![]() |
To może ja zapytam o coś, co nie ma bezpośredniego związku z finansami. Bezpośrednio.
Dawno już temu słyszałem o nowotworze Bogusława Cupiala. Ostatnio zaś usłyszałem od innej osoby, która rzekomo ma przez kolegę kontakt z córką właściciela. Córka truje ojca by ten zostawił Wisłę, argumentując swoje słowa stratami finansowymi. Sam właściciel zaś... po pokonaniu nowotwóru popadł w nałóg ponoć. Coraz rzadziej trzezwieje. Nie są te pewne informacje. Nie moim zamiarem jest również chęć udowodnienia, że mam wiarygodne wiadomości. Nawet nie wiem czy Cupial ma córkę. Jednak gdyby ktoś zweryfikował te doniesienia... Ciekawy jestem czy to prawda zwyczajnie. To człowiek którego szanuje i któremu jako kibic Wisły wiele zawdzięczam. |
Cytat:
|
A nawet trzy córki :-)
A opisujesz najstarszą z nich, 37 - letnią Monikę, która traktuje Wisłę jako balast ale to wiadomo od dawna. Jest prokurentem w Telefonice, jej mąż wiceprezesem zarządu. |
Cytat:
|
Cytat:
chyba, że nie odróżniasz obrotów od zysków... |
Jasne najlepiej zarządzać cudzymi pieniędzmi... Boguś daj 20mln, daj 15mln, daj 30mln.. no co jest przecież masz?
|
Ja natomiast z dość rzetelnych źródeł się dowiedziałem, że Cupiał kompletnie nie ma czasu na Wisłę i śledzeniu jej sytuacji. Bazuje wyłącznie na tym co przekaże mu Pilch oddelegowany do Wisły z TF.
|
Cytat:
I co przy podobno obecnym zadłużeniu Wisły wynoszącym 80 mln zwiększyć do 100 :D gdzie Wisła nie przynosi żadnych zysków. I na dodatek jest skłócona z kibicami... Dajże spokój |
Cytat:
|
Telefonika jest w trakcie głębokiej restrukturyzacji. Dopóki nie zostanie ona zakończon banki w których telefonika ma kredyty nie pozwalają na zwiększenie wydatków na Wisłę.
|
^^ Teraz kluczowe pytanie : czy to jest Cupiałowi na rękę?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W żadnym klubie w europie chyba nie ma tak nasrane jak u nas. :p |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wisła należy do TF a pomiędzy spółkami nie możesz sobie przelewać środków finansowych od tak.
|
Cytat:
Jak chcesz sprzedać te wspomniane batony, bo Ci zalegają, to je łamiesz, czy może obniżasz cenę, względnie wprowadzasz promocję? |
Cytat:
Może uważa, że jest Pan i wszystko co jego jest warte bardzo dużo. Jak jest niestety nie wiemy. |
Cytat:
Jak dla mnie Cupiał nie ma w tym momencie możliwości większego zaangażowania, wszak, jak już ktoś napisął wczesniej, w TF przeprowadza się właśnie restrukturyzację. |
Jedyną drogą do sprzedaży klubu jest umorzenie długu wobec TF, co dla spółki akcyjnej jest nie do końca korzystne, bo grozi pozwem o działanie na szkodę tej spółki, zwłaszcza w trudnych dla niej czasach.
Cena Wisły SSA = wartość Wisła SSA + zadłużenie wobec TF. Sprowadza się to do tego, że klub jest nieatrakcyjny dla kogokolwiek. I tak wąż zjada swój ogon, bo nie może umorzyć tego zadłużenia. gdyby go nie było to klub byłby warty karty piłkarzy + jakieś 3-5 mln zł. Pamiętajmy że mówimy o SSA. Wartość marki wynika tu bezpośrednio z marki TS Wisła, która ma uzasadnione prawo do udziału w wycenie marki i każdy niezależny audyt to przyzna. Więc zanim zaczniecie pisać ile warte jest logo Wisła SSA to, zastanówcie się ile logo Wisła SSA byłoby warte bez tradycji TSW. Sprzedaż po audytach, wycenie i jeżeli spółka przeszłaby "due diligence" i tak będzie bardzo trudna i pewnie ktoś weźmie "za doradztwo" bo niezły bajzel tam jest. |
Cytat:
Zanim ktoś konkretny przejmie klub to bierze księgi w dłoń i robi "due diligence". To nie precelki wczorajsze, że sprzedasz za 50% ceny wczorajszej :) |
Cytat:
Wisła S.A. nie S.S.A. tak dla poprawności |
Cytat:
Firma A ma 50 mln obrotu z czego 5 milionów to zysk na czysto. Firma B ma 500 mln obrotu i 100 mln straty. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
1. dla łysego to nie jest ŻADEN problem.
2. Nie może jej zlikwidować. Wisła TO MY! 3. Oby rychło. 4. Będzie pełen stadion... Stadion pełny jest 3 razy w roku. amika, żydy, legia. Resztę meczów klienci bojkotują. Jakoś do nich się nie sracie, bo zapewne mają 3 tysiące ważniejszych spraw na codzień. Np. kicia się okociła, a źli kibole nie przychodzą. Brakuje 6000 tysięcy bandytów? |
Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa Cupiał i tych nieprawidłowościach finansowych, o których była mowa z pół roku temu? Może ten Bednarz to wersja ugodowa z układem?
|
źle, banki naciskają podobno na pozbycie się "nieefektywnych" składników bilansu TF i uregulowanie pewnych zobowiązań względem nich.
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...paign=FB_Sport
Tekst po raz kolejny o Włodarskim i Kicie :P Być może szykuje się u nas zmiana właściciela. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl