Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Zed_is_dead 03.08.2010 00:29

Dzięki "crazykaro" za odpowiedź.

StelmiOriginal 03.08.2010 07:00

Witam, od razu zaznaczam że się na komputerze i instalacjach za bardzo nie znam. Mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pi2512 z wgraną od nowości Windowsem Vistą Home Basic :lol: I teraz mija 2 lata od kupna, gwarancja mija, i chciałbym zainstalować sobie Siódemke. Mam 2 partycje dysku C i D. Na C jest zainstalowana VISTA, a na D mam w chuuj plików, których nie moge skasować. Jak zainstalować Siódemke bez kasowania tych plików na dysku D??

QBAS 03.08.2010 07:51

Tak jak MatMario pisze Marszałku, nie ma lepszych leków niż te niejednokrotnie już sprawdzane - procentowe. Tylko musisz znaleźć złoty środek, żebyś mógł wsiąść do samolotu, a żeby straż graniczna Cię nie zawróciła bo w stanie (bardzo) wskazującym teoretycznie chyba latać nie można. Ale jak się na nogach będziesz trzymał i stewardes za tyłki nie będziesz latał to powinno być dobrze.

Przy starcie i lądowaniu szczególnie ta guma może się przydać z uwagi na zmianę wysokości i ciśnień. A jak gumy nie masz to ślinę przełykaj i uszy się zatykać nie będą.

A najważniejsze to nie myśleć, że jest się 10 000 m nad ziemią, w maszynie ważącej kilkaset ton, a pilot pewnie na studiach robił to samo co my wszyscy więc może akurat na wykładzie z lądowania był na kacu.. No właśnie, nie myśl w ten sposób ;)

Bo statystycznie rzecz ujmując, większe jest prawdopodobieństwo że będziesz miał wypadek w drodze na lotnisko niż podczas samego lotu. Weź to za dobrą monetę i jak dojedziesz to pomyśl, że w zasadzie co miało się stać złego to się (nie)stało więc sam lot to już reklamowy pikuś :)

Awe 03.08.2010 08:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad (Post 950257)
zainstaluj program http://www.programosy.pl/program,screenshot-captor.html
klikasz Ctrl+Shift+PrtSc
potem klikasz trzymając wciśnięte Ctrl+Shift na oknie, któremu robisz zdjęcie.

Dzięki. Działa bardzo dobrze.

gris 03.08.2010 14:44

Mam obraz płyty ISO który zajmuje prawie 8GB. Czy da się go jakoś nagrać na dwie płyty DVD?

alarazboy1 03.08.2010 15:09

Wie ktoś jak nazywał się sędzia głowny meczu Panatinaikos Ateny vs. Wisła w Atenach??

murray 03.08.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alarazboy1 (Post 951346)
Wie ktoś jak nazywał się sędzia głowny meczu Panatinaikos Ateny vs. Wisła w Atenach??

Mike Riley, dzięki że przypomniałeś ;)

alarazboy1 03.08.2010 15:15

dzięki murray

Kisis 03.08.2010 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 951335)
Mam obraz płyty ISO który zajmuje prawie 8GB. Czy da się go jakoś nagrać na dwie płyty DVD?

spakuj go WinRARem, ustaw na dwie części po 4GB.

fialo 03.08.2010 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alarazboy1 (Post 951346)

Mike Riley chyba.

Mateuusz 03.08.2010 16:13

moglby ktos podrzucic grafike albo zdjeciie dobre koszulki copACABana??\
edit: dziala wam GG??

WiślakMyślenice 03.08.2010 17:09

Cytat:

Przy starcie i lądowaniu szczególnie ta guma może się przydać z uwagi na zmianę wysokości i ciśnień. A jak gumy nie masz to ślinę przełykaj i uszy się zatykać nie będą.
czekolaaada :) nawet stewardessy dają żeby wyrówać ciśnienie :)

Cytat:

edit: dziala wam GG??
bez zarzutu.

Hamas_kr 03.08.2010 17:16

Mam takie pytanie. Co wnosi raz na kilkanaście postów pytanie któregoś z forumowiczów:

"Czy działa Wam GG"

i odpowiedź kilku innych, że tak czy nie? Czy kiedyś GG nie działało Wam więcej, niż nie wiem, kilka godzin? Nie możecie przeżyć godziny bez dostępu do tego komunikatora?

I z innej beczki gdzie i na jakich zasadach teraz można dostać kluczyk do grilli "stacjonarnych" na miasteczku AGH. Trzeba mieć legitke AGH?

Marcinklon 03.08.2010 17:20

picie przed lotem to kiepski pomysł bo ciśnienie się podnosi kumpel tak miał stresował się przed lotem coś wypił, okazało się że jest lekkie opóźnienie no to zakupił kilka małpek w baltonie do samolotu wsiadał już na lekkiej bańce i mówił że podczas startu myślał że mu łeb rozj*bie głowa w kolana i takie jazdy, ja na szczęście nie mam takich problemów

crazykaro 03.08.2010 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 951046)
Witam, od razu zaznaczam że się na komputerze i instalacjach za bardzo nie znam. Mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pi2512 z wgraną od nowości Windowsem Vistą Home Basic :lol: I teraz mija 2 lata od kupna, gwarancja mija, i chciałbym zainstalować sobie Siódemke. Mam 2 partycje dysku C i D. Na C jest zainstalowana VISTA, a na D mam w chuuj plików, których nie moge skasować. Jak zainstalować Siódemke bez kasowania tych plików na dysku D??

jak będziesz robil formata to zaznacz tylko dysk C i po kłopocie (najlepiej dodać jesszcze nazwę woluminu bo mialem raz tak ze dyski literkami były pomylone gdy chciałem sformatować i tylko nazwa woluminu mnie uratowała). Dodatkowo nie wolno zmieniac rozmiaru partycji przed instalacją bo moga się jaja podziac. Jak się pojawi okienko instalacji 7 to klikasz partycje i dajesz przycisk formatuj (o ile dobrze pamiętam) i sformatuje ci w parę sekund partycję a poźniej instalujesz. To co będzie na drugiej partycji pozostanie

malolat90x 03.08.2010 19:21

ma ktoś lepsze zdjęcie tego dresu co jest na wyprzedaży w WŚ ??
http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/...es_Umbro_2010/

StelmiOriginal 03.08.2010 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 951445)
jak będziesz robil formata to zaznacz tylko dysk C i po kłopocie (najlepiej dodać jesszcze nazwę woluminu bo mialem raz tak ze dyski literkami były pomylone gdy chciałem sformatować i tylko nazwa woluminu mnie uratowała). Dodatkowo nie wolno zmieniac rozmiaru partycji przed instalacją bo moga się jaja podziac. Jak się pojawi okienko instalacji 7 to klikasz partycje i dajesz przycisk formatuj (o ile dobrze pamiętam) i sformatuje ci w parę sekund partycję a poźniej instalujesz. To co będzie na drugiej partycji pozostanie

A bez formatu się obejdzie? Bo chcialbym miec w ostatecznosci 2 systemy na kompie.

crazykaro 03.08.2010 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 951487)
A bez formatu się obejdzie? Bo chcialbym miec w ostatecznosci 2 systemy na kompie.

Pewnie by sie obeszło ale nigdy nie intalowałem dwóch systemów więc nie pomogę

damians 03.08.2010 19:40

Pytanie o stolicę, więc z uśmiechem zwracam się przede wszystkim do naszych kolegów (i koleżanek) z Łazienkowskiej i Konwiktorskiej :)

W jaki sposób, jak najszybciej, w dzień powszedni, dostać się ze stacji Warszawa Zachodnia pod Pałac w Wilanowie, a później z Wilanowa do Łazienek? :)

kubawislak 03.08.2010 20:52

Ścigałem film (Champion 2) z lektorem, tyle że jak sie okazało to IVONA, czy da się jakoś usunąć lektora, żeby zamontować napisy????

anka1906 03.08.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anka1906 (Post 951569)
ważne pytanie! Czy Rząska była zalana przez ostatnią powódź? Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi.

podbijam!!

Blacha92 03.08.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damians (Post 951500)
Pytanie o stolicę, więc z uśmiechem zwracam się przede wszystkim do naszych kolegów (i koleżanek) z Łazienkowskiej i Konwiktorskiej :)

W jaki sposób, jak najszybciej, w dzień powszedni, dostać się ze stacji Warszawa Zachodnia pod Pałac w Wilanowie, a później z Wilanowa do Łazienek? :)

www.jakdojade.pl

damians 03.08.2010 21:43

dzięki Blacha
a ktoś wie, gdzie można przenocować w 2 osoby w miarę tanio jedną nockę w stolycy?
poszukują studenci, więc warunki studenckie wchodzą w grę jak najbardziej ;)

Blacha92 03.08.2010 21:47

musisz poszukać jakiś hostelów, raczej to nie bedzie duży koszt, gdyż wtedy dostajesz łóżko w pokoju 6,8 osobowym
btw, wybierasz się na otwarcie stadionu Legii?

crazykaro 03.08.2010 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damians (Post 951598)
dzięki Blacha
a ktoś wie, gdzie można przenocować w 2 osoby w miarę tanio jedną nockę w stolycy?
poszukują studenci, więc warunki studenckie wchodzą w grę jak najbardziej ;)

Jesli w wakacje to zapewne w akademiku. A jeśli jesteś studentem AGH to mogą być dodatkowe zniżki. Przynajmniej kiedyś były na UW dla studentów AGH

Nei wiem czy aktualne ale znalazłem coś takiego
http://mario69.spanie.pl/

LanceTS 03.08.2010 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 951548)
Ścigałem film (Champion 2) z lektorem, tyle że jak sie okazało to IVONA, czy da się jakoś usunąć lektora, żeby zamontować napisy????

Kiedyś czytałem, że raczej nie. TYlko w skrajnych przepadkach (coś gdy są to oddzielne pliki czy coś).
Sciagnij jeszcze raz, najlepiej żeby pisało że nie ma lektora. Jeśli ściągałes z RS to chyba jakoś mieisąć temu ściąhnąłem dokladnie to samo i miałem ten sam problem. Nie dałem rady tak oglądać i ściągnąłem inną wersje.

Mateuusz 04.08.2010 12:23

czy U Wiślaków obejrzę jutrzejsze spodkanie?

edit: Hamas pytam o GG dlatego zeby wiedziec czy to mi sie cos zepsulo czy ogolna awaria serwerow.
edit2: czy nadal sa takie bilety weekendowe w PKP?? bo potrzebuje dojechac do Gdanska na sb i wrocic na mecz z Arka u siebie. jakby ktos wiedzial cos wiecej i jakie koszty to bylbym wdzieczny. bo nie ogarnaim tej stronki PKP:D

szprotson 04.08.2010 15:16

Któryś z forumowiczów prowadził www.transfery.info

Jak wiecie który to był, bo ja zapomniałem, to wrzućcie na priv, a jesli czyta to "ten" forumowicz własnie, niech na priv sie odezwie :)

brzydki.brzydal 05.08.2010 08:35

Panowie/Panie - orientuje się ktoś, czy w jakimś radiu będzie można usłyszeć transmisje z meczu Wisły (dzisiejszego).
Będę w trasie, więc radia internetowe odpadają. ;)

kornd 05.08.2010 09:42

Może ktoś podać link do filmu na youtube ,na którym kibice niemieckiej drużyny tak fajnie skakali za bary

wroobel88 05.08.2010 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 952299)
Może ktoś podać link do filmu na youtube ,na którym kibice niemieckiej drużyny tak fajnie skakali za bary

http://www.youtube.com/watch?v=ocOGK...os=PdZgATkWwck o to chodzi ?

wisl@k_TS 05.08.2010 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brzydki.brzydal (Post 952257)
Panowie/Panie - orientuje się ktoś, czy w jakimś radiu będzie można usłyszeć transmisje z meczu Wisły (dzisiejszego).
Będę w trasie, więc radia internetowe odpadają. ;)

Jeśli gdziekolwiek ma być to tylko w Radiu Kraków.

kornd 05.08.2010 11:06

Dokładnie o to http://www.youtube.com/watch?v=JHas3...eature=related ,dzięki

Mateuusz 05.08.2010 11:37

czy u Wislakow obejrze dzisiejsze spodkanie??
prosze o szybka odp:)

dawidTS 05.08.2010 11:51

od il lat mozna w UK kupic papierosy? bo niektorzy mowia ze jak sie ma 16 lat inni znow ze jak sie ma 18 albo 21 . Wiec jak to jest w koncu?

siekierski 05.08.2010 12:05

Pytanie do znających się na grafice

Mam obrazek na komputerze i potrzebuje nanieść na niego kratki 9tak jakbym wydrukował np. na papierze kancelaryjnym) w photoshopie da się to zrobić? Jak tak to jak? ;)

robert!!!1906 05.08.2010 12:33

Witam Czy U WIŚLAKÓW Jest Polsat Sports

AL_PB 05.08.2010 12:49

Cześć, nie wiecie może do ilu Mhz można podkręcić Phenoma II 925 na BOX-owym wentylatorze? Jaki napiecie mu wstawić?

MCX 05.08.2010 15:20

Jest na ten sezon Ekstraklasy w internecie coś na kształt WYGRAJ LIGĘ?? Kiedyś było na Gazeta.pl...

St@chu 05.08.2010 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 952538)
Jest na ten sezon Ekstraklasy w internecie coś na kształt WYGRAJ LIGĘ?? Kiedyś było na Gazeta.pl...

http://www.wygrajlige.sport.pl/index.php

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl