Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

IncognitoTSW 26.03.2009 19:18

Które pominął? Wiem, że to o dzieci. Co jeszcze? nie chce mi się przeszukiwać wszystkich pytań i odpowiedzi

palikot 26.03.2009 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guli (Post 699114)
Mnie tylko irytuje, ze takie sprawy rozgrzebywane są w internecie. Pan Frankowski się tłumaczy bez konfrontacyjnie mozne powiedzieć. Bądźmy poważni P. Cupiał czy Wilczek etc. nie będą z nim dyskutować na forum. SKWK to nie jest kółko wzajemnej adoracji tylko oficjalne stowarzyszenie kibiców Wisły Kraków. Nie pasuje coś?? Proszę bardzo przyjść w kilkaset osób i je przejąć na wyborach. Przy każdym walnym zjeździe nie ma chętnych do zrobienia czegoś w imieniu nas kibiców. Do wielu akcji charytatywnych chętnych nie ma, tyrnieje dla dzieci - pomocy nie ma zadnej. do organizowania wyjazdów - nie ma nikogo itd. Czemu ?? Bo nikomu się nie chce!! Każdy ma swoje życie i tylko nim się zajmuje kilka razy przychodząc w roku na mecz. Ale nic więcej, więc jeśli komuś się nie chce poświęcić swojego czasu, pracy za darmo dla dobra kibiców to czemu się dziwić, ze nie ma nic do powiedzenia i wyzywa się na forum. Byłbyś w skwk wybrał byś kandydata albo sam byś nim został, dymał po wiele godzin zaniedbująć prace, rodzine a często dokładał sporo kasy ze swojej kieszeni robią wiele aby poprawiać wizerunek kibica Wisły to byś się przekonał jak wyglądają takie "schadzki". Mógłbyś decydować, znał byś okoliczności wielu niejasnych sytuacji w klubie (również z Panem Frankowskim). Nie masz ochoty, czasu, siły, nie stać cię na poświęcenie? To nie dziw się ze nie wiesz i nie otwieraj japy obrażając innych.

AVE WISŁA

ee tam. Nie wygodniej na forum? Co ty od nich wymagasz? Zmęczą sie przeciez... Lepiej na forum... bo nie trzeba sie z domu ruszać. Prawda jest taka: Ktoś chce decydować to musi niestety poswięcic swoj czas, a wiekszosc nawet nie ma czasu zeby raz na 2 tyg na mecz przyjść.

Matejas_ 26.03.2009 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wrabcze (Post 699127)
widzisz...nawet nie wiesz o czym mówię...
i tak z Wami rozmawiać...

Dziad swoje...a baba swoje...

Hitlera by w błąd wprowadził... i to jest włąśnie magia wiadomości pisanych :rotfl:

morfeusz_ch** 26.03.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 699131)
Hitlera by w błąd wprowadził... i to jest włąśnie magia wiadomości pisanych :rotfl:

i o tym mowa, dlatego zawsze skwk zaprasza wszytstkich na swoje spotkania

Wojtas 26.03.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 699102)
N. Dla mnie malowanie na głowie "Białej Gwiazdy" jak to robił niegdyś Mijajlović jest tylko i wyłacznie zagrywką pod publiczkę. Bardziej ubóstwiacie serbskiego pijaka i awanturnika, który miał krótki epizod w tym klubie, aniżeli faceta który przez 7 lat dawał Wam co mecz powody do radości!

Przeciez malowanie głowy to była chyba wspólna akcja na któres tam derby,i zrobili to wszystcy pilkarze,niewiem czemu przyczepiles sie do Nikoli.

Owszem moze i byl awanturnikem ,ale mial jaja ,potrafil stanac w obronie kolegi ,albo zwyczajnie opitolic jak nie szło.'Nikola Nikola "nie bez przyczyny darł ryja cały stadion ,bo wszyscy wiedzieli ze on nigdy przeciwnikowi nie odpusci.

wrabcze 26.03.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 699100)
Oczywiście że mają. Każdy ma. Ale gdzie, tutaj w internecie na forum? przecież tego nikt normalny nie bierze na poważnie.

Od tego są właśnie spotkania

zróbcie ankietę, rozdajcie wszystkim przed meczem, albo zostawcie na krzesełkach - w trakcie, albo po meczu zbierzcie (spróbujcie jeszcze "po drodze" nie podmieniać kartek) a wyniki opublikujcie na stronie klubowej

dostaniecie odpowiedź, co myśli większość kibiców i jakie sa oczekiwania (wynikające z rachunku prawdopodobieństwa) wszystkich dobrze życzących Wiśle...

trudne??:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morfeusz_ch** (Post 699132)
i o tym mowa, dlatego zawsze skwk zaprasza wszytstkich na swoje spotkania

to już Was dwóch..:)) - ot i opinia niemal gotowa.:)))

w0lno. 26.03.2009 19:28

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,title,Frankowski-pisze-na-forum-z-kibicami,wid,10981973,wiadomosc.html?ticaid=17bd3& _ticrsn=5

element 26.03.2009 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wrabcze (Post 699135)
zróbcie ankietę, rozdajcie wszystkim przed meczem, albo zostawcie na krzesełkach - w trakcie, albo po meczu zbierzcie (spróbujcie jeszcze "po drodze" nie podmieniać kartek) a wyniki opublikujcie na stronie klubowej

dostaniecie odpowiedź, co myśli większość kibiców i jakie sa oczekiwania (wynikające z rachunku prawdopodobieństwa) wszystkich dobrze życzących Wiśle...

trudne??:)

wyłóż swoje pieniądze, zrób ankietę, rozdaj albo zostaw na krzesełkach i podaj wyniki na forum.

W końcu zaczynasz działać, nie spoglądając ciągle na czyjeś ręce, brawo.

morfeusz_ch** 26.03.2009 19:34

wrabcze, a trudno to przyjsc na spotkanie i zwiasc udzial w glosowaniu

powiem ci tak, przygotowanie powiezmy 20.000 karteczek to z kserowaniem i cieciem to ok. 1 dnia roboty,
pozniej rozlozenie na calym stadionie i przyklejenie ich do krzesełek, by ktos nie mowil ze wiatr mo zwial to lekko liczac 3-4 godziny przed otwarciem kas, a przeciez wtedy jest tez co innego do roboty, wiec od rana
czyli mamy juz 2 dni pracy ludzi, pozniej jeszcze policzyc zebrac je, policzyc to kolejny dzien.

pytanie kto mial by to robic, kto mial by ze to placic i kto by zagwarantował ze wszysko bedzie okay i nkit nie bedzie mowil ze to nie mozliwe ze Franek ma tyle przeciwników?

i teraz powiedz to latwiejsze przyjechac na 1h na Wisłe i zagłosowac i miec pewnosc ze wszysko jest ok czy sie bawic w wybory, ktore nawet w usa nie przebiegaja prawidlowo?

ps. uwielbiam to te wyszystkie słowka konczące sie na ...CIE, czy nie powinno byc MY na koncu?

wrabcze 26.03.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morfeusz_ch** (Post 699145)
wrabcze, a trudno to przyjsc na spotkanie i zwiasc udzial w glosowaniu

powiem ci tak, przygotowanie powiezmy 20.000 karteczek to z kserowaniem i cieciem to ok. 1 dnia roboty,
pozniej rozlozenie na calym stadionie i przyklejenie ich do krzesełek, by ktos nie mowil ze wiatr mo zwial to lekko liczac 3-4 godziny przed otwarciem kas, a przeciez wtedy jest tez co innego do roboty, wiec od rana
czyli mamy juz 2 dni pracy ludzi, pozniej jeszcze policzyc zebrac je, policzyc to kolejny dzien.

pytanie kto mial by to robic, kto mial by ze to placic i kto by zagwarantował ze wszysko bedzie okay i nkit nie bedzie mowil ze to nie mozliwe ze Franek ma tyle przeciwników?

i teraz powiedz to latwiejsze przyjechac na 1h na Wisłe i zagłosowac i miec pewnosc ze wszysko jest ok czy sie bawic w wybory, ktore nawet w usa nie przebiegaja prawidlowo?

ps. uwielbiam to te wyszystkie słowka konczące sie na ...CIE, czy nie powinno byc MY na koncu?

nie mówię MY, bo się w zbyt wielu kwestiach z WAMI nie zgadzam...:)

darotsok73 26.03.2009 19:42

Najważniejsza rzecz którą pomijacie: Piłkarz to nie kibol i nie myśli tymi kategoriami co my.
Ikony, Judasze ? Wszyscy przyszli tu dla kariery i pieniędzy. Kosa (z Lekkim ) z Zabrza- pod przymusem, tak samo Żuraw(dla ratowania przed bankructwem ukochanego LECHA ) i cała reszta, może z drobnymi wyjątkami- też.Gesty pod publiczkę to tylko PR. Jedni się bardziej w to angażują inni mniej lub wcale.

Guli
Dobrze że wymieniłeś spore zasługi "zorganizowanych kibiców" ,za to wszystko wielkie brawa. Tylko że nie wszystkie działania były mądre i chwalebne a niektóre wręcz przeciwnie , stricte na niekorzyść wizerunku Klubu i kibiców.(Jagę wam na zawsze zapamiętam).
Normalni kibice może nie są tak bardzo zaangażowani jak Wy ale nie są głupi ani ślepi .

To SKWK szczeniackim płótnem o Judaszu rozkręciło cały ten bajzel z którego powoli Polska się śmieje.. Nie płaczcie potem że dziadki do puszki nie rzucają bo ja im się w sumie nie dziwię.
Przydałoby się trochę dystansu i oceniajcie ludzi za całokształt a nie tylko za to co dla Was wygodne.

Pora zacząć myśleć jak z tego bagienka wyjść z twarzą.

Matejas_ 26.03.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 699134)
Przeciez malowanie głowy to była chyba wspólna akcja na któres tam derby,i zrobili to wszystcy pilkarze,niewiem czemu przyczepiles sie do Nikoli.

No to sobie dokładnie jeszcze raz wszystko przypomnij, popytaj jak nie pamiętasz, lecytyny zażyj i rutinoskorbin profilaktycznie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 699134)
Owszem moze i byl awanturnikem ,ale mial jaja ,potrafil stanac w obronie kolegi ,albo zwyczajnie opitolic jak nie szło.'Nikola Nikola "nie bez przyczyny darł ryja cały stadion ,bo wszyscy wiedzieli ze on nigdy przeciwnikowi nie odpusci.

Frankowski za to odpuszczał rywalom... podawał im piłki, pudłował 100% okazje i strzelał samobójcze bramki od czasu do czasu :rotfl:

Lepiej dla Franka by było chyba, aby po PAO nachlał morde, wyrwał sztachetke z ławki, ne......._ł wszystkim po kolei krzycząc "w chu_a lecicie Panowie szlachta, odchodze do Elche". Wtedy byłby pożyszczem jak pozostałe "gwiazdy" :rotfl:

ps. nie słuchajcie już Tokyo Hotel, bo to wzbudza agresję

morfeusz_ch** 26.03.2009 19:44

wrabcze a łudziłem sie ze wychodzac z pomyslem bedziesz chcial w nim uczestniczyc, widac najlatwiej cos powiedziec/napisc niz pozniej zrobic

Matejas_ 26.03.2009 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 699153)
Przydałoby się trochę dystansu i oceniajcie ludzi za całokształt a nie tylko za to co dla Was wygodne.

...i od tego powinna zacząć się cała ta rozmowa.

wrabcze 26.03.2009 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 699144)
wyłóż swoje pieniądze, zrób ankietę, rozdaj albo zostaw na krzesełkach i podaj wyniki na forum.

W końcu zaczynasz działać, nie spoglądając ciągle na czyjeś ręce, brawo.

20 000 szt ankiet A5, to 10 000 szt kartek A4 - a to z kolei 20 ryz kartek papieru, każda po ok. 8zł...

Koszt papieru to ok. 160 zł + koszt wydruku w zaprzyjaźnionej drukarni - razem - 250 do 300zł...

Jak się zdecydujecie na zrobienie ankiety, to daj cynk, chętnie się dorzucę:)

a od ganiania po świeże bułki rano jest wnuczek... a nie dziadek...:)

morfeusz_ch** 26.03.2009 19:51

a kto bedzie nadzorował prawidłowość, komisja jakaś? jesli tak to kto ja wybierze? zeby nikt pozniej nic nie mowil?

Kurt 26.03.2009 19:54

wrabcze ale to Ty masz potrzebę coś udowadniać. Skoro to takie proste to zrób tą ankiete napisz do zaprzyjaźnionej drukarni, kup papier. Chłopie z takimi kontaktami co to za problem?
Nie chce Ci się biegać po sektorach zatrudnij pięciu chłopaków zapłać im po 40-50 zł. I oni już to rozniosą z kolegami po pilnujesz czy ludzie wrzucają i dawaj.

IncognitoTSW 26.03.2009 19:54

Mam nadzieję, że po latach zapamiętamy Tomka Frankowskiego jako najlepszego snajpera przełomu tysiącleci.

Zauważyłem, że w internecie kibice Trabzonsporu ciągle kochają Mirka Szymkowiaka

morfeusz_ch** 26.03.2009 19:57

@Incognito2192 tak zapewnie zostanie zapamiętny jako kilkukrotny krol szczelców i chwała mu za to, szkoda tylko, bo mogl byc kims wiecej

ZOLW1449 26.03.2009 19:57

Acha,jeszcze zapomniałem dodać,że Franek bardzo dobrze pomyślał zanim się zdecydował założyć na forum kibiców Wisły swój temat i odpowiadając w nim.Wiedział,że nic swoimi odpowiedziami nie zdziała bo pewna część kibiców ma już wyrobione zdanie na tak,albo i nie wobec jego osoby.Mało interesujący się sprawą dadzą się nabrać jego ,,szczerym,, odpowiedziom oraz miał pewność że media oczywiście staną w jego obronie co się już powoli zaczyna dziać.Osobiście dla mnie Franek jest jednym z wielu którzy się w Wiśle przewinel i jest dobrym manipulantem jako człowiek,bo oczywiście piłkarzem jest świetnym,czego nie można mu odebraćPOZDRo

Guli 26.03.2009 19:58

darotsok co Ty gadasz?? Przecież to nie skwk zerwało zgodę z Jagą?? Zgodę zerwali Ci co ją zakładali.
Puszek UW też nie myl z skwk bo to wbrew pozorą osobne instytucje. Po co ta cała szopka na forum z tłumaczeniem Franka?? Niektórzy go nienawidzą przez to jak się zachował, inni jak widać go lubią.. Tylko co miało na celu odgrzewanie śmierdzącego kotleta?? Bo chyba nie to żeby kibiców zjednoczyć a wręcz przeciwnie. Ja nie jestem za podziałami ale cały ten temat Franka gdzie opowiada swoją wersję jest niesmaczny bo nie ma kontrastu z drugą stroną. Nie zdziwił bym się jakby Sobol mu lutną..

WzT 26.03.2009 20:00

Dużo już było i jest napisane na ten temat, mam wrażenie że argumenty i jednej i drugiej strony są tak jak by niekompletne. Nigdy nie dowiemy się w 100% jak było naprawdę bo sądzę że tego chyba teraz już nie wie sam P. Frankowski. W ogóle nie ma sensu wałkować ten temat bo już nic nie da się zmienić.
Już zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy Frankowskiego tak samo jak będą zwolennicy i przeciwnicy zerwania zgody z Jagiellonią.

P. Frankowski na pewno popełnił błąd myślę że ma tego całkowitą świadomość ale nawet gdyby pożegnał się z nami i odszedł "normalnie" to i tak nie został by prawdziwą legendą.
Bo legendą może zostać ktoś kto jest z klubem na dobre i na złe MIMO WSZYSTKO.

Piłkarze w Polsce zarabiają kosmiczne pieniądze w porównaniu ze zwykłym społeczeństwem, więc brednie że zagranice wyjeżdżają za chlebem i zapewnieniem bytu rodzinie są przesadzone bo tutaj i tak mają większe szanse niż inni. Według mnie jest to czysta chęć zrobienia naprawdę dużej kasy chodź zdobycia umiejętności pewnie też. Więc reasumując ten wątek nigdy żadną legendą Wisły nie pozostanie ani Błaszczykowski, Żurawski czy Kosowski. Pozostać po nich może tylko miłe wspomnienie tak samo jak i po Frankowskim i mimo że odeszli w innym "stylu" to efekt jest ten sam i nikt z nich nie miał tak naprawdę w sercu Białej Gwiazdy bo gdyby tak było to nie pociągało by ich zagranice. Bo gdy ja mam coś w sercu to do tego dążę a nie uciekam gdzieś indziej przed tym więc też tak to rozumiem.

Myślę że pan Frankowski powinien nam zostać po prostu obojętny jak każdy z piłkarzy którzy opuścili Wisłę z własnej a nieprzymuszonej woli.
Na pozostanie legendą mają szanse tacy piłkarze jak Małecki a co zrobi w przyszłości to też się okaże.
Brożek też by był dobrym materiałem na legendę ale sam wie że wyjazd jest nieunikniony więc też zbędne było by gadanie że w sercu ma tylko Wisłę bo jak tak jest to by tu został do tego momentu kiedy jest to możliwe.

element 26.03.2009 20:03

Cytat:

Jagę wam na zawsze zapamiętam).

Zapamiętasz to że po zerwaniu zgody gdy Jagiellonia przyjechała na Reymonta SKWK z własnej kieszeni wystawiła catering fanom Jagiellonii by Ci mogli się czegoś napić i zjeść coś gorącego na koszt SKWK?

Czy też o tym nie wiesz?

Za to wiemy wszyscy od dziś że to SKWK decyduje o zgodach i kosach.
:rotfl: :rotfl:

Za niedługo SKWK będzie też winne Bitwie pod Grunwaldem.

PS.
Przed napisaniem podobnej durnoty zalecam wpierw się dowiedzieć o najprostszych sprawach bo o takich rzeczach byle fan Legii czy Cracovii wie.

wrabcze 26.03.2009 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt (Post 699169)
wrabcze ale to Ty masz potrzebę coś udowadniać. Skoro to takie proste to zrób tą ankiete napisz do zaprzyjaźnionej drukarni, kup papier. Chłopie z takimi kontaktami co to za problem?
Nie chce Ci się biegać po sektorach zatrudnij pięciu chłopaków zapłać im po 40-50 zł. I oni już to rozniosą z kolegami po pilnujesz czy ludzie wrzucają i dawaj.

ja niczego nie musze udowadniać:) ja jestem w stanie przewidzieć wyniki, bo mam oczy i uszy otwarte na "głos stadionu":)

chciałbym tylko żebyście w końcu dostrzegli, że wiele Waszych opinii, postulatów czy wyroków ustalanych na spotkaniu rozmija się z wolą większości....

Amen

morfeusz_ch** 26.03.2009 20:14

ale spotkania te nie sa tajemnica, wstep otwarty nawet dla nie czlonków skwk, kazdy moze przyjsc i powiedziec co mu na duszy lezy, naprawde nikt nikogo nie bije, nie krzyczy :-P

1q2 26.03.2009 20:16

Cytat:

Ale to się tyczy obu stron sporu.
Ja od razu zaznaczam że nie uważałem ani nie uważam Franka za judasza, nigdy nie miałem zamiaru go lżyć itp ale jego odejście/ucieczka niestety przejdzie do historii naszego klubu, bo poza Cleberem, gdzie tu akurat sprawa jest o tyle inna że wszystkim(w sensie i włodarzom i piłkarzowi) to było na ręke , to takiego numeru nie odwinął nikt, tak przez ostatnie 10 lat jak i pewnie wcześniej.

Ja wszystko rozumiem ,piłkarze przychodzą, odchodzą - chcą posmakować czegoś innego/dorobić grosza - szczególnie na zakończenie kariery -tu pełna zgoda....Tyle że nikt nie robi tak że sezon trwa,w niedziele jeszcze w barwach Wisły, a w poniedziałek już w Hiszpanii a klub zostaje z nieopierzonym Brożkiem i Garbatym ściągniętym za 5 dwunasta.
Od zmian klubów są okienka i nawet Kosa,Dudka czy Uche to respektowali.

Więc jak piszecie że to wszystko w 100% jest cacy, to proszę czekam na przykłady , kto w erze TF chociażby, żeby nie cofać się dalej, tak postąpił, z kilkudziesięciu ,jak nie więcej graczy, którzy się przez nasz klub przewinęło.I proszę podać jakikolwiek inny przykład niż Clebera.

I tu jest pies pogrzebany ,szczególnie że akurat Franek był chyba ostatnim po którym można się było czegoś takiego spodziewać.

Dlatego pełna zgoda - 'judaszowanie' itp ,wd mnie nie przystoi ,bo trzeba zrozumieć drugą stronę, w tym przypadku Franka , w którym coś pewnie pękło po Atenach i jak nadarzyła się okazja to zrobił wszystko by z niej skorzystać.

Ale trzeba też zrozumieć ludzi którym to się nie podobało - i powtarzam, nie samo odejście - gdzie odejść to .......one prawo każdego piłkarza ,nie nawet styl - ale zupełnie nieodpowiedni czas, bo wd mnie piłkarz ma też obowiązki i do jego obowiązków należy nie zostawianie klubu z dnia na dzień.Tak jak i klub ma swoje obowiązki - np. płacenie kontraktu zawodnikom którzy są przez długi czas niezdolni do gry.

To tyle z mojej strony i proszę nie traktujcie tego postu jak kolejną wymianę ciosów.
Ja jestem za tym żeby sprawę zakończyć i traktować Franka z kultura, tak tu, jak i na ulicy czy stadionie.

IncognitoTSW 26.03.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 699196)
Od zmian klubów są okienka i nawet Kosa,Dudka czy Uche to respektowali.

Okienko trwa od rozpoczęcia do zakończenia. Nie tylko w środku.

darotsok73 26.03.2009 20:21

NIe twiedzę że SKWK zerwało zgodę z Jagą . Z tym że to chyba nie ten temat i nieotrzebne rozmywanie a o bana się nie proszę.

element
.."dyskutuj z takimi..." ? Jakimi ? W czyim imieniu wisiało płótno o judaszu? I kto je powiesił ?Na pewno nie w moim i baaardzo wielu kibiców . Pomyślał ktoś o tym ??

"Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień..."

1q2 26.03.2009 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 699197)
Okienko trwa od rozpoczęcia do zakończenia. Nie tylko w środku.

No ok , chodziło mi że nie w trakcie sezonu.

IncognitoTSW 26.03.2009 20:26

Ok.

A co do Clebera..., Tomasz Frankowski pisał o tym jego spotkaniu z Cleberem w galerii. Średnio mi się podobało to, że zdecydowano się na niego nie stawiać.

palikot 26.03.2009 20:27

kiedys ktoś pisał coś o nie kumatych, zeby im pomagać. Ale jak można sie nie w****ić czytajac, że: SKWK zbiera do puszki i że SKWK decyduje o zgodach. Taka jest wasza kumatość niestety. I jak chcecie coś pisać, już nie mówiąc o decydowaniu, to najpierw zagłębijcie się troszeczke w znajomość ruchu kibicowskiego.

element 26.03.2009 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 699200)
NIe twiedzę że SKWK zerwało zgodę z Jagą tylko że zainicjowało cały konflikt mieszając się w nie swoje sprawy.(tak czy nie?? może się mylę , w przeciwieństwie do niektórych , zainteresowani wiedzą o czym mowa ). Starych Jagiellończyków też znam i swoje wiem . Z tym że to chyba nie ten temat i nieotrzebne rozmywanie a o bana się nie proszę.

Tak, mylisz się. SKWK nie zainicjowało żadnego konfliktu. Następna bujda.
Od takich spraw są inne grupy kibicowskie na Wiśle. SKWK nie ma tu nic do gadania
SKWK reprezentuje całkowicie inny poziom. I z pewnością nie poziom zgód, układów czy kos.
Rozpierdala mnie to że ktoś może nie wiedzieć tak prostych rzeczy, ktoś kto się nie interesuje piłką wie jak to działa.
Dodam więcej, gdyby to od SKWK zalezało zgoda z Jagą z pewnością nie zostałaby zerwana.
Z tymi puszkami też nie trafiacie obrażając się jak małe dziecko "a nie dam im do puszki bo mi dokuczyli". to puszki Ultra Wisły, nie SKWK. Wrzucacie na rozwijanie ruchu kibicowskiego na Wiśle i po to aby cała Polska i europa patrzyła na nasze trybuny z podziwem i uznaniem. Robimy to przede wszystkim dla siebie a przy okazji inne ekipy, także spoza Polski biorą z nas przykład i stawiają nas jako wzór do naśladowania.
Puszki SKWK są w razie zbierania na zgody (bo to oni muszą wszystko zorganizować) bądz podczas róznego rodzaju akcji charytatywnych.

Tyle, bo zbaczamy z tematu.

morfeusz_ch** 26.03.2009 20:29

skwk nic nie zainicjowało i nie mieszało sie w to. byla to decyzja osob decyzyjnych o tym czy jest zgoda czy nie. skwk nie mialo nic z tym nic wspolnego. SKWK to stowarzyszenie kibiców, kibiców ktorzy mogac byc w roznych grupach, i dzialania tych grup nie nalezy zawsze identyfikowac z skwk. proste. tak samo jak zbiorki na oprawe sa organizowane przez uw, a nie skwk i skwk nie ma nic znimi wspolnego, tak samo jest w przypadku zgod.

qazwsx123 26.03.2009 20:34

Może podyskutujemy o zeszłorocznym śniegu którego już nie ma ? Dyskusja na temat Frankowskiego nie ma sensu bo ten kto ma swoje i tak go nie zmieni. A jak chcecie to zakończyć to wydajcie oficjalne oświadczenie .

morfeusz_ch** 26.03.2009 20:35

@qazwsx123 nie wiem do kogo pijesz, ale to nie skwk zaczeło ta dyskusje, ktore ma zdanie jasne w tej sprawie i zadnych oswiadczen wiecjej nie bedzie.

spartan 26.03.2009 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 699196)
Ale to się tyczy obu stron sporu.
Ja od razu zaznaczam że nie uważałem ani nie uważam Franka za judasza, nigdy nie miałem zamiaru go lżyć itp ale jego odejście/ucieczka niestety przejdzie do historii naszego klubu, bo poza Cleberem, gdzie tu akurat sprawa jest o tyle inna że wszystkim(w sensie i włodarzom i piłkarzowi) to było na ręke to takiego numeru nie odwinął nikt, tak przez ostatnie 10 lat jak i pewnie wcześniej.,

Gorsze numery odstawiali piłkarze i to w czasach gdy przywiązanie do barw było o niebo większe niż jest obecnie. Wymienię tylko nazwisko Budka -zapytajcie ojców co pokazał "X" jak przyjechał tu jako Legionista. Zapytajcie wujków jak odchodził, chyba jeszcze bardziej czczony w Krakowie, Andrzej Iwan i na którym miejscu w tabeli zostawił Wisełkę? Komu zależało tak na transferze, że gotów był spuścić klub aby tylko się z niego wyrwać. Kto wpier***lił Zgutczyńskiemu, czołowemu strzelcowi ligi, tuż przed podpisaniem przez niego kontraktu aby tylko nie wzmacniał drużyny?
Popadliśmy w jakąś piramidalną manię wierności zapominając albo nie wiedząc, że Franek nie jest ani pierwszy ani ostatni.

darotsok73 26.03.2009 20:57

Zbłądziłem? Pomyliłem się ? Ok . Przepraszam zainteresowanych. Tyle tylko że mówili mi to goście z SKWK.

-S- 26.03.2009 20:57

Mój stosunek do Frankowskiego jest neutralny, tzn doceniam jego WIELKIE zasługi dla Wisły, z drugiej strony sposób odejścia ( nie mylić z faktem odejścia) był bardzo nie smaczny. Jestem zwolennikiem spokojnego podejścia do osoby "Franka" bez wyzwisk typu "Judasz", "Zdrajca" itd, ale także bez wyznań bezgranicznej miłości.

Jednak, gdy podczas meczu Wisła- Jaga przyjdzie mi opowiedzieć się za jedna z opcji to z ciężkim sercem, ale zdecydowanie jestem po stronie SKWK.

Dlaczego? Choćby dla tego, że oni coś robią, działają. Raz ich akcję mi odpowiadają, drugi raz sam siebie pytam " o co im chodzi?" . Sam jestem szarym kibicem z dwoma wyjazdami na liczniku, nie jestem członkiem tej organizacji, choć nikt mi tego nie zabrania, to jakie ja mam moralne prawo nazywać ich "krzykaczami", czy też negować ich przywiązanie do klubu. Poza tym część członków SKWK na pewno jest bliżej klubu, piłkarzy itd to oni lepiej znają drugą niesportową stronę Wisły.

Ktoś tu gdzieś pisał, że jest z dalekiej miejscowości i że ma też prawo to wypowiedzenia się w tej sprawie.
Wypowiedzieć zawsze się można, ale czy to ma sens nie znając pewnych spraw od środka? Jak dla mnie nie. No chyba, że pewne osoby na tym forum chcą mieć w Wiśle piłkarzyków, których gó*** obchodzi klub, jego historia oraz fani. Ja tam na wywiady w prasie się nie nabieram, bo spora część tej grupy zawodowej to spedalone panienki, które wszystko mogą powiedzieć, zrobić, byle by tylko zarobić więcej i więcej. Najlepszym przkładem to Krystyna zwana Ronaldem. Jestem pewien, że większośc z tych co popierają Franka chciałaby go mieć w Wiśle. Ja nie. Bo co on sobą reprezentuje? Wolałbym typ Del Piero.

Tłumaczenia Frankowskiego mnie nie przekonały. Nigdy ich zresztą nie oczekiwałem, bo ważniejsze od słów są czyny. Jeśli ktoś porównuje odejścia Błaszczykowskiego, Żurawskeigo to znaczy, że nie za bardzo pojmuje istotę rzeczy. Jeśłi ktoś wyskakuje z opinią o SKWK, że oni rozumują " Franek strzela bramki- Franek dobry, Franek odchodzi- Franek be", to zapewne Ci co szydzą z Pawełka lub szydzili, swego czasu, z Zieńczuka i nie widzą w tym nic złego- słabo gra to chłopa można wygwizadać, poniżyć.

Kurdę, już teraz na samą myśl o meczu z Jagą mam dreszcze co to bedzie? co to będzie?

Ps. Znając życie w piatęk przyjdą w większości ludzie z SKWK oraz ich zwolennicy. Bo im się będzie chciało...

morfeusz_ch** 26.03.2009 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -S- (Post 699232)
Ps. Znając życie w piatęk przyjdą w większości ludzie z SKWK oraz ich zwolennicy. Bo im się będzie chciało...

zapewne by tak bylo, ale nie bedzei bo wg najnowszego infa, nie ma tego spotkania

fox mulder 26.03.2009 21:02

Cytat:

Ale gdzie przyjdą ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl