![]() |
Panowie dlaczego byla przerwa w meczu Jagi z GKS-em ?
|
na uzupełnienie płynów jak mi się wydaje
|
Makuszewski fajnie kopnął piłkę, na prawdę fajnie. Który zawodnik Wisły potrafiłby tak fajnie kopnąć piłkę?
I ta prędkość. Szkoda że nie mamy takiego zawodnika w Wiśle. Jagiellonia pokazuje co to znaczy ambicja i gra z pazurem, szkoda że Wisła tak nie gra. |
Cytat:
Czekam tylko na moment aż to wszystko pier***nie - te wszystkie potęgi budowane na kredytach. Kiedys czytalem, ze gdyby hipotetycznie kluby angielskie mialy grac w Bundeslidze to wg. tamtejszych przepisow licencyjnych zostalyby zdegradowane do ligi regionalnej właśnie za długi. Tylko kluby niemieckie nie sa zadlużone jeśli patrzymy na czołowe ligi europejskie. |
Ta sprawa z zadluzeniem klubow to jest jakis cyrk. Jaka potega jest Barcelona czy Real skoro maja z tego copamietam dlugi wynoszace kilkaset mln Euro (Barca chyba ponad 400 mln E dlugu)? To jest po prostu smieszne. To tak jakby ktos sobie kupil klub i na pozyczkach bankowych, na zadluzeniach zrobil z niego giganta tylko co potem? Kiedy Barcelona czy Real splaca te dlugi? Albo obniza swoje loty i nie beda takimi gigantami ze na transfery czy plae beda wydawac setki mln i wtedy powoli splaca dlugi ale upadna sportowo albo oni chyba licza ze nasapi kiedys koniec swiata i dlugow nie bedzie trzeba splacac a do konca ludzkosci pozostana najlepszymi klubami swiata. Powinny byc jakies ograniczenia w tej materii bo to nie ma sensu. Real kupuje sobie Ronaldo z kasy z pozyczek... to takie sztuczne napedzanie plac czy wydatkow na transfery. Pozniej dochodzi do tego ze nawet taki Lobo w polskiej lidze za to co pokazuje na boisku zarabia takie pieniadze o jakich nawet polowa Polakow nie marzy. To jest chore. Tez mam nadzieje ze kiedys te wszystkie potegi poupadaja i znowu np LM zacznie byc LIga Mistrzow gdzie wygrywac bedzie Steua, Crvena czy Borussia D. a nie zadluzone Barcelony, ManU czy Reale :)I oby tak bylo, mam nadzieje ze te kluby nie wydola tej wojej polityki pozyczkowej i popadna w tarapaty.
|
Cytat:
|
To powiedz mi kiedy Real czy Barca beda w stanie nie pozyczac pieniedzy tylko utrzymywac sie z wlasnych dochodow?
|
Cytat:
|
No wiec mowie ze ich egzystencja opiera sie na robieniu dlugow dizeki ktorym moga dalej byc i zyc. A co do tych krajow to gorzej jesli dlugi doprowadzaja do takiej sytuacji jak w Grecji... I mam nadzieje ze wlasnie taki scenariusz jak dotknal Grecje dotknie jak najpredzej te kluby goganty, giganty pozyczkowe. A ze tak dziala ekonomia to jest inna sprawa ale chyba gdzies jest ten punkt krytyczny (Grecja)? Wiec jesli dalej Barca i real beda zaciagac coraz wieksze pozyczki to powinny runac, tak czy nie?
EDIT Apropo ManC i szejka miliardera ktory wpompowuje kase w klub. Czemu te najbogatsze kluby to wkurza? A moze wlasnie dlatego ze taki ManC ktory moglby wyrosnac na potege pozabiera tym innym ManU i Realom kase od Chinczykow ktorzy kupuja kosuzlki galaktycznych czy innyc czerwonych diablow i co wtedy powie ekonomia? Powie ze ndszedl kryzys w Realu bo juz nie kupuja jego koszulek chinczycy bo sie przerzucili na ManC. i co wtedy? Wtedy tez powiesz ze Real swietnie sobie radzi robiac pozyczki i generujac z tego zyski? Jednak chyba nie jest tak kolorowo i teraz CI najcwansi najbogatsi trzesa dupa zeby tylko zachowac swoje wplywy np w Azji |
Ogladam wlasnie mecz Lech - Arka. Lech bardzo slaby, Arka nie lepsza... najlepsze wrazenie z meczu robi stadion :D
|
Cytat:
Przyczyny zapaści w Grecji są zupełnie inne. Zwiększenie zadłużenia futbolowych potęg nie musi skutkować bankructwem. Cytat:
|
dżizas... z całym szacunkiem dla Kulawika, ale na oficjalnej piszą że nie zabierze do Chorzowa Garguły i Jirsaka, a zabiera Boguskiego.... czy ten chłop oszalał? żadnego rozgrywacza w drużynie?
|
Cytat:
Mecz Poloni B. z Lechia bardzo slaby. Gdanszczanie nie maja snajpera niestety, ambicji im odmowic nie mozna, ale sami checiami punktow zdobywac nie beda. |
Cytat:
|
W tym sezonie mamy troche liczniejsza kadre niz rok wczesniej, nie dla wszystkich znajdzie sie miejsce w autobusie. Ostatnio na trybunach siedzial Paljic, teraz kolej na innych, trzeba uszanowac decyzje trenera Kulawika, ktory z zespolem przebywa na okraglo.
|
Oglądając mecz Lecha z Arką jak patrze na murawe to jest po prostu dramat,
do tego koncertu wymienią ją jeszcze 2 razy.. i po 1 raz. Mecz słabiutki, Arka jakby nie chciała nawet dojść do 30 metra przed bramką Lecha, a ci drudzy.. to nawet nie mas ie co wypowiadać. ŻENUA |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiedziałem, że Arka coś ugra z Amicą w Poznaniu :)
Jeszcze Zagłębie dzisiaj wtopi z Górnikiem i będzie przyjemnie. |
boisko Lecha bardzo złe ;/
Słabiutko grali, bez pomyslu Labukas mial pilke meczowa |
No i "Mistrz" Polski poległ we własnej twierdzy. To już drugi remis z rzędu piłkarzyków z miasta "Know-how" :rotfl: Wielkie brawa dla Arki za waleczność i wiele sytuacji. Mogli nawet prowadzić, ale nie czarujmy się, dużo im brakuje.
Już widać czym jest Amica bez Lewandowskiego. Sprowadzili na jego miejsce marnego dziadka z Bundesligi, którego nie chciał pies z kulawą nogą. Coś mi się widzi, że liczba napinaczy zmaleje diametralnie po popisie ciuchci z Poznania. Mistrzostwo JUŻ im ucieka, co mnie bardzo cieszy :D |
Cytat:
Garguła jest po kontuzji, więc nie dziwie się że go nie zabrał. Za Jirsaka i tak grał Rado więc wolał dać szanse Palijciowi.. |
Cytat:
maja pomyslu na gre wiec nie potrafiliby zrobic z niej uzytku. Dramat to jest, ze Lech w czwartek ma bronic honoru polskiej pilki w Europie, a szykuje sie wpi**dol jakiego polska druzyna jeszcze nie zaliczyla w tym sezonie. |
Wuefista Zielinski z tekstem po meczu "wez chlopie ta kamere..." :))) to swiadczy o zlej atmosferze w zespole i calkowitym braku pomyslow na lepsze jutro, to cieszy , bardzo, chociaz niczego pewnym byc nie mozna, to dopiero 2 kolejka, ale trzeba sie cieszyc chocby z tych dwoch remisow
oby tylko Wisla stanela na nogi i jutro nawet po 5 samobojach wrocila z 3 pkt.. i oby Ukraincy Amike osmieszyli.. skoncza pompowac balon, razem z przekupnymi mediami.. |
Mysle ze na Dnipro mozna spokojnie z handi stawiać. Lech gra takie dno, ze to wręcz szkoda komentowac :D
|
Ło Matko... Jak tak dalej pójdzie to dyskopolo po MP sięgnie(wiem, wiem dopiero 2 kolejki). Na razie reszta daje dupy, a Wisła jest zagadką która może się rozwiązać jutro...
|
Lech 0 celnych strzałów.
Teraz skupmy się na sobie, bo chyba tylko my jesteśmy swoim najgroźniejszym przeciwnikiem. |
Cytat:
współczujemy Ci, dasz rady jakoś to przeżyć ? Cytat:
|
Cytat:
Ta mądrość w tym sezonie nabierze dla nas szczególnego znaczenia. Byśmy potrafili wygrywać sami z sobą to w lidze ogramy każdego. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl