym śp/śpd dobrze odbiera ale w rozgrywaniu wychodzi mu nie wiele kilka zagrać sporo niecelności
|
Cytat:
Cytat:
|
ja wiedziałem, że skądś Go kojarzę...Ostatnio włączam Fifę 10 i z ciekawości wpisuję Ba i okazało się że widnieje w składzie Auxerre którym gram w menadżera.OVR ma 68...Sorry za OT
|
jak OVR 68 to pasuje do Wisły ; d taki poziom trzymamy ; d ale to taki zart menadzerski
|
Może ten strzał Rado w poprzeczkę coś zmieni ;)
W sumie cięszą w miare dobre występy bramkarzy. Już nie wymagajmy zbyt wiele... |
Mnie interesuje, jak zaprezentowali się młodzi - w szczególności Burliga i Mączyński.
Może być i tak, ze to oni będą w najbliższej rundzie musieli wziąć na siebie część odpowiedzialności za wynik... |
Jeden ma 22 a drugi juz 23 lata. Więc młodzi to oni juz nie sa. Wątpie czy kiedykolwiek będą coś znaczyć w Wiśle.
|
Może będą, bo jak na nasze warunki to tacy Brożkowie też są młodzi. W normalnym kraju prawdziwą karierę zaczyna się w wieku 16-17 lat, u nas 21-22. Więc dopiero zaczynają, mają szanse. Tak mi się przynajmniej wydaje.
|
Ja ciekaw jestem, jak się zaprezentował Kamil Rado (oprócz tego że trafił w poprzeczkę)? Będą z niego ludzie (konkretny piłkarz) czy tylko "dobrze się zapowiadający"? Miejmy nadzieję, że niebawem ukaże się skrót na głównej i dowiemy się co nieco więcej.
|
Cytat:
|
kilka zdjęć z pierwszego sparingu http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...a_na_poczatek/
w takich warunkach wynik to loteria. ten serb nile jest wysoki. dokładnie takiego napastnika nam trzeba, zawsze obrońca Marcelo wyręczał wszystkich dzięki swoim główkom i wzostowi i tak bardzo dużo bramek w tamtej rudzie padło przez główki i wrzutki, doskonały do pary dla Pawła wg mnie brać go - sprawdzi się. |
Wisła więc w pierwszym meczu 2010 roku przegrała, ale zaprezentowała momenty dobrej gry. Trenerzy szczególnie zadowoleni mogą być przede wszystkim z końcówki pierwszej połowy. Martwić ich natomiast mogą urazy, które pojawiły się u zawodników Wisły po ostrych wejściach zawodników Karpat. Na ile poważne są one, okaże się w czwartek.
zaczęło się |
Cytat:
zalezy pod jakim katem popatrzysz. Ktos kto ma 22-23 lata jako czlowiek jest uznawany w sumie za mlodego jesli popatrzymy tak samo na niego jako na pilkarza to 22-23 lata ,mozna uznac ze powinien byc juz uksztalotowany i dojrzaly fizycznie i psychicznie. ale co my mamy zrobic....jesli nic nie pojdzie nie po naszej mysli to z braku laku trzeba bedzie ich zakontraktowac,lepszy rydz niz nic.... |
Kurto możnaby wypożyczyć nawet do 1. ligi, byleby miał szansę regularnych występów. Dobrze się zapowiada chłopak i oby tak dalej! : )
|
Zwłaszcza ładną bramkę puścił na Remesie :rotfl: Pawełka byście już za jaja powiesili, po takiej "szmacie".
|
dj_ibutti
którą niby bramkę szmatę puścił że tak się smiejesz?? grałeś kiedykolwiek na hali że porównujesz ją do gry na murawie? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Skrót wideo z meczu Wisła - Karpaty Zapraszamy do oglądania
|
dj_ibutti i co pewnie byłeś super bramkarzem co farfocli nie wpuszczał? ;p
w skrócie meczu Kurto miał kilka naprawdę dobrych interwencji i szczerze można by go dać na 2 bramkarza i dawać mu szansę gry np w PP |
Tego nie mówię, ale chodzi mi o sam Wasz stosunek do Kurto, a do Pawełka. To samo było z Jarosińskim i Cebanu. Im można wybaczyć błędy, a Pawełek tylko 'źle wybiegnie do dośrodkowania' (nawet jak nie ma z tego bramki, ani żadnej sytuacji groźnej) to już jest "łamagą" i w ogóle "do odstrzału".
|
Cytat:
Taki jest los każdego piłkarza - gra dobrze, jest wychwalany, gra źle - jest ganiony. A co do Cebanu - widziałem go w 4 meczach w poprzedniej rundzie i oprócz dużej nerwowości przy podaniach do obrońców(co zresztą u Pawełka jest też nagminne) , to ja nie widziałem u niego żadnej kompromitacji |
Patrząc na skrót uważam że Kurto całkiem nieźle bronił, kilka razy uratował Wisłę przed stratą gola (np. 2:04 na filmie) i myślę że można by dać mu szansę na ławkę w 1. drużynie. Ładnie strzelił Punosevac, jestem niemal pewien że na jego miejscy któryś z naszych napastników albo strzeliłby za mocno albo nie trafiłby w piłkę wcale.
|
Cytat:
|
Niezzly ten Pumo, wyglada na szybkiego, zwinnego.
|
Ale co trzeba przyznać to koleś koordynacje ma niezłą. Na te jego 8 metrów wzrostu to nieźle się składa do tych wszystkich przewrotek. Brać go! Najwyżej wypożyczymy do jakiegoś cyrku czy cos …
|
I teraz zaczną się schody! Trzeba przecież ustalić warunki przejścia z macierzystego klubu i indywidualnego kontraktu. Z tym jak nauczyło nas życie może być problem.
|
Dla rozładowania napięcia po wczorajszym meczu...
Cytat:
A bardziej na poważnie: oglądając skrót meczu miałem wrażenie, iż "nasi" testowani zawodnicy bardzo się starają, by jak najlepiej wypaść w grze. Issa Ba - może chłopak od czarnej roboty, ale takiego kogoś nam potrzeba, choćby dlatego, że Sobol nie będzie wiecznie grał. Natomiast ten Serb Branislav (to chyba znaczy Bronek?) wygląda na odważnego gracza, nie każdy z naszych już w pierwszym meczu próbowałby przewrotek nawet na leżąco. Pytanie tylko, czy "wiślacka myśl szkoleniowa" nie schrz... rozmów z tymi zawodnikami (o ile oczywiście dobrze wypadną w kolejnych test-meczach). |
Cytat:
|
1q2 masz rację co do Cebanu ale trzeba wziąć pod uwagę że Caebanu jak i Kurto MAŁO grali w 1 składzie
więc dj_ibutti nie dziw się że po Pawełku się jedzie skoro bramkarze którzy są znacznie młodsi od niego i którzy grają sporadycznie w 1 składzie prezentują b. podobny poziom do niego. Śmiem twierdzić że Kurto jak będzie dostawał więcej szans i wpadnie w rytm meczowy może być lepszy od Pawełka |
Ze skrótu wynika jak bardzo cienko jest na lewej obronie przy braku Brożka i Diaza, poza tym Jop na środku i sporo sie wyjaśniło. Testowani całkiem, całkiem, zobaczymy co pokażą w następnych meczach. Kurto musi się ogrywać i jeżeli nie zakontraktujemy żadnego bramkarza, który wygryzie od razu Pawełka z bramki, to Juszczyka czy kogoś o podobnych "walorach" lepiej nie kontraktować. Casillas gdy na niego postawiono w Realu miał 18 lat w końcu i w pierwszym sezonie gry zdobył Puchar Europy, a w Realu jest niezastępowalny.
Myślę, że tych straconych bramek to i Pawełek by nie wybronił - moim zdaniem wina obrony (lewa i Jop czyli 2 obrońców, a nie czterech). Jeżeli Kowalski zostanie w klubie, to Jop niestety daleka rezerwa ;-). |
Druga bramka dla Karpat ,podanie z glebi pola i jak zwykle Jop zostaje za plecami napastnika
|
Cytat:
|
Nie wiem jak możnabyło nie dać Jopa Odrze lol...
|
Cytat:
Po 2: Mogą i pewnie myślą o sprzedaży Marcelo Po 3: Już i tak mamy duże problemy kadrowe, po co to pogłębiać? Wystarczająca odpowiedź? |
a Odra chciała JOPA?????
|
W meczu z Karpatami, z 17 grał Kiro ? Ogólnie, czy numery są te same, co w lidze ?
|
Możliwe, grał w tym meczu, więc to chyba on.
|
Forma Pawelka powinna isc w gore bo nie ma Kazimierskiego :D
a tak juz luzem to w sumie te sparingi nic nam nie powiedzą ,bo to sa inne gatunkowo spotkania. Oczywsice mozna rwac wloscy z glowy bo przegralismy z Karpatami i pewnie wtopimy jeszce nie raz ale to wlasciwie jest zaden wykladnik.Byle forma byla na koniec lutego i potem dluuugo. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl