![]() |
słowa Cześnika Raptusiewicza z "Zemsty" Fredry: "Znaj proporcją, mocium panie" jak ulał pasują do zachwytów nad wielkim sukcesem naszej reprezentacji ze strony mediów i niektórych kibiców.
|
Cytat:
|
Cytat:
Po pierwsze - to dopiero połowa drogi, Słowacja może równie dobrze wtopić z Polską, Czechami, Irlandią Płn. itd. To czyste wróżenie z fusów patrząc na to, co się dzieje w naszej grupie. Po drugie - co do Smolarka, to tak bzdurnego argumentu jak "stanie na sępa" dawno nie słyszałem. A gdyby się odsunął (a łatwe to by nie było, bo Błaszczu palnął konkretnie) i piłka odbiłaby się jakimś cudem od stojącego za Smolarkiem obrońcy i nie wpadła do bramki, to co byś pisał? Zadaniem każdego piłkarza jest wepchnąć piłkę do bramki, choćby czubkiem ch..., liczy się strzelona bramka dla drużyny, a nie to, kto ją strzelił. Kolejna sprawa - jego występ, czy Ty nie rozumiesz, że nam takiego sępa właśnie strasznie potrzeba w drużynie, który potrafi się zabrać z tą piłką, kiwać, itd. Ty myślisz, że Wasilewski, Dudka i reszta to piłkarze, którzy potrafią grać klepą z zamkniętymi oczami? Piszesz dalej, że trzeci gol to samobój i Smolarek nie miał z nim nic wspólnego, rzeczywiście, to obrońcy San Marino wyskoczyli do piłki, doskonale się ustawili i tyłem głowy walnęli w poprzeczkę. Daj spokój. A co do egoizmu, to kiedy trzeba podać, to Smolarek podaje - patrz przywołana przez Ciebie asysta. W porównaniu z takim R. Lewandowskim, to Smolarek grał o niebo lepiej. Po trzecie, strzał Lewandowskiego z głowy w poprzeczkę, to był istny majstersztyk, przy takim odbiciu się piłki, takiej możliwości złożenia się do strzału, 80% piłkarzy na świecie przyjęłoby piłkę bohatersko na nos lub po prostu na nią nie poszło, a Cycowi wyszedł potężny strzał, prawie jak z nogi. Hurraoptymizmu nie ma, ale większość tutaj piszących zdaje się chyba popadać w ultrapesymizm, bo nie wiem jak jeszcze inaczej to nazwać. Fakt faktem - ustrzeliliśmy najwięcej bramek w historii (mam to gdzieś z kim, to są el. MŚ, tutaj podobno nie ma już słabych drużyn). Po drugie, Smolarek strzelił cztery bramki (wg FIFA) i pokazał się piłkarsko z niezłej strony (a siedzi głównie na ławie), więc mam gdzieś, czy ma muchy w nosie, czy kocha inaczej, czy jeszcze coś tam robi. Ma grać w piłkę i strzelać bramki. Wygraliśmy zasłużenie i się z tego cieszmy, cel pozostaje ten sam, a i tak wszystko będzie zależeć od przyszłych spotkań. |
Cytat:
Ale te bramki przy ew. wejściu z drugiego miejsca nie będą brane pod uwagę(odpada najgorsza drużyna), a trzy punkty z San Marino skasują wszyscy. Szpakowski miał rację - przegrywając z Irlandią praktycznie wypadliśmy z gry. Jedyne co nam pozostaje, to liczenie na cud i (w niektórych przypadkach) skandowanie "Leooo". Powtórzę - można i tak. |
Cytat:
|
Cytat:
Żeby liczyć na uśmiech losu, to najpierw musielibyśmy cokolwiek grać. A nie gramy. Nasza reprezentacja jest tragicznie słaba - bez Brożka i Błaszczykowskiego w formie ofensywnie nie istniejemy. Jeżeli chodzi o defensywę - to już można usiąść i płakać. 10 goli? I jak niby były one zdobywane? Ile z nich zostało zdobytych pod pressingiem, twardym kryciem, a ile jest efektem przewagi w szybkości? Wszystko może się zdarzyć? Jasne. Może nawet kogoś ogramy, ale na pewno nie z taką grą. |
Cytat:
|
Nie wiem czy ktoś zauważył ale kielecki spiker przy pierwszej bramce Rafała pomylił go ze Smolarkiem a stadion pod spikera .Fajne uczucie musiał mieć strzelec.Odnośnie dopingu to te klubowe przeróbki na reprezentacji wychodzą do bani szczególnie chorwackie amici.
|
Lubie takie analizy
Cytat:
Nie zamierzałem krytykować żadnego z Lewandowskich. Obaj zostawili sporo zdrowia na boisku, zdobyli po bramce i mieli jeszcze okazje na kolejne. I Robert, i Mariusz mogą być zadowoleni po swoim występie. Chodziło mi tu o sytuację, że grając z silniejszym rywalem, mielibyśmy mniej sytuacji, a te stworzone należałoby bezwzględnie wykorzystać. Inna sprawa, że bardzo mi żal strzału Mariusza. "Trochę" niżej i zamiast poprzeczki mielibyśmy fantastyczny strzał w okienko. Szkoda. Co do Smolarka - zamieszanie z czwartą bramką wynikało może z tego, że w UEFA różnie liczą te samobóje. Pamiętam "petardę" Krzynówka (a nawet dwie - przeciwko Realowi Madryt i Portugalii), kiedy piłka odbijała się od słupka, bramkarza i dopiero wtedy wpadała do bramki. Dlatego uważałem że strzelił 3, a nie 4. Napisałeś, że takiego "sępa" potrzebujemy, bo nie zrobi tego ani Dudka ani Wasilewski. Sam Ebi po meczu przyznał że chciał wbić jak najwięcej. Rozumiem. Moja pretensja polegała na tym, by każdy zawodnik (w tym Ebi) starał się grać dla zespołu przez 90 minut (albo i więcej). Ebi nie zawsze o tym pamiętał, stąd te słowa krytyki. I na koniec - to dopiero połowa drogi. eye63 - obyś był dobrym prorokiem, a ja żebym się pomylił w 100 % !!! Po prostu nie jestem takim optymistą (i nie tylko ja, co widać po forum). Słowacy mają więcej punktów od Polski mimo że mniej rozegrali meczów, ale masz rację, że w naszej grupie wszystko staje do góry nogami. Jeszcze tylko brakuje remisu San Marino z kimkolwiek. Z ciekawości zadam ci pytanie. Jak byś typował wynik jesiennego meczu Polska - Słowacja, już z udziałem (w pełni zdrowych) Brożka i Błaszczykowskiego u nas, oraz - w formie u Słowaków - Sestakiem i Hamsikiem? Nie chodzi mi o suchy wynik, ale o samą analizę sił i możliwości. Jak sądzisz, ciężko by naszym przyszła wygrana? |
|
http://mundial.wp.pl/kat,1019539,tit...wiadomosc.html
Cytat:
|
Kwintet, bo nadzorowac to musi Engel Jerzy.
|
Fabiański pokazał dziś, nie po raz pierwszy zresztą że nie nadaje się na I bramkarza kadry.
najpierw bramka w krótki róg potem debilne wyjście przy II bramce poza pole karne Almunia ma pewny plac przy Fabiańskim |
Ej a co się dzieje z Bronowickim tym z Belgradu ?? Jakaś kontuzyjka... ??
|
http://www.sport.pl/sport/1,65025,66...rupowania.html co sie qwa dzieje ?!
|
Bronowicki prawdopodobnie znowu wyladuje w Legii, chociaz i to nie do konca jest pewne. Ma kilka propozycji z Ekstraklasy i najblizej mu do Polski.
Ludovic Obraniak oficjalnie Polakiem. Teraz tylko zgoda FIFA ( ktora jest formalnoscia bo przypadkow odmowy bylo kilka na kilkaset takich spraw ) i mozna go powolywac. Mam nadzieje ze Leo go sprawdzi jak najszybciej. Jakies 5 minutek w meczu i po ptokach ;) Skoro Rogera wzieli to i Ludo powinien sie zalapac ;) |
Beenhakker naprawde nie ma kogo powolywac tylko takie drzewa jak :Rzezniczak czy Wilk , jeszcze Bosacki do kompletu
Krzynowek grajacy na lewej obronie robi wiecej zamieszania sprzodu niz lewy skrzydlowy Wilk :D |
to niech jeszcze Kaczynski da Obywatelstwo Polskie Jakiemus murzynkowi z legii to nasza Reprezentacja juz bedzie calkiem kolorowa:)
|
TVP jak zwykle "zapomniała", że mimo wszystko całkiem rozsądnym pomysłem jest uwzględnienie w transmisji polskiego hymnu.
Ten mecz to idealna okazja do przetestowania przydatności reprezentacyjnej młodzieniaszka Bosackiego. Dzięki temu Engel mógł pochwalić w studio Lecha za dostarczenie 5 piłkarzy do podstawowego składu. A Leo bawi się dobrze nawet mimo kradzieży w jego pokoju. |
A nie mogli tak Rogerowi Polskiego paszportu ukraść ? :|
Mnie się i tak najbardziej podoba rój pszczół przy mikrofonie :lol: Swoją drogą to ciekaw czy rasizm w wykonaniu ludzi o ciemnej karnacji skóry zostanie jakoś "doceniony" przez różne organizacje ... |
trzy uwagi:
1. kibice RPA to rasiści! (buczą, na jedynego białego piłkarza w ich reprezentacji) 2. doping na poziomie skoków w Zakopanym (trąbki non stop) 3. murawa fatalna oni mają robić mistrzostwa świata za 3 lata? |
Cytat:
Cytat:
|
Przeciez oni krzycza Boooooothhhhh , to nie jest rasizm tylko pewnie go pozdrawiaja w taki sposob
Dochodze do wniosku ze ei wazne czy trenerem bedzie Engel , Janas czy Beenhaker to z tych pilkarzy (szczegolnie ligowych) nie da sie nic wykrzesac , sa po prostu tragiczni |
te mistrzostwa w RPA to jakies nieporozumienie bedize..
|
Cytat:
kibice z głowami jeleni na stadionie :lol: po prostu masakra... |
organizacyjnie RPA pokaże jak się robi taką imprezę Polsce. Jest to kraj bardziej rozwinięty niż my, więc nie ma się co z nich śmiać
a co do gry-tragedia |
Już rozumiem dlaczego my jesteśmy piłkarsko 100 lat za murzynami...:lol:
W Naszej reprezentacji sukcesem jest jak ktoś dokładnie przyjmie i odegra piłkę - z czym do ludzi. Ten zaciąg z Poznania to kompletna tragedia. Z resztą reszta równie nędzna, eh. |
no to ja pytam, co robi Piotrek na liście rezerwowej?
Nie powiecie mi chyba,że byłby gorszy niż Krzynówek na lewej obronie... |
tylko mnie denerwuje to buczenie i trąbki? nie da się oglądać spokojnie..
|
Cytat:
Wilk - ani to dobry obronca ani tymbardziej skrzydlowy totalna porazka Dudka - jego start do pilki z miejsca przypomina rozpedzajacy sie wóz ziemniaków puszczony po rowni pochylej Rzezniczak - jak zwykle fatalnie sie taktycznie ustawia na boisku Peszko - robi wiatr sprzodu ale z taka technika gdzie prowadzac pilke przy nodze wychodzi z nia na aut to szkoda slow Roger pwoinien grac w srodku a nie podwieszony pod Lewandowskiego , bo potrafi podac crossowa pilke na 30 metrow a jak gra sprzodu to jest bezuzyteczny bo nie ma predkosci |
Kibce - porażka. Wyłączyłem głos po 10 minutach... Trąbki są dobra ale na Małyszu nie na stadionie i to jeszcze przez 45 minut non stop.
TVP- czy oni kiedyś wyrobią sie z reklamami na hymn ? Wątpie Gra naszych - tragedia. Krzynio jako jeden z nielicznych chyba na jako takim poziomie ale to też nie jest to. Ten Załuska nic wielkiego na bramce nie pokazał miał z 3 sytuacje 1 puścił 2 obrobił |
ludzie Pazdana brakuje.........;) i wygrana murowana
|
jeszcze a pro po naszeych transferów i udzialu w LM to ten Fanteni co strzelil gola to pilkarz Maccabi Hajfa czyli klubu z ktorym mozemy zagrac ,a Parker Crveny Zvezdy . Jakby przynajmniej nas bylo stac na takich pilkarzy
|
To sa jaja. Spoznilem sie na sam poczatek i dopiero teraz przejrzalem sklad reprezentacji. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu, Jakub Wilk gra ponoc w pierwszym skladzie :shock:
Ma czlowiek wyjatkowy talent do autokamuflazu :) Zaciag poznanski zawodzi na calej linii. Kolejny beznadziejny wystep Lewandowskiego. Do tego daremny Roger. Jedynie Murawski stara sie cos grac i prezentuje poziom zblizony do reprezentacyjnego. |
powołania Leo są kompromitacją...
z mistrza Polski = 0 piłkarzy z majstra Polski = 5 piłkarzy gdzie tu logika Leo? |
Z Wisly powinien powolac Glowe, Piete i Malego ale jednak woli faworyzowac legionistow i lechitow
|
Leo nawet z Górnika który zajął ostatnie miejsce w tabeli powoływał po kliku piłkarzy więc nie wiem czemu sie dziwicie.
Co w kadrze robi Roger? Kiedy on ostatnio zagrał dobry mecz? Zaciąg z Pozniania też jakiś taki niewyraźny :D LEEEEEŁOOOO!!!!!!!! |
Cytat:
Cytat:
|
Co wy się tak oburzacie, że naszych nie powołał? Im mniej tym lepiej. Niech odpoczną po sezonie, za miesiąc mamy ważniejsze mecze niż jakieś sparingi na drugim końcu świata.
A co do organizacji MŚ w RPA to myślę, że dadzą radę. Choć jak przeglądałem kiedyś statystyki dotyczące przestępczości to byłem w ciężkim szoku. |
jak na razie kompromitacja.
Edit : Komorowski i Trałka :O ??!! To już nawet nie jest śmieszne |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl