Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

andys 02.04.2009 17:41

słowa Cześnika Raptusiewicza z "Zemsty" Fredry: "Znaj proporcją, mocium panie" jak ulał pasują do zachwytów nad wielkim sukcesem naszej reprezentacji ze strony mediów i niektórych kibiców.

atomek21 02.04.2009 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 702669)
bankowcy dali sobie 10 wbić.

i kelnerzy i studenci bogatsi niż polskie żaki

eye63 02.04.2009 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 702498)
...

Narażasz się za błędy w komentowaniu, a nie za to że jesteś w "przegranej mniejszości" jakby odbić Twój retoryczno-zapobiegliwy wstęp.
Po pierwsze - to dopiero połowa drogi, Słowacja może równie dobrze wtopić z Polską, Czechami, Irlandią Płn. itd. To czyste wróżenie z fusów patrząc na to, co się dzieje w naszej grupie.

Po drugie - co do Smolarka, to tak bzdurnego argumentu jak "stanie na sępa" dawno nie słyszałem. A gdyby się odsunął (a łatwe to by nie było, bo Błaszczu palnął konkretnie) i piłka odbiłaby się jakimś cudem od stojącego za Smolarkiem obrońcy i nie wpadła do bramki, to co byś pisał? Zadaniem każdego piłkarza jest wepchnąć piłkę do bramki, choćby czubkiem ch..., liczy się strzelona bramka dla drużyny, a nie to, kto ją strzelił. Kolejna sprawa - jego występ, czy Ty nie rozumiesz, że nam takiego sępa właśnie strasznie potrzeba w drużynie, który potrafi się zabrać z tą piłką, kiwać, itd. Ty myślisz, że Wasilewski, Dudka i reszta to piłkarze, którzy potrafią grać klepą z zamkniętymi oczami? Piszesz dalej, że trzeci gol to samobój i Smolarek nie miał z nim nic wspólnego, rzeczywiście, to obrońcy San Marino wyskoczyli do piłki, doskonale się ustawili i tyłem głowy walnęli w poprzeczkę. Daj spokój. A co do egoizmu, to kiedy trzeba podać, to Smolarek podaje - patrz przywołana przez Ciebie asysta. W porównaniu z takim R. Lewandowskim, to Smolarek grał o niebo lepiej.

Po trzecie, strzał Lewandowskiego z głowy w poprzeczkę, to był istny majstersztyk, przy takim odbiciu się piłki, takiej możliwości złożenia się do strzału, 80% piłkarzy na świecie przyjęłoby piłkę bohatersko na nos lub po prostu na nią nie poszło, a Cycowi wyszedł potężny strzał, prawie jak z nogi.

Hurraoptymizmu nie ma, ale większość tutaj piszących zdaje się chyba popadać w ultrapesymizm, bo nie wiem jak jeszcze inaczej to nazwać.
Fakt faktem - ustrzeliliśmy najwięcej bramek w historii (mam to gdzieś z kim, to są el. MŚ, tutaj podobno nie ma już słabych drużyn). Po drugie, Smolarek strzelił cztery bramki (wg FIFA) i pokazał się piłkarsko z niezłej strony (a siedzi głównie na ławie), więc mam gdzieś, czy ma muchy w nosie, czy kocha inaczej, czy jeszcze coś tam robi. Ma grać w piłkę i strzelać bramki. Wygraliśmy zasłużenie i się z tego cieszmy, cel pozostaje ten sam, a i tak wszystko będzie zależeć od przyszłych spotkań.

wolfy 02.04.2009 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 702690)
Fakt faktem - ustrzeliliśmy najwięcej bramek w historii (mam to gdzieś z kim, to są el. MŚ, tutaj podobno nie ma już słabych drużyn).

Można i tak:D
Ale te bramki przy ew. wejściu z drugiego miejsca nie będą brane pod uwagę(odpada najgorsza drużyna), a trzy punkty z San Marino skasują wszyscy.
Szpakowski miał rację - przegrywając z Irlandią praktycznie wypadliśmy z gry. Jedyne co nam pozostaje, to liczenie na cud i (w niektórych przypadkach) skandowanie "Leooo".
Powtórzę - można i tak.

Vinci 02.04.2009 20:39

Cytat:

Szpakowski miał rację - przegrywając z Irlandią praktycznie wypadliśmy z gry.
Nie tragizuj, przed nami jeszcze rewanż. Przy takim ścisku w grupie wszystko może się zdarzyć jeszcze....

wolfy 02.04.2009 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 702759)
Nie tragizuj, przed nami jeszcze rewanż. Przy takim ścisku w grupie wszystko może się zdarzyć jeszcze....

Wszystko się może zdarzyć...

Żeby liczyć na uśmiech losu, to najpierw musielibyśmy cokolwiek grać. A nie gramy. Nasza reprezentacja jest tragicznie słaba - bez Brożka i Błaszczykowskiego w formie ofensywnie nie istniejemy. Jeżeli chodzi o defensywę - to już można usiąść i płakać.

10 goli? I jak niby były one zdobywane? Ile z nich zostało zdobytych pod pressingiem, twardym kryciem, a ile jest efektem przewagi w szybkości?

Wszystko może się zdarzyć?
Jasne.
Może nawet kogoś ogramy, ale na pewno nie z taką grą.

eye63 02.04.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 702767)
Wszystko może się zdarzyć?
Jasne.

Można też i tak :D. W końcu następny mecz gramy za tydzień i na pewno będzie to taka sama gra jak z Irlandią Płn., wszyscy będą bez formy, a Brożek i Błaszczykowski będą dalej kontuzjowani. Dajcie sobie na wstrzymanie, bo widzę trauma wielka Was dopadła. Drużyną pokroju Holandii nie jesteśmy, żeby nie liczyć na uśmiech losu, każdy w naszej grupie musi liczyć na uśmiech losu, bo się trafiła grupa zespołów (nie licząc San Marino) o wyrównanej średnio-słabej formie.

Ricken 03.04.2009 11:10

Nie wiem czy ktoś zauważył ale kielecki spiker przy pierwszej bramce Rafała pomylił go ze Smolarkiem a stadion pod spikera .Fajne uczucie musiał mieć strzelec.Odnośnie dopingu to te klubowe przeróbki na reprezentacji wychodzą do bani szczególnie chorwackie amici.

el Nuero 03.04.2009 13:37

Lubie takie analizy

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 702690)
Narażasz się za błędy w komentowaniu...

Dzięki za uwagi. Może nieprecyzyjnie się wyraziłem.

Nie zamierzałem krytykować żadnego z Lewandowskich. Obaj zostawili sporo zdrowia na boisku, zdobyli po bramce i mieli jeszcze okazje na kolejne. I Robert, i Mariusz mogą być zadowoleni po swoim występie. Chodziło mi tu o sytuację, że grając z silniejszym rywalem, mielibyśmy mniej sytuacji, a te stworzone należałoby bezwzględnie wykorzystać. Inna sprawa, że bardzo mi żal strzału Mariusza. "Trochę" niżej i zamiast poprzeczki mielibyśmy fantastyczny strzał w okienko. Szkoda.

Co do Smolarka - zamieszanie z czwartą bramką wynikało może z tego, że w UEFA różnie liczą te samobóje. Pamiętam "petardę" Krzynówka (a nawet dwie - przeciwko Realowi Madryt i Portugalii), kiedy piłka odbijała się od słupka, bramkarza i dopiero wtedy wpadała do bramki. Dlatego uważałem że strzelił 3, a nie 4. Napisałeś, że takiego "sępa" potrzebujemy, bo nie zrobi tego ani Dudka ani Wasilewski. Sam Ebi po meczu przyznał że chciał wbić jak najwięcej. Rozumiem. Moja pretensja polegała na tym, by każdy zawodnik (w tym Ebi) starał się grać dla zespołu przez 90 minut (albo i więcej). Ebi nie zawsze o tym pamiętał, stąd te słowa krytyki.

I na koniec - to dopiero połowa drogi. eye63 - obyś był dobrym prorokiem, a ja żebym się pomylił w 100 % !!! Po prostu nie jestem takim optymistą (i nie tylko ja, co widać po forum). Słowacy mają więcej punktów od Polski mimo że mniej rozegrali meczów, ale masz rację, że w naszej grupie wszystko staje do góry nogami. Jeszcze tylko brakuje remisu San Marino z kimkolwiek.

Z ciekawości zadam ci pytanie. Jak byś typował wynik jesiennego meczu Polska - Słowacja, już z udziałem (w pełni zdrowych) Brożka i Błaszczykowskiego u nas, oraz - w formie u Słowaków - Sestakiem i Hamsikiem? Nie chodzi mi o suchy wynik, ale o samą analizę sił i możliwości. Jak sądzisz, ciężko by naszym przyszła wygrana?

wolfy 03.04.2009 18:39

Leo chyba jednak poleci.

ToTylkoJa 07.04.2009 10:49

http://mundial.wp.pl/kat,1019539,tit...wiadomosc.html

Cytat:

Nowe, zaskakujące rozwiązanie kwestii nowego selekcjonera reprezentacji Polski przedstawia tygodnik "Piłka Nożna". Zdaniem "PN" całkiem realne jest, że będziemy mieli nie jednego, a dwóch trenerów kadry.

"Piłka Nożna" informuje, że po meczu z Irlandią Północną wysoko postawieni działacze PZPN dzwonili po kraju i prowadzili konsultacje na temat wprowadzenia do reprezentacji Polski... szwedzkiego modelu przed Euro 2012.

Wytypowano już nawet kandydatów, którzy mieliby stworzyć duet co najmniej tak skuteczny jak swego czasu Tommy Soederberg i Lars Lagerbaeck. Wybór padł na Macieja Skorżę, szkoleniowca Wisły Kraków oraz trenera Legii Jana Urbana!

Skorża i Urban nie wiedzą jeszcze o planach PZPN. - Nic mi w tej materii nie wiadomo. Poza tym uważam, że rozkładanie odpowiedzialności na dwóch szkoleniowców nie byłoby chyba najlepszym rozwiązaniem. Zresztą dopóki nie będzie przynajmniej zapytania w tej kwestii, temat dla mnie nie istnieje - stwierdził Maciej Skorża.

Piłka Nożna/WP.PL
do tego jeszcze Czesia Michniewicza i mamy super trio. Zapomniałbym o Stawowym. Czyli kwartet

7 kotów 07.04.2009 10:58

Kwintet, bo nadzorowac to musi Engel Jerzy.

manson777 18.04.2009 20:25

Fabiański pokazał dziś, nie po raz pierwszy zresztą że nie nadaje się na I bramkarza kadry.
najpierw bramka w krótki róg
potem debilne wyjście przy II bramce poza pole karne
Almunia ma pewny plac przy Fabiańskim

maksinho 26.05.2009 21:13

Ej a co się dzieje z Bronowickim tym z Belgradu ?? Jakaś kontuzyjka... ??

zieniu.nazawsze 02.06.2009 18:24

http://www.sport.pl/sport/1,65025,66...rupowania.html co sie qwa dzieje ?!

kreseq 05.06.2009 15:52

Bronowicki prawdopodobnie znowu wyladuje w Legii, chociaz i to nie do konca jest pewne. Ma kilka propozycji z Ekstraklasy i najblizej mu do Polski.

Ludovic Obraniak oficjalnie Polakiem. Teraz tylko zgoda FIFA ( ktora jest formalnoscia bo przypadkow odmowy bylo kilka na kilkaset takich spraw ) i mozna go powolywac. Mam nadzieje ze Leo go sprawdzi jak najszybciej. Jakies 5 minutek w meczu i po ptokach ;)

Skoro Rogera wzieli to i Ludo powinien sie zalapac ;)

GERO7 06.06.2009 14:18

Beenhakker naprawde nie ma kogo powolywac tylko takie drzewa jak :Rzezniczak czy Wilk , jeszcze Bosacki do kompletu

Krzynowek grajacy na lewej obronie robi wiecej zamieszania sprzodu niz lewy skrzydlowy Wilk :D

Darson 06.06.2009 14:27

to niech jeszcze Kaczynski da Obywatelstwo Polskie Jakiemus murzynkowi z legii to nasza Reprezentacja juz bedzie calkiem kolorowa:)

p e t e r 06.06.2009 14:31

TVP jak zwykle "zapomniała", że mimo wszystko całkiem rozsądnym pomysłem jest uwzględnienie w transmisji polskiego hymnu.

Ten mecz to idealna okazja do przetestowania przydatności reprezentacyjnej młodzieniaszka Bosackiego. Dzięki temu Engel mógł pochwalić w studio Lecha za dostarczenie 5 piłkarzy do podstawowego składu.

A Leo bawi się dobrze nawet mimo kradzieży w jego pokoju.

Żmijka 06.06.2009 14:36

A nie mogli tak Rogerowi Polskiego paszportu ukraść ? :|

Mnie się i tak najbardziej podoba rój pszczół przy mikrofonie :lol:

Swoją drogą to ciekaw czy rasizm w wykonaniu ludzi o ciemnej karnacji skóry zostanie jakoś "doceniony" przez różne organizacje ...

pysio 06.06.2009 14:37

trzy uwagi:

1. kibice RPA to rasiści! (buczą, na jedynego białego piłkarza w ich reprezentacji)
2. doping na poziomie skoków w Zakopanym (trąbki non stop)
3. murawa fatalna

oni mają robić mistrzostwa świata za 3 lata?

p e t e r 06.06.2009 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 741353)
Swoją drogą to ciekaw czy rasizm w wykonaniu ludzi o ciemnej karnacji skóry zostanie jakoś "doceniony" przez różne organizacje ...

Może im to ujść płazem, bo w końcu przez wieki całe musieli znosić ciemiężenie ze strony białych...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 741354)
oni mają robić mistrzostwa świata za 3 lata?

Za rok Pysio, to już za rok...

GERO7 06.06.2009 14:38

Przeciez oni krzycza Boooooothhhhh , to nie jest rasizm tylko pewnie go pozdrawiaja w taki sposob

Dochodze do wniosku ze ei wazne czy trenerem bedzie Engel , Janas czy Beenhaker to z tych pilkarzy (szczegolnie ligowych) nie da sie nic wykrzesac , sa po prostu tragiczni

diablo885 06.06.2009 14:40

te mistrzostwa w RPA to jakies nieporozumienie bedize..

pysio 06.06.2009 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez diablo885 (Post 741359)
te mistrzostwa w RPA to jakies nieporozumienie bedize..

racja..
kibice z głowami jeleni na stadionie :lol:
po prostu masakra...

ToTylkoJa 06.06.2009 14:43

organizacyjnie RPA pokaże jak się robi taką imprezę Polsce. Jest to kraj bardziej rozwinięty niż my, więc nie ma się co z nich śmiać

a co do gry-tragedia

_ukoL 06.06.2009 14:46

Już rozumiem dlaczego my jesteśmy piłkarsko 100 lat za murzynami...:lol:
W Naszej reprezentacji sukcesem jest jak ktoś dokładnie przyjmie i odegra piłkę - z czym do ludzi.
Ten zaciąg z Poznania to kompletna tragedia. Z resztą reszta równie nędzna, eh.

unpredictable_wislaczka 06.06.2009 14:48

no to ja pytam, co robi Piotrek na liście rezerwowej?
Nie powiecie mi chyba,że byłby gorszy niż Krzynówek na lewej obronie...

trial 06.06.2009 14:51

tylko mnie denerwuje to buczenie i trąbki? nie da się oglądać spokojnie..

GERO7 06.06.2009 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unpredictable_wislaczka (Post 741366)
no to ja pytam, co robi Piotrek na liście rezerwowej?
Nie powiecie mi chyba,że byłby gorszy niż Krzynówek na lewej obronie...

no Krzynowek i tak jest najlepszy na boisku , widać w nim jakosc ktora nabył na zachodzie a inni ?

Wilk - ani to dobry obronca ani tymbardziej skrzydlowy totalna porazka
Dudka - jego start do pilki z miejsca przypomina rozpedzajacy sie wóz ziemniaków puszczony po rowni pochylej
Rzezniczak - jak zwykle fatalnie sie taktycznie ustawia na boisku
Peszko - robi wiatr sprzodu ale z taka technika gdzie prowadzac pilke przy nodze wychodzi z nia na aut to szkoda slow
Roger pwoinien grac w srodku a nie podwieszony pod Lewandowskiego , bo potrafi podac crossowa pilke na 30 metrow a jak gra sprzodu to jest bezuzyteczny bo nie ma predkosci

Schabek 06.06.2009 14:52

Kibce - porażka. Wyłączyłem głos po 10 minutach... Trąbki są dobra ale na Małyszu nie na stadionie i to jeszcze przez 45 minut non stop.
TVP- czy oni kiedyś wyrobią sie z reklamami na hymn ? Wątpie
Gra naszych - tragedia. Krzynio jako jeden z nielicznych chyba na jako takim poziomie ale to też nie jest to. Ten Załuska nic wielkiego na bramce nie pokazał miał z 3 sytuacje 1 puścił 2 obrobił

Maciejj 06.06.2009 14:54

ludzie Pazdana brakuje.........;) i wygrana murowana

GERO7 06.06.2009 14:55

jeszcze a pro po naszeych transferów i udzialu w LM to ten Fanteni co strzelil gola to pilkarz Maccabi Hajfa czyli klubu z ktorym mozemy zagrac ,a Parker Crveny Zvezdy . Jakby przynajmniej nas bylo stac na takich pilkarzy

Eustachy 06.06.2009 14:56

To sa jaja. Spoznilem sie na sam poczatek i dopiero teraz przejrzalem sklad reprezentacji. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu, Jakub Wilk gra ponoc w pierwszym skladzie :shock:
Ma czlowiek wyjatkowy talent do autokamuflazu :)
Zaciag poznanski zawodzi na calej linii. Kolejny beznadziejny wystep Lewandowskiego. Do tego daremny Roger. Jedynie Murawski stara sie cos grac i prezentuje poziom zblizony do reprezentacyjnego.

pysio 06.06.2009 14:56

powołania Leo są kompromitacją...

z mistrza Polski = 0 piłkarzy
z majstra Polski = 5 piłkarzy

gdzie tu logika Leo?

diablo885 06.06.2009 15:02

Z Wisly powinien powolac Glowe, Piete i Malego ale jednak woli faworyzowac legionistow i lechitow

Kamson 06.06.2009 15:03

Leo nawet z Górnika który zajął ostatnie miejsce w tabeli powoływał po kliku piłkarzy więc nie wiem czemu sie dziwicie.

Co w kadrze robi Roger? Kiedy on ostatnio zagrał dobry mecz? Zaciąg z Pozniania też jakiś taki niewyraźny :D

LEEEEEŁOOOO!!!!!!!!

unpredictable_wislaczka 06.06.2009 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GERO7 (Post 741370)
no Krzynowek i tak jest najlepszy na boisku , widać w nim jakosc ktora nabył na zachodzie a inni ?

No tak,ale wtedy mógłby grać na tej swojej lewej pomocy, a Brożek na obronie. Ja tam Piotrka i tak bronić będę, bo mu sie reprezentacja należy. Poza tym lepiej mieć dwóch dobrych piłkarzy na boisku niż tylko jednego,,,

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 741379)
powołania Leo są kompromitacją...

z mistrza Polski = 0 piłkarzy
z majstra Polski = 5 piłkarzy

gdzie tu logika Leo?

Leo powołał trzech Wiślaków.Skąd mógł wiedzieć,że mu cała trójka wypadnie z powodu kontuzji :P

luke1906 06.06.2009 15:07

Co wy się tak oburzacie, że naszych nie powołał? Im mniej tym lepiej. Niech odpoczną po sezonie, za miesiąc mamy ważniejsze mecze niż jakieś sparingi na drugim końcu świata.

A co do organizacji MŚ w RPA to myślę, że dadzą radę. Choć jak przeglądałem kiedyś statystyki dotyczące przestępczości to byłem w ciężkim szoku.

Tylko_Wisła! 06.06.2009 15:09

jak na razie kompromitacja.

Edit : Komorowski i Trałka :O ??!! To już nawet nie jest śmieszne

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl