Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Peter Hyballa trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10351)

bódyń 07.05.2021 08:47

Wywiad z Silva
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...wi,nId,5216710

" Od meczu z Podbeskidziem nie znalazłem się nawet w składzie meczowym. Od tamtej pory strzeliliśmy raptem dwie bramki w pięciu meczach, więc rzeczywiście teoretycznie można byłoby zmienić coś w grze ofensywnej"

Odstawil Silve a zostawil Medveda. No "miszcz"

krysztal 07.05.2021 09:31

Akurat to że skreślony zawodnik narzeka na trenera jest w miarę normalne i dość często spotykane,gorzej że niektórzy z tych co mają zostać też miłością do Hyballi nie pałają

ReMix 07.05.2021 09:49

Podoba mi sie, co powiedzial Papszun: " Nie obchodzi mnie, czy im sie podobaja moje metody treningowe. Oni maja zap....." Takze, ten..

wolfy 07.05.2021 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ReMix (Post 1565713)
Podoba mi sie, co powiedzial Papszun: " Nie obchodzi mnie, czy im sie podobaja moje metody treningowe. Oni maja zap....." Takze, ten..

Ale Papszun nie miał grającego właściciela w szatni.

ABG Bochnia 07.05.2021 09:52

no wywiad złoto, jeszcze na interii - klasycznie rozpoczęło się przygotowywanie gruntu pod zwolnienie, ehh człowiek juz traci nadzieje ze bedzie normalnie

wolfy 07.05.2021 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABG Bochnia (Post 1565715)
no wywiad złoto, jeszcze na interii - klasycznie rozpoczęło się przygotowywanie gruntu pod zwolnienie, ehh człowiek juz traci nadzieje ze bedzie normalnie

Nie będzie. Za dużo chorych układów wokół klubu.

FraMat 07.05.2021 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1565716)
Nie będzie. Za dużo chorych układów wokół klubu.

To kiedy następny Vanna Ly?

Kurz 07.05.2021 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1565707)
Wywiad z Silva

" Od meczu z Podbeskidziem nie znalazłem się nawet w składzie meczowym. Od tamtej pory strzeliliśmy raptem dwie bramki w pięciu meczach, więc rzeczywiście teoretycznie można byłoby zmienić coś w grze ofensywnej"

Wywiad jak setki innych. Zawsze jest ten zły trener i skrzywdzony piłkarz. Należy pamiętać, ze "prasa" z tego zżyje, a na portalach liczą się kliknięcia.

Medved gra na innej pozycji. Nie jest udanym transferem, ale przynajmniej teoretycznie oczekuje się od niego innych rzeczy. I tak się składa, po historii z Buksą, jest jedynym zmiennikiem dla naszego "łowcy bramek".

Co do Silvy. Nie wykorzystał swojej szansy w Wiśle, nie tylko za czasów Hyballi. Fajnie, że odchodzi.

Aalcman 07.05.2021 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1565707)
Wywiad z Silva

Ale wiesz, że Medved ma jedną asystę (plecami bo plecami, ale ma) w trakcie 446 minut na boisku. A u Silvy oczekiwanie na gola lub asystę to 484 minuty? :D

Facet grał u trzech trenerów i zapisał się trzema golami i dwiema asystami w dwa sezony...

No i jeszcze jedno. Medved został tylko wypożyczony żeby być ewentualnym zmiennikiem dla FBF. Po sezonie i tak odejdzie.

A ckliwych tekstów o wielkich tradycjach Wisły to nawet nie będę komentował.

Revolver 07.05.2021 10:41

Jean Carlos zawsze na boisku miał minę, jakby miał się zaraz popłakać, ale nie spodziewałem się, że pójdzie wypłakać się do Interii. Żałosne.

kopaczoholik 07.05.2021 10:44

Jeśli chodzi o mnie to bardziej martwił mnie artykuł, w którym napisano, że zawodnikom nie podobają się ciężkie treningi co 3 dni.... bo to oznacza, że dotychczas nasi kopacze tak nie trenowali... To z kolei wyjaśnia dlaczego polskie kluby nie potrafią grać co trzy dni... bo nie uwierzę, że lekkie treningi były tylko w Wiśle Kraków...

A co do artykułu z Silvą... cóż pokazuje tylko, że nasz magik trener nie jest bogiem w zakresie relacji z ludźmi choć miał mieć odpowiednie przygotowanie psychologiczne, w tym aspekcie...
Osobiście patrząc na naszą grę ofensywną wstawiałbym Silve do składu... zawsze to jakaś zmiana... bo nasi ofensywni zawodnicy to jakiś kabaret... oczywiście Silva jest równie beznadziejny... ale szaleństwem jest myśleć ze Yeboah nagle nauczy się dośrodkowywać czy strzelać bramki... z drugiej strony gdyby grał Silva zamiast Starzyńskiego, który również nie ma liczb... to eksperci forumowi także wylali by wiadro pomyj na trenera, coś w stylu jak może stawia na starego Brazylijczyka, któremu kończy się kontrakt zamiast na młodego Polaka...

Tak czy inaczej jakoś bardziej popieram Hyballe niż zatrudnianie kolejnego nowego zbawcę trenerskiego... Niech chociaż raz za marne wyniki i grę odpowiedzą piłkarze!!!

tomasz_19 07.05.2021 10:45

Dajcie spokój kto będzie płakał za Carlosem ? Spójrzcie na jego instagrama to sami się przekonacie jaka to ....eczka...

LucjuszWielki 07.05.2021 10:46

Ja nie jestem w 100% pewien, że wywalenie Hyballi to dobra decyzja, tak samo jak nie jestem pewien, że pozostawienie go w drużynie i dalsze kręcenie afer ma sens.

Nie mam takiej wiedzy co się dzieje od środka- dlatego dziwią mnie użytkownicy trzymający bezgranicznie jedną ze stron, tak samo jak niegdyś forumowicze markus i kot - uja wiedzieli co się dzieje od środka, a wiecznie mitologizowali i bajki opowiadali.

Wiem jedno - UFAM Kubie w perspektywie DŁUGOTERMINOWEJ, wbrew temu co większość OCZEKUJE, czyli na tu i teraz bez pieniędzy bez sponsora. Oby plotki o kolejnym sponsorze nie były tylko bajkami, a kolejnym krokiem do przodu i odbicia się z zadłużenia.

wolfy 07.05.2021 10:46

JCS to szrot. Lepszy niż większość sprowadzonego przez trio, ale tylko odrobinę.
Statystyki go obnażają. Nie tyle nie jest Messim, on w ofensywie nawet nie jest Sadlokiem.

Adasss 07.05.2021 10:59

https://www.zdf.de/nachrichten/sport...nline-100.html

Cytat:

Einblicke dank Experten-Quartett

Per Mertesacker und Christoph Kramer sind als ZDF-Experten im EM-Einsatz. Peter Hyballa übernimmt die taktischen Analysen. Als neuer ZDF-Schiedsrichter-Experte wird Manuel Gräfe aus dem "Mainzer Keller" im EM-Sendezentrum auf dem Lerchenberg seine Einschätzungen zu den Entscheidungen geben.
P.S. news jest z 4 maja, a wątpię by ustalenia zapadły w ostatniej chwili, pewnie rozmawiali na temat tego już od jakiegoś czasu.

Aalcman 07.05.2021 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1565723)
A co do artykułu z Silvą... cóż pokazuje tylko, że nasz magik trener nie jest bogiem w zakresie relacji z ludźmi choć miał mieć odpowiednie przygotowanie psychologiczne, w tym aspekcie...

A ja bardzo sceptycznie podchodzę do słów JCS. Był wywiad z Makiem, co do którego nie ma wątpliwości, że Wisłę w serduchu ma. I on powiedział, że decyzja Hyballi go zabolała, ale doceniał fakt, że trener powiedział mu to wprost, bez owijania w bawełnę i dziwnych gierek.

bódyń 07.05.2021 11:03

A przeciez Silva nie narzeka ze sa ciezkie treningi. Narzeka, ze nie gra. Hyballi zabraklo juz zawodnikow do wywalenia. Tych co ma juz nie wywali aby udowodnic swoja racje: mozna si eutrzymac nei strzelajac bramek.

LucjuszWielki 07.05.2021 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aalcman (Post 1565729)
A ja bardzo sceptycznie podchodzę do słów JCS. Był wywiad z Makiem, co do którego nie ma wątpliwości, że Wisłę w serduchu ma. I on powiedział, że decyzja Hyballi go zabolała, ale doceniał fakt, że trener powiedział mu to wprost, bez owijania w bawełnę i dziwnych gierek.

Może ugryzł się w język i nie chciał robić większego kwasu wokół klubu.

Aalcman 07.05.2021 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1565731)
Może ugryzł się w język i nie chciał robić większego kwasu wokół klubu.

A to w lutym był już jakiś kwas? Dejże spokój...

Arkadiusz.Czerepach 07.05.2021 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1565728)
https://www.zdf.de/nachrichten/sport...nline-100.html

P.S. news jest z 4 maja, a wątpię by ustalenia zapadły w ostatniej chwili, pewnie rozmawiali na temat tego już od jakiegoś czasu.

facet zostaje ekspertem taktycznym w telewizji niemieckiej (swiatowy top pilkarski) , no ale NIE ZNA SIE , znaja sie za to forumowicze twsd , głupi ci niemcy , mogli wziasc do studia ogryzka , itp wyszloby taniej (?) i lepiej

bódyń 07.05.2021 11:16

Ciezko wyobrazic sobie aby w czasie przygotowan bral udzial w programie TV.
Czyzby to cos oznaczalo?

ciastek88 07.05.2021 11:16

Rozumiem , że gdyby od składu odstawiony został taki Paweł Brożek w dobrej formie, albo Głowacki czy inni piłkarz z umiejętnościami to moglibyśmy o tym rozmawiać. Natomiast rozwodzenie się nad odstawieniem takiego piłkarza jak Silva od składu pokazuje w jakiej czarnej d... jesteśmy jeżeli chodzi o poziom kadry.

Silva to szrot , którego należy się pozbyć i nie zmienia to fakt, że w kadrze są od niego gorsi piłkarze.

bódyń 07.05.2021 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1565733)
facet zostaje ekspertem taktycznym w telewizji niemieckiej (swiatowy top pilkarski) , no ale NIE ZNA SIE , znaja sie za to forumowicze twsd , głupi ci niemcy , mogli wziasc do studia ogryzka , itp wyszloby taniej (?) i lepiej

Gdyby Hyballa byl taki top to by go nie zatrunilo ZDF tylko klub z Bundesligi.(przynajmniej 2 Bundesligi).
Poopowiada o gegenpresingu, zaanalizuje akcje. Tam nie trzeba szkolic i prowadzic treningow.
Hyballa nie pierwszy raz jest ekspertem

Kiedys kibice chcieli pilkarzy co mieli staty z Menagera. Teraz niektorym wystarczy trener z TV.

Arkadiusz.Czerepach 07.05.2021 11:25

szkoda czasu na takie glupie dywagacje i odkrecanie takich manipulacji

czy ja pisze TOP ?
czy wogle poza Drozdem ktos pisze TOP ?

po prostu chlop sie zna i to jest fakt, a na nasze mozliwosci ceizko bezdie o lepszego , raczej kolejny skowronek...

krysztal 07.05.2021 11:34

Cytat:

Gorzej że nie poznaje się na nim jakiś inny choćby średniak europejski. Trener który pół życia poświęcił na naukę tego zawodu idzie pracować do telewizji

Jagul 07.05.2021 11:35

Trudno się nie zgodzić z wolfym, że JCS to szrot nad szroty. I razem ze wspomnianym w wywiadzie Chucą tworzą cudowny duet do wy.......enia w trybie pilnym.
Im więcej tego skowytu zewsząd tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Hyballa powinien zostać (mimo, że za geniusza trenerki go nie uważam).

Psy szczekają karawana jedzie dalej.

LucjuszWielki 07.05.2021 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aalcman (Post 1565732)

Zapytaj Tima Halla czy był :)

wolfy 07.05.2021 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1565740)

A gdzie on teraz gra?
Gdyby nie Hybala - kolejnego frajera mielibyśmy na liście płac. Taka jest nasza polityka kadrowa - piłkarze z nadwagą, nie grający, albo po prostu makabrycznie słabi. Wisła ostatnią deską ratunku menedżerów...

Harcownik 07.05.2021 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1565724)
Dajcie spokój kto będzie płakał za Carlosem ? Spójrzcie na jego instagrama to sami się przekonacie jaka to ....eczka...

No wszedłem choć nie korzystam z instagrama i nic tam piz..czkowatego nie widziałem. Normalny chłop zdaje się jakieś zdjęcia z żoną i dzieckiem wrzucił. Miał pozować z maczetą czy jak?

https://www.instagram.com/jeeansito/?hl=pl

Cytat:

Ah, no oni mają Hyballę w TV a my mamy Gmocha i Strejlaua czy Ulatowskiego w telewizorni.

Harcownik 07.05.2021 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1565741)
A gdzie on teraz gra?
Gdyby nie Hybala - kolejnego frajera mielibyśmy na liście płac. Taka jest nasza polityka kadrowa - piłkarze z nadwagą, nie grający, albo po prostu makabrycznie słabi. Wisła ostatnią deską ratunku menedżerów...

Z tą nadwagą to bym uważał. Był kiedyś np. taki Ronaldo w Barcelonie (taki łysy - dopisek dla młodszych). Wszyscy mówili z nadwagą, z nadwagą. I co? I postrzelał jak mało kto.

DeadOrAlive 07.05.2021 11:52

DO DZIENNIKARZY, bo wiem, że to czytacie. CH*J Wam w Wasze pismackie du*y za zdania takie, jak np. to z Twittera
Cytat:

Jean Carlos Silva chyba po raz pierwszy w trendach. Szkoda, że nie po jakimś mega golu, ale ogólnie to się chłopu nie dziwię. I innym też, którzy na razie nie mówią jeszcze głośno
I takich cytatów od dziennikarzy, którzy niby wiedzą, co sie dzieje, ale nie powiedzą jest więcej. Wychodzi na to, że WSZYSCY WSZYSTKO DOOKOŁA WIEDZĄ, a na końcu cierpi kibic, który nie utrzymuje się jak pijawka z Wisły, a na nią kładzie swoje pieniądze. HA TFU.

Harcownik 07.05.2021 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aalcman (Post 1565732)

Poza Hallem wypadł jakoś wtedy dość szybko Mak. Chodziły słuchy że musiał się przebierać w szatni CLJ. Ile w tym prawdy - nie wiem. Ale w końcu mamy trenera psychologa więc pewnie wszystko było okej.

Aalcman 07.05.2021 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1565740)

Chyba nie wyczuwasz o co chodzi.

Czy Hyballa pogrywał z Hallem? No nie, bo największe oburzenie było o to, że bez ceregieli gościa odpalił. Tak odpalił Maka, ale też, bez gierek itd. Tymczasem Jean "nie jestem co prawda Messim" Carlos skarży się, że trener z nim nie rozmawiał.

Ja po prostu tego nie kupuję, zwłaszcza podszytego gadką o tradycjach Wisły.

FraMat 07.05.2021 12:02

Cytat:

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Tym postem zrobiłeś mi dzień.
Żeby nie było: zgadzam się z tobą całkowicie.

leszekm 07.05.2021 12:05

Czy to normalne że Carlos krytykuje swojego trenera a klub nie reaguje.Czy takie są standardy w Wiśle?.

LucjuszWielki 07.05.2021 12:07

Cytat:

Pisałem już kilka razy - zajmij się robieniem tematów meczowych - nic poza tym.

Jak chcesz pisać o kimś, że się nie zna - to nie powołuj się na Ogryzka, tylko drwij z Kuby, że on jest ekspertem i co on tam widział i co się zna. Kuba grał w Niemczech ? Zna metody treningowe ? Chyba nie... przecież karierę spędził w Dubaju i bajlando na treningu nie miało końca.. :/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1565714)
Ale Papszun nie miał grającego właściciela w szatni.

wolfy wytłumacz mi: czy Ty sugerujesz. że Kubie nie chce sie zapierdalać i w tym jest problem? Bo jak inaczej odczytac tego posta? Kto jak kto, ale Błaszczykowski DOSKONALE zna pojęcie "hard work" i wie, że przynosi to efekty. Inną kwestią jest jego wiek i zdrowie i wiadomo, że każdy rozsądnie myślący szkoleniowiec nie przywali zawodnikowi po takich przejściach takiego samego obciążenia jak reszcie .

krysztal 07.05.2021 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1565747)
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Tym postem zrobiłeś mi dzień.
Żeby nie było: zgadzam się z tobą całkowicie.

Tyś mi wczoraj zrobił dzień tym Frydrychem za póżnego Skowronka i ci nie podziękowałem.Tak że dziękuje...

Ogryzek 07.05.2021 12:12

Cytat:

Chciałeś mnie obrazić? To też trzeba umieć. Albo być choć trochę inteligentnym :)

Tak, jestem aby Hyballa odszedł, ale akurat nie zarzucałem mu kwestii "warsztatu" a to że jest "toksyczny" we współpracy. I najlepiej w sytuacji w jakie się znaleźliśmy (konflikt) żeby odszedł. Nie znaczy to ze nie mogę mu wytykać innych "mniejszych" błędów. Ale nie to jest dla mnie kluczowe.

ciastek88 07.05.2021 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1565748)
Czy to normalne że Carlos krytykuje swojego trenera a klub nie reaguje.Czy takie są standardy w Wiśle?.

To jest w tej chwili największa tragedia. Kto chce z Wisły idzie wypłakać się do mediów. Niezależnie od tego czy Hyballa jest wariatem lub nie to klub powinien reagować .

Problem jest taki , że niestety sami włodarze też już prali brudy publicznie , chociażby wojna z Obi na twiterze i wywiad Kuby w Foodtrucku. W niczym to nie pomogło , co więcej - to jednak Obi po tym czasie jest bliższy powiedzenia " a nie mówiłem " .

Arkadiusz.Czerepach 07.05.2021 12:16

LUCJUSZ

ja tam lubie twoje posty , bo chociaz nie jesteś najinteligentniejszy co prawda , to jednak nie całkiem debil, a duże ce..... cie zaangażowanie emocjonalne

myśle że wywodzisz sie nie z zaciągu nie jak wielu studentów, korposzczurów itp którzy zainteresowali sie modną Wisła Cupiała , lecz jeszcze z tzw szalikowców, kto wie może na wyjezdzie byłeś ? co prawda nie z bandą ale zawsze

tak wieć mimo wszystko pisz dalej i pozwól pisać innym ;)

ps drwiny z Kuby sa nieco niesmaczne zwłaszcza w sytuacji w której jednak zrobił to co zrobił, ale jednak między wierszami coś tam czasem przemycałem , widać zbyt subtelnie jak na Cb

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl