Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

massoud 20.01.2010 19:18

No cóż pierwszy mecz po przerwie i urlopach piłkarzy, dużo młodzieży w sumie fajnie, że obaj tetowani piłkarze się pokazali. Ciekawy jestem jak grali przez resztę meczu, poza tą jedyna akcją.

Ciekawe wyniki innych drużyn z ekstraklasy

Wisła Kraków 1-2 Karpaty Lwów
Górnik Zabrze 1-2 Rozwój Katowice
Polonia Bytom 3-0 Cracovia
Korona Kielce 2-2 LKS Nieciecza

Arek10 20.01.2010 19:37

Issa Ba wydaje się być typowym śp/śpd dobrze odbiera ale w rozgrywaniu wychodzi mu nie wiele kilka zagrać sporo niecelności

emailowiec 20.01.2010 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 844304)
jakie 5?? zobacz sobie ile grał i że brame strzelił ;p

http://pl.wikipedia.org/wiki/Issa_Ba

I to w dodatku w PNA 2006 strzelił tą bramkę :)

Cytat:

Zimbabwe 0 - 2 Senegal (Henri Camara 60, Issa Ba 80)

Arek10 20.01.2010 19:46

ja wiedziałem, że skądś Go kojarzę...Ostatnio włączam Fifę 10 i z ciekawości wpisuję Ba i okazało się że widnieje w składzie Auxerre którym gram w menadżera.OVR ma 68...Sorry za OT

HEDu 20.01.2010 19:50

jak OVR 68 to pasuje do Wisły ; d taki poziom trzymamy ; d ale to taki zart menadzerski

kosaTS 20.01.2010 19:52

Może ten strzał Rado w poprzeczkę coś zmieni ;)
W sumie cięszą w miare dobre występy bramkarzy. Już nie wymagajmy zbyt wiele...

wolfy 20.01.2010 20:25

Mnie interesuje, jak zaprezentowali się młodzi - w szczególności Burliga i Mączyński.
Może być i tak, ze to oni będą w najbliższej rundzie musieli wziąć na siebie część odpowiedzialności za wynik...

Baala 20.01.2010 21:16

Jeden ma 22 a drugi juz 23 lata. Więc młodzi to oni juz nie sa. Wątpie czy kiedykolwiek będą coś znaczyć w Wiśle.

rafil 20.01.2010 21:24

Może będą, bo jak na nasze warunki to tacy Brożkowie też są młodzi. W normalnym kraju prawdziwą karierę zaczyna się w wieku 16-17 lat, u nas 21-22. Więc dopiero zaczynają, mają szanse. Tak mi się przynajmniej wydaje.

el Nuero 20.01.2010 21:33

Ja ciekaw jestem, jak się zaprezentował Kamil Rado (oprócz tego że trafił w poprzeczkę)? Będą z niego ludzie (konkretny piłkarz) czy tylko "dobrze się zapowiadający"? Miejmy nadzieję, że niebawem ukaże się skrót na głównej i dowiemy się co nieco więcej.

St@chu 20.01.2010 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 844300)
czy ten Ba grał w reprezentacji swojego kraju?

Tak, grał... W naszej więc już niestety nie da rady :(

massoud 20.01.2010 22:20

kilka zdjęć z pierwszego sparingu http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...a_na_poczatek/

w takich warunkach wynik to loteria. ten serb nile jest wysoki.
dokładnie takiego napastnika nam trzeba, zawsze obrońca Marcelo wyręczał wszystkich dzięki swoim główkom i wzostowi i tak bardzo dużo bramek w tamtej rudzie padło przez główki i wrzutki, doskonały do pary dla Pawła wg mnie brać go - sprawdzi się.

kosaTS 20.01.2010 22:47

Wisła więc w pierwszym meczu 2010 roku przegrała, ale zaprezentowała momenty dobrej gry. Trenerzy szczególnie zadowoleni mogą być przede wszystkim z końcówki pierwszej połowy. Martwić ich natomiast mogą urazy, które pojawiły się u zawodników Wisły po ostrych wejściach zawodników Karpat. Na ile poważne są one, okaże się w czwartek.

zaczęło się

Wojtas 20.01.2010 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 844401)
Jeden ma 22 a drugi juz 23 lata. Więc młodzi to oni juz nie sa. Wątpie czy kiedykolwiek będą coś znaczyć w Wiśle.

zalezy pod jakim katem popatrzysz.

Ktos kto ma 22-23 lata jako czlowiek jest uznawany w sumie za mlodego

jesli popatrzymy tak samo na niego jako na pilkarza to 22-23 lata ,mozna uznac ze powinien byc juz uksztalotowany i dojrzaly fizycznie i psychicznie.

ale co my mamy zrobic....jesli nic nie pojdzie nie po naszej mysli to z braku laku trzeba bedzie ich zakontraktowac,lepszy rydz niz nic....

eMTe 20.01.2010 23:56

Kurto możnaby wypożyczyć nawet do 1. ligi, byleby miał szansę regularnych występów. Dobrze się zapowiada chłopak i oby tak dalej! : )

dj_ibutti 20.01.2010 23:57

Zwłaszcza ładną bramkę puścił na Remesie :rotfl: Pawełka byście już za jaja powiesili, po takiej "szmacie".

Kluvi 21.01.2010 00:02

dj_ibutti
którą niby bramkę szmatę puścił że tak się smiejesz?? grałeś kiedykolwiek na hali że porównujesz ją do gry na murawie?

eMTe 21.01.2010 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 844498)
Zwłaszcza ładną bramkę puścił na Remesie :rotfl: Pawełka byście już za jaja powiesili, po takiej "szmacie".

Zobacz jednak ile lat ma Pawełek, a ile Kurto. Kurto jest 10 lat młodszy i przed nim cała kariera. Łatwiej jest błędy wybaczać tym, którzy są jeszcze młodzi, ponieważ oni ciągle się rozwijają!

dj_ibutti 21.01.2010 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 844499)
dj_ibutti
którą niby bramkę szmatę puścił że tak się smiejesz?? grałeś kiedykolwiek na hali że porównujesz ją do gry na murawie?

Zadziwię Cię, grałem i to nawet na bramce. Taka ładną dostał od (L) bodaj między nogą a słupkiem.

Biuro Prasowe 21.01.2010 00:18

Skrót wideo z meczu Wisła - Karpaty Zapraszamy do oglądania

Kluvi 21.01.2010 01:35

dj_ibutti i co pewnie byłeś super bramkarzem co farfocli nie wpuszczał? ;p

w skrócie meczu Kurto miał kilka naprawdę dobrych interwencji i szczerze można by go dać na 2 bramkarza i dawać mu szansę gry np w PP

dj_ibutti 21.01.2010 01:37

Tego nie mówię, ale chodzi mi o sam Wasz stosunek do Kurto, a do Pawełka. To samo było z Jarosińskim i Cebanu. Im można wybaczyć błędy, a Pawełek tylko 'źle wybiegnie do dośrodkowania' (nawet jak nie ma z tego bramki, ani żadnej sytuacji groźnej) to już jest "łamagą" i w ogóle "do odstrzału".

1q2 21.01.2010 01:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 844523)
Tego nie mówię, ale chodzi mi o sam Wasz stosunek do Kurto, a do Pawełka. To samo było z Jarosińskim i Cebanu. Im można wybaczyć błędy, a Pawełek tylko 'źle wybiegnie do dośrodkowania' (nawet jak nie ma z tego bramki, ani żadnej sytuacji groźnej) to już jest "łamagą" i w ogóle "do odstrzału".

No ale przecież to się nie wzięło z niczego.Ja rozumiem Cię i też mam zdanie że Pawełek na pewno nie jest tak słabym bramkarzem jak dużo osób uważa, jednak ilość strasznych baboli nie może nie być niezauważona.
Taki jest los każdego piłkarza - gra dobrze, jest wychwalany, gra źle - jest ganiony.

A co do Cebanu - widziałem go w 4 meczach w poprzedniej rundzie i oprócz dużej nerwowości przy podaniach do obrońców(co zresztą u Pawełka jest też nagminne) , to ja nie widziałem u niego żadnej kompromitacji

rafil 21.01.2010 02:32

Patrząc na skrót uważam że Kurto całkiem nieźle bronił, kilka razy uratował Wisłę przed stratą gola (np. 2:04 na filmie) i myślę że można by dać mu szansę na ławkę w 1. drużynie. Ładnie strzelił Punosevac, jestem niemal pewien że na jego miejscy któryś z naszych napastników albo strzeliłby za mocno albo nie trafiłby w piłkę wcale.

MatMario 21.01.2010 04:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 844530)
Ładnie strzelił Punosevac, jestem niemal pewien że na jego miejscy któryś z naszych napastników albo strzeliłby za mocno albo nie trafiłby w piłkę wcale.

A mi Mięciela przypomina na 3 strzały raz z przewrotki, raz nożyco przewrotka i raz normalnie i bramka :)

Daniel Alves 21.01.2010 05:30

Niezzly ten Pumo, wyglada na szybkiego, zwinnego.

Przybyszewski 21.01.2010 09:21

Ale co trzeba przyznać to koleś koordynacje ma niezłą. Na te jego 8 metrów wzrostu to nieźle się składa do tych wszystkich przewrotek. Brać go! Najwyżej wypożyczymy do jakiegoś cyrku czy cos …

Kamrat 21.01.2010 09:30

I teraz zaczną się schody! Trzeba przecież ustalić warunki przejścia z macierzystego klubu i indywidualnego kontraktu. Z tym jak nauczyło nas życie może być problem.

el Nuero 21.01.2010 10:21

Dla rozładowania napięcia po wczorajszym meczu...

Cytat:

Bardziej precyzyjni byli zawodnicy z Symferopola. Najpierw bez większych problemów piłkę w siatce zmieścił Denys Kożanow, a kwadrans po przerwie William Rocha Batista położył Filipa Kurtę i skierował piłkę do pustej bramki. (cytat za: GW)
A ja biedny myślałem, że z drużyną Tavria Simferopol Wisełka zagra dopiero 23 stycznia. No cóż, przez całe życie człowiek czegoś nowego się uczy :lol: :rotfl:

A bardziej na poważnie: oglądając skrót meczu miałem wrażenie, iż "nasi" testowani zawodnicy bardzo się starają, by jak najlepiej wypaść w grze. Issa Ba - może chłopak od czarnej roboty, ale takiego kogoś nam potrzeba, choćby dlatego, że Sobol nie będzie wiecznie grał. Natomiast ten Serb Branislav (to chyba znaczy Bronek?) wygląda na odważnego gracza, nie każdy z naszych już w pierwszym meczu próbowałby przewrotek nawet na leżąco. Pytanie tylko, czy "wiślacka myśl szkoleniowa" nie schrz... rozmów z tymi zawodnikami (o ile oczywiście dobrze wypadną w kolejnych test-meczach).

_ukoL 21.01.2010 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 844523)

Od Pawełka trzeba wymagać więcej, bo jak nie od Niego to od kogo? Jest pierwszym bramkarzem drużyny Mistrza Polski? Jest. To musi się liczyć z tym, że albo broni na wysokim poziomie albo będzie krytykowany.

Kluvi 21.01.2010 11:39

1q2 masz rację co do Cebanu ale trzeba wziąć pod uwagę że Caebanu jak i Kurto MAŁO grali w 1 składzie
więc dj_ibutti nie dziw się że po Pawełku się jedzie skoro bramkarze którzy są znacznie młodsi od niego i którzy grają sporadycznie w 1 składzie prezentują b. podobny poziom do niego.

Śmiem twierdzić że Kurto jak będzie dostawał więcej szans i wpadnie w rytm meczowy może być lepszy od Pawełka

funkykoval 21.01.2010 13:31

Ze skrótu wynika jak bardzo cienko jest na lewej obronie przy braku Brożka i Diaza, poza tym Jop na środku i sporo sie wyjaśniło. Testowani całkiem, całkiem, zobaczymy co pokażą w następnych meczach. Kurto musi się ogrywać i jeżeli nie zakontraktujemy żadnego bramkarza, który wygryzie od razu Pawełka z bramki, to Juszczyka czy kogoś o podobnych "walorach" lepiej nie kontraktować. Casillas gdy na niego postawiono w Realu miał 18 lat w końcu i w pierwszym sezonie gry zdobył Puchar Europy, a w Realu jest niezastępowalny.
Myślę, że tych straconych bramek to i Pawełek by nie wybronił - moim zdaniem wina obrony (lewa i Jop czyli 2 obrońców, a nie czterech). Jeżeli Kowalski zostanie w klubie, to Jop niestety daleka rezerwa ;-).

AS82 21.01.2010 14:48

Druga bramka dla Karpat ,podanie z glebi pola i jak zwykle Jop zostaje za plecami napastnika

MatMario 21.01.2010 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 844681)
Druga bramka dla Karpat ,podanie z glebi pola i jak zwykle Jop zostaje za plecami napastnika

A pierwszy to niby nie? A sytuacja z poprzeczka gdy piłka lata mu nad głową a on gwiazdy obserwuje?

Daniel Alves 21.01.2010 16:54

Nie wiem jak możnabyło nie dać Jopa Odrze lol...

WiślakMyślenice 21.01.2010 16:58

Cytat:

Nie wiem jak można było nie dać Jopa Odrze lol...
Po 1: Cleber długo nie pogra
Po 2: Mogą i pewnie myślą o sprzedaży Marcelo
Po 3: Już i tak mamy duże problemy kadrowe, po co to pogłębiać?

Wystarczająca odpowiedź?

Adamek21 21.01.2010 17:06

a Odra chciała JOPA?????

tofik 21.01.2010 18:11

W meczu z Karpatami, z 17 grał Kiro ? Ogólnie, czy numery są te same, co w lidze ?

rafil 21.01.2010 18:35

Możliwe, grał w tym meczu, więc to chyba on.

Wojtas 22.01.2010 00:01

Forma Pawelka powinna isc w gore bo nie ma Kazimierskiego :D

a tak juz luzem to w sumie te sparingi nic nam nie powiedzą ,bo to sa inne gatunkowo spotkania.

Oczywsice mozna rwac wloscy z glowy bo przegralismy z Karpatami i pewnie wtopimy jeszce nie raz ale to wlasciwie jest zaden wykladnik.Byle forma byla na koniec lutego i potem dluuugo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl