![]() |
Cytat:
|
Ja bym wyciagnal ten hajs z transferow i wzial Nawalke.
|
Cytat:
|
Kto by nie przyszedł, może podziała efekt nowej miotły i się utrzymamy, z Gula tego nie widzę.
|
Chcę to napisać wprost: absolutnie zasługujemy na spadek. Będzie to efekt żenującej, wręcz amatorskiej polityki sportowej połączonej z pychą i parciem na szkło trio, gdzie najważniejsze są filmiki i puste teksty, .......enie o krakowskiej piłce a takimi pierdołami jak piłka nożna - kto by sobie głowę zawracał?
Spadek to też jest proces, nikt nie spada poziom niżej po jedym czy dwóch słabych meczach. I to jest prawdopodobnie jedyny proces jaki się trio uda do końca przeprowadzić. |
w dużej mierze winę za dzisiejszy stan ponosi Jakub Błaszczykowski. Jako kapitan i współwłaściciel Klubu, po słynnym meczu z Podbeskidziem powinien jako pierwszy stanąć za trenerem Hyballą a jako zarząd, każdy zawodnik grający w tym meczu po 10 tys. kary za olanie swoich obowiązków. Później była słynna cieszynka w meczu z Lechem i piłkarze dostali jasny sygnał, że w Wiśle będzie chwalona przeciętność i bylejakość. Nie piszę, że Hyballa był super trenerem ale do meczu z Podbeskidziem wyglądaliśmy bardzo dobrze. Jak potoczyłby się sezon gdyby nie przekręt Jakubika w meczu z Piastem i niestrzelony karny FBF we Wrocławiu? Kto wie gdzie bylibyśmy dzisiaj? Teraz też zarząd nie widzi, że zespół po zimie wygląda gorzej niż na jesień, że nie ma absolutnie żadnej poprawy w naszej grze i nie ma zawodnika, który za para trenera Guli podniósłby swój poziom. dwa- nie mamy młodzieży. Tak chwaleni Szot Plewka Gruszkowski czy Młyński popadli w przeciętność a w przypadku Gruszkowskiego czy Młyńskiego w totalną beznadziejność. Kto ma więc naciskać na Skwarkę Hanouska Hugiego Savicia czy Klimenta? Trzy - wiedząc o klauzuli w kontrakcie Aschraf , zarząd czeka choooj wie na co. czy Oni są tak ślepo zapatrzeni w Skvarkę czy Savicia czy w ściągnięcie Fazlagicia, że wierze że to oni uratują dla nas ekstraklasę?
|
Cytat:
nam potrzebny jest prawdziwy prezes (mieliśmy takiego , przypomnijmy kto personalnie kto odpalił i poparł to żenującą wizytą w foottrucku?) oraz prawdziwy trener (tu moglbym napisac to samo , tylko zamiast wizyty w foottrucku - cieszynka na Lechu) |
A jaka sraka będzie jak się nic nie wydarzy, a za tydzień przegramy z Łęczną. Wyobrażacie sobie to? Wtedy już na dobre grzęźniemy na dnie i czekamy na mecze z najlepszymi drużynami w lidze.
Źle się dzieje, że ten kryzysowy moment (choć trwa od dawna, ale teraz wybił szczególnie) nie wydarzyć się w grudniu. Wtedy byłby czas żeby to poskładać. A teraz marzec za pasem, a my jesteśmy w dupie. Najgorsze jest to, że inni kandydaci do spadku są w lepszej dyspozycji. |
Cytat:
To ze teraz zaczyna sie n palic pod dupa to inna sprawa. |
Cytat:
Pół roku temu wiedziałem, że za tamto kurestwo ze strony Błaszczykowskiego przyjdzie nam prędzej czy później zapłacić. Swoją postawą zniszczył drużynę mentalnie, a pozycję trenera umieścił za drzwiami szatni koło kosza na śmieci. Czy to jest przyczyna że totalnie nie wiadomo co kto ma grać, czy Gula sam nie wie co przekazać, ale chłopa powinno jutro już nie być. Bo wystarczy że podejdą do nas wyżej i jesteśmy załatwieni. Żadnego schematu. KUBUŚ DZWOŃ DO HYBALLI Z PRZEPROSINAMI !!! |
Cytat:
"W dupę sobie wsadźcie taki realizm..." |
Cytat:
Panowie zdrada jesteśmy w DUPIE! |
Cytat:
|
Cytat:
@Czaro tez pomyślałem o Wdowczyku ale on raczej by nie chciał :D |
No leszcze z nizszej ligiil I tam Szalony Peter pokazal choroba psychiczna.Pozniej klub z Niemiec i co zaskakuajce to samo.Czyli standard choroba psychiczna w pelnej krasie. Od listopada nikt sie nabral na pseudotrenera
Co do wywaleniu Hyballi to mozna tylko miec ;ale' ze bylo za pozno. Jak teraz z Gula. Tez juz troche pozno. |
Cytat:
Jeżeli cycaci Duńczycy nie chcieli zapieprzać na treningach to ścieżkę mieli już przetartą. Więc to żaden argument. Nasze pismaki do tej pory śledzą poczynania Hyballi i nie przepuszczą żadnej okazji żeby donieść o jakimś niepowodzeniu. |
co to ma do rzeczy ?
PH był jaki byl , ale na jego tle Jakub sie skompromitował |
Jakub skompromitował siebie ale co istotniejsze Wisłę !!!
Teraz nawet Łęczna przyjedzie do nas jak po swoje, bo wiedzą że jesteśmy zbieraniną leszczy bez ambicji. |
Cytat:
|
Kiedy zobaczyłem jak Kuba mija Hyballę i ląduje w objęciach Kmiecika to już wiedziałem, że na takiej patologii normalnego klubu nie da się zbudować. Natomiast nie spodziewałem się, aż tak szybkiego rozkładu...
|
Jak patrzę ma to wszystko to może lepiej dla nas jak się s.......imy do 1 ligi. Patrząc na to wszystko, na ten ciąg błazenady osób decyzyjnych odnoszę wrażenie ze taki kubeł zimnej wody nam się przyda. Smutne jest to ze nie mam ochoty oglądać kolejnych meczy.
|
Cytat:
|
Po 3 pełnych latach rządów szacownego trio :
Jesteśmy najgorsza drużyna w ekstraklasie za ten czas 4 trener właśnie dogorywa (czyli problemem niekoniecznie jest trener , chyba że nie może byc łysy w - może to jakiś znak ) Przetoczylo się 6 wagonów z piłkarzami a najlepiej wyglądaliśmy podczas pierwszej rundy z zespołem z łapanki, gdzie na stoperze gral Klemenz a na skrzydle Peszko Jak pokazują przykłady Abramowicza, Carlosa, Maka czy Janickiego problemem niekoniecznie też są pilkarze - w dobrze funkcjonujących drużynach potrafią przynajmniej nie odstawać od reszty Wobec tego co powoduje że Wisla kolejna runde wyglada na zbieranine pi.zdeczek bez charakteru, motywacji i umiejętności ? Oto jest pytanie |
Odpowiedź jest prosta.
RODZINNA ATMOSFERA PIKNIKU I NIETYKALNE LEGENDY W KLUBIE. |
Cytat:
|
nie mam twittera , co pozostała część trio tam ćwierka ?
|
Cytat:
No lepiej juz tego b.urdelu nie mozna podsumować,cos tu jest nie tak i byc moze to nie trener ,nie piłkarze.. 3 rok z rzędu leje nas kto chce i jak chce ,a my stoimy i sie patrzymy. jak to jest ze taki wlasnie Mak czy Abramowicz czy Jean Quarlos w Pogoni(!) nagle łapią formy ,dobrze grają? no cos tu nie gra.I to nie przypadek bo to nie jeden plkarz a kilkoro.Ten klub naprawde ma problemy. grunt ze Legendy sie tu szanuje,dyrektor był w Arsenalu a własciciele potrafią napisać słodkie tweety. |
Cytat:
|
Trio+brat prokurent imiennie s.......a nas z ligi. Tyle temacie.
|
Znowu wystawiają na Twitterze na strzał Królewskiego, może raz by się odezwał Dawidek.. Ja ciągle czekam na news o zwolnieniu Guli.. Każda minuta bez tej informacji zwiększa tylko skalę kompromitacji
|
dawajcie screeny tych twitów , raz że nie każdy ma twittera , dwa żeby zachowac , jakby potem pousuwali
|
Abstrahując od braku zgrania, schematów czy pomysłu na grę, dla mnie mega kamykiem do ogródka jest ściąganie piłkarzy, którzy nie są gotowi do gry na już. O reprezentowanym poziomie nie wspomnę. Walczymy o utrzymanie, a przychodzą do nas zawodnicy, którzy muszą się odbudować (Fernandez, Ring), których profil gry jest niewiadomą (Fazaglić). Mając tyle czasu nie można było ściągnąć trzech/czterech graczy na już, którzy nie odstawaliby poziomem od wirtuozów z Mielca czy Łęcznej? Po co kolejne okienko bawić się w loteryjność, że może któryś wypali. Było wiadomo, że nie mamy takiego komfortu, żeby dawać szanse, czas, czekać na przebudzenie. Obecny problem jest mocno złożony i nie upatrywałbym go tylko w kontekście Guli.
|
Cytat:
|
Cytat:
Widać, że zaraz po tym jak piłka została wrzucona w pole karne z narożnika utworzyła się pilnująca się wzajemnie para Coley razem ze strzelcem bramki, który jest od niego sporo niższy i słabszy fizycznie. Ja rozumiem, że strącona piłka wprowadziła element zaskoczenia ale to nie jest usprawiedliwienie. Klasowy obrońca musi taką piłkę zaatakować, przewidzieć, zblokować tymbardziej, że napastnik przy nim był sporo niższy i słabszy fizycznie. Sory ale jeśli chcemy w tej lidze dać sobie jakieś szanse to nasi obrońcy muszą przedewszystkim skutecznie pilnować "swoich" zawodników i stanowić dla nich skuteczną, skoncentrowaną blokadę kiedy już utworzy się para i jeden drugiego pilnuje nawet jeśli zakładamy, że przy SFG pilnujemy, kryjemy w strefie. |
Ale od momentu strącenia piłki tuż przy ziemi do trafienia jej w głowę strzelca, bo inaczej tego nazwać nie można, minęło pewnie mniej niż 0,5 sekundy. To zdecydowanie za krótko na jakąkolwiek reakcje. zwłaszcza że piłka leciała z dołu w górę i mikry wzrost strzelającego był w tej sytuacji atutem.
Gdyby Kliment wyprzedził tego co strącał , albo chociaż zablokował tą przebitkę byłoby po kłopocie. Umówmy się że miał dużo więcej czasu niż Coley. |
Przed Coleyem pilka przeszla dwoch naszych zawodnikow. O co pretensje do niego? Ona ma byc ku$)*(@%wa wrozem i przewidywac ze zadna fajtlapa nie machnie noga zeby wybic pilke? Serio?
|
to chyba zły temat , na dywagacje o Colleyu , tymbardziej że to jeden z nielicznych udanych transferów , i nawet jeśli ta bramka idzie częściowo na jego konto , to kilku ładnym zapobiegł
gdyby nie on i Biegański (sprawdzcie xG Stali wczoraj) , to nie byłoby symboliczne 0:1 , tylko kolejny pogrom |
Z nowych nabytków będą ludzie, tylko jak wszystko jest w kryzysie to pokazać się może ale właśnie obrońca bo ofensywa prawie nie istnieje. Fernandes cokolwiek ruszył wczoraj, ale sam ma grać? Szczególnie, że jest daleki od formy fizycznej raczej. A nagle tu i teraz ma być liderem. S Savic coś próbuje ale to samo, muszą mieć z kim poklepać, pograć. To nie V.O.O lub M. Melikson, którzy w pojedynkę potrafili zdrowo namieszać.
Zresztą S.Savic to nie skrzydłowy, brak szybkości. Po prostu. |
Wychodzi na to, że za rządów BJK najbardziej kompetentną osobą (choć otwarcie bez doświadczenia i wiedzy, po prostu z inteligencją i pojętnością) był w klubie Obidziński. I że całe to ura bura nie będzie nam Warszawa/wka wtrącała się do Wisły było po to, żeby móc się kisić w swoim sosie i bez krytyki.
Chciałem napisać, że trudna sytuacja. Kibicować i wiedzieć, że nie ma alternatywy, ale widzieć błędy i krytykować. Tyle że my w zasadzie przerabiamy to od lat (i nie tylko my, vide Lech), od Cupiała. Z krótką przerwą, kiedy jedni na krótko, inni na zdecydowanie za długo (ja m.in.) nabrali się na misję poprzedniego rozdania. I tak nie jest najgorzej organizacyjnie. Bylebyśmy chociaż trochę podskoczyli sportowo i nie spadli. Naprawdę to byłby taki wysiłek mentalny dla Kuby odsunąć się od drużyny i bezpośredniego zarządzania klubem, posiedzieć sobie w loży i od czasu do czasu kogoś o.......ić w gabinecie nadprezesa? Młody jest, mógłby popodróżować, w jakiś sport amatorski się wkręcić itd. |
Powtórzę również tu. Czy warto było sprzedać 3 kluczowych zawodników żeby osiągnąć szybki przypływ gotówki kosztem strat po ewentualnym spadku z ekstraklasy. Zarobić szybko 10 baniek a stracić za pół roku 50 beż praw tv mniejszej frekwencji itd. Gdzie tu logika.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl