Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

tofik 25.06.2010 10:25

Nie przekonuja mnie Hiszpanie. W sumie mogliby odpaść :lol: Co to za strata. I tak zanudzają. Zdecydowanie bardziej podoba mi się gra rep Niemiec czy Holandii.

felipe 25.06.2010 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 920439)
Ciekawe czy Hiszpania się dziś obroni. Ich odpadnięcie byłoby większą sensacją niż wywrotka żab i włochów.
Co Waszym zdaniem jest powodem, że generalnie cała Europa (poza Holandią) i Afryka grają poniżej swojego poziomu? Klimat - zima - znaczne spadki temperatury wieczorem, trąby (słabe psyche), co innego?
Ale jeśli klimat to dlaczego Ameryka Południowa znosi to bez problemu?

Nie klimat.
NIe zmęczenie gwiazd - przecież niemal cała Ameryka Południowa opiera sie na graczach z Europy, także zmęczonych.

Każdą reprezentację trzeba rozpatrywać osobno.
Francja - za dużo czarnych gwiazdek. Niby Francuzi (bo casus takiego naszego Rogera czy chorwackiego Eduardo to inna bajka), ale jak mam "walczyć za kraj", którego mieszkańcy kilkadziesiąt lat temu okupowali kraj moich przodków i tępili jego mieszkańców? No i kłótnie, zero klimatu. wielkie zaskoczenie, bo indywidualności mają światowego formatu
Dania, Włocy - za starzy, co raz słabsi
Serbia - fenomen - świetny skład, ale bez drużyny (w sumie od lat)
Słowenia - łatwa grupa, kłopoty "mocnych", odpadli przez frajerstwo ze Stanami

Zgadzam się z bridgeburnerem - to raczej nei są sensacje. Taka jest siła tych ekip.

pan_premier 25.06.2010 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 920401)
Nie mylisz się - awansowali by i to z pierwszego miejsca;)

Ogólnie klęska Afryki - gdyby nie totalna słabość Serbii to nikt by nie wyszedł z grupy.
Azja - 2/2 i to bez pomocy sędziów(Korei Pn nie liczę to bo kraj z innej planety)
Ameryka PD - najpewniej 4/4 + Meksyk który na PD nie leży ale bliżej im tam niż do USA - USA też solidnie a jewropa.Odpadli Ci o których przed turniejem mówiło się że mogą odpaść.

jak nie lubię być złośliwy tak teraz nie dam rady. Na podstawie twojego podejścia można udowodnić wszystko, a do tego fakty ci się nie zgadzają
Azja nie 2/2 tylko 2/4, niczyja to nie jest wina, że z Azji weszły Australia i Korea PN.

Ameryka PD- drużyn jest pięć :lol:

a oprócz tego ciekaw jestem dzisiejszego meczu Hiszpanii: moim zdaniem awansują, bo Szwajcaria nie da sobie rady z Hondurasem.

mitmichael 25.06.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 920540)
a oprócz tego ciekaw jestem dzisiejszego meczu Hiszpanii: moim zdaniem awansują, bo Szwajcaria nie da sobie rady z Hondurasem.

Ja mysle, ze Hiszpanie zremisuja z Chile a Szwajcaria nie wygra z Hondurasem i w 1/8 bedziemy mieli mały Finał Brazylia - Hiszpania. Hiszpanie za bardzo sa podnieceni swoja moca a mecz z Brazylia wszystko by wyjasnił. Tyle juz niespodzianek bylo, ze nawet odpadniecie Hiszpanii mnie nie zdziwi.

arti 25.06.2010 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 920459)
Niemcy, Szwajcaria, Słowacja to grają powyżej swojego poziomu wg. mnie
Kraje z Europy, może poza rokiem 1994 jakoś szału nigdy nie robiły na MŚ odbywających sie poza Europą
Francja jest beznadziejna od 3 lat, maja prawdopodobnie najgorszego trenera w historii futbolu
Włosi chcieli straszyć podstarzałymi piłkarzami z 15 w Serie A Udinese
i zblazowaną ekipą z Juve które zagrało jeden z gorszych sezonów od niepamiętnych czasów
Anglicy od 10 lat grają na wielkich imprezach to samo - Lampard przeszkadza sobie z Gerrardem
a teraz dodastkowo placze im sie pod nogami Barry,
plus na szpicy straszy arcyskuteczny Heskey ( 3 gole w poprzednim sezonie!!)
Serbowie jak zwykle przegrali ze swoim rozrośnietym poza granice wszechświata ego
Jedynym zaskoczeniem in minus to są Hiszpanie ale to zobaczymy dzisiaj

Szwajcarię to podsumuję na plus albo neutral jak skończą swój udział. Póki co zwycięstwo nad Hiszpanią na plus, ale co dalej?
Niemcy - mam inne zdanie od Ciebie na ten temat - jeśli dojdą do półfinału to je zmienię.
Słowacja - niech Ci będzie - trafił się hmmm tygrys w agonii (Włochy) i zdołali go dobić. Z drugiej strony manto z Paragwajem i frajerski remis z NZ. Naprawdę dużą sprawą byłoby ogranie Holandii, ale to raczej za wysokie progi.
Sposób w jaki Angole przejechali eliminacje pozwalał oczekiwać czegoś więcej niż dotąd pokazują aczkolwiek wciąż są w grze.
Żaby i Włochy - byli słabsi niż 4 lata to oczywiśte, ale nie spodziewałem się ich odpadnięcia już po 3 meczach w aż tak cienkim stylu.

SZYMEK_TSW 25.06.2010 12:14

co do dzisiejszego meczu, to szkoda ze być może odpadnie Chile lub Hiszpania grające fajną piłkę, a przejdą dalej anty-futbole ze Szwajcarii

pan_premier 25.06.2010 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 920562)
co do dzisiejszego meczu, to szkoda ze być może odpadnie Chile lub Hiszpania grające fajną piłkę, a przejdą dalej anty-futbole ze Szwajcarii

no niestety, ale wtedy Chile zapłaci za własną nieskuteczność.
W obydwu wygranych meczach mogli wygrać po 4-0 i spaliby spokojnie

rocco_1906 25.06.2010 13:45

nie skreślajcie Chile.Hiszpania od poczatku zaatakuje,więc chilijczycy będą mieli mnóstwo okazji do szybkich kontr i myśle ze przynajmniej jedną wykorzystają.a co do Szwajcarii... wcale nie jestem pewien ze dzis wygrają,równie dobrze moze byc remis,a nawet zwyciestwo Hondurasu i wtedy Chile z Hiszpanią grają dalej

Kocur 25.06.2010 15:47

Jeszcze chwilę a nie będzie miała Portugalia kim grać w kolejnej rundzie tak ich "wyżółcą" :)

!!IRIVER!! 25.06.2010 17:03

Fatalny, ustawiony mecz przez Portugalię i Brazylię. Szkoda, że w grupie śmierci jakiekolwiek emocje skończyły się w 2.kolejce... Cóż... W zasadzie ta grupa bez historii.

tommiyacht 25.06.2010 17:04

ciekawe kto sobie bedzie pluć w brode że nie grał na 100 %, jak trafi na Hiszpanie

Paweł_9182 25.06.2010 17:16

Jeju, ale płaczecie, Mundial zaczyna się od 1/8 zawsze ;)
Portugalia myślę zagrała na 100%, po prostu w takiej są obecnie formie. ( i co z tego że wygrali 7-0)
Brazylia również pokazała 2 oblicza, z Koreą i z WKS. Ale od 1/8 poznamy ich prawdziwą siłę.
A Hiszpania (MŚ 2010) dziś 3-0 z Chile, ale wejdą bo Honduranie pojadą po całości ;] remis co najmniej uciułają ze słabymi Szwajcarami.

suchyTSW 25.06.2010 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 920731)
ciekawe kto sobie bedzie pluć w brode że nie grał na 100 %, jak trafi na Hiszpanie

No Brazylia to raczej nie bd sobie pluc w brode bo co za róznica czy by zagrali na 100% czy nie to i tak 1 miejsce w grupie :P

Pan Jotka 25.06.2010 19:42

Po raz pierwszy na MŚ słyszę normalny doping:O Chilijczycy pociągneli piosenki przez chwilę i było fajnie :)

jurukuru 25.06.2010 19:54

Ale urwał :)
To się zrobi mecz.

harthausen 25.06.2010 19:55

brameczka Villi - miód

edytka : jak Helweci wygrają to przy tym wyniku mogą wykopać Chile co byłoby trochę szkoda.

bondTSW 25.06.2010 19:57

Świetnie trafił!

P.S. Widać flagę RP za bramką Chilijską.

iiYama 25.06.2010 20:06

Torres jest bez formy, to widać. Wolny, nie dokładny, a szkoda :/

SpoXsteR 25.06.2010 20:09

Na prawde mu podlozyl noge? po mojemu to byl zwykly przypadek..
.. komentatorzy co logiczne beda za Hiszpanami... musza przejsc zeby bylo ciekawiej, a szkoda bo bylaby to 3 wielka druzyna ktora odpada w tej fazie MS

FraMat 25.06.2010 20:12

też uważam, że to był przypadek. Hiszpanie na razie na dużym farcie

mitmichael 25.06.2010 20:12

Chile w 10-tke i 2-0 dla Hiszpanow. Nie ciekawie sie robi dla tych pierwszych. Teraz wszystko zalezy od Hondurasu i Szwajcarii bo juz raczej Chile nie wyrowna. Tak wiec Hiszpanie jak na razie sie ciesza bo patrzac na to co jest teraz moga sie spotkac z Brazylia dopiero w Finale o ile dojda. Robi sie coraz ciekawiej - raczej sensacje zakonczyły sie wczoraj. Chile ładnie gra ale Hiszpania ładniej.

Mar85 25.06.2010 20:12

Sam chłpoie odpadaj z forum...jak chcesz żeby na mundialu grały same cieniasy co murują bramki to powodzenia. Chilie przesadziło z agresywnością i tak to się skończyło...jak nie ma się umjętności to się kosi. Hiszpania się rozkręci i to tylko dobrze dla turnieju

SpoXsteR 25.06.2010 20:14

Pewnie ze chce, tak samo jak chce zeby LM zdobyla jakas druzyna z Rumunii... to tylko lepiej dla slabszych krajow, musi sie w koncu skonczyc ciagle te same druzyny w LM, MS itd

Chile cisnelo, Chile gralo, Hiszpanie po bledzie bramkarza na 1-0, potem czerwien i po zawodach.. tv mozna wylaczyc

kreseq 25.06.2010 20:14

Zobaczycie farta Hiszpanow w nastepnej fazie :) bedzie ostry pojazd.

tommiyacht 25.06.2010 20:15

no to w zasadzie po emocjach w tym meczu. Ciekawe tylko jak Szwajcaria zagra.

Mar85 25.06.2010 20:17

A Estrada kosił od początku aż miło i nawet przed tym zdarzeniem z Toresem powinien wylecieć

Mar85 25.06.2010 20:20

Liczą się bramki...Chile wyszło z ostrym pressingiem...Bielsa przesadził bo sił im starczyło na 30 min a umjętności na 15. Potem zostały tylko faule i kosy...

iiYama 25.06.2010 20:27

To fakt, Chile siadło. Ale pierwsze pół godzinki w wykonaniu Amerykańców było zacne. Ekipa widać że mocna, świetna umiejętnościami indywidualnymi. Tym bardziej szkoda że ich los zależy już tylko od Szwajcarów którzy z pewnością są drużyną słabszą. jakakolwiek wygrana Helwetów wyrzuca Chile na 3 miejsce w grupie.

Co do wykartkowania Estrady. Też mam wątpliwości czy faul rzeczywiści był...

kreseq 25.06.2010 20:28

Trzeba miec sily na xxx minut z takim rywalem. Szacunek za walke ale jednak w przekroju calosci to nie ta liga.

FraMat 25.06.2010 20:31

Jak dla mnie Chile zostało skrzywdzone tą czerwoną kartką. Uważam, ze to naprawde dobra drużyna, nad którą dzisiaj jednal wisi jakieś fatum: najpierw bramka stracona z niczego po okresie przewagi własnej, potem głupia, zbyt pospieszna decyzja sędziego.
W powtórkach było widac, że Estrada nawet nie patrzył na Toresa a Tores o niego zawadził i sie przewrócił. Żadnego celowego ruchu w stronę Hiszpana, zwykłe zderzenie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl