Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

calieri 22.05.2011 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1097953)
calieri - ale wczoraj klasyk to był tylko dla Małego i Radka .Dla reszty to był kolejny mecz z kolejnym przeciwnikiem z tym ze ten akurat ma ładny stadion. Źle zgranie w czasie. 4-0 z pierwszej rundy w meczu o "coś" ich rozgrzesza

No ale mogli i inni przyjąć właśnie ten zapał Sobola i Małego. We dwójkę się meczu nie wygra, a inni jacyś powolni, nie chce im się już. Genkov jak żółw. A trzeba pokazywać do końca klasę. Wisła wcale nie miała udanego sezonu, a wygrała Mistrzostwo. Za to brawa, bo ciężej znacznie wygrać Ligę, gdy nie idzie. Ale to tym bardziej teraz powinni postarać się, a tu Mistrzostwo i w dupie. Jakiś ten sezon zostanie dla mnie z niesmakiem wspominany. Wciąż to nie to, w pucharach wcale nie musi być tak łatwo. Ale licze na sezon przygotowawczy, dobre transfery ( ostatnio mówią o Wasilewskim w Wisełce) i że Wisła z Jagą będą walczyć o najwyzsze cele, jedna w LM a druga w LE:)

kreseq 22.05.2011 14:21

Lechia swietnie rozprowadza pilki. Lukjanovs zjada milosnika analnych zabaw...
Wolakiewicz ma ciezkie zycie w tym meczu :D

Chcialbym remis, ale z drugiej strony Lechia zasluguje w tym meczu na 3 punkty. Swietnie prowadza gre.

Edit : Slusarski i 0-1. Co zrobila Lechia to ja nie wiem...

emj10 22.05.2011 14:39

Za głupotę się płaci. Jeśli takim wynikiem skończy się ten mecz to Jaga ma już praktycznie puchary. Wisła i Legia w tej układance przestają się liczyć i góra tabeli będzie wyglądała tak.

Jagiellonia - 45 pkt.
Śląsk - 43 pkt.
Amica - 42 pkt.
Górnik - 42 pkt.

Lechia raczej kończy swój udział w walce po puchary w tym roku.

Junior_Battle 22.05.2011 14:56

w Gdańsku chyba nie chcą tych pucharów...

Zapewne skończy się 0-2 dla kuchenek, nie widzę szansy dla Lwów Północy...

0 22 22.05.2011 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1097945)
kreseq : Są lepsi

O to chodzi że sa lepsi. Po prostu wczoraj dał sobie pograć w meczu o nic najsłabszemu piłkarzowi ligi. tyle.
Odbierajcie to jak chcecie. My Was nie zlekceważyliśmy,po prostu ten mecz mieliśmy daleko w dupie, tak daleko ze trener wystawił na srodku pilkarza o ktorym powiedział ze w ME sie nie sprawdza. I ME to nie są Mistrzostwa Europy.
Jakby nie czerwona wszedłby Brud po połowie za Meliksona. To był mecz typu Legia-Arsenal

I takie gadanie to jest dramat. Oni zarabiają bardzo poważne pieniądze za poważną gre, a nie za manianę. Dopóki się nie nauczymy profesjonalizmu to nic nie będziemy znaczyć w Europie. Szczerze mówiąc wychodząc z meczu liczyłem, że Maaskant pojedzie z zawodnikami grubo za coś takiego. Bo każdy mecz jest ich pracą i po mistrzu praca się nie skończy.

To nie chodzi o to, że się czepiam Wisły, tylko akurat zachowanie Wisły wczoraj to świetny przykład tego co w naszej piłce jest powszechne (inne przykłady ostatnio Bełchatów 0-2 Lubin, Lubin walczył, Bełchatów miał totalnie wyjebane).

I w tym sensie, żałuję ze Lubin czy wczoraj Legia nie wygrały 6-0, bo może by coś się zmieniło w podejściu tych ....eczek. Przed oczami mam przykład z ostatnich kolejek Championship. Middlsbourugh o nic nie walczyło (środek tabeli) i pojechało w przedostatniej kolejce na Cardiff, które na maksa potrzebowało punktów by awansować. No i Cardiff przegrał 0-3 (!!!). Bo tam się gra zawsze, a nie jakaś żenada.

Piliśmy, bawiliśmy się, mecz o nic. Co to w ogóle za tłumaczenie?

Junior_Battle 22.05.2011 15:20

Slusarski:pobity:

dynek.pl 22.05.2011 15:21

Donka nie ma na meczu w Gdansku ?? może protestuje :)

Proud 22.05.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1097974)

Piliśmy, bawiliśmy się, mecz o nic. Co to w ogóle za tłumaczenie?

Takie samo jak Legionistów za czasów Wdowczyka :D

Legia była w tym meczu lepsza, zasłużenie wygrała. Wiśle czegoś brakło, niekoniecznie zaangażowania.

Tak jak napisał kreseq, Legia wygrała bitwę, ale to Wisła wygrała wojnę.

Jak dla mnie karny w meczu ewidentny, ale czerwonej bym nie dał. Żółta jak najbardziej. Ale i tak uważam, że grając w 11 i tak przegralibyśmy ten mecz. Jakoś tak dziwnie się układał.

leszekm_ 22.05.2011 15:30

No to lech w pucharze. Pucharze Polski od pierwszej rundy

calieri 22.05.2011 15:30

Traore... i już Lechia wygrywa:) masakra jakaś

gianbuffon 22.05.2011 15:30

GOOOOOL 2-1 :d Piękna akcja

Junior_Battle 22.05.2011 15:32

coz za comeback ;o

rw88 22.05.2011 15:33

Wychodzi więc na to, że cała nadzieja na punkty do ligowego rankingu w Wiśle...:D

gianbuffon 22.05.2011 15:35

Ale beznadziejnie się mecz ogląda w tym słońcu. Jak jedna drużyna może grać w zielonych koszulkach,a druga w niebieskich? Szkoda, że Lechia nie ma jeszcze zielonych spodenek.

gizmowisla 22.05.2011 15:35

Nadeszla kara - nie bedzie k...y w pucharach !!!!!!! ....apropo ciekawe na ile Lechia by wycenila tego Traore ????

DevilMayCry 22.05.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1097992)
Nadeszla kara - nie bedzie k...y w pucharach !!!!!!! ....apropo ciekawe na ile Lechia by wycenila tego Traore ????

A Troere nie jest wypożyczony z Rosemborga (czy jak się to tam piszę :) )?

Proud 22.05.2011 15:39

NIE. Jest własnoscią Lechii. Cena za niego jest dla nas nieosiągalna.

leszekm_ 22.05.2011 15:40

Mam nadzieję, że Rutkowski spełni obietnicę daną wczoraj kibicom Wisły i Legii i zostawi Bakero na przyszły sezon.

dynek.pl 22.05.2011 15:43

karny dla Lechii troche z dupy - widać, że sędzia z Krakowa :)

mitmichael 22.05.2011 15:44

Z akcji na 2-1 dla Lechii najbardziej podobało mi sie podanie Lukjanovsa - miniecie Kotorowskiego przez Nowaka tez swietne ale jednak to pierwsze zagranie - Mistrzostwo Swiata jak dla mnie.

TeeS 22.05.2011 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1098000)
karny dla Lechii troche z dupy - widać, że sędzia z Krakowa :)

Z jakiej dupy? Zablokował piłkę ręką i to jeszcze celowo - widać było ruch do piłki ewidentny.
A jak mówili wiele razy w C+ sędziowie - intencje gracza są tu kluczowe.

Sensej 22.05.2011 15:50

LECHIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ale emocje były

Na tą chwile Lechia 3, Ślask 4.

Ale będą emocje do końca :-)

Taka

Lechia - Liverpool na PGE Arena w sierpniu ahhhhh !!

kreseq 22.05.2011 15:52

Reka idzie do gory i blokuje pilke - karny bo zmienia sie tor lotu futbolowki. Nic nadzwyczajnego.
Akcja na 2:1 palce lizac... Oby w pucharach cokolwiek pokazali.
Nie czuje nic do Lechii ale jak widze ze Lech nie bedzie grac w pucharach to japa sie smieje od ucha do ucha :)

Żuczek 22.05.2011 15:52

BRAWO BRACIA!

W pewnym momencie nie miałem nawet większych nadziei na remis, a tu proszę! BRAWO!

dynek.pl 22.05.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 1098003)
Z jakiej dupy? Zablokował piłkę ręką i to jeszcze celowo - widać było ruch do piłki ewidentny.
A jak mówili wiele razy w C+ sędziowie - intencje gracza są tu kluczowe.

rękę mial tam gdzie człowiek zazwyczaj ma ręke i jeszcze robił ruch do ciała - zwykła nabita

mitmichael 22.05.2011 15:53

Ja slyszalem, ze jak Slask awansuje do europejskich pucharow to Solorz da na transfery 6mln złotych - ale nie wiem czy ktos to na jaja pisał czy to prawda

fst 22.05.2011 15:53

To jest to, Lechia jak poczuje krew to nie ma mocnych.

TeeS 22.05.2011 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1098010)
rękę mial tam gdzie człowiek zazwyczaj ma ręke i jeszcze robił ruch do ciała - zwykła nabita

Żaden ruch do ciała - tylko na piłkę, bo zdał sobie sprawę, że może go "braknąć".
A jak Ty masz tak normalnie wykrzywiony łokieć ... to Ci mogę tylko współczuć ;)

masterlag 22.05.2011 16:00

Brawa dla Lechii, że nie odpuściła do końca!
A Canal+ to chyba chce mnie z równowagi wyprowadzić, pan Milko i jego~ "no to idź już, żebyś nie musiał słuchać tych idiotów!" do Wołąkiewicza... Nie wiem dokładnie co krzyczeli kibice Lechii, ponieważ mecz "oglądałam jednym okiem" i "słuchałam jednym uchem", ale pan Milko sobie meliski powinien zaparzyć. Nie dość, ze słaby komentator, który swym nudnym komentarzem obrzydził mi Serie A, to jeszcze gorszy reporter.
Wszędzie w Europie, gdzie zawodnik drużyny X przechodzi do drużyny Y-odwiecznego rywala drużyny X zachowania kibiców są podobne. Wszędzie się buczy, gwiżdże, wyzywa. Nawet w tej sielskiej Anglii... ;)

Sensej 22.05.2011 16:01

Dynek. Jeśli by to nie był Wilk a Łabędź to uznałbym to za naturalną pozycje

http://www.jerzygrzesiak.pl/kolobrze...1064_400-d.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl